قــــــرار عاشــــقانه❣
🍃🌹حضرت علی (ع) فرمود:
دعایتان را با صلوات شروع و با آن ختم کنید، تا دعای شما بین دو دعای مقبول واقع شود و مستجاب گردد، زیرا خدا کریم تر از آن است که اول و آخر دعاء را مستجاب کند و وسط آن را مستجاب ننماید.
(الحر العاملی، وسائل الشیعه، ج 4، 1137)🌹🍃
✨خدایا اللهم عجل لولیک الفرج به حق الحسین علیه السلام✨
🍃🌸اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم🌸🍃
✨قرار ما جمعه ها ختم صلوات جهت تعجیل در فرج امام عصر عجل الله ✨
🍃🌹............................
🍃🌹لطفا روی لینک زیر زده 👇و با ذکر تعداد صلوات کلمه #ثبت را بزنید.
https://EitaaBot.ir/counter/d7czt
با ارسال این پست به کانالها و گروهها موثر در فرج باشید.🙏🌹
🌱کپی آزاد ☺️
6.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ روایت رهبر انقلاب از لحظهای که در مکه و ایام حج خبر تسخیر لانه جاسوسی را دریافت کرد
[ #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند ]
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔺اگر تحلیل راهبردے میخوانید
🔻اگر سرخط تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | http://t.me/joinchat/AAAAAEOsJgWAqXvCnsxz-w
🆔 | @zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش #روبیکا
📌 از مصادیق عاقبت بخیری!
🔹 خدا رحمت كند سرباز واقعی اسلام و انقلاب شهید قاسم سلیمانی را كه فرمود: «برادران، رزمندگان،یادگاران جنگ یكی از شئون عاقبت بخیری نسبت شما با جمهوری اسلامی و انقلاب است . والله والله والله از مهمترین شئون عاقبت بخیری همین است. والله والله والله از مهمترین شئون عاقبت بخیری رابطه قلبی و دلی و حقیقی ما با این حكیمی است كه امروز سكان انقلاب را به دست دارد. در قیامت خواهیم دید مهمترین محورمحاسبه این است.»
💢آنچه که هفته گذشته با انتشار كتاب «روشنبینی امام خمینی در نامه 6 فروردین 1348» اثر جدید آیتالله ریشهری منتشر و روانه بازار شد، حاوی یك سند مهم و متقن از پشیمانی و رهایی از سوءظن نسبت به انقلاب و رهبری فردی است كه زمانی قلم و رفتارش به بیراهه رفت و بنای بیمهری با انقلاب اسلامی را گذاشت.
🔹این سند فاش میسازد آیتالله آذری قمی در نامه به مقام معظم رهبری 2 سال قبل از وفات خود مینویسد : «براساس یك سوءظن ... گرفتار یك تلاطم درونی شدم... ناخواسته مبتلا به ضربهای علیه نظام شدم... اكنون جز رضایت خاطر مبارك نمیخواهم.»
🔸او در نامه خود علت این تحول درونی را در این میداند كه ؛ «سحر شب یازدهم عاشورا با توسل به قمر بنیهاشم – از این تلاطم درونی - رها شدم و خداوند مرا نجات داد.»
🔹او در نامه تصریح میكند ؛ «اگر میل مبارك باشد از آقای مسعودی سؤال فرمایید» غیر از این سند، آیتالله سیدموسی شبیری زنجانی از مراجع بزرگ شیعه هم در كتاب «جرعهای از دریا» به وجود چنین نامهای صحه گذاشته است!
🔹مرحوم آیت الله آذری قمی از علمای بزرگ قم و پای كار انقلاب از شروع نهضت امام خمینی(ره) بود. امضای او در پای همه اعلامیههای علما و مراجع تقلید علیه رژیم شاه و نظام دربار پهلوی در دوران سیاه دیكتاتوری طاغوت در این مرز و بوم دیده می شود. نقش او در تهییج و تحریك و تشویق علما و مردم و نیز شجاعت او در روزهای خوف و خطر برای انقلابیون اولیه نظام اسلامی از نگاه تاریخ پوشیده نیست.
🔸او با تأسیس روزنامه «رسالت» بنای روشنگری درباره یک جریان انحرافی را گذاشت. و درتبیین ولایت مطلقه فقیه 3 جلد کتاب نوشت. پس از چندی مبتلا به سرطان شد و برای تکمیل معالجات به آلمان رفت. یادم میآید آنروزها قبل از رفتن به دیدار امام رفت و ابراز وفاداری و تجدید بیعت کرد.
🔹پزشکان معالج او معتقد بودند او پس از معالجه نباید در کارهای سیاسی دخالت کند. آنها پیشبینی کرده بودند ممکن است این بیماری اثرات خوبی روی رفتار سیاسی و اجتماعی او نداشته باشد.
🔸او پس از رحلت امام (ره) در جریان گفتوگوهای اعضای خبرگان در تثبیت رأی رهبری معظم انقلاب نقش داشت و وفاداری خود را در همانجا به این رأی و پاسداشت آن اعلام کرد.
🔹 اما بعدها همانطور که خود وی در نامه عذرخواهی به آن اشاره میکند دچار «سوءظن» و «تلاطم درونی» شد. همین باعث شد بدخواهان انقلاب را خشنود و دوستداران انقلاب را دلآزرده کند.
🔸 یادم میآید هیئت امنای «رسالت» به آیتالله راستی کاشانی مأموریت داد به قم برود هم به شبهات او پاسخ دهد و هم او را از این تلاطم درونی نجات دهد.
متأسفانه علیرغم اینکه آیتالله راستی تک تک شبهات وی را پاسخ دقیق و موشکافانه داد، اما او زیربار نمیرفت. 🔹لذا مواضعی را اتخاذ کرد که به تعبیر وی در نامه عذرخواهی به پیشگاه رهبری از آن به عنوان «ضربه علیه نظام» یاد میکند!
🔸همینها که امروز به بهانه اهانت به مرجعیت سینه چاک میکنند – حالآنکه در کارنامه سیاسی آنها سراسر ضربه و اهانت به مرجعیت است- آن روزها گرد او جمع شدند و مطالب خلاف او را تیتر یک روزنامههای خود کردند.
🔹یاران انقلاب و رهبری با صبوری و تسامح از این بی مهری گذشتند. البته بعد از چندی این سروصداها خوابید .نامحرمان انقلاب و رسانههای دشمن فهمیدند از این نمد نمیتوانند کلاهی برای خود مهیا کنند!
🔸شنیدم کسی که واسطه رساندن نامه بوده نقل به مضمون گفته بود ؛ «آقای آذری از من خواسته بود رضایت رهبری را مکتوب بگیرم تا او به عنوان یک سند در کفن خود بگذارد.»
🔹کسی که بنای معارضه و مقابله با نظام نداشته باشد به هرحال به او مدد میرسد که از «سوءظن» و «تلاطم درونی» نجات یابد.
🔸نامه آقای آذری یک سند الهی – بهویژه توسل او به قمر بنیهاشم – برای اثبات حقیقتی است که شهید سلیمانی پس از 40 سال جهاد در راه خدا آن را کشف کرده بود.
🔹این خبر برای کسانی که پس از فتنه 88 همچنان بر موضع «محاربه»، «معارضه» و «بغی» هستند عبرتآموز است.
🔸این سخن هشدارآمیز شهید سلیمانی در سپهر سیاست با خط نورانی میدرخشد که ؛ «در قیامت خواهیم دید مهمترین محور محاسبه نسبت هرکس با انقلاب و رهبری آن است».
#محمدكاظم_انبارلویی
[ #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند ]
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
✅ ۸ آذر با کیف غنیشده ایران
🔹ایران اورانیوم غنـــی شده ۶۰ درصدی را از ۲۵ کیلوگرم هم بالاتر برده و حالا برای شروع مذاکرات برای هشتم آذر، یعنی ۲۳ روز دیگر با طرفهای غربی، روسیه و چین توافق کرده، مذاکراتی که افزایش ظرفیت هستهای ایران را در وضعیتی بالاتر از شروع مذاکرات در سال 92 قرار میدهد.
🔸دولت امریکا از یک طرف دندان طمع تیز کرده تا از مذاکره هستهای در وین پلی درست کند برای مذاکره کردن در سایر موضوعات و از طرف دیگر، جمهوریخوان کنگره میگویند که حتی در صورت دستیابی احتمالی به توافق، هیچ تضمینی برای پایدار ماندن آن وجود ندارد: «هر توافقی در وین، توافقی مرده است.»
🔹به گفته مقامات ایرانی و روس، ۹۰ درصد اختلافات حل شده و تنها ۱۰ درصد مسائل البته «کلیدی» باقی مانده که باید بر سر آنها توافق صورت گیرد.
🔸 ایران اصرار دارد که امریکا باید برای نشان دادن حسننیت، همه تحریمها را لغو کند و متعاقب آن تهران نیز پس از راستیآزمایی به تعهداتش در برجام برمیگردد، اما امریکاییها مدعیاند که بازگشت به برجام، باید همزمان از سوی دو طرف انجام شود.
🔹 این درحالی است که مقامات واشنگتن بارها اعلام کردهاند که در صورت توافق جدید، قرار نیست همه تحریمها لغو شود و ۳۰ درصد تحریمها که ربطی به برنامه هستهای ایران ندارد، کماکان به قوت خود باقی خواهد ماند.
🔸از سرگیری دور جدید مذاکرات هستهای درحالی است که ایران سطح غنیسازی خود را افزایش داده و با دست پر پشت میز مذاکره مینشیند.
تولید اورانیوم ۶۰ درصدی، در تاریخ هستهای ایران بیسابقه است.
🔹سخنگوی وزارت خارجه امریکا از بازگشت ایران به میز مذاکرات هستهای استقبال، اما همزمان ارسال پالسهایی برای گسترش دامنه مذاکرات را شروع کرد؛ موضوعی که ایران با آن مخالفت کرده است.
🔸 به گزارش رویترز، ند پرایس پنج شنبه شب در نشست خبری گفت که دولت جو بایدن بازگشت به برجام را نخستین اولویت خود میداند، اما قصد دارد از این بازگشت به عنوان سکویی برای مذاکره بر سر سایر موضوعات با ایران استفاده کند.
🔹آنها درصددند برنامه موشکی و رفتارهای منطقهای ایران را نیز در توافق جدید بگنجانند، اما هیئت ایرانی بارها هشدار داده که مذاکرات تنها بر سر مسئله هستهای خواهد بود و قرار نیست بندهای جدیدی در آن اضافه شود.
🔸فراتر از بحثها درباره گسترش مذاکرات، منتقدان دولت بایدن نیز با صدای بلندتری از اخلال در مذاکرات صحبت میکنند.
🔹وبگاه «واشنگتنفریبیکن» به نقل از رهبران حزب جمهوریخواه در کنگره امریکا نوشته که آنها میخواهند این پیام مستقیم را به ایران ارسال کنند که بایدن از هیچ اختیاری برای دادن وعده ابدی رفع تحریمها برخوردار نیست.
🔸هرچند اکثریت کنگره در اختیار دموکراتها قرار دارد، اما در بین دموکراتها هم برخی مخالف جدی توافق هستهای با ایران هستند که این میتواند کار را برای اجرای آن دشوارتر کند.
🔹 با توجه به خروج امریکا از برجام، هیئت ایرانی دنبال گرفتن تضمین از امریکا است که در آینده چنین سناریویی تکرار نشود، اما مقامات واشنگتن گفتهاند که نمیتوانند چنین تضمینی را بدهند و امضای آنها پای توافق تضمین است.
🔸 درحالی که دولت قبلی امریکا نشان داد که چنین امضاهایی نه تنها تضمین نیستند بلکه به راحتی میتوان چنین توافقاتی را زیر پا گذاشت.
[ #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند ]
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔺اگر تحلیل راهبردے میخوانید
🔻اگر سرخط تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | http://t.me/joinchat/AAAAAEOsJgWAqXvCnsxz-w
🆔 | @zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش #روبیکا
❌نتیجه مصاف آمریکا با ایران
⁉️راهبرد ها را باید بر اساس برآیند آنها سنجید. آمریکا در دو دهه گذشته، به هیچ ابزاری برای مهار جبهه مقاومت دسترسی نداشت، مگر آنکه آن را در حد افراط به کار بست.
اما اکنون روزی نیست که چند تحلیل درباره شکست راهبردی آمریکا و اسرائیل، و قویتر شدن جبهه ایران، در محافل غربی منتشر نشود.این تحلیلها را مرور کنید:
1) بنیاد کارنگی: چند دهه تحریم آمریکا برای مهار ایران شکستخورده و نفوذ ایران در منطقه خاورمیانه افزایش یافته است.
2) نشریه فارن افرز: تحریمهای آمریکا علیه ایران، از سر درماندگی است. آمریکا بیش از اندازه به ابزار تکبعدی تحریم تکیه کرده؛ چنانکه در دوره اوباما، سالانه ۵۰۰ نهاد را به بهانههای مختلف تحریم کرد و در دور ترامپ دو برابر شد.
بایدن هم، تحریمهای جدیدی را اعمال کرد؛ اما شواهد نشان میدهد تحریم، اغلب موثر نبوده است. استفاده از تحریم ارتباطی با اثربخشی آن ندارد، بلکه همه چیز به افول آمریکا برمیگردد که دیگر نمیتواند مانند قبل اعمال قدرت کند. رؤسایجمهور مأیوس آمریکا، اکنون تیر کمتری در کمان دارند. اما تحریم نه تنها
افول آمریکا را آشکار میکند، بلکه باعث تسریع آن میشود. این ابزار، دائما کسلکنندهتر میشود و اوضاع را بدتر میکند. چین و روسیه با خوشحالی برای همکاری با بازیگران تحت تحریم وارد عمل میشوند. احتمال دارد متحدان و شرکا هم خسته شده و از آمریکا فاصله بگیرند.
3) مجله نیوزویک: گزارش دولت بایدن درباره تحریمها، اعتراف به شکست این سیاست است. با این وجود، دولت آمریکا مثل یک کودک وابسته به آبنبات، با تحریم خو گرفته و با وجود شکست، حاضر به کنار گذاشتن نیست. تحریمهای آمریکا در دو دهه اخیر ده برابر شده.
اما دیر یا زود، وقتی فقط یک چکش داشته باشید، هر مشکلی را مثل میخ میبینید. آمریکا از برجام خارج شد و علاوه بر تحریمهای سابق، تحریمهای جدیدی را اعمال کرد. اما ایران پس از دو سال تحمل بدعهدی اعلام کرد از تعهدات داوطلبانه در برجام فاصله میگیرد که در نتیجه آن، گسترش سطح غنیسازی است.
4) اندیشکده کوئینسی: افراط در تحریم، آمریکا را ضعیف، و ایران را قوی کرد. تحریم نادرست، نتوانست مانع از گسترش برنامه هستهای شود، بلکه موجب تهاجمیتر شدن رفتار ایران در حملات نیابتی به نیروهای آمریکا و برخی نفتکشها و تأسیسات نفتی شد.
تحریمها مانع از فعالیت شبکه نیابتی ایران نشد. هدف تحریم دیگر، فشار برای برانگیختن آشوب در ایران بود اما در نهایت، نتیجه معکوس داشت و قدرت نظامیترین عناصر سیاست ایران را تثبیت کرد.
تحریمها اعتماد به جایگزینهای میانهرو را تضعیف کرد. انتظار کاخ سفید برعکس از آب درآمده و ایران در حال تنوع بخشیدن به اقتصاد خود و خروج از وابستگی به درآمد نفت است.
[ #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند ]
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔺اگر تحلیل راهبردے میخوانید
🔻اگر سرخط تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | http://t.me/joinchat/AAAAAEOsJgWAqXvCnsxz-w
🆔 | @zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش
یه ضرب المثل اصفهانیم میگه
از آتيشِش کِسي گرم نيمي شِد اما اِز دودش کور مي شِد
نقل ما شده که از این برجامی که امثال ابطحی براش یقه چاک میکنند، هیچی نفعی که نبردیم هیـــــچ، کلی هم امتیازات بدون چشمداشت تقدیمشون کردیم.
نه جناب؛ دوران خودتحقیری شما با انتخاب مردم جمع شد، دنبال یه جای جدید برای وادادگی باشید و لطفا از کیسه خلیفه نبخشید...
#سادات_عسگری
[ #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند ]
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔺اگر تحلیل راهبردے میخوانید
🔻اگر سرخط تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | http://t.me/joinchat/AAAAAEOsJgWAqXvCnsxz-w
🆔 | @zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش #روبیکا
♦️ سفر معاون سیاسی وزیر خارجه به اروپا
🔹 علی باقری معاون سیاسی وزیر خارجه در جریان سفر به کشورهای اروپایی با چند تن از همتایان خود در اتحادیه اروپا دیدار میکند و گفتگوهایی در خصوص مذاکرات هستهای و موضوعات دوجانبه دارد. سفر وی به سه کشور آلمان، بریتانیا و فرانسه در مقطع فعلی و پیش از آغاز دوباره مذاکرات وین قابل توجه به نظر میرسد.
🔸 این سفر را میتوان در ادامه دیدارهای دوجانبه معاون سیاسی وزیر با همتایانش در اعضای برجام یعنی روسیه، آلمان، فرانسه، بریتانیا و اتحادیه اروپا دانست. چنانچه پیشتر با سفر به مسکو با سرگئی ریابکوف، دیدار و گفتگو داشت. مذاکرات دوجانبه ایران و اعضای برجام بهویژه در اروپا میتواند شامل اهداف زیر باشد:
1️⃣ با توجه به سخنان اخیر دولتمردان آمریکایی مبنی بر اینکه ایران مانع احیای توافق است، تلاش خواهد شد تا تمایل ایران به مذاکره نشان داده شده و اتهام عدم تمایل به احیای برجام تا حدودی مرتفع شود.
2️⃣ پاسخی به تلاش آمریکا در جهت اجماعسازی علیه ایران خواهد بود و پیش از آغاز مذاکرات وین، و با توجه به بیانیه مشترک اخیر اروپا و آمریکا، تلاش میشود تا با تبیین مواضع، ابهامها و پرسشهای دولتهای اروپایی پیش از مذاکرات، مورد ارزیابی قرار بگیرد.
3️⃣ با توجه به نزدیکی کشورهای اروپایی به مدیریت آژانس بینالمللی انرژی اتمی و اثرگذاری سیاستهای آنان بر مواضع شورای حکام، این دیدارها میتواند از صدور قطعنامههای منفی علیه ایران در این نهاد، بهویژه در آستانه آغاز دوباره مذاکرات وین، جلوگیری کند.
4️⃣ این سفر اقدام مناسبی برای زمینهسازی شکلگیری مجدد گفتگوهای وین خواهد بود و سعی میشود تا با مذاکرات دوجانبه با همگی اعضای فعلی برجام، توازن در گفتگوها حفظ شده و یک بازیگر، موقعیت برتری نسبت به دیگران نداشته باشد.
#تبیین
[ #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند ]
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔺اگر تحلیل راهبردے میخوانید
🔻اگر سرخط تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | http://t.me/joinchat/AAAAAEOsJgWAqXvCnsxz-w
🆔 | @zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش #روبیکا
🔰 مرجعیت علمی حضرت عبدالعظیم علیهالسلام
🔻رهبر انقلاب: یک روایت از حضرت هادی علیهالصّلاةوالسّلام است که هم جنبهی علمی حضرت عبدالعظیم و هم جنبهی معنوی آن بزرگوار را نشان میدهد. کسی خدمت امام هادی علیهالسّلام رسید. حضرت به او فرمودند: تو در کجا هستی؟
گفت: در ری.
فرمودند: هر مشکلی در امر دین داشته باشی، میتوانی از عبدالعظیمبنعبدالله الحسنی بپرسی.
یعنی امام هادی علیه السّلام، عبدالعظیم الحسنی را به عنوان یک مرجع علم دین به شیعیان خودشان معرفی کردند. بعد در همین روایت هست که حضرت فرمودند: سلام مرا به او برسان. این هم جنبهی معنوی. ۱۳۷۳/۸/۵
🔻رهبر انقلاب: شخصیت جناب عبدالعظیم هم شخصیت علمی بود و هم شخصیت جهادی بوده و هم ابتکاراتی داشته است. مرحوم «شیخ نجاشی» میگوید: «ایشان خطب امیرالمؤمنین را جمع آوری کرد.» با این حساب، ایشان در حدود صد و هفتاد سال قبل از تألیف نهجالبلاغه، خطب امیرالمؤمنین را جمع آوری کرده است؛ این کارِ خیلی مهمّی است. هیچ بعید نیست سیّد رضی از نوشته ایشان استفاده کرده باشد... ۱۳۸۲/۳/۵
[ #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند ]
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔺اگر تحلیل راهبردے میخوانید
🔻اگر سرخط تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | http://t.me/joinchat/AAAAAEOsJgWAqXvCnsxz-w
🆔 | @zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش #روبیکا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃🌹شب جمعه است هوایت نکنم می میرم...
#شب_جمعه
[ #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند ]
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔺اگر تحلیل راهبردے میخوانید
🔻اگر سرخط تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | http://t.me/joinchat/AAAAAEOsJgWAqXvCnsxz-w
🆔 | @zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش #روبیکا
قــــــرار عاشــــقانه❣
🍃🌹رسول اکرم(ص) در وصیت خود به امیر مؤمنان(ع) فرمودند:
«یا علی !هر کس به من هر روز و هر شب صلوات بفرستد، شفاعتم بر او واجب می شود، اگرچه گناهانش از گناهان بزرگ باشد.»
(جامع الاخبار، ص 67)
🌹🍃
✨خدایا اللهم عجل لولیک الفرج به حق الحسین علیه السلام✨
🍃🌸اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم🌸🍃
✨قرار ما جمعه ها ختم صلوات جهت تعجیل در فرج امام عصر عجل الله ✨
🍃🌹............................
🍃🌹لطفا روی لینک زیر زده 👇و با ذکر تعداد صلوات کلمه #ثبت را بزنید.
https://EitaaBot.ir/counter/d7czt
با ارسال این پست به کانالها و گروهها موثر در فرج باشید.🙏🌹
🌱کپی آزاد ☺️
⁉️ ماجرای بدهی ۵۳۰هزار میلیاردی دولت روحانی
🔹بررسی آمارهای رسمی نشان می دهد، در دو ماه ابتدایی دولتی سیزدهم، ۱۱ هزار میلیارد تومان اوراق منتشر شده، این درحالی است که ۲۰ هزار میلیارد تومان بازپرداخت اصل و سود اوراق انجام شده است.
🔹این بررسی تطبیقی نشان می دهد فعلا به انتشار اوراق برای رفع کسری بودجه تمرکز نشده است.
🔸هماکنون ماهانه فقط ۱۰هزار میلیارد تومان بازپرداخت اوراق فروخته شده در دولت قبل بر عهده دولت جدید است که تا سال ۱۴۰۵ بازپرداخت حدود ۵۳۴هزار میلیارد تومان اصل و سود این اوراق بر عهده دولت است.
🔹دولت قبل در هشت سال عملکرد خود مجموع بدهی به سیستم بانکی، صندوق توسعه ملی و سازمان تامین اجتماعی را به شدت افزایش داد و در واقع بودجه سنواتی را با ایجاد بدهی پیاده کرد.
🔸جزئیاتی از آمارهای بدهی دولت دوازدهم
بر این اساس بدهی بخش دولتی به سیستم بانکی کشور از خرداد ۱۳۹۲ تا تا خرداد ۱۴۰۰ حدود ۵۵۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.
🔹 از سوی دیگر بدهی به جامانده از دولت قبل به صندوق توسعه ملی میلیاردها دلار برآورد شده است. بدهی دولت به تامین اجتماعی در پایان دولت قبل چند صد هزار میلیارد تومان بوده است. فقط وزارت نیرو در ابتدای دولت جدید، ۵۳هزار میلیارد تومان بدهی به پیمانکاران داشت.
🔸باید به این نکته توجه داشت که افزایش حقوقها بدون منابع در دولت قبل، تعهدات فراوانی برای دولت جدید ایجاد کرد.
🔹دولت قبل با خلق پول گسترده اقدام به تامین مصارف جاری خود کرد در حالی که با هر خلق پولی که انجام می شود عملا تعدادی از هموطنانمان به زیر خط فقر فرستاده میشوند.
🔸نکته جالب توجه اینکه بر اساس اعلام رسمی مدیران اقتصادی کشور، در دولت سیزدهم تاکنون دولت خلق پولی نداشته است.
🔹بر اساس تازه ترین موضع گیری مدیران ارشد دولت، هدف گذاری جدید برای سیستم بانکی جلوگیری از خلق پول بانکهاست. البته شاید یک دلیل دیگر که از بانک مرکزی استقراض نشده این بود که دولت قبل تا پایان کارش سقف قانونی ۳درصد استقراض را پر کرده بود و دولت سیزدهم تمایلی به دور زدن قانون نداشت، چراکه در این دولت اعتقادی هم به خلق پول وجود ندارد.
[ #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند ]
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔺اگر تحلیل راهبردے میخوانید
🔻اگر سرخط تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | http://t.me/joinchat/AAAAAEOsJgWAqXvCnsxz-w
🆔 | @zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش #روبیکا
📌 چرایی گزارش ۱۰۰ روز نخست
🔸با نزدیکشدن به موعد ۱۰۰ روز نخستِ روی کار آمدن دولت سیزدهم و آمادهشدن رئیسجمهور برای ارائه گزارش اقدامات ۱۰۰ روز دولت به مردم، بحث بر سر چرایی انتخاب بازه زمانی ۱۰۰ روز برای ارائه گزارش، در برخی محافل داغ شده است.
🔸تاریخچه گزارش «برنامه ۱۰۰روزه» به فرانکلین روزولت رئیسجمهور آمریکا (۱۹۴۵-۱۹۳۳) برمیگردد. روزولت عبارت «۱۰۰ روز نخست» را در یک نطق رادیویی در ۲۴ آگوست ۱۹۳۳ به کار برد. او وقتی به ریاستجمهوری رسید که آمریکا در میانه وخیمترین بحران اقتصادی تاریخ خود بود. روزولت در ۱۰۰ روز نخست ریاستجمهوری، قوانین فدرال بیسابقهای مطرح و فرمانهای اجرایی صادر کرد که منجر به «طرحی نو» (New Deal) شد.
🔻نیو دیل، دخالت دولت در اقتصاد برای خروج از بحران وخیم سرمایهداری و دمیدن جان تازه به زیرساختهای این نظام بود. به همین دلیل بلافاصله پس از پیروزی روزولت در انتخابات سال ۱۹۳۲، دولت فدرال برنامههای اصلاحی خود را آغاز کرد که به تحولات عظیم اقتصادی و اجتماعی انجامید.
🔹روزولت در نظام پولی و مالی مداخله کرد و نظارت دقیقی بر عملکرد بانکهای خصوصی و بازارهای سهام داشت. وی انحصار بخش خصوصی در اینگونه فعالیتها را شکست و به تنظیم بازار پرداخت. موفقیت این برنامه، حمایت وسیع تودههای آسیبدیده از بحران اقتصادی را برای حزب دموکرات و شخص روزولت به همراه آورد.
🔸از آن پس، چارچوب «۱۰۰روزه» برای تبیین دستاوردهای روسایجمهور آمریکا و سایر کشورهای جهان به سنتی در حکمرانی تبدیل شد تا روسایجمهور با گزارش ۱۰۰روزه، به مردم خود اطمینانخاطر دهند که به وعدهها وفادار هستند.
🔹البته بین سیاسیون «جان اف کندی»، براین باور بود که اقدامات اساسی نهتنها در ۱۰۰روز نخست انجام نمیشود، بلکه گاهی در هزار روز نخست هم انجام نخواهد شد. حتی ممکن است در طول مدیریت دولت هم انجام نشود اما میتواند آغاز شود.
🔸در ایران هم دولت روحانی نخستین دولتی بود که رئیس آن، از عملکرد ۱۰۰ روز نخست دولت به مردم گزارش داد. او سهشنبه پنجم آذر ۱۳۹۲، پس از خبر سراسری ساعت ۲۱ در یک برنامه تلویزیونی، گزارش ۱۰۰ روزه دولت را به مردم ارائه کرد.
🔻رهبر معظم انقلاب هم برنامه ۱۰۰ روز نخست دولتها را فرصتی برای خدمت به مردم و کشور توصیف کردند و گفتند: «در بعضی از کشورهای دنیا معمول است، در کشور ما هم اخیرا معمول شده که در اول مسئولیت، روسای محترم یک فرصت ۱۰۰روزه را معین میکنند و میگویند در این ۱۰۰ روز مثلا این کارها را یا یک کارهایی را انجام میدهیم، مردم هم در فرصت ۱۰۰روزه قضاوت میکنند، مطبوعات و دیگران میگویند در این ۱۰۰روز اینجور کار شد؛ خب معلوم میشود که در ۱۰۰ روز میشود کارهای مهمی کرد. یکسال سه تا ۱۰۰ روز به اضافه یک ۶۵ روز است؛ بنابراین، زمان کمی برای کار نیست.»
🔹از زاویهدید نظریههای مدیریت زمان (Time Management) هم «سه ماه» زمان مناسبی برای شناسایی، اولویتبندی، برنامهریزی، مدیریت امور براساس بازه زمانی و واقعبینانه است.
هرچند معیار ۱۰۰روز برای قضاوت درباره دستگاه اجرایی یک کشور، معیار جامع و کاملی نیست اما در فضای رسانهای حتی اگر سران کشورها برنامه ۱۰۰روزه هم نداشته باشند، باز اغلب براساس عملکرد خود در ۱۰۰روز نخست، ارزیابی و قضاوت میشوند.
🔸بهعبارت دقیقتر، هرچند برنامه ۱۰۰روزه نمیتواند تصویر واضحی از کارنامه دولت ارائه دهد اما میتواند افق موفقیتهای یک دولت را نشان دهد.
🔹 مسلما در بحث اعداد هم عدد ۱۰۰ و «۱۰۰ روز نخست» فعالیت یک دولت موضوعیت و تقدسی ندارد و فقط براساس یک عرف پذیرفتهشده در کشورها، شاخصی برای قضاوت درباره وعدههای انتخاباتی رئیس دولت است.
🔸حال باید دید رئیسجمهور که دولتش موفقیتهای غیرقابلانکاری ازجمله واکسیناسیون عمومی و عضویت دائم ایران در سازمان همکاریهای شانگهای را در ۱۰۰روز نخست کسب کرده و با سفرهای استانی تجربه ارتباط نزدیک و رودررو با مردم را داشته، چگونه از «۱۰۰ روز نخست» دولت خود گزارش میدهد.
[ #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند ]
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔺اگر تحلیل راهبردے میخوانید
🔻اگر سرخط تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | http://t.me/joinchat/AAAAAEOsJgWAqXvCnsxz-w
🆔 | @zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش #روبیکا