دولت، این بار جدی بگیرد:
تله عنکبوت و هشدار دیدبان
🔹دستگاه های اطلاعاتی، دیدبان امنیت و اقتدار هر کشور در برابر تهدیدات خارجی هستند. بنابراین، ارزیابی ها و هشدار آنها معمولا مورد اهتمام ویژه مدیران ارشد قرار می گیرد.
🔹چند تن از معاونان وزارت اطلاعات، اخیرا درباره تهدیدات ناشی از FATF و مذاکره با آمریکا، هشدارهایی را عنوان کرده اند که قابل تامل و توجه است.
🔹بنابر گزارش آقای میثم ظهوریان، نماینده مجلس:
🔻"جلسه کمیسیون اقتصادی در مورد FATF برگزار شد که طی آن معاونین وزیر اطلاعات، قویاً معتقد بودند تصویب لوایح مربوطه، نه تنها کمکی به حل موضوع FATF نخواهد کرد، بلکه در بلندمدت آن را تشدید خواهد کرد. بر روی این موضوع هم که حق شرطها درباره دو لایحه از طرف FATF پذیرفته نخواهد شد و با توجه به کنوانسیون وین هم مشخص نیست در دادگاه بین المللی پذیرفته شود، اتفاق نظر وجود داشت".
🔹همچنین آقای صفدری معاون وزیر اطلاعات، درباره شایعات مذاکره با آمریکا اعلام کرد:
🔻"طبق راهبردهای مصوب کشور، مذاکره در دستور کار نیست
🔻متاسفانه بعضیها، خودشان را با ساز و کوک اجانب هماهنگ میکنند. تئوری آمریکاییها، اِعمال فشار برای مذاکره با هدف ترساندن است؛ مقصود آمریکاییها از مذاکره، این نیست که بر مبنای احترام متقابل، چیزی بدهند.
🔻وقتی مذاکره برای تهدید است، بزرگترین سَم است. کسانی که خیال میکنند، در میز مذاکره با آمریکاییها به نتیجه میرسند، یا سیاستها را نمیفهمند و یا با ادبیات مذاکره آشنا نیستند.
🔻امروز مذاکره با آمریکا، به لحاظ سیاسی و امنیتی هیچ نفعی نخواهد داشت. تمام منفعت مذاکره برای آمریکاست. در حال حاضر وقت مذاکره نیست، کسانی که حرف از مذاکره میزنند، چیزی عایدشان نمیشود".
🔹از سوی دیگر، وزیر اطلاعات گفته است:
🔻"آمریکاییها فشار برای مذاکره تحمیلی را افزایش خواهند داد و با پیشنهادهای بهظاهر اغواکننده، تطمیعی و تهدیدی، اقدام خواهند کرد.
🔻نکته مهمی که باید توجه کنیم، آمریکاییها در طول چند دهه گذشته همواره بر مذاکره دمیده و خلاف آن عمل کردهاند.
🔻آمریکا در شرایط مختلف هیچ گاه صداقت نداشته و از قرارداد الجزایر تا برجام و مذاکرات دولت سیزدهم در عمان، پایبند نبوده است.
🔻اگر صبر و استقامت باشد، اقتصاد و استقلال خود را حفظ میکنیم و میتوانیم این مرحله را با قدرت بگذرانیم. اما اگر وادادگی باشد و بوق و کرناهای مذاکره، شیفتگی، هراس و ترس غلبه کند، بازنده خواهیم بود. دشمن، مذاکره را برای بازی برد-برد نمیخواهد".
🔹بر اساس این ارزیابی اطلاعاتی دقیق (مبتنی بر اخبار جاری و تجارب گذشته)، ضرورت دارد دستگاه های اطلاعاتی و قضایی، بر تحرکات شبکه نفوذ، تمرکز ویژه داشته باشند و در برابر اقدامات ضد امنیتی مبتنی بر عملیات فریب، مسامحه و غفلت نکنند.
🔹 دود دور زدن دیدبان اطلاعاتی، قبل از همه به چشم خود دولت می رود و این آسیب بزرگی است که موجب شد دولت آقای روحانی، در تار عنکبوتی برجام گرفتار شود و ناتوان از جبران باشد.
▪️محمد ایمانی
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مهمترین و کمیاب ترین سخنرانی آیتالله فاطمینیا در اواخر عمر شریف ایشان
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
🍀#هر_شب_با_حاج_قاسم
#لوح | «او نور خدا بود که تابید به جانها»
🔸امام (ره) نوری است که خداوند بر این مملکت تاباند. امام یدالله است که امروز این طور در مقابل مشرکین و منافقین و کفار ایستاده و به همۀ ما شجاعت و شهامت داده. ایستادگی و توکل این ملت، از ایستادگی و توکل امام است؛ یعنی فرمانده و رهبر آنطور است که ملت اینگونه است.
▫️ برشی از سخنرانی شهید حاج قاسم سلیمانی در جمع رزمندگان به مناسبت دههٔ فجر
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
🍀#نظام_حقوق_زن_در_اسلام_۳۵۶
🌹اﺳﻼم ﺑﻪ ﺷﻜﻞ ﺑﻲ ﺳﺎﺑﻘﻪاي ﺟﺎﻧﺐ زن را در ﻣﺴﺎﺋﻞ ﻣﺎﻟﻲ و اﻗﺘﺼﺎدي رﻋﺎﻳﺖ ﻛﺮده اﺳﺖ، از ﻃﺮﻓﻲ ﺑﻪ زن اﺳﺘﻘﻼل و آزادي ﻛﺎﻣﻞ اﻗﺘﺼﺎدي داده و دﺳﺖ ﻣﺮد را از ﻣﺎل و ﻛﺎر او ﻛﻮﺗﺎه ﻛﺮده و ﺣﻖ ﻗﻴﻤﻮﻣﺖ در ﻣﻌﺎﻣﻼت زن را ﻛﻪ در دﻧﻴﺎي ﻗﺪﻳﻢ ﺳﺎﺑﻘﻪ ﻣﻤﺘﺪ دارد و در اروﭘﺎ ﺗﺎ اواﻳﻞ ﻗﺮن ﺑﻴﺴﺘﻢ راﻳﺞ ﺑﻮد از ﻣﺮد ﮔﺮﻓﺘﻪ اﺳﺖ و از ﻃﺮف دﻳﮕﺮ ﺑﺎ ﺑﺮداﺷﺘﻦ ﻣﺴﺆوﻟﻴﺖ ﺗﺄﻣﻴﻦ ﺑﻮدﺟﻪ ﺧﺎﻧﻮادﮔﻲ از دوش زن، او را از ﻫﺮ ﻧﻮع اﺟﺒﺎر و اﻟﺰام ﺑﺮاي دوﻳﺪن ﺑﻪ دﻧﺒﺎل ﭘﻮل ﻣﻌﺎف ﻛﺮده اﺳﺖ.
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
🍀#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_۸۱۰
🌹خب، این جبهه بندی این دو گروه؛ از طرفی فرعون یک چنین وضعی دارد که در آخر آیه می گوید: "انه کان من المفسدین" همانا و به یقین او از مفسدان و فسادانگیزان بود. فساد در فطرت ایجاد می کرد، فساد در جامعه ایجاد می کرد، فساد در جهان ایجاد می کرد، که در آن آیه ی دیگر در سوره ی بقره: "و اذا تولی سعی فی الارض لیفسد فیها و یهلک الحرث و النسل والله لایحب الفساد" خاصیت امثال فرعون این است که در زمین فساد ایجاد می کنند، تباهی بار می آورند، از بار آمدن و به ثمر رسیدن ذخیره های معنوی این عالم، به انواع و اقسام جلوگیری می کنند، یا اگر چنانچه به ثمر می رسانند، به صورت غلط و نادرستی به ثمر می رسانند، و فرعون هم از این قبیل بود.
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
🔆 امیرالمؤمنین #امام_علی عليهالسلام:
💠 تَعرَّضوا للتِّجاراتِ، فإنّ لَكُم فيها غِنىً عمّا في أيْدي النّاسِ، و إنّ اللّه َ عزّ و جلّ يُحِبُّ المُحتَرِفَ الأمينَ؛
❇️ به كارهاى تجارى بپردازيد كه آن شما را از مال ديگران بىنياز مىكند. خداوند عزّوجلّ پيشهور درستكار را دوست دارد.
📚وسائلالشيعة: ۱۲/۴/۶
#حدیث_روز
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
∘ سعیددوستیصمیمیبهنام
∘ "شهید #ابوالفضل_راه_چمنی "داشت.
∘ ازبچگیباهمبودند
∘ وَهمهجاحتیسوریهنیزباهمبودند.
∘ وقتیکهدوستشدرسوریهشهیدشد،
∘ میگفتتاسالِاونشده،
∘ بایدمنمشهیدبشوم!
∘ منبهاومیگفتم:پسرم!
∘ هرکسییکقسمتیدارد!
∘ چرااینحرفرامیزنی؟
∘ امادقیقاًخواستهیسعیدمحقّقشد
∘ وَبهسالگردشهیدراهچمنینرسیده،
∘ خودشهمدرسوریهشهیدشد
∘ وَبهکاروانِشهدایمدافعحرمپیوست!
#شهید #سعید_خواجه_صالحانی
#بہنقلاز #مادر_شهید
#هر_روز_با_شهدا
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
✳ انتقادهای علامه مصباح یزدی به انجمن حجتیه
اگر در زمان رژیم شاه به شماها (مخصوصاً آن آخوندهایی که این حرفها را میزنند) یکصدم آنچه امروز در سایه این نظام، آبرو و عزت پیدا کردهاید، اگر شاه یک صدم این را به شما میداد، وظیفه شرعی خود نمیدانستید که از شاه ترویج بکنید؟ با مختصر احترامی که گاهی از روحانیت و اسلام به خاطر مقاصد خودش میکرد، عدهای وظیفه خودشان میدانستند که از «شاهنشاه اسلامپناه!» ترویج کنند. و میگفتند یک کشور شیعه داریم، یک پرچمدار شیعه داریم! آیا نظام اسلامی امروز به اندازه شاه طرفدار شیعه نیست؟! شما در تاریخ کجا سراغ دارید که بعد از امام معصوم، یک فردی برای اسلام و برای تشیع اینهمه مایه برکت شده باشد؟ سراسر تاریخ را بگردید یک نمونه به ما نشان دهید.
یکی از آرزوهایی که در دل هر روحانی در بیست سال قبل وجود داشت این بود که یک وقتی مرجع تقلید ما بتواند یک اثری در دستگاه حکومت بگذارد. هیچوقت به خاطرشان خطور نمیکرد که مرجع تقلید در رأس حکومت قرار بگیرد. آرزو داشتند که مرجعیت شیعه طوری باشد که اگر یک وقت خواهشی از شاه بکند، شاه قبول کند. این نهایت آرزوهایشان بود! اکنون این حکومت، اینهمه خدمات برای شیعه میکند، زیر لوای یک روحانی این بزرگترین افتخار برای روحانیت در طول تاریخ است که چنین شخصی توانسته چنین انقلابی را بهوجود بیاورد. آیا این آبرو برای شما نیست؟ آیا اگر شما رأس حکومت قرار میگرفتید، بهتر از این عمل میکردید؟ یا ترجیح میدادید که همان حکومت شاه باشد؟!
گاهی میگویند: ما چون نمیتوانیم بهتر از این عمل کنیم، میگذاشتیم همان حکومت شاه باشد و هرچه میخواهد بشود تا خود امام زمان «عج» بیاید و اصلاح کند! چطور شما برای کارهای خودتان صبر نمیکنید تا امام زمان «عج» تشریف بیاورد؟ چرا برای تصرف در اموال امام صبر نمیکنید تا امام زمان بیاید؟! اینهمه سهم امامهایی که در طول عمرتان مصرف کردید، چرا احتیاط نکردید که شاید امام زمان راضی نباشد؟ مگر گرفتن سهم امام «ع» از شئون امامت و حکومت نیست؟ آیا وجوب امر به معروف و نهی از منکر و دفاع از کیان اسلامی و حقوق مسلمین را هم مشروط به آمدن امام زمان میدانید؟! خدای متعال انشاءالله دلهای ما را نورانی کند، از هواهای نفسانی پاک کند، بصیرت کافی به ما مرحمت کند که نعمتهای مادی و معنوی خودش را بهتر بشناسیم و در صدد شکرگزاری آنها برآییم.
#محمدتقی_مصباح_یزدی
#گفتمان_مصباح
#رضا_نعمتی
(چاپ دوم، تهران: انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی، پاییز ۱۳۸۹)
صفحه ۱۶۷.
به نقل از #روزنامه_اطلاعات مورخ ۶۴/۲/۲۸
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
🔺آنقدر متهمان جاسوسی برای ایران در سرزمین های اشغالی فلسطین زیاد شده است که بند مخصوص در زندان با عنوان بند١٧١ دایر کرده اند.زندانیان فعلی این بند ٢۶ نفر اعلام شده است!
✍ عبدالله گنجی
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 خانم دکتر مریم اسلامی، یکی از نخبههای کشورمان است که هاروارد آمریکا را رها کرده و برای خدمت به ایران به کشور بازگشت
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
🛑 بازی با زمان؛ راهبردی که میتواند ایران را در برابر ترامپ به پیروزی برساند/۱
با بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، بار دیگر گمانهزنیهایی درباره احتمال مذاکره میان ایران و آمریکا مطرح شده است. برخی از تحلیلگران نزدیک به جریان اصلاحات بر این باورند و برآن اصرار میورزند که شاید دولت جدید آمریکا؛ که آن را یک معاملهگر اهل داد و ستد میدانند، برای رسیدن به یک توافق جدید با ایران، حاضر به امتیازدهی باشد، اما بررسی دقیقتر شرایط نشان میدهد که این تصور واقعبینانه نیست و مذاکره در وضعیت کنونی نه تنها به نفع ایران نیست، بلکه میتواند به توافقی تحقیرآمیز و شکننده منجر شود که نه امنیت ایران را تضمین میکند و نه منافع بلندمدت کشور را تأمین خواهد کرد.
✅ ترامپ یک مذاکرهکننده تهاجمی است، نه یک امتیازدهنده
دونالد ترامپ، برخلاف برخی رئیسجمهورهای پیشین آمریکا، یک سیاستمدار سنتی نیست، بلکه یک معاملهگر تهاجمیست که همه چیز را بر اساس سود و زیان کوتاهمدت خود تحلیل میکند. او از روش «فشار حداکثری» برای تسلیم طرف مقابل استفاده میکند و سپس در صورتی که امتیازات بزرگی دریافت کند، حاضر به توافق خواهد شد.
تجربه دولت اول او نشان داد که سیاست او در قبال ایران، نه مبتنی بر تعامل، بلکه بر اساس تحمیل و فشار بوده است. خروج او از برجام و اعمال سختترین تحریمهای ممکن، گواهی بر این رویکرد است.
براین اساس میتوان گفت که ترامپ در دوره دوم خود، احتمالاً همان سیاست را ادامه خواهد داد، با این تفاوت که حالا این تصویر در ذهن ترامپ شکل گرفته است که ایرانِ امروز، در برابر فشارهای اقتصادی آسیبپذیرتر شده و در نتیجه، او در مذاکره بهدنبال تحمیل شرایطی سختتر از برجام و با اخذ امتیازهای بزرگتر از ایران خواهد بود و هرچند تلاش خواهد کرد تا توافقی را با نام خودش ثبت کند، اما این توافق قطعاً شرایطی را به ایران تحمیل خواهد کرد که فراتر از خطوط قرمز جمهوری اسلامی است.
✅ در حال حاضر تغییر موازنه قدرت به سود ایران سخت است
در مذاکره، طرفی که از قدرت بیشتری برخوردار باشد، میتواند شرایط خود را دیکته کند. در حال حاضر، ایران با برخی چالشهای داخلی و بینالمللی مواجه است که امکان تغییر موازنه به سود خود را دشوار کرده است:
🔸فشارهای اقتصادی: تحریمهای آمریکا، تورم داخلی و کاهش ارزش ریال از جمله مشکلاتی هستند که دست ایران را در مذاکرات میبندند. ترامپ تصور میکند که اقتصاد ایران به دلیل تحریمها دچار مشکل است و این را به عنوان اهرم فشار در مذاکره به کار خواهد گرفت.
🔹چالشهای اجتماعی و داخلی: اعتراضات پراکنده و نارضایتیهای عمومی، تصویری از بیثباتی داخلی را به آمریکا مخابره میکند. این مسئله باعث میشود که آمریکا تصور کند میتواند با فشار بیشتر، امتیازات بیشتری از ایران بگیرد.
🔸فشارهای دیپلماتیک: برخلاف دوره اول ترامپ که ایران توانسته بود بخشی از جامعه جهانی را علیه سیاستهای یکجانبه آمریکا همراه کند، اکنون واشنگتن در حال تلاش برای اجماعسازی علیه ایران است. اتهامات مربوط به همکاری نظامی ایران با روسیه در جنگ اوکراین و موضوع پهپادها، باعث شده است که حتی چین و برخی کشورهای شرقی نیز با احتیاط بیشتری در قبال ایران عمل کنند.
✍پویان حسین پور
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
🛑 بازی با زمان؛ راهبردی که میتواند ایران را در برابر ترامپ به پیروزی برساند/۲
✅ ترامپ اهل توافقات پایدار نیست
حتی اگر ایران وارد مذاکره شود و به توافقی با ترامپ برسد، این توافق چقدر پایدار خواهد بود؟ سابقه عملکرد ترامپ نشان داده است که او به هیچ توافقی پایبند نمیماند. خروج او از برجام و توافقات تجاری با کشورهای دیگر، نمونههایی از این رفتار است.
بنابراین، اگر ایران در شرایط فعلی تحت فشار اقتصادی و دیپلماتیک وارد مذاکره شود و امتیازاتی بدهد، هیچ تضمینی وجود ندارد که دولت ترامپ دوباره همان مسیر را تکرار نکند. بنابراین مذاکره با ترامپ بدون یک ضمانت اجرایی مستحکم، نتیجهای جز تحمیل هزینههای بیشتر بر ایران نخواهد داشت و با توجه سوابقی که از ترامپ اشاره شد، او حتی به توافقاتی که خود یک سوی انعقاد آن بوده، پایبند نیست.
✅ لزوم بازی با زمان و ایجاد زمینه برای قدرتنمایی
در چنین شرایطی، بهترین راهبرد برای ایران، نه مذاکره فوری، بلکه بازی با زمان و افزایش اهرمهای فشار است. ایران باید پیش از ورود به هرگونه مذاکره، ابتدا شرایط را برای چانهزنی قویتر مهیا کند. این هدف از طریق چند راهکار قابل دستیابی است:
🔸افزایش توان هستهای: یکی از مهمترین اهرمهای ایران، برنامه هستهایست. به عنوان مثال اگر ایران سطح غنیسازی را به ۹۰ درصد نزدیک کند، میتواند در مذاکره دست برتر داشته باشد و طرف مقابل را مجبور به امتیازدهی کند.
🔹تثبیت و افزایش نفوذ منطقهای: ایران باید از طریق تقویت محور مقاومت و گسترش نفوذ خود در منطقه، نشان دهد که آمریکا بدون پذیرش نقش ایران، قادر به مدیریت خاورمیانه نخواهد بود.
🔸تقویت همکاریهای اقتصادی با چین و روسیه: وابستگی بیش از حد اقتصاد ایران به غرب و دلار، باعث شده است که تحریمها تأثیر بیشتری بر اقتصاد ایران داشته باشند. تقویت مناسبات با قدرتهای شرقی، میتواند به کاهش اثر تحریمها و افزایش قدرت چانهزنی ایران کمک کند.
🔹مدیریت مسائل داخلی و اقتصادی: کاهش تورم، تثبیت بازار ارز و تقویت بنیه اقتصادی کشور، باعث خواهد شد که ایران در برابر فشارهای آمریکا مقاومتر شده و در مذاکره دست برتر داشته باشد.
✅ جمعبندی: مذاکره اکنون، یعنی یک امتیازدهی بدون دستاورد
در حال حاضر، هرگونه مذاکره مستقیم با آمریکا، بدون داشتن اهرمهای قدرت، به معنی ورود به مسیری است که نتیجه آن چیزی جز یک توافق تحمیلی و شکننده نخواهد بود. ترامپ بهعنوان یک رئیسجمهور غیرقابل پیشبینی و معاملهگری تهاجمی و با رویکرد منفعت یکسویه، صرفاً بهدنبال امتیازگیری است و در نتیجه با توجه به فشارهای داخلی و بینالمللی بر ایران، شرایط برای یک توافق برد-برد فراهم نیست.
بنابراین، سیاست هوشمندانه برای ایران این است که ابتدا موازنه قدرت را تغییر دهد، از ابزارهای فشار خود استفاده کند و سپس در صورت لزوم، از موضع قدرت وارد مذاکره شود.
❇️ و کلام آخر اینکه اکنون زمان آن نیست که ایران در برابر فشارهای ترامپ کوتاه بیاید، بلکه زمان آن است که با اتخاذ یک استراتژی مقاومتی و زمانبندی هوشمندانه، ابتکار عمل را به دست بگیرد.
✍پویان حسینپور
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby