«﷽»
🔰 جلسهی سوم: تکنیک مطالعه «یک»
انشاءالله در این جلسه به توضیح تکنیکهای مطالعه خواهیم پرداخت، انشاءالله با این موارد چگونه میتوانید یک سری عادات مثبت و کاربردی در رابطه با مطالعه در خودتون ایجاد کنید و بر ترسها، استرسها و اضطرابهای ناشی از مطالعه غلبه کنید.
💯انشاءالله در چهار فصل آتی قصد داریم قدرت و اثرگذاری این تکنیک رو با معرفی راههای افزایش سرعت مطالعه و تندخوانی، دو چندان کنیم. این کار حافظهتونو چه در زمان مطالعه و چه بعد از اتمام اون تقویت میکنه. تکنیک برتر نکته برداری یعنی نقشه ذهنی، به شما امکان میده تا هر آنچه که با تندخوانی مطالعه میکنین، یاد میگیرین و به خاطر میسپارین رو به صورت کاملاً سازماندهی شده بیان کنید.
انشاءالله در آخرین جلسهی آموزشیمون مجدداً به تکنیکهای مطالعه باز خواهیم گشت تا به وسیله هر یک از این تکنیکهای برتر، کاربرد و تأثیر اون رو افزایش بدیم و کاملترش کنیم☺️💪🏻.
💠 تکنیک مطالعه ما به دو قسمت تقسیم میشه:
۱_آمادهسازی
۲_بکارگیری
🔹 تکنیک مطالعه: آماده سازی
بخش اول شامل موارد زیره:
▫️گزینشی خوندن
▫️زمان و حجم
▫️نقشه ذهنی پیشنویس ۵ دقیقهای
▫️مطرح کردن سؤالات و تعیین اهداف
🌸دعای مطالعه🌸
اللّٰهُمَّ أَخْرِجْنِي مِنْ ظُلُماتِ الْوَهْمِ، وَأَكرِمْنِي بِنُورِ الْفَهْمِ. اللّٰهُمَّ افْتَحْ عَلَيْنا أَبْوابَ رَحْمَتِكَ، وَانْشُرْ عَلَيْنا خَزائِنَ عُلُومِكَ، بِرَحْمَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ.
#مهارتهای_مطالعه
#جلسهی_سوم
#شروع_جلسهی_سوم
1⃣ بخش اول
📚 کتابکده یاران مهربان
@yaranmehraban_ir
🔰 گزینشی خوانی:
قبل از انجام هر کاری، لازمه که به کتاب درسی، نکات سخنرانی، مقاله یا هر چیزی که قصد مطالعه اون رو دارین یه
نگاه کلی بندازین و جسته گریخته اون رو بخونین. این نگاه اجمالی و گزینشی باید به نحوی باشه که انگار قصد دارین یه کتاب از کتابفروشی بخرین یا میخوایین اون رو از یه کتابخونه امانت بگیرین.
به عبارت دیگه، با سرعت اما جسته گریخته سعی کنین با نگاه به مطالب، یک دید کلی از کتاب کسب کنین و چارچوب اصلی، سطح دشواری، فهرستها، نمودارها، تصاویر، محل قرارگیری قسمتهای نتیجهگیری، جمعبندی، خلاصه و...رو مدنظر قرار بدین.
🔰 زمان و حجم:
این دو فاکتور رو میتونیم همزمان مدنظر قرار بدیم، زیرا فرضیه پشت اونا یکسانه. اولین چیزی که باید در مطالعه یه کتاب یا هر متنی در نظر گرفت، زمانیه که باید به اون اختصاص داده بشه. با مشخص کردن این زمان، میتوان تعیین کرد که در هر نوبت مطالعه، چه میزان از اون باید خونده بشه.
تأکید بر روی این دو فاکتور بیدلیل نیست، چرا که یافتههای روانشناسان نیز چنین مطلبی رو اثبات میکنه.(قبل از مطالعه این قسمت، تمرینی که عکسش رو ارسال خواهم کرد انجام بدین🤓).
روانشناسا پی بردن که مغز انسان تمایل زیادی به کشف الگوها و ساختارها داره و سعی میکنه به نحوی الگوها و ساختارها رو ادامه بده و اونا رو کامل کنه. بنابراین اکثر خوانندگان، اشکال این صفحه رو به صورت خط مستقیم، استوانه، مربع، بیضی، خط زیگزاگ، دایره، مثلث، خط منحنی و مستطیل در نظر میگیرن. اما در واقع تصویر «دایره»، یه دایره نیس، بلکه یه «دایره ناقصه». ولی بسیاری از افراد اون رو دایرهی کامل در نظر میگیرن. بقیه نیز ممکنه اون رو یه دایره ناقص قلمداد کنن، اما فرض رو بر این میگذارن که نقاش قصد داشته اون رو کامل کنه.
#مهارتهای_مطالعه
#جلسهی_سوم
2⃣ بخش دوم
📚 کتابکده یاران مهربان
@yaranmehraban_ir
🔰 تمرین
این تصاویر رو تو یه کاغذی برا خودتون رسم کنین، سپس نام هر شکل رو در کنار شماره مربوط به اون بنویسین.
#مهارتهای_مطالعه
#جلسهی_سوم
📚 کتابکده یاران مهربان
@yaranmehraban_ir
🔰 زمان و حجم:
تصمیمگیری در مورد زمان و حجم مطالعه، حسی از اطمینان رو در ما ایجاد میکنه. زیرا یه هدف و خط پایان برای خود در نظر میگیریم و میدونیم چه میخواییم.
شاید یه مثال خوب در این مورد، نحوه عملکرد سخنرانای ماهر باشه.
یه سخنران خوب و ماهر وقتی قصد مطرح کردن یه سری موضوع سخت و دشوار رو داره، در همون ابتدا سعی میکنه نقطه شروع و پایان بحث خود و زمانی رو که قصد داره به اون بپردازه مشخص میکنه. در اینصورت حضار متوجه میشن که قراره چه مقدار مطلب و در چه زمانی گوش کنن. همین ترفند ساده باعث ایجاد انگیزه در حضار میشه تا بحث رو با توجه بیشتری دنبال کنن.
⛔️ #نکتهی_بسیار_مهم_جلسهی_سوم :
در زمان مطالعه پیشنهاد میشه که در ابتدا و انتهای قسمتی از متن که قراره مطالعه بشه، یه علامت گذاشته بشه. این کار باعث ایجاد یه چارچوب میشه و شما رو مقید میکنه که فقط در همین قسمت انتخاب شده عقب و جلو برین و مطالب رو مرور کنین.
یکی دیگه از مزایای مشخص کردن زمان و حجم مطالب در ابتدای کار، اینه که ترس از مجهولات و نادانستهها رو از بین میبره. اگه بدون برنامهریزی یه کتاب قطور رو دست بگیرین و شروع به مطالعه کنین، همواره درون خود نسبت به حجم زیاد باقیمانده از کتاب، نوعی ترس و اضطراب دارین. بنابراین هر بار که کتاب رو در دست میگیرین، بیشتر به تعداد صفحاتی که باقیمونده فکر میکنین، نه خود مطالعه. مطالعه با چنین ذهنیتی طبیعتاً باعث ایجاد نوعی اضطراب درونی میشه. اما اگه یه تعداد صفحه منطقی و قابل قبول رو برای هر بار مطالعه انتخاب کنین، این ذهنیت در شما شکل میگیره که تموم کردن این تعداد صفحه در زمانی که تعیین کردین، کار آسونیه و قطعاً شما از عهدهش برمیایین☺️💪🏻؛ یعنی به مغز خودتون این پیغام رو میدین که اینبار قراره فقط همین تعداد صفحه مطالعه بشه و نه بیشتر. بنابراین مدام نگران این نیستین که شاید نتونین اون رو تموم کنین. زیرا حجم مطالبی رو که باید بخونین و زمان اختصاص یافته به اون رو خودتون و بر اساس تواناییتون انتخاب کردین.
#مهارتهای_مطالعه
#جلسهی_سوم
3⃣ بخش سوم
📚 کتابکده یاران مهربان
@yaranmehraban_ir
🔰 نقشه ذهنی پیشنویس ۵ دقیقهای:
پس از مشخص کردن زمان و حجم مطالب، گام بعدی اینه که بشینین و تمام چیزهایی رو که در مورد موضوع مورد مطالعهتون میدونین و به ذهنتون میرسه یادداشت کنین. سعی کنین این کار رو به سرعت انجام بدین و بیش از ۵ دقیقه صرف نکنین. سپس این اطلاعات رو به صورت به نقشه ذهنی در بیارین.
هدف از انجام این کار، دلایل زیره:
. افزایش تمرکز
.ایجاد یه چارچوب فکری خاص
.کسب آمادگی ذهنی مناسب
ذهن مناسب همواره مطالب مهم و اصلی رو بهتر به خاطر میسپارین. اگه شما ۵ دقیقه سعی کنین در ذهن خود به دنبال اطلاعاتی بگردین که به نوعی به کتاب یا متن موردنظر شما مربوط میشن، ذهن شما آمادگی بیشتری برای مطالعه مطالب جدید پیدا میکنه و احتمال موفقیت شما در این زمینه بیشتر میشه. اختصاص فقط ۵ دقیقه به این کار بیانگر اینه که نیاز نیست تمام اطلاعات و دادههای مغزی خودتون رو مرور کنین. این ۵ دقیقه صرفاً به این خاطره که یه مروری در حافظه انجام شده و این پیغام به مغز ارسال بشه که قراره درباره چه موضوعی و در چه چارچوبی مطالعه صورت بگیره.
⛔️ #نکتهی_بسیار_مهم_جلسهی_سوم :
سؤالی که اینجا مطرح میشه اینه که :« اگر من تقریباً هیچ اطلاعاتی درباره موضوع مورد نظرم نداشته باشم یا اطلاعاتم در این باره کامل و جامع باشه، نقشه ذهنی من چه فرقی میکنه؟»
اگه اطلاعات و دادههای موجود در حافظه شما درباره موضوعی که قصد مطالعه اون رو دارین به اندازه کافی جامع و کامله، پس این ۵ دقیقه باید فقط صرف یادآوری دستهبندیها، فرضیهها، و مطالب اصلی مرتبط با موضوع بشه. در اینصورت ذهن شما با مرور سریعتر اطلاعات، تمام جزئیات ذهنی مرتبط رو به یاد میارین و به نوعی موتور مغزی شما رو گرم میکنه.
#مهارتهای_مطالعه
#جلسهی_سوم
4⃣ بخش چهارم
📚 کتابکده یاران مهربان
@yaranmehraban_ir
🔰 ادامهی مطالب فوق:
اما اگه اطلاعات و دادههای موجود در حافظه شما در رابطه با موضوع مورد نظر در حد صفر بود، این ۵ دقیقه باید صرف یادآوری همون اندک دانستهها و نیز موضوعات دیگری از همین دست بشه که میتونین به نوعی به موضوع مورد نظر شما مربوط باشن. این کار باعث همسو شدن هر چه بیشتر ذهن با موضوع شده و باعث میشه حسن نکنین کلاً هیچ چیزی در مورد اون نمیدونین.
به کمک این نقشه ذهنی میتونید اطلاعاتی رو که در مورد یه موضوع خاص دارین یکجا جمع کنید و همین کار به نوبه خود، تمرکز بیشتر ذهنی رو به همراه داره. در اینصورت میتونید اطلاعات خودتون رو سریعاً به روز کنید و ببینید درباره این موضوع خاص چقدر میدونین و چقدر نمیدونین.
#مهارتهای_مطالعه
#جلسهی_سوم
5⃣ بخش پنجم
📚 کتابکده یاران مهربان
@yaranmehraban_ir
🔰 مطرح کردن سؤالات و تعیین اهداف:
با یادآوری و مرور دانستههای قبلی خود درباره موضوع مورد نظر، اکنون نوبت آن است که تعیین کنین از کتاب چه چیزی میخوایین؛ یعنی سؤالاتی که قصد دارین با خوندن کتاب، جواب اونا رو پیدا کنین. البته دقت کنین که این سؤالات باید هدفمند بوده باشه و مستقیماً به موضوع مورد نظر شما مربوط باشن. برخی افراد ترجیح میدن که در همان نقشه ذهنی مربوط به اطلاعات قبلی و با یک رنگ متفاوت این کار رو انجام بدن.
این کار هم مانند نوشتن اطلاعات و دانستههای قبلی، باعث آمادگی هر چه بیشتر ذهن برای مطالعه میشه. این مرحله هم نباید بیش از ۵ دقیقه طول بکشه. چرا که سؤالات رو میتونین در حین مطالعه کتاب هم تعیین کنین و یا تغییر بدین.
#مهارتهای_مطالعه
#جلسهی_سوم
6⃣ بخش ششم
📚 کتابکده یاران مهربان
@yaranmehraban_ir
🔰 چرا اطلاعات قبلی و اهداف اهمیت دارن:
یه آزمایش استاندارد برای تأیید این مطلب انجام شده که در اون دو دسته از افراد با سن، تحصیلات و طرز فکر تقریباً مشابه انتخاب میشن. به هر گروه یه کتاب داده میشه و زمان کافی هم برای مطالعه به اونا داده میشه.
به گروه الف گفته میشه که قراره یه تست جامع در مورد تمام مطالب کتاب از اونا گرفته بشه و اونا باید محتویات کتاب رو به دقت مطالعه کنن.
به گروه ب گفته میشه که قراره فقط در مورد دو سه موضوع اصلی کتاب از اونا تست گرفته بشه. پس اونا هم باید محتویات کتاب رو به دقت مطالعه کنن.
در واقع قراره از هر دوی این گروه بر حسب کل متن کتاب تست گرفته بشه. در اینجا شاید در نگاه اول این مطلب ناعادلانه به نظر برسه، چرا که به گروه دوم گفته شده فقط قراره در مورد چند موضوع اصلی از اونا تست گرفته بشه. بنابراین اینطور به نظر میرسه که این گروه به سؤالات مربوط به موضوعات اصلی بهتر جواب بدن و گروه اول به بقیه سؤالات. پس نمره نهایی هردو گروه باید تقریباً یکسان باشه. اما در عمل اینطور نیس🧐. گروه دوم نه تنها به سؤالات مربوط به موضوعات اصلی بهتر جواب میدن، بلکه در مجموع هم نسبت به همه قسمتهای کتاب، نمره کل بهتری کسب میکنن.
🤓 دلیل این مطالب اینه که عناوین . موضوعات اصلی همانند گیرههای بزرگی عمل میکنن که اطلاعات رو به یکدیگر پیوند میزنن. به عبارت دیگه، سؤالات و اهداف اصلی یه کتاب، بین قسمتهای مختلف اون پیوند برقرار میکنه و باعث حفظ و انسجام اطلاعات میشه.
اما گروهی که به اونا گفته میشه باید تمام مطالب کتاب رو بخونن، فاقد چنین نقاط کانونی هستن تا بتونن ربط بین قسمتهای مختلف رو پیدا کنن. بنابراین فقط سعی میکنن همه چیز رو بخونن و هیچ مبنایی برای ارتباط دادن اونا نداشته باشن. این مطلب مثل اینه که به یه فرد گزینههای زیادی برای انتخاب داده بشه و در نهایت اون فرد هم نتونه هیچ یک رو انتخاب کنه و این یعنی تناقض😕. یعنی کسی که میخواد همه چیز رو باهم داشته باشه، در نهایت به هیچ چیز نمیرسه🙂.
مطرح کردن سؤالات و تعیین اهداف درباره مطالعه یه کتاب، به فهم بهتر مطالب اون کمک شایانی میکنه. باید توجه کرد که این سؤالات و اهداف، هر چقدر دقیقتر و هدفمندتر طرح بشن، عملکرد شما در مرحله بکارگیری تکنیک مطالعه (که انشاءالله در مطلب بدی خدمتتون ارائه خواهم داد)، افزایش پیدا خواهد کرد.
💠موضوع مهم:
انشاءالله نحوه نقشهبندی ذهنی (مرحله آماده سازی) رو در فصل ۶ خدمتتون توضیح خواهم داد.
#مهارتهای_مطالعه
#جلسهی_سوم
6⃣ بخش ششم
📚 کتابکده یار مهربان
@Yaremehraban_book_ir
🔰 تکنیک مطالعه: بکارگیری
بخش دوم تکنیک مطالعه، مربوط به بکارگیری این تکنیکه که شامل موارد زیره:
.نگاه اجمالی
.نگاه مقدماتی
.نگاه دقیق
.مرور
#مهارتهای_مطالعه
#جلسهی_سوم
7⃣ بخش هفتم
📚 کتابکده یاران مهربان
@yaranmehraban_ir
🔰 نگاه اجمالی:
یکی از جالبترین نکات در مورد افراد اینه که اغلب وقتی یه کتاب جدید به اونا داده میشه، اکثراً درست از همون صفحهای اول شروع به مطالعه میکنن🙃. الان در مورد اینجا بیشتر باهم صحبت میکنیم🙂.
فرض کنید شما یه پازل چین حرفهای هستین🤓. یکی از دوستانتون با یه جعبه بزرگ که کاغذ پیچ شده و با نخ بهم بسته شده، به در خونهی شما میاد و به شما میگه که این یه هدیهس:«زیباترین و پیچیده ترین پازلی که بشر تا به حال طراحی کرده!.😳🤭» شما ازش تشکر میکنین و وقتی که رفت، شما تصمیم میگیرین که از همون لحظه خودتون رو وقف تکمیل اون پازل کنین و تا تموم نشده دست از کار نکشین💪🏻.
اکنون سعی کنین به مراحلی فکر کنین که باید از اون لحظه به بعد برای تکمیل پازل طی میشه. جوابهای زیر مواردین که از بین جوابهای دانشجویان گردآوردی شدن:
۱_به داخل خونه برگردین.
۲_نه دور بسته رو باز کنین.
۳_کاغذ دور جعبه رو باز کنین.
۴_نخ و کاغذ باز شده رو دور بریزین.
۵_به تصویر تکمیل شده پازل روی جعبه نگاه کنین.
۶_ دستورالعملها رو بخونین. به تعداد قطعات و ابعاد کلی پازل دقت کنین.
۷_زمان لازم برای کامل کردن پازل رو برآورد کنین.
۸_وقتی رو برای استراحت و خوردن چیزی تعیین کنین.
۹_سطح صافی رو برای قرار دادن پازل انتخاب کنین.
۱۰_جعبه رو باز کنین.
۱۱_محتویات جعبه رو روی کف زمین یا جای مناسبی بریزین.
۱۲_اگه بدبین هستین، قطعات رو بشمارین.
۱۳_همه قطعات رو به روی صحیح برگردونین.
۱۴_قطعات مرکزی و گوشهای رو پیدا کنین.
۱۵_قطعات رو بر اساس رنگشون مرتب کنین.
۱۶_قطعاتی که جای اونا معلومه رو بچینین.
۱۷_بقیه قطعات رو بر اساس اونا بچینین.
۱۸_قطعات «نامشخص» رو تا پایان کار کنار بذارین(چون وقتی تصویری کلی از پازل به دست بیاد و قطعات بیشتری در جای خودش قرار بگیرن، احتمال پیدا کردن جای قطعات نامشخص بیشتر میشه).
۱۹_چیدن باقی قطعات رو تا پایان ادامه بدین.
۲۰_جشن بگیرین!!!.
🔺 این مثال میتونه در مورد فرایند مطالعه یه کتاب هم صادق باشه. وقتی شما خوندن یه کتاب رو دقیقاً از صفحه اول شروع میکنیم و سعی میکنین صفحه به صفحه جلو برین، مانند اینه که برای چیدن یه پازل، درست از همون خونه ابتدایی گوشی پایین سمت چپ شروع کنین و بخوایین قطعات پازل رو به ترتیب و یکییکی پس از دیگری بچینین.
🔺 چیزی که برای داشتن یه #مطالعه_مفید و #کارآمد لازمه، به خصوص در مورد کتابای #حجیم و قطور، اینه که قبل از شروع سعی کنین یه #دید_کلی از کتاب بدست بیارین. نگاه اجمالی در تکنیک مطالعه به همین منظور طراحی شده و شاید بتونیم بگیم شبیه نگاه کردن به تصویر کامل شده پازل به روی جعبه، خوندن دستورالعملها و پیدا کردن قطعات گوشهای باشه. در فرآیند مطالعه، این مطلب یعنی اینکه شما باید یه نگاه اجمالی به کل مطالب کتاب داشته باشین و سعی کنین ابتدا با #سر_فصلها و #موضوعات_اصلی اون آشنا بشین.
#مهارتهای_مطالعه
#جلسهی_سوم
8⃣ بخش هشتم
📚 کتابکده یاران مهربان
@yaranmehraban_ir
🔰ادامهی مطالب قبلی:
قسمتهایی از کتاب که باید در این قسمت مدنظر قرار داده بشه، عبارتند از:
✔️نتیجهگیری
✔️جمعبندیها
✔️سرفصلها
✔️خلاصهها
✔️تصاویر
✔️نمودارها
✔️فهرست مندرجات
✔️ تاریخها
✔️جدولها
✔️پاورقیها
✔️واژهنامهها
✔️نکات حاشیهای
✔️کلمات درشتتر
✔️نکات ایتالیک
✔️آمارها
✔️فاصلهها
✔️پشت جلد
✔️عکسها
🔝انجام این کار باعث میشه که شما یه دیدکلی از محتویات کتاب به دست بیارین. دقت کنین که در اینجا هدف خوندن مطالب نیس، بلکه باید ببینید غیر از متن، چه عناصر دیگهای تو کتاب وجود داره. تندخوانی میتونه یه ابزار بسیار مناسب برای این کار باشه.
#مهارتهای_مطالعه
#جلسهی_سوم
9⃣ بخش نهم
📚 کتابکده یاران مهربان
@yaranmehraban_ir
🔰 حجم مطالب که باید حفظ بشه
❌ بخشهایی از هر متن که در نگاه اجمالی باید مدنظر قرار داده بشه.
#مهارتهای_مطالعه
#جلسهی_سوم
📚 کتابکده یاران مهربان
@yaranmehraban_ir
🔰 ادامهی مطالب قبلی:
🔺در مرحله نگاه اجمالی، استفاده از یه ابزار کمکی برای هدایت مسیر حرکت چشم، مانند یه مداد یا خودکار یا چیزهای مشابه دیگه، اهمیت بسزایی داره. وقتی به یه نمودار و مطالبش نگاه میکنین، اگه از یه ابزار بصری مناسب برای هدایت مسیر حرکت چشم استفاده نشه، چشم فقط به صورت گذرا به مطالب اصلی نمودار نگاه کرده و بعد از اونا عبور میکنه و فقط یه تصویر ذهنی مبهم در حافظه به جا میذاره، زیرا نحوه حرکت چشم بر اساس نحوه ترسیم نمودار طراحی نشدهس.
🔺اگه از یه ابزار کمکی برای هدایت مسیر چشم استفاده بشه، مسیر حرکت چشم بر روی نمودار بسیار شبیه مسیریه که نمودار طی کرده و بنابراین چشم اون رو دقیقتر دنبال میکنه. در اینجا عوامل زیر کمک میکنن تا حافظه بیشتر تقویت بشه:
۱_حافظه تصویری
۲_به یاد سپردن مسیر حرکت چشم که شبیه شکل نموداره.
۳_به یاد سپردن مسیر حرکت بازو یا دست در تعقیب مسیر حرکت نمودار(حافظه حسی_حرکتی)
۴_تصویر ذهنی ریتم و حرکت
🔺حجم به یادسپاری مطالب به این روش بسیار بسیار بیشتر از زمانیه که فرد بخواد بدون یه ابزار کمکی برای هدایت مسیر حرکت چشم مطالعه کنه. جالبه بدونین که حسابداران حرفهای اغلب از قلم خود برای هدایت مسیر چشمشون برای مطالعه سطرها و ستونهای اعداد استفاده میکنن. اونا این کار رو به صورت طبیعی و غریزی انجام میدن، زیرا هرگونه حرکت خطی و یکنواخت چشم بدون یه ابزار کمکی راهنما بسیار دشوار و خسته کنندهس.
#مهارتهای_مطالعه
#جلسهی_سوم
0⃣1⃣ بخش دهم
📚 کتابکده یاران مهربان
@yaranmehraban_ir
🔰 نگاه مقدماتی:
🔺نگاه مقدماتی داشتن بر روی چیزی یعنی جسته گریخته خوانی مطالب. این کار مغز رو برای مرحله بعد که خوندن دقیق مطالبه، آماده میکنه. نگاه مقدماتی بر روی مطالب، مانند تعیین مسیر قبل از حرکت از نقطه الف به نقطه ب هست. در اینجا لازمه که مسیرها و جادههای مختلف رو بررسی کرده و تعیین کنین که قصد دارین یه مسیر طولانی خوش منظره رو انتخاب کنین یا یه راه میانبر.
🔺سعی کنین از نگاه مقدماتی برای مرور هر مطلب یا متنی که قصد دارین بخونین استفاده کنین، چه برگه سؤالات امتحانی باشه و چه پست الکترونیکیها(email).
اگه این کار به خوبی انجام بشه، #صرفهجویی زیادی در وقت ایجاد میکنه و #سرعت_مطالعه و #درک_مطلب شمارو به نحو چشمگیری افزایش میده.
#مهارتهای_مطالعه
#جلسهی_سوم
#پایان_فصلسوم_مهارتهای_مطالعه
1⃣1⃣ بخش یازدهم
🌸 دعای مطالعه🌸
اللّٰهُمَّ أَخْرِجْنِي مِنْ ظُلُماتِ الْوَهْمِ، وَأَكرِمْنِي بِنُورِ الْفَهْمِ. اللّٰهُمَّ افْتَحْ عَلَيْنا أَبْوابَ رَحْمَتِكَ، وَانْشُرْ عَلَيْنا خَزائِنَ عُلُومِكَ، بِرَحْمَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ🤲🏻.
📚 کتابکده یاران مهربان
@yaranmehraban_ir
«﷽»
🌸 به مناسبت هفتهی کتاب و کتابخوانی و روز بزرگداشت سردار قهرمان و غیور ایران و آذربایجان؛ سردار سپه ستارخان افتخار ملی، حامل خبر بسیار مهمی برای مخاطبین ارجمند و گرامی «کتابکده یار مهربان» هستم.
🌸 انشاءالله جهت تکمیل پروژهی آموزشی مهارتهای مطالعه و همچنین پاسخ به پرسش مخاطبین و دغدغهمندان عزیز و همینطور تکمیل فرایند نهایی میتوانید سؤالات و اشکالات خود را به شناسهی زیر ارسال بفرمایید، انشاءالله با توانی مضاعف در خدمت شما عزیزان و کتابخوانان عزیز خواهم بود.
«عبدالله فام»
🌸پل ارتباطی بنده و شما:
🆔 @World_moood
پیش به سوی حرکت در مسیر تعالی و مطالعهی مفید همه جانبه💪🏻💪🏻💪🏻
📚 کتابکده یاران مهربان
@yaranmehraban_ir
نام کتاب: ولایت و حکومت
ناشر: صهبا
تعداد صفحات: ۳۹۲ صفحه
▪️ پیغمبر وقتی که میآید، برای اینکه بتواند جامعه مورد نظر را که همان کارخانه انسان سازی است، تشکیل بدهد، برای این کار احتیاج دارد به یک جمع به هم پیوستهی متحد، دارای ایمانِ راسخ، از اعماق قلب، مومن و معتقد به این مکتب، با گام استوار، گویا و جویای آن هدف.
📌قیمت پشت جلد: ۲۰۰۰۰ تومان
سفارش تک جلدی شامل ۲۰ درصد و سفارش بیش از ۱۰ جلد ۲۵ درصد تخفیف میباشد.
#معرفی_کتاب
#ولایت_و_حکومت
ثبت سفارش:
@sefaresh_ketabkade
📚 کتابکده یاران مهربان
@yaranmehraban_ir
سلام دوستان
شبتون پر ستاره
طبق وعدهای که خدمتتون داشتیم جهت ارسال کتاب امام انقلاب در تاریخ یکم آذر ماه، با عرض معذرت و برخلاف میلم تاریخ ارسال کتاب به تاخیر اجباری افتاد.
صبوری بفرمائید
ممنونم از همراهی تون
خرّمی
#اطلاعیه
#خبر_خووووب
♦️به اطلاع شما دوستان کتاب دوست و کتاب خوان عزیزمان میرسانیم که به مناسبت گرامیداشت هفته کتاب و کتاب خوانی و ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی علیهالسلام هدیهای ویژه ( کتبی از بیانات مقام معظم رهبری 📚) دریافت خواهید داشت.
بزرگوارانی که از ساعت ۱۶ روز پنجشنبه تا ساعت ۲۴ روز جمعه سفارش کتاب داشته باشند شامل دریافت کنندگان این هدیه خواهند بود.
نوش جانتان 🌹
📚 کتابکده یاران مهربان
@yaranmehraban_ir
نام کتاب: تمدن اسلامی
ناشر: بنیاد فرهنگ و اندیشه انقلاب اسلامی
تعداد صفحات: ۱۹۲ صفحه
▪️خدا شما را مامور کرده است به آبادی زمین. آبادی یعنی چه؟ یعنی استعدادهای بیپایانی که در عالم ماده وجود دارد را یکی یکی کشف کردن، آنها را در معرض استفادهی انسان قرار دادن و انسان را به این وسیله به جلو بردن.
📌قیمت پشت جلد: ۲۲/۰۰۰ تومان
سفارش تک جلدی شامل ۲۰ درصد و سفارش بیش از ۱۰ جلد ۲۵ درصد تخفیف میباشد.
#معرفی_کتاب
#تمدن_اسلامی
ثبت سفارش:
@sefaresh_ketabkade
📚 کتابکده یاران مهربان
@yaranmehraban_ir
«﷽»
🔰نحوه نگاه مقدماتی مفید و مؤثر:
قبل از مطالعه یه کتاب یا متن، سعی کنین اطلاعاتی را که از قبل در موردش دارین رو مرور کنین و هدف خود از خوندن اون رو تعیین کنین. در ابتدا با یه نگاه اجمالی به متن، تلاش کنین عناصر و موضوعات اصلی اون رو کشف کنین. اگه متن به توصیف چیزی میپردازین که شما از قبل نسبت به اون آگاهی دارین، سعی کنین از اون برای مراجعات بعدی نکته برداری کنین. نکتهبرداریهای شما از اونچه که مطالعه میکنین باید مؤثر و مفید باشه، به نحوی که بتونید در آینده به اونا مراجعه کنید و ارتباط اونا با اونچه که جدیداً میخونید رو ارزیابی کنین🧐.
در مرحله نگاه مقدماتی، باید روی شروع و پایان پاراگرافها، قسمتها، فصلها، و حتی کل متن تمرکز کنین. زیرا اطلاعات مهمتر، بیشتر در نقاط ابتدایی و انتهایی قرار میگیرن👌🏻. اگه در حال مطالعه یه متن آکادمیک یا یه کتاب سنگین هستین، همواره باید قسمتهای خلاصه، جمعبندی و نتیجهگیری رو بیش از هر چیزی مطالعه کنین. این قسمتها اغلب حاوی چکیدهای از همون اطلاعات اساسی و مهمی هستن که شما به دنبالشون هستین. این کار باعث میشه بدون خوندن کل کتاب، یه تصویر کلی از مفاد اون بدست بیارین.
در نگاه مقدماتی نیز مانند نگاه اجمالی نیاز به مطالعه دقیق و کامل همه مطالب نیست، بلکه باید فقط یه سری بخشهای خاص رو مدنظر قرار داد.
🌸 دعای مطالعه🌸
اللّٰهُمَّ أَخْرِجْنِي مِنْ ظُلُماتِ الْوَهْمِ، وَأَكرِمْنِي بِنُورِ الْفَهْمِ. اللّٰهُمَّ افْتَحْ عَلَيْنا أَبْوابَ رَحْمَتِكَ، وَانْشُرْ عَلَيْنا خَزائِنَ عُلُومِكَ، بِرَحْمَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ🤲🏻.
#مهارتهای_مطالعه
#جلسهی_چهارم
#شروع_جلسهی_چهارم
1⃣ بخش اول
📚 کتابکده یاران مهربان
@yaranmehraban_ir
🔰 حجم مطالبی که باید در نگاه مقدماتی مفید و مؤثر مطالعه شود.
#مهارتهای_مطالعه
#جلسهی_چهارم
📚 کتابکده یاران مهربان
@yaranmehraban_ir