♻️ سیزده بدر واقعی ما این است که از خودمان بیرون بیاییم، از خانههای تنگ و تاریک افکار خرافی خودمان به صحرای دانش و بینش خارج شویم، از ملکات پست خودمان خارج شویم، از اعمال زشت خودمان که مانند تار عنکبوت دور ما تنیده است خارج شویم .
📖 یادداشتهای شهید مطهری، ج ۶ ص ۱۳۱
🌿🌺 کمیته زنان #جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی🌺🌿
🌺 @zanan_engheaby
بشری
♦️ پاسخ واشنگتنپست به 5 شبهه درباره #حجاب_اسلامی قسمت اول: 🔸یک روزنامه آمریکایی در گزارشی به برر
♦️ پاسخ واشنگتنپست به 5 شبهه درباره #حجاب_اسلامی
قسمت دوم
🔻افسانه شماره 3: پوشش #حجاب، ظلم به زنان است!
🔅«ریتا پناهی» 4 سال پیش در مقالهای در روزنامه استرالیایی تلگراف نوشت بود: «این (#حجاب)، نمادی از سرکوبگری است. لطفاً برای آن (#حجاب پوشیدن دختران در سن تکلیف) جشن نگیرید!»
🔅«لیدیا گویروس» سخنگوی حزب سیاسی «رپوبلیکانز» فرانسه در پیامی توئیتری نوشته است:«من بارها تحمیل #حجاب به دختران کوچک را محکوم کردهام. این کار نوعی سوء استفاده و از بین بردن ارزشهای ماست!»
اما این نکته که پوشیدن #حجاب ذاتاً سرکوبگری است، نادیده گرفتن شخصی است که این کار را انجام میدهد. سومین موج فمینیسم، معتقد است که زنان باید خودشان انتخاب کنند که چه کاری برای آنها بهترین است و به نظر نمیرسد که عدم پوشش سر، به معنای آزادی برای زنان است. از آن بیشتر، اتفاقاً این، کشف #حجاب اجباری است که در زمانها و مکانهای متفاوت، ابزاری برای سرکوبگری به شمار میآید.
🔅دولتهای سکولار در سراسر جهان از جمله در کشورهایی که اکثریت مسلمان دارند، زنان را مجبور میکنند که برای حضور در مدارس یا ادارات عمومی باید بدون #حجاب باشند. حتی گاهی برای راه رفتن در خیابانها نیز عدم پوشش #حجاب، اجباری است که به طور مثال میتوان به اواخر حکومت پادشاه ایران اشاره کرد که در تلاش بود تا از جوامع غربی تقلید کند و پوشش لباسهای سنتی تشویق نمیشد. در ترکیه نیز برای چند دهه، پوشیدن روسری در ادارات دولتی ممنوع بود. امروزه فرانسه هم محدودیتهای قانونی درباره پوشیدن #حجاب اعمال کرده است. پوشش داوطلبانه میتواند نوعی توانمندسازی و نه سرکوبگری باشد.
🔻افسانه شماره 4: مسلمانان معتقد، #حجاب دارند. مسلمان بیاعتقاد #حجاب ندارند.
🔅در حالی که #حجاب، یکی از الزامات زن در اسلام است اما از اصول دین به شمار نمیآید. برخی از زنان مسلمان، موهای خود را میپوشانند چون معتقدند که ایمان نیازمند آن است. پوشش موهای زنان مقیاس بدی برای میزان اعتقاد زنان است. برخی زنان #حجاب میپوشند اما به صورت مرتب نماز نمیخوانند یا در طول ماه رمضان روزه نمیگیرند. بسیاری از زنان مسلمان هم موهای خود را نمیپوشانند اما به صورت منظم نماز خوانده و روزه میگیرند.
🔻افسانه شماره 5: #حجاب فقط برای زنان است
#حجاب، مجموعهای از اقدامات برای یک شیوه زندگی عفیفانه است. برخی از این قوانین بر زن تطابق دارد و برخی دیگر بر مردان تطبیق مییابد. به طور مثال زمانی که مردان لباسهای تنگ میپوشند تا عضلات خود را نشان دهند بر خلاف عفت اسلامی عمل کردهاند. علمای اسلامی معتقدند که یک مرد نباید لباسهایی بپوشد که مناسب نبوده و بدن او را نشان دهد.
🔅پوشیدن روسری یکی از انواع #حجاب است اما مردان اغلب فراموش میکنند که #حجاب بسیار بیشتر از آن است و در قرآن، زمانی که #حجاب را خطاب قرار میدهد اول زنان را مورد خطاب خود قرار نمیدهد. قرآن، زمانی که درباره #حجاب صحبت میکند ابتدا دستور میدهد که مردان نباید به زنان خیره شده و نسبت به آنها بیپروا باشند.
🔅گزارش واشنگتنپست، یکی از دهها گزارشی است که طی مدت اخیر، درباره #حجاب در رسانههای غربی منتشر شده و نشان میدهد موج اسلامگرایی و سبک زندگی اسلامی در غرب، بهرغم فشارهای فرهنگی و اسلامهراسی، همچنان رو به پیشرفت است و افکار عمومی غرب، مایل به دانستن و دریافت اطلاعات بیشتر درباره این نوع از سبک زندگی است.
فارس
🌿🌺 کمیته زنان #جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی🌺🌿
🌺 @zanan_enghelaby
🔻امیرالمومنین علیهالسلام:
❇️ إنَّ اللَّهَ بَعَثَ مُحَمَّداً رَحمَةً لِلعالَمينَ و تَمَّمَ بِهِ نِعمَتَهُ .
🔆 خداوند محمّد (صلىاللهعليهوآله) را برانگيخت تا رحمتي براي جهانيان باشد و نعمت خود را تمام كند.
📚 بحارالأنوار، ج ۵۳، ص ۱۹۴
مبعث پیامبر گرامی اسلام، حضرت محمد صلوات الله علیه و آله بر همگان مبارک باد
🌿🌺 کمیته زنان #جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی🌺🌿
🌺 @zanan_enghelaby
♦️برنامه عملیاتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان درباره «گام دوم انقلاب»
🔅رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از طرح بیانیه «گام دوم انقلاب» در شورای فرهنگی دانشگاه خبر داد و گفت: درصدد هستیم که اقدامات و برنامه عملیاتی برای اجرای آن تدوین کنیم.
🔸دکتر طاهره چنگیز افزود: بیانیه «گام دوم انقلاب» در شورای فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مطرح و مقرر شد که برنامه و اقدامات عملیاتی برای اجرای آن در دانشگاه پیاده کنیم.
🔅وی افزود: هرچند که بسیاری از اقداماتی که پیش از این در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام شده است دقیقاً در راستای همین بیانیه است.
🔸رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: ما حتی میتوانیم گزارش کاری در این باره ارائه کنیم چرا که بسیاری از فعالیتهای گذشته دانشگاه در راستای توجه به علم و فناوری مدنظر در بیانیه «گام دوم انقلاب» بوده است.
#گام_دوم_انقلاب
🌿🌺 کمیته زنان #جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی🌺🌿
🌺 @zanan_enghelaby
📚کتاب «هم قسم»
📕 کتاب "هم قسم" روایتگر شرح زندگی و خاطرات "ام یاسر" همسر شهید سید عباس موسوی، دبیرکل پیشین حزبالله لبنان توسط انتشارات آستان قدس رضوی منتشر شد.
📙 این کتاب برگردان کتاب «الوصول» است که «عبدالقدوس الامین» نویسنده لبنانی به رشته تحریر درآورده است و در آن خواننده در فراز و نشیب داستان با روح بزرگ بانویی همراه میشود که قدم به قدم در کنار وجود معنوی شهید سید عباس موسوی میبالد و در قامت یک شهید قد میافرازد و برای کسانی که به دنبال یافتن نمونهای از انسان ناب آن هم از نوع شیعیه هستند، ام یاسر قهرمانی کم نظیر است.
📗کتاب "هم قسم" قرار است همزمان با بیست و هفتمین سالگرد شهادت شهید سید عباس موسوی رونمایی شود.
📚 همقسم
✍🏻 احمد نطنزی
🌿🌺 کمیته زنان #جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی🌺🌿
🌺 @zanan_enghelaby
♦️سبک زندگی منفعلانه با موبایل
قسمت اول
استاد پناهیان
یکی از عوامل مهم رشد یک انسان، دقت در نوع رفتارهایی است به صورت روزمره انجام میدهد و #سبک_زندگی او را تشکیل میدهد. آنچه مهمتر از رفتارهای خوب و بد ماست، عادتهایی است که این رفتارها در ما به جای میگذارند. بدترین قسمت یک رفتار بد، عادت بدی است که در ذهن و روحیۀ ما به جای میگذارد و بهترین قسمت یک رفتار خوب، عادت خوبی است که در ذهن و روحیۀ ما به جای میگذارد. به همین دلیل به شدت باید از مداومت بر رفتار غلط پرهیز کرد، حتی اگر این رفتار یک گناه واضح نباشد؛ اما رفتاری باشد که عادت بدی از خود به جای میگذارد. شاید به همین دلیل در روایات بر «مداومت بر رفتار خوب» اینقدر تاکید شده است. اگر یک رفتار اندکی ناصحیح باشد، اما انسان دائما آن را انجام دهد میتواند عامل هلاکت انسان بشود.
🔅یکی از بدترین عادتها که زمینهساز محرومیتهای فراوان از معنویت و عقلانیت میشود و استعدادهای انسان را نابود میکند، عادت به بینظمی و عادت به رفتار منفعلانه است. کسی که بیبرنامه زندگی کند و زمانبندی دقیق و صحیحی برای بسیاری از رفتارهای خود نداشته باشد، دائما منفعلانه رفتار خواهد کرد، و این #سبک_زندگی منجر به از دست رفتن قدرت تمرکز و دیگر قوای ذهنی او خواهد شد.
ادامه دارد ...
🌿🌺 کمیته زنان #جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی🌺🌿
🌺 @zanan_enghelaby
♦️کمک یک میلیارد ریالی آستان مقدس حضرت معصومه (س) به #سیلزدگان
🔅معاون اجرایی آستان مقدس حضرت معصومه علیهاالسلام از اختصاص یک میلیارد ریال کمک به #سیلزدگان به دستور آیتالله سعیدی، تولیت حرم کریمه اهلبیت (س) خبر داد.
🔸به نقل از پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه علیهاالسلام، هادی محمودنژاد با اشاره به ادامه پخش غذای تبرکی در وعدههای ناهار و شام در بین زائرانی که به علت جاری شدن سیل از ادامه مسیر بازماندهاند، اظهار داشت: طبق دستور آیتالله سعیدی، تولیت آستان مقدس، از محل منابع این آستان قدس در نخستین مرحله مبلغ یک میلیارد ریال جهت #سیلزدگان استانهای شمالی و استان فارس اختصاص یافت.
🔅وی ضمن تقدیر از تلاشهای صورت گرفته توسط همه دستگاهها برای حل مشکلات ناشی از حوادث طبیعی اخیر تصریح کرد: کمکهای زائران و مجاوران که به منظور تسکین آلام هموطنان با مشارکت نهادهای ذیربط در حرم مطهر و فضاهای اطراف در حال جمعآوری است در اسرع وقت از طریق مجاری قانونی معرفیشده ارسال خواهد شد.
🔸معاون اجرایی آستان مقدس با بیان اینکه کمکرسانی خادمان آستان مقدس به در راه ماندگان و هموطنان تا هر زمان که نیاز باشد، انجام خواهد پذیرفت، گفت: آستان مقدس همواره پیشتاز خدمترسانی به زائران است، بهخصوص در این شرایط سخت که رهبر معظم انقلاب همه دستگاهها را به کمکرسانی دعوت کردهاند، این وظیفه سنگینتر از قبل شده است.
🌿🌺 کمیته زنان #جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی🌺🌿
🌺 @zanan_enghelaby
بشری
♦️سبک زندگی منفعلانه با موبایل قسمت اول استاد پناهیان یکی از عوامل مهم رشد یک انسان، دقت در نوع ر
♦️سبک زندگی منفعلانه با موبایل
قسمت دوم
استاد پناهیان
🔸امروزه مهمترین عامل سبک زندگی نامنظم، رسانههای دیداری و شنیداری هستند. باید به گوشی همراه به عنوان یک عامل قدرتمند که میتواند تمام قوای ذهنی انسان را نابود کند نگاه کنیم. اگر برنامه منظم و متقنی برای استفاده از گوشی همراه خود نداشته باشیم، دچار یک زندگی انفعالی شدید و درماندگی گسترده خواهیم شد.
🔅اما همین زمینۀ درماندگی، میتواند بستر بالندگی قرار گیرد، زیرا کنترل مراجعۀ منظم و هدفمند به گوشی همراه، میتواند قدرت ارادۀ انسان را تقویت کند و آدم را به برخی از صفات برجستۀ روحی و ذهنی برساند. انواع پیامها، حتی اگر همیشه حدیث و اخبار مهم و مفید باشد، به صورت نامنظم در هر لحظه ای از شبانهروز به شما میرسد. اگر شما با همان بینظمی که پیامها را دریافت میکنید، به صورت منفعلانه به گوشی مراجعه کنید، به مرور بسیاری از قوای ذهنی خود را از دست خواهید داد.
🔸اساساً نباید با گوشی همراه صرفاً به عنوان یک وسیلۀ سرگرمی برخورد کرد. ولی از آنجایی که سرگرمکننده بودن گوشی همراه یک امر اجتناب ناپذیر شده است، باید برای این سرگرمی نظمی قرار داد. انسان باید برای تفریحات خودش برنامه داشته باشد، خصوصاً اگر نیاز دارد به بالاترین سطح رشد خود برسد و از سطحی ماندن خود متنفر است. مهمترین عنصر نظم در استفاده از گوشی همراه این است که در زمان و مدت معینی به مطالعه بپردازد و به مقدار مشخصی، ولو تقریبی، به تولید و ارسال پیامهای رسانهای خود اقدام نماید.
🌿🌺 کمیته زنان #جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی🌺🌿
🌺 @zanan_enghelaby
🌸"فاطمه" بیشترین نام ثبت شده در شناسنامه ایرانیان
🔸سخنگوی سازمان ثبت احوال گفت: در یکصد سالی که از تاسیس ثبت احوال و ثبت هویت ایرانیان میگذرد، #فاطمه بیشترین نامی است که در اسناد هویتی ایرانیان به ثبت رسیده است.
🔸سیف الله ابوترابی در گفت و گو با خبر نگار ایرنا افزود: علاوه بر نام #فاطمه، زهرا که از نامهای مشهور حضرت فاطمه (س) است نیز از محبوبیت بالایی در نزد ایرانیان برای انتخاب نام فرزندان دختر برخوردار است.
وی ادامه داد: در سالهای اخیر پدران و مادران خوش ذوق ایرانی، ترکیبات زیبایی با نامهای #فاطمه و زهرا برای فرزندان خود انتخاب کردهاند که از آن جمله میتوان به نامهایی چون فاطمهجان، یگانهفاطمه، فاطمهیکتا، هدیهفاطمه، فاطمهگل، نفسفاطمه، فاطمهقدسی، نور فاطمه، سلالهزهرا، ستایشزهرا و مهربانزهرا اشاره کرد.
🔸وی اضافه کرد: با بررسی اجمالی از بین بیش از 110 میلیون شناسنامهای که از ابتدای تاسیس ثبت احوال صادر شده است، بیش از 14 میلیون و 500 نفر موصوف به اسامی و القاب حضرت فاطمه (س) بودند.
🔸سخنگوی سازمان ثبت احوال تصریح کرد: از بین القاب و نام های حضرت فاطمه زهرا (س) از ابتدای تاسیس سازمان ثبت احوال تا پایان سال 1396، سه نام فاطمه با فراوانی چهار میلیون و 859 هزار و 402 مورد، زهرا با سه میلیون و 394 هزار و 459 مورد و معصومه با یک میلیون و 325 هزار و 790 مورد به ترتیب فراوان ترین نامها بودند.
#فاطمه
🌿🌺 کمیته زنان #جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی🌺🌿
🌺 @zanan_enghelaby
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
آقازاده کیست؟! ببینید
🌿🌺 کمیته زنان #جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی🌺🌿
🌺 @zanan_enghelaby
🎼 شعر پروین شیوا، ساده و دلنشین است. مضمونهای متنوع پروین مانند باغ پر گیاهی است که به راستی روح را نوازش میدهد. اخلاق و همه تعابیر و مفاهیم زیبا و عادلانه آن، چون ستارهای تابناک بر دیوان پروین میدرخشد.
📜استاد بهار در مورد اشعار پروین می گوید: پروین در قصاید خود پس از بیانات حکیمانه و عارفانه، روح انسان را به سوی سعی و عمل، امید، حیات، اغتنام وقت، کسب کمال، همت، اقدام نیکبختی و فضیلت سوق میدهد.
☘ این که خاک سیهش بالین است
اختر چرخ ادب پروین است
گرچه جز تلخی ز ایام ندید
هرچه خواهی سخنش شیرین است
۱۵ فروردین، سالروز درگذشت بانوی شعر ایران، پروین اعتصامی است.
روحش شاد
🌿🌺 کمیته زنان #جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی🌺🌿
🌺 @zanan_enghelaby
♦️۳ چهرهای که رهبر انقلاب از آنان نام بردند
قسمت اول
📍رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنرانی روز اول فروردین در حرم مطهر امام رضا (ع)، از سه چهره نام بردند: امیرکبیر، جلال آل احمد و تقیزاده.
🔸در ادامه، با برخی زوایای زندگی این چهرهها بیشتر آشنا میشوید:
🔻امیرکبیر
🔅حضرت آیتالله خامنهای در بخشی از سخنان خود در باب ضرباتی که اروپاییها در طول تاریخ به ایران وارد کردهاند، بیان کردند: «فشارهای انگلیسها و سفارتخانههای اروپایی در تهران بود که پادشاه ابله قاجار را وادار کرد خون امیرکبیر را بریزد و او را که میتوانست ایران را متحوّل کند، کنار بگذارد.»
🔸میرزا محمد تقیخان فراهانی، مشهور به امیرکبیر، متولد ۱۱۸۶ در هزاوه اراک، صدراعظم و شوهرخواهر ناصرالدین شاه قاجار بود.
🔅اصلاحات امیرکبیر، اندکی پس از رسیدن او به مقام صدارت آغاز شد و تا پایان دوران کوتاه صدارتش ادامه داشت. مدت صدارت امیرکبیر ۳۹ ماه بود. او بنیانگذار دارالفنون بود که برای آموزش دانش و فناوریهای نو به فرمان او در تهران پایهگذاری شد. همچنین انتشار روزنامه وقایع اتفاقیه از جمله کارهای مهم او بهشمار میرود. رسیدگی به وضع مالیه، حذف القاب و عناوین، اصلاحات اجتماعی، سروسامان دادن به ارتش، اصلاحات مذهبی و... از مهمترین اقدامات او بود.
🔸امیرکبیر پس از اینکه با دسیسهٔ اطرافیان شاه از جایگاه خود برکنار و به کاشان تبعید شد، ۲۰ دی ۱۲۳۰ در حمام فین به دستور ناصرالدینشاه به قتل رسید و پیکرش با پیگیریهای همسر او در محدوده شرقی حرم امام حسین (ع) معروف به «پایین پا» به خاک سپرده شد.
ادامه دارد ...
🌺 @zanan_enghelaby
بشری
🎼 شعر پروین شیوا، ساده و دلنشین است. مضمونهای متنوع پروین مانند باغ پر گیاهی است که به راستی روح را
27.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♦️ نظر مقام معظم رهبری درباره #پروین_اعتصامی
🔅رهبر معظم انقلاب در زمانی که در بیمارستان بستری شده بودند در جمعی از هنرمندان شعری از #پروین_اعتصامی را خواندند:
«هر بلائی کز تو آید رحمتی است
هر که را رنجی دهی آن راحتی است
زان به تاریکی گذاری بنده را
تا ببیند آن رخ تابنده را
تیشه زان بر هر رگ و بندم زنند
تا که با مهر تو پیوندم زنند...»
🌿🌺 کمیته زنان #جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی🌺🌿
🌺 @zanan_enghelaby
📚کتاب پسرک فلافل فروش
📕 «پسرک فلافل فروش» عنوان کتابی است که دربردارنده زندگینامه و خاطرات بسیجی مدافع حرم، طلبه شهید محمدهادی ذوالفقاری است.
🔺 شهید ذوالفقاری، روز بیست و ششم بهمن 93 در سامرا به فیض شهادت نائل آمد.
📕 این کتاب حاوی مجموعه خاطراتی از پدر، مادر، خواهر و جمعی از دوستان و آشنایان شهید در ایران و عراق، از دوران کودکی تا زمان شهادت است و عنوان کتاب نیز برگرفته از عنوان یکی از همین خاطرات میباشد.
📕این کتاب در 160 صفحه منتشر شده و علاوه بر خاطرات، در انتهای کتاب، تصاویر شهید ذوالفقاری نیز چاپ شده است.
برای خرید آنلاین میتوانید به سایت زیر مراجعه کنید:👇
https://basalam.com/sahifehnoor/product/51077?ref=830y
🌿🌺 کمیته زنان #جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی🌺🌿
🌺 @zanan_enghelaby
بشری
♦️۳ چهرهای که رهبر انقلاب از آنان نام بردند قسمت اول 📍رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنرانی روز اول
♦️۳ چهرهای که رهبر انقلاب از آنان نام بردند
قسمت دوم
🔻جلال آلاحمد
🔅جلال در سال ۱۳۲۶ به استخدام آموزش و پرورش درآمد و همان سال از حزب توده جدا شد. آنها از رهبری حزب و مشی آن انتقاد میکردند و نمیتوانستند بپذیرند که یک حزب ایرانی، آلت دست کشور بیگانه باشد: «روزگاری بود و حزب تودهای بود و حرف و سخنی داشت و انقلابی مینمود و ضد استعمار حرف میزد و مدافع کارگران و دهقانان بود و چه دعویهای دیگر و چه شوری که انگیخته بود و ما جوان بودیم و عضو آن حزب بودیم و نمیدانستیم سر نخ دست کیست و جوانیمان را میفرسودیم و تجربه میآموختیم. برای خود من «اما» روزی شروع شد که مأمور انتظامات یکی از تظاهرات حزبی بودیم (سال ۲۳ یا ۲۴؟) از در حزب خیابان فردوسی تا چهارراه مخبرالدوله با بازوبند انتظامات چه فخرها که به خلق نفروختم اما اول شاهآباد چشمم افتاد به کامیونهای روسی پر از سرباز که ناظر و حامی تظاهرات ما کنار خیابان صف کشیده بودند که یک مرتبه جا خوردم و چنان خجالت کشیدم که تپیدم توی کوچه سیدهاشم و ... .»
🔸امام خمینی (ره)، ۲۶ اردیبهشت ۱۳۵۹ در دیدار شمس آلاحمد، برادر جلال و سردبیر وقت روزنامه اطلاعات، با بیان خاطرهای از جلال آلاحمد میگوید: «در اوایل نهضت یک روز دیدم که آقایی در اتاق نشستهاند و کتاب ایشان - غربزدگی - جلوی من بود. ایشان به من گفتند «چطور این چرت و پرتها پیش شما آمده است؟» یک همچنین تعبیری. فهمیدم که ایشان جلال آلاحمد است. معالاسف دیگر او را ندیدم. خداوند او را رحمت کند.»
🔅رهبر انقلاب تعابیر کمنظیری درباره جلال آلاحمد داشتهاند و او را «جلال آل قلم» توصیف کردهاند. صریحترین نظرات حضرت آیتالله خامنهای درباره جلال را میتوان در خلال پاسخهای ایشان به پرسشهای «انتشارات رواق» در سال ۱۳۵۸ مشاهده کرد که برخی از این نظرات را مرور میکنیم:
- - دقیقاً یادم نیست که کدام مقاله یا کتاب مرا با آلاحمد آشنا کرد. دو کتاب «غربزدگی» و «دستهای آلوده» جزو قدیمیترین کتابهایی است که از او دیده و داشتهام. اما آشنایی بیشتر من به وسیله و برکت مقاله «ولایت اسرائیل» شد که گله و اعتراض من و خیلی از جوانهای امیدوار آن روزگار را برانگیخت. آمدم تهران (البته نه اختصاصاً برای این کار) تلفنی با او تماس گرفتم و مریدانه اعتراض کردم. با اینکه جواب درستی نداد از ارادتم به او چیزی کم نشد. این مکالمه تلفنی برای من بسیار خاطرهانگیز است. در حرفهایی که رد و بدل شد هوشمندی، حاضرجوابی، صفا و دردمندی که آن روز در قلّه «ادبیات مقاومت» قرار داشت، موج میزد.
- به اسلام به چشم ایدئولوژی که باید در راه تحقق آن مبارزه کرد، نمینگریست. اما هیچ ایدئولوژی و مکتب فلسفی شناختهشدهای را هم به این صورت جایگزین آن نمیکرد. تربیت مذهبی عمیق خانوادگیاش موجب شده بود که اسلام را ــ اگرچه بهصورت یک باور کلی و مجرد ــ همیشه حفظ کند و نیز تحت تأثیر اخلاق مذهبی باقی بماند. حوادث شگفتانگیز سالهای ۴۱ و ۴۲ او را به موضع جانبدارانهتری نسبت به اسلام کشانیده بود و این همان چیزی است که بسیاری از دوستان نزدیکش نه آن روز و نه پس از آن، تحمّل نمیکردند و حتی به رو نمیآوردند!
- روزی تودهای بود. روزی ضد تودهای بود. و روزی هم نه این بود و [نه] آن. بخش مهمی از شخصیت جلال و جلالت قدر او همین عبور از گردنهها و فراز و نشیبها و متوقّف نماندن او در هیچکدام از آنها بود. کاش چند صباح دیگر هم میماند و قلههای بلندتر را هم تجربه میکرد.
- در نظر من، آلاحمد، شاخصه یک جریان در محیط تفکر اجتماعی ایران است. تعریف این جریان، کار مشکل و محتاج تفصیل است. امّا در یک کلمه میشود آن را «توبهی روشنفکری» نامید. با همه بار مفهوم مذهبی و اسلامی که در کلمه «توبه» هست. جریان روشنفکری ایران که حدوداً صد سال عمر دارد با برخورداری از فضل «آلاحمد» توانست خود را از خطای کجفهمی، عصیان، جلافت و کوتهبینی برهاند و توبه کند: هم از بدفهمیها و تشخیصهای غلطش و هم از بددلیها و بدرفتاریهایش.
ادامه دارد ...
🌿🌺 کمیته زنان #جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی🌺🌿
🌺 @zanan_enghelaby
📚کتاب "عصمت"
📕کتاب "عصمت" شامل ۷ روایت از زندگی عصمت پورانوری از دوران نوجوانی و تحصیل در رژیم طاغوت و از ایستادگی بر حفظ حجاب در زمانی که داشتن حجاب در مدارس ممنوع بود تا مبارزه و روشنگری در ایام پیروزی انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس می پردازد.
🌸شهیده عصمت پورانوری از دیار قهرمانپرور دزفول در ۱۹ آذر سال ۶۰ در سن ۱۹ سالگی در پی بمباران هواپیماهای دشمن بعثی به شهادت رسید.
📘در این کتاب سیده رقیه آذرنگ به عنوان نویسنده به سیره زندگانی فرهنگی شهید میپردازد و پردههایی از حیات پربار این شهید را در عرصه تعلیم و آموزش سوادآموزان و حضور فعال در عرصه پشتیبانی از رزمندگان سالهای دفاع مقدس را پیش چشم خواننده میگشاید.
📗کتاب در 216 صفحه به همت سپاه استان خوزستان و با همکاری اداره کتاب بسیج از سوی انتشارات صدید منتشر شده است.
🌿🌺 کمیته زنان #جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی🌺🌿
🌺 @zanan_enghelaby
بشری
♦️۳ چهرهای که رهبر انقلاب از آنان نام بردند قسمت دوم 🔻جلال آلاحمد 🔅جلال در سال ۱۳۲۶ به استخدا
♦️۳ چهره ای که رهبر انقلاب از آنان نام بردند
قسمت سوم
🔻 جلال آلاحمد
- آلاحمد، نقطه شروع «فصل توبه» بود. و کتاب «خدمت و خیانت روشنفکران» پس از غربزدگی، نشانه و دلیل رستگاری تائبانه. البته این کتاب را نمیشود نوشته سال ۴۳ دانست. به گمان من، واردات و تجربیات روز به روز آلاحمد، کتاب را کامل میکرده است. در سال ۴۷ که او را در مشهد زیارت کردم؛ سعی او در جمعآوری مواردی که «کتاب را کامل خواهد کرد» مشاهده کردم. خود او هم همین را میگفت.
- یک نهضت انقلابی از «فهمیدن» و «شناختن» شروع میشود. روشنفکر درست آن کسی است که در جامعه جاهلی، آگاهیهای لازم را به مردم میدهد و آنان را به راهی نو میکشاند و اگر حرکتی در جامعه آغاز شده است؛ با طرح آن آگاهیها، بدان عمق میبخشد. برای این کار، لازم است روشنفکر اولاً جامعه خود را بشناسد و ناآگاهی او را دقیقاً بداند. ثانیاً آن «راه نو» را درست بفهمد و بدان اعتقادی راسخ داشته باشد، ثالثاً خطر کند و از پیشامدها نهراسد. آلاحمد، آن اولی را به تمام و کمال داشت (یعنی در فصل آخر و اصلی عمرش). از دوّم و سوّم هم بیبهره نبود. وجود چنین کسی برای یک ملّت که به سوی انقلابی تمامعیار پیش میرود، نعمت بزرگی است. و آلاحمد به راستی نعمت بزرگی بود. حداقل، یک نسل را او آگاهی داده است. و این برای یک انقلاب، کم نیست.
- آلاحمد کسی نبود که بنشیند و مسلمانش کنند. برای مسلمانی او همان چیزهایی لازم بود که شریعتی را مسلمان کرده بود. و ای کاش آلاحمد چند سال دیگر هم میماند.
- آن روز هر پدیده ناپسندی را به شاه ملعون نسبت میدادیم. درست هم بود. امّا از اینکه آلاحمد را چیزخور کرده باشند، من اطلاعی ندارم، یا از خانم دانشور بپرسید یا از طبیب خانوادگی.»
🔸جلال آلاحمد در غروب هفدهم شهریور سال ۱۳۴۸ در سن چهل و شش سالگی درگذشت.
ادامه دارد ...
🌿🌺 کمیته زنان #جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی🌺🌿
🌺 @zanan_enghelaby