منتظری در زندگی سیاسی خود فاقد مبنا و به شدت تحت تأثیر سازمان مجاهدین خلق و جبهه ملی و بهائیان بود.
@yoshfa
منتظری در سال ۱۳۵۴ جزو هفت نفری بود که فتوا به کفر و نجاست مارکسیستها داد اما هرگز از حمایت آنان دست برنداشت. برابر اسناد بزرگترین حامی مالی سازمان مجاهدین خلق شیخ حسینعلی منتظری و سیدمحمود طالقانی بودند. حمایتهای مالی منتظری از مجاهدین خلق موجب شد تا در سال ۱۳۵۴ به زندان محکوم شود.
بعدها این حبس به اشتباه به عنوان سوابق مبارزاتی وی به شمار آمد.
پس از دستگیری منتظری نهضت آزادی اروپا در یکی از کلیساهای معروف اروپا اعتصاب غذا کرد.
@yoshfa
به اذعان منتظری در سال 1383 همسرش که در تجمع حمایتآمیز از گروههای چپ در دوران طاغوت و در منزل سید کاظم شریعتمداری شرکت کرده بود دستگیر شده است.
@yoshfa
دیدگاه منتظری مانند شریعتمداری و نهضت آزادی و برخلاف دیدگاه امام در تشکیل حکومت اسلامی به رهبری ولی فقیه بود و قائل به ماندن شاه و بقای سلطنت به جای ایجاد حکومت اسلامی بود.
منتظری در تظاهرات قم بر علیه سناتور اعلم که به امام توهین کرده بود و نیز در قیام خونین ۱۵ خرداد حضور نداشت. در قیام مجدد فیضیه در سال ۱۳۵۴ نیز در تبعید تقریظ بر کتاب شهید جاوید بود.
@yoshfa
منتظری ۸ آبان ۱۳۵۷ از زندان آزاد شد و در سخنرانی خود در قم شگفت انقلابیون را برانگیخت. او تحت تأثیر القائات ملیگرایان بدون اشاره به نقش شهدا و حرکتهای مردمی در آزادیش از زندان، از سازمانهای بین المللی و حقوق بشری تشکر کرد.
@yoshfa
منتظری به خاطر ساده لوحی ـ که تعبیر امام در مورد اوست ـ مورد سوء استفاده اعضای نهضت آزادی و جبهه ملی قرار گرفت.
جبهه ملی هنگام سرپرستی دکتر ابراهیم یزدی بر روزنامه کیهان که پرتیراژترین روزنامه آن روز ایران بود و حتی پس از برکناری یزدی از این سمت و به کمک اعضای نفوذی سازمان مجاهدین خلق که در این روزنامه حضور داشتند پروژه تبدیل شیخ حسینعلی منتظری به یک رهبر تمام عیار را دنبال میکرد.
برای اولین بار روزنامه کیهان در اسفند ۱۳۶۰ منتظری را با عنوان آیتاللهالعظمی خطاب کرد.
منتظری پس از انقلاب با استفاده از موقعیت خود برای آزادی همدستان بنیصدر تلاش کرده و برخی را از زندان آزاد کرد.
او لیبرالهای ملیگرا که امام آنان را به دلیل محکوم کردن آیات قرآن مرتد شمرده بود عقلای قوم معرفی کرد.
@yoshfa
پس از حمله منافقان در عملیات فروغ جاویدان و قصد مجاهدین خلق برای شورش در زندان، گروهی از آنان که سابقه عملیات مسلحانه داشتند و حاضر به دست برداشتن از حمایت باغیان و محاربان عملیات فروغ جاویدان نبودند، اعدام شدند که با اعتراض شدید منتظری مواجه شد. امام خطاب به او فرمودند «در همین دفاعیه شما از منافقین تعداد معدودی که در جنگ مسلحانه علیه اسلام و انقلاب محکوم به اعدام شده بودند، را منافقین از دهان شما به آلاف و الوف رساندند و میبینید چه خدمت ارزندهای به استکبار کردهاید.»
@yoshfa
منتظری در سال ۸۷ فتوای امام مبنی بر ارتداد اعضای جبهه ملی و نهضت آزادی را انکار کرد و فتواهایی سفارشی برای توجیه اقدامات آنان و بهائیان صادر کرد. به عنوان نمونه صدور فتوا در توجیه رفتار خلاف شرع شیرین عبادی است.
@yoshfa
https://EitaaBot.ir/poll/dz7?eitaafly
لطفا در نظرسنجی شرکت بفرمایید
@yoshfa
پس از درگذشت مرحوم سیدمحمود طالقانی- امام جمعه تهران - در شهریور۵۸، امام خمینی تصمیم داشتند به پیشنهاد نیروهای مذهبی، آیتالله خامنهای را به عنوان امام جمعه تهران معرفی کنند.
اما جبهه ملی به دنبال آن بود تا در مراسم دفن آقای طالقانی سیدابوالفضل زنجانی روحانی هماهنگ با این جریان را با وصیتنامه منسوب به آقای طالقانی که در مراسم تدفین ایشان قرائت میشد به عنوان امام جمعه تهران معرفی کند.
برای جلوگیری از واکنش احتمالی لیبرالهای جبهه ملی دربرابر انتخاب آیت الله خامنهای، شهید بهشتی به امام پیشنهاد داد تا منتظری به عنوان امام جمعه تهران معرفی شود که حساسیت نهضت آزادی برانگیخته نشود.
امام خمینی در صبح روز تشییع آقای طالقانی بیانیهای صادر کرده و منتظری را به عنوان امام جمعه تهران معرفی کردند تا ملی گرایان از مراسم تشییع آیت الله طالقانی سوءاستفاده نکنند.
چهارماه پس از فقدان مرحوم طالقانی منتظری از این سمت استعفا داد و امام توانست تا گزینه مورد نظر خود یعنی آیتالله خامنهای را در بیست و چهارم دی ماه ۵۸ به عنوان امام جمعه تهران منصوب فرماید.
منبع: دایره المعارف مصور تاریخ زندگی امام خمینی نوشته جعفر شیرعلینیا
@yoshfa