✍ پرسش و پاسخ
مکانهای که #نماز_خوندن در آن #کراهت دارد
✅سوال: آیا اگر نماز بخونیم وروبرویمان #عکس باشد نمازمان باطل است؟
✍پاسخ
خیر باطل نیست ولی فقها فرموده اند اگر عکس انسان یا حیوانان (اصطلاحا روح دار) کراهت دارد یعنی ثواب نماز کمتر میشود البته برخی تصور می کنند که فقط کراهت در جایی است که عکس روح دار روبروی نماز گزار باشد در صورتی که فرموده اند اگر در مکان نمازگزار عکس باشد ثواب کمتر می شود لذا عزیزان دقت کنند در منزل اتاقی را بدون عکس ومجسمه برای نماز قرار دهند.
مناسب می دونم موارد دیگر که نماز خواند در آنجا کراهت دارد را دوستان بدانند👇
1-در حمام 2-مکانی که کثیف است 3- مکانی که در آنجا شراب است 4- آشپزخانه 5- کنار خیابان ودر مسیر و راه اگر مزاحم عبور ومرور نباشد مکروه است مزاحمت باشد حرام است 6- مقابل آتش 7-مکانی که در آنجا عکس یا مجسمه ذی روح می باشد 8- کتابی که در مقابلش باز باشد یا هر چیزی که انسان را مشغول می کند 9- انسانی روبروی نمازگزار باشد 10- در مقابل در باز 11- خانه ای که در آن سگ باشد 12- در مکانی که جنب باشد 13-در قبرستان: بر قبر ، بین قبور..
@yavarannamaz
👌دست با نمک نه بی نمک
خیلی وقتها شده خیری به کسی رساندیم با نیت « برای رضای خدا» امااگر از همان آدم ضربه ای بخوریم اول چیزی که به ذهنمان می رسد این
است که «بشکند این دست که نمک ندارد» یا «کلا من شانس ندارم به هرکس خوبی کردم بدی دیدم».
دوستان ! مهربان بودن عالیه اما عالیتر اینه که از محبتی که کردیم بگذریم.و دریافت کننده محبتمان را مدیون ندانیم. چون ما کاری برای او نکردیم که انتظار پاسخ از او داشته باشیم.
اینکه اخلاقا، جواب محبت ،محبت است درست است اما ما با طرف مقابل کار نداریم هر کس باید روی درستی عمل خودش زوم کند.
دست بی نمک دستی است که خیری را به دیگران رسانده و همینطور دراز مانده که کی طرف می خواهد جبران کند.
محبت برای رضای خدا یعنی از لحظه ای که نیت کردیم پاسخ را از خدا گرفتیم دیگر منتظر پاسخ از بنده اش نیستیم.بی توقع مهربان باشیم.
این می شود:👇👇
#دست_ با نمک نه بی نمک
انسان نمازگزار وقتی که تو نماز میگه "انعمت علیهم " خدایی که به من نعمت داده
وقتی می بینه خدا بدون هیچ منتی بهش نعمت داده محبت کرده و هیچی هم ازش نمیخواد اونم از خدا یاد میگیره صفات خدا درش متجلی میشه و محبت میکنه بدون اینکه منتی سر کسی بذاره و هرکاری رو هم برای هرکسی که انجام بده جوابش رو از خدا میگیره چون تو نماز می خونه " ایاک نعبد وایاک نستعین"
خدایا تنها تو را می پرستیم و تنها از تو کمک می خواهیم یعنی من هرکار می کنم فقط بخاطر توست و از تو هم جواب میخوام و بس.
چی بهتر از این که خدا یه نگاه و نظر لطفی به آدم بکنه خوش بحال اونایی که کمک کارشون خداست .
خدا میگه من کمک کار کسی هستم که کمک کار دیگران باشه ...
پس به دیگران بی منت کمک کنیم تا خدا تو زندگی کمکمون کنه ان شاءالله
@yavarannamaz
namaz-870829.mp3
486.4K
خاطره ی رهبری از نماز در قطار و توصیه های معظم له . واقعا این صوت بی نظیره و بصیرت بخش .
@shohadaaaaaa
✍چرا تارک الصلاه کافراست؟
حضرت آیت الله بهجت :
گفت :"تارک الصلاه کافر است ". چون آن کس که زنا و شُرب مُسکر می کند همه ی اینها را از روی شهواتش انجام می دهد آخر، ترک نماز که دیگر #شهوت ندارد.
می گویند: جماعتی از فساق جمع شده بودند. یک کسی از آنها گفت: «من همه معاصی را به جا آورده ام حتى (نعوذبالله) زنای با محارم، دیگری گفت: «حتی زنای در کعبه» هر کدام بالاترین معصیت خود را گفت: کسی دیگر گفت: حتى «صوم عیدین ( روزه عید فطر و عید قربان ) » این ها او را گرفتند گفتند ما همه اهل شهوت و غضبیم و همه ی این کارها را به خاطر این که شهوت و لذت در آنها بود انجام داده ایم. اما تو #روزه_ی_حرام گرفته ای. معلوم می شود تو #دشمن_خدا و #دشمن_دین هستی.
#تارک_الصلاه
#کافر
@yavarannamaz
کتاب برای دهه فجر.pdf
21.79M
📗 کتاب سکوی افتخار
🎯نگاهی گذرا به دستاوردهای ۴۰ ساله انقلاب اسلامی
نمایندگی ولی فقیه در سپاه
@yavarannamaz
امام صادق(ع)می فرمایند:
کسانی که در آخر الزمان رزق و روزیشان تنگ می شود برای این است که غالبا نمازهایشان قضا می شود.
#تنگی_رزق
#قضا
#نماز
@yavarannamaz
✍فرق های بین نماز مستحب و واجب:
1ـ با اینکه اذان و اقامه دارای فضیلت بسیار است؛ ولی نماز مستحبی، اذان و اقامه ندارد؛ بلکه اذان و اقامه، مختص نماز واجب است؛ آن هم نه تمام نمازهای واجب؛ بلکه فقط نمازهای یومیه.
2ـ خواندن سوره در نمازهای مستحبی مستحب، و در نمازهای واجب، واجب است.
3ـ نماز مستحبی را میشود حتی در حال راه رفتن خواند و در این صورت رو به قبله بودن و آرامش بدن لازم نیست؛ اما در نماز واجب، آرامش بدن و رو به قبله بودن لازم است.
4ـ نماز مستحبی را میشود نشسته خواند، گرچه نمازگزار، توانایی ایستادن داشته باشد؛ اما نماز واجب باید در حال قیام خوانده شود و اگر نمازگزار، توانایی نداشت، هر مقدار آن را که میتواند باید ایستاده بخواند.
5ـ در نماز واجب خواندن «سور عزائم» جایز نیست؛ اما خواندن آنها در نمازهای مستحبی اشکال ندارد.
تمام شرایط نمازهای واجب از جمله پاك بودن بدن و لباس، غصبی نبودن آنها، طهارت وضویی و در صورت لزوم غسل و دیگر شرایط نماز واجب، در نمازهای مستحبی هم باید رعایت شود
6ـ نمازگزار در حمد و سوره نمازهای مستحبی بین جهر و اخفات مخیر است؛ اما در نمازهای واجب، مانند ظهر و عصر، موظف به اخفات در حمد و سوره و در نماز صبح یا مغرب و عشا موظف به جهر در حمد و سوره است و در نمازهای واجب غیریومیه نیز بین جهر و اخفات مخیر میباشد، مانند نماز آیات و طواف.
7ـ نمازهای مستحبی را نمیشود به جماعت خواند، مگر نماز طلب باران و عید فطر و قربان؛ اما نمازهای واجب را میشود به جماعت خواند، مانند نمازهای یومیه و آیات.
8ـ اگر نمازگزار در نمازهای مستحبی، شک کند که رکعت اول است یا دوم، مخیر است که بنا را بر رکعت اول بگذارد یا دوم؛ اما در نمازهای واجب یومیه، تفصیلات و اقسام خاص خود را دارد.8
9ـ نمازهای واجب را در سفر و وطن باید خواند، گرچه در سفر بعضی از آنها کوتاه (قصر) میشوند، مثل ظهر و عصر و عشا؛ اما خواندن برخی از نمازهای مستحبی در سفر جایز نیست، مانند نافله ظهر و عصر.
10ـ کم شدن رکن در نماز مستحبی آن را مانند نماز واجب باطل میکند؛ ولی زیاد شدن رکن، آن را باطل نمیکند. پس اگر در نماز مستحبی بعد از گفتن تکبیرة الاحرام سهواً به رکوع رود و حمد وسوره را ترک کند، باید برگردد و حمد و سوره را بخواند و دو مرتبه به رکوع برود؛ اما اگر در نماز واجب پس از گفتن تکبیرة الاحرام سهوا به رکوع برود، باید نماز را ادامه دهد و نخواندن حمد و سوره، اشکالی ندارد.
11ـ قطع كردن نماز مستحبی قبل از پایان نماز حرام نیست؛ اما قطع كردن نماز واجب، حرام است.
نماز مستحبی را میشود حتی در حال راه رفتن خواند و در این صورت رو به قبله بودن و آرامش بدن لازم نیست؛ اما در نماز واجب، آرامش بدن و رو به قبله بودن لازم است
@yavarannamaz
✍علت اينكه نمازغفيله به شكل خاصى خوانده مىشود، چيست؟
اين كه نمازغفيله به اين صورت خوانده مىشود، به سبب روايت امام صادق عليه السلام مىباشد كه ترجمه آن در مفاتيح الجنان مرحوم شيخ عباس قمى آمده است.
آياتى كه درنماز غفيله خوانده مى شود اثر و خواصى دارد كه اهلبيت عليهم السلام از آن مطلع بودند؛ ازاين رو به ما چنين دستورىدادهاند.
مثلا در مورد ذكر «لااله الّاانت» كه در اول نماز غفيله خوانده مىشود.
از پيامبر صلى الله عليه و آله نقل شده كه فرمودند: اسماعظم خداست و موجب استجابت دعا مىباشد.
قسمتى از ذكر نماز مستحبى غفيله- كه در ركعت اوّل خوانده مىشود- در سوره انبيا، آيه هاى 87 و 88 آمده و به ذكر «يونسى» نيز معروف است و همان دعايى است كه حضرت يونس موقعى كه در شكم ماهى بزرگ بود خواند و براى نجات خود از خدا كمك خواست.
پارهاى ديگر از ذكر نماز غفيله- كه در ركعت دوم و بعد از سوره حمد مىآيد- در سوره انعام، آيه 59 آمده است كه در اين آيه شريف، از اسرار غيب و علم و قدرت خدا و وسعت دايره حكم و فرمان او سخن به ميان آمده است.
خداوند متعال در دو آيه مذكور مىفرمايد: و «ذوالنون» [حضرت يونس] را [ياد كن] آنگاه كه خشمگين رفت و پنداشت كه ما بر او تنگ نخواهيم گرفت، [ولى موقعى كه در كام نهنگ فرو رفت] در آن ظلمتها [ى متراكم] فرياد زد خداوندا! جز تو معبودى نيست، منزّهى تو، من از ستمكاران بودم، ما دعاى او را به اجابت رسانديم و از آن اندوه نجاتش بخشيديم و همين گونه مؤمنان را نجات مىدهيم.
پرسمانهاى قرآنى نماز، ص: 279
@yavarannamaz