گفته بودند "وَاقْتُلُوهُمْ حَيْثُ ثَقِفْتُمُوهُمْ" ذکر کردهاند.
🔸داعش در 27 عملیات اخیر خود نیز از عبارت «وَاقْتُلُوهُمْ حَيْثُ ثَقِفْتُمُوهُمْ» استفاده کرده است.
@yakfiheleshareh
گفته بودند «مسئولین داعش نقش سازمان خود در این کار را تکذیب کردند»
🔸مسئولین داعش نقش سازمان خود را انکار نکردند.
استناد این ادعاهای نادرست، فایل صوتی سخنگوی داعش است که در صفحه «الفرقان» منتشر شد.
۱. سخنگوی داعش خبر جنایت کرمان را تکذیب نکرد.
۲. هیچگاه سخنگوی داعش، اخبار عملیاتهای سازمان را اعلام نمیکند.
۳. سخنگوی داعش مواضع کلی (مواعظ کلیه) را بیان میکند.
@yakfiheleshareh
داعش از اول ژانویه هیچ خبری را منتشر نکرده بود.
دلیل آن هم صرفا به خاطر قصد سران آن برای انتشار بیانیه ابوحذیفه الانصاری و کلید زدن پروژه آب سیاه با اسم رمز "َاقْتُلُوهُمْ حَيْثُ ثَقِفْتُمُوهُمْ" بود که در بستر آن، عملیاتهای گوناگونی را در نقاط هدف گسترش دهند.
برای همین است که بعد از سه روز، یکباره بیش از ۱۰ عملیات از فیلیپین و مالی تا نیجریه و سوریه را در این قالب بر عهده گرفتند.
با این مقدمه، این مؤخره منطقی است که عملیات کرمان هم مشمول این دیرکرد شود.
@yakfiheleshareh
تروریسم، از پیچیدهترین پروندههای تخصصی است.
سادهاندیشی، از اصلیترین مقدمات سطحینگری است.
سطحینگری، از بزرگترین آفات نیروهای جریان انقلاب است.
@yakfiheleshareh
آمده و تیم امنیتی خود را هم به تهران آورده که همگرایی جدیدی میان دو طرف شکل بگیرد.
بدون آرایش جدید، نمیتوان با دموگرافی جدید تروریسم مقابله کرد.
@yakfiheleshareh
هزاران شیعه پاکستانی را ترور کردهاند.
اما نکته جالب آن جاست که بانک اهداف خود را از میان پزشکان، جراحان، وکلا، تجار و... انتخاب میکردند و میکنند.
این یعنی برنامهای در جریان است که جامعه شیعیان را از نخبگان علمی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی تهی و فقیر مادی و معنوی کند.
همین ثابت میکند که پای سرویس در میان است.
@yakfiheleshareh
مفهوم محوری راهبرد محور مقاومت در قبال رژیم صهیونیستی به صورت یکپارچه، شیفت متغیر اسرائیل از یک دارایی غنیمتی به یک بدهی غرامتی است.
@yakfiheleshareh
اشاره
امروز مهمترین هدف عملیاتی رژیم اسرائیل، شیفت میدان نبرد از غزه به مناطق دیگر است. احتمالا در ایام پ
سیاست تصعید کنترل شده تنش در حال اعمال از سوی هر دو طرف است.
@yakfiheleshareh
مهمترین سوال یا مسئلهای که با گذشت ۴ سال هنوز ذهن شما را درباره سقوط هواپیمای اوکراینی درگیر کرده چیست؟
@yakfiheleshareh
هرچند که مشرب این کانال، مبتنی بر اشارات است و از تصریحات و توضیحات به قدر کفایت دوری میکند، اما وجود انواع و اقسام سوالات و شبههها درباره حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی، ما را بر آن داشت تا به طور کاملا مفصل، هر مسئلهای در این باره را بررسی کنیم. برای اولین بار (و یا شاید آخرین بار) با تصریحات به سراغ حادثه PS752 خواهیم رفت.
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh
در این رشته نوشته، حول حوالی ذیل نکاتی تبیین خواهد شد.
🔸در باب ساختار هماهنگی هوایی نظامی - غیر نظامی
🔸در باب کلیر کردن حریم هوایی
🔸در باب خطاهای انجام گرفته
🔸در باب آغاز فرآیند تحقیقات
🔸در باب اطلاعات غیرنظامی پرواز
🔸در باب روایت نظامی ماجرا
🔸پاسخهای کوتاه به سوالات کوتاه
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh
🟥در باب ساختار هماهنگی هوایی نظامی - غیر نظامی
🔸1. هماهنگی نظامی - غیر نظامی هوانوردی در ايران در سه سطح راهبردی، تاکتیکی و عملیاتی انجام میشود. در سطح راهبردی، دبیرخانه شورايی عالی امنیت ملی با تعیین الزامات کلی و ابلاغ سیاستهای لازم، نحوه همکاری و مسئولیت هر بخش را تعیین مینمايد و بخشهای مربوطه، شامل سازمان هواپیمايی کشوری، شرکت ارائه دهنده خدمات ناوبری هوايی و نیروهای مسلح در ساختارهايی تعیین شده، اجرای موثر اين سیاستها را برنامهريزی و پايش مینمايند.
🔸2. در سطح تاکتیکی، روشهای اجرايی مشخص برای اجرای راهبردها تعیین میشوند و اين روشهای اجرايی به شکل عملیاتي و معمولا در قالب اقدامات واحدهای مراقبت پرواز و نمايندگان بخش پدافند هوايي اجرا ميشوند. حجم قابل توجه اين اقدامات ناظر بر مديريت فضای پروازی کشور است و بخشي نیز مربوط به عملیات پروازی شرکتهای هواپیمايي ايراني در فضای پروازی خارج از ايران است که در تعامل سازمان هواپیمايي کشوری با شرکتهای هواپیمايي و در قالب نظامنامه امنیتي و سامانه مديريت ايمني شرکتها پیادهسازی ميشود.
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh
🔸3. در سطح عملیاتي، از زمان جنگ ايران و عراق، با هدف تامین امنیت فرودگاهها و پروازهای کشور در برابر حملات احتمالي دشمن و تفکیک پروازهای تجاری از پروازهای ناشناس و متخاصم، يک ساختار از قرارگاه یکپارچه پدافند هوايي خاتمالانبیاء به هماهنگي با مديريت فضای پروازی کشور اختصاص داده شده که در سلسله مراتب مختلف وظیفه هماهنگي بین بخش دفاع هوايي و بخش پروازهای غیر نظامي را به صورت عملیاتي اجرا ميکند.
🔸4. مراکز کنترل ناحیه پروازی با مرکز کنترل فضای کشور و واحدهای مراقبت پرواز فرودگاههای درون آن ناحیه در ارتباط هستند و بسته به نیاز و ضرورت، در برخي از فرودگاهها نیز هماهنگ کننده دفاع هوايي وجود دارد. بخشهای نظامي با يکديگر در ارتباط هستند و علاوه بر ارتباطات نظامي، مرکز هماهنگي عملیاتي نظامي- غیرنظامي و هماهنگ کنندههای دفاع هوايي با بخش غیر نظامي نیز در ارتباط ميباشند. اين ارتباطات در سه نوع ارتباطات کلامی، ارتباطات متن و داده و ارتباطات دادههای راداری صورت ميپذيرد.
🔸5. مجوزهای پروازی صادر شده که بر روی شبکه ارتباطات هوانوردی بین واحدهای مراقبت پرواز مبادله ميشوند، از طريق شبکه در اختیار مرکز هماهنگي عملیاتي نظامي-غیرنظامي نیز قرار ميگیرند.
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh
🟥در باب کلیر کردن حریم هوایی
🔸 طبق قانون، تصمیمگیرنده در باب کلیر کردن حریم هوایی کشور بر عهده شورای عالی امنیت ملی به صورت عام و معاونت دفاعی دبیرخانه به صورت خاص است.
🔸 پس از تصویب عملیات شهید سلیمانی و قبل از اجرای آن، درباره لزوم کلیر کردن حریم هوایی کشور بحث و گفتگو شد.
🔸۳ گزینه روی میز تصمیمگیرندگان وجود داشت:
الف: کلیر کردن کامل حریم هوایی کشور در تمام کریدورها اعم از عبوری و داخلی
ب. تداوم فرآیند عادی پروازی کشور
ج. کلیر کردن کریدورهای متزاحم با عملیات موشکی
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh
🔸1. در شرایطی که هنوز جنگ (به معنای علمی،فنی) آغاز نشده، کلیر کردن تمام کریدورها لزومی ندارد. در زمان ۸ سال جنگ تحمیلی با وجود وقوع درگیری تمام عیار، حریم هوایی کلیر نشد و با تشکیل اتاق عملیات مشترک هوایی، مدیریت بخشهای نظامی و غیرنظامی به طور همزمان صورت میگرفت و تجربه کاملا موفقی بود. بنابراین، با یک عملیات موشکی محدود الزامی بر کلیر کردن تمام کریدورهای کشور نیست و قرار شد از رویهای که سالها از آن استفاده شده و تجارب خوبی هم اندوخته شده بود، استفاده گردد. اما مصوب میشود که اگر عملیات شهید سلیمانی با پاسخ دوباره ایالات متحده مواجه شود، حریم هوایی کاملا کلیر شود.
🔸2. زمانی که اقدامی تاکتیکی در حالت جنگی قرار است انجام شود، طبق پروسیجرهای مصوب قبلی باید حریم هوایی محدوده عملیات کلیر شود. پس نمیتوان فرآیندهای هوایی غیر نظامی را به مانند قبل ادامه داد.
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh
🔸3. با توجه به حساسیت بسیار بالای پروازهای تجاری در صورت وقوع درگیری، مقرر شده بود که در صورت قطعي شدن حمله هوايي دشمن، تمامي عملیات پروازهای تجاری شامل پروازهای ورودی و خروجي به فرودگاههای کشور و پروازهای عبوری متوقف شود.
سپس بسته به شدت و مکان درگیری درباره ادامه عملیات تصمیم لازم اتخاذ و اعلام شود. لیکن با توجه به اينکه در صورت آغاز درگیری، امکان توقف آني پرواز هواپیماهايي که در مسیرهای پروازی قرار داشته باشند ممکن نخواهد بود، مسیرهايي که در صورت آغاز درگیری با احتمال بالاتری با عملیات نظامي دشمن تداخل داشتند "بدون در نظرگرفتن قطعي شدن درگیری و مستقل از آن"، به تدريج از ترافیک تخلیه شد و هدايت پروازهای جديد به اين مسیرها متوقف گرديد.
پس از مباحثات بسیار در جلسهای متشکل از نظامیان و مدیران عالی، در نهایت مصوب میشود که حریم هوایی کشور در محدوده غرب و قسمتی از جنوب شامل نقاط ورودی کریدورهای UT331, UL223, M317/L319, UT430 کلیر شود.
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh
تخلیه بودن 4 کریدور مذکور در زمان پرواز PS752 بر اساس دادههای کشف
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh
صدور نوتام درباره انسداد کریدورهای ورودی از غرب به حریم هوایی جمهوری اسلامی ایران
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh
🔸4. در صورت وقوع درگیری، هواپیماهای تجاری که از فرودگاههای مشترک نظامي- غیر نظامي پرواز خود را آغاز کنند در معرض ريسک بالاتری از منظر شناسايي اشتباه و يا اصابت تصادفي توسط نیروهای غیرخودی قرار خواهند داشت.
در حالي که ريسک هدف قرار گرفتن در اثر شناسايي اشتباه برای هواپیماهای تجاری که از فرودگاههای تجاری پرواز خود را آغاز کنند کمتر ارزيابي شد.
برای کاهش ريسک شناسايي اشتباه پروازهای خروجي توسط نیروهای خودی، پیشبیني شد که تمامي پروازهای تجاری از هر فرودگاه غیر نظامي و يا مشترک ابتدا توسط شبکه پدافند هوايي شناسايي و دنبال شوند تا در صورت وقوع درگیری، نیروهای نظامي بتوانند با استفاده از شناخت کامل نسبت به هدايت پروازها به سمت مناطق ايمن به سرعت اقدام کنند.
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh
🔸5. در زمان سانحه، طي يک جلسه هماهنگي فوری که پس از حمله به پايگاه عینالاسد تشکیل شد، سه تمهید پیشگیرانه زير توسط مرکز هماهنگي عملیاتي نظامي-غیرنظامي به سرکشیک مرکز کنترل فضای کشور ابلاغ شد.
الف. تخلیه چهار مسیر موازی غرب کشور و حصول اطمینان از کلیر شدن حریم هوایی
ب. ممنوعیت تبادل ترافیک بین ايران و عراق (عکس مربوط به نوتام صادره لغو تمامی پروازها از/به عراق)
ج. انجام هماهنگي با بخش دفاع هوايي در حد آن که حتی برای روشن کردن موتور هواپیماها روی باند قبل از تاکسی به سمت تیکآف هم نیاز به مجوز مرکز کنترل بود.
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh
🔸6. مرکز کنترل فضای کشور عراق در ساعت 04:10 به مرکز کنترل فضای پروازی ايران درخواست پذيرش ورود پرواز شماره 124BAW شرکت هواپیمايي بريتیش ايرويز را ارائه ميدهد.
اين درخواست در راستای کلیر کردن حریم هوایی برای تبادل ترافیک بین دو کشور رد شد.
اجازه ورود به فضای پروازی ايران داده نميشود.
اين مخالفت نیز در راستای اجرای تدابیر احتیاطي پیشبیني شده اجرا شده بود.
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh
🟥در باب خطاهای انجام گرفته
🔸متهم ردیف اول پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی، فرمانده یگان پدافندی استقراری Tor-m1 فرماندهی پدافندی نیروی هوافضا است که اتهام او، قتل غیر عمد است.
متهم ردیف دوم نیز هم افسر آتش یگان است.
مهمترین خطاهای این واحد پدافندی موارد ذیل است:
الف. عدم استقرار صحیح سامانه پدافندی و عدم تطابق جهات جغرافیایی اصلی و جهات جغرافیایی یگان که باعث دریافت داده غلط هدف نزدیکشونده از جهت شمال غرب شد. مبنای اشتباهات بعدی همین این خطای مهلک بود.
ب. اجرای آتش بدون هماهنگی با سلسله مراتب
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh
🔸از ساعت 02:00 بامداد روز 18 دی، وضعیت آمادهباش نیروهای پدافندی کشور ارتقاء یافت.
طبق پروسیجر قرارگاه یکپارچه پدافندی خاتمالانبیاء، در وضعیت 3-3 هیچ یگانی حق آتش به اختیار ندارد و در صورت رویت هدف، بایستی قبل از اجرای آتش با سلسله مراتب هماهنگ کند.
فرمانده یگان از لحظه رویت شی نزدیکشونده به مدت 10 ثانیه تلاش میکند تا با سلسله مراتب خود ارتباط بگیرد اما موفق نمیشود.
او فقط 10 ثانیه وقت داشته تا بنا به قول خود، بین اصابت یک کروز به تهران و تلاش برای انهدام آن، یک گزینه را انتخاب کند.
سختترین تصمیم زندگیاش را میگیرد.
خلاف دستورالعمل ابلاغی رأسا اقدام به شلیک سه موشک میکند.
دو موشک اصابت میکند و یکی خطا میرود.
او و تیم پدافندی یگان خوشحال از آن که موفق شدهاند به خیال خود، کروزی که از انواع لایههای پدافندی پیشین گذشته و به یک قدمی تهران رسیده را منهدم کنند.
اما...
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh
🟥در باب آغاز فرآیند تحقیقات
🔸1. پس از اطلاع از رخداد سانحه تحقیقات آغاز شد.
به محض اطلاع، بر اساس آئیننامه بررسي سوانح هوائي، 11 گروه تخصصي تشکیل شد، ولي به علت مشاهده علائم آتشسوزی و انفجار بر روی لاشه هواپیما، انتشار تصاوير و فیلمهايي که شلیک و يا برخورد موشک به هواپیما را نشان ميداد و مشاهدات کارکنان برج مراقبت و خلبان پرواز عبوری ایرلاین آسمان، يک گروه ويژه نیز برای بررسي مواد منفجره به طور همزمان تشکیل گرديد.
🔸2. شواهد اولیه، وقوع آتشسوزی در هواپیما قبل از برخورد با زمین را تائید ميکرد. تحلیلها، گروه بررسي سانحه را قانع کرد که آتشسوزی در اثر انفجار، اتفاق محتمل است. پس از برخي تحلیلها، گروه بررسي سانحه تمرکز خود را بر بررسي احتمالات زير قرار داد:
- انفجار در هواپیما در اثر مسائل فني
- انفجار در هواپیما در اثر وجود کالای خطرناک در داخل هواپیما
- انفجار در اثر مداخله غیر مجاز از داخل هواپیما
- هدف قرار گرفتن هواپیما با اقدامات تروريستي
- هدف قرار گرفتن هواپیما در اثر اقدامات نظامي
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh
🔸3. در حالي که گروه بررسي سانحه مشغول جمعآوری اطلاعات بود، در تاريخ 21 دیماه 1398، يعني 3 روز پس از سانحه، ستاد کل نیروهای مسلح طي بیانیهای اعلام کرد که بخش دفاع هوايي، به علت اشتباه انساني اقدام به شلیک موشک به سمت هواپیمای سانحه ديده نموده است.
دفتر بررسي سانحه و گروه بررسي سانحه، ساعاتي قبل از انتشار بیانیه رسمي و در ساعت 18:30 روز 20 دیماه 1398 از شلیک موشک پدافندی به سمت هواپیما آگاه شده بودند.
از اين مرحله به بعد، رويکرد گروه بررسي سانحه بازنگری شد و با توجه به اين که حجم قابل توجهي از اطلاعات از منابع رسمي نظامي و قضايي در دسترس این تیم قرار گرفت، تمرکز خود را بر شناسايي ساير يافتهها و تطبیق آن با دادههای دريافت شده از سمت نظامي جهت اطمینان از اين که تنها دلیل سقوط هواپیما، شلیک پدافند بوده است، قرار داد.
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh
🟥در باب اطلاعات غیرنظامی پرواز
🔸1. پرواز ورودی شماره 751 شرکت هواپیمايي اوکراين اينترنشنال، هواپیمای بوئینگ 800-737 با رجیستر UR-PSR از کيیِف به فرودگاه امام خمیني تهران در ساعت 00:53 بامداد روز چهارشنبه 18/10/1398 مجوز فرود را دريافت نموده و چهار دقیقه بعد روی باند فرودگاه فرود ميآيد.
پس از تخلیه 58 نفر مسافر و سوختگیری هواپیما، خدمه پروازی به هتل رکسان فرودگاه مراجعه نمودند.
🔸2. در ساعت 01:16 تا 01:38 دقیقه هواپیما به میزان 9510 کیلوگرم معادل 11800 لیتر سوخت دريافت نموده و متعاقباً پس از مشخص شدن مقدار بار دريافت شده از مسافران (310 بسته به وزن 6794کیلوگرم) به خاطر رعايت حداکثر وزن مجاز برخاست هواپیما، 82 بسته از بار مسافران به وزن 2094 کیلوگرم توسط شرکت خدمات فرودگاهي جداسازی و بارگیری نشده است.
(به دلیل ارزان بودن سوخت جت در ایران، هواپیماهای مسافربری بینالمللی در توقفهای خود در ایران حداکثر ظرفیت باک خود را پر میکنند)
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh
🔸3. در ساعت 04:35 گروه پروازی مجدداً وارد هواپیما شدند.
پس از چک هواپیما و کابین توسط خدمه پرواز، در ساعت 04:45 دستور مسافرگیری صادر شده و مسافران سوار هواپیما ميشوند.
هواپیما هیچ گونه مشکل فنی نداشته است.
(تصویر مربوط به آخرین چک فنی هواپیما قبل از پرواز توسط خلبان)
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh
🔸4. 167 نفر مسافر به گیشه پذيرش شرکت خدمات فرودگاهي در ترمینال مراجعه کرده و تمامي آنها سرنشین هواپیما شدند.
يکي از مسافران که به صورت اينترنتي از شب قبل کارت پرواز را دريافت کرده بوده، به دلیل تاخیر در رسیدن به تهران به فرودگاه مراجعه نکرده و لذا از فهرست مسافران اعلامی توسط شرکت هواپیمايي اوکراين حذف ميشود.
🔸5. در ساعت 05:13 خلبان اولین تماس خود را با واحد زمیني برج مراقبت پرواز فرودگاه برقرار و درخواست مجوز اولیه جهت پرواز را نموده و اين مجوز توسط کنترلر مراقبت پرواز صادر ميشود.
🔸6. در ساعت 05:48 تمام اسناد هواپیما جهت انجام پرواز تکمیل و در ساعت 05:49 کلیه درهای هواپیما بسته میشود.
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh
🔸7. پرواز با شماره 752 از پل اتصالA1 جدا شده و ساعت 05:50 دقیقه از محل پارک خود در موقعیت پارک شماره 116 راست با استفاده از خودروی پوشبک شروع به خروج از پارکینگ نموده است.
پرواز در ابتدا برای ساعت 05:15 برنامهريزی شده بود و بر اساس فرم گزارش هماهنگ کننده پرواز، اضافه بودن وزن هواپیما و اتخاذ تصمیم برای عدم بارگیری بار مسافران برای کاهش وزن هواپیما، علت تاخیر پرواز اعلام شده است.
🔸8. در ساعت 05:51 خلبان ضمن اعلام موقعیت خود در پارکینگ، اظهار ميدارد که به طور کامل آماده خروج از پارکینگ و روشن نمودن موتورها بوده و کنترلر واحد کنترل زمیني مراقبت پرواز نیز به منظور هماهنگي با ساير واحدهای مرتبط از خلبان ميخواهد که "منتظر دريافت مجوزها" بماند.
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh