💢 چگونه سیاست آمریکا در یمن که بر اساس نگاه عربستان تنظیم شده است باعث سو برداشت آمریکا از یمن شده است؟
👈 بخش نخست
🔸 ایالات متحده سیاست خاصی در قبال یمن ندارد. سیاست های آمریکا در قبال یمن تابعی از سیاستهای عربستان سعودی _ به عنوان اصلی ترین شریک منطقه ای آمریکا در منطقه _ است.
🔹برای ایالات متحده یمن یک کشور درجه 2 است که می توان از طریق همپیمانان خارجی برای حل مشکلات آن اقدام کرد.
🔸 ایراد دیدن مسائل یک کشور ،از طریق یک لنز واحد با شریک منطقه ای این است که موجب می شود واقعیت موجود تحریف شود ، و به این ترتیب در ازای روایت ساده شده ، تفاوت های ظریف فدا شوند که منجر به اشتباه در تحلیل و در نتیجه انتخابهای سیاسی ضعیف می شود.
🔹برای نمونه اینکه یمن را تنها از زاویه مقابله با تروریسم ببینیم موجب می شود تا تصور کنیم هرکس که سلاح دارد و الله می گوید عضو #القاعده یا #داعش است در حالی که این مسئله در یمن درست نیست و این نگاه موجب حملات هواپیماهای بدون سرنشین به غیر نظامیان بی گناه و تحریمهای غیر دقیق شده است.
🔸و یا اینکه به یمن تنها از زاویه مقابله با ایران نگاه شود موجب می شود تا حوثی ها را گروهی بدون پیشینه و یا مصالح محلی فرض کنیم و آنها را تنها گروهی به عنوان نمایندگان ایران در یمن در نظر بگیریم.
🔹 علت این اشکال این است که سیاست های آمریکا در یمن تابعی از سیاستهای آمریکا در قبال عربستان سعودی است که باعث شده یک خطر حقیقی برای سیاست خارجی آمریکا یعنی دنبال شدن منافع عربستان به جای منافع آمریکا در یمن پدید آید.
🔸اعتماد بر عربستان به عنوان مشاور اصلی در مورد همسایه جنوبی اش موجب بروز فهم اشتباه نسبت به یمن در سیاست خارجی ایالات متحده شده است.
ادامه دارد...
#سیاست_خارجی
#جنگ_یمن
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
مطالعات یمن
💢 چگونه سیاست آمریکا در یمن که بر اساس نگاه عربستان تنظیم شده است باعث سو برداشت آمریکا از یمن شده ا
💢 چگونه سیاست آمریکا در یمن که بر اساس نگاه عربستان تنظیم شده است باعث سو برداشت آمریکا از یمن شده است؟
👈 بخش دوم
گذشته روابط یمن و ایالات متحده
🔸با وجود به رسمیت شناخته شدن #دولت_متوکلیه یمن در سال 1946 توسط #آمریکا ولی تا 13 سال بعد آمریکا در #صنعا سفیر مستقل نداشت و سفیر این کشور در عربستان به عنوان سفیر غیر مقیم در یمن مشغول بود.
🔹 در جریان جنگ اعراب و #اسرائیل در سال 1967 یمن روابط دیپلماتیک خود را با #واشنگتن قطع کرد و دو کشور تا 1972 و انتصاب نخستین سفیر مقیم در یمن شمالی با یکدیگر ارتباط دیپلماتیکی نداشتند.
🔸با وجود آنکه آمریکا در سال 1967 دولت یمن جنوبی را به رسمیت شناخت ولی پیش از اینکه سفیری را در این کشور منصوب کند دولت #عدن با آمریکا قطع رابطه کرد و این ارتباط هرگز مجددا برقرار نشد.
🔹سقوط #شوروی در 1990 و منابع نفتی کشف شد در مرز دو یمن باعث اتحاد یمن شد و کرسی کشورهای عربی در #شورای_امنیت را در اختیار یمن قرار داد.
🔸با وجود آنکه #عربستان ، #کویت و #آمریکا اصلی ترین کشورهای کمک کننده به یمن برای استوار ماندن اقتصادش بودند ولی #صالح #صدام را الگوی خود قرار داد و از رای مثبت به قطعنامه شورای امنیت در مورد محکومیت اقدام صدام در حمله به کویت امتناع کرد.
🔹 #بوش_پدر که میخواست به یک اجماع برای حمله به #عراق دست پیدا کند در سالروز عید شکرگزاری و در حالی که برای بازدید از نیروهایی که برای حمله به عراق در عربستان جمع شده بودند وزیر خارجه خود #جیمز_بیکر را به #صنعا فرستاد تا نظر صالح را جلب کند ولی صالح قانع نشد و این آخرین سفر یک مقام آمریکایی به یمن تا بیش از 20 سال بعد بود.
🔸عربستان ، کویت و آمریکا کمکهای مالی خود به یمن را قطع کردند و عربستان بیش از یک میلیون مهاجر یمنی را از این کشور اخراج کرد. اقتصاد یمن دچار فروپاشی شد و پول یمن در چند ماه بیش از نیمی از ارزش خود را از دست داد.
🔹وقتی #هیلاری_کلینتون وزیر خارجه آمریکا در ژانویه 2011 از #صنعا دیدن کرد یمن با سال 1990 بسیار تفاوت داشت.
🔸 جنگ داخلی کوتاه اما خونین باعث شده بود تا امیدها برای اتحاد شمال و جنوب پایان یابد. حملات آمریکا به بهانه مقابله با تروریسم ، عدم تحقق درآمدهای نفتی و افزایش شدید جمعیت یمن را با بحران اقتصادی شدیدی روبرو کرده بود.
🔹تنها چند هفته پس از دیدار کلینتون از یمن این کشور با موج #بهار_عربی مواجه شد. پس از چند هفته تظاهرات های هفتگی که خواستار برکناری #صالح بودند به تظاهرات های روزانه تبدیل شدند.
عربستان پیشنهادی با عنوان #طرح _خلیج (فارس) را مطرح کرد که طبق آن صالح باید از حکومت کنارگیری می کرد و در عوض از هرگونه تعقیب قضایی به دلیل جنایتهایش مصون می ماند.
🔸صالح دو مرتبه یکی درآوریل و یکبار در می 2011 برای امضای این طرح اعلام آمادگی کرد ولی در لحظه آخر از امضای آن منصرف شد. وی در ژوئیه 2011 هدف یک انفجار تروریستی در مسجد کنار کاخ ریاست جمهوری خود قرار گرفت و برای درمان ابتدا به عربستان و سپس به آمریکا رفت.
🔹 در نهایت صالح در نوامبر 2011 پذیرفت که از قدرت کنارگیری کند.
ادامه دارد ...
#سیاست_خارجی
#جنگ_یمن
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
مطالعات یمن
💢 چگونه سیاست آمریکا در یمن که بر اساس نگاه عربستان تنظیم شده است باعث سو برداشت آمریکا از یمن شده ا
💢 چگونه سیاست آمریکا در یمن که بر اساس نگاه عربستان تنظیم شده است باعث سو برداشت آمریکا از یمن شده است؟
👈 بخش سوم
🔸 آمریکا به دلیل مشغولیت های فراوان خود در #مصر و #لیبی مسئولیت پرونده یمن را به عربستان واگذار کرد. در واقع #آمریکا حفاظت از یک جمهوری را به عهده یک نظام پادشاهی گذاشت.
🔹یمنی هایی که علیه صالح انقلاب کرده بودند با یک رفراندوم که تنها یک کاندیدا داشت و تنها می توانستند رای "بله" بدهند روبرو شدند.
🔸 #عبدربه_منصور_هادی که سالها به عنوان قائم مقام در دولت صالح فعالیت کرده بود به عنوان جانشین وی انتخاب شد و #صالح مانند یک فرد عادی به خانه اش رفت.
🔹در فوریه 2014 ریاست جمهوری هادی بعد از پایان مهلت دو ساله برای یک دوره یک ساله تمدید شد. سپتامبر 2014 پس از گذشت 7 ماه و در آستانه تمدید دوم دولت هادی حوثی ها #صنعا را اشغال و هادی را در خانه اش محبوس کردند. وی با تقدیم استعفا از منصبش به #عدن گریخت و پس از آن به سعودی.
پیوستن به عربستان در جنگ احمقها
🔸در 26 مارس 2015 و تنها یک روز پس از آنکه هادی در نامه ای از عربستان درخواست کرده بود برای اخراج حوثی ها از #صنعا دست به اقدام نظامی بزند عربستان از طریق #عادل_الجبیر سفیر وقت خود در #واشنگتن اعلام کرد که به یمن حمله نظامی می کند.
🔹 معنی این اقدام عربستان این بود که حمله به یمن با هماهنگی و رضایت #آمریکا انجام می شود.
🔸 دولت #اوباما در نخستین ساعات این جنگ در بیانیه ای اعلام کرد که به عربستان در مسائل اطلاعاتی و لجستیکی این جنگ کمک می کند و کمیته ای برای همکاری با عربستان در این خصوص تاسیس کرده است.
🔹اوباما در دوره دوم ریاست جمهوری خود سرگرم توافق هسته ای با #ایران بود که این امر موجب رنجش خاطر سعودی و #اسرائیل شده بود. آمریکا برای بازسای روابطش با سعودی تصمیم گرفت با این کشور در جنگ یمن همراهی کند تا به #ریاض ثابت کند که آمریکا نسبت به امنیت سعودی حساس است.
🔸دولت آمریکا نظر عربستان در باره اینکه حوثی ها #حزب_الله جنوب و نمایندگان ایران در یمن هستند را پذیرفت.
🔹 هر دو دولت اوباما و #ترامپ تاکید کرده اند که به صورت مستقیم در جنگ یمن دخالت نمی کنند. این مطلب تا حدودی درست است ولی باید پذیرفت که این جنگ بدون حمایتهای #آمریکا قابل ادامه نیست.
🔸گروه کارشناسان یمن وابسته به سازمان ملل در سپتامبر 2019 اعلام کردند که حمایتهایی که آمریکا #فرانسه و #انگلستان از طریق فروش سلاح به #ائتلاف_عربی از جنگ یمن انجام می دهند آنها را در جرایم جنگی در یمن شریک می کند.
ادامه دارد...
#سیاست
#جنگ_یمن
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
مطالعات یمن
💢 چگونه سیاست آمریکا در یمن که بر اساس نگاه عربستان تنظیم شده است باعث سو برداشت آمریکا از یمن شده ا
💢 چگونه سیاست آمریکا در یمن که بر اساس نگاه عربستان تنظیم شده است باعث سو برداشت آمریکا از یمن شده است؟
👈 بخش چهارم و پایانی
🔸 در مورد آمریکا بزرگترین اشتباه در یمن پیرامون تعیین مصادیق تروریسم صورت گرفته است. تا پیش از این صالح مخالفان خود را به عنوان تروریست به آمریکا معرفی می کرد و هم اکنون #ائتلاف_عربی و به خصوص #امارات این کار را می کند.
🔹بارزترین نمونه آن در مورد #خالد_العراده صورت گرفته است. وی برادر #سلطان_العراده استاندار #مارب و از اعضای #حزب_اصلاح است.
🔸 در می 2017 آمریکا خالد العراده را با این عنوان که وی یکی از فرماندهان بلندپایه #القاعده در یمن است در لیست سیاه تحریمهای خود قرار داد. در حالی که وی از نزدیکان #علی_محسن_الاحمر و فرمانده یکی از پادگانهای وابسته به حزب اصلاح و حامی هادی است.
🔹 در آن دوران من عضو گروه کارشناسان گروههای مسلح تابعه سازمان ملل بودم و می دیدم که #امارات هر روز نام افرادی از حزب اصلاح را که به آنها علاقه ای نداشت به عنوان فرماندهان #القاعده در یمن برای ما ارسال می کرد تا نام آنها را در لیست سیاه تحریمهای #سازمان_ملل قرار دهیم.
🔸هم اکنون در یمن بی ثباتی شدیدی پدید آمده است و با تجزیه یمن در آینده آمریکا با گروههای محلی، قبایل و احزاب کوچک طرف خواهد بود در حالی که همیشه ترجیح می داده است با دولت های محلی هرچند ضعیف روبرو باشد.
🔹اعتماد به عربستان و امارات برای نشان دادن واقعیت های یمن نمی تواند منافع آمریکا را تامین کند.
🔸بهنرین راهکار برای آمریکا در این مرحله این است که برای به دست آوردن فهمی عمیق و دقیق از واقعیات یمن تلاش بیشتری بکند.
پایان
متن کامل مقاله در
https://bit.ly/2oYgBL4
#سیاست
#جنگ_یمن
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
6.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 گزارش #المسیره از ارتباط #القاعده با نیروهای #امارت در یمن
#سیاست
#جنگ_یمن
#گروههای_تروریستی
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢 #امارات علیرغم عقب نشینی از جنوب هنوز هم جاه طلبی هایی در یمن دارد.
🔸 جاناتان فنتون هاروی
🔹 منتشر شده در al-monitor
🔸 امارات بار دیگر مدعی شد که در 30 اکتبر و 5 روز پیش از امضای #توافق_ریاض بین دولت هادی و #مجلس_انتقالی_جنوبی از جنوب یمن خارج شده است.
🔹 این اقدام #ابوظبی نماد کامل یک اقدام عملگرایانه است چراکه هنوز هم امارات از شبه نظامیانی در مناطق مختلف یمن برای توسعه نفوذ خود در این کشور حمایت می کند.
🔸علیرغم ادعای ابوظبی مبنی بر شکست حوثی ها در عدن در ابتدای جنگ ولی نیروهای طرفدار این کشور تا کنون در این شهر باقی مانده اند تا جایی که توافق اخیر خواهان کاهش تعداد آنها در این شهر شد.
🔹توافق اتحاد ( توافق ریاض) که با هدف ادغام نیروهای مجلس انتقالی در دولت هادی شکل گرفته است از دولت امارات می خواهد تا نظامیان و شبه نظامیان وابسته به خود را برای اجرایی شدن توافق از عدن خارج کند.
🔸پیش از این در چند مورد امارات از خروج از یمن سخن گفته بود که آخرین مورد آن 28 ژوئن 2019 بود. در حالی که بیشتر ناظران بین المللی این اعلام را به معنی خروج کامل امارات از یمن ارزیابی می کردند ولی این کشور به حمایت از مجلس انتقالی ادامه داد و حتی در زمان شورش آنها بر ضد دولت هادی اقدام به بمباران مواضع ارتش هادی به نفع آنان کرد.
🔹بیانیه دولت امارات هم تاکید دارد که این کشور از تلاشهای تجزیه طلبان جنوبی در مبازره با تروریسم حمایت می کند.
🔸 استفاده از پوشش مبارزه با تروریسم به ابوظبی این فرصت را داد تا در طول جنگ یمن حضور خود را در این کشور تقویت کند.
🔹 امارات حتی در زمان حمله به نیروهای دولت هادی در جریان شورش مجلس انتقالی در عدن ادعاهای مبارزه با تروریسم را مطرح کرده بود.
🔸واضح است که امارات از حمایت از نیروهای جنوبی دست نکشیده است بلکه به حمایت از آنها تحت پوشش مبارزه با تروریسم ادامه می دهد.
🔹طبق ادعای #العربی_الجدید امارات کماکان 9 نقطه نظامی را در یمن در اختیار دارد که شامل #المخا #باب_المندب #عدن #بندر_عدن #فرودگاه_عدن #فرودگاه_الریان در #المکلا جزیره #سقطری جزیره #میون و پایانه صادرات گاز #بلحاف است.
🔸امارات شبه نظامیان تابعه خود را درجزیره سقطری تقویت کرد تا جایی که این شبه نظامیان در 30 اکتبر گذشته اقدام به محاصره ساختمان استانداری این جزیره کردند.
🔹برنامه های امارات برای تقویت سیطره خود بر سقطری در راستای اهداف تجارت بین المللی خود ادامه دارد.
🔸ابوظبی از پوشش خروج از یمن برای سرپوش گذاشتن بر فعالیت های خود برای سیطره بر دیگر مناطق جنوب استفاده می کند که همین مسئله نشان می دهد امارات به توافق ریاض پایبند نخواهد بود.
🔹حمایت مستمر ابوظبی از مجلس انتقالی می تواند توافق ریاض را به خطر بیندازد. علاوه بر آن مجلس انتقالی به این توافق به عنوان زمینه ای برای تقویت نفوذ خود در جنوب می نگرد.
🔸پیش بینی می شود که امارات برای حفظ روابطش با عربستان موقتا از عدن خارج شود.
🔹امارات در حالی که به تقویت نفوذ خود در جنوب ادامه می دهد تلاش می کند دولت هادی را تضعیف کند. خصوصا پس از آنکه هادی توافقی که صالح برای دسترسی بندر #دبی به بندر استراتژیک عدن امضا کرده بود را در سال 2012 لغو کرد.
🔸گزارش گروه بین المللی بحران می گوید توافق ریاض به شکل سست تنظیم شده است و شامل عبارات پیچیده ای است که هیچ یک از طرفها به خصوص در وقایع #ابین نسبت به آن التزم کاملی از خود نشان نداده اند به همین دلیل است که به همان اندازه که حضور نظامی امارات ضامن اجرای توافق است خطری نیز برای این توافق به حساب می آید.
متن کامل مقاله در:
https://bit.ly/33BgF2n
#سیاست
#جنوب_یمن
#مذاکرات_صلح
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢 موسسه خاورمیانه آمریکا ( Middle East (Institute در تحلیلی به بررسی روند شکل گیری و موانع اجرایی شدن #توافق_ریاض به قلم ابراهیم جلال پرداخته است.
🔺در این تحلیل بزرگترین موانع اجرایی شدن این توافق عدم همکاری نیروهای تابعه مجلس انتقالی در تحویل سلاحهای خود به ارتش هادی، میزان حمایت #امارات از این مجلس در روزهای آینده و چگونگی ادغام نیروهای مجلس انتقالی در ارتش و دستگاه امنیتی دولت هادی برآورد شده است.
متن کامل در :
https://bit.ly/2O8nO41
#سیاست
#جنوب_یمن
#مذاکرات_صلح
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudes_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 گزارش پایگاه خبری #نون_پست از غارت منابع طلای یمن توسط #امارات
#سیاست
#اقتصاد
#منابع_زیرزمینی
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢 تولید #گندم از ابتدای جنگ در یمن بیش از 130% کاهش داشته است و از 250 هزارتن در ماه در سال 2012 به 95 هزارتن در ماه رسیده است.
🔻 در حال حاضر یمن به واردات ماهانه 350 هزارتن گندم و آرد نیازمند است که عمدتا از کشورهای #آمریکا و #استرالیا و #روسیه تامین می شود.
🔺کاهش تولید و مسائلی از قبیل احتکار و گرانفروشی ناشی از جنگ قیمت هر کیسه گندم را از 8 هزار ریال یمنی در سال 2017 به 12 هزار ریال در سال 2019 رسانده است.
🔻 بیش از 82 درصد گندم یمن در استانهای #جوف #حضرموت #اب #مارب و #ذمار تولید می شود.
#اقتصاد
#مواد_غذایی
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢اقدامات آمریکا در حضرموت؛ اشغال به بهانه مبارزه با تروریسم
رشید حداد / الاخبار
🔸 در ماههای اخیر دولت #آمریکا توجه ویژه ای به استان حضرموت در شرق یمن پیدا کرده است و این استان به محل رفت و آمد هیئت های سیاسی امنیتی آمریکایی بدون هماهنگی با دولت منصور هادی تبدیل شده است.
🔹 ماه گذشته #کریستوفر_هنزل سفیر آمریکا در یمن در دیدار با #فرج_سالمین_البحسنی استاندار حضرموت گفت " چشمان آمریکا از حضرموت برداشته نمی شود." که نشان از اهمیت این استان برای دولت آمریکا دارد.
🔸 ابتدای هفته قبل برای دومین بار در دو ماه گذشته یک هواپیمای سعودی حامل هنزل سفیر آمریکا و یک هیئت بلندپایه سیاسی _ امنیتی بدون اطلاع دولت هادی در فرودگاه #الریان_مکلا بر زمین نشست.
🔹 در این سفر هنزل دیداری با فرماندهان منطقه دوم نظامی و نیز استاندار حضرموت داشت و مسائل امنیتی منطقه وادی و صحرای حضرموت و تاسیس پایگاه نظامی دائمی آمریکا برای مبارزه با تروریسم در کنار مرکز فرماندهی منطقه دوم نظامی را با هم بررسی کردند.
🔸این اقدام آمریکا بازتابی منفی بین نخبگان یمن داشت و همگان در مورد تاسیس پایگاه نظامی دائمی آمریکا در جنوب یمن و به خصوص حضرموت به بهانه مبارزه با تروریسم هشدار دادند.
🔹 این اقدام در شرایطی انجام می شود که استان حضرموت در ماههای اخیر شاهد کمترین میزان عملیاتهای تروریستی بوده است و حتی عملیاتهای پرنده های بدون سرنشین آمریکایی در این استان هم کاهش شدیدی داشته است.
🔸 نزدیک شدن آمریکا به سران قبایلی حضرموت از جمله دیار هنزل با #عمرو_بن_حبریش رئیس حلف حضرموت الجامع نشان می دهد این کشور سعی دارد با این کار از اعتراضات جامعه نسبت به حضور نظامیان آمریکایی در این استان بکاهد.
🔹حضرموت از گذشته نیز برای آمریکا مهم بوده است و سابقه حضور آمریکا در این استان به تاسیس اتاق مبارزه با تروریسم در سال 2010 و توسط دولت #اوباما در #مکلا باز می گردد.
🔸در اواخر سال 2017 نیز #متیو_تولر سفیر سابق آمریکا در یمن به همراه #محمد_آل_جابر سفیر سعودی در یمن در مراسم اعطای مسئولیت گارد ساحلی یمن به نیروهای اماراتی در فرودگاه #الریان_مکلا حاضر شدند.
🔹 تولر پیش از آن هم در سفری غیر علنی از نیروهای آمریکایی حاضر در این پایگاه بازدید بود.
🔸یک منبع نظامی در #صنعا معتقد است توافقاتی پنهان بین آمریکا و #امارات برای تاسیس پایگاه نظامی دائمی آمریکا در حضرموت صورت گرفته است.
🔹#ائتلاف_عربی با همکاری آمریکا طی دو سال گذشته مرکزی برای مبارز با تروریسم در مکلا تاسیس کرده است که در آن به نیروهای گارد ساحلی تحت فرماندهی امارات آموزش داده می شود.
متن کامل مقاله در :
https://bit.ly/2DdFu95
#سیاست
#جنگ_یمن
#شرق_یمن
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir