🔶🔹زندگی سیاسی دومین امام🔹🔶
اعتراض به نشستن خلیفه نخست بر منبر پیامبر ص از نخستین اقدامات ستمستیزانه سیاسی حضرت برای استقرار دین الهی و دفاع از حق مردم در کودکی حضرت است.
موقعیت فوقالعاده اجتماعی امام موجب شد تا خلیفه دوم او را ناظر شورای شش نفره برای تعیین خلیفه سوم قرار دهد. هر چند این اقدام عمر صوری بود اما خبر از موقعیت ویژه ایشان در پایان دومین دهه زندگی حضرت میدهد.
در ماجرای تبعید ابوذر، ایشان بر خلاف خواست خلیفه سوم و مروان به همراه امیرمؤمنان ع ابوذر را بدرقه کرد.
ایشان فرمانده میدانی جنگ با ناکثین، قاسطین و مارقین در دوران امیرمؤمنان و فرمانده جناح راست سپاه حق در جمل است.
حضرت پس از شهادت امیرمؤمنان ع به دلیل فتنهگری معاویه تنها 8 ـ6 ماه خلافت کرد و مجبور به کنارهگیری از حکومت و زمامداری شد.
امام پس از صلح به مدینه بازگشت و در این دوران امام دور جدیدی از فعالیت سیاسی خود را آغاز کرد.
امام در مسجد النبی ص به ارشاد مردم و تبیین حقایق دینی میپرداخت و مناظراتی نیز از ایشان با طرفداران بنیامیه در تاریخ به ثبت رسیده است.
در این دوران امام توانست تشکیلات شیعیان را حفظ و توسعه دهد معاویه سرکش را رام و مانع توطئههای وی شود.
با مدیریت امام تعداد بسیار اندک شیعیان ـ پس از ضایعات بزرگ در سه جنگ جمل، صفین و نهروان و کشتار سیهزار نفر از آنان در شبیخونهای مزدوران معاویه ـ رو به فزونی نهاد و به اذعان مورخان متعصب اهل سنت تنها در یک مورد پنجاه هزار شیعه امام از عراق به شرق ایران تبعید شدند.
امام با جریان منافق، عوامفریب و زهدفروش صوفیه ـ که در قالب پرهیز از مشارکت در جهاد به بهانه حفظ خون مسلمانان و انتقاد از کاستیهای حکومت اسلامی با اعتراض به حاکم، خود را همدرد مردم جلوه میدادند ـ مبارزه کرد.
با آغاز تلاش برای ولایتعهدی یزید معاویه بسیاری از مخالفان را مخفیانه از میان برداشت. یکی از این افراد امام حسن مجتبی ع بود که سه بار توسط معاویه مسموم شد و در آخرین مرتبه چهل تا شصت روز پس از مسمومیت در سن 48ـ46 سالگی به شهادت رسید. و مدینه یکپارچه عزا شد و بازارها تا یک هفته به این مناسبت تعطیل بود.
بنیامیه و هوادارانشان ـ با این بهانه که عثمان بیرون از شهر و در گورستان یهودیان به خاک سپرده شده ـ مانع دفن حضرت در کنار رسول خدا ص شده و پیکر حضرت را تیرباران کردند.
🔰@yasmhj🔰
💢صلح امام حسن ع💢
معاویه در ماجرای محاصره عثمان تعلل نمود تا زمینه را برای شورش علیه امیرمؤمنان ع فراهم ساخته و زمینه خلافت خود را مهیا سازد. با شهادت امیرمؤمنان ع، امام حسن ع با مخالفت معاویه و شامیان مواجه شد.
معاویه به عراق لشکر کشید ولی در اولین مواجهه با سپاه امام شکست خورد.
با تطمیع معاویه عبیدالله یکی از فرماندهان حضرت با تعدادی از نیروهای تحت امرش به معاویه پیوست.
با رشادت قیس بن سعد بن عباده ـ فرمانده رشید سپاه اسلام ـ شامیان در جنگ دوم نیز با شکست سختی مواجه شدند. تلاشهای معاویه برای تطمیع قیس سودی نبخشید و قیس به حضرت وفادار ماند.
معاویه از راه دیگری برای شکست سپاه امام استفاده کرد و یکی از خوارج ـ که همواره منافع بنیامیه را در پوشش مخالفت ظاهری با آنان تأمین کردهاند ـ، امام را در ساباط ـ شهری در جنوب شرقی مدائن ـ ترور کرد.
اما ترور امام نافرجام ماند ولی به دلیل خونریزی شدید و وجود خوارج و خطر جدی برای جان امام ، همراهان امام حضرت را به مدائن و نزد مسعود ثقفی عموی مختار که مورد اعتماد امیرمؤمنان و امام حسن مجتبی ع بود بردند.
تردیدهایی که در مورد سلامتی امام وجود داشت و شایعاتی که مزدوران معاویه در مورد کنارهگیری امام از نبرد میان سپاه امام منتشر کردند، شیرازه سپاه امام از هم پاشیده شد و تلاشهای قیس بن سعد راه به جایی نبرد.
در اینجا نامههایی از طرف معاویه به امام رسید که در آن برخی از اشراف منافق وعده تسلیم امام یا کشتن او را به معاویه را داده بودند.
امام بین دو راه باید یکی را انتخاب میکرد که هوشمندانه راه دوم را انتخاب کرد.
جنگ با معاویه در این شرایط به شهادت امام حسن، حسین و زینالعابدین و فرزندان امیرمؤمنان ع عبدالله بن جعفر ع و معدود شیعیان حضرت منجر میشد و اگر معاویه پس از اسارت از کشتن آنان صرف نظر میکرد بخشیدن جان امام توسط معاویه ـ که از طلقا و آزاد شدگان پیامبر ص در روز فتح مکه بود ـ ننگی برای شیعیان به شمار میآمد.
نرمش قهرمانانه امام و تحمیل صلح به معاویه شرایط بهتری را برای پیروان حق رقم زد.
شیعیان که در ماه های پایانی عمر امیرمؤمنان ع شاهد کشتار وحشیانه در حملات شبانه «بسر بن ارطاة» ها از حجاز تا یمن بودند، پس از صلح از آزدی عمل برخوردار بودند و معاویه نتوانست هیچ تعرضی به جان یا مال شیعیان داشته باشد و همان گونه که امام فرمود این صلح هوشمندانه مایه عزت شیعیان شد. معاویه برای تغییر این شرایط چند بار امام را مسموم و در نهایت ایشان را شهید کرد.
پس از شهادت امام حسن ع روزگار محنت بار شیعیان آغاز شد. ولیعهدی، امیرالحاجی و فرماندهی یزید بر سپاه اسلام؛ الحاق زیاد به ابوسفیان و استانداری زیاد و پسرش عبیدالله بر عراق و نسل کشی شیعیان عراق؛ تعرض به جان و مال شیعیان و تبعید آنان؛ تحریم شدید اقتصادی و حذف حق آنان از بیت المال و عدم حق دفاع از خود در محاکم؛ شهادت «حجر بن عدی» و «عمرو بن حمق» ها و... .
🔰@yasmhj🔰
⛔️تحریف تاریخ درباره امام حسن ع⛔️
سادات حسنی همواره خود را فدایی ائمه شیعه قرار داده و با قیامهای پیدرپی حاکمان را مشغول داشته و با نثار جان خود، جان ائمه ع و شیعیان را نجات دادند و در این مسیر با تهمتهایی نیز مواجه شدند.
حاکمان اموی و عباسی برای تخریب چهره آنان دست به دامن مزدورانی چون مدائنی شدند و تهمت زنبارگی را به امام حسن مجتبی ع دادند و اینکه ایشان برای هوسرانی زنانی را که اختیار کرده بود طلاق میداد تا به زنان دیگری برسد و 200 همسر دائمی داشته و مطلاق ـ کسی که برای رسیدن به شهوت زنانش را طلاق میدهد تا تعداد همسرانش از تعداد شرعی چهار زن تجاوز نکند ـ لقب دادند. تعداد زنانی که با حضرت ازدواج موقت کردند را 400 مورد شمردهاند.
این مطلب توسط عبدالله نواده امام حسن مجتبی نفی شده و او تعداد همسران حضرت را چهار مورد بیان کرده است.
اما شوری آش به حدی است که علاوه بر مورخان مسلمان، خاورشناسانی چون ویلفرد مادلونگ نیز به تحریف واقعیت توسط مورخان وابسته اشاره کردهاند.
🔰@yasmhj🔰
⚜ستم ادبیات داستانی ما به امام برگزیده ⚜
شخصیت اول بسیاری از اشعار و داستانهای کودکانه ما که ژرفترین تأثیر را بر کودکان دارند «حسنی» است. گاه شخصیت این داستان با مسمای حسن سازگاری دارد و گاه مغایر با شخصیتی است که از حسن بن علی ع میشناسیم. اشعار هجو گونه حسن دنده به دنده و... نیز از همین قبیل است. آیا یکی از دلایل مهجور و غریب شدن نام زیبای حسن همین اشعار ادبیات داستانی ما نیست؟
🔰@yasmhj🔰
قصه پر غصه بازی در زمین بنیامیه
امام رضا ع بر هوشیاری شیعیان در نقل فضایلی که تنها در کتابهای عامه برای اهل بیت ع نقل شده تأکید کردهاند. هر چند ظاهر بسیاری از اخبار موجود در کتابهای اهلسنت اثبات فضیلت اهلبیت ع است ـ و روایاتی نیز موافق عامه در کتب شیعه وجود دارد ـ ولی این اخبار در باطن تخریب چهره یاران نزدیک پیامبر ص و امیرمؤمنان ع است.
یکی از این گونه اخبار، گزارههایی است که از زیادهخواهی اطرافیان امیرمؤمنان ع خبر میدهد و با پیوست برخورد تند و به دور از تبعیض حضرت، عدالت ایشان را به اثبات میرساند؟!
چه ضرورتی وجود دارد که برای اثبات عدالت امیرمؤمنان ـ با کمک اخبار جعلی ـ از برادرش عقیل، داماد و برادرزادهش عبدالله بن جعفر و دخترش مایه بگذاریم؟ در حالی که شواهد عاری از اشکال و بسیاری برای اثبات عدالت امیر مؤمنان ع وجود دارد.
زمانی این مسئله روشنتر میشود که به گزارههای مربوط به عدالت خلیفه دوم و تمام اطرافیان او در کتب عامه دقت کنیم که همگی آنان را زاهد و عابد و گریزان از دنیا نشان میدهد!؟
آیا این موارد مشمول خطابهای قرآنی چون «ان السمع و البصر و الفؤاد کل اولئک کان عنه مسئولا» نیست؟
آیا نباید روایت امیرمؤمنان ع «عَلَيْكُمْ بِالدِّرَايَاتِ لَا بِالرِّوَايَاتِ هِمَّةُ السُّفَهَاءِ الرِّوَايَةُ وَ هِمَّةُ الْعُلَمَاءِ الدِّرَايَة» را در این باره نصب العین قرار دهیم؟!
@yasmhj
مظلومیت بهترین یاران علی!
عقیل فرزند عمران (ابوطالب) از نخستین مسلمانان و نیز از نخستین مهاجران مدینه است.
او در تمام جنگها حاضر بود و در حنین همراه امیر مؤمنان از افراد انگشتشماری بود که فرار نکرد.
پیامبر ص به او علاقه مضاعفی داشت و در فتح مکه خانه خود را به او بخشید.
عقیل مردی دانشمند و دانا به تاریخ و انساب عرب بود و در این زمینه به روشنگری بر علیه دشمنان امیرمؤمنان میپرداخت که به تبعید او به طائف منجر شد. او در زمان عثمان به مدینه بازگشت و به تبعید ابوذر به ربذه اعتراض کرد. او در هر سه جنگ جمل، صفین و نهروان در کنار امیرمؤمنان ع بود.
او در سال شصت هجری و چند ماه پیش از واقعه کربلا از دنیا رفت. اما در کربلا دوازده فرزند و نواده او شهید شدند.
نسل عقیل امروزه بخشی از جمعیت اقلیت شیعه شهر حلب سوریه را تشکیل میدهند.
به اذعان مورخان اهل سنت صراحت لهجه او بر علیه بنیامیه موجب تخریب چهرهاش و جعل تاریخ و روایات بر علیه او شده است. تهمت غصب خانه پیامبر ص، افسانه زیادهخواهی عقیل از بیت المال و ماجرای نزدیک ساختن آهن داغ به دستان عقیل و پیوستنش به معاویه، شمردن او از طلقا و نابینایی او برای نفی حضور او در کنار امیر مؤمنان ع در جنگها از این جمله است.
@yasmhj
May 11
امام خمینی رضوان الله علیه
«بدانند که مخالفین اسلام و کشورهای اسلامی که همان ابرقدرتان چپاولگر بین المللی هستند با تدریج و ظرافت در کشور ما و کشورهای اسلامی دیگر رخنه و با دست افراد خود ملت ها، کشورها را به دام استثمار می کشانند.
باید با هوشیاری مراقب باشید و با احساس اولین قدم نفوذی به مقابله برخیزید و به آنان مهلت ندهید».
🔰 @yasmhj🔰