☫ دقایقی برای تَفکُّر ☫
نم بارون، هوای گرگ و میش، بخاری و اتاق تاریک... انصافا هوا،هوای خوابه نه روبرویی یا یه عالمه دا
جلسه ی آموزش #مهارت_کنترل_خشم به دانش آموزان عزیزم
در دبیرستان تیزهوشانِ علامه حلی
اثر محبت افراطی در کودکان
عبارت است از:
🔸خودخواهی
🔸کم طاقتی
🔸اتکای به غیر یا وابستگی به دیگران
🔸جسارت به دیگران
🔸ضعف نفس و شکوفا نشدن استعدادهای پنهان کودک
@zamanetafakor
4_5915559448641799979.MP3
688.9K
۲ دقیقه پای درددل مرحوم استاد علی صفایی حائری
از چوب کمتریم
حرف ک زیاده ولی کو گوش شنوا؟!😔
اصلا آدم چرا باید به کسی چیزی بگه؟
وقتی درکی ازحرف اون آدم نداره
☫ دقایقی برای تَفکُّر ☫
۲ دقیقه پای درددل مرحوم استاد علی صفایی حائری از چوب کمتریم حرف ک زیاده ولی کو گوش شنوا؟!😔 اصلا
عزیز دلم
ببخش که یادم رفت نعمتات برای نزدیک شدن به تو بود نه فاصله...
ببخش که قلبم جای هر کسی شد جز تو
نشاطِ جوانیم رو صرف کردم و چیزی جز پشیمونی به دست نیاوردم
و تو با وجود همه این بی معرفتیام هنوزم ازم نا امید نشدی...
از دست نده کسی را که وقتی اِسمت را میبَرد
گویی مکانِ امنی را توصیف میکند!
"محمود درویش"
💑 به ویژگی های منفی همسرتان فکر نکنید
🔸چشمتان را ببندید و تصور کنید که فرزند دلبندتان چاقوی تیزی در دست دارد و هنگام دویدن زمین میخورد و چاقو وارد چشم یا دهان او میشود.
🔸اگر حادثه تلخی را با توجه و تمرکز، تصور کنید حال شما را خراب میکند و اگر ادامه دهید حتی ممکن است فشارتان بیفتد. افکار و ذهنیات ما رابطه مستقیم در خوشی یا ناخوشی حال ما دارد.
🔸اگـــر به بدیهای همــسرتان در ذهـن خود متمـرکــز شویــد و یا به خوبی های او فکــر کنــید حالتان را بد یا خــوب میکنــد. مثبت اندیش باشید تا کینهها و کدورتها در قلبتان رنگ ببازند و با حال خوب در کنار همــسر و فرزندانتان از زندگی لذت ببریــد.
@zamanetafakor
وقتی برای دیگران لقمهی
بزرگ تر از دهانشان باشی
آنها چاره ای ندارند جز اینکه
خُردت کنند تا برایشان اندازه شوی
پس مراقب معاشرت هایت باش..!😉
@zamanetafakor
والدین، وظیفه دارند «انتخاب کردن» را به فرزندانشان بیاموزند...
شما دائم برای فرزندتان تصمیم گیری نکنید، یا نظرتان را به او تحمیل نکنید. زیرا او باید در سالهای آینده، تصمیم ها و انتخاب های مهمی داشته باشد، مثل: انتخاب دوست، انتخاب رشته تحصیلی، انتخاب شغل، انتخاب همسر و...
البته کودک در سن زیر پنج سال، قدرت تصمیم گیری و انتخاب محدودی دارد... و اگر تعداد گزینه ها زیاد شود، او قدرت انتخاب کردن ندارد.
تعداد انتخابهای کودک را محدود کنید تا قدرت تصمیم گیری پیدا کند و انتخاب کردن را یاد بگیرد. مثلا باید در سن زیر پنج سال، دو گزینه به او پیشنهاد دهید تا بتواند یکی از آنها را انتخاب کند. به عنوان مثال، موقع رفتن به مهمانی، دو لباس مناسب مهمانی از کمد خارج کنید، تا او یکی را بتواند انتخاب کند.
@zamanetafakor
مراجعه کننده
👱♀️دخترم با من لجبازی میکنه...
🌿سلام وقت بخیر
دخترم یازده سالشه و به شدت با من لجبازی میکنه و شاید من هم باهاش لجبازی میکنم. اینکار من رو خیلی زجر میده هر چقدر تصمیم میگیرم بهتر باهاش رفتار کنم و بیشتر خودم رو کنترل کنم ولی متاسفانه نمیشه. سر هر موضوع کوچیکی دعوامون میشه.
لطفاً راهنمایی بفرمایید.
📚پاسخ:
💐با سلام
🙏از اینکه به ما اعتماد کردید سپاسگزارم.
اینکه دغدغه تعامل صحیح با فرزندتان را دارید بسیار قابل تقدیر است.
💢با توجه به مواردی که ذکر کردید، نکاتی را خدمتتون عرض می کنم:
1️⃣ فرزندان نیاز به توجه والدینشان دارند، اگر والدین به خاطر کارهای خوب و مطلوب، فرزندانشان را مورد توجه قرار ندهند فرزندان از طریق کارهای نامطلوب توجه والدین را به خودشان جلب می کنند مثلا دخترخانمتون می بیند اگر با شما لجبازی کند شما متوجه او می شوید و از این طریق دارد توجه شما را جلب می کند، از این به بعد رفتارهای خوب فرزندتان را ببینید و تشویقش کنید و در مقابل کارهایی که با شما لجبازی می کند بی اعتنا باشید.
2️⃣ فرزندتان نیاز دارد که حق انتخاب داشته باشد تا استقلال طلبی او پرورش پیدا کند، اگر همیشه با او مخالفت کنید و حق انتخاب به او ندهید خب طبیعتا ایشان با شما لجبازی می کند و با لجبازی می گوید منو ببین، منم حق انتخاب دارم.
3️⃣ ممکن است فرزندتان هر چه می خواسته سریع برای اوتهیه کرده اید و باعث شده ایشان لوس شود و هر چه می خواهد سریع باید فراهم شود و نمی تواند صبر کند، اگر به این علت باشد نیاز هست خودکنترلی ایشان را تقویت کنید البته خود کنترلی باید در سنین پایین انجام شود ولی الان هم موثر هست، چون اطلاعات ما در مورد فرزندتان و تعامل شما و فرزندتان خیلی کم هست به خاطر همین نمی توانیم مشکل یا مشکلات اصلی را که سبب لجبازی ایشان می شود را پیدا کنیم و نیاز به اطلاعات کامل داریم.
درخدمتم
موفق باشید.
@zamanetafakor