مطالعات یمن
💢 گزارش خبرگزاری lobelog آمریکا در مورد اقدامات #امارات در جزیره استراتژیک و زیبای #سقطری 🔺 #خلفان_
💢 بخشهایی از گزارش مفصل پایگاه خبری lobelog آمریکا در مورد جزیره #سقطری و نقش مخرب #امارات در تخریب محیط زیست استثنایی این جزیره
🔻خروج نظامی امارات از سقطری در سال 2018 همراه با خروج مراکز خدماتی و امدادی این کشور نبود و این مراکز کماکان به فعالیت در سقطری ادامه می دهند.
🔺 سازمانهای خیریه اماراتی فعال در سقطری به خصوص بنیاد خیریه خلیفه زاید اهدافی فرا تر از کمک های بشر دوستانه را در این جزیره دنبال می کنند.
🔻به عنوان مثال نفوذ این سازمانها در این جزیره باعث شده است تا علیرغم قانون ممنوعیت فروش زمینهای این جزیره اتباع کشورهای حاشیه خلیج فارس بتوانند این زمینها را تملک کنند.
🔺به گفته #علی_المحروس (فرماندار فعلی جزیره و نزدیک به #حزب_اصلاح) #خلفان_المزروعی ( فرماندار سابق و وابسته به امارات) در آستانه تملک 150 هزار متر مربع زمین در منطقه ای حفاظت شده در مرکز این جزیره است.
🔻هرچه زودتر دولت یمن بتواند مردم سقطری را از خدمات دولت امارات بی نیاز کند شانس بشتری برای احیای حاکمیت یمن بر این جزیره وجود دارد.
متن کامل گزارش در :
https://bit.ly/2IEszjL
#سیاست
#جنگ_یمن
#جنوب_یمن
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢 بخشهایی از گزارش #الجزیره در مورد طرح سازمان ملل برای پایان جنگ در یمن.
🔺 به گفته یکی از مسئولان دفتر گریفث سفر دو هفته پیش #گریفث ( نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن) به منطقه و دیدار با مقامات سعودی و یمنی از جمله #عبدالملک_الحوثی رهبر #انصارالله با موضوع تلاش برای پایان جنگ بوده است.
🔻 حملات #آرامکو جامعه بین الملل را به این نتیجه رساند که باید جنگ در یمن متوقف شود.
🔺طرح گریفث شامل تشکیل حکومتی با حضور همه احزاب و گروههای یمنی است.
🔻همچنین تمامی گروههای شبه نظامی باید تحت نظر سازمان ملل به تدریج سلاحههای خود را تحویل دولت دهند.
🔺#رانا_غانم از اعضای حزب #ناصری به الجزیره گفت این مرحله پیش از تشکیل دولت انتقالی و برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری است و بر اساس قانون اساسی و طرح شش اقلیم است.
🔻قدم اول برای پای بحران یمن پایان حملات به همه استانهای یمن و تحویل پادگانها به دولت است.
🔺یکی از مسئولان بلند پایه یمنی به الجزیره گفت: نمی توان نتایج مذاکرات تا امروز را نهایی نامید. گفتگو ها هنوز ادامه دارد.
🔻 واضح است که مذاکرات بین عربستان و انصارالله در جریان است. این مسئول انصارالله جزئیات آن را بیان نکرد.
الجزیره
https://bit.ly/326OyYi
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢 گزارش روزنامه #فاینشنال_تایمز در مورد مذاکرات #عربستان با #انصارالله پس از حملات #آرامکو
🔺 پس از حمله به آرامکو این مذاکرات از طریق یک کانال مخفی شروع شد.
🔻به گفته یک دیپلمات غربی حمله به آرامکو نقش مهمی در تغییر موضع ریاض نسبت به جنگ یمن داشت.
🔺از دیگر دلایل تغییر موضع ریاض در مورد جنگ یمن تضعیف #ائتلاف_عربی پس از انتشار اخباری پیرامون تمایل #امارات برای خروج از یمن بود.
متن کامل گزارش در :
https://on.ft.com/2IHvsjI
#سیاست
#جنگ_یمن
#مذاکرات_صلح
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢 نقشه تقسیم #ابین بین نیروهای دولت هادی و نیروهای جنوبی
خاکستری: مناطق تحت سیطره دولت هادی و نیروهای وابسته به #حزب_اصلاح
زرد: مناطق تحت سیطره نیروهای جنوبی به سرکردگی #مجلس_انتقالی_جنوبی
بخش #جیشان و قبایل آن در این درگیری اعلام بی طرفی کرده اند.
#سیاست
#جنگ_یمن
#جنوب_یمن
#جغرافیا
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
🇾🇪 انقلاب 14 اکتبر زمینه ها و نتایج 🇾🇪
🔺 نیروهای کمپانی #هند_شرقی انگلستان در سال 1839 وارد #عدن شدند و کنترل این بندر را به دست گرفتند.
🔻 فرماندهان انگلیسی این منطقه با استفاده از اختلافات بین حکام محلی در #لحج و #ابین و #شبوه و دولت امامت زیدیه موفق شدند تا اواسط قرن بیستم بر این بندر حکمرانی کنند.
🔺در دهه پنجم قرن بیستم پخش سخنرانی های #جمال_عبدالناصر و سرود های انقلاب رادیو قاهره موجب شد تا مردم مناطق جنوبی یمن که تحت سیطره انگلستان بود به فکر قیام علیه استعمار بیفتند.
🔻انقلاب 26 سپتامبر 1962 در شمال یمن بر علیه #دولت_متوکلیه که مورد حمایت #عربستان و #انگلستان بود و منجر به جنگ داخلی در شمال یمن و دخالت ناصر با حدود 70 هزار سرباز در این منطقه شد نیز در الگو گیری مردم جنوب یمن برای انقلاب علیه استعمار موثر بود.
🔺در نهایت و پس از چند ماه اقدامات ایذایی و ترور نیروهای انگلیسی در عدن و مناطق جنوبی یمن در 14 اکتبر 1963 قبایل #ردفان به رهبری #راجح_لبوزه بر علیه فرمانداری بریتانیایی دست به انقلاب زدند. لبوزه در غروب روز نخست انقلاب کشته شد ولی مردم ردفان با وجود حملات هوایی و توپخانه ای ارتش انگلستان تا شش ماه مقاومت کردند.
🔻نافرمانی ها و اقدامات نظامی بر علیه انگلستان در سطح جنوب یمن ادامه یافت تا اینکه دولت انگلستان در 22 فوریه 1966 اعلام کرد در ابتدای سال 1968 عدن را ترک خواهد کرد.
🔺ولی این اعلامیه مردم را راضی نکرد و تظاهرات و اقدامات نظامی بر ضد استعمار بریتانیا در عدن ادامه پیدا کرد تا اینکه #جرج_براون در 14 نوامبر 1967 اعلام کرد بریتانیا 30 نوامبر 1968 یمن را پس از 129 سال ترک خواهد کرد.
🔻با خروج بریتانیا از عدن دولت جمهوری خلق یمن جنوبی به ریاست #قحطان_الشعبی در مناطق جنوبی یمن تاسیس شد.
#تاریخ
#جنوب_یمن
#استعمار_بریتانیا
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir