May 11
با آرزوی قبولی طاعات و عبادات همه شما بزرگواران
هدف از تشکیل این کانال پاسخ مناسب به برخی سوالات و شبهات دانشگاهی
اعم از اعتقادی اجتماعی خانوادگی فرهنگی سیاسی و امثال آن است که حضور شما را در این کانال خیر مقدم می گوئیم.
☘️☘️☘️
#شهیدمطهری
✅ شخصیت علمی، معلمی، اخلاقی و الهی
✅ امام راحل (رض) درباره این شهید والا مقام فرمودند:
☘️ خدمتی که مرحوم مطهری به نسل جوان و دیگران کرده است، کم کسی کرده است. آثاری که از او هست، بی استثنا، همه آثارش خوب است و من کس دیگری را سراغ ندارم که بتوانم بگویم: «بی استثنا آثارش خوب است».
✅ رهبر معظم انقلاب در این باره می فرمایند:
☘️ «بنده از چیزهایی که برای صاحبان فکر و کسانی که میخواهند افکار اسلامی را برای مردم بیان کنند - مبلّغان دینی، اهل منبر، سخنگویان دینی - واقعاً لازم میدانم، این است که یک دوره کتابهای مرحوم مطهری را بخوانند. شیوهای پیدا کنید که این کتابها خوانده شود؛ هم در کتابهای درسی بیاید، هم در دانشگاهها بیاید.»
✅ قلم شیوا و کم نظیر
☘️ امام خامنه ای مدظله العالی درباره تلاش این معلم خستگی ناپذیر می فرمایند:
☘️ حقیقتاً رفتار و منش آن مرد بزرگ، نشاندهنده و نمایشگر یک معلم کامل و با احساس مسئولیت بود. در هیچ عرصهای از عرصههائی که حضور یک متفکر اسلامی مورد نیاز بود، ایشان از ورود در آن عرصه خودداری نکرد؛ ملاحظات و مصالح نتوانست جلوی او را بگیرد که وارد این عرصه نشود؛ چه در زمینههای سیاسی، چه در زمینههای فکری. در زمینهی پاسخ به سؤالهای گوناگونی که در آن دوره ذهن جوانهای ما را به خود مشغول کرده بود، شهید مطهری مثل برخی از مدعیان روشنفکری دینی نبود که مطالب اجنبىِ از منطق دین و محتوای دین را با لعاب دینی و قالب دینی عرضه کند؛ بلکه درست نقطهی مقابل، مفاهیم حقیقی دینی را در بستهبندیهای متناسب روز و متناسب با سؤال و نیاز و استفهام مخاطبین عرضه میکرد.
👇🏻👇🏻👇🏻
👆🏻👆🏻👆🏻
✅ نمونه یک روحانی معلم
✅ رهبر معظم انقلاب می فرمایند:
☘️ کاری که شهید مطهری کرد، امروز باید همهی فضلای جوان در صدد باشند خود را برای آن آماده کنند؛ و اگر آماده هستند، اقدام کنند.
☘️ شهید مطهری به عرصهی ذهنیت جامعه نگاه کرد و عمدهترین سؤالات ذهنیت جامعهی جوان و تحصیلکرده و روشنفکر کشور را بیرون کشید و آنها را با تفکر اسلامی و فلسفهی اسلامی و منطق قرآنی منطبق کرد و پاسخ آنها را در سطوح مختلف در مقابل افراد گذاشت؛ از مسألهی عدل الهی و قضا و قدر و علل گرایش به مادیگری بگیرید - که مسائل، بیشتر ذهنی و عقلی است - تا مسائل مربوط به زنان، تا مسائل مربوط به خدمات متقابل ایران و اسلام، که این هم تلاشی بود برای روشن کردن ذهنها.
☘️ آن روز عدهیی با گرایشِ ایرانمداری میخواستند با اسلام مبارزه کنند؛ ایشان گفت نه، اسلام به ایران خدمت کرده؛ ایران هم به اسلام خدمت کرده.
☘️ «خدمات متقابل ایران و اسلام» همانقدر ارزش دارد که کتاب «عدل الهی» شهید مطهری.
☘️ مرحوم شهید مطهری نمونهی یک شخصیت روحانىِ متناسب با زمان است که میتواند در چالش اول، کارِ درست بکند و اقدام بجا انجام دهد. البته شبیه ایشان باز هم داشتیم و بحمداللَّه امروز هم داریم.
☘️ امروز در قم فضلای جوانی به این کارها مشغول هستند؛ خوب هم مشغول هستند؛ من با بعضی از آنها و آثارشان آشنایم؛ اما این در حوزههای ما باید به صورت یک جریان اصیل دربیاید. همه باید خود را با این حرکت و این جریان آشنا کنند.
✅ همچنین ایشان می فرمایند:
☘️ من لازم میدانم و بارها هم این نکته را گفتهام که همهی طلاب و همهی اهل منبر، یک دور آثار آقای مطهری را بخوانند.
☘️ مرحوم شهید مطهری (رضواناللَّهعلیه) گرایش سلوکی و معنوی هم داشت؛ یک مقدار متأثر از مصاحبت و شاگردی امام، یک مقدار متأثر از مصاحبت و شاگردی مرحوم علامهی طباطبایی، یک مقدار هم بعدها با بعضی از اهل دل و اهل حال مأنوس و آشنا شده بود. ایشان اهل گریه و تضرع و دعای نیمهشب بود؛ بنده از نزدیک اطلاع داشتم. در آثار ایشان این رشحهی معنوی، توحیدی و سلوک کاملاً مشهود است. یکی از کارهای لازم در حوزهها مطالعهی آثار ایشان است.
🆔 @pasokh_nahadazal
🔴کرونا و پارهای از پیامدهای الهیاتی آن ❌ کروناویروس با ورود ناخواندهاش به کشور ما علاوه بر درد و بیماری، تبعات و پیامدهای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و حتی الهیاتی را نیز با خود به همراه آورده است. از جمله پیامدهای الهیاتی آن، شبهاتی است که مرتبط با این ویروس منحوس، در فضای مجازی دست به دست گشته، و همچون میکروبی خطرناک و مهلک، ذهن و ضمیر افراد جامعه ما را آلوده ساخته است. در یکی از این شبهات چنین آمده است: «با ورود کرونا، خرافات جای خود را به علم و دانش داد!!!، همگان دریافتند که برای صحت و سلامتی رعایت نکات ایمنی و بهداشتی لازم است، نه دست به دعا برداشتن و رفتن به اماکن دینی و مذهبی .... اگر بنا بود دعای مومنان و اماکن مقدسه کارساز باشند، اینها خود نیازمند به وسایل بهداشتی و ضدعفونی نبودند!!! اصلا به راستی چرا دعاهایمان در این اوضاع مستجاب نمیشود»!!!
❇️ در این شبهه گویا یک پیش فرض، مسلم گرفته شده و آن اینکه، دعا کردن و مراعات نکات بهداشتی و ایمنی، برای سلامتی انسان در عرض یکدیگر قرار دارند. یعنی براساس این شبهه، برای سلامتی انسان یا دعا چارهساز است و یا رعایت مسایل بهداشتی و پزشکی که با وجود یکی از آنها جا برای دیگری باقی نمیماند!! در حالی که این پیش فرض از نظر ما اساسا باطل است. دعا کردن و مراعات مسائل بهداشتی و ایمنی در مقابل یکدیگر نیستند که با حضور یکی از آنها، دیگری عرصه را خالی نماید.
🔶 مطابق با آموزههای دین چنین نیست که انسان مومن برای حفظ و سلامتی خویش صرفا دست بر دعا بردارد و به هیچ وجه به مسائل بهداشتی و ایمنی توجه نداشته باشد؛ بلکه توجه به جنبههای معنوی (مثل دعا) و مراعات مسائل بهداشتی و پزشکی در کنار یکدیگر برای وی لازم میباشند. کافی است در این جهت دستورات گوناگون دین مبین اسلام را درباره نکات بهداشتی ملاحظه کنیم.
❇️نکته محوری در مواجهه با این سنخ شبهات آن است که مطابق با آموزههای دینی و نیز مبانی عقلانی، جنبههای معنوی و فرامادی و جنبههای مادی نافی یکدیگر نبوده، بلکه هر یک از آنها بخشی از حقایق این عالم را تشکیل میدهند. بر همین اساس، به نظر میرسد که شبهۀ مزبور تحت تاثیر گرایشهای مادیگرایانه و پوزیتویستی، واقعیات این عالم را در امور مادی و تجربی منحصر دانسته و لذا به انکار امور معنوی و غیبی میپردازد. در حالیکه در جای خود اثبات گشته است که این مبنا از اساس باطل و ناپذیرفتنی است.
✳️اما در این باره که چرا دعاهایمان مستجاب نمیشود، دو مطلب شایان توجه است:
🔆نخست. انسان مومن و دینمدار از آنجاکه با دلایل عقلانی خداوند را با صفات کمالیه علم، قدرت، حکمت و خیر محض شناخته است، در مواردی که به حسب ظاهر دعای او مستجاب نشده است، به خداوند ظن و گمان بد پیدا نمیکند، و اعتماد و ایمان خود به او را رها نمیسازد. در جهانبینی انسان مومن، در این موارد حکمتی نهفته است که وی از آن بیخبر است. چنین نگرشی که مبتنی بر علم و منطق است او را در این امواج متلاطم به ساحل امنیت و آرامش رهنمون میسازد.
🔆دوم. با مراجعه به متون دینی در این زمینه از یک منظر با دو دسته پاسخ مواجه میشویم:
♦️الف) مطابق با برخی از آنها اساسا دعایی از انسان نیست که مستجاب نشود، چراکه یا همان خواسته برآورده میشود؛ یا به واسطه آن دعا، بلا و گرفتاریهای گوناگون از انسان برطرف میشود (خصال، ج۲، ص۶۲۱) و یا اینکه خداوند پاداشهای بزرگ اخروی در قبال آن برای انسان قرار میدهد. مطابق با این دسته از پاسخها، مفهوم اجابت دعا دایره وسیعی پیدا میکند و تنها به برآورده شدن همان خواسته انسان منحصر نمیگردد.
♦️ب) در دستۀ دوم، به دلایل عدم استجابت دعا پرداخته شده است که برخی از آنها عبارتند از: گناه، ترک امر به معروف و نهی از منکر، عدم اجتناب از لقمۀ حرام (بحار الانوار، ج90، ص321) و موارد دیگری از این دست. مطابق با این دسته، دعا میباید همراه با شرایطی از سوی دعا کننده باشد تا با اجابت مقرون گردد. از این منظر، صرف وجود مقتضی در اجابت دعا کافی نیست؛ بلکه موانع نیز در این میان باید مفقود باشند.
.
✍️ حجت الاسلام علی قربانی، دانشجوی فلسفه دین موسسه امام خمینی
🌐 @pasokh_nahadazal
ذوالفقار حیدر
🙏دانلود سیر مطالعاتی عقاید و کلام اسلامی☝️
🔔محصول هزاران ساعت کارشناسی و صدها ساعت جلسات تخصصی :
"سیر مطالعاتی کتاب های عقاید و کلام اسلامی"
زیر نظر معاونت تهذیب حوزه های علمیه و اساتید سطوح عالی فلسفه و کلام
در محورهای متعدد کلامی چون توحید ، معاد شناسی ، پیامبر شناسی ، امام شناسی ، مهدویت ، نقد وهابیت ، نقد جریان های انحرافی و ...
محصول صدها ساعت کار کارشناسی اساتید برجسته فلسفه و کلام حوزه های علمیه
در سه سطح
مقدماتی ، متوسط و پیشرفته
همراه کتاب شناسی
مناسب برای تعمیق مطالعات کلامی ؛
مناسب برای برگزاری دوره های سیر مطالعاتی عقاید و کلامی ؛
مناسب برای برگزاری مسابقات کتابخوانی ؛
مناسب برای تشخیص اولویت های ترجمه و تالیف بین المللی ،
مناسب برای مشاوره های علمی و اعتقادی و حوزوی 👆👆👆👆
🌐 @pasokh_nahadazal
تلخند
⁉️ ســؤال 👇
سلام
من نود سالهم و تا حالا حتی یک روز هم روزه نگرفتهم؛ میخوام بدونم کفاره روزه.هام چقدر میشه؟
✅ جــواب 👇
سه راه بیشتر نداری:
۱) یا باید دو قرن روزه بگیری؛
۲) یا چین رو غذا بدی؛
۳) یا فلسطین رو آزاد کنی 😂🤣
#طنز 👉
🦋 أللّهُمَّ صَلِّ عَلیٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمًَدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُم 🦋
@pasokh_nahadazal
هدایت شده از بصیرت نیوز(جهاد تبیین)
#رحلت #جانسوز #ام_المومنین #حضرت_خدیجه الکبری تسلیت و تعزیت باد
والا مقام ! ای #مادر #زهرا خدیجه
مادربزرگ #زینب_کبری خدیجه
خرج خدا شد ثروتت یکجا خدیجه
کوری چشم شور بعضیها خدیجه ... .. #انگشتر_عشق پیمبر را نگینی
الحق و الانصاف اُمّ المؤمنینی
هم گوهر نابی و هم #گوهرشناسی
ای تاجر خوش ذوق ! #پبغمبرشناسی
تنها نه در #مکّه ، در عالم سرشناسی
از بیعتت پیداست که #حیدر شناسی
#عطر #علی دارد سراپای وجودت
بانو! مِی #کوثر گوارای وجودت
بوی #نبوّت را که استشمام کردی
بهر رواج دین حق اقدام کردی
#اسلام را با همتت اسلام کردی
کفّار را با ثروتت ناکام کردی
بوده اساس دین و آیین پیمبر
اخلاق او ، اموال تو، شمشیر حیدر
#عیسی غلام همسرت تا روز محشر
مریم کنیز دخترت تا روز محشر
#عصمت نخی از معجرت تا روز محشر
باقی ست نسل کوثرت تا روز محشر
مِهرت برای آسمانها و زمین بس
داماد تو حیدر شده ، فخرت همین بس
ای #طاهره ! بانوی باتقوای مکّه
سنگ صبور و حامی آقای مکّه
بی اعتنا به طعنه ی زنهای مکّه
ای کاش نیشابور بودی جای مکّه
شعب ابی طالب تو را از پا نینداخت
آزار اهل شرک از تو « شیرزن » ساخت
بانو سلامت میکنم از دور و نزدیک
پیش حبیب خود در این شبهای تاریک
راحت برو راحت بیا " اُمّ الصعالیک "
مکّه ندارد کوچههای تنگ و باریک
مکّه مدینه نیست آتش پا بگیرد
میخی درون سینه ی تو جا بگیرد
رفتی ندیدی رکن حیدر را شکستند
الواط های بی حیا در را شکستند
نامردها ، پهلوی کوثر را شکستند
قلب پر از مِهر پیمبر را شکستند
رفتی ندیدی باغ تو بی یاسمن شد
ای باکفن ! آخر حسینت بی کفن شد
#نهاد_نمایندگی_مقام_معظم_رهبری_دانشگاههای_آزاد_استان_البرز
#nahadazal
#kraj
#university
#iran🇮🇷
https://www.instagram.com/p/B_vL3juD6kU/?igshid=19ywdw4c7w7vi
﷽
⛔️شبهه
دل باید پاک باشه، نماز و روزه بهانه ست! هرجور دلت مبخواد با خدا صحبت کن عبادت به نماز نیست
❇️پاسخ
@pasokh_nahadazal
🔺برخی دین و دینداری را اینگونه جلوه میدهند که صرف ایمان داشتن در دل به خداوند و ارتباط دلی با معبود کفایت میکند!
🔹امام باقر(ع) در دوران خود با نقل حدیثی از امیرالمومین به این شبهه پاسخ داده اند:
☆☆ابوالصّباح میگوید شنیدم که حضرت باقر(ع) فرمود که علی(ع) مکرّر میفرمود اگر #ایمان همین گفتنِ شهادتین بود و انسان فقط با اعتراف به وحدانیّت خداوند و رسالت پیغمبر مؤمن میشد، دیگر روزه و نماز و حلال و حرام نازل نمیشد! چنین شخصی میشد مؤمن و جایگاهش هم میشد بهشت!‼️
☆☆علی(ع) مکرّر میگفتند اگر ایمان گفتنِ شهادتین است، پس اینها برای چه نازل شد؟!
🔹معلوم میشود که صِرف گفتنِ شهادتین ایمان نیست. این اشاره دارد به آن مطلبی که ایمان، جایگزین شدنِ «دین» در دل و پذیرشِ قلبیِ آن بیان صادره از مقام رُبوبی است که به وسیلة انبیا به ابنای بشر ابلاغ میشود.
🔹دین هم مُرکّب از «اصول و فروع» و «علم و عمل» است. 👈بنابر این هیچ مانعی ندارد که کسی مسلمان ظاهری باشد و همة احکام ظاهری و فقهی اسلام دربارة او اجرا شود، ولی در عین حال مؤمن نباشد.‼️
#اسلام
#رمضان
📚بحارالانوار، ج 66، ص 19
✅
@pasokh_nahadazal
#شبهه_اعتقادی
#پرسش
⁉️ چرا دعایمان در این شرایط سخت پذیرفته نمی شود؟
✅ کرونا و پارهای از پیامدهای الهیاتی آن
☘️ کروناویروس با ورود ناخواندهاش به کشور ما علاوه بر درد و بیماری، تبعات و پیامدهای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و حتی الهیاتی را نیز با خود به همراه آورده است. از جمله پیامدهای الهیاتی آن، شبهاتی است که مرتبط با این ویروس منحوس، در فضای مجازی دست به دست گشته، و همچون میکروبی خطرناک و مهلک، ذهن و ضمیر افراد جامعه ما را آلوده ساخته است.
☘️در یکی از این شبهات چنین آمده است: «با ورود کرونا، خرافات جای خود را به علم و دانش داد!!!، همگان دریافتند که برای صحت و سلامتی رعایت نکات ایمنی و بهداشتی لازم است، نه دست به دعا برداشتن و رفتن به اماکن دینی و مذهبی .... اگر بنا بود دعای مومنان و اماکن مقدسه کارساز باشند، اینها خود نیازمند به وسایل بهداشتی و ضدعفونی نبودند!!!
⁉️ اصلا به راستی چرا دعاهایمان در این اوضاع مستجاب نمیشود»!!!
❇️ در این شبهه گویا یک پیش فرض، مسلم گرفته شده و آن اینکه، دعا کردن و مراعات نکات بهداشتی و ایمنی، برای سلامتی انسان در عرض یکدیگر قرار دارند. یعنی براساس این شبهه، برای سلامتی انسان یا دعا چارهساز است و یا رعایت مسایل بهداشتی و پزشکی که با وجود یکی از آنها، جا برای دیگری باقی نمیماند!! در حالی که این پیش فرض از نظر ما اساسا باطل است. دعا کردن و مراعات مسائل بهداشتی و ایمنی در مقابل یکدیگر نیستند که با حضور یکی از آنها، دیگری عرصه را خالی نماید.
🔶 مطابق با آموزههای دین چنین نیست که انسان مومن برای حفظ و سلامتی خویش صرفا دست بر دعا بردارد و به هیچ وجه به مسائل بهداشتی و ایمنی توجه نداشته باشد؛ بلکه توجه به جنبههای معنوی (مثل دعا) و مراعات مسائل بهداشتی و پزشکی در کنار یکدیگر برای وی لازم میباشند. کافی است در این جهت دستورات گوناگون دین مبین اسلام را درباره نکات بهداشتی ملاحظه کنیم.
❇️نکته محوری در مواجهه با این سنخ شبهات آن است که مطابق با آموزههای دینی و نیز مبانی عقلانی، جنبههای معنوی و فرامادی و جنبههای مادی نافی یکدیگر نبوده، بلکه هر یک از آنها بخشی از حقایق این عالم را تشکیل میدهند. بر همین اساس، به نظر میرسد که شبهۀ مزبور تحت تاثیر گرایشهای مادیگرایانه و پوزیتویستی، واقعیات این عالم را در امور مادی و تجربی منحصر دانسته و لذا به انکار امور معنوی و غیبی میپردازد. در حالیکه در جای خود اثبات گشته است که این مبنا از اساس باطل و ناپذیرفتنی است.
✳️اما در این باره که چرا دعاهایمان مستجاب نمیشود، دو مطلب شایان توجه است:
1️⃣ نخست. انسان مومن و دینمدار از آنجاکه با دلایل عقلانی خداوند را با صفات کمالیه علم، قدرت، حکمت و خیر محض شناخته است، در مواردی که به حسب ظاهر دعای او مستجاب نشده است، به خداوند ظن و گمان بد پیدا نمیکند، و اعتماد و ایمان خود به او را رها نمیسازد. در جهانبینی انسان مومن، در این موارد حکمتی نهفته است که وی از آن بیخبر است. چنین نگرشی که مبتنی بر علم و منطق است او را در این امواج متلاطم به ساحل امنیت و آرامش رهنمون میسازد.
2️⃣ دوم. با مراجعه به متون دینی در این زمینه از یک منظر با دو دسته پاسخ مواجه میشویم:
♦️الف) مطابق با برخی از آنها اساسا دعایی از انسان نیست که مستجاب نشود، چراکه یا همان خواسته برآورده میشود؛ یا به واسطه آن دعا، بلا و گرفتاریهای گوناگون از انسان برطرف میشود (خصال، ج۲، ص۶۲۱) و یا اینکه خداوند پاداشهای بزرگ اخروی در قبال آن برای انسان قرار میدهد. مطابق با این دسته از پاسخها، مفهوم اجابت دعا دایره وسیعی پیدا میکند و تنها به برآورده شدن همان خواسته انسان منحصر نمیگردد.
♦️ب) در دستۀ دوم، به دلایل عدم استجابت دعا پرداخته شده است که برخی از آنها عبارتند از: گناه، ترک امر به معروف و نهی از منکر، عدم اجتناب از لقمۀ حرام (بحار الانوار، ج90، ص321) و موارد دیگری از این دست. مطابق با این دسته، دعا میباید همراه با شرایطی از سوی دعا کننده باشد تا با اجابت مقرون گردد. از این منظر، صرف وجود مقتضی در اجابت دعا کافی نیست؛ بلکه موانع نیز در این میان باید مفقود باشند.
.
✍️ حجت الاسلام علی قربانی، دانشجوی فلسفه دین موسسه امام خمینی
🆔 @pasokh_nahadazal
💠 حدیث روز | 99/2/17
🔸امام علی(ع): «نِعمَ العَونُ عَلى أسرِ النَّفسِ وَ كَسرِ عادَتِهَا التَّجَوُّعُ»
«گرسنگى، چه خوب ياورى براى اسير كردن نفْس و شكستن عادت آن است!».
📚 عيون الحكم و المواعظ : ٤٩٤
💡از تبلیغ نیوز
@pasokh_nahadazal
بسم الله الرحمن الرحیم
هر کسی دچار زلزله شد این (دعا) را بخواند: : “یَا مَنْ یُمْسِکُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ أَنْ تَزُولا وَ لَئِنْ زالَتا إِنْ أَمْسَکَهُما مِنْ أَحَدٍ مِنْ بَعْدِهِ إِنَّهُ کانَ حَلِیماً غَفُوراً صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَمْسِکْ عَنَّا السُّوءَ إِنَّکَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ ” “ای (خدایی) که آسمانها و زمین را نگاه میدارد تا نیفتد. و اگر بیفتد بعد از او هیچکس آنها را نگاه نمیدارد، اوست بردبار آمرزنده بر محمد و خاندانش درود فرست و بدی را از ما بازدار؛ چرا که تو بر هر چیز توانایی.” حضرت در ادامه فرمودند: هر که هنگام خواب آن را بخواند، خانه بر سر او فرو نریزد انشاءالله
نماز آیات هم واجب است
فراموش نشود
☘️☘️☘️
#شبهات_کرونایی
✅ نقش دین در شرایط ویروس کرونا
✍️ حجة الاسلام قرائتی
✔️ چه دین داشته باشیم و چه نداشته باشیم، ویروس کار خودش را میکند،
✔️ اگر پا روی شیشه و چاقو بگذاری، میبرد۰ خواه آیت الله باشد یا آدم معمولی!!!،
⁉️ پس نقش دین چیست؟
✔️ دین امام خمینی میسازد، قاسم سلیمانیها میسازد۰
✔️ ما فکر میکنیم که چون جمهوری اسلامی است، نباید مشکل داشته باشیم، نباید بیماری داشته باشیم،
🔴 این تفکر اشتباه است...
✔️ معنای دین این نیست که هیچ کس هیچ غصهای نداشته باشد۰ اینها توقعات بیجاست۰
✔️ دین درمان ویروسهای باطنی، مثل حرص و بخل و نفاق است،
✅ کارکرد دین چیز دیگری اس،
✔️ انبیاء و اوصیا که مؤمنترین افراد بودند، گاهی بیشترین سختیها را داشتند، مانند حضرت ایوب ؛ گاهی در اوج قدرت و رفاه بودند مانند حضرت سلیمان۰* ولی در قرآن در سوره صاد تابلویی از این دو پیامبر در کنار هم قرار گرفته، و درباره هر دو میفرماید: نعم العبد،
✔️ امام حسین گاهی در کودکی روی دوش پیغمبر بود، و در کربلا زیر سم اسب،
ولی آنچه امام حسین را عزت بخشید، راضی بودن به همه شرایط تلخ و شیرین بود۰
⁉️ آیا ویروس وارد حرم امام میشود؟
✔️ حرم که ساختمان است، ویروس وارد بدن امام هم میشود،
✔️ مگر امام رضا علیهالسّلام با زهر به شهادت نرسید؟ مگر امام حسین علیهالسّلام زیر سم اسب نرفت؟ مگر با خنجر سر از بدن مطهر امام جدا نکردند؟
✔️ امام علم غیب دارد، معجزه دارد، قدرت دارد، دعایش مستجاب است اما همهی اینها در گروِ اذن خداوند است و هر کجا که خدا گفت به کار برده میشود،
✔️ روی بعضی ماشینها ، نوشتهاند که استفاده اختصاصی ممنوع است، مثل اسلحهای که در اختیار مأمور است، ولی حق استفاده شخصی ندارد۰ هر کجا که اجازه دادند، باید از آن استفاده کند۰
✔️ در طبیعت قوانینی در جریان است که تغییر آن توسط اهل بیت امکان پذیر است ولی فقط با اذن و اراده الهی۰
🌹 هوشیار و بیدار باشیم و فریب سفسطه بازان که در این روزهای کُرونایی دین و اسلام و ائمه و اماکن مقدسه را نشانه رفته اند نخوریم.
🆔 @pasokh_nahadazal