#آداب_زیارت_امام_حسین_ع
آداب زيارت
عن علي بن الحکم يرفعه إلي أبي عبدالله عليهالسلام قال: إذا زرت أبا عبدالله عليهالسلام فزره و أنت حزين مکروب شعث مغبر جائع عطشان، فإن الحسين عليهالسلام قتل حزينا مکروبا شعثا مغبرا جائعا عطشانا، و أسأله الحوائج و انصرف عنه و لاتتخذهوطنا.
ثواب الاعمال، ص 114.
علي، پسر حکم، به صورت مرفوع از امام صادق عليهالسلام روايت ميکند که: «هرگاه خواستي امام حسين عليهالسلام را زيارت کني، در حالي زيارت کن که محزون، اندوهناک، پژمرده، پريشان، گرسنه و تشنه باشي، زيرا امام حسين عليهالسلام محزون، اندوهناک، ژوليده، خاکآلود، گرسنه و تشنه کشته شد، و خواستههاي خويش را از او بخواه و برگرد و آن جا را براي خود وطن مساز.»
2. قال الصادق عليهالسلام لبعض أصحابه: تاتون قبر أبي عبدالله عليهالسلام؟ فقال له: نعم، قال: تتخذون لذلک سفرة؟ قال: نعم. قال: أما لو أتيتم قبور آبائکم و أمهاتکم لم تفعلوا ذلک. قال: قلت فأي شي ء ناکل؟ قال: الخبز باللبن. [2] .
امام صادق عليهالسلام به يکي از يارانش گفت: «به سر قبر امام حسين عليهالسلام ميرويد؟ گفت: آري. امام گفت: در آن سفر ميگستريد؟ گفت: آري. امام گفت: اگر بر سر قبر پدران و مادران خويش ميرفتيد، چنين نميکرديد. راوي گويد: «گفتم: پس چه بخوريم؟ امام گفت: نان و شير»
3. قال الصادق عليهالسلام: بلغني أن قوما إذا زاروا الحسين عليهالسلام حملوا معهم السفرة فيها الجداء و الأخبصة و أشباهه، لو زاروا قبور أحبائهم ما حملوا معهم هذا. [3] .
امام صادق عليهالسلام گفت: «به من خبر رسيده که گروهي هرگاه به زيارت امام حسين عليهالسلام ميروند، با خود سفرهاي بر ميدارند که در آن برهي بريان و حلواي خرما و چيزهاي شبيه آن است، اگر بر سر قبر دوستانشان ميرفتند آن سفره را با خود بر نميداشتند.»
4. قال الصادق عليهالسلام: اذا أتيت أبا عبدالله الحسين عليهالسلام فاغتسل علي شاطيء الفرات ثم البس ثيابا طاهرة، ثم امش حافيا، فأنک في حرم من حرم الله عزوجل و حرم رسوله صلي الله عليه و آله و عليک بالتکبير و التهليل و التمجيد و التعظيم لله عزوجل کثيرا والصلاء علي محمد و أهل بيته صلوات الله عليهم حتي تصير إلي باب الحائر ثم تقول:
السلام عليک يا حجةالله و ابن حجتة، السلام عليکم يا ملائکه الله و زوار قبر ابن نبي الله.
ثم اخط عشر خطي، ثم قف و کبر الله ثلاثين تکبيرة، ثم امش إليه حتي تأتيه من قبل وجهه و استقبل وجه بوجهک واجعل القبلة بين کتفيک ثم قل:
السلام عليک يا حجة الله و ابن حجتة، السلام عليک يا ثار الله في الارض و ابنثاره، السلام عليک يا وتر الله الموتور في السماوات و الارض أشهد أن دمک سکن في الخلد و اقشعرت له أظلة و بکي له جميع الخلائق و بکت له السماوات السبع و الأرضون السبع و ما فيهن و ما بينهم و من يتقلب في الجنة و النار من خلق ربنا و ما يري و ما لا يري، أشهد أنک حجة الله و ابنحجته و أشهد أنک ثارالله و ابنثاره و أشهد أنک وتر الله الموتور في السماوات و الأرض و أشهد أنک بلغت عن الله و نصحت و وفيت و أوفيت و جاهدت في سبيل ربک و مضيت للذي کنت عليه شهيدا و مستشدا و شاهدا و مشهودا. أنا عبدالله و مولاک و في طاعتک و الوافد إليک، ألتمس بذلک کمال المنزلة عند الله عزوجل و ثبات القدم في الهجرة إليک و السبيل الذي لايختلج دونک من الدخول في کفالتک التي أمرت بها، من أراد الله بدأ بکم، من أراد الله بدا بکم، من اراد الله بکم، بکم يبين الله الکذب و بکم يباعد الله الزمان الکلب و بکم يفتح الله و بکم يختم الله و بکم يمحو الله ما يشاء و بکم يثبت و بکم يفک الذل من رقابنا، و بکم يدرک الله ترة کل مؤمن و مؤمنة تطلب، و بکم تنبت الأرض أشجارها، و بکم تخرج الأشجار أثمارها، و بکم منزل السماء قطرها، و بکم يکشف الله الکرب، و بکم ينزل الله الغيث، و بکم تسبح الأرض التي تحمل أبدانکم. لعنت أمة قتلتکم، و أمة خالفتکم، و أمة جحدت و لايتکم، و أمة ظاهرت عليکم، و أمة شهدت و لم تنصرکم، الحمدلله الذي جعل النار مأواهم و بئس وردالواردين، و بئس الورد المورود و الحمدالله رب العالمين.
صلي الله عليک يا أبا عبدالله، أنا إلي الله ممن خالفک بريء، أنا إلي الله ممن خالفک بريء، أنا إلي الله ممن خآلفک بريء.
ثم ائت عليا ابنه عليهالسلام و هو عند رجليه و تقول: السلام عليک يابن رسولالله، السلام عليک يا بن علي أميرالمؤمنين، السلام عليک يابن الحسن و الحسين، السلام عليک يابن خديجة و فاطمة، صلي الله عليک، صلي الله عليک، صلي الله عليک، لعن الله من قتلک، لعن الله من قتلک، لعن الله من قتلک، أنا إلي الله منهم بريء، أنا إلي الله منهم بريء، أنا إلي الله منهم بريء ]ثم تقوم فتؤمي بيدک إلي الشهداء و تقول:[ السلام عليکم، السلام عليکم، السلام عليکم، فزتم و الله، فزتم والله، فزتم و الله، يا ليتني کنت معکم فأفوز فوزا عظيما.
#آداب_زیارت_امام_حسین_ع
ثم تدور فتجعل قبر أبي عبدالله عليهالسلام بين يديک فتصل ست رکعات و قد تمت
زيارتک.
هذه الزيارة رواية الحسن بن راشد عن الحسين بن ثوير عن الصادق عليهالسلام [4] .
[4] کتاب من لا يحضره الفقيه، ج 2، ص 594 - 597.
امام صادق عليهالسلام گفت: «زماني که به زيارت امام حسين عليهالسلام آمدي، نخست از آب فرات غسل کن و لباس پاکي بپوش، سپس با پاي پياده پيش رو که تو در حرمي از حرمهاي خداي عزوجل، و در حرمي از حرمهاي رسول خدايي، و تا ميتواني خدا را با تکبير و تهليل، و با مجد و عظمت ياد کن (تسبيحات اربعه را بسيار تکرار کن) و بر محمد و آل محمد صلي الله عليه و آله درود بفرست، تا به درب حرم برسي. به آن جا که رسيدي ميگويي: درود بر تو، اي حجت خدا! سپس ده گام به پيش بردار، بايست و سي مرتبه بگو: الله اکبر. سپس به سوي او پيش رو تا به بالاي سرش برسي و به طوري که رويت مقابل روي او باشد و قبله را پشت سر خود، ميان دو کتف خويش قرار دهي. سپس بگو:
درود بر تو، اي حجت خدا و پسر حجت خدا! درود بر تو، اي آن که خونش و خون پدرش بر زمين مانده است که خدا خود خونخواه شما است! درود بر تو اي بيکس که خدا، دادخواهت در آسمان و زمين است. گواهي ميدهم که خون تو در بهشت جاودانه قرار گرفت و فرشتگان پردهدار عرش الهي از آن متأثر شدند و همهي آفريدگان، بر آن گريستند، هفت آسمان و زمين و آن چه که در آنها و ميان آنها است، برايش گريه کردند و هر که از آفريدگان پروردگارمان در بهشت و دوزخ درآمد و شد است، و هر چه که به چشم ميآيد و هر آن چه که ديده نميشود، بر آن گريست. گواهي ميدهم که تو، حجت خدا و پسر خدايي و گواهي ميدهم که خدا خود خونخواه خون تو و خون پدرت است و گواهي ميدهم که تو بيکس و خون بر زمين ماندهاي هستي که خدا، دادخواهت در آسمانها و زمين است. گواهي ميدهم که تو حق را از جانب خدا به مردم رساندي، خيرخواهي کردي، به عهد خود وفادار بودي و پيمان خويش به پايان رساندي، در راه پروردگارت، به جان کوشيدي و به راهي که خود گواه صادق، و شهيد و شاهدش بودي، رفتي. من بندهي خدا، چاکر تو، در طاعت تو و ميهمان توام. با اين زيارت از تو التماس ميکنم که کمال منزلت را پيش خداي عزوجل و ثبات قدم را در هجرت به سوي تو داشته باشم، و راهي را بپيمايم که جز تو، کس در آن مجذوبم نسازد، تا به کفالت تو که به ورود در آن مأمورم، وارد شوم. هر که خدا را خواهد، با شما سرآغاز، هر که خدا را خواهد، با شما سرآغازد، هر که خدا را خواهد از شما آغاز کند.
توسط شماست که خدا، دروغ دروغگويان را افشا کند و به خاطر شما، روزگار سختي و رنج را به دور اندازد. خدا ]خواستههاي خود را[ با شما بياغازد و با شما به سامان برد. خدا هر چه را که بخواهد از ميان ببرد و هر چه را که بخواهد دوام بخشد با شما از ميبرد يا دوام ميبخشد و به واسطهي شما زنجير ذلت از گردنمان بردارد. با شما است که خدا از خون ريخته شدهي هر مرد و زن باايمان، خونخواهي کند و انتقام کشد، به خاطر شما است که زمين، درختانش را ميروياند و به خاطر شما است که درختان ميوه ميدهند. به خاطر شما است که آسمان، قطرههاي برکتش را فروميريزد. با شما خدا اندوه را ميزدايد، با شما خدا باران را ميباراند و با شما زميني که بدنهاي شما را در برگرفته است، تسبيح خدا ميگويد. نفرين شده است امتي که شما را کشت و امتي که با شما مخالفت کرد وامتي که ولايت شما را انکار کرد و امتي که دست به دست هم داد، در برابر شما ايستاد و امتي که مظلوميت شما را ديد، ما شما را ياري نکرد. سپاس خدا را که آتش دوزخ را جايگاه آنها قرار داد، و چه بد جايگاهي است دوزخ، براي کساني که به آن در ميآيند! چه بدنه آنها که به دوزخ درآيند! و سپاس خدايي را که پروردگار جهانيان است.
درود خدا بر تو باد، يا أبا عبدالله، من از آنها که با تو مخالفت ورزيدند به سوي خدا برائت ميجويم؛ من از آنها که با تو مخالفت ورزيدند، به سوي خدا، برائت ميجويم؛ من از آنها که با تو مخالفت ورزيدند، به سوي خدا، برائت ميجويم.
#مجالس_امام_حسین_علیه_السلام
#سیره_و_اخلاق_مداح_امام_حسین_ع
#آموزش_مداحی
#آداب_نوکری
⚫️آداب عزاداری اباعبدالله الحسین⚫️
1- سیاهپوشی :
از نظر فقهی پوشیدن لباس سیاه مکروه است ولی در عزاداری امام حسین (علیه السلام ) و ائمه معصومین (علیهم السلام ) استثناء شده است زیرا این کار نشانه حزن و اندوه و نمودار شعائر و حماسه ها است .
2- تسلیت گویی :
اصل تسلیت گفتن در شرایط مصیبت و اندوهی که بر کسی وارد شده در اسلام مستحب است.
پیامبر اکرم (ص) : هرکس مصیبت دیده ای را تسلیت گوید ، پاداشی همانند او دارد. (سفینةالبحار، ج2، ص188 )
- این سنت در بین شیعیان رایج است و با جمله « اَعظَمَ اللهُ اُجُورَکُم » همدیگر را تسلیت می دهند.
- امام باقر (ع ) : وقتی شیعیان به هم می رسند در مصیبت ابا عبدالله (ع )این جمله را تکرار نمایند : « اَعظَمَ اللهُ اُجُورَنا بمُصابنا بالحُسَین (ع ) وَ جَعَلَنا وَ اِیاکُم مِنَ الطالبینَ بثاره مع وَلیهِ الاِمام المَهدی مِن الِ مُحَمَدٍ علیهمُ السَلامُ.» خداوند اجر ما را به سوگواری و عزاداری بر امام حسین (علیه السلام ) بیفزاید و ما و شما را از خونخواهان او همراه با ولی خود امام مهدی از آل محمد (علیهم السلام ) قرار بدهد . (مستدرک الوسایل،ج2،ص216)
3- تعطیلی کار در روز عاشورا :
امام صادق (ع ) : کسی که روز عاشورا را تعطیل کند ، یعنی عقب کسب و کارش نرود و به کوری چشم بنی امیه که روز عاشورا را متبرک می دانستند، اگر کسی برای معیشت روزانه اش هم فعالیتی نکند، خداوند حوائج دنیا و آخرتش را بر آورد و کسی که روز عاشورا روز حزن و اندوه او باشد، در عوض فردای قیامت که برای همه روز هول و ترس است برای او روز شادی خواهد بود.(امالی شیخ صدوق ، ص129)
4- زیارت و زیارت خوانی :
علقمة بن حضرمی از امام باقر (ع ) در خواست نمود که مرا دعایی تعلیم بفرما که از راه نزدیک یا دور و از خانه ام در این روز (روز عاشورا ) بخوانم .
امام فرمودند : ای علقمه ! هرگاه خواستی (دعا بخوانی ) دو رکعت نماز بخوان بعد از آن این زیارت (عاشورا ) را بخوان .پس اگر تو این زیارت را بخوانی ، دعا کرده ای به آنچه که ، ملائکه برای زائر حسین (ع ) دعا می کنند و خداوند صد هزار هزار درجه برای تو بنویسد و مثل کسی هستی که با حسین (ع ) شهید شده باشد تا مشارکت کنی ایشان را در درجات ایشان و شناخته نشوی مگر در جمله شهیدانی که شهید شده اند با آن حضرت و نوشته شود برای تو ثواب زیارت هر پیغمبری و رسولی و ثواب زیارت هر که زیارت کرده حسین (ع) را از روزی که شهید شده است . (مصباح المتهجد ، ص714)
اگر می توانید زیارت عاشورای معروفه را با صد لعن و صد سلام بخوانید و اگر وقت ندارید برای صد لعن و صد سلام ، زیارت عاشورای غیر معروفه را که در اجر و ثواب با زیارت معروفه یکسان است ، هر روز بخوانید. (هر دو زیارت در مفاتیح الجنان هست.)
5 - تباکی و گریستن :
در حدیث قدسی آمده که خداوند به حضرت موسی (ع) فرموند : ای موسی ! هر یک از بندگانم در زمان شهادت فرزند مصطفی (ص) (روز عاشورا) گریه کند یا حالت گریه به خود بگیرد و بر مصیبت سبط پیامبر(ص) تعزیت گوید همواره در بهشت خواهد بود(مستدرک سفینه البحار، ج7، ص235)
6- برگزاری مجالس عزاداری :
امام صادق (ع) می فرماید : مجلس گرفتن شما را من دوست می دارم . در مجالس خود « امر ما را » زنده بدارید . خداوند رحمت کند کسی که امر ما را زنده بدارد (وسایل الشیعه، ج10، ص235)
7 – نماز جماعت ظهر عاشورا :
سید الشهداء و یاران با وفای او همه کشته راه نماز شدند.از این رو در زیار ت مطلقه امام حسین خطاب به امام
می گوییم : اشهد انک قد اقمت الصلاة و اتیت الزکاة و امرت بالمعروف و نهیت عن المنکر .
8 – تحمل اندکی سختی :
بايد مقدارى از لذائذ زندگى را كه از خوردن و نوشيدن و حتّى خوابيدن و گفتن بدست مىآيد ترك نموده ( مگر آن كه لازم باشد ) و ديدار با برادران دينى را ترك كرده و آن روز را روز گريه و اندوه خود قرار دهد.و مانند كسى باشند كه پدر يا فرزند خود را از دست داده است .
- امام صادق (ع) : در روز (عاشورا) از کارهای لذتبخش دوری شود و آداب و سنن سوگواری بر پا گردد و تا زوال خورشید از خوردن و آشامیدن خودداری شود و بعد از آن همان غذایی خورده شود که سوگوارن می خورند. (میزان الحکمه ، ج8 ، ص3783)
یکی از علما می فرمودند : از روز 7 محرم که آب را بر امام حسین (علیه السلام) بستند تا روز عاشورا سعی کنید آب نیاشامید، نوشیدنی های دیگر بیاشامید ولی به احترام آقا و اهل بیتش آب نیاشامید.
9- رعايت اخلاص:
عزاداری را بخاطر رسم و عادت انجام نداده و سعى كنيم اين كارها را با نيتى خالص و براى رضاى خدا انجام داده و در خلوص خود نيز صادق باشيم. زيرا كار كوچكى كه با نيت خالصانه و صادقانه همراه باشد بهتر از كارهاى زيادى است كه خلوص و صداقت در آن نباشد ، حتى اگر چندين هزار برابر باشد.
@zameneashk1
هدایت شده از ضامن اشک بر امام حسین ع مادرش فاطمه س است.
4_5958612750572717171.mp3
37.03M
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشوراء
#شرح_و_تفسیر_زیارت_اربعین
#زوار_کربلاء
آداب ویژه وعرفانی زیارت امام حسین ع
#خادم_الحسین_علیه_السلام_تابع_منش
@zameneashk
@zameneashk1
هدایت شده از کانال امین الله : ویژه تلاوت ، ادعیه و زیارات معصومین
4_6014992966655936255.mp3
4.11M
هدایت شده از کانال امین الله : ویژه تلاوت ، ادعیه و زیارات معصومین
4_5818973859017131513.mp3
12.02M
#زیارت_عاشوراء
#اباذرالحلواجی
کانال زیارت امین الله
https://eitaa.com/joinchat/2395013167Cdd29461dd7
هدایت شده از کانال امین الله : ویژه تلاوت ، ادعیه و زیارات معصومین
7.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هدایت شده از کانال امین الله : ویژه تلاوت ، ادعیه و زیارات معصومین
4_5769268382889150535.pdf
669.5K
#دعای_علقمه
متن دعا
کانال زیارت امین الله
https://eitaa.com/joinchat/2395013167Cdd29461dd7
هدایت شده از کانال امین الله : ویژه تلاوت ، ادعیه و زیارات معصومین
زيارة الناحية المقدسة - ميثم التمار - Copy.mp3
49.52M
#زیارت_ناحیه_مقدسه
#زیارت_امام_حسین_ع
کانال زیارت امین الله
https://eitaa.com/joinchat/2395013167Cdd29461dd7
هدایت شده از کانال امین الله : ویژه تلاوت ، ادعیه و زیارات معصومین
zyarate_nahie_moghadaseh_tarjomeh.pdf
750.3K
#زیارت_ناحیه_مقدسه
متن زیارت
کانال زیارت امین الله
https://eitaa.com/joinchat/2395013167Cdd29461dd7