خدایا🙏
به حرمت آیه آیه قرآن
تمام مریض هارو شفا
عنایت بفرما
مخصوصا انهای که بیماری سختی دارن
برای شفای تمام بیماران🙏
پنج مرتبه
امن یجیب بخوانیم
دوستان عزیز همراه خسته نباشید
شبتون پر ستاره⭐️
تا درودی دیگر بدرود✋ 🌹اللهم عجل لولیک الفرج🌹دوستان خود را مهمان کنید.👇👇👇 ورود به کانال*بصیرت زهرایی*ماملت امام حسینیم https://eitaa.com/zahraei514🌹🌹🌹
💎در برابر #مرگ عزيزانمان چطور #صبرکنيم؟
💥پاسخ:
بعد از #مرگ عزيزان ، بايد به اين #فکر کنيم که #عمر هر کسي يک روز به پايان خواهد رسيد . انسان خواه نا خواه بعد از دست دادن عزيزي #افسرده و #غمگين خواهد بود اما براي رهايي از اين حالت چه بايد کنيم.
🔹کنارآمدن با #مرگ، در تامين #سلامت_رواني بشر نقش دارد. وقتي يکي از عزيزان ما جان مي سپارد، #غمگين شدن، #طبيعي است. بهترين کاري که مي توانيد انجام دهيد اين است که خود را #تسليم اندوه کنيد و به دنبال افراد #دلسوز باشيد. از خويشاوندان و دوستاني #کمک بگيريد که بتوانند احساسات شما را درباره #فقدان عزيزتان #درک کنند. بين گروه پشتيبان و افرادي که داغديدگي #مشابه دارند، پيوندي ايجادکنيد. احساساتتان را بر #زبان آوريد و از احساسات خود، ديگران را باخبر سازيد؛👈برون ريزي احساسات، به شما #کمک مي کند تا بر فرايند غمگيني #چيره شويد. https://eitaa.com/zahraei514
🍀نکته ديگر اينکه:
يکي از چيزهاي که در #مرگ عزيزان باعث #آرامش مي شود #گريه کردن است نه بي تابي کردن.
👈رسول خدا صلي الله عليه وآله دست يکي از اصحاب را گرفتند و به نزد فرزندشان ابراهيم بردند؛ ابراهيم در حال جان دادن بود. حضرت او را در #دامن خود گذاشتند و فرمودند: اى فرزند عزيزم! من در اين حال مالک #اختيار تو نيستم، هيچ كارى از دست من براى تو ساخته نيست و #اشک از ديدگان مبارک حضرت جارى شد.
💥آن صحابي به حضرت عرض كرد: يا رسول اللَّه! آيا شما #گريه مىكنيد؟ مگر خود شما گريه كردن در #مصيبت را نهى نفرموديد؟
حضرت فرمودند: من از دو نوع صدا و ناله زشت #نهى كردم.
1.صداى آوازهخوانى #لهو و #لعب و #موسيقى_شيطانى.
-2 صدايى به هنگام #مصيبت كه توأم با خراشاندن صورت و پاره كردن #گريبان و #ناله_اعتراض_آميز #شيطانى باشد.
👈اما گريه من بر #مرگ ابراهيم #گريه_رحمانى است، «و من لايرحَم لا يرحَم»؛ «كسى كه ترحم ندارد، مورد مرحمت واقع نمىشود.» آن گاه حضرت خطاب به فرزندشان فرمودند: اگر نه اين بود كه #مرگ حق است و #وعده خدا راست و #مرگ راهى است به سوى خدا و اين كه آخرين ما به اولين ملحق مىشوند، هر آينه حزن ما در مرگ تو اى ابراهيم بسيار شديد مىشد. ولى چون راهى است كه همه بايد سير كنيم #فراق تو #قابل_تحمل است و ما بر #مرگ تو اندوهناكيم. و فرمودند:
👈ديده مىگريد و #قلب اندوهناك مىشود ولى چيزى كه باعث #غضب پروردگار گردد نمىگوييم .(1) 💥هيچ بندهاي به مصيبتى #گرفتار نشود كه هنگام به ياد آوردن آن #مصيبت«إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَيهِ راجِعُونَ» گويد و هنگام وقوع آن #صبر کرده باشد، جز اين كه پروردگار #گناهان گذشته او را خواهد بخشيد. و هر گاه ياد آن #مصيبت افتد و اين كلام را بر زبان جارى سازد، خداوند گناهانى را كه در ميان اين دو استرجاع(يعني خواندن اين آيه)از او سر زده، ميآمرزد (2)
💥پي نوشت ها :
1. مستدرک الوسائل، ج 2، ص 461.
2. شيخ کليني، اصول کافي، ج3، ص 224. 🌹اللهم عجل لولیک الفرج🌹دوستان خود را مهمان کنید.👇👇👇 ورود به کانال*بصیرت زهرایی*ماملت امام حسینیم https://eitaa.com/zahraei514🌹🌹🌹
✅ #حجاب کرونایی
🔴 این روز ها خانم های زیادی رو می بینیم که ماسک زدن،نه کسی از گرما گله می کنه ،نه میگه برام محدودیت میاره و نه گله می کنن که زشتمون کرده،اگه کسی هم ماسک نزنه نمیگن آزاده و باید به انتخابش احترام گذاشت بلکه میگن داره سلامت بقیه رو به خطر میندازه و دست آخر هم مجبور میشن برای اینجور افراد که به سلامت خودشون و بقیه افراد جامعه از روی نا آگاهی و یا لاابالی گری اهمیت نمیدن قانون وضع کنن،این شما رو یاد چیزی نمیندازه؟؟؟
🌺 قانون حجاب هم مگه برای سلامت روحی فرد و جامعه از طرف خداوند وضع نشده؟ پس چرا تا این اندازه به قانون الهی حجاب حمله میشه؟
👈شاید اگه برای حرفهای خداوند به اندازه دکتر ها ارزش قایل بودیم وبه علم خدا ایمان داشتیم و می دونستیم واجبات خداوند اهمیت زیادی برای سلامت روح و جسممون دارن ،جور دیگه ای رفتار می کردیم😔 🌹اللهم عجل لولیک الفرج🌹دوستان خود را مهمان کنید.👇👇👇 ورود به کانال*بصیرت زهرایی*ماملت امام حسینیم https://eitaa.com/zahraei514🌹🌹🌹
سوال:چرا شیعه را رافضی گویند؟
پاسخ :عامه (اهل سنت) می گویند: ما اهل سنتیم و اهل جماعت، اهل سنتیم به علت آنکه از اصحاب رسول خدا پیروی کردیم و آنها را گرامی و محترم شمردیم و حکم آنها را لازم الاجرا دانستیم. اهل جماعت هستیم به علت آنکه اکثریت افراد که توده انبوه و عظیم امت را تشکیل می داد بعد از رسول خدا (ص) از عترت تبعیت ننمودند و از آراء وانتخابات اصحاب پیروی کردند و شیعه چون از سنت رسول خدا (ص) و از اصحاب و از جماعت پیروی نکردند رافضی هستند. باید توجه داشت که اهل جماعت حقیقی و اهل سنت حقیقی شیعیان هستند.
به نظر شیعه مراد رسول اکرم (ص) از پیوستن به جماعت، جماعت حق است نه باطل. دینی که بر اساس عدل و حق آمده و تمام کلیات و جزئیات خود را بر این اساس پایه گذاری می کند چگونه پیوند با جماعت باطل را حق می شمارد؟ابراهیم خلیل اگرچه یک انسان بیشتر نبود ولی از روی عظمت روحی و ایمانی، خداوند او را در قرآن مجید به لفظ امت یاد می کند. بنابراین مراد از جماعت، اهل حق هستند، اگرچه در اقلیت باشند همان طور که مرحوم صدوق فرموده است: اهل الجماعة اهل الحق و ان قلو و قد روی عن النبی انه قال: المومن الحجة، و المومن وحده جماعة، « اهل جماعت اهل حق اند اگرچه عددشان کم باشد.» از رسول خدا (ص) روایت شده است که فرمود:« مومن حجت بر خلق خداست و به تنهایی در حکم جماعت است.» بنابراین مراد از اتصال به جماعت که رسول خدا (ص) توصیه کردند جماعت حق است و شیعه فقط این دستور را رعایت کرده و عامه تخلف ورزیده اند. همچنین معنای سنت، عمل کردن به رفتار رسول خدا (ص) و پیروی کردن از کردار و رویه آن حضرت است.اهل سنت کسانی هستند که به دستور آن حضرت عمل می کنند و تخلف از آن نمی نمایند. با این تعریف، شیعه اهل سنت حقیقی است زیرا طبق اوامر آن حضرت از عترت و اهل بیت پیامبر (ص) پیروی کردند. اما عامه سنت پیامبر (ص) را ترک کردند و از تبعیت و اطاعت دستورات آن رسول مکرم (ص) تخلف ورزیدند.
اما رفض را، که به شیعه نسبت می دهند، دارای معنای صحیحی است، اگرچه آنها خلاف آن را اراده می کنند. آنها می گویند: شیعه بعد از رسول خدا (ص) از صحابه، که دست پرورده رسول خدا (ص) بودند، تبری جست و سنت رسول خدا (ص) را به دور انداخت. شیعه می گوید: ما سنت باطل و بدعت را رفض کردیم، ما از گروه باطل و دار ودسته تباه، دوری جستیم و به جمعیت حق پیوستیم. پس این رفض، شرف و عنوان افتخار ماست.
در روایات شیعی عنوان رافضی برای شیعه یکی از عنایات الهی برشمرده می شودو در کتاب محاسن آمده: ابوبصیر می گوید: به امام محمد باقر (ع) عرض کردم: فدایت شوم برای ما اسمی گذاشته اند که به واسطه آن حاکمان و والیان حکومت، خون و اموال مارا حلال می دانند، هرگونه عذاب و شکنجه را در حق ما روا می دارند. حضرت فرمود: آن اسم چیست؟ عرض کردم: رافضه، حضرت فرمود: هفتاد نفر از لشکر فرعون جدا شدند و بدعتها و سنت های فرعون را ترک کردند و به موسی پیوستند و به اندازه مطیع و منقاد اوامر موسی بوده و نسبت به هارون، برادر و وصی موسی، محبت و علاقه داشتند و در راه دین خدا کوشش می کردند که در میان قوم موسی کسی مانند آنها نبود، قوم موسی آنها را رافضه نام نهادند، خداوند تبارک و تعالی به حضرت موسی (ع) خطاب کرد: این اسم را برای آنها باقی بدار، من، این اسم را به آنها عطا کردم. ای ابوبصیر این اسمی است که خدا به شما عنایت فرموده است.
برگرفته از کتاب تلخیص موضوعی امام شناسی، علامه سید محمد حسین حسینی تهرانی
.... 🌹اللهم عجل لولیک الفرج🌹دوستان خود را مهمان کنید.👇👇👇 ورود به کانال*بصیرت زهرایی*ماملت امام حسینیم https://eitaa.com/zahraei514🌹🌹🌹.
مهمتر از دعا برای تعجیل فرج….
✍️ حضرت آیتالله #بهجت:
💠مهمتر از دعا برای تعجیل فرج حضرت مهدی (عج)، دعا برای بقای ایمان و ثبات قدم در عقیده و عدم انکار آن حضرت تا ظهور او میباشد؛ زیرا مردن، تنها قطع حیاتِ دنیای چند روزه فانی است، اما بیرون رفتن از عقیده صحیح، موجب هلاکت ابدی از حیات جاوید آخرت و خلود در جهنم است.
💠 لذا حضرت امیر(ع) در لیلةُالمَبیت از رسول اکرم(ع) میپرسد: «أَفِی سَلامَةٍ مِنْ دِینِی؟؛ آیا دین من سالم خواهد بود؟ یعنی از استقامت در دین و ثبات ایمان و عقیده تا مرز شهادت را ؛ که از خود شهادت بالاتر است ؛ از آن حضرت سؤال میکند.
💠 این دعا خیلی عالی است که دستور داده شده است در زمان غیبت خوانده شود، که: {یا أَللهُ یا رَحْمانُ یا رَحِیمُ! یا مُقَلبَ الْقُلُوبِ، ثَبتْ قَلْبِی عَلی دِینِک} ای خدا، ای رحمتگستر، ای مهربان، ای گرداننده دلها، دل مرا بر دینت ثابت و استوار بدار.
📚 در محضر بهجت، ج۲، ص.۱۰۱🌹اللهم عجل لولیک الفرج🌹دوستان خود را مهمان کنید.👇👇👇 ورود به کانال*بصیرت زهرایی*ماملت امام حسینیم https://eitaa.com/zahraei514🌹🌹🌹
🔹آیا خانم ها هم در بین سربازان حضرت مهدی هستند⁉️
✅ در روایاتی از اهل بیت ـ علیهم السلام ـ به وجود زن در بین سربازان امام زمان ـ عج الله تعالی فرجه الشریف ـ اشاره شده است.
⭕️ در روایتی از امام صادق ـ علیه السلام ـ آمده است: «با حضرت قائم ـ علیه السلام ـ سیزده زن همراه است.»
📒(اثبات الهداة، ج7، ص150)
🔰 و در روایتی از امام باقر ـ علیه السلام ـ چنین آمده است: «سوگند به خدا، سیصد و اندی مرد میآیند كه در میانشان 50 نفر زن هستند.»
📙(بحارالانوار، ج52، ص223)
💠 روایتی از امیر المؤمنین ـ علیه السلام ـ نقل شده است كه فرمودند: «أصحاب المهدی شباب لا كهل فیهم إلا كالكحل فی العین او كالملح فی الزاد» یعنی اصحاب امام زمان ـ علیه السلام ـ جوانانند و پیر در بین آنان نیست، مگر به اندازه سورمه در چشم یا نمك در غذا ـ یعنی خیلی كم.
📗(معجم الملاحم والفتن، ج1، ص98)
👈 حالا هم می شود یار خاص حضرت شد، دیر نشده،
فقط کمی باید زحمت کشید و دل امام زمان را به دست آورد. 🌹اللهم عجل لولیک الفرج🌹دوستان خود را مهمان کنید.👇👇👇 ورود به کانال*بصیرت زهرایی*ماملت امام حسینیم https://eitaa.com/zahraei514🌹🌹🌹
⁉️سوال👇👇
سجده كردن براي خداست، ولي چرا خداوند دستور داد كه فرشتگان به انسان سجده كنند؟
✅پاسخ👇👇👇
ظاهراً موضوع سئوال در رابطه با دستور خداوند است که به ملائکه دستور داد: براي آدم سجده کنيد همه سجده نمودند مگر ابليس كه تكبر ورزيد و سجده نكرد، جريان اين واقعه در هفت سوره قرآن بيان گرديده است.[1]
درباره اينكه مقصود و منظور از سجده در اين آيات چيست؟ سه وجه ذكر گرديده است:
الف) اين سجده، سجده براي خدا بوده و حضرت آدم مثل قبله بوده است.
ب) منظور از سجده، سجده به معناي لغوي است يعني خضوع نه سجده اصطلاحي، يعني هفت عضو را بر زمين گذاشتن و به خاك افتادن.
ج) اين سجده، سجده اصطلاحي بوده و براي آدم بوده است، نه اينكه «آدم» قبله باشد.[2]
ملاحظه مي فرمائيد كه از وجوه مذكور، فقط وجه آخر دلالت بر مسجود واقع شدن آدم مي كند.
از آنجا كه منشأ پرسش فوق اين است كه سجده يك نوع عبادت است و عبادت مخصوص خداست، پس چرا خدا امر به عبادت غير خودش را داده، لذا ابتدا ببينيم عبادت يعني چه؟
«عبادت فروتني در برابر كسي است كه او را خدا (اعم از واقعي و پنداري) يا پروردگار و كارگردان جهان (همه و يا بخشي از آن) و يا عهده دار كارهاي خدايي بدانيم».[3] بنابراين اعتقاد به الوهيت و ربوبيت، عنصر مقوم عبادت مي باشد.
درست است كه معناي عبادت در سجده، از هر عمل ديگري واضح تر و روشن تر به چشم مي خورد، ولي سجده عبادت ذاتي نيست، بلكه قصد عبادت لازم دارد، زيرا چيزي كه ذاتي باشد ديگر تخلف و اختلاف نمي پذيرد و سجده اين طور نيست، چون ممكن است كسي همين عمل را براي ديگري به غير داعي تعظيم و عبادت بجا آورد؛[4] چرا كه سجده وسيله عمومي عبادت است، و در ميان همه اقوام و ملل، خداوند متعال به اين روش عبادت مي شود.
در اسلام بنابر مصالحي، از سجده براي غير خداوند حتي در مواردي هم كه عبادت نيست، منع شده است، البته اين تحريم از مختصات دين مبين اسلام است و در شرايع قبلي چنين سجده غير عبادتي، حرام نبوده است.
اما سجده ملائكه براي آدم هم از اين قبيل بوده و به جهت تحيّت و تكريم حضرت آدم بوده است.[5] زيرا:
اولا: اگر ماهيت سجده فرشتگان بر آدم، ماهيت عبادت بود، هرگز فرمان خداوند واقعيت آن را عوض نمي كرد و نتيجه اين مي شد كه فرشتگان به فرمان خدا حضرت آدم را پرستش كردند، در حاليكه شرك و پرستش بشر يك نوع ظلم و فحشاء است و «خدا هرگز به كار زشت فرمان نمي دهد[6]».[7]
ثانياً: روايات متعددي در اين زمينه داريم كه سجده فرشتگان بر حضرت آدم، جهت احترام و تكريم بوده نه اطاعت و پرستش او، كه در اينجا به يك نمونه از اين روايات اشاره مي كنيم:
«مردي يهودي از امير المؤمنين ـ عليه السلام ـ پرسيد كه خدا ملائكه را وارد كرد كه براي آدم سجده كنند، آيا از محمد (ص) چنين احترامي كرد؟ علي ـ عليه السلام ـ فرمود: درست است همينطور بود و لكن سجده ملائكه براي آدم اطاعت و عبادت آدم نبود، و ملائكه آدم را در مقابل خدا نپرستيدند، بلكه خداي متعال آنان را بر اين كار وا داشت تا اعترافي باشد از ملائكه بر برتري آدم و رحمتي باشد از خدا براي او، ولي محمد (ص) را فضيلتي بالاتر از اين داد، خداي عز و جل با آن بزرگي و جبروتي كه دارد با تمامي ملائكه اش بر محمد (ص) صلوات و درود فرستاد و مؤمنين را نيز بر صلوات بر او متعبد ساخت...».[8]
حاصل آنكه امر خداوند به ملائكه كه سجده در مقابل آدم كنند، عبادت آدم نبوده تا ممنوع باشد، بلكه احترام و تكريم آدم بوده است بدون اينكه همراه با اعتقاد به الوهيت و ربوبيت آدم باشد. 🌹اللهم عجل لولیک الفرج🌹دوستان خود را مهمان کنید.👇👇👇 ورود به کانال*بصیرت زهرایی*ماملت امام حسینیم https://eitaa.com/zahraei514🌹🌹🌹
✅ ای انسان به چه چیز خود تکبر می کنی؟
✍️نخست «نطفه» بىارزشى بودید، چیزى نگذشت که شما را به صورت «علقه» و از آن پس به صورت «مضغه» در آورد، سپس شکل و اندام انسانى به شما داد، بعد لباس حیات در اندام شما پوشانید، و به شما روح و حس و حرکت داد، همین گونه مراحل مختلف جنینى را یکى پس از دیگرى پشت سر نهادید، تا به صورت انسانى کامل از مادر متولد شدید، باز اطوار حیات و اشکال مختلف زندگى ادامه یافت، شما همیشه تحت ربوبیت او قرار دارید، و دائماً نو مى شوید، و آفرینش جدیدى مى یابید، چگونه در برابر آستان با عظمت خالق خود سر تعظیم فرود نمىآورید؟
❣️قالَ قَالَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ علیه السلام:
«عَجِبْتُ لِابْنِ آدَمَ أَوَّلُهُ نُطْفَةٌ وَ آخِرُهُ جِيفَةٌ وَ هُوَ قَائِمٌ بَيْنَهُمَا وِعَاءً لِلْغَائِطِ ثُمَّ يَتَكَبَّر»
💥از فرزند آدم در شگفتم، ابتدايش نطفه و پايانش مردارى بدبو، و بين ابتدا و پايانش ظرف نجاست است، آنگاه تكبر مى ورزد!
📚 وسائل الشيعة/ج1/ص 🌹اللهم عجل لولیک الفرج🌹دوستان خود را مهمان کنید.👇👇👇 ورود به کانال*بصیرت زهرایی*ماملت امام حسینیم https://eitaa.com/zahraei514🌹🌹🌹334
سلام مولای ما ، مهدی جان
ای کاش یک روز صبح ، ناگهان پرده ی غم فرو می افتاد . بهار می نشست روی شانه ی درختان ، پروانه ها صف می کشیدند و رنگین کمان نقش همواره ی آسمان می شد ...
ای کاش می آمدید ، نجاتمان می دادید ، زنده مان می کردید ...
ای کاش این روزهای هراس آلود تمام می شد ،
فراق شما شب و روز برایمان نگذاشته 🌹اللهم عجل لولیک الفرج🌹دوستان خود را مهمان کنید.👇👇👇 ورود به کانال*بصیرت زهرایی*ماملت امام حسینیم https://eitaa.com/zahraei514🌹🌹🌹334
✅ نامه امام زمان(عج) خطاب به شیعیان
🔸حضرت حجت (روحی فداه) در نامه ای به شیخ مفید میفرمایند:
سعی کنید اعمال شما (شیعیان) طوری باشد که شما را به ما نزدیک سازد و از گناهانی که موجبات نارضایتی ما را فراهم میسازد، بترسید و دوری کنید.
🔸امر قیام ما با اجازه خداوند به طور ناگهانی انجام خواهد شد و دیگر در آن هنگام توبه فایدهای ندارد و سودی نبخشد.
🔸عدم التزام به دستورات ما موجب میشود که بدون توبه از دنیا بروند و دیگر ندامت و پشیمانی نفعی نخواهد داشت.
📗احتجاج ج۲ ص۵۹۷
📗بحارالانوار ج۳ ص۱۷۵
🌹اللهم عجل لولیک الفرج🌹دوستان خود را مهمان کنید.👇👇👇 ورود به کانال*بصیرت زهرایی*ماملت امام حسینیم https://eitaa.com/zahraei514🌹🌹🌹334
#حضرت_امام_سجاد_علیه_السلام
🌸 نشانہ ھــــــــــای مومن
۱.👈پرهیزکاری درخلوت
۲.👈صدقه دادن درزمان تنگدستی
۳.👈صبرو درهنگام مصیبت
۴.👈بردباری درهنگام.خشم
۵.👈راست گفتن به هنگام ترس
امام سجاد (ع) فرمودند
«عَلَامَاتُ الْمُؤْمِنِ خَمْسٌ: الْوَرَعُ فِي الْخَلْوَةِ وَ الصَّدَقَةُ فِي الْقِلَّةِ وَ الصَّبْرُ عِنْدَ الْمُصِيبَةِ وَ الْحِلْمُ عِنْدَ الْغَضَبِ وَ الصِّدْقُ عِنْدَ الْخَوْفِ. نشانه هاى مؤمن پنج چیز است: پرهيزكارى در خلوت و صدقه دادن در تنگدستى و شكيبایى در ناگوارى و بردبارى در حال خشم و راست گفتن به هنگام ترس
مؤمن پنج نشانه دارد
🌹اوّل «الْوَرَعُ فِي الْخَلْوَةِ»، مؤمن حالت کناره گیری از گناه دارد، آن هم در موقعی که غیر از خدا حاضر و ناظری نیست. اگر کسی در حضور مردم معصیتی را ترک کند، مثلاً شرب خمر نکند خوب است، امّا این ترک گناه در حضور مردم، گویای این نیست که این فرد به اصطلاح ایمان قوی داشته باشد. اگر در جایی که جز خدا کسی نبود، گناه را ترک کرد، آنجا معلوم می شود که ایمان در قلب او رسوخ کرده است و چون جز خدا هیچ کس را حاضر و ناظر نمی بیند و خودش را 🌹دوم «وَ الصَّدَقَةُ فِي الْقِلَّةِ»؛ وقتی مؤمن تنگ دست است، به مقدار توانش در راه خدا انفاق می کند و صدقه می دهد. این مورد نیز گویای این است که وابستگی مؤمن به خدا از نظر درونی قوی است. چون آن کسی که دستش خالی نیست بلکه از امور مادّی پر است و فراوان دارد، اگر چهار سنّار هم به این و آن کمک کند، خوب است، امّا خیلی هنر نکرده است. چرا؟ چون دستش پر است. اگر کمکی هم کند، چیزی از او کم نمی شود. اگر آنجایی که می بینی از تو کم می شود و نسبت به امور دنیایی تعلّق داری، آنجا انفاق کردی ارزش دارد.
🌹سوم «وَ الصَّبْرُ عِنْدَ الْمُصِيبَةِ»، آنگاه که مصیبتی متوجّه مؤمن می شود، صبر می کند، تحمّل می کند و نعوذ بالله زبان به شکایت از خداوند نمی گشاید. این صبر، نشان می دهد که رابطه اش باخدا رابطه ای معنوی و قوی است، «وَ الصَّبْرُ عِنْدَ الْمُصِيبَةِ»، این عمل ارزشمند است.
🌹چهارم «وَ الْحِلْمُ عِنْدَ الْغَضَبِ»، حلم یعنی بردباری، آن گاه که نیروی خشمش برانگیخته می شود و عصبانی می شود، خودش را کنترل می کند و این حلم و بردباری، ایمان او را نشان می دهد. مؤمن هنگام خشم جلوی خودش را می گیرد تا خشم و غضبش افسار گسیخته نباشد. این هم یکی از نشانه های مؤمن بود
🌹پنجم «وَ الصِّدْقُ عِنْدَ الْخَوْفِ»، معمولاً کسانی که مبتلا به دروغگویی می شوند، به خاطر یکی از این دو چیز است: یا جلب منفعت است یا دفع ضرر. ریشه دروغگویی، این دو هستند. شخص چون می ترسد که منفعتی را از دست بدهد، دروغ می گوید. مثلاً مشتری آمده، برای آن که نکند از دستش بدهد به او دروغ می گوید، از ترس این که منفعتی را از دست بدهد دروغ می گوید، یا از آن طرف، از این که ضرری متوجّه اش شود، بیم دارد. آنجا خوف از دست رفتن منفعت بود، این یکی خوف از جلب ضرر است، لذا دفع ضرر هم علّت متوسّل شدن به دروغ می باشد. اوّلی جلب منفعت بود، دوّمی دفع ضرر. «وَ الصِّدْقُ عِنْدَ الْخَوْفِ». آنجایی که مؤمن بیم دارد نفعی از دستش برود یا ضرری متوجّه اش شود، بازهم راست می گوید. 🔴👈 لذا حضرت پنج مورد از نشانه های خیلی مهمّ مؤمن را فرمودند و اگر انسان واقعاً دارای این خصلت ها باشد، از نظر ایمانی بهترینِ افراد است
📚📚 بحار الانوار، ج ۶۴ص ۲۹۳ 🌹اللهم عجل لولیک الفرج🌹دوستان خود را مهمان کنید.👇👇👇 ورود به کانال*بصیرت زهرایی*ماملت امام حسینیم https://eitaa.com/zahraei514🌹🌹🌹