13.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سلام
کلیپ ۹
ویژه رزمایش
#شهر_و_محله_تراز_اسلامی
درب خانه خدا را رها نکنی
لطفا پیام و کلیپ را انتشار دهید.
قرارگاه امر به معروف و نهی از منکر ثارالله استان قم
@amozesh_tazakorlesany2
#خدا_باهات_حرف_داره
🔅 آیه ۱۰۶ سوره بقره به بحث دلیل نسخ آیات اشاره می کند.
🔻کلمه «ننسها» از مصدر «انساء» به معناى تأخیر انداختن یا حذف کردن است. بدین معنا که نزول آیه به تأخیر افتد و پس از مدّتى نازل شود.
🔺این آیه در مقام پاسخ به تبلیغات سوء یهود است. آنان سؤال مى کردند چرا در اسلام برخى قوانین تغییر پیدا مى کند؟ چرا قبله از بیتالمقدّس به کعبه تغییر یافت؟ اگر اوّلى درست بود پس دستور دوّم چیست؟ و اگر دستور دوّم درست است پس اعمال قبلى شما باطل است.
🔻قرآن به این ایرادها پاسخ مى گوید: ما هیچ حکمى را نسخ نمى کنیم یا آن را به تأخیر نمى اندازیم مگر بهتر از آن یا همانندش را جانشین آن مى سازیم.
🔺 آنان از اهداف و آثار تربیتى، اجتماعى و سیاسى احکام غافل هستند. همان گونه که پزشک براى بیمار در یک مرحله دارویى تجویز مى کند، ولى وقتى حال مریض کمى بهبود یافت، برنامه دارویى و درمان او را تغییر مى دهد. یا معلّم با پیشرفت درس دانش آموز، برنامه درسى او را تغییر مى دهد، خداوند نیز در زمان ها و شرایط مختلف و متفاوت، برنامه هاى تکاملى بشر را تغییر مى دهد.
🔻یکى از مصادیق آیه، استمرار امامت در جامعه و جانشینى هر امام به جاى امام قبلى است، چنانکه در حدیثى ذیل این آیه مى خوانیم: هر امامى از دنیا مى رود، امام دیگر جانشین او مى شود.
📝پیام ها
۱- انسان همراه با نیازهاى فطرى و ثابت خویش، گاهى در شرایط خاص اجتماعى، اقتصادى، سیاسى و نظامى نیز قرار مى گیرد. در این موارد در کنار قوانین و مقررات و احکام ثابت، باید دستورالعمل هاى متغیر داشته باشد که از طریق نسخ یا فرمان پیامبر و جانشینان او به مردم ابلاغ شود. «ماننسخ من آیة»
۲- تغییر احکام، دلیل بر شکست طرح قبلى نیست، بلکه نشانه ى توجّه به مسائل جدید و تغییرى حکیمانه است. همانند تغییر کتاب و معلّم. «ماننسخ من آیة... نأت بخیر منها...»
۳- در ظاهر دستورها متغیر و انبیا متعدّدند، ولى لطف خدا همواره یکسان است. «مثلها»
۴- جعل احکام و همچنین تغییر و تأخیر آنها، به دست خداست. «ننسخ، ننسها»
۵ - همواره باید بهتر جایگزین شود، نه پست تر. «نأت بخیر منها»
۶- اسلام هرگز بن بست ندارد. بعضى از قوانین، قابل تغییر است. «ننسخ، ننسها»
۷- تغییر قانون، علاوه بر زمینه هاى گوناگون و پیدا شدن مصالح جدید، نیاز به قدرت دارد. «ننسخ... ان اللَّه على کل شى قدیر»
💠 پیام صفحه ۱۷ قرآن
https://eitaa.com/joinchat/1220804622C852f66096a
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
--
ابالفٰضلسنـٰہمنقربٰانمࢱ(:🧡
🍃إِلَهِی وَ أَنَا عَبْدُکَ وَ ابْنُ عَبْدِکَ قَائِمٌ بَیْنَ یَدَیْکَ مُتَوَسِّلٌ بِکَرَمِکَ إِلَیْکَ🍃
✨پروردگارا! من بنده توام و زاده بنده تو در آستان بزرگیت ایستاده ام و کرمت را وسیله تقرب به حضور تو قرار داده ام.✨
#مناجات_شعبانیه
روزم را با بندگی تو آغاز میکنم
بسم الله الرحمن الرحیم
الهی به امید تو ❤️
واحد اندازه گیری انسانیت:
دست هایی است که گرفتیم؛
گره های است که
ازمشکلات دیگران بازکردیم؛
دلهایی که به دست آوردیم
و اشکهایی که به لبخند نشاندیم
سلام صبح اخرین روز جمعه سال 99 تون بخیر
═══✼🍃🌹🍃✼══
@yazahraa_1397
🌱بیا که رنج فِراقت؛
برید امان ما را
به یمن آمدنت ؛
تازه کن جهان ما را ...
🌱بهـار ادامه ...
آن شال سبز تـوست،بیا
بهـار کن به قدومت؛
دل خزان ما را
#اللّهمعجّللولیکالفرج 🌾🌷
🌱🌿🌹🌱🌿🌹🌱🌿🌹🌱🌿🌹
#خدا_باهات_حرف_داره
🔅 آیه ۱۱۵ سوره بقره به تغییر قبله و بهانه گیری یهود پرداخته است.
🔹یهود بعد از تغییر قبله مسلمانان از بیتالمقدّس به کعبه، ایجاد سؤال و یا القاء شبهه مى کردند که به چه دلیلى قبله تغییر یافته است. هرچند در آیات قبل به اجمال و سربسته، خداوند پاسخ اینگونه اعتراضات را بیان فرمود، ولى این آیه نیز بر این حقیقت تکیه مى کند که مشرق و مغرب از آن خداست و به هرسو رو کنید، خدا آنجاست.
🔹 اگر کعبه نیز به عنوان قبله قرار داده شده است، براى تجلّى وحدت مسلمانان و تجدید خاطرات ایثارگرى و شرک ستیزى ابراهیم (ع) است. و بدین خاطر داراى قداست و احترام مى باشد.
🔹چنانکه در رساله هاى احکام مراجع آمده است، در نمازهاى مستحبى، قبله شرط نیست و حتّى مى توان در حال راه رفتن یا سواره بجا آورد. برخى روایات نیز در ذیل این آیه، به این مطلب اشاره نموده اند. اگر به فرموده آیه قبل، گروهى در خرابى مسجد تلاش کردند، شما از پاى ننشینید که توجّه به خدا در انحصار جهتى خاصّ نیست.
🔹جهت قبله به شرق یا غرب باشد، موضوعى تربیتى و سیاسى است، اصل و مقصود، یاد خدا و ارتباط با او مى باشد. قرآن در ستایش گروهى از بندگان مى فرماید:
«یذکرون اللّه قیاماً و قعوداً و على جنوبهم»
آنان خدا را به حال ایستاده و نشسته و خوابیده یاد مى کنند.
و یا در پاسخ هیاهویى که براى تغییر قبله درست شد، مى فرماید:
«لیس البر ان تولّوا وجوهکم قِبل المشرق والمغرب ولکنّ البرّ من آمن باللّه»
یعنى: اى مردم! نیکى این نیست که رو به سوى شرق یا غرب در حال عبادت بکنید، بلکه نیکى در ایمان واقعى شما به خدا و انجام کارهاى خداپسندانه است.
🔹هرچند در آیه قبل، از بزرگترین ظلم یعنى تخریب مساجد یا منع از مساجد، سخن به میان آمد و یا اینکه در جاى دیگر مى فرماید: اگر جهاد نبود صوامع و بیع و مساجد ویران مى شدند. ولى آیه بشارت به این است که مبادا مأیوس شوید و یا احساس ناامیدى و بى پناهى بکنید، تمام جهان، محل عبادت و همه جاى هستى قبله گاه است.
📝پیام ها:
۱- هرکارى که به فرمان خداوند بوده و رنگ الهى داشته باشد، وجه اللَّه و عبادت است. «اینما تولّوا فثَمّ وجه اللَّه»
۲- خداوند در همه جا حاضر و بر هر چیز ناظر است. «انّ اللَّه واسع علیم»
💠 پیام صفحه ۱۸ قرآن
https://eitaa.com/joinchat/1220804622C852f66096a