قاضی زاده هاشمی خبر داد:
همسان سازی حقوق بازنشستگان از خردادماه
✅ همسان سازی حقوق بازنشستگان منابع آن در بودجه لحاظ و در جداول نهایی سهم ۴۰ درصدی برای اجرا در سال جاری تصویب شد.
این موضوع به شورای نگهبان جهت بررسی ارسال و تا قبل پایان اردیبهشت ان شاالله نهایی و از خرداد اجرایی خواهد شد. ۴۰ درصد میزان افزایش است و سال ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵ نیز دو مورد افزایش ۳۰ درصدی خواهیم داشت.
📎 اینجا بخوانید
╭━═━⊰✹❀✹⊱━═━╮
🆔 @yazdsabteahval
╰━═━⊰❀✹❀⊱━━━╯
طراحان کارت شناسائی ملی چه کسانی بودند؟
🔸انتشار به مناسبت سالروز تصویب قانون الزام اختصاص شماره ملی
✅ درجلسه علنی روز هفدهم اردیبهشت ماه۱۳۷۶مجلس شورای اسلامی قانون الزام اختصاص شماره ملی و کدپستی برای اتباع ایرانی را تصویب کرد واین مصوبه هفت روز بعدبه تائید شورای نگهبان رسید.
🔸مسعود سپهر،مرتضی ممیز ومصطفی اسداللهی ازطراحان کارت شناسایی ملی بودند.مسعود سپهر(۱۳۳۵-۱۴۰۱)ازجمله طراحان اثرگذار حوزه گرافیک وفارغالتحصیل رشته طراحی گرافیک از کالج چاپ لندن انگلستان بود.مرتضی ممیّز(۱۳۱۵ –۱۳۸۴)طراح گرافیک،تصویرگر واستاد دانشگاه بود.او را پدرهنرگرافیک معاصرایران نامیدهاند.مصطفی اسدالهی (زادهٔ ۱۳۲۹تهران)فارغ التحصیل هنرهای تجسمی ازدانشگاه سوربن پاریس،طراح ونقاش ایرانی است.
🔸درطراحی کارت ازنمادهای ایرانی استفاده شد.روی پلاستیک ودرقسمت پایین کارت طرحی شبیه به طرح قالیهای دوران شاه عباس وجودداشت.
درزیر عبارت«کارت شناسایی ملی»به صورت بسیار ریز دوازده بار عبارت «جمهوری اسلامی ایران» با رنگ سبز چاپ شده بود.همین طرح، اما با رنگ قرمز،در پشت کارت نیز وجود دارد.
🔸طرح ترنجِ آبیرنگ پشت و روی کارت از روی یک ظرف فلزی برجای مانده از قرن۶هجری که در موزهٔ برلین نگهداری میشودبرداشته شدهاست.در پسزمینهٔ طرح ترنج،رنگ عنابی بانقوش ریز اسلیمی بود.این نقوش لوزی و مربعی ازگرهسازی چوب وهمچنین هنرمنبتکاری ایرانیان الهام گرفته شدهکه پیشینهٔ آن به دوره سلجوقی برمیگردد.
🔸برای چاپ اسم وفامیل افراد ازقلم رؤیا و یکان که طراح آن مسعودسپهر بود استفاده می شد .
╭━═━⊰✹❀✹⊱━═━╮
🆔 @yazdsabteahval
╰━═━⊰❀✹❀⊱━━━╯
رایزنی فدراسیون فوتبال با سازمان ثبت احوال برای بلیط فروشی هوشمند در فصل آینده
✅ امیرمهدی علوی مدیر روابط عمومی فدراسیون فوتبال گفت: برای فصل آینده لیگ برتر، بلیت فروشی هوشمندانه صورت خواهد گرفت و این بدان معناست که هر فرد روی صندلی مربوط به خودش خواهد نشست و در این زمینه صحبتهایی نیز با سازمان ثبت احوال شده است تا به بهترین شکل بلیت فروشی و احراز هویت افراد صورت گیرد.
فدراسیون فوتبال به دنبال حواشی رخ داده پیرامون هواداران و ورود وزیر، تمامی باشگاههای لیگ برتری را موظف به انجام برخی از اقدامات در زمینه تشکیل کانون هواداری و بلیت فروشی هوشمندانه کرد.
مدیر روابط عمومی فدراسیون فوتبال تاکید کرد: چنانچه این اتفاقات در باشگاهها رخ ندهد و سیستم بلیت فروشی هوشمندانه اجرایی نشود، برگزاری فصل آینده رقابتهای لیگ برتر به تعویق خواهد افتاد.
📎 اینجا بخوانید
╭━═━⊰✹❀✹⊱━═━╮
🆔 @yazdsabteahval
╰━═━⊰❀✹❀⊱━━━╯
تصویبنامه هیئت وزیران؛
✳️ آییننامه اجرایی قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس
https://www.shenasname.ir/?p=62066
╭━═━⊰✹❀✹⊱━═━╮
🆔 @yazdsabteahval
╰━═━⊰❀✹❀⊱━━━╯
♦ پدر بزرگوار شهیدان ولی الله و محمد شفیعی سورک روز گذشته به همراه فرزندشان رضا شفیعی سورک معاون اداره ثبت احوال شهرستان تفت برای انجام امور درخواست کارت هوشمند ملی خود در اداره ثبت احوال شهرستان میبد حضور یافته و مورد استقبال رئیس و معاون این اداره قرار گرفتند .
این خانواده معظم ، تنها خانواده ای است که در بخش ندوشن دو شهید تقدیم اسلام و انقلاب کرده است .
╭━═━⊰✹❀✹⊱━═━╮
🆔 @yazdsabteahval
╰━═━⊰❀✹❀⊱━━━╯
📊 گزارش مفصل و تحلیلی یزدرسا از آمار رویدادهای حیاتی استان را اینجا بخوانید: 👇
https://yazdrasa.ir/short/4ZPKJ
╭━═━⊰✹❀✹⊱━═━╮
🆔 @yazdsabteahval
╰━═━⊰❀✹❀⊱━━━╯
⭕️آمارهایی نگرانکننده در زمینه جمعیت یزد
🔰اعطای «زمین و تسهیلات» یزدیها را تشویق به ازدواج و فرزندآوری نکرد
گزارش #یزدرسا :
🔹نگاه آماری به روند ولادت، ازدواج و طلاق صورتگرفته در استان یزد نشان از آن دارد که طرحها و برنامههای مسئولان در زمینه جلوگیری از افتادن در حفره جمعیتی نیاز به بازنگری جدی دارد؛ زیرا آمارها بههیچعنوان تا این لحظه مثبت نیست.
👈طرح هایی که پر سر و صدا اما کم نتیجه بود
🔹مشوقهای در نظر گرفته شده از سوی مسئولان برای فرزندآوری تأثیر چندانی نداشته است.
🔹 بهنحویکه آمار ولادت استان یزد در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ کمتر و سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ کمتر بوده است و حتی این آمار نسبت به سال۱۳۹۸ نیز کمتر بوده است.
🔹آمار ولادت استان در سال ۱۳۹۸، ۱۹ هزار و ۱۷۵ نفر بوده است که در سال بعد آن یعنی سال ۱۳۹۹ به ۱۷ هزار و ۹۴۸ نفر کاهش یافت و در سال ۱۴۰۰ به ۱۸ هزار و ۳۹۲ نفر رسید که هرچند با افزایش روبه رو بود ولی نسبت به سال ۱۳۹۸ همچنان فاصله قابل تاملی داشت.
🔹سال ۱۴۰۱ نیز نیز مجدد آمار ولادت استان روند کاهشی خود را در پیش گرفت و به ۱۷ هزار و ۵۵۳ نفر رسید و این روند کاهشی در سال ۱۴۰۲ نیز پیگیری و آمار ولادت استان به ۱۷ هزار و ۳۵۳ نفر رسید.
👈سال ۱۴۰۲ کم رونق ترین سال برای ازدواج یزدی ها در یک دهه اخیر
🔹تعداد ازدواجهای صورتگرفته در استان یزد برای سال ۱۳۹۸ عدد ۶ هزار و۴۱۵ ثبت شده است و سال ۱۳۹۹ این عدد افزایش و به ۷ هزار و ۱۳۲ ازدواج رسیده ولی در سال ۱۴۰۰ مجدد این عدد کاهش و به ۶ هزار و ۹۹۳ نفر رسید و از سال ۱۴۰۰ به بعد روند کاهشی را به سرعت در پیش گرفته است.
🔹به نحوی که آمار ازدواج در سال ۱۴۰۱ برای استان یزد نسبت به سال ۱۴۰۰ نزدیک به یک هزار کاهش داشته و به ۵ هزار و۹۸۶ ازدواج رسید و این کاهش در سال ۱۴۰۲ نیز ادامه داشته است.
🔹در ۱۰ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۲ تعداد ازدواج های ثبت شده استان یزد ۴ هزار و ۵۸۹ نفر بوده است که به طور قطع و اگر به صورت میانگین حساب کنیم از تعداد ازدواج های سال ۱۴۰۱ کمتر خواهد.
🔹اینگونه از این آمار میتوان برداشت کرد که سال ۱۴۰۲ بدترین سال استان یزد در زمینه ازدواج در ۱۰سال اخیر بوده است.
👈سن تمایل پیداکردن یزدیها به ازدواج افزایش یافت
🔹نکته قابلتأمل دیگر در زمینه ازدواج استان یزد، به افزایش سن ازدواج در استان برمیگردد که علت این موضوع میتواند دلایل متعددی داشته باشد؛ اما مهمترین و سادهترین نتیجه این است که اقدامات مسئولان برای ترغیب جوانان اثر چندانی نداشته است.
🔹نرخ ازدواج مردان در استان یزد برای سال ۱۳۹۸ عدد ۲۶.۶سال و برای زنان ۲۲ سال بوده است که این عدد در سال ۱۳۹۹ برای زنان کاهش و به ۲۱.۸ سال رسید ولی در مردان افزایش یافت و به ۲۶.۸ سال رسید.
🔹در سال ۱۴۰۰ این روند برعکس شد و سن ازدواج مردان کاهش و به ۲۶.۵ سال و سن ازدواج زنان افزایش و به ۲۱.۹ رسید و در سال ۱۴۰۱ نیز سن ازدواج زنان افزایش قابل توجهی داشت و به ۲۲.۲ سال و مردان به۲۱.۷ سال رسید.
👈زندگی یزدیها ثبات بیشتری گرفته است
🔹امیدوارترین آمار موجود به کاهش نسبی طلاق برمیگردد که هرچند این کاهش قابلتوجه نیست و همچنان نسبت به سال ۱۳۹۸ میزان طلاق استان بیشتر است اما اینکه در ۳ سال اخیر این روند کاهشی بوده است امیدوار کننده است.
🔹تعداد طلاق صورتگرفته در استان یزد سال ۱۳۹۸ هزار و ۸۱۸ نفر بوده است که این عدد در سال ۱۳۹۹ افزایش و به هزار و۹۸۰ نفر رسید و در سال ۱۴۰۰ به ۲ هزار و۲۶۸ نفر رسید.
🔹ولی از این سال به بعد این امار با کاهش روبه رو بوده است و در سال ۱۴۰۱ به ۲ هزار و ۲۵۲ نفر رسید و آمار ۱۰ ماه سال ۱۴۰۲ نیز نشان از ادامه روند کاهشی طلاق دراستان دارد به نحوی که این عدد به برای ۱۰ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۲ برابر هزار و۹۶۱ نفر بوده است.
👈افزایش سن طلاق در بین یزدیها
🔹نکته امیدوارکننده دیگر در زمینه طلاق استان یزد اینکه سن طلاق در استان روبهافزایش بوده است بهنحویکه سن طلاق برای مردان در سال ۱۳۹۸ به۳۶.۱ و برای زنان ۳۱.۵ بوده است.
🔹 این عدد در سال ۱۳۹۹ برای مردان به ۳۶.۵ و برای زنان به ۳۱.۸ رسید و در سال ۱۴۰۰ نیز مجدد افزایش و برای مردان به ۳۶.۹ و برای زنان ۳۲.۲ سال شد و در سال ۱۴۰۱ نیز برای مردان به ۳۷.۵ و برای زنان ۳۲.۸ سال رسید.
☑️یزدرسا
🆔 @yazd_rasa
ترمیم حقوق کارکنان دولت بر سایر اقلام حقوق موثر است
🔰 هیات عمومی دیوان عدالت اداری طی رأیی، مصوبه شورای حقوق و دستمزد را به لحاظ مغایرت با قانون اصلاح بودجه سال ۱۴۰۱ و همچنین خروج شورای حقوق و دستمزد از حدود اختیارتش از تاریخ تصویب ابطال کرد.
https://www.shenasname.ir/?p=62079
╭━═━⊰✹❀✹⊱━═━╮
🆔 @yazdsabteahval
╰━═━⊰❀✹❀⊱━━━╯
🇮🇷🇮🇷 هفدهم اردیبهشت ماه؛ سالروز شهادت شهید حسین دوزنده
🔹پدر بزرگوار همکار عزیز سرکار خانم زهرا آزادی کیا
شهید حسین دوزنده در مرحله دوم عملیات آزادسازی خرمشهر ( بیت المقدس) به فیض شهادت نائل آمد.
یادش مانا و جاودان باد.
╭━═━⊰✹❀✹⊱━═━╮
🆔 @yazdsabteahval
╰━═━⊰❀✹❀⊱━━━╯
👈بازتاب خبر در کانال خبری یزد من:
در اولین فرزندآوری، ميانگين سن پدر ۳۱ و میانگین سن مادر ۲۶/۳ سال
🔸 ثبت احوال استان یزد:
در سال ۱۴۰۲ ، میانگین سن پدران در اولین فرزندآوری ۳۱ سال و میانگین سن مادران ۲۶/۳ سال
🔹 مرکز رصد جمعیت کشور سازمان ثبت احوال:
میانگین سن پدر و مادر در اولین فرزند آوری در سال ۱۴۰۲ را در کل کشور برابر۳۲/۱ سال برای پدران و ۲۷/۳ سال برای مادران اعلام کرد.
🔸همچنین بالاترین میانگین سن پدران و مادران در اولین فرزندآوری مربوط به استان تهران و کمترین آن متعلق به استان سیستان و بلوچستان بوده است.
@yazde_man