🔴چرا لیست نهایی کاندیداها برایمان عجیب است؟
🔺پس از حدود ده روز گمانه زنی و چانه زنی، شورای نگهبان لیست کاندیداها را به وزارت کشور تحویل داد. گفته می شود رایزنی و نامه و تلفن و توصیه و فشار و تهدید و... به این شورا تا دقایق آخر ادامه داشته. اما نهایتا لیستی که از ساختمان خیابان فلسطین بیرون آمد، برخلاف انتظارات بود. همه فکر می کردند از میان کاندیداهایی که اصلاح طلب یا مورد حمایت آنان هستند، حداقل یکی دو نفر در لیست نهایی خواهند بود. اما هیچ کدام از آقایان جهانگیری، لاریجانی و پزشکیان صلاحیتشان احراز نشد و ترکیب کاندیداهای مورد توجه، تقریبا یکدست به نظر می آید.
🔹برخی معتقدند این اتفاق موجب ناامیدی اقشاری از مردم و کاهش مشارکت می شود و برخی حتی این ترکیب را تعیین پیش از موعد رئیس جمهور آینده عنوان کردند!
🔻یک سوال: چرا از این ترکیب تعجب کردیم؟ چرا توقع داشتیم حتما از گزینه های مورد پسند همه ی جناح ها در لیست کاندیداها باشد؟ در جواب می توان به دو دلیل عمده اشاره کرد.
1⃣ یادمان رفته وظیفه شورای نگهبان چیست!
🔹ما به صورت کلیشه ای فرض را بر این گرفته ایم که شورای نگهبان باید انتخابات را مهندسی کند و وظیفه دارد همه سلایق را در احراز صلاحیت کاندیداها لحاظ کند. یعنی اگر صلاحیت گزینه ای از جناح الف، فرضا به خاطر نداشتن شرایط ماده یک محرز نشد، می توان صلاحیت گزینه ی جناح ب را با وجود نداشتن همان شرایط محرز دانست! تنها به دلیل اینکه جناح الف گزینه دیگری دارد و جناح ب گزینه دیگری ندارد.
🔹با داشتن این پیش فرض غیر منصفانه مدعی عدالت و قانون هم هستیم. شورای نگهبان موظف است به مرّ قانون عمل کند؛ یعنی اگر برایش ثابت شد کسی تخلف، ترک فعل، انفصال از خدمت، محکومیت قضایی، اظهارات و اقدامات مغایر با منافع و امنیت ملی... دارد، با هیچ مصلحت و توصیه و انعطافی اجازه ندهد چنین شخصی سرنوشت مردم را به بازیچه بگیرد.
2⃣در مورد علل افت مشارکت و عوامل افزایش مشارکت دچار خطا هستیم.
🔹بعضی ادعاها ریشه ای ندارند جز تکرار. گوبلز وزیر پروپاگاندای هیتلر میگوید: «هیچ بعید نیست که از طریق تکرار بتوان ثابت کرد که مربع، یک دایره است!» آنقدر تکرار شده که ما تصور می کنیم اگر همه جناح ها در لیست کاندیداها گزینه داشته باشند، حتما مشارکت بالا خواهد رفت. دلیل این مدعا هم انتخابات های پرشور 88 و 96 است که رقابت شدید بین دو جناح، تنور انتخابات را گرم کرد. این تصور دو اشکال دارد؛
🔹اول اینکه تصور می شود دلیل ناامیدی مردم و احتمال افت مشارکت (چنانچه در انتخابات 98 رخ داد) رد صلاحیت کاندیداهای اصلاح طلب است. مگر چند درصد مردم نگاه سیاسی دارند و سیاسی رای می دهند؟ مگر در انتخابات 98 اصلاح طلبان در تهران و کلان شهرها لیست نداشتند؟ پس چرا مشارکت اینقدر پایین بود؟ باید گفت این تصور از تکرار مغالطه های جناح ها و سیاسیون شکست خورده به وجود آمده که سعی دارند ناکامی هایشان را به گردن دیگران بیاندازند.
🔹دوم آیا ناامیدی و نارضایتی کنونی جامعه دلیل عمده ای به جز عملکرد بی نظیر دولت مورد حمایت اصلاح طلبان به ویژه طی چهار سال گذشته در تحقیر و خسته کردن مردم دارد؟ دی 96 و آبان 98 را چیزی به جز بی تدبیری این دولت و بی توجهیش به خواسته و شان و عزت مردم پدید آورد؟ چگونه فکر می کنیم زخم های وارد آمده بر پیکره ی اعتماد به نفس عمومی با تنوع در ترکیب کاندیداها ترمیم می شود؟
🔻تنها چیزی که می تواند مشارکت را بالا ببرد، ایجاد امید در جامعه برای تغییر وضع موجود است. آیا حضور مدافعان وضع موجود در بین کاندیداها می توانست مشارکت را بالا ببرد و حالا باید شورای نگهبان را بابت در نظر نگرفتن این مصلحت فرضی سرزنش کرد؟
📝 #رها_عبداللهی
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
🍀#هر_شب_با_حاج_قاسم_۲۲۵
✨همه ما محاسنمان سفید شده، حالا بعضی رنگ میکنیم ولی فایده ندارد.
✨یکی از اهل معرفت پولی به کسی داد و گفت «مرتب بیا به من بگو تو میمیری.»، او پول را گرفت و مرتب میآمد و میگفت «فلانی! قاسم! تو میمیری.»، این هم میگفت «خیلی خب، برو.»
✨مدتی گذشت و دید طرف دیگر خیلی پیگیر نیست، رفت و گفت «نه به آنکه گفتی هرروز به تو بگویم میمیری نه به اینکه دیگر پیگیری نمیکنی!»، گفت «لازم نیست، امروز یک موی سفید در صورتم دیدم، آن به من میگوید که "تو میمیری."، دیگر لازم به گفتن تو نیست.»
✍🏻 سخنرانی در جلسهای با حضور پیشکسوتان جهاد و شهادت و برخی فرماندهان سالهای دفاع مقدس در مسجد ولیعصر(عج) تهران، 21 خرداد ماه سال 90
#مرد_ميدان
#حاج_قاسم
#سردار_دلها
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
بشری
📌زندگینامه آیت الله مصباح یزدی 🔻قسمت صد و چهل و یک 🔸️استاد می فرمایند: بسیاری از فعالیتهایی كه د
📌زندگینامه آیت الله مصباح یزدی
🔻قسمت صد و چهل و دو
🔸استاد با کج اندیشی برخی از اصلاح طلبان به شدت مخالفت کرده و می فرمایند: برخی از به اصطلاح اصلاح طلبان برای اینکه مردم اسلام را بپذیرند آن را به شکل خاصی معرفی می کنند با این تصور که این کار خدمت به اسلام است.
🔹آنها به دنبال این هستند که ببینند مردم چه می پسندند و دنیا چه میخواهد تا اسلام را همانگونه تفسیر کنند. به فرض اگر دنیا سفید خواست آن را سفید و اکر سیاه خواست آن را سیاه جلوه می دهند.
♦️اگر ما روشی را از خود اختراع کردیم و با آن خواستیم اسلام را بشناسیم و اتفاقا اشتباه از کار درآمد آیا در مقابل خداوند پاسخی داریم یا مورد مواخذه قرار خواهیم گرفت که چرا اسلام را اینگونه معرفی کردیم؟
📍از ما سوال خواهد شد که این روش را از کجا اخذ کردید؟ آیا نظر دانشمندان سرشناس اروپایی است یا از منابع اسلام؟ باید از همان راهی که معین شده است اسلام را شناخت نه راهی که بیگانگان نشان می دهند.
✍ حقیقت شرق نوشته حسینعلی عربی
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
📚#هر_شب_یک_صفحه_کتاب
🍀#مروارید_های_بی_نشان_۷۵
🔹اﺷﮏ ﺷﻤﺎ رو ﻧﺒﯿﻨﻢ
🔸ﻋﮑﺲ اول رو ﮔﺬاﺷﺖ رويﻣﯿﺰ؛ اﯾﻦ ﭘﺴﺮ اوﻟﻢ ﻣﺤﺴﻦ اﺳﺖ. ﻋﮑﺲ دوم را در آورد و ﮔﻔﺖ: اﯾﻦ ﭘﺴﺮ دوﻣﻢ ﻣﺤﻤﺪ، دو ﺳﺎل از ﻣﺤﺴﻦ ﮐﻮﭼﮑﺘﺮ ﺑﻮد. ﻋﮑﺲ ﺳﻮم را درآورد ﮐﻪ ﺑﮕﻮﯾﺪ این ﭘﺴﺮ ﺳﻮﻣﻢ. دﯾﺪ ﺷﺎﻧﻪ ﻫﺎي اﻣﺎم ﻣﯿﻠﺮزد...
🔹فوري ﻋﮑﺴﻬﺎ را ﺟﻤﻊ ﮐﺮد زﯾﺮ ﭼﺎدرش و ﺧﯿﻠﯽ ﺟﺪي ﮔﻔﺖ: ۴ ﺗﺎ ﭘﺴﺮﻣﻮ دادم ﮐﻪ اﺷﮏ ﺷﻤﺎرو ﻧﺒﯿﻨﻢ...
راوی: ﻣﺎدر ﺷﻬﯿﺪان ﺟﻮادي ﻧﯿﺎ
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
🍀#انسان_۲۵۰_ساله_۱۹۵
🌹اين را از كلمات خود امام حسين بهدست مىآوريم. من در میان کلمات حضرت ابیعبدلله علیهالسلام چند عبارت را انتخاب کردهام، البته بیش از اینهاست که همه همین معنا را بیان میکند. اول در مدينه، آن شبى كه وليد، حاكم مدينه، حضرت را احضار كرد و گفت معاويه از دنيا رفته است و شما بايد با يزيد بيعت كنيد. حضرت به او فرمود: باشد تا صبح «و ننظر و تنظرون أينا أَحق بِالبيعة و الخلافة» برويم فكر كنيم، ببينيم ما بايد خليفه شويم، يا يزيد بايد خليفه شود.
🌷مروان فرداى آنروز، حضرت را در كوچههاى مدينه ديد، گفت اباعبدالله، تو خودت را به كشتن میدهى. چرا با خليفه بيعت نمىكنى؟ بيا بيعت كن، خودت را به كشتن نده، خودت را به زحمت نيانداز. حضرت در جواِب او اين جمله را فرمود: «إنّا لله و إنّا إلَيه راجعون و عَلى الاسلام السلام إذ قد بليت الامة براع مثل يزيد»؛ ديگر بايد با اسلام خداحافظى كرد و بدرود گفت، آنوقتى كه حاكمى مثل يزيد بر سر كار بيايد و اسلام به حاكمى مثل يزيد مبتلا گردد. قضيه شخص يزيد نيست، هركس مثل يزيد باشد. حضرت میخواهد بفرمايد كه تابهحال هرچه بود قابل تحمل بود؛ اما الان پاى اصل دين و نظام اسلامى در ميان است و با حكومت كسى مثل يزيد نابود خواهد شد. به اينكه خطر انحراف، خطر جدى است اشاره مىكند. مسئله عبارت از خطر براى اصل اسلام است.
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
🔺امیرالمؤمنین عليه السلام: العاقِلُ مَن صَدَّقَ أقوالَهُ أفعالُهُ
🔻عاقل كسى است كه رفتار او گفتارش را تصديق كند
📚غررالحكم، حدیث ۱۳۹۰
#حدیث_روز
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
🌷ما که رفتیم، مادر پیری دارم و یک زن و سه بچه قد و نیم قد، از دار دنیا چیـزی ندارم جز یک پیام:
قیامت یقه تان را میگیرم اگر ولی فقیه را تنها بگذارید.
#وصیتنامه_شهید_مجید_محمدی🌹
#هر_روز_با_شهدا
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
✳️ شورای نگهبان و انجام وظیفه
🔹شورای نگهبان در این دوره به وظیفه ذاتی و قانونی خود عمل کرد و بدون ملاحظه کاری و مصلحت اندیشی و در نظرگرفتن جایگاه و نسب افراد، نامزدهای واجد صلاحیت را برای انتخابات ریاست جمهوری، معرفی کرده است.
🔹هرچند هیچ کس مدعی عصمت شورای نگهبان نیست اما احراز عدم صلاحیت برخی خواص که بقای در حکومت و قدرت را «حق» خود می دانستند و در مناصب قبلی خود هم تخم دو زرده نگذاشته و گلی به سر مردم نزده بودند، شجاعتی می خواست که این بار از سوی شورای نگهبان ابراز شد و انشالله که فشارها باعث پشیمانی شورا از تصمیم شجاعانه خود نشود.
✍محمدصادق کوشکی
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
🔴 به شورای نگهبان حق بدهید
🔸در سال ۹۲ نتیجه تساهل و نگاهِ باز شورای نگهبان شد وعده های دروغین، شعارهای بدون عمل و انواع ناجوانمردی ها و فریب های انتخاباتی برای کسب رای مردم و سپس ۸ سال آزگار تضعیف مملکت و فشار بیش از اندازه بر مردم و اوضاع کنونی.
♦️نصیب شورای نگهبان هم چیزی نبود جز انواع لعن و نفرین و فحش و ناسزای مردمی که بجای پذیرش مسئولیت انتخابشان همه تقصیرها را بر گردن این شورا انداختند که چرا در بررسی صلاحیت نامزدها سفت و محکم عمل نکرد!
🔸حالا با این شرایط به شورای نگهبان حق بدهید که به جای تساهل و تسامح، مُرّ قانون را ملاک قرار دهد نه ذره ای کمتر و نه ذره ای بیشتر...
✍ #قاسم_اکبری
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺شریعتمداری: جان هانا ؛ تحلیلگر آمریکایی در مصاحبه ای میگوید از داخل ایران از ما خواستند که تحریمهای فلج کنندهای را وضع کنیم
🔻به نظرتون کیا گرای تحریم دادند؟
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☀️ دیدن این کلیپ برای حزب اللهی هایی که از تصمیمات جدید شورای نگهبان ناراحتند، واجب است!
#انتخابات_۱۴۰۰
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
📌کوتاه درباره احراز صلاحیتها
🔻قسمت اول
🔸دیروز نتیجه نهایی بررسی صلاحیت نامزدهای ریاستجمهوری از سوی شورای نگهبان به وزارت کشور اعلام شد و آقایان، سعید جلیلی، محسن رضایی میرقائد، سیدابراهیم رئیسی، علیرضا زاکانی، سیدامیرحسین قاضیزادههاشمی، محسن مهرعلیزاده و عبدالناصر همتی را به عنوان نامزدهایی که صلاحیت آنها برای تصدی پست ریاست جمهوری احراز شده است، معرفی شدند.
♦️برخی از نامزدها که احراز صلاحیت نشده بودند، از جمله آقایان لاریجانی، پزشکیان، جهانگیری، ضرغامی و هاشمی در اقدامی درخور تحسین اعلام کردند که نتیجه اعلام شده را پذیرفتهاند.
📍و اما، اعلام نتیجه نهایی بررسیهای شورای نگهبان به فاصله کوتاهی پس از انتشار خبر، با واکنشهای مثبت و منفی قابل ملاحظه و تقریباً بسیاری روبهرو شد. وجیزه پیشروی اشارهای گذرا به چند نکته در همین خصوص است.
1⃣ وظیفه شورای نگهبان بررسی صلاحیت نامزدها و احراز یا عدم احراز صلاحیت آنها برای تصدی پست حساس و سرنوشتساز ریاستجمهوری است. شورای نگهبان خصوصیات، سوابق و عملکرد و ... نامزدها را با شرایطی که در قانون آمده است به بررسی و ارزیابی مینشیند و درصورتی که شرایط و خصوصیات آنها با آنچه در قانون به تصریح آمده است منطبق بود، صلاحیت آنان را مورد تائید قرار داده و
به عنوان نامزدی که صلاحیتش احراز شده است معرفی میکند. به بیان دیگر، دست شورای نگهبان برای اعمال
- خدای نخواسته- سلایق شخصی بسته است.
2⃣ ممکن است برخی از نامزدها که صلاحیت آنها برای ریاست جمهوری - و نه پستهای دیگر، نظیر وزارت و نمایندگی مجلس و امثال آن - احراز نشده است به نظر و یا عملکرد شورای نگهبان اعتراض داشته باشند.
💠 در این حالت، دو گزینه قابل تصور است. اول آنکه شورای نگهبان دلایل عدم احراز را برای عموم اعلام کند! که شورای نگهبان برای حفظ حرمت نامزدها و حفاظت از حریم خصوصی آنها، از این اقدام منع شده است و دوم اینکه دلایل یاد شده به اطلاع خود نامزدها برسد که این اقدام از سوی شورای نگهبان صورت گرفته و راه آن برای هیچ نامزدی مسدود نیست!
3⃣ گفته میشود انتظار آن بوده و هست که شورای نگهبان برای هر یک از جناحها و سلیقههای سیاسی موجود در کشور، نامزد معرفی کند که باید گفت وظیفه قانونی شورای نگهبان احراز صلاحیت نامزدهای ثبتنام کرده - صرفنظر از وابستگیهای حزبی و جناحی آنها- است. بنابراین، ابتدا باید نامزد واجد صلاحیت ثبتنام کند و سپس انتظار احراز صلاحیت داشته باشد! وظیفه شورای نگهبان سامان دادن به امور گروهها و احزاب نیست!
4⃣ برخی نیز با تاکید بر ضرورت مشارکت حداکثری در انتخابات پیشروی ابراز میدارند که رد صلاحیت برخی از نامزدهای یک جناح میتواند به مشارکت حداکثری آسیب برساند! که در این خصوص باید گفت؛
🔸الف- جناح مورد اشاره نیز نامزدهای احراز صلاحیت شده همسو با خود را دارد و چنانچه بر این باورند که نامزدهای اصلی آنها ثبتنام نکردهاند! باید خود پاسخگو باشند و این تقصیر یا قصور به شورای نگهبان ربطی ندارد.
🔹ب- مشارکت حداکثری اگرچه یک ضرورت حیاتی و نیاز ضروری است ولی مسئولیت آن بر عهده شورای نگهبان نیست. این شورا نمیتواند گزاره یاد شده را به شرایط ضروری نامزدها اضافه کند! و اساساً مصلحتاندیشی بیرون از شرح وظایف شورای نگهبان است. چرا؟! زیرا مصلحتاندیشی یک مقوله کیفی است و مادام که به کمیت و یکگزاره کمّی تبدیل نشده است قابل اندازهگیری نخواهد بود و میتواند زمینه و مقدمهای برای فشلشدن امور مربوط به احراز صلاحیت نامزدها باشد.
♦️ج- فراهم آوردن زمینه مشارکت حداکثری بیش و پیش از همه بر عهده مسئولان و بهویژه مسئولان اجرایي کشور و عملکرد مثبت و یا منفی آنهاست. به عنوان مثال کسانی که با کمکاری و بیتدبیریخود، مردم را به صف مرغ میفرستند، به صف رای لطمه میزنند ! این سکه اما روی دیگری هم دارد. بخوانید!
🔺ادامه دارد...
✍حسین شریعتمداری
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
📌کوتاه درباره احراز صلاحیت ها
🔻قسمت دوم
🔸د- نامزدهای مطرح برای ریاست جمهوری از کره مریخ که نیامدهاند! آنها در مسئولیتهای قبلی خود عملکردی داشتهاند که برای مردم نیز شناخته شده است و از میزان دلبستگی و یا بیخیالی و بیتعهدی آنان در قبال مشکلات باخبرند. بنابر این اگر در میان نامزدها افرادی را ببینند که نشانهها و سوابق مثبتی از دلسوزی و پاکدستی و پاکباختگی آنها در ذهن دارند، با میل و رغبت بیشتری پای صندوقها خواهند آمد.
5⃣ اشاره به این نکته نیز که در برخی از اظهارنظرها مطرح شده، ضروری است و آن اینکه سال ۸۴ و در جریان انتخابات ریاست جمهوری نهم، آقای حداد عادل (رئیس وقت مجلس شورای اسلامی) با ارسال نامهای به محضر رهبر معظم انقلاب از ایشان درخواست میکند در صورت صلاحدید به شورای نگهبان توصیه کنند دایره نامزدهای واجد صلاحیت را بازتر کنند. در نامه آقای حداد عادل خطاب به حضرت آقا آمده بود:
💠 «چنانکه مستحضرید شورای محترم نگهبان اسامی شش تن از نامزدان انتخابات ریاست جمهوری را که صلاحیتشان به تأیید آن شورا رسیده اعلام کرده است. اگر چه شورای نگهبان همواره سعی داشته وظیفه خطیر خود را بر اساس موازین شرعی و قانونی به انجام رساند، لکن گهگاه براساس رهنمودهای برخاسته از مصلحتاندیشی حضرتعالی در تصمیم خود تجدید نظر کرده است. اینک استدعا آن است در مورد اخیر نیز چنانکه تجدیدنظر در این امر را به مصلحت و مایه تقویت مشارکت عمومی بیشتر- که مخصوصاً مورد عنایت حضرتعالی در انتخابات ریاست جمهوری بوده- میدانید، شورای محترم نگهبان را به توسیع دایره نامزدهای واجد صلاحیت، دلالت فرمائید».
♻️رهبر معظم انقلاب با اجابت این درخواست طی نامهای خطاب به آیتالله جنتی، دبیر شورای نگهبان، نوشته بودند:
« با سلام و تحیت و تشکر از زحمات آن شورای محترم در تلاش برای احراز صلاحیت داوطلبان ریاست جمهوری دوره نهم، با رعایت موازین قانونی در این امر، از آنجا که مطلوب آن است که همه افراد کشور از صاحبان سلائق گوناگون سیاسی فرصت و مجال حضور در آزمایش بزرگ انتخابات را بیابند، لذا به نظر میرسد نسبت به اعلام صلاحیت آقایان دکتر مصطفی معین و مهندس مهرعلیزاده تجدید نظر صورت گیرد».
🔰ماجرای یاد شده حکایت از آن دارد که رهبر معظم انقلاب بر توسعه دایره احراز صلاحیتها با قید ضروری
« رعایت موازین قانونی » تاکید دارند. بدیهی است که در عدم احراز صلاحیت برخی از نامزدهای اخیر چنانچه
« موازین قانونی» کاملاً رعایت شده باشد، صورتمسئله با آنچه در سال ۸۴ اتفاق افتاده تفاوت جدی دارد و طبعاً ادامه ماجرا نیز با سال ۸۴ متفاوت خواهد بود.
و بالاخره در این باره گفتنیهای دیگری نیز هست که به بعد موکول میکنیم.
✍حسین شریعتمداری
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
🔥شورای نگهبان مصلحت نظام!؟
🔻وظیفهای که قانون اساسی بر عهدهی #شورای_نگهبان نهاده، تشخیص میزان تطبیق امور با «اصل و مُر قانون» و «احکام اولیه» است.
🔻«اگر واقعا مصلحتی برای جامعه وجود داشته باشد» که نیاز به حکم ثانویه داشته باشد؛ تشخیص آن بر عهده ولیفقیه است.
🔻البته رهبری می تواند ارائه مشورت تخصصی در این امر را به نهادهایی مانند مجمع تشخیص مصلحت نظام واگذار کند.
🔻در احراز صلاحیت کاندیداها، وظیفه شورای نگهبان، فقط تطبیق دقیق وضعیت کاندیداها با قوانین است؛
اما اگر مصلحت بالاتری برای کشور، وجود داشته باشد، تشخیص آن و صدور حکم ثانویه اساسا در حیطه اختیارات شورای نگهبان نیست و از شؤون ولی فقیه است.
🔻بنابراین اگر در موضوعاتی مانند انتخابات، حکم حکومتی مبتنی بر مصلحت کلان جامعه صادر شد؛ لزوما به معنای ایراد به شورای نگهبان یا عقب نشینی نیست بلکه به معنای وجود ظرفیت انعطاف هوشمند ساختار نظام بر پایه ولایت، برای حفظ همزمان حقوق ملت و مسیر کلی ثبات و پیشرفت جامعه اسلامی است.
✍حمیدرضا ابراهیمی
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
📌بیاختیاری، بهانه نخنما
🔸هنگامی که ناکارآمدی دولتها به اوج خود میرسد، عدهای از دولتمردان و سیاستگذاران این ادعا را مطرح میکنند که دولت اختیار لازم را در اجرای برنامههای خود نداشته است. پس از طرح این ادعا، سوالی که پیش میآید، این است: پس چرا مدعیان این سخن برای دوره دوم ریاستجمهوری ثبتنام میکنند؟ برای فهم میزان اختیارات دولت ۴ سال هم کافی است.
♦️مهمترین هدف از طرح ادعاهای اینچنینی این است که توجه مردم از معضل ناکارآمدی دولت در اداره کشور منحرف شود و بحثهای حاشیهای و سیاسی بر سر زبانها بیفتد.
🔹رهبر حکیم انقلاب نیز چندی پیش فرمودند مجموعه اختیارات نهادها و قوای دیگر در مقابل اختیارات دولت، اندکی بیش از صفر است که این نشان میدهد دست دولت در اداره کشور چقدر باز است.
♻️رهبر انقلاب درباره اختیارات رئیسجمهور فرمودند: «جایگاه ریاستجمهوری، مهمترین و مؤثرترین مدیریت کشور است و طرح برخی مسائل همچون اینکه رئیسجمهور اختیاراتی ندارد یا تدارکاتچی است، خلاف واقع و از روی بیمسؤولیتی یا بیاطلاعی یا غرضورزی است».
📍دولتمردانی که ۸ سال کل کشور را در اختیار داشتند و هرگاه از ناکارآمدی آنها انتقاد شد، عدم اختیار دولت را دستاویزی برای فرار از پاسخگویی کردند، جای تعجب است هنگامی که زمان انتخابات فرامیرسد دوباره داعیهدار تصاحب منصبی میشوند که آن را بیاختیار مینامیدند!
🔹طبق قانون اساسی، مسؤولیت برنامه و بودجه کشور به رئیسجمهور سپرده شده و امروز بیش از 90 درصد بودجه کشور در اختیار رئیسجمهور است و تمام صاحبنظران اذعان دارند یکی از مهمترین مسائل موثر در اداره کشور، برنامهریزی صحیح و جامع است. حتی بودجه سایر قوا نیز در اختیار دولت و رئیسجمهور است. ریاست شورای عالی اقتصاد به رئیسجمهور سپرده شده است که این شورا وظایف بسیار مهمی از جمله تعیین هدفهای کلی برنامههای عمرانی کشور، بررسی خطمشیها و سیاستهای اقتصادی و اجتماعی جهت طرح در هیأت وزیران، تعیین خطمشی تنظیم بودجه کل کشور و بررسی آن برای طرح در هیأت وزیران، تصویب اصول و سیاستها و ضوابط مربوط به اخذ وام و اعتبارات خارجی را بر عهده دارد. مسؤولیت امور اداری و استخدامی از وظایف رئیسجمهور است.
♦️به عبارت دیگر 95 درصد از منابع انسانی کشور در وزارتخانهها، سازمانها و... تحت مدیریت دولت و رئیسجمهور است. با توجه به گوشهای از اختیارات سیاستگذاری اقتصادی رئیسجمهور، امید است دولتمردان از بهانههای دیگری برای سستیهای خود در انجام وظایف استفاده کنند.
✍ وطن امروز
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
🔻نتیجه خدمت و امضای شما رو هم دیدیم؛ بلاخره امضا کردن یه توافقنامه تو اون سر دنیا که به خاطرش روزی چندساعت برق ملت قطع میشه کار کمی نیست.
🔻خانم ابتکار بذار این یه دونه برق پریز برا ما بمونه، نمیخواد به فکر آخرت ما و قفل بازکردن و برداشتن مانع باشی.
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
,📌شان قانون و مصلحت در تایید نامزدها
🔻قسمت اول
🔹بررسی صلاحیت نامزد های انتخابات، دیشب در شورای نگهبان به پایان رسید و اسامی افراد احراز صلاحیت شده، به وزارت کشور ابلاغ شد. این هفت، نفر از میان ۴۰ داوطلبی تایید شدند که به گفته سخنگوی شورا، مدارک لازم را طبق مصوبه ارائه کرده بودند.
♦️دوازده عضو شورا، که هر کدام رای منفرد و مستقل دارند، در بررسی صلاحیت ها، به مسئولیت قانونی خود عمل کرده اند؛ و خروجی تصمیم شورا، به عنوان برآیند رای اکثریت این دوازده عضو، از نظر قانونی کاملا محترم و معتبر است.
🔹این وجه حقوقی و قانونی ماجرا درباره بررسی صلاحیت نامزدهایی است که داوطلب رئیس جمهور شدن (به عنوان دومین مقام رسمی کشور) هستند. بنابراین نمی شود اعضای شورا را بازخواست کرد که چرا در احراز شرایط اصل 115 قانون اساسی درباره شرایط رئیس جمهور، "تنازل" و "تغافل" نکرده اند؟
♦️طبق این اصل، رئیس جمهور "بايد از ميان رجال مذهبي و سياسي که واجد شرايط زير باشند انتخاب گردد: ايراني الاصل، تابع ايران، مدير و مدبر، داراي حسن سابقه و امانت و تقوي، مومن و معتقد به مباني جمهوري اسلامي ايران و مذهب رسمي کشور".
🔹اگر به دیده دقت و امانت و انصاف بنگریم، احتمالا بسیاری از ما نیز، به شورای نگهبان درباره عدم احراز این شرایط در بسیاری از نامزدها حق بدهیم. اما ابعاد سیاسی ماجرا، قدری متنوع و متفاوت است.
♦️یک موضوع مهم، ضرورت اخذ رسمی قضاوت مردم، درباره مدیریت ائتلاف حاکم بر دولت است. مانند اتفاقی که در انتخابات سال 84 درباره دولت اصلاحات اتفاق افتاد و مردم در میدان انتخابات، جریان حاکم بر دولت را کنار زدند تا حرف و حدیث و بهانه ای باقی نماند.
🔹دولت ائتلافی "مدعی اصلاحات و اعتدال" که رئیس آن چهار سال قبل 23 میلیون رای کسب کرد، کشور را در مشکلات اقتصادی بی سابقه فرو برده و به همین دلیل، اکنون مقبولیتش طبق نظرسنجی ها دولتی، زیر شش- هفت درصد است.
♦️از منظر سیاسی، ترجیح آن است که همین قضاوت، رسما در انتخابات از مردم اخذ گردد و راه مظلوم نمایی در آینده نزدیک بسته شود؛ تا بانیان گرفتاری های موجود، چند صباح دیگر نتوانند بهانه جویی و عوام فریبی کنند.
💢ادامه دارد...
✍ محمد ایمانی
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
📌شان قانون و مصلحت در تایید نامزدها
🔻قسمت دوم
🔹موضوع مهم تر، این است که تنوع هر چه بیشتر نامزدها، می تواند میزان مشارکت را افزایش دهد و این، مطلوب همیشگی نظام جمهوری اسلامی است. هر چه احساس "امکان انتخاب متنوع تر"، قوی تر باشد، مشارکت افزایش می یابد؛ ولو این که خیلی ها حتی نخواهند به فلان نامزد ها رای دهند.
♦️افزایش مشارکت عمومی، هم کشور را در برابر تهدید ها و فشار های دشمنان بیمه می کند و هم تحمل اجتماعی بیشتری را برای مهار و حل مشکلات فراهم می آورد. اینجاست که شاید پای عنوان "مصلحت"، فراتر از مسئولیت قانونی و محترم شورای نگهبان به میان بیاید.
🔹آیت الله رئیسی امروز در دیدار جمعی از جوانان دانشگاهی خبرداد: "از دیروز عصر که از نتایج تعیین صلاحیت ها مطلع شدم، تماس هایی گرفتم و در حال انجام رایزنی هایی هستم که صحنه انتخابات، رقابتیتر و مشارکتیتر شود". این البته برای او که خود نامزد انتخابات است، یک شرافت محسوب می شود
♦️از لحاظ وجه تاریخی موضوع، آقای حداد عادل رئیس مجلس هفتم، دوم خرداد ماه 84، پس از برررسی صلاحیت نامزد ها، نامه ای به محضر رهبر انقلاب تقدیم کرد که طی آن، ضمن تشکر از شورای نگهبان، درخواست دلالت شورا به "توسيع دايره نامزدهاي واجد صلاحيت" مطرح شده بود.
🔹رهبر انقلاب پس از این درخواست، حکمی حکومتی به این مضمون صادر فرمودند" آيت الله جناب آقاي جنتي دبير محترم شوراي نگهبان دامت بركاته.
با سلام و تحيت و تشكر از زحمات آن شوراي محترم در تلاش براي احراز صلاحيت داوطلبان رياست جمهوري دوره نهم، با رعايت موازين قانوني در اين امر، از آنجا كه مطلوب آن است كه همه افراد كشور، از صاحبان سلايق گوناگون سياسي فرصت و مجال حضور در آزمايش بزرگ انتخابات را بيابند، لذا به نظر مي رسد نسبت به اعلام صلاحيت آقايان دكتر مصطفي معين و مهندس مهرعليزاده تجديد نظر صورت گيرد".
♦️البته اکنون 16 سال از آن زمان گذشته، اتفاقات و تحولات مهمی در صحنه سیاسی کشور پدید آمده، و فعالان سیاسی و نامزدها، برگ های متعددی از عملکرد (بعضا شاید غیر قابل اغماض) را به کارنامه خویش افزوده اند. بنابراین جای تامل است که آیا مصلحت امروز، با مصلحت 16 سال قبل یکی است، یا تفاوت ماهوی کرده است؟
✍ محمد ایمانی
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
🔴توئیت وحید یامین پور: ما بدحالترین هستیم. پیروزی دلچسبمان به یک پیروزی پر طعن و کنایه تبدیل شده.
🔹رقیب فرصتشناس هم شکستِ کمرشکنش را با یک قهر قهرمانانه بدل زده و قبل از انتشار کامل خبر ردصلاحیت با عجله بیانیه خداحافظی در اوج منتشر کرده.
🔹امیدوارم در آینده عملکرد دولت مردمی، تلخی این روزها را از یادببرد.
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
🍀#هر_شب_با_حاج_قاسم_۲۲۶
✨حاج قاسم چهره بسیار تاثیرگذاری در منطقه بود و بین قبایل عرب در عراق بسیار محبوبیت داشت. مجادلههای قبیلهای بین خودشان را با حاج قاسم داوری میکردند و صحبتهایش را با جان و دل میشنیدند و میپذیرفتند و برای ایشان ارزش و احترام بسیاری قائل بودند.
✨ایشان یک مدیر لایق و یک فرمانده خوب میدانی بود. زمانی که تیم حفاظت خسته می شد، حاج قاسم خودش کارها را انجام میداد و یا گاهی بدون محافظ میرفت.
✨البته این رابطه دو طرفه بود، در عملیاتهای خارج از کشور دوستانی که همراهش بودند با وجود اینکه گاهی 3 تا 4 ساعت بیشتر استراحت نداشتند اما این خستگیها خدشهای به کارشان وارد نمیکرد و بسیاری موارد که احساس خطر میکردند بدون انتقال موضوع به سردار، موانع را دفع میکردند تا حاجی با آرامش کارش را انجام دهد.
#مرد_ميدان
#حاج_قاسم
#سردار_دلها
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
بشری
📌زندگینامه آیت الله مصباح یزدی 🔻قسمت صد و چهل و دو 🔸استاد با کج اندیشی برخی از اصلاح طلبان به شدت
📌زندگینامه آیت الله مصباح یزدی
🔻قسمت صد و چهل و سه
🔹استاد می فرمایند:
به دلیل عقلی و با توجه به تجارب عینی، در هر نظام سیاسی بايد همهٔ كارگزاران حدنصابی از شرایط كه بايستههای كارگزاری برای حكومت است را داشته باشند؛ و اگر افرادی علاوه بر بایستگیها، دارای شایستگیهایی هم باشند كه بهتر میتوانند هدف حكومت را تحقق بخشند، به حكم عقل باید همانها انتخاب شوند، و این معنای #انتخاب_اصلح است.
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
📚#هر_شب_یک_صفحه_کتاب
🍀#مروارید_های_بی_نشان_۷۶
♦️ﭼﺸﻢ ﻫﺎي زﯾﺒﺎ
🔸ﮔﻔﺘﻢ: ﺑﻪ ﺧﺎﻃﺮ اﯾﻦ ﭼﺸﻢﻫﺎ ﻫﻢ ﮐﻪ ﺷﺪه، ﺗﻮ ﺑﺎﻻﺧﺮه ﯾﮏ روز ﺷـﻬﯿﺪ ﻣﯽﺷـﻮي! ﭼﺸﻢﻫﺎﯾﺶ درﺧﺸﯿﺪ، ﭘﺮﺳﯿﺪ: ﭼﺮا؟
ﯾﮏدﻓﻌﻪ از ﺣﺮﻓﯽ ﮐﻪ زده ﺑﻮدم، ﭘﺸﯿﻤﺎن ﺷـﺪم. ﺧﻮاﺳـﺘﻢ ﺑﮕـﻮﯾﻢ وﻟـﺶ ﮐـﻦ! ﺣﺮف دﯾﮕﺮي ﺑﺰﻧﯿﻢ!، اﻣﺎ ﻧﮕﺎﻫﺶ ﯾﮏ ﺟﻮري ﺑﻮد ﮐﻪ ﻧﺘﻮاﻧﺴـﺘﻢ اﯾـﻦ را ﺑﮕـﻮﯾﻢ.
🔹ﺑﻌﺪ ﺧﻮاﺳﺘﻢ ﺑﮕﻮﯾﻢ در ﻫﻤﻪ ﻧﻤﺎزﻫـﺎﯾﻢ دﻋـﺎ ﻣـﯽﮐﻨﻢ ﮐـﻪ ﺗـﻮ ﺑﻤـﺎﻧﯽ و ﺷـﻬﯿﺪ ﻧﺸﻮي! اﻣﺎ ﺑﺎز ﻧﺸﺪ. ﭼﯿﺰي ﻗﻠﻨﺒﻪ ﺷﺪه ﺑﻮد و راه ﮔﻠﻮﯾﻢ را ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺑﻮد. آه ﮐﺸﯿﺪم و ﮔﻔﺘﻢ: ﭼﻮن ﺧﺪا ﺑﻪ اﯾﻦ ﭼﺸﻢ ﻫﺎ ﻫﻢ ﺟﻤـﺎل داده ﻫـﻢ ﮐﻤـﺎل. ﭼـﻮن اﯾـﻦ ﭼﺸﻢ ﻫﺎ در راه ﺧﺪا ﺑﯿﺪاري زﯾـﺎد ﮐﺸـﯿﺪه اﻧﺪ و اﺷـﮏﻫﺎي زﯾـﺎدي رﯾﺨﺘﻪاﻧـﺪ.
📍وﻗﺘﯽ ﭘﯿﮑﺮ ﻣﻄﻬﺮ ﺷﻬﯿﺪ ﻫﻤﺖ را ﺗﺸﯿﯿﻊ ﮐﺮدﻧﺪ، ﻫﻤﻪ دوﺳﺘﺎن و ﻋﻼﻗﻪ ﻣﻨـﺪاﻧﺶ دور ﺗﺎﺑﻮت ﺟﻤﻊ ﺷـﺪه ﺑﻮدﻧـﺪ. ﯾﮑﯽ از دوﺳـﺘﺎن ﺻـﻤﯿﻤﯽاش را در ﻣﯿـﺎن ﺟﻤـﻊ دﯾﺪم. ﺟﻠﻮ رﻓﺘﻢ ﺳﻼم و ﻋﻠﯿـﮏ و اﺣﻮالﭘﺮﺳـﯽ ﮐـﺮدم. ﭘﺮﺳـﯿﺪم: ﺷـﻤﺎ وﻗـﺖ ﺷﻬﺎدت ﺣﺎﺟﯽ، ﺑﺎ اﯾﺸﺎن ﺑﻮدﯾﺪ؟
ﮔﻔﺖ: ﻟﺤﻈﻪ ﺷﻬﺎدت ﻧﻪ، وﻟﯽ ﭼﻨﺪ ﻟﺤﻈﻪ ﻗﺒﻞ از ﺷﻬﺎدت، ﭼﺮا!
ﮔﻔﺘﻢ: آﺧﺮﯾﻦ ﺑﺎري ﮐﻪ او را دﯾﺪي، ﭼﻪ وﺿﻌﯿﺘﯽ داﺷﺖ؟
🔺ﮔﻔﺖ: ﺣﺪود ﻧﯿﻢ ﺳﺎﻋﺖ ﻗﺒﻞ از ﺷﻬﺎدت، آﻣﺪ ﺗﻮي ﺳـﻨﮕﺮ ﻣـﺎ. ﻣﯽﺧﻮاﺳـﺖ ﺑـﻪ ﺑﭽﻪﻫﺎ ﺳﺮﮐﺸﯽ ﮐﻨﺪ. ﺷـﻨﯿﺪه ﺑـﻮدم ﮐـﻪ ﭼﻨـﺪ روزي اﺳـﺖ ﭼﯿـﺰي ﻧﺨـﻮرده و ﻟﺤﻈﻪاي ﻫﻢ ﻧﺨﻮاﺑﯿﺪه اﺳﺖ. ﭼﻬﺮه اش ﻫﻢ اﯾﻦ را ﻧﺸﺎن ﻣﯽداد. ﺧﺴﺘﻪ و ﮔﺮﻓﺘـﻪ ﺑﻮد و دﯾﮕﺮ رﻣﻘﯽ ﺑﺮاﯾﺶ ﻧﻤﺎﻧﺪه ﺑﻮد.
📍ﮔﻔﺘﻢ: ﺣﺎﺟﯽ ﺑﯿﺎ ﭼﯿﺰي ﺑﺨﻮر.
ﮔﻔﺖ: ﻧﻤﯽﺧﻮرم، رزق دﻧﯿﺎ ﺑـﻪ روي ﻣـﻦ ﺑﺴـﺘﻪ اﺳـﺖ. ﻣﻦ دﯾﮕـﺮ از اﯾـﻦ دﻧﯿـﺎ ﺳﻬﻤﯽ ﻧﺪارم!
✍ ﻫﻤﺴﺮ ﺷﻬﯿﺪ ﻫﻤﺖ
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
🍀#انسان_۲۵۰_ساله_۱۹۶
🌷حضرت اباعبدالله علیهالسلام، هم هنگام خروج از مدينه، هم هنگام خروج از مكه، صحبتهايى با محمدبنحنفيه داشت؛ به نظر من میرسد كه اين وصيت مربوط است به هنگامى كه میخواست از مكه خارج شود، در ماه ذيحجه هم كه محمدبن حنفيه به مكه آمده بود، صحبتهايى با حضرت داشت. حضرت به برادرش محمدبنحنفيه چيزى را به عنوان وصيت نوشت و داد. آنجا بعد از شهادت به وحدانيت خدا به اينجا مىرسد: «أني لم أخرج أشراً و لا بطراً و لا مفسداً و لا ظالما» يعنى كسانى اشتباه نكنند و تبليغاتچيها تبليغ نكنند كه امام حسين هم مثل كسانى كه اينگوشه و آنگوشه خروج مىكنند براى اينكه قدرت را به چنگ بگيرند، براى خودنمايى، براى عيش و ظلم و فساد وارد ميدان مبارزه و جنگ میشود. كار ما از اين قبيل نيست؛ و إنّما خَرجت لطلب الإصلاِح فِي اُّمه جدي. عنوان اين كار همين «اصلح» است، میخواهم اصلاح كنم. اين همان واجبى است كه قبل از امام حسين انجام نگرفته بوده است. اين اصلاح از طريق «خروج» است. خروج يعنى قيام. حضرت در این وصیتنامه این را ذکر کرد، تقریبا تصریح به این معنی است يعنى اوًلا میخواهيم قيام كنيم و اين قيام ما هم براى اصلح است؛ نه براى اين است كه حتما بايد به حكومت برسيم؛ نه براى اين است كه حتما بايد برويم شهيد شويم، نه؛ میخواهيم اصلاح كنيم. البته اصلاح كار كوچكى نيست.
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
🌷امام صادق عليه السلام:
مَلْعونٌ مَلْعونٌ رَجُلٌ يَبدؤهُ أخوهُ بالصُّلْحِ فلَمْ يُصالِحْهُ
🌹ملعون است، ملعون، كسى كه برادرش دستِ صلح و آشتى به سوى او دراز كند و او آشتى نكند.
ميزان الحكمه، جلد۱، صفحه۷۸
#حدیث_روز
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
❤️ #شهید_محمد_سخندان
طول مدت عمرش کوتاه ولی بسیار مفید بود
او همواره اطرافیانش را به #نماز_اول_وقت و #دست_گیری کردن از نیازمندان و فقرا و #قناعت در زندگی #غیبت_نکردن و بدگویی دیگران را نکردن سفارش میکرد.
او در اواخر عمر شریفش به حرم امام رضا هر شب میرفت #آرزوی رفتن به سوریه داشت زیرا نمیتوانست بی حرمتی به اهل بیت را ببیند سربازان امام زمان که در حال دفاع از #ولایت بودن را تنها بگذارد به گفته ی دوست نزدیکش حامد شبها به حرم میرفت و نماز شب میخواند و دعا میکرد زودتر برود.💔
#نکات_اخلاقی_شهدا
#هر_روز_با_شهدا
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby