زمانه
🔺شنیدنی 🔺رادیوزمانه #خرمشهرها_در_پیش_است 🔴 #زمانه = مرجع تحلیل های راهبردی و پاتوق اساتید دانشگاه
#یادداشت_روز_زمانه
⭕️ دو گرفتاری اصلی دولت روحانی....
1⃣ آخرین روز تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری بود؛ 27اردیبهشت 97. آقای روحانی در اردبیل با طعنه و کنایه گفت «بابا جمعه تموم میشه و شنبه میاد. چه جور آب و صابون بیاریم، رویتان را بشوریم؟... کاسبان تحریم! ناراحتید که تحریمها رفت؟ تحریمها دیگر بر نمیگردد. شما میخواهید مذاکره کنید؟ شما زبان مذاکره با دنیا را بلد نیستید». اما یک سال بعد، آمریکا بدون پرداخت کمترین هزینه، رسما زیر میز برجام زده و اکنون عوام و خواص میپرسند تیم آقای روحانی، چهقدر دست و رو شسته و بیدار، پای میز مذاکرات رفته بودند و چرا مفاد توافقی را پذیرفتند که تعهدات سنگیناش برای ما بود و خروج بیهزینهاش برای آمریکا؟!
2⃣ مردم، طبعا از اینکه وعدههای اقتصادی برجامی کاملا برعکس از آب درآمده - هم امتیاز دادهایم و هم چالشهای اقتصادی سختتر از ماقبل برجام را بهجان خریدهایم- ناخرسند هستند؛ تا آنجا که آقای «صادق-ز» بهعنوان مجلس گرمکن ستادهای انتخاباتی روحانی به ستوه آمده و میگوید «تعداد قابل توجهی، دچار احساس تلخ پشیمانی شدهاند. پشیمانی از رای به روحانی، آن قدر بالا گرفته که شاید اگر فردا انتخابات مجدد برگزار شود، روحانی شاید 10 میلیون رأی هم نیاورد. مدتهاست در هر جمعی، بهخاطر تلاش در انتخابات، مورد شماتت قرار میگیرم... دولت ظرف 10 ماه گذشته به شدت و به شکلی باور نکردنی، اعتبارش را از دست داده است... سرعت پشیمانی و ریزش آرای روحانی حیرتانگیز است. کسر قابل توجهی احساس میکنند سرشان کلاه رفته است».
3⃣ عباس-ع یکی دیگر از حامیان روحانی در انتخابات 96، به روزنامه ایران گفته است «موقعیت دولت، ضعیفتر شده. زیرا شعارهایی درباره برجام داده شد که واقعی نبود. نباید برای عبور از مشکلات، برجام را بیش از ظرفیت آن، برجسته میکردند... مردم کاری به صحبتهای رئیسجمهور و دیگران ندارند، میخواهند بدانند وضعیت روال زندگی آنان چگونه خواهد بود... وقتی قول قطعی داده میشود که ارز افزایش یا نوسان نخواهد داشت، اما بلافاصله آن اتفاقات میافتد، این دیگر ربطی به جناح مقابل ندارد».
4⃣ آقای روحانی در تبلیغات انتخاباتی، بر حجم وعدههای قبلی افزود و بر اثر برخی مشورتهای مسموم، مواضع بهشدت رادیکال اتخاذ کرد تا آنجا که از ژست اعتدالی وی تقریبا هیچ نماند. افراطیون مدعی اعتدال و اصلاحات میدانستند کارنامه ۴ ساله دولت، تقریبا پر از خالی است. بنابراین پوست خربزه رفتار رادیکال را زیر پای روحانی گذاشتند. این طیف، مصیبتی بزرگ هستند. خود را همراه نشان میدهند اما تاثیری جز آشفته حالی، سوء مدیریت، غفلت از اولویتها، حاشیهزدگی و ضعف عمومی دولت ندارند. بارها با گستاخی گفتهاند «روحانی، نه گفتمانی از خود دارد و نه رایی، رای هایش متعلق به ماست» و «دولت روحانی، رحم اجارهای ما اصلاحطلبان است»! چالش سوءمدیریت و ناکارآمدی به جایی رسیده که روحانی اخیرا دوبار در محافل عمومی، برخی وزیران و مدیران ارشد دولت را تخطئه کرد؛ حال آنکه ریشه اصلی گرفتاری، اعتماد بلا وجه به دشمن خارجی و طیف افراطیون مدعی اصلاحطلبی در داخل است. بدون غلبه بر این دو چالش خودساخته و تغییر مسیر راهبردی، گره فروبسته ناکارآمدی دولت گشوده نخواهد شد.
5⃣ طبیعتا باید در مواجهه با فشارهای دشمن، همبستگی و اتحاد در جبهه داخلی را تقویت کرد. اما وحدت حول کدام محور، با چه کسانی و برای کدام هدف؟ افراطیون مدعی اصلاحطلبی میگویند حالا که شرایط کشور ویژه و حساس است، بیایید گفتوگوی ملی کنیم و آشتی ملی راه بیندازیم و از گذشتهها بگذریم و وحدت کنیم. کدام آشتی ملی؟
#ایمانی
___________________
🔴 #زمانه = رصد و مرجع تحلیل های راهبردی/یادداشت های سیاسی و پاتوق اساتید دانشگاه؛ تحلیلگران و نخبگان سیاسی، اصحاب رسانه و سیاست
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/zamanehh
🔺مرگ برنارد لوئیس نظریهپرداز "خاورمیانه جدید"
👌 در دو هفته اخیر دو نظریهپرداز انگلیس و آمریکایی (یهودی) درگذشتند که نظریات آنان مبنای بسیاری از سیاستهای جنگطلبانه آمریکا و غرب علیه کشورهای غرب آسیا بوده است؛ برنارد لوییس۱۰۲ ساله و ریچارد پایپس.
🔹 اما آیا با مرگ آنان، طرح خاورمیانه جدید متوقف میشود؟
💠 با #زمانه تحلیلگر خواهید شد👇
@https://eitaa.com/zamanehh
#یاداداشت_ارسالی_کاربر_زمانه
🔴 خداقوت پامپئو.....‼️
🔻سخنان اخیر وزیر خارجه آمریکا حاوی مطلب جدیدی نبود ، سخنانی چند وجهی که علاوه بر تهدید ، وعده بهبود اقتصادی را نیز در بر میگرفت که در اصطلاح سیاسیون پیروی از سیاست چماق و هویج شاه بیت افاضات جناب وزیر بود.
البته از این موضوع هم نباید غافل بود که #جنگ_ادراکی نیز در این سخنرانی به وضوح قابل مشاهده بود.
در نگاه نخست نطق پمپئو چیزی جز القای ناامیدی و ترس از آینده بود ولی با نگاهی عمیق میتوان به نتایج بسیار امیدوار کننده ای دست یافت .
از بدو پیروزی انقلاب تا کنون کشور ما با دشمنی ها و شیطنت های متعددی که عمدتاً ایالات متحده در راس آن قرار داشت، مواجه بوده که تحریمه ای بی سابقه یا به تعبیر خودشان فلج کننده یکی از آنهاست .
باوجود شرایط بسیار دشوار ،انقلاب ما توانسته است با عبور از پیچ های تاریخی مسیر توسعه و پیشرفت را با قدرت تمام ادامه داده و قله های ترقی را یکی پس از دیگری طی نماید و سخنان اخیر مارک پامپئو دلیل محکمی بر این مدعاست .
نفوذ منطقه ای ایران، قدرت بلامنازع نظامی ، پایداری ایدئولوژیک و همینطور وجود اصل مترقی ولایت فقیه و... مواردی بود که وزیر خارجه ایالات متحده با تند ترین لحن ،که نشان از عصبانیت شدید مجموعه حاکم بر آمریکا بود از آنها انتقاد کرد .لحنی که حتی تئورسین های آمریکایی نیز بر غیر حرفه ای و خارج از عرف دیپلماتیک بودن آن تاکید کردند.
پس شاید به کنایه بتوان گفت: جناب وزیر خداقوت که با نطق خود مولفه های قدرت جمهوری اسلامی ایران بیان نمودی تا تاریکخانه ی ذهن برخی روشنفکرنمایان داخلی روشن شود!!
#خداقوت_پامپئو
___________________
🔴 #زمانه = رصد و مرجع تحلیل های راهبردی/یادداشت های سیاسی و پاتوق اساتید دانشگاه؛ تحلیلگران و نخبگان سیاسی، اصحاب رسانه و سیاست👇👇
https://eitaa.com/zamanehh
#نقد_زمانه
🔴 خورشید دموکراسی فقط بایست به افق غرب طلوع کند و گرنه....!!
🔻۱۴ کشور غربی سفرای خود را از #ونزوئلا فراخواندند و آمریکا هم تحریم های جدیدی بر این کشور اعمال کرد چون با کسی که در #انتخابات پیروز شده، موافق نیستند؛ این است #دموکراسی به مدل غربی!
🔴 #زمانه= پاتوق تحلیلگران و نخبگان سیاسی در پیام رسان های ایرانی
✅ eitaa.com/zamanehh
✅ Gap.im/zamanehh
✅ Sapp.ir/zamanehh
#تحلیل_زمانه
☀️ به بهانه سالروز دوم خرداد۱۳۷۶
🔻دوم خرداد ۱۳۷۶ اولین انتخابات رقابتی ریاست جمهوری در ایران بود که بعد از تکوین دوگانه چپ و راست اتفاق افتاد. تا قبل از آن ستاره ای کاندیدا می شد و رقبا هم با او فاصله نجومی داشتند و نتیجه انتخابات هم نیاز به پیش بینی تحلیلی نداشت.
🔺اما از رای مردم در آن روز سه تفسیر شد:
1⃣مقام معظم رهبری آن را حماسه بزرگ خواند و بعدا نیز آن را دور کننده یک تهدید از کشور اعلام کردند
2⃣بخشی از جریان پیروز آن را نه به یک جناح خواندند که بد عمل کرده است و مردم از آن روی گردان شده اند
3⃣بخشی از جریان پیروز رای مردم را "نه به جمهوری اسلامی" تفسیر و بر همین مبنا برای عملیاتی کردن این "نه"برنامه ریزی کردند. رای مردم را نه"برای نظام" که"برنظام" تفسیر کردند وبه دو روش"استحاله پارلمانی" و "جنبش اجتماعی" برای تغییر ماهیت حقیقی نظام تلاش کردند.
🔺در نقطه ای که بعد از ۲۱ سال ایستاده ایم؛ نگرش دوم هنوز در مجلس و دولت حضور پررنگ دارد اما دسته سوم دو پاره شد بخشی که عجله زیادی برای مبارزه با نظام داشتند و جمهوری خواهی سکولار را خارج از لفافه فریاد می زدند به در و دیوار نظام کوبیده شدند و جلای وطن کردند. پاره دوم در درون کشور هستند اما مسیر قدرت برایشان تقریبا مسدود شد ونتوانستند به اعتماد سازی روی آورند .خودشان نیز گرفتار بین سیاست ورزی و روشنفکری هستند. هم می خواهند پرچم دار نظر پردازی و جامعه مدنی باشند و هم می خواهند بخشی از قدرت باشند و اینچنین داستان اصلاح طلبی دویست ساله در ایران در کانتکس غربگرایی به عنوان یک خط طولی _پس از آشنایی ایرانیان با غرب_ ادامه دارد .
#گنجی
___________________
🔴 #زمانه = رصد و مرجع تحلیل های راهبردی/یادداشت های سیاسی و پاتوق اساتید دانشگاه؛ تحلیلگران و نخبگان سیاسی، اصحاب رسانه و سیاست👇👇
https://eitaa.com/zamanehh
🔻پامپئو، وزیرخارجه آمریکا در اولین حضورش در کنگره:
🔹بر اساس راهبرد جدیدمان، فشاراقتصادی بیسابقهای علیه ایران اعمال خواهیم کرد
🔹از همه مهمتر، از مردم ایران حمایت خواهیم کرد!!
🔹چشمانداز را برای یک توافق تازه با ایران باز نگه میداریم کافی است این کشور رفتارخود را تغییر دهد
🔹میخواهیم با دوستان و متحدان خود برای دستیابی به هدف مشترک توقف تمام تهدیدات هستهای و غیرهستهای ایران همکاری کنیم
🔴 #زمانه= پاتوق تحلیلگران و نخبگان سیاسی در پیام رسان های ایرانی
✅ eitaa.com/zamanehh
✅ Gap.im/zamanehh
✅ Sapp.ir/zamanehh
#شش_تجربه_مهم
🔴شش تجربه مهمی که برای تصمیمگیری درباره برجام باید بدانیم
به رسمیت شناختن حق غنیسازیمان به خاطر پیشرفتمان است نه مذاکره
رهبر انقلاب در دیدار مسئولان و کارگزاران نظام:
🔹مقدمهی هر تصمیمی این است که ما به تجربههای گذشتهی خودمان مراجعه کنیم؛ «من جَرّب المُجرّب حَلّت به النّدامة» اگر از تجربهها درس نگرفتیم قطعاً ضرر خواهیم کرد.
🔹چندین تجربه در مقابل ماست؛ من حالا چند تجربهی واضح را که عرض بکنم همه تصدیق خواهید کرد. اینها، هم برای تصمیمگیری امروز ما مهم است هم برای آیندگان مهم است.
1⃣ تجربهی اول این است که دولت جمهوری اسلامی نمیتواند با آمریکا تعامل بکند؛ این تجربه اول. چرا؟ برای خاطر اینکه آمریکا پابند به تعهدات خودش نیست. نگویید اینها کار این دولت است و کار ترامپ است. نه! دولت قبل آمریکا هم که با ما نشست و صحبت کرد؛ آنها هم همینجور عمل کردند ... به شکل دیگری نقض کردند. آنها هم تهدید کردند، آنها هم برخلاف تعهدات خودشان عمل کردند. این، جواب آن کسانی که بارها و بارها به ما در طول زمان میگفتند که آقا چرا با آمریکا مذاکره نمیکنید، چرا با آمریکا تعامل نمیکنید، این جوابش.
2⃣ تجربهی دوم، عمق دشمنی آمریکا با ایران است. دشمنی آمریکا بر محور مسئلهای مثل اتمی نیست، بحث فراتر است: نظامی که قد برافراشته و نسبت به آمریکا هیچ ملاحظهکاریای نمیکند و پرچم اسلام را در دست گرفته است. آمریکا با چنین نظامی عمیقاً مخالف است. آمریکا میخواهد مؤلفههای قدرت را در جمهوری اسلامی از بین ببرد.
3⃣ تجربهی سوم این است که انعطاف در برابر این دشمن، تیغ او را کُند نخواهد کرد بلکه او را گستاختر خواهد کرد؛ همان بوش دوم در مقابل انعطاف دولت وقت، اسم محور شرارت را روی او گذاشت. اگر میخواهید کاری کنید که دشمنی کم شود، انجام بدهید ولی راهش نرمش و انعطاف نیست.
4⃣ تجربهی چهارم این است که ایستادگی در مقابل آمریکا باعث عقب نشاندن او میشود. اینکه سازمان ملل حق غنیسازی ما را امروز به رسمیت شناخته، منشأش مذاکره نیست، منشأش پیشرفت ما در زمینهی هستهای است که اینها حالا به تب راضی شدهاند.
5⃣ تجربهی پنجم، تجربهی همراهی اروپا با آمریکا در مسائل مهم است. ما بنای دعوا با اروپا نداریم اما این سه کشور نشان دادهاند در حساسترین موارد با آمریکا همراهند. حرکت زشت فرانسه در نقش پلیس بد مذاکرات هستهای و کارشکنی انگلیسیها در تهیهی کیک زرد از این موارد بود.
6⃣ تجربهی ششم، گره نزدن مسائل کشور به برجام و مسائل خارجی است... ما نباید مسائل کشورمان را به امری که از اختیارمان خارج است گره بزنیم. ۹۷/۳/۲
___________________
🔴 #زمانه= پاتوق تحلیلگران و نخبگان سیاسی/ #تحلیل_های_راهبردی/اخباربرجسته/روزنامه ها/عکس های خبری و...
✅ eitaa.com/zamanehh
🔴 #پاسخ_کوبنده_رهبری به افاضات سیاسیون
رهبر انقلاب، عصر امروز در دیدار مسئولان نظام:
🔹️نباید از یک سوراخ دو بار گزیده شویم و از تجربههایمان استفاده نکنیم و به چیزهای کماهمیت دل خوش کنیم.
🔹️مثلاً اینکه میگویند در این قضیهی برجام، آمریکا از نظر اخلاقی و آبرو شکست خورده ... خب بله، اما آیا ما مذاکره کردیم که آمریکا بیآبرو شود یا مذاکره کردیم که تحریمها برداشته شود؟ حالا هم که گفتهاند تحریمهای ثانویه هم برمیگردد.
🔹️یا گفته میشود که رابطهی بین اروپا و آمریکا شکرآب شده ... مگر برای این مذاکره کردیم؟ البته اروپا مخالفتی هم با آمریکا نخواهد کرد. ۹۷/۳/۲
___________________
🔴 #زمانه= پاتوق تحلیلگران و نخبگان سیاسی/ #تحلیل_های_راهبردی/اخباربرجسته/روزنامه ها/عکس های خبری و...
✅ eitaa.com/zamanehh