🔻🇾🇪#یمن_را_بشناسید🇾🇪
.
.
.
.
شهر قدیمي #وادي_ظهر يكي از شهر هاي قديمي در أطراف پایتخت صنعاء .. و اغلب خانه ها از خشت وخاک ساخته شده.
#کانال_اخبار_یمن_به_فارسی🇮🇷🇾🇪
@yamans
🔻علت اختلاف عربستان سعودی وامارات دریمن چیست
ما به شما می گویم دلیل اختلافات عربستان سعودی و امارات که اخیراً افزایش یافته است و به نظر می رسد که تنش بین دو متحد سنتی در حال شکل گیری پیچیده تری است.
یکی از برجسته ترین جلوه های این تنش، موفقیت اخیر عربستان سعودی در جذب ده ها شرکت سرمایه گذاری بزرگ مستقر در دبی است. انتقال این شرکت ها به ریاض در شرایطی صورت گرفت که تسهیلات ارائه شده توسط سازمان سرمایه گذاری عربستان سعودی انجام شد
این اقدام بدون واکنش اماراتی نبود، زیرا به نظر می رسد ابوظبی از طریق پرونده یمن به دنبال اعمال فشار بر ریاض از طریق واشنگتن است.
گزارش ها حاکی از آن است که امارات در تلاش است تا عربستان سعودی را برای شرکت مجدد در درگیری های یمن سوق دهد که ممکن است منجر به تشدید امنیتی صنعا علیه عربستان شود. این پیامدهای امنیتی بالقوه ممکن است بر ثبات محیط سرمایه گذاری در ریاض تأثیر منفی بگذارد، که ممکن است به نفع امارات باشد، امارات متحده عربی به شدت به شهرت خود به عنوان یک محیط امن و جذاب برای سرمایه گذاری متکی است.
در نهایت، اختلاف عربستان و امارات صحنه نظامی در جنوب یمن را پیچیده تر کرده و بی ثباتی را افزایش خواهد داد.
از سوی دیگر صنعا در بهره برداری از چنین فرصت هایی خوب عمل می کند
اما این سوال باقی می ماند: آیا عربستان سعودی می تواند دستاوردهای اقتصادی خود را حفظ کند و نقش خود را به عنوان یک مقصد سرمایه گذاری اصلی در منطقه افزایش دهد؟ یا اینکه فشار آمریکا توسط امارات از طریق پرونده یمن بر این مسیر بلندپروازانه تأثیر خواهد گذاشت؟
بعد از اینکه عربستان سعودی از ایران خواست حوثی ها را متقاعد کند تا به توافقی برسند و آن را طبق شرایط صنعا بپذیرد، چه؟
آیا شاهد پیشرفت در مذاکرات خواهیم بود؟
یا اگر تلاش های دیپلماتیک با شکست مواجه شود، تشدید نظامی دوباره بازخواهد گشت؟ این پرسشها همچنان باز است و پاسخ به آنها تا حد زیادی به خروج عربستان از وابستگی به آمریکا و حرکت رو به جلو با صنعا در اجرای توافق بستگی دارد.
#کانال_اخبار_یمن_به_فارسی🇮🇷🇾🇪
@yamans
🔻عربستان سعودی از ایران میخواهد که برای متقاعد کردن انصارالله به توافق بر اساس شرایط صنعا میانجیگری کند.
#تحلیل_ویژه
در یک تغییر ناگهانی و بی سابقه در سیاست عربستان در قبال یمن، یک منبع دیپلماتیک ارشد که با او در تماس بودم اخیرا فاش کرد که پادشاهی عربستان سعودی از ایران خواسته است تا برای متقاعد کردن دولت صنعا (که نماینده حوثیها) برای مذاکره در مورد توافقی بر سر توافقی بر سر آن مذاکره کند، مداخله کند. پایان دادن به جنگ در یمن این اقدام که یک چرخش قابل توجه در سیاست عربستان سعودی پس از بیش از یک دهه جنگ پرهزینه است، نشان دهنده عدم توانایی ریاض در دستیابی به اهداف نظامی و سیاسی خود در یمن پس از سال ها تلاش برای بازپس گیری کنترل از طریق ابزارهای وفادار، حوثی ها است به بازیگر اصلی معادله یمن و منطقه تبدیل شده اند که عربستان سعودی را به بازنگری در محاسبات خود و به دنبال حل و فصل آن با میانجیگری ایران سوق می دهد.
به گفته این منبع دیپلماتیک، آنچه بیش از همه قابل توجه است، تمایل عربستان سعودی برای اجرای کامل خواسته های صنعا است، که تصدیق آشکاری است که ابتکار عمل دیگر در دست ریاض یا متحدانش در شورای رهبری ریاست جمهوری نیست.
صنعا به نوبه خود و به گفته این منبع تاکید کرد که پرداخت حقوق اولین گام برای نشان دادن جدیت و اعتبار در مذاکرات است و این شرط را شرط اساسی قبل از ورود به هرگونه تفاهم سیاسی یا نظامی قرار داد. این موضع بیانگر دیدگاه صنعا مبنی بر این است که مسائل بشردوستانه نقطه ورود اصلی برای هرگونه حل و فصل جامع است و همچنین آزمونی برای تمایل ریاض برای پایبندی به تعهدات خود و تشخیص مسئولیت های خود در قبال مردم یمن پس از سال ها تجاوز و محاصره است.
تمایل به اجرای کامل خواسته های صنعا نشان می دهد که عربستان سعودی در این زمینه به نقطه ای بی بازگشت رسیده است. علیرغم تلاش های مستمرش برای تشدید فشار نظامی و اقتصادی، نتوانست به اهدافی که برای خود تعیین کرده بود دست یابد، بلکه خود را با واقعیت جدیدی مواجه کرد که نمی توان نادیده گرفت: دولت صنعا فقط یک حزب شورشی نیست، بلکه نیروی سیاسی با مشروعیت داخلی و حمایت گسترده مردمی. این وضعیت ریاض را وادار کرد تا امیدهای قبلی خود برای تحمیل راه حل از طریق زور یا فشار را کنار بگذارد و این ایده را بپذیرد که ابتکار عمل دیگر در دست او نیست.
عربستان سعودی طی سال های گذشته با دولت شناخته شده بین المللی یمن و شورای فرماندهی ریاست جمهوری مورد حمایت آن به عنوان ابزاری برای بازپس گیری کنترل بر یمن برخورد کرده است و معتقد است که این ابزارها برای از بین بردن جنبش حوثی ها و از بین بردن هرگونه مقاومتی کافی است. سلطه خود را در منطقه تهدید می کند.
اما واقعیت کاملاً متفاوت بود. و معادله منطقه ای
امروز به لطف استواری نظامی و تحولات سیاسی محوری، دولت صنعا به یک نیروی سیاسی و نظامی تبدیل شده است که نادیده گرفتن یا تضعیف آن دشوار است زمین از طریق کنترل نظامی بر مناطق وسیعی از یمن، و دوم حضور آن است. معادله دریا را به زور تحمیل کرد. حضور گسترده دریایی را بر این نهاد تحمیل کرد تا به عنوان یک قدرت منطقه ای در سطح منطقه ظاهر شود که هرگز نمی توان از آن پیشی گرفت، علاوه بر این، این حضور چشمگیر ثبت شده توسط صنعا در نبرد دریایی منجر به تغییر موازنه شد. قدرت و برچیدن شراکت غرب و آمریکا در این گونه جنگ ها، به گونه ای که کشورهای غربی از مشارکت در تجاوز علیه یمن خودداری می کنند تا یمن وارد دایره تحریم نشود و از نظر اقتصادی آسیب نبیند، این مؤید میزان توانایی صنعا است. نیروها در اختیار دارند
سومین حمایت مردمی بزرگی است که جنبش انصارالله در نتیجه مواضع خود به عنوان یک جنبش مقاومت ملی دریافت کرد به این ترتیب، صنعا از موضع قدرت شروع به مذاکره کرد که باعث شد ریاض در محاسبات خود تجدید نظر کند و خود را مجبور به معامله دید. با آن به عنوان یک طرف اصلی در هر فرآیند سیاسی یا مذاکره ای.
درخواست ریاض از ایران برای مداخله فقط یک گام تاکتیکی نیست، بلکه اعتراف ضمنی به شکست نظامی در زمین است.
با وجود تلاشهای مستمر عربستان برای تحمیل کنترل خود، وضعیت نظامی در یمن به وضوح نشان میدهد که جنگ با نتایجی که ریاض آرزو داشت به پایان نرسید.
ریاض در دستیابی به اهداف اصلی خود ناکام ماند و نتوانست عزم حوثی ها را بشکند یا راه حلی را تحمیل کند که منافع آن را در یمن تضمین کند. بنابراین، فشار عربستان بر ایران به عنوان بخشی از یک مسیر اصلاحی است که تلاش میکند تا چهرهای در عرصه بینالمللی به دست آورد، پس از اینکه مشخص شد عربستان سعودی دیگر تنها بازیگر پرونده یمن نیست.
#کانال_اخبار_یمن_به_فارسی🇮🇷🇾🇪
@yamans
🔻 #تکمیلی
علاوه بر این، این تغییر در چارچوب تغییرات منطقهای گستردهتر است که سالها پیش آغاز شد، زیرا عربستان سعودی تمایل فزایندهای برای کاهش تنشها با ایران و تلاش برای مهار درگیری در یمن از طریق میانجیگری ایران نشان داده است. این رابطه که با سالها تنش خدشهدار شده بود، امروز به شریک غیرمستقیم در هر حل و فصل سیاسی در یمن تبدیل شده است، همانطور که ریاض متوجه شده است بدون هماهنگی با ایران نمی توان به ثبات منطقه ای در یمن دست یافت.
در عین حال، این تحول نشان دهنده چالش های بزرگ پیش روی شورای رهبری ریاست جمهوری است که تحت فشار عربستان سعودی تشکیل شده است، شورایی که قرار است جبهه سیاسی مشروعیت یمن باشد، از اعتبار کافی در میان مردم یمن برخوردار نیست. و راه حل قابل قبولی را در سطح بین المللی نشان نمی دهد.
علاوه بر این، امتناع دولت صنعا از مذاکره با این شورا نشان دهنده شکنندگی و ضعف سیاسی آن به عنوان ابزاری برای نمایندگی اراده مردم یمن است راه حل سیاسی
در اینجا می توان گفت که شورای ریاست جمهوری که عربستان از طریق آن تلاش کرد اقتدار سیاسی در یمن را تغییر دهد، امروز به جای اینکه یک عامل کمک کننده باشد، به نقطه ضعف مذاکرات تبدیل شده است به ویژه پس از استقبال روزافزون بین المللی از دولت صنعا به عنوان یک حزب اصلی در هر فرآیند سیاسی، واقعیت میدانی در یمن معادله جدیدی را تحمیل می کند، زیرا صنعا به یک نیروی قانونی با حمایت داخلی بزرگ تبدیل شده است. بیش از آنکه ابزاری مؤثر برای مذاکره باشد، به بار سنگینی بر دوش ریاض تبدیل شده است.
تحت این فشارهای فزاینده، به نظر میرسد ریاض متوجه شده است که ادامه پیوستن به شورای ریاستجمهوری ممکن است به پیچیدگیهای بیشتری منجر شود، بنابراین، با بازنگری در این شورا و دادن امتیازاتی برای جلب رضایت این شورا، شاهد حرکتهای عربستان هستیم که انعطافپذیری غیرعادی نشان میدهد. دولت صنعا این انعطاف نشاندهنده آگاهی ریاض است که نمیتواند راهحلهای خود را با ابزارهای قدیمی تحمیل کند و اگر میخواهد به توافقی برسد که آن را از این باتلاق سیاسی و نظامی خارج کند، باید به خواستههای صنعا پاسخ داد.
علاوه بر این، موقعیت نظامی دولت صنعا به لطف پیروزیهای نظامی مستمرش در جبهههای مختلف، موقعیت مذاکرهاش را بسیار تقویت میکند، زیرا صنعا اکنون دارای کارتهای فشار راهبردی است که نمیتوان آنها را نادیده گرفت، که ریاض را مجبور به دادن امتیازات اساسی در هر حل و فصل آینده میکند.
واضح است که این معادله به شدت تغییر کرده است، زمانی که حوثی ها در ابتدا تنها به عنوان یک گروه شورشی تلقی می شدند، اکنون بخشی اساسی از واقعیت یمن و منطقه ای را نشان می دهند با دولتی که در ابتدا آن را رد کرد، این واقعیت نشان دهنده تغییر استراتژیک درازمدت در سیاست عربستان است که ممکن است روابط منطقهای را در منطقه وسیعتر خاورمیانه اصلاح کند.
در خاتمه، این دگرگونی نشان دهنده واقعیتی است که عربستان سعودی نمی تواند آن را نادیده بگیرد یا از آن فرار کند، یعنی:
موازنه قوا در یمن و منطقه به شدت تغییر کرده است و آنچه در ابتدا فقط یک درگیری داخلی برای پادشاهی بود، امروز به تجاوزی به رهبری عربستان سعودی علیه یمن تبدیل شده است که ملزم به پرداخت غرامت برای تجاوزات خود به یمن و حذف دست خود است. از ارائه هرگونه حمایتی به مزدوران و حل این بخش با آنچه انصارالله به آن پیشنهاد می کند، حوثی ها را که زمانی صرفاً یک گروه شورشی می دانستند، به رسمیت می شناسند نیرویی که نادیده گرفتن آن دشوار است.
این واقعیت جدید مستلزم آن است که ریاض گامهای اصلاحی در سطوح نظامی و سیاسی بردارد و در عین حال بداند که ثبات یمن تنها با احترام به اراده یمنیها برای تعیین سرنوشت کشورشان محقق میشود.
#کانال_اخبار_یمن_به_فارسی🇮🇷🇾🇪
@yamans
🔻استراتژی قدیمی بریتانیا در زمان جدید: حمایت از مزدوران نیروهای دریایی ،ارتش یمن را متوقف نخواهد کرد.
#تحلیل_ویژه
اعلامیه بریتانیا مبنی بر ارائه بسته حمایتی جدید به نیروهای گارد ساحلی تحت حمایت امارات و عربستان سعودی، مفاهیم نظامی و استراتژیک بسیاری را به همراه دارد که نمیتوان آن را از بافت گستردهتر درگیری منطقهای و بینالمللی در منطقه جدا کرد.
این حمایت جدید بریتانیا گامی خودجوش یا جدا از رویدادهای جاری نیست، بلکه گسترش سیاست استعماری تاریخی این کشور در منطقه و تلاشی برای تقویت نفوذ خود در شرایطی است که کشورهای غربی در حال تجربه یک وضعیت انحطاط نظامی و سیاسی هستند. چهره قدرت های در حال ظهور
واضح است که این اعلامیه در راستای اقدامات اخیر بریتانیایی-آمریکایی برای مقابله با تحولات دریای سرخ و آبهای سرزمینی یمن است. در منطقه به ویژه انگلیس و آمریکا که امنیت خطوط دریایی در دریای سرخ و باب المندب را خط قرمز می دانند.
بنابراین، حمایت اعلام شده از نیروهای مزدور با هدف تبدیل این نیروها به ابزاری محلی مورد استفاده بریتانیا برای تضمین تداوم کنترل غرب بر منطقه دریایی، پس از شکست همراه با نیروی دریایی آمریکا در خنثی کردن یا تضعیف توانمندی های صنعا است. .
این پشتیبانی که شامل قایقهای تندرو، آموزش و کمکهای فنی است، تنها بخش کوچکی از یک استراتژی بزرگتر است که بر اساس تسلط بر دریای سرخ ساخته شده است.
اشاره به روابط بلندمدت انگلیس و یمن در بیانیه انگلیس چیزی جز تلاش برای زیباسازی چهره مداخله خارجی در این کشور نیست، در حالی که واقعیت این است که این روابط هرگز به نفع مردم یمن نبوده است. بلکه همیشه بر پایههای استعماری با هدف بهرهبرداری از موقعیت جغرافیایی و قابلیتهای یمن به نفع قدرتهای غربی ساخته شدهاند. از این رو، حمایت از نیروهای مزدور در چارچوب تقویت نفوذ انگلیس در کشوری است که در حال تفرقه و درگیری است تا از این وضعیت برای دستیابی به اهداف استراتژیک خود بهره برداری کند.
از سوی دیگر، نمی توان این حمایت را از تحرکات منطقه ای جدا کرد، به ویژه اینکه در بیانیه های موسوم به رشادعلیمی بر هماهنگی با متحدان منطقه ای تاکید شده است و این به وضوح نشان می دهد که حمایت انگلیس یک ابتکار مستقل نیست، بلکه بخشی از آن است. یک طرح بزرگتر که در آن عربستان سعودی و امارات متحده عربی که در حال همکاری نزدیک با غرب برای مقابله با حوثی ها و تضعیف نفوذ آنها در مناطق دریایی هستند، مشارکت دارند.
اما این تلاشها فقط صحنه را پیچیدهتر میکند، بهویژه که نیروهای صنعا بارها توانایی خود را در دور زدن ابزارهای سنتی مورد استفاده ائتلاف در رویارویی ثابت کردهاند.
در سطح نظامی، حمایت بریتانیا از نیروهای مورد حمایت امارات و عربستان سعودی نشان دهنده ترس واقعی از افزایش توانایی های دریایی حوثی ها است.
این قابلیتها که بر فناوریهای محلی و تاکتیکهای نوآورانه تکیه دارند، به ویژه پس از موفقیت نیروهای صنعا در هدف قرار دادن کشتیهای نظامی و تجاری در اعماق دریای سرخ، به منبعی برای نگرانیهای بزرگ تبدیل شدهاند صرفاً تهدیدات تاکتیکی است، بلکه بخشی از معادله بازدارندگی منطقه ای تحمیل شده توسط حوثی ها شده است که محاسبات غربی و منطقه ای را با هم اشتباه گرفته است.
در پایان باید تاکید کرد که این حرکت ها چیزی را تغییر نمی دهد. در موازنه واقعی قوا، حمایت بریتانیا از نیروهای مزدور چیزی جز تلاش مذبوحانه برای مهار توانایی های فزاینده نیروهای صنعا نخواهد بود، نیروهایی که توانایی خود را در مقابله انعطاف پذیر و موثر با ابزارهای فشار غربی و منطقه ای ثابت کرده اند.
چالش واقعی پیش روی بریتانیا و متحدانش این است که یمن به رهبری حوثی ها امروز به یک حزب فعال تبدیل شده است که می تواند معادلات جدیدی را در منطقه تحمیل کند، معادلاتی که بر اساس سلطه و استثمار نیست، بلکه بر اساس عدالت و برابری است.
#کانال_اخبار_یمن_به_فارسی🇮🇷🇾🇪
@yamans
11.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰تمام دنیا یک طرف و مردم یمن در طرف دیگر...🇾🇪
🔻لحظاتی با شکوه از تجمع بزرگ دیروز مردم غیور یمن.
#کانال_اخبار_یمن_به_فارسی🇮🇷🇾🇪
@yamans
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️ #فوری | نیروهای امنیتی محمود عباس و بخش ضد شورش تشکیلات خودگردان فلسطین درحال سرکوب تجمع مردمی در جنین هستند که برای حمایت از رزمندگان مقاومت برنامه ریزی شده بود.
#کانال_اخبار_یمن_به_فارسی
🇮🇷🇾🇪
@yamans
🔻منظره زيبا
ارتفاعات كوهستاني سرسبز یمن در شهر العدین
صبحتون به خیر 🇾🇪
#کانال_اخبار_یمن_به_فارسی🇮🇷🇾🇪
@yamans
♨️ صنعا خطاب به دشمنان: یمن سوریه نیست
🔹رئیس هیأت مذاکرهکننده صنعا د واکنش به تهدیدهای سرکرده گروههای وابسته به امارات در سواحل غربی یمن مبنی بر اینکه «سرنوشت صنعا نیز مانند دمشق خواهد شد» هشدار داد که هرگونه تلاش برای شعلهور کردن جبههها در داخل یمن باعث شعله ور شدن اوضاع در کل منطقه میشود و عربستان و امارات از آتش صنعاء و ید طولای آن در امان نخواهند ماند.
🔹صنعا جمعه پیش از اجرای سه حمله نظامی به عمق رژیم صهیونیستی خبر داد که یکی از آنها با همکاری «مقاومت اسلامی در عراق» صورت گرفت.
#کانال_اخبار_یمن_به_فارسی🇮🇷🇾🇪
@yamans
انصارالله رياض و ابوظبی را تهدید کرد
🔻 محمد عبدالسلام رئیس هیئت مذاکرهکننده انصارالله یمن در واکنش به تهدید سرکرده گروههای وابسته به امارات در سواحل غربی یمن مبنی بر اینکه «سرنوشت صنعا نیز مانند دمشق خواهد شد» عنوان کرد:
▫️ هر تلاشی برای شعلهور کردن جبههها در داخل یمن، موجب شعلهور شدن آتش در تمام منطقه خواهد شد.
▫️ [در صورت وقوع چنین اتفاقی] عربستان و امارات از آتش صنعاء در امان نخواهند ماند.
#کانال_اخبار_یمن_به_فارسی🇮🇷🇾🇪
@yamans
✍ انصارالله یمن برجامی ندارد که نگران فرجام اش باشد. معنای واقعی انسانیت است. شیعه را در معنای لباس و خوراک معنا نکرده و پیروی از ولایت را با جان خود محافظت میکند.
بد نیست در این هیاهوی بزرگ پر زرق و برق که دنیای مجازی برایمان ساخته، به این نگرش نگاهی کنیم.
انکس که خدا را یاری کند، قطعا خدا یاری اش خواهد کرد.
#کانال_اخبار_یمن_به_فارسی🇮🇷🇾🇪
@yamans
8.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 چجوری اسرائیل رو بزنیم که بره پِی کارش؟
📍 پاسخ قرآن چیه؟
➕ این یک دقیقه و ۸ ثانیه را بجوید!
➕ صوت کامل این جلسه را قورت بدهید!
🎙 حجتالاسلام محمد سعادتمند
🇮🇷🇾🇪