📂ادامه تفسیر سوره علق
8- تکرار مفاهیم کلیدی، لازمه تربیت پایدار
خوب؛ «اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذِی خَلَقَ» العلق/1، اینجا تکرار شده، یک بار گفته «خَلَقَ»، نگفته «خَلَقَ» چی؟ یک بار گفته «خَلَقَ الْإِنسَانَ» العلق/2، «اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذِی خَلَقَ» العلق/1، بعد می گوید «خَلَقَ الْإِنسَانَ» العلق/2، یک «خَلَقَ» مال همه چیز، یک «خَلَقَ» مال انسان. یعنی آفرینش همه چیز را یک «خَلَقَ» صرفش کرده، آفرینش انسان هم یک «خَلَقَ». گرفتی چه می گویم؟ گفته «خَلَقَ»، «اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذِی خَلَقَ» همه چیز، بعد می گوید «خَلَقَ الْإِنسَانَ»، یعنی حساب انسان با همه چیز فرق می کند. می گویم آقا همه تشریف بیاورید منزل ما، بعد می گویم آقا شما هم تشریف بیاور منزل ما، پیداست حساب ایشان با همه فرق می کند، این «خَلَقَ» همه چیز، «خَلَقَ الْإِنسَانَ». قرآن چقدر حرف دارد، آنوقت تکرار شده، «اقْرَأْ وَرَبُّكَ الْأَكْرَمُ» العلق/3؛ «اقْرَأْ» تکرار شده، این پیداست که معلم در آغاز کار باید حرفهایش را تکرار کند، با یک بار یاد نمی گیرد، چون دومرتبه می گوید «اقْرَأْ وَرَبُّكَ الْأَكْرَمُ»، «اقْرَأْ» تکرار شده، «خَلَقَ» تکرار شده، « الْإِنسَانَ» تکرار شده، خوب.
من چون دقیقه آخر است هم از آموزشیارها باید تشکر کنم که واقعاً با حقوق یک ماه سی تومان، یک کلاس، دو کلاس ماهی شصت تومان، امیدوارم که برنامه ریزان آموزش و پرورش، سازمان برنامه و بودجه، هرچه عدالت است عمل کنند که آیا درست است که یک معلم ماهی سی تومان بگیرد، دست ما نیست اما انشاءالله این به گوششان می رسد. از مدیرانی که کلاس های سوادآموزی را در مدارس، یک باری را از دولت کم کردند، ما سابق پول می دادیم اتاق کرایه می کردیم الان در همین حضرت عبدالعظیم و همین منطقه تهران، 92 درصد کلاسهایمان در مدارس است. ما نباید دیگر با اینکه مدارس کلاس دارد و ساعاتی خالی است پول بدهیم از بازار آزاد کلاس اجاره کنیم، یک باری را از دولت کم کنیم، من باید از آموزش و پرورش تشکر کنم، تشکل های غیر دولتی، بعضی هایشان شروع کردند کار کردند، بعضی از انجمن های اسلامی، شوراهای روستایی در رابطه با مراکز یادگیری فعال شدند. ای کاش برسیم به جایی که روستایی، شواری اسلامیاش بگوید جشن محو بیسوادی، این روستا دیگر تویش بیسواد نیست. البته ایران خیلی رشد کرده است یک چیزی بهتان بگویم، همه ایرانیها توجه کنید، زمان شاه، سی و چهار میلیون جمعیت داشتیم با چهارده میلیون بیسواد، سی و چهار میلیون کل جمعیت، چهارده میلیون بیسواد، الان حدود شصت و پنج میلیون جمعیت داریم، هشت میلیون بیسواد، هشت میلیون بیسواد. دو هزار نفر را تا حالا ما شناسایی کردیم، البته بیش از اینها هستند که حالا دو هزار نفر را شناسایی کرده ایم که هیچی سواد نداشتند از بیسوادی رسیدند به فوق دیپلم و لیسانس و فوق لیسانس و بعضی هایشان هم دکتر شدند.
ما یک کارخانه افتتاح می شود جشن، هو، هو، چی چی، افتتاح کارخانه برایمان مهم است ولی یک بیسواد بشود لیسانس برایمان باید به اندازه افتتاح یک کارخانه مهم باشد. خیلی مهم است، کم سوادها هم قانع نباشند، شروع کنید، من نمی دانم شبها شما چه می کنید، واقعا شبهای زمستانی پنج، پنج و نیم غروب می شود، ده و نیم میانگین مردم می خوابند، پنج ساعت، قانع نشوید به دیپلم و لیسانس و فوق لیسانس، هر شب بنشینید دو ساعت مطالعه کنید، حیف است این شبهای طولانی همهاش پای تلویزیون نشسته اید. تلویزیون خیلی هایش «رَبِّكَ» نیست، یعنی رشد تویش نیست، سرگرمی است خیلی بحث هایش. به هر حال پنج تا جایزه بین المللی الحمدلله نهضت سوادآموزی گرفته، کلاسهای ما غیر از سوادآموزی، نمازآموزی هست، توجه به قرآن هست، توجه به احکام هست، به هرحال بنده الان هم تقاضا می کنم، هم آموزش و پرورش، هم شوراهای اسلامی، هم تشکل های غیردولتی همینطور که تلاش های خوبی کردند و من از همهشان تشکر می کنم، این کار را انجام دهند و شما هم چون استخدام که نمی شوید، آموزشیارهای ما استخدام که نمی شوند، یعنی امیدی به آینده استخدام نیست، حقوقی هم که ارزشی ندارند، سی تومان، شصت تومان، بنابراین شما وقتی پیر شدی می گویی چه کردم عمرم را، چون امیرالمؤمنین می فرماید لحظه آخر می گوید(فیما افنیت عمری) عمرم راچه کردم؟ می گویی عمرم را خرج کردم چهارصد تا بیسواد را باسواد کردم، این برای آدم لذیذ است. یک لذت معنوی دارد، امیدواریم دولت به فکر لذت مادی شما باشد، خودتان هم قصد قربتتان را از دست ندهید. من از همه همکارانمان در سراسر ایران که در نهضت سوادآموزی کار کردند و کار می کنند و کار خواهند کرد دانه دانه تشکر می کنم و هفت دی را که هفته آینده هست، تبریک می گویم به همه.
خدا، خدایا روح امام را که با یک نامه و پیامش میلیونها آدم باسواد شدند، این وجود مبارک را با پیغمبر محشور و ما را وفادار به خط او قرار بده
والسلام علیکم و رحمه
خداوند به یكى از پیامبران وحى كرد :
كه فردا صبح اول چیزى كه جلویت آمد #بخور ! و دومى را #بپوشان ! و سومى را #بپذیر ! و چهارمى را #ناامید_مكن ! و از پنجمى #بگریز !
پیامبر خدا صبح از خانه بیرون آمد. در اولین وهله با #كوه_سیاه بزرگى روبرو شد، كمى ایستاده و با خود گفت :
خداوند دستور داده این كوه سیاه را بخورم . در حیرت ماند چگونه بخورد! آنگاه به فكرش رسید خداوند به چیز محال دستور نمى دهد، حتما این كوه خوردنى است . به سوى كوه حركت كرد هر چه پیش مى رفت كوه كوچكتر مى شد سرانجام كوه به صورت لقمه اى درآمد، وقتى كه خورد دید بهترین و لذیذترین چیز است .
از آن محل كه گذشت #طشت_طلایى نمایان شد. با خود گفت : خداوند دستور داده این را پنهان كنم . گودالى كند و طشت را در آن نهاد و خاك روى آن ریخت و رفت . اندكى گذشته بود برگشت پشت سرش را نگاه كرد دید طشت بیرون آمده و نمایان است . با خود گفت من به فرمان خداوند عمل كردم و طشت را پنهان نمودم .
سپس با یك #پرنده برخورد نمود كه باز شكارى آن را دنبال مى كرد. پرنده آمد دور او چرخید. پیامبر خدا با خود گفت :
پروردگار فرمان داده كه این را بپذیرم . آستینش را گشود، پرنده وارد آستین حضرت شد. #باز_شكارى گفت :
اى پیامبر خدا! شكارم را از من گرفتى من چند روز است آنرا تعقیب مى كردم .
پیامبر با خود گفت :
پروردگارم دستور داده این را ناامید نكنم . مقدارى گوشت از رانش برید و به او داد و از آن محل نیز گذشت ناگاه قطعه #گوشت_گندیده را دید، با خود گفت :
مطابق دستور خداوند از آن باید گریخت .
پس از طى مراحل به خانه برگشت شب در خواب به او گفتند: ماءموریت خود را خوب انجام دادى . آیا حكمت آن ماءموریت را دانستى و چرا چنین ماءموریتى به شما داده شد؟
پاسخ داد: نه ! ندانستم .
گفتند: اما منظور از كوه غضب بود. انسان در هنگام غضب خویشتن را در برابر عظمت خشم گم مى كند. ولى اگر شخصیت خود را حفظ كند و آتش غضب را خاموش سازد عاقبت به صورت لقمه اى شیرین و لذیذ در خواهد آمد.
و منظور از طشت طلا عمل صالح و كار نیك است ، وقتى انسان آن را پنهان كند خداوند آن را آشكار مى سازد تا بنده اش را با آن زینت و آرایش دهد، گذشته از این كه اجر و پاداشى براى او در آخرت مقدر كرده است . و منظور از پرنده ، آدم پندگویى است كه شما را پند و اندرز مى دهد، باید او را پذیرفت و به سخنانش عمل كرد.
و منظور از باز شكارى شخص نیازمندى است كه نباید او را ناامید كرد.
و منظور از گوشت گندیده غیبت و بدگویى پشت سر مردم است ، باید از آن گریخت و نباید غیبت كسى را كرد.
@yavaranQoran
🔴رهبرمعظم انقلاب: هر یک نفری که #روز_قدس توی خیابان میآید، به سهم خود دارد به امنیت کشور و #امنیت ملت و حفظ دستاوردهای انقلابش کمک میکند.
@yavaranQoran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امام خامنه ای؛
🎥بزودی در قدس نماز جماعت خواهید خواند💪
این روز خواهد آمد ...😊
مسابقه نماز/۵ هدیه/۵ کارت شارژ ۵هزار تومنی
eitaa.com/joinchat/332070913C6cfce71bab
@yavarannamaz
هر دو هفته یک مسابقه
ان شاءالله که شما برنده خوش شانس مسابقه این هفته ما باشید 👌
پس تا دیر نشده بیا داخل کانال 🏃🏃🏃
🔻لباسِ ترس و گرسنگی🔻
✍ قرآن کریم در آیه ۱۱۲ سورهی نحل، صحبت از سرزمینی میکنه که مردمانش #نعمتهای_الهی رو انکار کردند، و خدا هم لباسِ #ترس و #گرسنگی بر اونها پوشاند:👇
🕋 وَ ضَرَبَ اللهُ مَثَلًا قَرْیَةً کَانَتْ آمِنَةً مُّطْمَئِنَّةً یَأْتِیهَا رِزْقُهَا رَغَدًا مِّن کُلِّ مَکَانٍ فَکَفَرَتْ بِأَنْعُمِ اللهِ فَأَذَاقَهَا اللهُ لِبَاسَ الْجُوعِ وَ الْخَوْفِ بِمَا کَانُوا یَصْنَعُونَ (نحل/۱۱۲)
💢 خداوند برای آنان که کفران نعمت میکنند، مَثَلی زده است:
💢 سرزمینی که امن و آرام بود، و همواره روزیاش از هر جا میرسید. امّا نعمتهای خدا را #ناسپاسی کردند، و خداوند هم بخاطر اعمالی که انجام میدادند، لباس #گرسنگی و #ترس را بر آنها پوشانید.
☝️ اوّلاً قرآن صحبت از چشاندنِ لباس میکنه، نه پوشاندن:
👈 فَأَذَاقَهَا اللهُ لِبَاسَ الْجُوعِ وَ الْخَوْفِ.
✔ این یک استعارهی پیچیده و رمزآلوده، چون لباس چشیدنی نیست، پوشیدنی است!
فَأَذَاقَهَا اللهُ👈 یعنی خدا به ذائقهاش میچشاند.
✔ معلومه که منظور از چنین تعبیری یک پوشش مرئیِ متعارف نیست، بلکه یک پوشش نامرئی است، که آدمی رو از درون گرفتار میکنه، طوری که بیرونش هم تحتِ تاثیر قرار میگیره.😨
طبق این آیه شریفه، کسانی که #نعمتهای_الهی رو انکار کنند، دچار پوششی از جنس #گرسنگی و #ترس خواهند شد.👌
به رابطهی بین #ترس و #گرسنگی دقّت کنیم!
👕👚 تار و پودِ این لباس، از #ترس و #گرسنگی است!
❌ کسی که دارایِ چنین پوششی بشه، هیچ وقت احساسِ #سیری و #امنیت نخواهد کرد.
⚠ این یعنی #آرامش در کار نیست.
هرچه هست #حرص و #اضطراب است.
❌ این آیه نمیگه که این افراد چیزی نمیخورند و زنده نمیمونند،
بلکه میفرماید که از نعمتِ #بینیازی و #امنیت دور میشن.✅️
لباسِ #ترس👈 احساس #امنیّت رو ازشون میگیره.
لباسِ #گرسنگی👈 احساس #بینیازی رو ازشون میگیره.
☝️ کسانی که به سهم خودشون راضی نیستند، و صبح تا شب مثل موش،🐭 حریصانه به دنبال جمع کردن هستند، دچار این بیماری هستند، حتّی اگر خودشون هم ندونند.
☝️ احساسِ #ناامنی، همواره این افراد رو به جمع کردن بیشتر تشویق میکنه.
حتماً دور و برمون با این افراد روبرو شدیم:
❌ مهم نیست که چقدر ثروت و قدرت داره، مهم بیماری ترس و گرسنگی است، که از درون گریبانش رو گرفته.
❌ چنین کسی هر چقدر هم جمع کنه، باز احساس #ناامنی و #گرسنگی میکنه، چون این احساس از درون به کامش چشانده شده (فَأَذَاقَهَا اللهُ)، و روح و روانش رو به تسخیر در آورده.😔
☝️ منظور از #گرسنگی فقط گرسنگیِ غذایی نیست، گرسنگیهای ذهنی، عاطفی و روحی و... رو هم شامل است.
☝️ #ترس هم همینطور. فقط ترسهای فیزیکی نیست، و ترسهای روانی و... رو هم شامل میشه.
همهی اینها به سبب عملکرد خودشونه:
👈 بِما کانُوا یَصنَعُونَ.
💯 چون #ناسپاسی و #کفران_نعمت، فقط یک صفتِ ناپسندِ اخلاقی نیست، بلکه پُر از انرژیهای منفی و مخرّبه.
رفعِ این بیماری فقط یک راه☝️ داره.
راهش اینه که علّتِ بیماری، که همون #ناسپاسی هست، از بین بره. یعنی فرد #شکر نعمت کنه.✅️
⚡️ شکرگزاریِ عملی، انسان رو از چنین پوشش طاقت فرسایی بیرون میاره. شخص باید #نعمتهای_الهی رو خوب ببینه، و احترام کنه و شاکر باشه.
لذا در آیه بعد قرآن میفرماید:
🕋 فَکُلُوا مِمَّا رَزَقَکُمُ اللهُ حَلَالًا طَیِّبًا وَ اشْکُرُوا نِعْمَتَ اللّهِ إِن کُنتُمْ إِیَّاهُ تَعْبُدُونَ (نحل/۱۱۴)
💢 پس، از نعمتهای حلال و پاکیزهای که خدا به شما روزی داده است بخورید. و شکر نعمت خدا را به جا آورید، اگر او را میپرستید.
#معارف_قرآن، #نعمتهای_الهی، #ترس، #گرسنگی
@yavaranQoran
✍معارف قرانی
❤️ خدای توانای مهربان، هرگزماراتنهانمیگذارد واگربخواهیم یارماست
🌷استعینوابالصبروالصلوة....۴۳ بقره
به وسیله صبر ونماز ازخداکمک بخواهید
🌷۲.آن الله مع المتقین...۱۹۴ بقره و ۳۶ توبه پرهیزکاران رایاری میکند
🌷۳.آن الله مع الصابرین...۱۵۳ بقره و۴۶ انفال
صابرین رایاری میکند
🌷۴. آن الله مع المومنین....۱۹ انفال
مومنین رایاری میکند
🌷۴. یاران دین رایاری میکند:
ولینصرن الله من ینصره...،۴۰ حج
🌷۵.ان تنصرالله ینصرکم
هرکس دین خدارایاری کند،خداکمکش میکند
ان ینصرکم الله فلاغالب لکم...۱۶۰ آل عمران
اگر خدایاری تون کند کسی برشما پیروز نمیشود
@yavaranQoran
19.apk
13.21M
👆👆
✅نرم افزار القرآن
👌دارای ترجمه فارسی و انگلیسی
💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐
📋سؤال: چرا خداوند چیزهایی آفریده كه برای انسان خطرناك است؟
📗پاسخ: قرآن می فرماید:
🌺هرچه را كه خدا آفریده، نیكو آفریده است: «الّذی أحسنَ كلّ شی ءٍ خَلقه» [1] حتی زهرمار در بدن مار نیكوست، ولی در بدن ما كشنده است.
چنانكه آب دهان در دهان ما نیكوست، ولی اگر به سوی كسی پرتاب شود، جسارت بزرگی محسوب می شود.
🔰[1] . سوره سجده، آیه 7
🌹الّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم
#نرم_افزار #قرآن #پیام_قرآن #پرسش_و_پاسخ #تلنگر #اعتقادی
@yavaranQoran
🌸🍃﷽🍃🌸
🚩 روزِ #قیامت، هر کسی باید زیر عَلَم و پرچمِ الگو و مقتدای دنیائیش بایستد:
یَوْمَ نَدْعُو کُلَّ أُنَاسٍ بِإِمَامِهِم (اسراء/۷۱)
💢 روزی که هر گروهی را با #امام و پیشوائی که داشتهاند، میخوانیم.
خوشحال باشیم،😌❤️
که انشاءالله ما زیر پرچم امیرالمومنین علی (ع) و اولاد طاهرینش هستیم.😍
#اهلبیت
@yavaranQoran
📂 تفسیر سوره تین
بسم الله الرحمن الرحیم
«وَ التِّینِ وَ الزَّیْتُونِ» تین/1(تین) انجیر(طین) گِل – امام حسین ع آمد دید یک کسی خانهاش را خیلی بالا میبرد ولی آدم گناهکاری است فرمود «رَفَعَ الطِّینَ وَ وَضَعَ الدِّینَ»(مستدركالوسائل، ج3، ص467) یعنی گِل را بالا برد دین را پائین آورد یعنی این ساختمانش با دروغ و کلک و گران فروشی و گناه است با گناه پول درآورده و بنایی میکند – قسم به انجیر قسم به زیتون به طبیعت قسم طبیعت آیت و نشانه خداست. شبیه ترین میوهها به میوههای بهشتی انجیر است میوهای که همهاش قابل خوردن است. تنها میوهای است که با برگاش با هم بیرون میآیند در تمام میوهها خداوند به تین و زیتون قسم خورده. که مواد چربی و مواد قندی دارد و بهترین چربیها چربی گیاهی است. خداوند به چه قسم بخورد گاهی به خورشید قسم میخورد، گاهی به انجیر. به هر چه بخواهد قسم میخورد. چون برای او چیزی بزرگ نیست برای او همهاش یکی است برای مایک چیزی بزرگ است میگوئیم به بزرگ قسم اما برای خداوند که بگوید به کوه یا به کاه هر دو نزد او یک جور است. به انجیر و زیتون قسم یا به درختاش یا به محل نمواش.
این خوراک جسمی بود قسم به خوراک مادی.
📚 درسهایی از قرآن
@yavaranQoran
📖عدالت براي همسران در قرآن
در كتاب كافي از نوح بن شعيب و محمد بن الحسن روايت شده است كه ابن ابيالعوجاء از هشام بن حكم پرسيد مگر خدا حكيم نيست؟ هشام گفت: بله، خداوند احكم الحاكمين است. ابن ابيالعوجاء گفت: به من خبر ده از آيه:
{فَانْكِحُوا ما طابَ لَكُمْ مِنَ النِّساءِ مَثْني وَثُلاثَ وَرُباعَ فَإِنْ خِفْتُمْ أَلاَّ تَعْدِلُوا فَواحِدَةً} (1)
ازدواج كنيد با آنچه كه خوش آيد شما را از زنان دو و سه و چهار و اگر بترسيد كه عدالت را پيشهي خود نكنيد پس يكي را به ازدواج خود درآوريد.
مگر اين حكم قرآن نيست؟ هشام گفت: بله، ابن ابيالعوجاء گفت: پس به من خبر ده از آيه:
{وَلَنْ تَسْتَطِيعُوا أَنْ تَعْدِلُوا بَيْنَ النِّساءِ وَلَوْ حَرَصْتُمْ فَلا تَمِيلُوا كُلَّ الْمَيْلِ فَتَذَرُوها كَالْمُعَلَّقَةِ} (2)
و هرگز نميتوانيد بين زنانتان عدالت را رعايت نماييد اگر چه بسيار علاقه به رعايت اعتدال علاقه داشته باشيد...
كدام حكيم به اين گونه سخن ميگويد؟ هشام جوابي نداشت. از همين رو به مدينه نزد حضرت صادق - عليه السّلام - آمد و ماجراي خود را باز گفت. حضرت فرمود: اينكه خدا ميفرمايد:
{فَانْكِحُوا ما طابَ لَكُمْ ...}
مقصود عدالت در نفقه خرج زن است و اينكه ميفرمايد:
{وَلَنْ تَسْتَطِيعُوا أَنْ تَعْدِلُوا ...}
مقصود عدالت در محبت است. چون هشام اين جواب را به ابن ابيالعوجاء رسانيد، وي گفت: به خدا اين جواب از خودت نيست.
پاورقيها:
------------------------------
1) سوره نساء، آيه 3.
2) سوره نساء، آيه 129. منبع: الكافي، ج 5
#عدالت
#همسر
#قران
@yavaranQoran