🔰داشتن، توانستن است.
◀️از دیرباز انرژی در شکلگیری جوامع نقش به سزایی داشته و اثر آن بر ساختار و سازوکار جامعه قابل اغماض نیست. در عصر حاضر جوامع به شدت به انرژی وابسته هستند و بخش مهمی از امنیت و بقاء آنها در نسبت با انرژی تعريف میگردد؛ بدین روی مسأله تامین انرژی مسألهای حائز اهمیت میباشد.
◀️کنون که انرژی بیش از پیش اهمیت خود را در ابعاد مختلف جهانی نشان میدهد، انرژی به مثابه شمشیر دو لبهای عمل میکند که در جنگ ارادهها منجر به نمایش قدرت ملتها در تحمیل ارادهشان بر دیگری میشود. انرژی در عصر کنونی دیگر صرفا یک منبع سادهی سوخت محسوب نمیگردد؛ بلکه در عرصه جهانی امروز انرژی تغییر ماهیت یافته و سلاح نیرومند قرن جدید قلمداد میگردد و شاهد شکل جدیدی از جنگ، تحت عنوان جنگ انرژی میان کشورها هستیم. (آنچه در جنگ میان روسیه و اوکرین رخ داد و مسألهی خطوط لولهی گازی را برجسته نمود، بر تغییر کارکرد انرژی به عنوان سلاح اذعان دارد). همچنان که داشتن انواع منابع انرژی به هر کشوری قدرت میبخشد، از سوی دیگر برای او تهدید نیز محسوب میگردد، چرا که یکی از نیازهای اساسی جوامع، به ویژه جوامع صنعتی است که همواره مورد طمع دیگر کشورهاست. ( عراق بدان جهت مورد طمع و تهدید آمریکا قرار گرفت که به لحاظ انرژی آسیبپذیر بود).
◀️انرژی امروزه یکی از محورهای اصلی مناقشات میان کشورهای مختلف است و نقطهی کانونی بسیاری از تصمیمسازیها و تصیمگیریها میباشد. همین امر سبب گشته که ساختار جوامع با پایههای قدرت کلاسیک ( قدرت نظامی، قدرت سیاسی، قدرت اقتصادی، قدرت فرهنگی و قدرت اجتماعی) به جوامع سایبرنتیک با دو پایهی اصلی انرژی و اطلاعات در قرن اخیر تغییر یابند.
⏹️دارا بودن منابع انرژی یا فقدان آن، برای هر جامعه و کشوری مزایا و معایبی را در پی دارد. تغییر ماهیت جوامع به جوامع سایبرنتیک سبب میگردد جوامع دارای منابع انرژی به ویژه نفت و گاز، قادر باشند حوزهی ارتباطی خود را در مناسبات اجتماعی و تمدنی جهان متفاوت و متمایز تعریف کنند، بتوانند در عرصهی بینالمللی و جهانی تاثیرگذار باشند، توان تحمیل اراده و اعمال قدرت بیشتری نسبت به سایر جوامع دارا باشند و میدان و زمین اقدام را خودشان تعریف کنند؛ البته مشروط بر آنکه اعتقاد راسخ به "داشتن، توانستن است"، داشته باشند.
@zahra_maleki0
🔰نصرت الهی با مردم
◀️در بحبوحهی حمله به فلسطین اشغالی طی عملیات موسوم به "طوفان الاقصی"، شنیدن خبر قطع نیروی برق و آب منطقهی غزه از سوی رژیم جعلی اسرائیل بار دیگر این دقیقه را به ذهن متبادر مینماید که انرژی در قرن اخیر جزء ادوات ممتاز در جنگ ارادهها محسوب میگردد.
◀️ به نظر میرسد اسرائیل منظور دارد از دروازهی آسیبپذیری غزه از حیث نیاز آن به منابع انرژی، توان خود را بر حماس تحمیل کند تا بر اهداف خود من جمله تسلط بر غزه و آزادسازی اسرای خود نائل آید. درواقع دشمن با گروگان گرفتن نیاز جامعهی هدف به جای هجمهی نظامی، به پیشبرد مقاصد خود شتاب میدهد.
◀️رژیم اشغالگر صهیونیسم هر مقدار هم به لحاظ ابزارهای جنگی واجد قدرت برتر نظامی باشد؛ اما چون فاقد مردمی است که تعلق خاطری به سرزمین خود ندارند، حتی با گروگان گرفتن نیاز مردم غزه به انرژی، راه به جایی نخواهد برد.
◀️چرا که بنای هر جامعهای بر ملت آن و استقامتی که در بحرانها از خود نشان میدهند، استوار است. نگاه ایدئولوژیک دینی ما نیز در این باب براین نکته تاکید دارد که مردم، منشاء قدرت هستند. جبههی مقاومت به دلیل آنکه واجد خصیصهی مردمی بودن است و علاوه بر مددهای الهی، همواره بر توان مردم خود و امتی که پیوسته در صحنه بودهاند تکیه دارد، دست برتر در کارزار ارادهها را دارا است. این امتیاز برجستهی جبههی مقاومت، ضامن پیروزی آنها در مقابل تهدیدات دشمن بوده و تحمیل ارادهی خصم را کماثر و حتی بیاثر مینماید، به نحوی که محاسبات دشمن را در تئوریهای اصول جنگی دچار اخلال میکند.
⏹️گرچه قطع منابع انرژی مورد نیاز درکنار حمله نظامی، باعث فشار مضاعف بر مردم غزه گردیده است؛اما یقینا در این میان عیار استقامت ملت غزه و میزان صبر و توکل و درجهی تحریکپذیری آنها، زمان واکنش آنان را در مقابل تهدیدات رژیم اسرائیل تغییر خواهد داد و افق متفاوتی را بر ادامهی روند درگیری ترسیم خواهد نمود.
@zahra_maleki0
🔰اهرم انرژی!
◀️پیرو جنگ اخیر جبهه مقاومت علیه رژیم اشغالگر صهیونیستی، نگرانيهای بسیاری بر افق درگیریها وجود دارد. در این میان بسیاری از صاحبنظران بر این باورند که گسترش زمین جنگِ حماس و رژیم صهیونیستی به سایر کشورها بهویژه غرب آسیا، بیشک بر روند عرضه و تقاضای منابع انرژی به ویژه نفت و گاز اثرگذار خواهد بود و آن را دچار نوسانهایی غیرقابل پیشبینی خواهد نمود. اختلال در روند بازار انرژی سبب مختل شدن چرخهی حیات کشورهای دیگر به ویژه کشورهای غربی شده و ممکن است آنها را به شهرهای خاموش تبدیل نماید؛ چرا که بنیان آنها عموما بر دو بعد انرژی و اطلاعات است و اطلاعات به نوبهی خود از انرژی تغذیه میکند. شاید به همین دلیل است که از گوشه و کنار شاهد زمزمههای ارسال پیام در فضای گفتمانی دیپلماتیک از سوی دولتهای غربی من جمله آمریکا مبنی بر درخواست عدم مداخله دیگر کشورها از جمله ایران در صحنه جنگ هستیم.
◀️در این میان التفات به دو نکتهی زیر حائز اهمیت است:
یکم، بر خلاف اهتمامی که برای عدم مداخلهی کشورهای غرب آسیا صورت میگیرد، در آنسو دنیا شاهد حمایتهای همه جانبهی دولتهای غربی بهویژه آمریکا، انگلستان، فرانسه و آلمان برای حفاظت از رژیم منفور اسرائیل از همان روزهای آغازین جنگ بوده و همچنان نیز کمکها ادامه دارد. رفتوآمد سراسیمهی سران دولتهای غربی به خاک فلسطین اشغالی حاکی از این امر است که غرب با تمام توان و حیثیت خود در پی مددرسانی به اسرائیل برآمده؛ زیرا کشورهایی مانند: آمریکا، انگلستان، فرانسه و آلمان به لحاظ ایدئولوژیک واجد نقاط هویتی مشترکی هستند که پیشبرد اهدافشان در غرب آسیا، در گرو ادامهي حیات اسرائیل است. اباحیگری، لیبرالیزم، منفعتطلبی، کپیتالیزم و مواردی از این دست از جمله نقاط مشترک هویتی آنان است که مبنای حکومتداریشان بر آنها نهاده شده است. فروپاشی یا هرگونه شکست برای اسرائیل، به منزلهی قطع شاهرگ حیات آنها و تشدید روند سقوط پایههای غرب است، به گونهای که هیمنهی تمدن غرب را در هم میکوبد. به همین دلیل از هرگونه حمایت و پشتیبانیای مضایقه نخواهند کرد تا بتوانند مانع پیروزی جبهه مقاومت شوند که البته وعده خداوند قطعی است و «فَإِنَّ حِزبَ اللَّهِ هُمُ الغالِبونَ»!
دوم، گر چه این واهمه و نگرانی از حیث گسترش صحنهی جنگ و به هم ریختن توازن امنیت انرژی در جهان وجود دارد؛ اما همچنان میتواند همانند اهرم فشاری برای پایان بخشیدن به وحشيگریهای رژیم صهیونیستی و غرب در منطقه باشد و تحریم نفتی و گازی دنیا اقدامی بازدارنده و اساسی برای اجماع جهانی علیه اسرائیل محسوب میگردد. متاسفانه به دلیل دنیاطلبی و عدم وحدت، کماکان شاهد فقدان اجماع نظر در میان دیگر کشورها و به طور خاص کشورهای اسلامی و عربی، در حمایت از جبهه مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی هستیم. سران کشورهای عضو اوپک که میتوانند بیشترین نقش و اثر را در این زمینه ایفا کنند، هنوز در پردهی ریب و سردرگمی به سر برده و به صدور بیانیه و محکوم کردن رژیم غاصب صهیونیستی بر روی کاغذ بسنده کرده و اقدام مشترکی از سوی آنها صورت نمیگیرد.
⏹️از اینرو حمایت کشورهای غربی از یکسو و انفعال سران کشورهای اسلامی و عربی از سوی دیگر، به مثابهی جواز جامعهی جهانی به اسرائیل در کشتار بیوقفهی مردم غزه تلقی میگردد و در تاریخ ثبت خواهد شد.
@zahra_maleki0
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رهبر انقلاب: راه صدور نفت به رژیم صهیونیستی بسته شود.
#تحریمنفتی
@zahra_maleki0
🔰 نفت شیل
◀️نفت شیل (Shale oil )، گونهی نامتعارفی از انواع تولید نفت است که به جای مخازن نفتی متعارف، نفت در لایههای سخت سنگی قرار دارد. استخراج نفت شیل سبب تغییرات مهمی در حوزهی تولید نفت گردید که از آن به انقلاب نفتی شیل یاد میکنند. فرایند تولید نفت شیل شامل گرما کافت، هیدروژنه کردن و انحلال گرمایی است و بدان جهت که استخراج آن نیازمند تجهیزات پیشرفته و تکنولوژیک حفاری است، عمدتا صنعتی پرهزینه محسوب میگردد. زمانی استخراج نفت شیل توجیه اقتصادی دارد که بتوان هزینهی استخراج و تولید آن را کاهش داد؛ زیرا به حفاری خاص و ویژه که عمدتا به شکل افقی و با استفاده از روشهای پیشرفته هیدرولیکی صورت میگیرد نیاز دارد. البته به دلیل آثار منفی زیست محیطی گستردهای که به همراه دارد، در تناقض با سیاستهای انرژی پاک یا انرژی سبز است.
◀️در حوزهی استخراج، تولید و تجارت نفت شیل، در حال حاضر ایالات متحده آمریکا نسبت به سایر کشورهای حائز منابع نفتی شیل، پیشتاز و پیشگام است. به دلیل آنکه در اواخر قرن 20، ذخایر نفتی متعارف و قابل استحصال ایالات متحده آمریکا رو به کاهش بوده و از سوی دیگر واهمه و کابوس وابستگی به نفت آسیای غربی برای سیاستمداران آمریکایی وجود داشت، آمریکا با تولید نفت شیل موفق به تغییرات راهبردی خود در حوزهی تامین انرژی شد. پرمیان(1) ، ایگل فورد(2) ، باکن(3) مهمترین مناطق نفتی شناخته شدهی آمریکا هستند که بیشترین میزان تولید نفت شیل از میادین فوق می باشد. سهم نفت شیل در سبد تولید نفت آمریکا از 341 بشکه در روز در سال 2004 به حدود 7 میلیون بشکه در روز در سال 2020 افزایش یافته که رشد قابل چشمگیری است.
⏹️انقلاب عظیم در نفت غیرمتعارف شیل، تاثیرات شگرفی در صنعت نفت و گاز آمریکا نهاده؛ به طوریکه نه تنها وضعیت عرضهی انرژی در داخل ایالات متحده آمریکا را تحت تاثیر قرار داده، بلکه آن را به یکی از بازیگران اصلی صحنهي تبالات نفتی جهان بدل نموده است. آمریکا با افزایش تولید و عرضه نفت شیل توانسته رتبه نخست در بازار جهانی نفت را به خود اختصاص دهد؛ به گونهای که قیمت جهانی نفت همچون گذشته متاثر از کشورهای عضو اوپک نخواهد بود.
❓اما آیا غایت اصلی آمریکا از افزایش تولید نفت شیل صرفا برقراری امنیت انرژی و کنترل قیمت نفت در بازار جهانی نفت است؟
1. Permian
2. Eagle Ford
3. Bakken
@zahra_maleki0
🔰 سیاستهای پنهان بازار نفتی آمریکا
◀️ گرچه در ظاهر آمریکا منافع خود را در افزایش قیمت جهانی نفت جستوجو میکند تا از این مسیر بتواند هزینههای تولید و عرضه نفت شیل را تامین کند؛ اما تلاش آمریکا برای بازاریابی نفت شیل غایات دیگری را دنبال میکند که روی دیگر سکهی سیاستهای انرژی آمریکا و نیات استراتژیک آن است. اهتمام ایالات متحده آمریکا به منظور کسب استقلال در حوزهی انرژی به ویژه نفت و گاز، ضمن آنکه موجب پایداری امنیت انرژی آن میگردد، اهداف و سیاستهای استراتژیک پشت پردهای را دنبال میکند که میتوان آنها را در موارد ذیل برشمرد:
🔹یکم،آمریکا با تولید نفت شیل و حفظ رتبه نخست در بازار انرژی، به دنبال تثبیت سلطه و قدرت خود در دنیا از حیث انرژی، به ویژه نفت و گاز، است.
🔹دوم، قدرت و انرژی از منظر سران ایالات متحده دو روی یک سکهاند و این مهم را همواره میتوان در سیاستهای مداخلهجویانه آنان در حوزه انرژی مشاهده نمود. تحریم نفتی ایران و بعضا روسیه از آن جملهاند. تحریم نفت و گاز دیگر کشورها برای آمریکا از یک جهت به معنای گسترده شدن بازار عرضه نفت و گاز آن و کسب سود بیشتر است.
🔹سوم، چین به عنوان یک قدرت نوظهور یکی از مهمترین چالشهای پیشروی آمریکا محسوب میگردد. حذف و یا حضور کمرنگ ایران در بازار نفت، به معنای کنترل مبادی تامین نفت چین و چرخش تقاضای نفت از سوی چین به سمت آمریکا میباشد. بدین ترتیب آمریکا به طور غیرمستقیم تامین نفت چین را تحت تاثیر قرار میدهد.
🔹چهارم، مهار چین در شرق آسیا از یکسو و کنترل ایران در غرب آسیا از سوی دیگر، زمینه را برای تحقق اهداف استراتژیک آمریکا در آسیا میسر میسازد.
⏹️ اما آنچه پیشتر بدان اشاره شد مشروط بر آن است که روند رو به رشد تولید نفت شیل آمریکا همچنان ادامه داشته باشد و بازار نفت آن تحت تاثیر نوسانات مختلف قرار نگیرد. صادارات گسترده و روزافزون نفت ایران(1)، قراردادهای نفتی اخیر چین با کشورهای عضو اوپک و تنوعبخشی به سبد تامین نفت خود(2)، زمزمههای روند کاهشی تولید نفت شیل در سالهای اخیر و نوسانات قیمت نفت در بازار جهانی، از جمله مواردی است که زمینهساز آسیبپذیری آمریکا و عدم حصول اهداف استراتژیک آن از منظر انرژی نفت و گاز است.
پینوشت:
1. طبق گزارش تانکر ترکرز میانگین صادرات نفت ایران در سال جاری میلادی به حدود 1.4میلیون بشکه در روز رسیده است.
2.در حال حاضر روسیه، ایران و عربستان بیشترین صادارات نفت به چین را دارا هستند.
@zahra_maleki0
🔰 کابوس جهان بدون اسرائیل برای آمریکا
◀️ «رابرت اف کندی جونیور»، نامزد مستقل انتخابات ریاست جمهوری آمریکا(2024) اذعان داشت:
اگر اسرائیل از خاورمیانه حذف شود، ایران و همپیمانانش، نفت جهان را کنترل خواهند کرد و این برای امنیت ملی آمریکا یک بحران جدی است.
@zahra_maleki0
🔰انرژی در جوامع سایبرنتیک
◀️در میان موضوعات مختلف مربوط به انرژی، عموما مقصود تجارت انرژی است و آنچه اهمیت پیدا میکند چرخهی انرژی از تولید، انتقال، توزیع تا مصرف نهایی حاملهای انرژی است. نگاه سنتی، انرژی را صرفا کالایی تجاری میپندارد که در خدمت منافع اقتصادی و سیاسی است. در این نگاه عرضه و تقاضای انرژی بازاری را تعریف میکند که در آن انرژی، هدف سرمایهگذاری محسوب میگردد و به عنوان یکی از گرانترین بازارهای شناخته شده در مقیاس منطقهای و جهانی است. از این منظر انرژی بیشتر رویکردی تجاری دارد و بنگاههای بزرگ جهانی در حوزهی تجارت انرژی در آن نقش بسزایی ایفا مینمایند.
◀️گرچه مبادلهی انرژی همچنان حائز اهمیت است و بسیاری از این دست ساختارها در حوزهی انرژی اجتنابناپذیر است؛ اما صرفا کالا انگاشتن انرژی، نگاهی سادهاندیشانه و کوتهبینانه به انرژی است که موجب خطای مبنایی در تحلیلها و ارائهی راهکارها میگردد. انرژی در حال حاضر از یک مسألهی فرعی به یک مسألهی اصلی و بنیادین در ساختار جوامع گوناگون تبدیل گشته است، به طوریکه اثر واقعی آن در نظام جوامع کنونی دارای ابعاد گستردهتری است.
◀️انرژی در جوامع با ساختار ارگانیکی بیشتر تابعی از قدرت اقتصادی است و قوت بخش ابعاد دیگر، به ویژه ابعاد سیاسی و امنیتی پنداشته می شود؛ اما واقعیت آن است که با التفات به درهمتنیدگیها و پیچیدگیهای سازوکار جوامع در عصر کنونی، انرژی دچار تغییر ماهیت شده و خود به عنوان یکی از پایههای اصلی در ساختار جوامع تبدیل گشته و یکی از منابع قدرت محسوب میگردد، درواقع امروزه حیات بسیاری از جوامع در گرو انرژی است. اگر در گذشته انرژی متاثر از روابط سیاسی و دیپلماتیک بوده، در حال حاضر ابزاری راهبردی است که روابط سیاسی، امنیتی و اقتصادی تحت تاثیر وضعیت انرژی در آن جامعه قرار میگیرد. هر چه جامعهای به لحاظ انرژی مستقلتر، از حیث ذخایر انرژی غنیتر و دارای منابع انرژی متنوعتری باشد، قدرت تولید شده از حیث انرژی در آن جامعه بالاتر خواهد بود. جوامع دارای ذخایر گوناگون انرژی حتی اگر در دستهی کشورهای در حال توسعه محسوب شوند همچنان قادراند معادلات و نظام کنونی جهانی را تحت تاثیر قرار دهند.
◀️در کنار انرژی، مقولهی "اطلاعات" بُعد دیگری است که نقش و اثر مهم و بیبدیلی را در ساختار جوامع در برههی کنونی ایفا میکند. جنگ نرم و کنترل اطلاعاتی جوامع، سیستمهای هوشمند، حملات سایبری، مدلهای مختلف تجارت جهانی امروزی، هوش مصنوعی و مواردی از این دست همگی مصداقهایی از تغییرات ماهوی ساختار جوامعی است که با عصر اینترنت شروع و در آیندهی پیشرو همچنان با شتاب ادامه دارد.
◀️انرژی و اطلاعات دو منبع اصلی قدرت در جامعهی سایبرنتیک به شمار میآیند که ثبات ملی و بقاء ملی این جوامع در گرو این دو مقولهی بنیادین است. در حال حاضر جوامع از ساختار ارگانیکی به ساختار سایبرنتیکی در حال گذار هستند. هر چه جامعهای از لحاظ ساختارها و سیستمهای اطلاعاتی فربهتر و به منابع انرژی وابستهتر باشد، در اصطلاح آن جامعه ساختاری سایبرنتیک دارد که به همان میزان نیز آسیبپذیر است. به عنوان مثال اختلال در سیستم عرضهی سوخت در یک کشور از مسیر حملات سایبری، از کوچکترین لایهها در روند عادی زندگی مردم تا بالاترین سطح تصمیمسازان اثرگذار خواهد بود. این دست تنشها، نمونهای کوچک از اثر و نقش انرژی و اطلاعات در جوامع سایبرنتیک است.
⏹️خلاء نگاه این چنینی به انرژی و عدم در نظر گرفتن ساختار جوامع سایبرنتیک موجب میگردد بسیاری از تحلیلها و راهبردهای کلان دچار خبط گردد و بسیاری از تصمیمسازیها و تصمیمگیریهای مهم کشور همچنان بر روی کاغذ باقی بمانند. التفات به ساختار جوامع سایبرنتیک و توجه به انرژی به عنوان یک مقولهی اساسی و قدرتزا میبایست در نگاه و اندیشهی مسئولین و متخصین قوت یابد تا بتوان استراتژیهای صواب و مناسبی را اتخاذ نمود.
✍️ نودادهای انرژی| زهرا ملکی
🌐لینک:
https://eitaa.com/zahra_maleki0
https://t.me/zahra_maleki0
🔰راهبرد هاب انرژی ایران
◀️یکی از چشماندازهای برنامه هفتم توسعه، مسألهی تبدیل شدن ایران به مرکز مبادلات (هاب) انرژی منطقه است. بدین صورت که دولت قصد دارد از طریق تجارت انرژی با ابزار گاز، نفت، فرآوردههای نفتی و برق تعاملات خود در منطقه را گسترده نماید و دیپلماسی انرژی خود را قوت بخشد. مقاصد مهم این چشمانداز سه محور مهم ذیل را دنبال میکند:
1. ایجاد تعادلی سیاسی- امنیتی درحوزهی انرژی از مسیر نقشآفرینی بیشتر در سهم سبد مصرفی انرژی گاز جهان؛
2. بهرهگیری از موقعیت جغرافیایی ایران از حیث گسترش راههای ارتباطی و سیستم حملونقل؛
3. ایجاد روابط متقابل سیاسی- اقتصادی- امنیتی با کشورهای همسایه به منظور کاهش تحریمپذیریها.
◀️گرچه این راهبرد اهداف مهمی را برشمرده است؛ اما آنچه بیشتر در این چشم انداز مورد توجه قرار گرفته است مقولهی تجارت انرژی است که مقرر است با واردات از یک کشور و صادرات به کشور دیگر رقم بخورد. بررسی و تتبع در کلام و نظرات متخصصین و کارگزاران این حوزه موانعی را پیشروی این راهبرد بیان میدارد که عمدتا نکات ذیل را یادآور میگردند:
1. عدم وجود زیرساختهای لازم مانند تکنولوژیهای مربوطه و شبکههای بزرگ انتقال؛
2. وجود ناترازی انرژی در بخش داخلی؛
3. کمبود منابع جهت سرمایهگذاریهای لازم.
⏹️اما به نظر میرسد خلاء های اساسی دیگری نیز در باب عدم توفیق چشم انداز فوق وجود داشته باشد که در ادامه خاطر نشان میگردد:
الف) با توجه به تنوع بخش انرژی در کشور، سالهای مدیدی است که حوزههای مختلف انرژی همچنان به شکل جزیرهای عمل میکنند و هر بخش به صورت جداگانه اقدام مینماید. به عنوان مثال بخش برق مخالف فروش برق است و معقتد است که بخش دیگر در این باب ارزان فروشی میکند؛ در حالی که حوزهی دیگر باور دارد به منظور استحکام روابط خود با کشورهای همسایه و تحقق راهبرد هاب انرژی منطقه، قراردادهای ارسال برق به کشورهای همجوار ثمربخش است. از این رو کماکان خلاء وجود یک مرکز فرماندهی واحد در حوزه انرژی وجود دارد که در عمل و در سطح اجرا بتواند ضامن تحقق تصمیمسازیها و تصمیمگیریهای بخش انرژی باشد.
ب) نکته مهم دیگر مساله فقدان عنایت به سند استراتژی ملی انرژی در این حوزه است. این در حالی است که از سالهای پیش بسیاری از کشورها اقدام به تدوین این سند مهم نمودهاند و حائز استراتژی ملی انرژی هستند و این سند راهبردی را مبنای عمل خود قرار میدهند.
ج) همچنین عدم توجه با تغییر ساختار جوامع امروزی در شکل جوامع سایبرنتیک، باعث میگردد نگاه صِرف کالا بودن انرژی قوت یابد و به تبع آن بسیاری از تحلیلها و راهبردها دچار خبط و کژ فهمی گردد؛ زیرا همانگونه که پیشتر اشاره گردید انرژی در عصر کنونی یکی از ابعاد قدرت در ساختار جوامع سایبرنتیک محسوب میگردد و مقولههایی همچون: سیاست، اقتصاد و امنیت را تحت تاثیر قرار میدهد.
د) دقیقهی درخور توجه دیگر این مقوله است که انرژی از حیث صنعت آن میبایست در جامعهی ایران نهادینه شود تا بتواند زیرساختها و ملزومات لازم جهت تبدیل ایران به هاب انرژی منطقه را تمهید نماید، بدین معنا که لازم است صنعت انرژی در لایههای مختلف جامعه جاری و ساری گردد.
✍️ نودادهای انرژی| زهرا ملکی
🌐لینک:
https://eitaa.com/zahra_maleki0
https://t.me/zahra_maleki0