19.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سلام رفقا ☺️🖐
در دهه فاطمیه 🖤امسال به لطف خدا و صاحب الزمان (عج)و خود حضرت زهرا (س)توانستیم😍
با برگزاری سه روز مراسم روضه در امامزاگان باقریه (ع) در خدمت عاشقان حضرت باشیم 🙂🖤
و در این مراسم روضه نذوراتی تهیه شد و پخش شد از جمله : کیک ، حلوا ، شیر کاکائو ، نمک تبرک ، سیب زمینی ، ساندویچ ،چای و دمنوش
بار دگر خدا را سپاس که توفیق انجام این کارها رو نصیب گروه فرهنگی و اجتماعی تمدن سازان نسل ظهورکرد.😍🤲
ان شاءالله مانند حضرت زهرا (س)بتوانیم در راه پشتیبانی از ولی زمان مون (عج)و نائب ایشان جان خودمان را فدا کنیم ❤️
(ان اشاءالله )✨
از تمام خیران و کسانی که در برگزاری این مراسمات مارا یاری کردند تشکر میکنیم 🙏
گروه فرهنگی و اجتماعی تمدن سازان نسل ظهور🖤✨
#بیرجند
#خراسان_جنوبی
#دهه_هشتادی
•☘⃝⃡❥•↝@yazainab314
9.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هر که شد گمنام تر، زهرا خریدارش شود 🥺
بر درِ این خانه از نام و نشان باید گذشت! 💔
گروه فرهنگی و اجتماعی تمدن سازان نسل ظهور🤝
بار دیگر با کار جهادی(ایستگاه صلواتی) امدند🔊🔊:
درایام شهادت مادرمون حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) ایستگاه صلواتی در امامزادگان باقریه (علیه السلام) برپا کردن🤛🤜
که در این ایستگاه: شیرکاکائو ،کیک وحلوا
در میان مردم پخش کردن 🙂🖤
ان شاءالله راه و رسم حضرت زهرا (سلام الله علیها) را در حمایت و پیرو امام زمان و نائب ایشان رو الگوی خودمون قرار دهیم .🤲🏻☺️
با تشکرازتمامی خیرین و کسانی که مارا دراین امر یاری کردند🌹
اجرتان با حضرت مادر 🤲🏻
🔹گروه فرهنگی و اجتماعی تمدن سازان نسل ظهور🔹
#خراسان_جنوبی
#دهه_هشتادی
#ایستگاه_صلواتی
°•🦋⃝⃡❥•°↝@yazainab314
سلام علیکم و رحمهالله رفقا ✋🏻🌸
طبق قرار هفتگیمون امروز مبحث #معرفیامامانوزندگینامهآنها🌷رو داریم😎😍
بریم که داشته باشیم مبحثمون رو درباره زندگینامه امام علی ابن موسی﴿ع﴾🌹
ولادت🌱✨
زادروزش را پنجشنبه یا جمعه ۱۱ ذیالقعده، یا ذیالحجه و یا ربیع الاول سال ۱۴۸ یا ۱۵۳ق نقل کردهاند. کلینی و بیشتر علما و و مورخان سال تولدش را ۱۴۸ق نقل کردهاند.
علی بن موسی بن جعفر(ع) معروف به امام رضا (۱۴۸–۲۰۳ق) هشتمین امام شیعه اثناعشری است. مشهورترین لقب او، رضا است. در حدیثی از امام جواد(ع) آمده است که لقب رضا از سوی خداوند به او داده شده است. او به عالم آل محمد و امام رئوف نیز شهرت دارد.
#معرفیامامانوزندگینامهآنها🌷
مدت زمان امامت🌱✨
امام رضا(ع) در سال ۱۸۳ق امامت را بر عهده گرفت و ۲۰ سال امام بود. دوره امامت امام رضا با خلافت هارون عباسی (۱۰ سال)، محمد امین (حدود ۵ سال) و مأمون عباسی (۵ سال) همزمان بود.
#معرفیامامانوزندگینامهآنها🌷
فهرست کنیهها و لقبهای امام رضا(ع)🌱✨
نسب علی بن موسی با پنج واسطه به امام علی(ع) میرسد. پدرش موسی بن جعفر امام هفتم شیعیان بود. کنیهاش، ابوالحسن و مشهورترین لقبش رضا است. در روایتی از امام جواد(ع) آمده است که این لقب از سوی خداوند به پدرش داده شده است؛ ولی طبق برخی منابع، مأمون لقب رضا را به او داد. صابر، صدیق، رضی و وفی از دیگر القاب اویند. در برخی روایات او عالم آل محمد نامیده شده است.نقل شده است که امام کاظم(ع) به فرزندانش میگفت: «برادر شما علی بن موسی، عالم آل محمد است.»همچنین امام جواد(ع) در زیارت امام رضا(ع) او را امام رئوف خطاب کرده است.لقب امام رئوف در بین شیعیان شهرت بسیار دارد.
#معرفیامامانوزندگینامهآنها🌷
مادر🌱✨
مادر امام رضا(ع) کنیزی از اهالی نوبه بوده است که با نامهای مختلفی از او یاد شده است. گفته شده است هنگامی که امام کاظم(ع) او را خریداری کرد، نام تُکتَم را برای وی برگزید و وقتی امام رضا(ع) را به دنیا آورد، او را طاهره نامید. شیخ صدوق گفته است که عدهای نام مادر امام رضا(ع) را سَکَن نوبیه روایت کردهاند. همچنین اروی، نجمه، سمانه، نیز نامیده شده است و کنیهاش ام البنین بوده است.
در روایتی آمده که مادر امام رضا(ع) کنیزی پاک و پرهیزگار به نام نجمه بود که حمیده مادر امام کاظم(ع) وی را خریداری و به پسرش بخشید و بعد از ولادت حضرت رضا(ع) او را طاهره نامید.»
#معرفیامامانوزندگینامهآنها🌷
همسران و فرزندان🌱✨
همسر امام رضا سَبیکه نام داشت گفته شده از خاندان ماریه قبطیه همسر پیامبر(ص)، بوده است.
در برخی از منابع تاریخی، همسر دیگری نیز برای امام رضا(ع) ذکر شده است: مأمون به امام رضا(ع) پیشنهاد داد که با دخترش «ام حبیب» یا «ام حبیبه» ازدواج کند و امام نیز پذیرفت. محمد بن جریر طبری از این ازدواج در حوادث سال ۲۰۲ق یاد میکند. گفتهاند که هدف مأمون از این کار، نزدیکی بیشتر به امام رضا(ع) و نفوذ به خانه وی جهت اطلاع از برنامههایش بوده است.سیوطی نیز بدون ذکر نام دختر از ازدواج دختر مأمون با امام رضا(ع) یاد کرده است.
#معرفیامامانوزندگینامهآنها🌷
تـمَـدُّن سـازانِـ نـسـلِ ظُهـور
همسران و فرزندان🌱✨ همسر امام رضا سَبیکه نام داشت گفته شده از خاندان ماریه قبطیه همسر پیامبر(ص)، بود
درباره تعداد و اسامی فرزندان امام رضا اختلاف است. شیخ مفید، غیر از محمد بن علی فرزندی برای وی نمیشناسد. ابن شهرآشوب و طبرسی، نیز بر همین عقیدهاند. برخی، از دختری به نام فاطمه برای وی سخن گفتهاند. برخی، فرزندان ایشان را پنج پسر و یک دختر نوشتهاند، به نامهای محمد قانع، حسن، جعفر، ابراهیم، حسین و عایشه. سبط ابن جوزی برای وی چهار پسر به نامهای محمد (ابوجعفر ثانی)، جعفر، ابومحمد حسن، ابراهیم، و یک دختر، بدون ذکر اسم، یاد میکند. همچنین گفته شده فرزندی از او که دو سال یا کمتر داشته در قزوین دفن شده است و گفته میشود که امامزاده حسین قزوین مرقد اوست. بنابر روایتی امام در سال ۱۹۳ به این شهر مسافرتی داشته است.
#معرفیامامانوزندگینامهآنها🌷
گرایش شیعیان🌱✨
پس از شهادت امام کاظم(ع)، بیشتر شیعیان با توجه به وصیت او و دلایل و شواهد دیگر، امامت فرزندش، علی بن موسی الرضا(ع) را پذیرفتند و وی را به عنوان امام هشتم تأیید کردند. این دسته که بزرگان اصحاب امام کاظم(ع) را هم شامل میشد، به نام قطعیه مشهور شدند؛ولی گروه دیگری از اصحاب امام هفتم(ع) از پذیرفتن امامت علی بن موسی الرضا(ع) سرباز زده و در امامت حضرت موسی بن جعفر(ع) توقف کردند که به همین جهت واقفیه (یا واقفه) نامیده شدند.واقفیه معتقد بودند که امام کاظم(ع)، مهدی موعود است که در غیبت به سر میبرد و بازخواهد گشت.
#معرفیامامانوزندگینامهآنها🌷
جایگاه امام در مدینه🌱✨
امام رضا(ع) تا پیش از سفر به خراسان در مدینه زندگی میکرد و از جایگاه ویژهای در میان مردم برخوردار بود. او در گفتگویی که با مأمون درباره ولایتعهدی داشت، در توصیف این دوره گفته است:
همانا ولایتعهدی هیچ امتیازی را بر من نیفزود. هنگامی که من در مدینه بودم فرمان من در شرق و غرب نافذ بود و وقتی سوار بر مرکب خود، از کوچههای مدینه عبور میکردم، کسی عزیرتر از من نبود.
در مورد جایگاه علمی امام در مدینه نیز از خود ایشان نقل شده است:
من در مسجد پیامبر مینشستم و دانشمندانی که در مدینه بودند، هرگاه در مسئلهای درمیماندند، همگی به من ارجاع میدادند و مسائلشان را نزد من میفرستادند و من به آنها پاسخ میدادم.
#معرفیامامانوزندگینامهآنها🌷
سفر به خراسان🌱✨
هجرت امام رضا(ع) از مدینه به مرو در سال ۲۰۰ قمری یا سال ۲۰۱ قمری بود. به گزارش یعقوبی فرستاده مأمون برای انتقال امام رضا از مدینه به خراسان، رجاء بن ابیضحاک خویشاوند فضل بن سهل بود. و او را از راه بصره به مرو آورد. به عقیده برخی مأمون مسیر مشخصی برای سفر امام رضا به مرو انتخاب کرد تا آن حضرت از مراکز شیعهنشین عبور نکند، زیرا از اجتماع شیعیان بر گرد او میترسید از این رو دستور داد تا حضرت را از مسیر کوفه نیاورند بلکه از طریق بصره، خوزستان و فارس، به نیشابور بیاورند.
#معرفیامامانوزندگینامهآنها🌷