فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺#سخنگاه
آقای رئیسی: کارخانۀ آرد یاسوج باید ظرف ۲ ماه راهاندازی شود
🔹در ثانیه ۱۰ آقای رئیسی میگوید:
«من از همین سخنگاه اعلام میکنم...»
هدایت شده از رادار انقلاب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
استاد زبان شناسی ترک در یک برنامه تلویزیونی:
چیزی که ما زبان ترکی عثمانی میدانیم در واقع الفبای ایرانی است و عربی نیست. حتی کلماتی که در دین و مذهب ما است هم از زبان فارسی گرفته شده است.
@Radar_enghelabe
هدایت شده از نهضت جهانی مقاومت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴عزاداری در عمان
▪️ اینجا عمان است و نوحه ی فارسیِ «بر مشامم میرسد هر لحظه بوی کربلا» را میخوانند و پرچم را برافراشته میکنند...
🌎نهضت جهانی مقاومت🌍
http://eitaa.com/joinchat/1357578243Cf32533097a
🆕آخرین اخبارمنطقه،جهان،جبهه مقاومت
هدایت شده از حمزه بیات
22.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ببینید: واکنش جالب وزیر فرهنگ در امتناع از افتتاح مجموعه ای سینمایی به دلیل استفاده از عنوان غیر فارسی در سفر به یکی از شهرستان های استان خراسان رضوی
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
هدایت شده از خبرگزاری فارس
دانشمندان نیوزیلندی: ریشۀ زبان انگلیسی به ایران برمیگردد
🔹یک تیم از دانشمندان دانشگاه اوکلند نیوزیلند به سرپرستی پروفسور راسل گری، با انجام تحقیقاتی دربارۀ منشاء زبانهای هندواروپایی، به این نتیجه رسیدهاند که ریشۀ برخی زبانها از جمله انگلیسی، به ۸ هزار سال قبل در منطقۀ شمالغربی ایران و شرقی ترکیه امروزی برمیگردد.
🔹زبانهای هندواروپایی پُرتکرارترین خانواده زبانهای جهان است که تعداد آنها بیش از ۴۰۰ زبان است و شامل انگلیسی، روسی، فرانسوی، گیلیک اسکاتلندی، هندی-اردو، بنگالی و پنجابی میشود.
🔹این تیم بینالمللی متشکل از بیش از ۸۰ متخصص زبان، گسترش واژگان اصلی را از ۱۶۱ زبان هند و اروپایی، از جمله ۵۲ زبان باستانی یا تاریخی مانند لاتین، تجزیه و تحلیل کردند.
@Farsna - Link
هدایت شده از صابرین نیــوز
🚨پروژه بعدی #گروهک و رسانه #تروریستی اینترنشنال افغانستان
🔺سرکرده قومگرای طالبان در وزارت اطلاعات و فرهنگ کشور افغانستان : افغانستان به زبان فارسی نیاز ندارد
🔹محمدیونس راشد،سرکرده قوم گرای طالبان در سفر به استان #بامیان در دیدار با شماری از جوانان این استان گفته افغانستان به زبان فارسی نیاز ندارد و لازم نیست آنان ادبیات فارسی بیاموزند.
🔸پ ن : تفرقه بین اقوام ، مذهب ها و زبان ها در افغانستان برای حذف هویت مردم د افغانستان در دستور کار اصلی طالبان قرار گرفته است و هزینه های آن به صورت دلار هفته به هفته به خزانه گروهک واریز می شود.
ـــــــــــــــــــــــ
پایگاه خبری صابرین نیوز↙️
🆘@sabreenS1_official
هدایت شده از نو+جوان
🚢 #خواندنی | پایان تعطیلات دریایی!
😇 ابن بطوطه جهانگردی اهل مراکش بود که حدود ۷۰۰ سال پیش، از غرب آفریقا بهسمت شرق آسیا رهسپار شد. سفرنامه او اطلاعات جالب و مفیدی درباره زندگی مردم آن دوره به ما میدهد؛ اما چیزی که میتواند از سفرنامه ابن بطوطه برای ما ایرانیها جالب باشد، مربوط به حضور او در سواحل شرقی چین است.
🌊 ابن بطوطه اشاره میکند که در سفر دریایی خود، میشنید که دریانوردان و آوازخوانهای روی عرشه کشتی، اشعار فارسی میخوانند:
تا دل به مهرت دادهام در بحر فکر افتادهام
چون در نماز اِستادهام گویی به محراب اندری
⛵ مشابه همین روایتها در شرق آفریقا نیز بوده است؛ ملوانان و دریانوردانی که در حین کار بر روی آب و در امتداد کرانهها، شعرها و آوازهای فارسی میخواندند.
✅ شاید تا الان فکر کرده باشید که میخواهیم درباره زبان فارسی صحبت کنیم! بله، این هم موضوع خواندنی و جذابی خواهد بود؛ اما در این دو اشاره کوتاه درباره حضور زبان فارسی در شرق آسیا و آفریقا، توجه ما میتواند به چیز دیگری هم جلب شود: دریا و دریانوردی...
💡 مهمترین عامل نفوذ زبان فارسی در این مناطق، دریانوردان و تاجران ایرانی بودند. در قرنهای گذشته، علاوه بر خلیجفارس و دریای عمان، سرتاسر دریای عرب و سرخ و اقیانوس هند و دریای چین، محل تردد تاجران و دریانوردان ایرانی بود. ایرانیان و به طور مشخص ساکنان مناطق جنوبی ایران، به دریاهایِ دور خو گرفته بودند و خب این رفتوآمد به گسترش زبان فارسی نیز کمک میکرد.
🥴 اما از حدود سال ۱۵۰۰ میلادی که پای استعمارگران غربی به آسیا و شرق باز شد، یکی از مهمترین تلاشهای آنها، تلاش برای دورکردن ایرانیان از دریا بود. استعمارگران پرتغالی وقتی به خلیجفارس آمدند، برای حفاظت از منافع خود، بندر گمبرون ایران را اشغال کردند و نامش را گذاشتند کومورائو. مدتی بعد، سپاه شاهعباس صفوی با حمله به پرتغالیها در مناطق جنوبی ایران، اشغالگران را از شهر گمبرون اخراج کرد و به یادبود این فتح خود، نام آن شهر را گذاشت «بندرعباس»؛ اما این پایان ماجرا نبود...
🔻 برای خواندن متن کامل به سایت یا #نرم_افزار_موبایلی نو+جوان مراجعه کنید👇
🌐 https://nojavan.khamenei.ir/showContent?ctyu=23152
هدایت شده از 🇮🇷 صبح میبد
17.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
🪐 اخترمهندسی شگفت خدا+ سواژ «اختر»
📚«اَخ» یعنی بیرون آمدن و «تر» یعنی گردآمده و تفتیده. یا زایه دیگر آتش (آذر، آتر)
«آفرینش جهان: «یوم نطوی السماء کطیّ السجلّ للکتب کما بدأنا اول خلق نعیده» خدا می فرماید که آسمانها را توماری و مارپیچی آفریدیم و این گونه نیز آن را به پایان می بریم.
◼️پس «اخ»، واژه فارسی بر پایه دانش توحیدی پیامبران است و این زبان به گمان بنده ساخته یا پرداخته پیغمبران است.
◼️«تر» هم یعنی گرد آمده؛ از ریشته تفتن، که معنای تفتیدگی و داغ بودن هم دارد و با تابان همریشه است و یا به معنای آتش (آتر) که تار در ستاره هم همین دو گمان را می پذیرد.
📚 ا. امامی میبدی
😊 سلام بر زبان فارسی! قدرش بدانیم!
🌾 صبح میبد
هدایت شده از خبرگزاری فارس