بشری
✡ زن انگلیسی مرموز در صحراهای عراق به دنبال چه بود؟ (4) 🎯 مروری بر چگونگی تشکیل «عراق جدید» و «عربست
✡ زن انگلیسی مرموز در صحراهای عراق به دنبال چه بود؟ (5)
🎯 مروری بر چگونگی تشکیل «عراق جدید» و «عربستان»
1⃣ این آگاهیها و تجربهها موجب شد وقتی جنگ به پایان رسید و قدرتهای اروپایی در مورد چگونگی تقسیم عربستان تصمیم گرفتند، #گرترود_بل در موضعی انتقادی قرار بگیرد.
2⃣ لورنس خود را به شاهزادههای قبیله هاشمی، بهویژه فیصل، متعهد کرده بود؛ با آنها علیه ترکها جنگید و وعده داد دمشق را در اختیارشان بگذارد. اما بدون آگاهی لورنس، معاملهای پنهانی با فرانسه انجام گرفت که میخواست کنترل شرق مدیترانه را بهدست بگیرد و قرار بود بر دمشق مسلط شود، در حالیکه بریتانیا بر آن بود با تغییر نقشه عربستان، خلاء بر جای مانده از فروپاشی امپراتوری عثمانی را پر کند.
3⃣ بریتانیاییها بیشتر از فرانسویها از اهمیت منابع و منافع نفتی آگاه بودند. سوریه، تحتالحمایه جدید فرانسه، بهعنوان یک منبع مهم نفت قابل مصالحه نبود. بهرهبرداری از نخستین میدان نفتی خاورمیانه در ایران در رأس خلیج فارس در سال ۱۹۱۱ تحت کنترل بریتانیا آغاز شد.
4⃣ در حالیکه لورنس کنفرانس صلح پاریس را در سال ۱۹۱۹ ترک کرد، بل به بغداد فرستاده شد، قرار بود تاج و تخت پادشاهی عراق جدید به #فیصل داده شود.
5⃣ این #عراق جدید، افزون بر داشتن منابع عظیم نفت، برای خطوط ارتباطاتی به #هند، جواهر بزرگ امپراتوری بریتانیا، مهم بود؛ و دیپلماتها و ژنرالهای دولت هند بودند که نمایش را در بغداد اداره میکردند.
✅ اندیشکده مطالعات یهود
🌿🌺كميته زنان #جبهه_مردمي نيروهاي انقلاب اسلامي🌿🌺
🌺 @zanan_enghelaby
بشری
✡ زن انگلیسی مرموز در صحراهای عراق به دنبال چه بود؟ (5) 🎯 مروری بر چگونگی تشکیل «عراق جدید» و «عربست
✡ زن انگلیسی مرموز در صحراهای عراق به دنبال چه بود؟ (6)
🎯 مروری بر چگونگی تشکیل «عراق جدید» و «عربستان»
1⃣ در ۲۳ اوت ۱۹۲۱، #فیصل در مراسمی در مرکز بغداد بهعنوان پادشاه عراق منصوب شد. بل در جایی نوشته است «ما تاج را بر سر پادشاه خود گذاشتیم» و درباره این انتخاب، ادعایی کرد که دهها سال بعد #صدام_حسین بازتاب داد، که ۹۶ درصد مردم عراق فیصل را تأیید کردند، حتی هر چند او تنها کاندیدا بود و اکثر جمعیت بیسواد بودند!!
2⃣ در حقیقت، #گرترود_بل چنان به کاری که انجام داده بود یقین داشت که نوشت: «میخواهم پیش از مرگ ببینم که فیصل از مرز ایران تا مدیترانه حکومت میکند.»
3⃣ در گزارش دیلی بیست همچنین گفته میشود: در واقع، مرزهای #عراق بهطور دلبخواه کشیده شده بود و دو هزار سال اشغال قبیلهای، فرقهای و بومی نادیده گرفته شد. مرز ایران تنها مرز تعیین شده بود. ورای بغداد، خطی که بین سوریه (که در آن زمان ملک فرانسه بود) و عراق کشیده شد، بیشتر طرح بود تا آنکه بر ملاحظات انسانی و جمعیتی استوار باشد!
4⃣ هیچ چیزی خصومتهای شیعیان در جنوب (که عملاً در مجمع جدید بل حضور نداشتند) و سنیهای شمال، و همچنین کردها، ارامنه و ترکها، را کاهش نداد. لورنس در حقیقت اعتراض کرده بود که گنجاندن کردها اشتباه بود، و مرز صحرایی در جنوب، به گفته بل، « هنوز قطعی نشده بود.» او بعداً نوشت دلیل این امر ابن سعود بود.
5⃣ گاهی بل حرفهایی میزد که نشان میداد اشتباه کرده است. در سال ۱۹۲۳ به پدرش نوشت: «آنچه در پس فکرم وجود دارد، این است که ما مردم جنگی هرگز نمیتوانیم به سلامت عقلی و شعور باز گردیم. تکان چنان بزرگ بوده است که ما تعادل خود را از دست دادهایم. میدانم که من خودم کنترلی را که بر احساساتم داشتم دیگر ندارم.»
👈 گرترود بل، سه سال بعد در گذشت.
✅ اندیشکده مطالعات یهود
🌿🌺كميته زنان #جبهه_مردمي نيروهاي انقلاب اسلامي🌿🌺
🌺 @zanan_enghelaby
▪️ #پیروز منطقه!
تصمیم ترامپ به خروج ناگهانی از سوریه نشان می دهد که فراتر از لفاظی ها، در عمل، چه کسی در منطقه در حال پیروز شدن است و چه کسی در حال باختن. این تصمیم، یعنی امریکا نه قادر به تغییر راهبرد منطقه ای ایران بوده و نه قادر به شکست دادن آن. همچنین این تصمیم نشان می دهد شرایط سیاست داخلی برای ترامپ در حال وخیم تر شدن است و او به رو کردن برگ های جدید برای رای دهندگان امریکایی نیاز دارد؛ خصوصا که برآوردها می گوید احتمال وارد شدن اقتصاد امریکا به رکود از نیمه سال میلادی آینده بسیار جدی است. جالب ترین جنبه ماجرا این خواهد بود که ببینیم این خروج چه نسبتی با طرح ناتوی عربی و تلاش ترامپ برای استقرار یک نیروی عربی در محیط های عملیاتی منطقه، همچون سوریه دارد. برخلاف آنچه گفته می شود این خروج نمی تواند محصول یک توافق بزرگ با ترکیه باشد چرا که این امر مستلزم قطع حمایت کامل امریکا از کردها در شمال شرق سوریه است. شاید منطقی تر باشد که این موضوع را با برنامه ریزی امریکا برای احیای مجدد داعش در سوریه –که اخیرا نشانه های مهمی از آن دیده شده- مرتبط بدانیم. در هر حال، آنچه قطعی است این است که امریکا هرگز در طول 7 سال گذشته نتوانست یک راهبرد جامع در سوریه تدوین کند. خروج، بیشتر نوعی اعلام عجز از طراحی یک راهبرد منسجم است، تا اینکه خود یک تصمیم راهبردی باشد.
📝 مهدی محمدی
🌿🌺كميته زنان #جبهه_مردمي نيروهاي انقلاب اسلامي🌿🌺
🌺 @zanan_enghelaby
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
#موشن_پوستر | هستههای محبت
⚪️ یلدا بهانهای برای شیرینتر شدن کانون گرم خانواده
◽️ خانهطراحانانقلاباسلامی
🌿🌺كميته زنان #جبهه_مردمي نيروهاي انقلاب اسلامي🌿🌺
🌺 @zanan_enghelaby
⭕️دفاع از دین در قلب اروپا
🔻یک دانشجوی خانم ایرانی سالهاست که در ایتالیا، قلب اروپا و کشور نژاد پرستان تحصیل میکند، ولی حتی در دانشگاه هم حجاب خود را نگه میدارد و میگوید همیشه به خودم گفتم حق نداری وقت خطر، چادر از سر برداری.
🔻 ایشون با اخلاق اسلامی توانستند بانوان زیادی را به خود جذب کنند. جالبه که ایشون در سال آخر دوره کارشناسی در ایران چادر رو به عنوان حجاب برتر انتخاب میکنند و محکم هم پای اعتقادشون ایستادن.
خار چشم مسیح پولی نژاد
🌿🌺كميته زنان #جبهه_مردمي نيروهاي انقلاب اسلامي🌿🌺
🌺 @zanan_enghelaby
🔹در حساسترین سالِ انقلاب، میخواهند بودجهی نظامی کشور را با سطحی نگری، به شدت تقلیل دهند
کلید واژهی "جنگ داخلی" رهبری درمورد سال ۹۸ را بگذارید کنارِ تقلیل ۳۰%بودجه نظامی، میفهمید ابعاد بازی را
✍️ علی قلهکی
🌺🌿كميته زنان #جبهه_مردمي نيروهاي انقلاب اسلامي🌿🌺
🌺 @zanan_enghelaby
✅تلویزیون را چه کسی اداره میکند؟
🔹احتمالا شما هم در این روزها هر شبکه ای میزنید با برنامهای مواجه میشوید که با تبلیغ یک کالا، یک اپلیکیشن، یک موسسه یا بانک و... همراه است.
اسپانسرها تلویزیون را اشغال کردهاند. آنها سفارش میدهند، طراحی میکنند، مهمان و مجری میآورند، جایزه میدهند و در یککلام روی سبیل شاه نقاره میزنند.
در واقع این آنها هستند که مدیر رسانه بوده و متناسب با ذائقه مخاطبان با سرعت در حال مبتذل کردن فرم و محتوا هستند.
♦️اسپانسرها دستمزدها و هزینه ساخت در رسانه را بحران زده کرده اند. به طور مثال در شبکه سه به یک استار سینمایی برای هر برنامهی یکساعته، ۴۵ میلیون تومان دستمزد میدهند و همان وقت از قِبل او چند برابرش را به جیب میزنند.
هیچ مدیری حتی اگر بخواهد نمیتواند در مقابل این روال نابودکننده مقاومت کند. چون این خواست سازمان صدا و سیماست که هزینه اداره خودش را از دست پولدارها گدایی کند.
مدیران برای اثبات کفایت و توانمندی خود در جذب اسپانسر رقابت میکنند و در این مسابقه مبتذل، شبکه سه و نسیم پیشتازند.
♦️اینکه آلودگی مالی ناشی از حضور اسپانسرها چقدر دامان مدیران و برنامه سازان را گرفته بخش ناگفته و مبهم این ماجراست ولی شنیدهها حاکی است برخی از دست اندرکاران برنامهها حتی به اندازه درآمد رسمی شان طبق قرارداد، به طور غیررسمی از اسپانسرها هدیه میگیرند.
بسیاری از تهیهکنندگان سنت حرفهای خود در طراحی محتوا و فرم برنامه را رها کردهاند و به کارچاق کنها و دلالان جذب اسپانسر تبدیل شدهاند.
♦️فرجام این فاجعه چیزی نیست جز ابتذال محض تلویزیون در آینده نزدیک.
✍ وحید یامین پور
🌿🌺كميته زنان #جبهه_مردمي نيروهاي انقلاب اسلامي🌿🌺
🌺 @zanan_enghelaby