4_5942788360182433408.mp3
2.07M
🔸ترتیل صفحه 559 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده مقام رست
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2936537296C81b5114eb4
قرآن ترجمه المیزان
سوره 65
سوره مبارکه الطلاق
صفحه 559
أَسْكِنُوهُنَّ مِنْ حَيْثُ سَكَنْتُمْ مِنْ وُجْدِكُمْ وَلَا تُضَارُّوهُنَّ لِتُضَيِّقُوا عَلَيْهِنَّ ۚ وَإِنْ كُنَّ أُولَاتِ حَمْلٍ فَأَنْفِقُوا عَلَيْهِنَّ حَتَّىٰ يَضَعْنَ حَمْلَهُنَّ ۚ فَإِنْ أَرْضَعْنَ لَكُمْ فَآتُوهُنَّ أُجُورَهُنَّ ۖ وَأْتَمِرُوا بَيْنَكُمْ بِمَعْرُوفٍ ۖ وَإِنْ تَعَاسَرْتُمْ فَسَتُرْضِعُ لَهُ أُخْرَىٰ (6)
آنان (زنان مطلّقه) را در بخشى از آن جا که خود سکونت داريد به قدر استطاعت خويش سکنى دهيد، و به ايشان آزار نرسانيد تا عرصه را بر آنان تنگ کنيد [که بيرون بروند و يا. ..] و اگر باردارند نفقه ايشان را بدهيد تا بار خود بنهند; پس اگر براى شما [طفل را] شير دادند اجرتشان را بدهيد، و ميان خود به طور شايسته اى تبادل نظر کنيد، و اگر سختگيرى کنيد زن ديگرى [طفل را] براى او شير خواهد داد. (6)
لِيُنْفِقْ ذُو سَعَةٍ مِنْ سَعَتِهِ ۖ وَمَنْ قُدِرَ عَلَيْهِ رِزْقُهُ فَلْيُنْفِقْ مِمَّا آتَاهُ اللَّهُ ۚ لَا يُكَلِّفُ اللَّهُ نَفْسًا إِلَّا مَا آتَاهَا ۚ سَيَجْعَلُ اللَّهُ بَعْدَ عُسْرٍ يُسْرًا (7)
هر صاحب وسعتى بايد طبق وسعت خود هزينه دهد، و کسى که رزقش بر او تنگ شده است بايد از آنچه خدا به او داده است هزينه کند; خداوند هيچ کس را جز به قدر امکاناتى که به او داده است تکليف نمى کند; چه بسا خدا بعد از سختى آسانى پديد آورد. (7)
وَكَأَيِّنْ مِنْ قَرْيَةٍ عَتَتْ عَنْ أَمْرِ رَبِّهَا وَرُسُلِهِ فَحَاسَبْنَاهَا حِسَابًا شَدِيدًا وَعَذَّبْنَاهَا عَذَابًا نُكْرًا (8)
و چه بسيار قريه هايى که از فرمان پروردگارشان و رسولان او سرپيچى کردند، پس ما سخت به حسابشان رسيديم و آنها را به عذابى ناشناخته (عذاب استيصال) معذّب ساختيم. (8)
فَذَاقَتْ وَبَالَ أَمْرِهَا وَكَانَ عَاقِبَةُ أَمْرِهَا خُسْرًا (9)
پس ثمره تلخ کار خود را چشيدند و عاقبت کارشان خسارت بود. (9)
أَعَدَّ اللَّهُ لَهُمْ عَذَابًا شَدِيدًا ۖ فَاتَّقُوا اللَّهَ يَا أُولِي الْأَلْبَابِ الَّذِينَ آمَنُوا ۚ قَدْ أَنْزَلَ اللَّهُ إِلَيْكُمْ ذِكْرًا (10)
خداوند براى آنها عذابى سخت آماده کرده است; پس اى خردمندانى که ايمان آورده ايد! از خدا پروا کنيد; همانا خدا تذکارى به سوى شما نازل کرده است. (10)
رَسُولًا يَتْلُو عَلَيْكُمْ آيَاتِ اللَّهِ مُبَيِّنَاتٍ لِيُخْرِجَ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ ۚ وَمَنْ يُؤْمِنْ بِاللَّهِ وَيَعْمَلْ صَالِحًا يُدْخِلْهُ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ خَالِدِينَ فِيهَا أَبَدًا ۖ قَدْ أَحْسَنَ اللَّهُ لَهُ رِزْقًا (11)
رسولى که آيات خدا را که روشن کننده [حقايق]اند بر شما مى خواند تا کسانى را که ايمان آورده و کارهاى شايسته انجام داده اند از ظلمت ها به سوى نور بيرون ببرد; و کسانى که به خدا ايمان بياورند و کار شايسته کنند، آنان را به بوستان هايى درمى آورد که از پايين آنها نهرها جريان دارد و براى هميشه در آن جا جاودانه اند، به يقين خداوند عطاى ايشان را نيکو ساخته است. (11)
اللَّهُ الَّذِي خَلَقَ سَبْعَ سَمَاوَاتٍ وَمِنَ الْأَرْضِ مِثْلَهُنَّ يَتَنَزَّلُ الْأَمْرُ بَيْنَهُنَّ لِتَعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ وَأَنَّ اللَّهَ قَدْ أَحَاطَ بِكُلِّ شَيْءٍ عِلْمًا (12)
خدا است آن که هفت آسمان آفريد، و از زمين همانند آنها [آفريد]; فرمان او در ميان آنها فرود مى آيد تا بدانيد که خدا بر هر چيزى توانا است و اين که علم او بر هر چيزى احاطه دارد. (12)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2936537296C81b5114eb4
نکته تفسیری صفحه ۵۵۹:
زنان؛ پیش از اسلام و پس از آن:
موضوع حقوق زن و ارزش انسانی او، موضوع مهمی است که ذهن بسیاری از اندیشمندان جامعه ی بشری را به خود مشغول کرده است؛ چراکه ارزش و احترام نیمی از انسانها در هر زمان، به این موضو ع وابسته است. قرآن کریم که پیام مستقیم آفریدگار هستی است، بارها به این موضوع توجه نشان داده و از حقوق زنان دفاع کرده است. آیات این سوره، نمونه ای از این مطلب است. یکی از بهترین راه ها برای فهمیدن این حقیقت که اسلام چه خدمتی به زنان کرده، مقایسه ی وضعیّت زنان در قبل از ظهور اسلام و پس از آن است.
می توان وضعیت زن در جوامع قبل از اسلام را بدین صورت تشریح کرد:
1ـ وضعیت زن در ملّت های عقب مانده: در ملّت ها و قبایل وحشی مانند ساکنان آفریقا، استرالیا، جزایر اقیانوسیه و آمریکای قدیم، نگاه مردان به زنان، مانند نگاهشان به حیوانات اهلی خود بود. آنان، زن را موجودی برای بهره بردن می دانستند و هر قدر که دلشان می خواست، او را از امکانات زندگی بهره مند میکردند. آنان به خود حق می دادند که زنانشان را بفروشند، کتک بزنند، زندان کنند و حتّی به قتل برسانند، و زن هیچگاه حق اعتراض نداشت؛ تا چه رسد به حق مالکیّـت و انتـخاب!
2ـ وضعیت زن در ملّت های پیشرفته ی قبل از اسلام:
در کشورهایی مانند ایران، روم، مصر و چین باستان، زنان در هیچ کاری استقلال و آزادی نداشتند و صاحب اختیارشان در تمام امور زندگی، مردان بودند. آنان به هیچ وجه حق دخالت در امور اجتماعی را نداشتند، و در عین حال، تمام وظایف مردان را به دوش می کشیدند و شانه به شانه ی آنان در زراعت و هیزم شکنی و دامداری و... شرکت می کردند. البته وضعیت زنان در این جوامع، کمی بهتر از جوامع وحشی بود؛ زیرا در این جوامع، مردان حق کشتن زنان را نداشتند و زنان از حق مالکیّت برخوردار بودند؛ امّا مردان می توانستند نامحدود ازدواج کنند و زنانشان را به راحت طلاق دهند. پس از مرگِ زن، مرد به سرعت ازدواج می کرد؛ ولی زن پس از مرگ شوهرش دیگر حق ازدواج نداشت. میتوان به طور خلاصه چنین گفت که زنان در آن جوامع، موجوداتی بین انسان و حیوان شمرده می شدند.
3ـ اسلام و زنان: اسلام به صراحت اعلام کرد که زن، مانند مرد، انسان است، و در ارزش های انسانی، با او مساوی است. زن شدنِ زن، تنها به خواست خدا صورت گرفته و هیچیک از مرد و زن، به علت جنسیتشان، ارزش ویژه ای ندارند. اسلام، رسیدن به نقطه ی اوج سعادت انسان ـ یعنی بهشت ـ را برای هر یک از زن و مرد، ممکن می داند. اسلام به شدّت با ظلم به زن در قالب هر شکل و با هر بهانه ای مبارزه می کند و برای هر یک از دختران، همسـران و مادران، احترام ویژه ای قائل شده است. البته دین اسلام با توجّه به آفرینش خاص هر یک از دو جنس مرد و زن، برای هر یک وظایف و حقوق ویژهای معیّن کرده که این ربطی به برتری یکی از دیگری ندارد[1].
[1] - در نگارش این متن از ترجمةتفسیر المیزان، ج2، ص393 استفاده شده است.
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2936537296C81b5114eb4
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ جلسه چهارم :
🔴 تفسیر دو دقیقه ای آیات نماز
🔵 اهمیت نماز ( نماز و اولین ها )
🔵 اولین ویژگی رفتاری مؤمنین
🔴 تفسیر آیه 2 و 3 سوره انفال
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
🌷شرایط حمایت خداازمومنان درقرآن🌷
1⃣ اقامه نماز 🌸
وَقَالَ اللَّهُ إِنِّي مَعَكُمْ لَئِنْ أَقَمْتُمُ الصَّلَاةَ
ﻭ ﺧﺪﺍ ﺑﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﻓﺮﻣﻮﺩ : ﻳﻘﻴﻨﺎً ﻣﻦ ﺑﺎ ﺷﻤﺎﻳﻢ ، ﺍﮔﺮ ﻧﻤﺎﺯ ﺭﺍ ﺑﺮﭘﺎ ﺩﺍﺭﻳﺪ(مائده ١٢)
2⃣ زکات دادن 🌸
وَآتَيْتُمُ الزَّكَاةَ
3⃣ ایمان به پیامبران و یاری آنها 🌸
وَآمَنتُم بِرُسُلِي وَعَزَّرْتُمُوهُمْ
4⃣ انفاق(قرض دادن)🌸
وَأَقْرَضْتُمُ اللَّهَ قَرْضًا حَسَنًا(مائده۱۲)
✅ نتیجه
1⃣بخشش گناهان 🌹
لَّأُكَفِّرَنَّ عَنكُمْ سَيِّئَاتِكُمْ
2⃣ورود به بهشت 🌹
وَلَأُدْخِلَنَّكُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِن تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ(مائده۱۲)
#اخلاقی #یاریخدا
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #پرسمان
⁉️ اگر پدر خانواده تارک الصلاة باشد و نماز نخواند باید چکار کرد؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
🆔 لینک کانال 👇
http://eitaa.com/joinchat/332070913C6cfce71bab
4_99461864798290686.pdf
1.61M
🍃🌺🍃
#کتابخانه_رمضان
#کتابچه_سفره_آسمانی
#بین_الصلاتین
🔰معرفی کتاب
🔹 سفره آسمانی گزیده ای از کتاب دقایقیباقرآناستاد قرائتی میباشد که برای مسابقه تدوین شده است.
🔹این کتاب دارای ۴۰ موضوع می باشد که می توان در بین الصلاتین از آن استفاده نمود.
💠 آیه 60 سوره غافر
🔸🔶 و قالَ رَبُّکُمُ ادْعُوني أَسْتَجِبْ لَکُمْ إِنَّ الَّذينَ يَسْتَکْبِرُونَ عَنْ عِبادَتي سَيَدْخُلُونَ جَهَنَّمَ داخِرينَ
📎 ترجمه: و پروردگارتان فرمود: «مرا بخوانید تا شما را اجابت کنم. در حقیقت، کسانی که از پرستش من کبر می ورزند به زودی خوار در دوزخ درمی آیند.»
🆔 لینک کانال 👇
http://eitaa.com/joinchat/332070913C6cfce71bab
هدایت شده از 🌴 یاوران نماز 🌴
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#روح_سالم_دربدن_سالم
💧آب داریم تا آب!
🔰نسخهآقاامیرالمومنینعلیهالسلام
🫀برای تقویت قلب و پاکسازی بدن..
و همچنین دفع بیماری ها
و دورشدنآسیبشیطان!
☝️دست کم نگیر
طب اسلامي|شیخعلیحسنی
🆔 لینک کانال 👇
http://eitaa.com/joinchat/332070913C6cfce71bab
55.mp3
2.11M
🔖عظمت حدیث کسا
#حضرت_فاطمه سلام الله علیها
♦️دفع بلا از یک شهر به واسطه حدیث کسا حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها
🎤#استاد_عالی
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
صفحه ۵۶۰ مصحف شریف
سوره مبارکه تحریم
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2936537296C81b5114eb4
4_5944856876561729092.mp3
1.91M
🔸ترتیل صفحه 560 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده مقام کرد
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2936537296C81b5114eb4
قرآن ترجمه المیزان
سوره 66
سوره مبارکه التحريم
صفحه 560
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
به نام خداوند بخشنده مهربان
يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ لِمَ تُحَرِّمُ مَا أَحَلَّ اللَّهُ لَكَ ۖ تَبْتَغِي مَرْضَاتَ أَزْوَاجِكَ ۚ وَاللَّهُ غَفُورٌ رَحِيمٌ (1)
اى پيامبر! چرا چيزى را که خداوند بر تو حلال کرده است تحريم مى کنى [و با اين کار ]خشنودى همسرانت را مى جويى؟ و خداوند آمرزگار و رحيم است. (1)
قَدْ فَرَضَ اللَّهُ لَكُمْ تَحِلَّةَ أَيْمَانِكُمْ ۚ وَاللَّهُ مَوْلَاكُمْ ۖ وَهُوَ الْعَلِيمُ الْحَكِيمُ (2)
همانا خدا گشودن قَسَم هايتان را [با دادن کفّاره ]به نفع شما مشروع ساخته است، و خداوند مولاى شما است، و او است دانا و حکيم. (2)
وَإِذْ أَسَرَّ النَّبِيُّ إِلَىٰ بَعْضِ أَزْوَاجِهِ حَدِيثًا فَلَمَّا نَبَّأَتْ بِهِ وَأَظْهَرَهُ اللَّهُ عَلَيْهِ عَرَّفَ بَعْضَهُ وَأَعْرَضَ عَنْ بَعْضٍ ۖ فَلَمَّا نَبَّأَهَا بِهِ قَالَتْ مَنْ أَنْبَأَكَ هَٰذَا ۖ قَالَ نَبَّأَنِيَ الْعَلِيمُ الْخَبِيرُ (3)
و [ياد کن] وقتى را که پيامبر با برخى از همسران خود سخنى به راز گفت، پس چون آن زن (حفصه) آن راز را [به عايشه] باز گفت و خداوند پيامبر را از آن آگاه کرد، بخشى [از راز فاش شده] را اظهار کرد و از بخشى چشم پوشيد، پس وقتى که آن زن را از آن با خبر ساخت گفت: چه کسى اين را به تو خبر داده؟ گفت: [خداى] داناى آگاه به من خبر داده است. (3)
إِنْ تَتُوبَا إِلَى اللَّهِ فَقَدْ صَغَتْ قُلُوبُكُمَا ۖ وَإِنْ تَظَاهَرَا عَلَيْهِ فَإِنَّ اللَّهَ هُوَ مَوْلَاهُ وَجِبْرِيلُ وَصَالِحُ الْمُؤْمِنِينَ ۖ وَالْمَلَائِكَةُ بَعْدَ ذَٰلِكَ ظَهِيرٌ (4)
اگر شما دو زن به درگاه خدا توبه کنيد [به جا است ]زيرا به يقين دل هاى شما منحرف شده است، و اگر بر ضدّ پيامبر با يکديگر هم پشتى کنيد [بدانيد که] قطعاً خداوند خود ياور او است و جبرئيل و صالح از مؤمنان، و گذشته از اين، فرشتگان نيز پشتيبان او خواهند بود. (4)
عَسَىٰ رَبُّهُ إِنْ طَلَّقَكُنَّ أَنْ يُبْدِلَهُ أَزْوَاجًا خَيْرًا مِنْكُنَّ مُسْلِمَاتٍ مُؤْمِنَاتٍ قَانِتَاتٍ تَائِبَاتٍ عَابِدَاتٍ سَائِحَاتٍ ثَيِّبَاتٍ وَأَبْكَارًا (5)
اگر شما را طلاق دهد اميد است پروردگارش به جاى شما همسرانى بهتر از شما به او بدهد که تسليم [امر خداوند]، مؤمن، فرمانبردار، اهل توبه، عبادت پيشه، اهل روزه، بيوه و يا دوشيزه باشند. (5)
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا قُوا أَنْفُسَكُمْ وَأَهْلِيكُمْ نَارًا وَقُودُهَا النَّاسُ وَالْحِجَارَةُ عَلَيْهَا مَلَائِكَةٌ غِلَاظٌ شِدَادٌ لَا يَعْصُونَ اللَّهَ مَا أَمَرَهُمْ وَيَفْعَلُونَ مَا يُؤْمَرُونَ (6)
اى کسانى که ايمان آورده ايد! خود و خانواده خود را از آتشى مصون داريد که سوختش آدميان و سنگ ها هستند; [گماشتگانِ] بر آن فرشتگانى درشتخوى و سختگيراند که خدا را در آنچه به آنان امر کرده است نافرمانى نمى کنند، و آنچه را که بدان فرمان مى يابند انجام مى دهند. (6)
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ كَفَرُوا لَا تَعْتَذِرُوا الْيَوْمَ ۖ إِنَّمَا تُجْزَوْنَ مَا كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ (7)
اى کسانى که کفر ورزيده ايد! امروز عذرخواهى نکنيد، جز اين نيست که به آنچه انجام مى داديد جزا داده مى شويد. (7)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2936537296C81b5114eb4
نکته تفسیری صفحه ۵۶۰:
سه نکته ی مهم:
از این آیات فهمیده می شود که پیامبر صلوات الله علیه رازی را با یکی از همسرانش در میان گذاشت و به او تأکید کرد که آن را به کسی بازگو نکند؛ ولی او آن راز را به یکی دیگر از همسران پیامبر بازگفت و از فرمان پیامبر سرپیچی کرد. پیامبر به طور غیبی از رفتار همسـرش آگاه شد و او را از کار ناشایستش آگاه کرد. آن زن از آگاهی پیامبر تعجّب کرد و پرسید: چه کسی شما را از این مطلب آگاه کرد؟ و پیامبر صلوات الله علیه پاسخ داد:
خدای دانا و آگاه به من خبر داد. از این آیات، نکات متعددی، از جمله این سه نکته استفاده می شود:
1ـ همانطور که گفته شد، این آیات، از اینکه یکی از همسران پیامبر، راز آن حضرت را فاش کرد، انتقاد و آن زن را سرزنش می کند. به طور کلّی، نگه داشتن راز دیگران، یکی از ویژگی های هر انسان باایمان و پرهیزکاری است؛ زیرا راز مردم، همچون امانت آنها نزد انسان است که باید از آن به خوبی محافظت کرد و آن را در دست دیگران قرار نداد. البته اهمیّت این رفتار در روابط بین همسـران بیشتر است؛ زیرا راز همسر همچون راز خود انسان است و آبروی او مانند آبروی خود اوست.
از این رو قرآن در آیه ی 34 سوره ی نساء می فرماید: زنان شایسته، از خواسته های شوهرانشان اطاعت می کنند و در غیاب آنها، حقوق و آبروی همسرانشان را نگه می دارند.
2ـ به فرموده ی این آیات، پیامبر صلوات الله علیه در برابر رفتار ناشایست همسر خود که شرط وفاداری را رعایت نکرده بود، بخشی از کار زشت او را بدو یادآوری کرد و از بخش دیگر صرف نظر فرمود(عَرَّفَ بَعضَه{ وَ اَعرَضَ عَن بَعضٍ). این رفتار پیامبر، نشانه ی بزرگواری آن حضرت بود؛ زیرا ایشان، تنها برای اینکه به همسر خود بفهماند که از ماجرا باخبر است، عبارتی اشاره وار بیان فرمود؛ نه اینکه آن را کامل توضیح دهد تا همسرش کاملاً خجالت زده و شرمنده شود. آری، این رسم بزرگواران است که حتّی راضی نیستند افراد خطاکار در حضورشان شرمگین شوند. در حدیثی از امیر مؤمنان علی علیه السلام میخوانیم: «افراد بزرگوار هیچگاه برای گرفتن حق شخصی خود، تا آخرین مرحله پیش نمی روند؛ زیرا خدا می فرماید: (عَرَّفَ بَعضَه{ وَ اَعرَضَ عَن بَعضٍ)[1].» همچنین امام صادق علیه السلام میفرماید: «ارزش خود را با تغافل [خود را به غفلت و بیخبری زدن] بزرگ کنید؛ زیرا خدای بزرگ می فرماید: (عَرَّفَ بَعضَه{ وَ اَعرَضَ عَن بَعضٍ)[2].»
3ـ خدا در آیه ی 4، با حالت توبیخ، به دو همسر پیامبر می فرماید: اگر برضد پیامبر به یکدیگر کمک کنید، کاری از پیش نخواهید برد؛ زیرا خدا یاور اوست، و همچنین جبرئیل و «آن فرد شایسته از مؤمنان»، یاور او هستند؛ و علاوه بر اینها، فرشتگان نیز از او پشتیبانی می کنند. بر اساس روایاتِ فراوانی که از طریق اهل سنّت و شیعه نقل شده، منظور از «آن فرد شایسته از مؤمنان»، امام علی علیه السلام است. این آیه، بیانگر مقام والای امام علی علیه السلام است که حمایت او از پیامبر صلوات الله علیه را در کنار حمایت خدا، جبرئیل و فرشتگان آورده است[3].
[1] - نمونه، ج24، ص276
[2] - مستدرکالوسائل، ج9، ص159
[3] - در نگارش این متن از تفسیر نمونه، ذیل آیات مورد بحث استفاده شده است. لازم به ذکر است به دلیل اضطراب روایات شأن نزول، از ذکر آنها پرهیز و به توضیح ظاهر آیات، بسنده شد.(ن.ک به تفسیر المیزان، بحث روایی ذیل آیات)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2936537296C81b5114eb4
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌این تن بمیره امروز قرآن رو باز کن این آیه رو ببین..!
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
"زن بدکاره 🙈
قسمت اول
زنی بود بنام «شعوانه» که در تمامی مجالس فسق و فجور شهر بصره حاضر میشد
روزی با جمعی از کنیزان خود در کوچه های بصره می گذشت به در خانه ای رسید که از آن خروش بلند بود
گفت: سُبْحانَ الله، در اینجا عجب خروش و غوغایی است
کنیزی را به اندرون خانه فرستاد تا از امر جویا شود. آن کنیز رفت و بر نگشت
کنیز دیگری را فرستاد او هم رفت و برنگشت😐
دیگری را فرستاد و به او سفارش کرد که زود برگردد. کنیز رفت و برگشت. گفت: ای خاتون، این غوغای مردگان نیست، ماتم زندگان است ماتم بدکاران و نامه سیاهان است!😰
«شعوانه» چون این را شنید خود به اندرون رفت. دید واعظی در آنجا نشسته و جمعی دور او فراهم آمده اند و ایشان را موعظه می کند و از عذاب خدا می ترساند و ایشان همگی به گریه و زاری مشغولند😭
در هنگامی که «شعوانه» به داخل رسید واعظ این آیه را تفسیر می کرد:
«اِذا رَأَتْهُمْ مِنْ مَکان بَعید سَمِعُوا لَها تَغَیُّظاً وَ زَفیراً وَ اِذا اُلْقُوا مِنْها مَکاناً ضَیِّقاً مُقَرَّنینَ دَعَوْا هُنالِکَ ثُبُوراً» (فرقان۱۲،۱۳)
«در روز قیامت هنگامی که دوزخ گنهکاران را ببیند به غرّیدن می آید و عاصیان به لرزیدن آیند و چون عاصیان را در دوزخ افکنند در مقامی تنگ و تاریک و به زنجیرهای آتشین به یکدیگر بسته فریاد بر آورند و خواهان مرگ شوند. فریاد فغان که بعد از این از شما صادر خواهد شد»
چون «شعوانه» این آیات را شنید...
ادامه دارد..
📚 | منبع : معراج السعاده
🎙 | قاری: استاد عبدالباسط
📖 | سوره مبارکه فرقان | #مقام_بیات
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
72.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چرا باید نماز بخونم و اگر نماز نخونم چی میشه؟
#استاد_میرباقری🎙
شاید یه مقدار طولانی باشه ولی حتما گوش بدید ، سوالات شما راجب نماز ، شک و شبهه ها که در جامعه راجب نماز مطرح میشه ، همه رو پاسخ میدن.
🆔 لینک کانال 👇
http://eitaa.com/joinchat/332070913C6cfce71bab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🦋
در هر کاری میخواهید ورود کنید و نگران هستید ...
🎙حاج یدالله بهتاش
﴿وَقُلْ رَبِّ أَدْخِلْنِي مُدْخَلَ صِدْقٍ وَأَخْرِجْنِي مُخْرَجَ صِدْقٍ وَاجْعَلْ لِي مِنْ لَدُنْكَ سُلْطَانًا نَصِيرًا ٨٠﴾
و بگو پروردگارا مرا [در هر کاری] به طرز درست داخل کن و به طرز درستخارج ساز و از جانب خود برای من تسلطی یاریبخش قرار ده 🌱
(سوره اسراء آیه ۸۰)
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آيا در عالم برزخ اگر جزو مومنين باشيم ميتوانيم با اقوام خويش که جزو مردگان هستند تا قيامت بمانيم؟ و اينکه قيامت براي شيعيان چقدر طول مي کشد جايي خواندم هزار سال است ولي براي مومنين چند لحظه؟
✍️پاسخ:
✅برزخ عالمی بین دنیا و آخرت است [1]درباره دیدار با بستگان و اقوام، از روایاتی استفاده می شود اموات با هم در ارتباط هستند.[۲] از امام علی (ع) می پرسند: آیا مردگان با هم گفتگو و انس دارند؟ امام فرمود: آری، اگر پرده از جلو چشم تو برداشته شود، آنها را می بینی كه حلقه حلقه نشسته اند....
در روایتی حمادبن عثمان از امام صادق (علیه السلام) نقل میكند ، حضرت در جواب این سؤال كه آیا ارواح مومنان با یكدیگر ملاقات میكنند؟ فرمودند بله و از یكدیگر سؤال میكنند و یكدیگر را میشناسند و هنگامی كه او (یكی از آن ها) را دیدی ، میگویی فلانی است. [۳]
برخی از روایات با تعبیر یَتَزاوَروُن زیارت و ملاقاتهای ارواح با یكدیگر را بیان میكنند.[۴]
در بیانی دیگر از امام صادق(ع) نقل شده است كه ارواح مومنان در كوههای رضوی،آل محمد را میبینند و از خوراكیها و نوشیدنیهای آنان بهره مند میشوند و در مجالسشان با آنان به گفت وگو میپردازند.[۵]
در برخی از روایات آمده است كه از امام صادق(علیه السلام) نقل شده است كه وقتی یك شخص از دنیابرود، ارواح دیگران نزد او آمده و از آنان در باره كسانی كه از دنیا رفته اند یا هنوز زنده اند سؤال میكنند، پس اگر گفت: زنده است، به او امیدوار شوند، ولی اگر گفت :مرده است میگویند سقوط كرده است (زیرا اگر سقوط نكرده بود و به عذاب الهی وارد نشده بود هم اكنون نزد ما بود) سپس به یكدیگر میگویند: او را ترك كنید و بگذارید تا از مرارتها و سختیهای مرگ آرامش یابد.[۶]
بنا بر این طبق این روایات، برزخیان همدیگر را بعد از مرگ میشناسند و امكان سخن گفتن با یكدیگر را دارند ویكدیگر را ملاقات میكنند.
اگر رفتگان و گذشتگان مؤمن باشند و انسان با ایمان از دنیا برود، می تواند در آن عالم، آن ها را ملاقات نماید. البته در برخی از روایات آمده كه بعضی از انسان ها اصلاً عالم برزخ را درك نمی كنند.
عالم برزخ برای انسان های بسیار خوب و بسیار بد است و انسان های متوسط چندان عالم برزخ را درك نمی كنند. مانند اینكه بعضی از انسان ها به خواب می روند و هیچ چیز در خواب نمی بینند یا متوجه نمی شوند، اما انسان های دیگر خواب بسیار می بینند.
قیامت همیشگی و جاودانه است اما از مجموع آیات و احادیث بر می آید كه توقف افراد در عالم برزخ متفاوت است. در برزخ سه گروه با حفظ درجات زندگی مختلفی دارند:
۱ـ مؤمنان خالص كه از نعمت های بهشتی به طور محدود بهره مندند و دعا می كنند كه رستاخیر برپا شود.
۲ـ سردمداران كفر و ضلالت و نفاق، در عین این كه صبح و شام بدن برزخی آن ها به آتش جهنم برزخی عرضه می شود،آرزو می كنند كه قیامت برپا نشود.
۳ـ از برخی افراد در روایات به مستضعفان تعبیر شده است كه ایشان نه از نعمت برخوردارند و نه از عذاب. این ها غالباً در حال خواب و یا غفلت و بی حسی به سر می برند، ولی در قیامت بیدار می شوند.
پس انسان نیکوکار در گذشته ای كه در سایه رحمت خاصه خدا آرمیده است در بهشت برزخی جای گرفته و هرچه این سكونت طولانی تر گردد برای او لذت آفرین تر است. انسان گنهكار نیز برای تصفیه روح خویش و پا گذاردن به بهشت برزخی می بایست ابتدا در جهنم برزخی وارد گردد. چنین روحی بسته به نوع و مقدار آلودگی خویش مدتی را در این جهنم سپری می كند و آنگاه اگر پاك شد به بهشت قدم می نهد.
[۱]. مؤمنون(۲۳) آیه ۱۰۰.
[۲].شیعه در اسلام ، علامه طباطبائی ، ص ۱۶۲ و ۱۶۳.
[۳]. محمدباقر مجلسی، بحارالانوار،ج۶ ، ص۲۳۴.
[۴]. همان،ص ۲۳۴ و ۲۴۲.
[۵]. همان، ج۶،ص۲۴۳.
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd