🔸3. در حالي که گروه بررسي سانحه مشغول جمعآوری اطلاعات بود، در تاريخ 21 دیماه 1398، يعني 3 روز پس از سانحه، ستاد کل نیروهای مسلح طي بیانیهای اعلام کرد که بخش دفاع هوايي، به علت اشتباه انساني اقدام به شلیک موشک به سمت هواپیمای سانحه ديده نموده است.
دفتر بررسي سانحه و گروه بررسي سانحه، ساعاتي قبل از انتشار بیانیه رسمي و در ساعت 18:30 روز 20 دیماه 1398 از شلیک موشک پدافندی به سمت هواپیما آگاه شده بودند.
از اين مرحله به بعد، رويکرد گروه بررسي سانحه بازنگری شد و با توجه به اين که حجم قابل توجهي از اطلاعات از منابع رسمي نظامي و قضايي در دسترس این تیم قرار گرفت، تمرکز خود را بر شناسايي ساير يافتهها و تطبیق آن با دادههای دريافت شده از سمت نظامي جهت اطمینان از اين که تنها دلیل سقوط هواپیما، شلیک پدافند بوده است، قرار داد.
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh
🟥در باب اطلاعات غیرنظامی پرواز
🔸1. پرواز ورودی شماره 751 شرکت هواپیمايي اوکراين اينترنشنال، هواپیمای بوئینگ 800-737 با رجیستر UR-PSR از کيیِف به فرودگاه امام خمیني تهران در ساعت 00:53 بامداد روز چهارشنبه 18/10/1398 مجوز فرود را دريافت نموده و چهار دقیقه بعد روی باند فرودگاه فرود ميآيد.
پس از تخلیه 58 نفر مسافر و سوختگیری هواپیما، خدمه پروازی به هتل رکسان فرودگاه مراجعه نمودند.
🔸2. در ساعت 01:16 تا 01:38 دقیقه هواپیما به میزان 9510 کیلوگرم معادل 11800 لیتر سوخت دريافت نموده و متعاقباً پس از مشخص شدن مقدار بار دريافت شده از مسافران (310 بسته به وزن 6794کیلوگرم) به خاطر رعايت حداکثر وزن مجاز برخاست هواپیما، 82 بسته از بار مسافران به وزن 2094 کیلوگرم توسط شرکت خدمات فرودگاهي جداسازی و بارگیری نشده است.
(به دلیل ارزان بودن سوخت جت در ایران، هواپیماهای مسافربری بینالمللی در توقفهای خود در ایران حداکثر ظرفیت باک خود را پر میکنند)
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh
🔸3. در ساعت 04:35 گروه پروازی مجدداً وارد هواپیما شدند.
پس از چک هواپیما و کابین توسط خدمه پرواز، در ساعت 04:45 دستور مسافرگیری صادر شده و مسافران سوار هواپیما ميشوند.
هواپیما هیچ گونه مشکل فنی نداشته است.
(تصویر مربوط به آخرین چک فنی هواپیما قبل از پرواز توسط خلبان)
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh
🔸4. 167 نفر مسافر به گیشه پذيرش شرکت خدمات فرودگاهي در ترمینال مراجعه کرده و تمامي آنها سرنشین هواپیما شدند.
يکي از مسافران که به صورت اينترنتي از شب قبل کارت پرواز را دريافت کرده بوده، به دلیل تاخیر در رسیدن به تهران به فرودگاه مراجعه نکرده و لذا از فهرست مسافران اعلامی توسط شرکت هواپیمايي اوکراين حذف ميشود.
🔸5. در ساعت 05:13 خلبان اولین تماس خود را با واحد زمیني برج مراقبت پرواز فرودگاه برقرار و درخواست مجوز اولیه جهت پرواز را نموده و اين مجوز توسط کنترلر مراقبت پرواز صادر ميشود.
🔸6. در ساعت 05:48 تمام اسناد هواپیما جهت انجام پرواز تکمیل و در ساعت 05:49 کلیه درهای هواپیما بسته میشود.
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh
🔸7. پرواز با شماره 752 از پل اتصالA1 جدا شده و ساعت 05:50 دقیقه از محل پارک خود در موقعیت پارک شماره 116 راست با استفاده از خودروی پوشبک شروع به خروج از پارکینگ نموده است.
پرواز در ابتدا برای ساعت 05:15 برنامهريزی شده بود و بر اساس فرم گزارش هماهنگ کننده پرواز، اضافه بودن وزن هواپیما و اتخاذ تصمیم برای عدم بارگیری بار مسافران برای کاهش وزن هواپیما، علت تاخیر پرواز اعلام شده است.
🔸8. در ساعت 05:51 خلبان ضمن اعلام موقعیت خود در پارکینگ، اظهار ميدارد که به طور کامل آماده خروج از پارکینگ و روشن نمودن موتورها بوده و کنترلر واحد کنترل زمیني مراقبت پرواز نیز به منظور هماهنگي با ساير واحدهای مرتبط از خلبان ميخواهد که "منتظر دريافت مجوزها" بماند.
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh
🔸9. در ساعت 05:52 کنترلر فرودگاه با کنترلر رادار فرودگاه مهرآباد هماهنگيهای لازم را به عمل آورده و سپس کنترلر رادار مهرآباد با کنترلر مرکز کنترل فضای کشور تماس گرفته و درخواست مجوز ميکند.
کنترلر مرکز کنترل فضای کشور با نماينده قرارگاه یکپارچه پدافند حاضر در مرکز کنترل فضای کشور موضوع مجوز پرواز اوکرايني را هماهنگ کرده و نماينده پدافند بلامانع بودن صدور مجوز را به کنترلر مرکز کنترل فضای کشور اعلام مينمايد.
🔸10. در ساعت 05:54 به وقت محلي کنترلر رادار تقرب مهرآباد، ضمن تماس با کنترلر مرکز کنترل مجوز ارتفاع پروازی 26 هزار پا برای پرواز AUI752 دريافت نموده و از طريق سامانه ارتباطي به فرودگاه امام خمیني انتقال ميدهد.
پس از آن کنترلر واحد کنترل زمیني در ساعت 05:55 مجوز خروج از پارکینگ و روشن نمودن موتور را برای پرواز AUI752 صادر کرده و خلبان نیز آن را بازخواني مينمايد.
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh
🔸11. هواپیما در ساعت 12:06 از باند پروازی 29 راست فرودگاه امام خمیني به پرواز درآمده و تحويل واحد رادار تقرب فرودگاه مهرآباد ميگردد.
پس از آن خلبان پرواز با واحد رادار تقرب تماس گرفته و ضمن معرفي خود، طرح راداری خروج IKA-1A را نیز اعلام مينمايد.
در ادامه کنترلر رادار مهرآباد ضمن شناسايي راداری، خلبان را مجاز به اوجگیری به ارتفاع پروازی 26 هزار پا نموده و اعلام ميکند پس از عبور از ارتفاع 6000 پايي به راست گردش نموده و به سمت نقطه خروجی PAROT ادامه مسیر دهد.
بعد از بازخواني مجدد خلبان، کنترلر از خلبان ميخواهد پس از عبور از ارتفاع 6000 پايي، به سمت نقطه PAROT (70 مايلي شمال غرب فرودگاه مهرآباد) ادامه مسیر داده و خلبان نیز آن را بازخواني نموده است.
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh
🔸12. از ساعت 06:17 به بعد کنترلر رادار با توجه به از دست رفتن اطلاعات پرواز اوکرايني به دفعات خلبان را صدا کرده که پاسخي دريافت نمينمايد.
طبق اطلاعات استخراج شده از رادارهای نظارتي مراقبت پرواز و اطلاعات ثبت شده در ضبط کننده دادههای پروازی، هواپیما تا ارتفاع 8100 پايي صعود ميکند.
پس از آن معرف پروازی و ارتفاع هواپیما از صفحه رادار حذف و هیچ پیام راديويي از خلبان در خصوص شرايط غیر معمول دريافت نشده است.
ضبط دادههای پروازی نیز در زمان 06:14:56 متوقف ميشود.
زمان قطع شدن اطلاعات رادار نظارتي ثانويه نیز با اين زمان منطبق است.
🔸13. پس از اين زمان، هواپیما همچنان توسط رادار نظارتي اولیه شناسايي ميشود.
بر اساس اطلاعات رادار اولیه نظارتي فرودگاه مهرآباد، هواپیما به سمت راست منحرف و پس از حدود سه دقیقه پرواز، در ساعت 06:18 از رادار اولیه نیز محو شده است.
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh
🟥در باب روایت نظامی ماجرا
🔸1. زمانی که عملیات شهید سلیمانی علیه پایگاه عینالاسد تصویب و برای اجرا به نیروی هوافضای سپاه ابلاغ میگردد، مطابق همان مصوبه ابلاغیه آمادگی قرارگاه یکپارچه پدافند به نیروهای عملکننده صادر میشود.
بر همین اساس، یگانهای پدافندی ارتش و سپاه در مناطقی که اهمیت بیشتری داشتند، لایههای حفاظتی خود را گسترش دادند.
مهمترین این مناطق، تهران بود.
🔸2. یگانهای پدافندی گوناگونی در رینگ پدافندی تهران به تعداد بالا از سوی ارتش و سپاه به دو گونه مستقر میشوند.
یک آن که واحدهای ثابت پیشین صرفا با بیشترین افزایش ظرفیت مراقب اوضاع بودند
و دو هم این که یگانهایی در مکانهای جدید مستقر شدند.
مورد دوم به منظور اعمال حفاظت حداکثری از اماکن حساس بود.
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh
🔸3. در بامداد 18 دی چند سامانه استقراری تور ام1 تحت فرماندهی پدافند سپاه در منطقه جنوب غرب تهران به رینگ پدافندی اضافه میشوند.
یکی از این سامانهها در ساعت 04:54 مطابق با تاکتیکهای واحدهای سیار پدافندی حدود 100 متر جابهجا ميشود.
طي اين جابهجايي، سمت سامانه نیز تغییر مينمايد و به دلیل تنظیم ننمودن صحیح مجدد شمال جغرافیایی توسط کاربر، دچار خطای سمت برابر با 105 درجه ميشود.
سامانه تا ساعت 06:07 در حالت استندبای قرار داشته و از اين زمان به بعد، وفق دستور ابلاغی و تغییر شرایط نظامی در کشور در حالت عملیاتي قرار گرفت.
به اين ترتیب، در زمان پرواز هواپیمای اوکرايني، سمت اهداف و اشیاء شناسايي شده توسط سامانه با افزايشي برابر با 105 درجه توسط کاربر سامانه دفاع هوايي مشاهده ميشد.
🔸4. در زمان 06:14 افسر کنترل رادار یگان، هدفي را در سمت 250 درجه نسبت به شمال خود شناسايي نمود که در حال طي کردن مسیر 56 درجه بود.
در همین زمان پرواز اوکرايني پس از برخاست از فرودگاه از سمت 143 درجه نسبت به سامانه در حال نزديک شدن به سمت سامانه پدافند بود.
هواپیما در حال طي کردن هدینگ 309 درجه بود.
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh
🔸5. افسر رادار یگان پدافندی مشخصات هدف شناسايي شده را در ساعت 06:14:19 بر روی بستر ارتباط با مرکز کنترل هوایی نظامی اعلام نمود.
مبادله اين پیام با مرکز موفقیتآمیز نبود.
در پیامهای ضبط شده در مرکز کنترل هوایی نظامی هم ثبت نشده است.
🔸6. فرمانده سامانه، بدون انتظار برای دريافت پاسخ (دستور) از مرکز، به اين نتیجه ميرسد که هدف مشاهده شده متخاصم است.
در ساعت 06:14:57 يک فروند موشک 9M330 به سمت آن شلیک ميکند.
🔸7. فعال شدن فیوز مجاورتي موشک در زمان 06:14:57 در سامانه ثبت شده است.
🔸8. پس از فعال شدن فیوز راديويي موشک اول، همچنان قفل راداری سامانه پدافندی بر روی هدف باقيمانده و سامانه همچنان هدف را شناسايي و مسیر حرکت آن را رديابي مينمايد. (از آن جا که عمده اهداف هوایی پس از اصابت سامانههای پدافندی نابود میشوند، افسر آتش به این نتیجه رسیده که موشک اول، در نابودی هدف متخاصم موفق نبوده و اقدام به شلیکهای بعدی میکند.)
با توجه به تداوم سیر حرکتي هدف کشف شده، موشک دومي در زمان 06:15:09 توسط افسر آتش تور ام 1 به سمت هواپیما شلیک ميشود.
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh
🔸9. در زمان تحقیقات، همان سامانه دوباره با همان زاویه خطا در محل استقرار قبلی مستقر شد تا زاویه خطا، راستیآزمایی گردد.
نتیجه آزمایش دادههای قبلی را ثابت میکرد.
تنظیم اشتباه زاویه جغرافیایی، بنیان تمام خطاهای بعدی بود.
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh
سمت هدف در سامانه پدافندی در شبیهسازی در حالتی که خطای تنظیم شمال وجود نداشته است.
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh
سمت هدف در سامانه پدافندی مشابه اصلي در شبیهسازی در حالتي که خطای تنظیم شمال تکرار شده بود.
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh
🔸10. در زمانی که یگان پدافند سپاه به صورت جزیرهای و بدون هماهنگی منطقه را اکتیو کرده و مشغول اجرای آتش بود، یگانی از پدافند یکی از نیروهای دیگر نیز دقیقا به همین پرواز شلیک میکند، اما اصابت نداشته است.
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh
🟥در باب حواشی یک توئیت
🔸عدد ۵۲ به تعداد گروگانهای آمریکایی ماجرای سفارت آمریکا بر میگردد.
ترامپ متناظر به آن تعداد، تهدید کرده بود که 52 نقطه از ایران را هدف قرار خواهد داد.
در سمت مقابل، عدد 290 به تعداد شهدای هواپیمای ایرباس ایرانایر IR655 بر میگردد که رئیسجمهور وقت هشدار داده بود که در سمت مقابل به 290 نقطه از مواضع ایالات متحده حمله خواهد شد.
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh
🟥در باب فیلم لحظه اصابت
🔸عصر روز جمعه 20 دی، فردی که موفق به تصويربرداری از موشک دوم شده بود، توسط یکی از نهادهای امنیتي شناسايي و دستگیر شد.
پس از مصاحبهها و بازجوییها با وی مشخص شد که او نگهبان يک کارگاه ساختماني بوده که پس از مشاهده شلیک و انفجار يک موشک و شنیدن صدای آن، دوربین تلفن همراه خود را برای تصويربرداری روشن کرده و موفق ميشود از پرواز و انفجار موشک دوم فیلم بگیرد.
اين فیلم يکي از منابع کلیدی برای تعیین زمانهای رويداد و تعیین محل انفجار موشک و تطبیق آن با مسیر پروازی هواپیما و اطلاعات راداری بود.
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh
🟥نوشتهاید"تفاوت میان موشک کروز با هواپیما بسیار مشهوده
چرا فرد متوجه این تفاوت نشده ؟!"
🔸در اسکوپ رادار سامانهای مانند تور ام 1، همه مکشوفات مانند یک نقطه نمایان میشوند.
این طور نیست که مثلا ایرباس 380 با 80 متر عرض بزرگتر از یک پهپاد با 1 متر طول باشد.
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh
🟥نوشتهاید "حالا مهم اینه دوباره تکرار نشه و مسؤلان امر درس بزرگی بگیرن و اشتباهاتشون رو درست کنن
امیدوارم هیچ وقت دیگه همچین چیزی پیش نیاد"
🔸پس از مشخص شدن نتیجه قطعی دلیل حادثه هواپیمای اوکراینی، با ابلاغ شورای عالی امنیت ملی و ماموریت ستاد کل نیروهای مسلح، تلاش گستردهای در جهت اصلاح رویههای ناقص پیشین در پی گرفته شد و دستورالعملهای گوناگونی تغییر یافت تا بار دیگر چنین خطایی شکل نگیرد.
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh
🟥نوشتهاید "سه سوال و مطلب به صورت کوتاه
سوال اول
ترامپ چطور بلافاصله و با قطعیت اعلام کرد ما خودمان هواپیما را زدیم؟ وقتی هنوز خودمان مشغول تحقیق بودیم؟!
سوال دوم
نوشتید تیم پدافندی دیگری هم موشک شلیک کرده. علت شلیک او چه بوده؟ در حالی که علت شلیک اولی را خطا در تنظیم سامانه برشمردید."
🔸در دوران پهلوی، سازمان سیا اقدام به نصب یک سری رادار در درگز، بهشهر و کرج کرد تا بتواند آزمایشات موشکی و نظامی شوروی را ارزیابی کند. به گونهای که به محض شلیک یک موشک در خاک شوروی، سامانههای سیا آن را ردیابی میکردند.
دقت کنید؛
این فناوری مربوط به حداقل 60 سال قبل است.
هدف اصلی سامانه راداری پیشرفته ناتو در مالاتیای ترکیه صرفا ایران است.
درباره سوال دوم هم ان شاء الله در فرصت خود.
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh
🟥نوشتهاید "آیا آمریکا با توجه به سقوط هواپیما تصمیم گرفت پاسخ نظامی به ایران نده؟"
🔸پاسخ این سوال، بسیار مفصل است و در حوزه راهبردی به لایههای گوناگون تقسیم میشود.
در روابط بینالملل، هیچ پروندهای تک علتی و تک متغیره نیست.
ضمن این که هدف تیم ترامپ، صرفا حذف سردار سلیمانی بود؛ نه جنگ مستقیم با ایران.
اگر به دنبال جنگ میبود، سرنگونی گلوبال هاوک در 30 خرداد 98 فرصت بهتری بود.
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh
🟥نوشتهاید "سلام
یک سوال
این درسته که اعلام شلیک کروز شده بوده تا اپراتورها در نهایت آمادگی باشن در حالی که در واقع چنین اتفاقی نیفتاده بوده و موشکی شلیک نشده بوده؟
🔸در شرایط شبه جنگی پس از عملیات شهید سلیمانی، جنگالی در نوار جنوبی کشور صورت میگیرد که بر اساس آن، 3 گزارش از طرق مختلف به اتاق عملیات پدافندی کشور میرسد که کروزهایی شلیک شده و آماده باشید. افسر کشیک عملیات هم به تمام واحدها این امر را اعلام میکند. در حالی که در واقع چنین اتفاقی رخ نداده بود.
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh
🟥نوشتهاید "قبول کنید بسیااار سخته اقدامی که شمارو بعد از از دست دادن ستون مملکت، از موضع خشم و انتقام میفرسته گوشه رینگ و پاسخگوی عالم و آدمتون میکنه بعنوان یک اشتباه قبول کنیم و بگذریم. بسیااار سخته و قلب انسان قبول نمیکنه. تا الآن که تماما حرف بوده و اولین باره میبینم عزیزی با مدرک و دقیق حرف میزنه. اما با دیدن همینها هم واقعا نمیشه قبول کرد. وقتی شرایط اون زمان و تاثیر این اقدام یادم میاد..."
🔸تمام بررسیهای ما، "پسینی" است.
بررسی پسینی، ادراک دقیقی از واقعیات پیشینی استحصال نمیکند.
برای اولین بار، قسم قابل توجهی از نیروهای نظامی کشور از صف تا ستاد به این نتیجه رسیده بودند که احتمال بالا، اولین رویارویی مستقیم با آمریکا را تجربه خواهند کرد.
حال یک زد و خورد چند ساعته یا چند ماهه.
اگر میخواهید به درک دقیقتری برسید، باید خود را در شرایط بسیار حساس آن ساعات قرار بدهید.
اگر میخواهید بدانید که چرا فرمانده یگان تور ام 1، از ابتداییترین دقت در تنظیم جهت جغرافیایی غفلت کرده، باید خود را در شرایط بسیار حساس آن ساعات قرار بدهید.
اگر میخواهید بدانید که چرا فرمانده یگان که تک و پاتکهای پدافندی در سوریه با اسرائیل را هم در کارنامه موفق خود داشت، چرا سر خود به هواپیما شلیک میکند، باید خود را در شرایط بسیار حساس آن ساعات قرار بدهید.
اگر میخواهید بدانید که در آن 10 ثانیه (بخوانید یک عمر) بر فرمانده و تیم یگان پدافندی چه گذشت، این دیگر نمیشود.
هیچ کس نمیتواند جای آنها باشد
و آن چه که بر آنها حین و بعد از حادثه گذشت را درک کند.
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh
🟥نوشتهاید "چراشخص سردارحاجی زاده اومد و مستقیما گردن گرفت؟!
با اینکه میدونستن خیلیا دنبال فرصت هستن که ایشون رو حذف شخصیتی یا حذف فیزیکی کنن
چرا سخنگو یا سردار سلامی نیومد صحبت کنه
به طوریکه مستقیم گردن حوزه هوافضا نیفته؟!؟"
🔸سلسله مراتب فرماندهی پدافندی نیروی هوافضا این اشتباه را مرتکب شده است.
او مسئول مستقیم آن چیزی است که در نیروی تحت امر خود میگذرد.
طبعا نظام، فرمانده این نیرو را هم پاسخگو میداند.
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh
🟥نوشتهاید "سوالی دیگر
چرا با وجود سامانه های پدافندی خوب مانند
سوم خرداد ،باور ۳۷۳ ،صیاد و مجید و ...
باز از سامانه ای دارای نقض مثل تور m1 استفاده شده است ؟؟"
🔸هر سامانه در لایه تعریفشده خود عمل میکند.
یکی برد بلند است، یکی برد کوتاه.
یکی راهبردی است، یکی تاکتیکی.
و...
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh
🟥نوشتهاید "سوالی خارج از موضوع هواپیمای اوکراینی:
سردار حاجی زاده اعلام کردن درصورت پاسخ دشمن؛
۴۰۰نقطه رو میزدیم
جمهوری اسلامی توان حمله با چنین حجم و وسعتی داره؟!؟"
🔸طوفانالاقصی را ببینید.
حماس را بنگرید.
90 روز است که اسرائیل تا بن دندان مسلح با استعداد جمعی ناتو و سنتکام به جان حماس افتادهاند. نتیجه چه شد؟
آیا حماس حذف شد؟
آیا ساختار نظامی حماس از بین رفت؟
توانمندی تاکتیکی حماس، رشحهای بسیار بسیار بسیار بسیار کوچک است از آن چه که نیروی قدس توانسته به دست آنها برساند.
نیروی قدس هم عضوی از ساختار نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران است.
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh
🟥نوشتهاید "عجب
پاسخ سوال اول نتایج جالبی بدنبال داره.
اگر با این قدرت میتونن چک کنن، پس شلیک به عین الاسد و... هم تماما مورد چک و اطلاع دقیق هست...
انشاءالله منتظریم..."
اطلاع ایالات متحده از حمله موشکی، از طریق مجموع همین سامانههای زمینپایه و هواپایه خود در سطح منطقه بود. نه اطلاعرسانی از مجاری دیپلماتیک و غیره
تنها اقدام رسمی و مصوب، اطلاعرسانی به شخص نخستوزیر وقت عراق بود.
چرا که حمله در خاک تحت حاکمیت وی قرار بود انجام گیرد.
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh
🟥نوشتهاید "ایا سامانه تور 1 مصون از جنگال هست یا نه؟ اگه نیست این جنگال میتونه باعث بروز این چنین خطاهایی بشه که جهت سیستم عوض بشه؟"
🔸در حوزه سایبر جمله معروفی است که میگویند: همیشه راهی برای ضربه زدن/خوردن وجود دارد.
اما درباره این مسئله، اشتباه از خود کاربران بوده است.
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh
🟥نوشتهاید "سه سوال با اولویت اهمیت
اول
تکلیف جعبه سیاه چه شد؟! حاوی چه اطلاعاتی بود و چرا منتشر نشد؟!
دوم
چرا در این موقعیت شبه جنگی و حساس، فرمانده آن قسمت پدافندی نتوانسته با بالا ارتباط بگیرد که منجر به دستور خودکار شده؟!
سوم
بر سر این فرمانده و مباشر بنده خدا از جهت روحی و روانی چه آمده؟"
🔸یک.
به لابراتوار Bureau d'Enquêtes et d'Analyses pour la Sécurité de l'Aviation Civile فرانسه ارسال شد و از 30 تیر تا 3 مرداد 99 فرآیند بازخوانی با موفقیت صورت گرفت.
ضبط آخرين پرواز در ساعت 05:56:18.949 آغاز ميشود. در اين زمان، کشیدن هواپیما برای شروع تاکسي آغاز و موتور هواپیما روشن شده بود.
ضبط صدا در زمان 06:15:15 پايان پذيرفته بود.
صدای يک ضربه محکم و کوتاه، مشابه با انفجار در زمان 06:14:55.865 ضبط شده است.
🔸دو. دلایل مختلفی دارد. از جمله تبادلات زیاد رادیویی و عدم کشش بستر ارتباطی یا و مواردی از این دست.
🔸سه. ...
#هواپیمای_اوکراینی
@yakfiheleshareh