202030_429230392.mp3
22.43M
#شور | علی مع القرآن..🍃
🎙مدّاح: #حاج_مهدی_رسولی
چهارشنبه ۳۱ فروردینماه ۱۴۰۱
🔆 آیا ابن ملجم یهودی بود.
👹 عَبدالرّحمن بن عَمرو بن مُلْجَم مُرادی معروف به ابن ملجم مرادی از خوارج نهروان و قاتل امام علی بن ابیطالب (ع)، امام اول شیعیان، است.
🤝 از ولادت او خبری گزارش نشده، امّا زمانی که یمنیها برای بیعت با امام علی (ع) به خدمت ایشان رفتند، هر کسی یک بار با آن حضرت بیعت میکرد. امّا وقتی نوبت به ابن ملجم رسید، آن حضرت سه بار از ابن ملجم بیعت گرفتند!
✍ ابن ملجم از رفتار امام علی (ع) تعجب کرد و پرسید که چرا از دیگران یک بار و از من سه بار بیعت گرفتید؟ امام در جواب او شعری خواندند با این مضمون که: «من زندگی او را میخواهم اما او ارادهٔ کشتن من را دارد»، و فرمودند: «ای ابن ملجم برو که به خداوند سوگند گمان ندارم به آنچه گفتی وفا کنی.»
⚔ ابن ملجم مرادی از ٩ نفری بود که در جنگ نهروان جان سالم به در برد و به مکه آمد و در جلسهای با گروهی از تروریستها نقشه قتل امام علی (ع)، معاویه و عمرو بن عاص را کشیدند و در کنار خانهٔ خدا همقسم شدند که به پیمان خود وفادار باشند. او مسئولیت ترور امام علی (ع) را بهعهده گرفت و به کوفه آمد و با همکاری چند تن از خوارج کوفه، چون اشعث بن قیس، وردان بن مجالد و… در سحرگاه نوزدهم رمضان سال چهلم هجری در محراب مسجد کوفه، حضرت را با شمشر زهرآگین زخمی کرد که بر اثر آن امام به شهادت رسید.
✡ بررسی تاریخ نشان میدهد که ابنملجم مرادی در سرپرستی زنی یهودی قرار داشته است.
📖 روایت دیگری، قاتل امام علی (ع) را ولدالزنا اعلام میکند.
🔯 در برخی گزارشها؛ از ابن ملجم با عنوان ابن الیهودیة (فرزند یهودی) و شبه الیهود (شبیه یهودیان) یاد شده است:
🕎 امام علی (ع) بلافاصله بعد از ضربت خوردن فرمودند که این ملعونِ یهودیزاده مرا کُشت: «قَتَلَنِی ابْنُ مُلْجَمٍ قَتَلَنِی اللَّعِینُ ابْنُ الْیَهُودِیَّةِ»؛ مرا ابن ملجم کشت؛ مرا ملعونی که فرزند زن یهودی بود کشت.
✡ امام علی (ع) در جواب سؤال امام حسن (ع) که پرسید چه کسی اقدام به کشتن شما کرد؟، فرمودند: «قَتَلَنِی ابْنُ الْیَهُودِیَّةِ عَبْدُ الرَّحْمَنِ بْنُ مُلْجَمٍ الْمُرَادِی» ابن ملجم که فرزند زنی یهودی است اقدام به کشتن من کرد.
✍ در روایتی چنین نقل شده است که؛ وقتی ابن ملجم در ملاقاتی با امام علی (ع) خود را معرفی کرد، امام فرمودند: «رسول خدا (ص) به من خبر داد که قاتل من فردی شبیه یهود است و او (ابن ملجم) یهودی است».
📚منابع:
مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، بیروت، داراحیاء التراث العربی، چاپ سوّم، ۱۴۰۳ق، ج۴۲، ص۲۶۲
مجلسی، محمدباقر، همان، ج۴۲، ص۲۸۱
مجلسی، محمدباقر، همان، ج۴۲، ص۲۸۳-۲۸۴
ابن عساکر، علی بن الحسن، تاریخ مدینة دمشق، بیروت، دار الفکر للطباعة والنشر والتوزیع، چاپ اوّل، ۱۴۱۵ق. ج۴۲، ص۵۵۴
|و لعنت الله علی القوم الظالمین|
📌 بازنشر کلیه مطالب جهت روشنگری عموم مردم ، با ذکر #صلوات
هدایت شده از گل یاس
11.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔆 سخت تکان دهنده در «سوره؛ فصل نهجالبلاغه» را از زبان دکتر زورق شنیدم. آنجا که گفت: «شوربختی معاویه این بود که مقابلش علی بن ابیطالب بود؛ که اگر نبود، ما امروز از معاویه چونان پادشاهی دانشمند، باتدبیر و قدرتمند یاد میکردیم.»
✍ مقایسه داریوش با معاویه
✍ غرب پیرو سیاستهای معاویه است
📌 بازنشر کلیه مطالب جهت روشنگری عموم مردم ، با ذکر #صلوات
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👌مدح بسیار زیبای حضرت امیرالمومنین توسط
#شهید_مدافع_حرم
حامد بافنده🌹🍃
#فقط_حیدر_امیرالمومنین_است
#الّلهُمَّصَلِّعَلَیمُحَمَّدٍوَآلِمُحَمَّدٍ وَعَجِّلْفَرَجَهُمْ
هدایت شده از گل یاس
📖 تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: یکشنبه ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۱
میلادی:Sunda 24 April 2022
قمری: الأحد، ٢٢ رمضان ۱۴۴۳
🌹 امروز متعلق است به:
🔸مولی الموحدین امیر المومنین حضرت علی بن ابیطالب علیهما السّلام
🔸(عصمة الله الكبري حضرت فاطمة زهرا سلام الله عليها)
💠 اذکار روز:
👈۱۰۰۰ مرتبه یا ذَالجَلالِ و الاِکرام تا به فتح و نصرت برسی
🙏بارالها در فرج حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف تعجیل فرما و گره از مشکلات همه مردم باز کن
✅تقویم روز:
🕋سومین شب قدر
⏳🗓روز شمار تاریخ:
💐⌛️۰۸ روز تا عید سعید فطر
⬛️⌛️۲۲ روز تا سالروز شهادت حضرت حمزه علیه السلام (۳ ه ق)
⬛️⌛️۲۲ روز تا وفات حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام (۲۵۲ ه ق)
هدایت شده از گل یاس
صفحه ۳۹۹ مصحف شریف
سوره مبارکه قصص و ابتدای سوره عنکبوت
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
هدایت شده از گل یاس
4_6012412653383714132.mp3
892.9K
🔸ترتیل صفحه ۳۹۹ با صدای استاد حامد ولی زاده
🔸مقام : نهاوند
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
هدایت شده از گل یاس
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۹۹🌷
دوستی هایی که به دشمنی تبدیل خواهد شد:
یکی از خصلت های مشترک انسان ها، داشتن دوست است. این ویژگی چنان عمومی است که اگر کسی دوستی نداشته باشد، از نظر دیگران نقص و مشکل شمرده می شود. دوستی ها، از یک نگاه، به دو بخش تقسیم می شوند: دوستی های خدایی و دوستی های غیرخدایی. دوستی های خدایی، دوستی هایی هستند که رشته ی اصلی آن، ایمان به خدا و فرمانبرداری از اوست. البتّه ممکن است این نوع دوستی ها در احوال گوناگونی ایجاد شود؛ مثلاً به علت هم سایه بودن، همکلاسی بودن، همکار بودن و ... . البته دوستی های خدایی تنها در حالی به وجود می آید که هر دو طرف دوستی، برای خدا، اولیای دین و دستورهای او احترام قائل باشند و نسبت به ایمان طرف مقابل حساسیّت داشته باشند. رفاقت های غیرخدایی امّا رفاقت هایی است که بر اساس هر چیزی ممکن است شکل گیرد؛ هر چیزی جز خدا؛ چیزهایی مانند پول، مقام، شهوت، خوش گذرانی، علایق سیاسی و ... . در تمام این دوستی ها، یاد خدا و دستورهای او کمرنگ و برای دو طرف دوستی بیاهمّیّت است.
این آیه به یکی از انواع این دوستی ها اشاره کرده است؛ رفاقتی که مبنای آن، پرستش بت های بی جان و بی شعور است! بر این اساس، بت ها برای مشرکان نوعی رمز وحدت محسوب می شده و آنان را به یکدیگر نزدیک می کرده اند. حضرت ابراهیم به مشرکان قومش فرمود که این نوع دوستی، فقط تا پایان زندگی دنیایی تان ادامه دارد و در قیامت به دشمنی تبدیل می شود، و در آن روز، دوستان قدیم، یکدیگر را لعنت خواهند کرد؛ زیرا در آنجا میفهمند که مبنای دوستی ایشان، مبنای سست و پوچی بوده و رفاقت زودگذر آنان، سعادت ابدی شان را از بین برده است. آری، این فرجام تمام دوستی های غیرخدایی است که اگر تا پایان عمر انسان نیز ادامه پیدا کند، بدون شک در جهان دیگر خبری از آن نیست و به دشمنی تبدیل خواهد شد؛ چنان که در آیه ی 67 سوره ی زخرف می خوانیم: «در قیامت، همه ی دوستان، دشمن یکدیگر خواهند شد؛ مگر پرهیزکاران.»؛ چراکه پیوند دوستیِ پرهیزکاران در دنیا، بر اساس توجّه به خدا و خشنودی او محکم شده بوده و خدا نیز برای همیشه باقی خواهد ماند . پیشوایان فرزانه ی ما تأکید فراوانی بر دوستی های خدایی نموده و پیروانشان را از دوستی های غیرخدایی نهی کرده اند. امیر مؤمنان علی فرموده است: «مردم، برادر یکدیگرند؛ ولی هر کس که برادری اش غیرخدایی باشد، به دشمنی تبدیل خواهد شد.» در حدیث دیگری از همان حضرت می خوانیم: «هیچ گروهی، بر پایه ی مطالب غیرخدایی با یکدیگر دوستی نکردند مگر اینکه در روز قیامت که انسان ها در پیشگاه خدا حاضر می شوند، آن دوستی مایه ی ننگشان خواهد شد.» از امام صادق نیز نقل شده است: «پیروان و شیعیانِ باایمان ما اگر تقوای الهی پیشه کنند، تا هنگامی که از یکدیگر جدا نشده اند، خدا لطف و خشنودی اش را بر آنان می گستراند و پیوسته گناهانشان از آنان می افتد، همان طور که برگ از درخت می افتد، و پیوسته یاری خدا شامل حال کسی است که به دوستش بیشتر علاقه داشته باشد.»
هدایت شده از گل یاس
⚫️ دعای روز بیست و دوم ماه رمضان
🔹 اللهمّ افْتَحْ لی فیهِ أبوابَ فَضْلَکَ وأنـْزِل علیّ فیهِ بَرَکاتِکَ وَوَفّقْنی فیهِ لِموجِباتِ مَرْضاتِکَ واسْکِنّی فیهِ بُحْبوحاتِ جَنّاتِکَ یا مُجیبَ دَعْوَةِ المُضْطَرّین.
🔺 خدایا بگشا به رویم در این ماه درهاى فضلت و فرود آر برایم در آن برکاتت را و توفیقم ده در آن براى موجبات خوشنودیت ومسکنم ده در آن وسط هاى بهشت اى اجابت کننده خواسته ها ودعاهاى بیچارگان.
هدایت شده از گل یاس
4_5805539922869750540.mp3
4.06M
📖 تندخوانی کلام الله مجید
📢 قاری : استاد معتز آقائی
⚫️ جزء بیست و دوم