♨️ تغییرات اخیر شورای انقلاب برای زنان چیست؟
👈 مصاحبه با فاطمه محبی سرپرست #جدید ستاد خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی
📌 در دوره جدید تحولی حوزه زنان و خانواده نیز مطابق آییننامه جدید، شورای راهبری و نظارت فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده تشکیل میشود که اتاق فکر و هیئت اندیشهورز ستاد خانواده و زنان است و امیدواریم که تعامل دوسویه بین ستاد خانواده و زنان و نیز این شورا راه را برای اجرایی سازی و نظارت و ارزیابی مصوبات هموارتر نماید.
📌 براساس ساختار جدید دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، حوزههای کاری دبیرخانه بهعنوان قرارگاه علم و فرهنگ بسیار تخصصیتر و علمیتر مدیریت خواهد شد. ضمن اینکه تلاش شده است تا با تشکیل ستادها و الزام ستاد به اجراییسازی نقشه مهندسی فرهنگی، نقشه جامع علمی کشور و سند تحول بنیادین آموزشوپرورش، چشمانداز و افق پیش روی خود را با بهرهگیری از ظرفیت نخبگانی و صاحبنظران و نیز با تشکیل میزهای تخصصی و رصد بهروز تحولات در هر حوزه، احصا کند و با کنشگران و فعالان هر حوزه ارتباط برقرار نماید.
📃 ادامه مصاحبه را در لینک زیر بخوانید👇
https://irannewspaper.ir/sp-292/24/74118
#حوزه_زنان
#شورای_فرهنگی_اجتماعی_زنان
#شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی
🌱 @Zananeiran1
♨️ زنان در آغوش خانههای امن
👈 بررسی ساز و کار و عمکرد خانههای امن برای زنان خشونت دیده و تحت آسیب
📌
گروه هدف مورد پذیرش در این مراکز زنانی هستند که در خانه مورد آزار، #خشونت و سوءرفتار هستند و شرایطی برای آنها پیش میآید که خودشان و فرزندان ایشان در خانه امنیت جانی و روانی ندارند و بعد از بیرون آمدن از خانه هم جایی برای ماندن یا پناه بردن برایشان فراهم نیست. این گروه از زنان میتوانند وارد #خانه_امن شوند.
📌
تلاش بر این است که ضمن انواع حمایتها و مشاورهها برای زن خشونتدیده که پیش از این شرح داده شد، #همسر وی هم به لحاظ مهارتهاي لازم برای ایجاد #محیط_خانوادگی_امن، توانمند شود. میتوان گفت این رویکرد در برابر بسیاری از رویکردهای افراطی قرار دارد که به محض ایجاد مشکل در زندگی زناشویی، جدایی کامل و همیشگی زن و مرد و انحلال خانواده را بهترین راه حل دانسته و #طلاق را به مثابه رهایی و آزادی زن در نظر میگیرند.
📌
پیداست خانه امن کاملا یک خانه است و برای افراد حاضر در آن امکانات لازم برای یک زندگی عادی وجود دارد. نشانی این مراکز فقط در اختیار سازمان بهزیستی، مقامات قضایی و نیروی انتظامی است و حتی همسایهها هم نمیدانند که این خانه زیر نظر سازمان بهزیستی است و اهالیاش زنان خشونتدیده هستند.
✍️ نفیسه کوهستانی نژاد، پژوهشگر مسائل خانواده
📃 ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید👇
https://irannewspaper.ir/sp-294/30/74812
#حوزه_زنان
#خانه_امن
#خشونت_علیه_زنان
🌱 @Zananeiran1
♨️ روایتی زنانه از تاریخ اسلام
👈بررسی و تحلیل نمایش فاطمه، هفت فراز از زندگی حضرت زهرا (س)
📌
در تئاتر فاطمه به نقشهای مؤثر زنان در عرصههای مختلف تاریخی اشاره میشود؛ به فداکاری زنان جنگاوری همچون نسیبه در جنگ احد، همراهی و نفوذ کلام زنانی همچون فضه، فداکاری حضرت خدیجه(س) و بسیاری از زنان دیگر که بار تاریخ اسلام را به دوش کشیده اند. و در این موقعیتها مخاطب بیشتر جذب صفات شخصیتهای داستان میشود؛ صفاتی همچون شجاعت، فداکاری، استقامت، صلابت و بسیاری از ویژگیهای دیگر که در کنار لطافت زنانه خودنمایی میکنند.
📌
در محلههای بسیاری از شهرهای ایران، زنان مذهبی در جلسات عقیدتی در منازل شرکت میکردند. تغییرات اجتماعی ساختارهای سنتی گردهماییهای زنانه را تحت پوشش قرار داده است؛ حال به نظر میرسد که این نوع ابزارهای مدرن میتواند به صورت مقطعی و مناسبتی به گردهماییهای زنان مذهبی کمک کرده و تا حدودی جایگزین ساختارهای سنتی تقریبا از میان رفته شود.
✍️ فاطمه فیروزآبادی، کارشناسی ارشد جامعه شناسی دانشگاه تهران
📃 ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید👇
https://irannewspaper.ir/sp-303/25/77775
#فاطمه(س)
#زنان
🌱 @Zananeiran1
♨️ در حوزه علمیه خواهران چه میگذرد؟
👈نقد و بررسی ساختاری و محتوایی حوزه علمیه خواهران از زبان یک طلبه
📌
مدیر حوزه علمیه خواهران در سطح کشور و در سطح غالب استانها آقا هستند. آیا واقعا خانمی توانایی #مدیریت حوزههای خواهران در این سطح را ندارد؟ اگر خیر، اینکه حوزه علمیه خواهران نتوانسته زنی را برای قرارگیری در چنین جایگاهی تربیت کند جای سوال دارد.
📌
اساتید با نگاه جدید و به روز، نمیگویم در حوزه یافت نمی شود، ولی تعداشان کم است. برای مثال غالب اساتید درسهای حوزه زن و خانواده نگاه #سنتی دارند و با جریانهای معاصر فعال در عرصه #زنان و ادبیات آنها آشنایی ندارند.
✍️ مریم آخوندی، طلبه حوزه علمیه خواهران
📃 ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید👇
https://irannewspaper.ir/sp-303/24/77774
#حوزه_علمیه
#زنان
🌱 @Zananeiran1
♨️ الگوی سوم زن در لابهلای ساختارها
👈 بررسی برنامه هفتم توسعه با نگاه به الگوی سوم زن
📌
ارتقای ساختار معاونت و مشاورین زنان و خانواده، تنها بخشی از پازل اصلاح ساختارها در این زمینه است که باتوجه به جمعیت قابل توجه بانوان توانمند و تحصیل کرده در شرایط کنونی کشور، انتظار میرود مسئولان، جهت نقشآفرینی بیش از پیش بانوان در عرصه تصمیمگیریهای کلان و #مداخله_اثرگذار در حکمرانی، به رفع موانع بیشتر پرداخته و میدانهای متنوع و متکثرتری را در این زمینه پیشِ روی قرار دهند.
📌
ترویج و تقویت #کنشگریهای_اجتماعی که فراساختاری بوده و به دنبال حل چالشهای اجتماعی به شیوه خلاقانه و مثبت است، میتواند به عنوان راهحلی مناسب برای برون رفت از موانع ساختاری کنشگریهای اجتماعی زنان مطرح شود.
✍️ زینب اعلمی، دانشجو دکترای علوم اجتماعی دانشگاه تهران
📃 ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید👇
https://irannewspaper.ir/sp-305/24/78499
#حوزه_زنان
#برنامه_هفتم_توسعه
#الگوی_سوم
🌱 @Zananeiran1
♨️ جنسیت نفس چیست؟
👈 ضرورت بررسی جنسیتمندی نفس انسان
📌
با عدم پذیرش #جنسیتمندی نفس امکان تحلیل صحیح و روشن اختلافات اخلاقی #زنان و #مردان وجود نخواهد داشت. با انکار تفاوتها در ساحت نفس و روح زنان و مردان اختلافات اخلاقی جایگاه خود را از دست خواهند داد و جامعه به سمت انکار این اختلافات حرکت خواهد کرد. ممکن است باورمندان به این نظریه از یک جامعه بدون جنسیت یا آندروژنی طرفداری کنند اما در عمل چنین چیزی ممکن نخواهد بود و نتیجهای جز مردواره شدن #زنانگی به همراه نخواهد داشت که در این جامعه قطعا زنان و زنانگی بزرگترین آسیب را خواهند دید.
📌
امتداد اجتماعی این موضوع بسیار مهم و حائز اهمیت است. با پذیرش #جنسیتمندی_نفس، در تمام نقشهای اجتماعی و فرهنگی و تربیتی تحول عظیمی اتفاق خواهد افتاد و تفاوتهای زنان و مردان لحاظ خواهد شد تا جامعه با این #ویژگیهای_زنانه همسو و همراه شود.
✍️ زینب تاجیک، پژوهشگر مقیم پژوهشکده زن و خانواده
📃 ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید👇
https://irannewspaper.ir/sp-305/25/78500
⁉️این مبحث در یادداشتهای بعدی ادامه خواهد داشت...
اگر سوالی از این مبحث دارید میتوانید برای ما ارسال کنید تا در شمارههای بعد، آن را به همراه پاسخ نویسنده چاپ کنیم.
👉 @fa_inanloo
#حوزه_زنان
#جنسیت
#جنسیت_روح
🌱 @Zananeiran1
♨️ جمعیت سیاستزده
👈 نقد و بررسی قانون جمعیت، سیاستها و وضع موجود در کشور
📌
تغییرات نرخ باروری در ایران نشان میدهد، عامل #کاهش_نرخ_باروری سیاستهای دولتها بوده است. دولتی که سیاستهای اقتصادی و اجتماعیاش ساختارهای اجتماعی و زندگی جامعه را تغییر داده است. مردمی که قبلا نیازهای خود را به صورت اجتماعی رفع میکردند، حال باید هزینه #اقتصادی پرداخت کنند.
📌
درحال حاضر نهاد متمرکز دیگری به #پایش_آماری موضوع جمعیت نمیپردازد. بنابراین به طور قطع آمار و تحلیل آماری جامع، به روز و دقیقی از وضعیت جمعیت کشور در دست نداریم.
✍️ فاطمه امی، کارشناسی ارشد حقوق خانواده دانشگاه شهید بهشتی
📃 ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید👇
https://irannewspaper.ir/sp-296/24/75545
#جمعیت
#بحران_جمعیت
#حوزه_زنان_خانواده
🌱 @Zananeiran1
♨️ جنسیت نفس چیست؟
📌قسمت دوم
👈 دلایل اثبات جنسیتمندی نفس در فلسفه و کلام اسلامی
📌
نفس تا زمانیکه در این دنیا همراه بدن است، درحصار بدن اسیر شده و تمام خصوصیات و ویژگیهای بدن در نفس تاثیر خواهد گذاشت. قطعا از مهمترین عواملی که در ادراکات، احساسات و هویت انسان در این عالم موثر است، جنسیت است.
📌
نفسی که در حال تدبیر بدن زنانه است با نفسی که در حال تدبیر بدن مردانه است از لحاظ جنسیتی متفاوت عمل میکند؛ زیرا اختلافات زنان و مردان حاصل تدبیر و تصرف متفاوت نفس با ابزارهای ادارکی و تحریکی بدن زنانه و مردانه است در واقع در اندیشه این متکلمان فرمانده اصلی انسان نفس اوست که با به کارگیری قوای ادارکی و تحریکی بدن به تدبیر این احساسات و گرایشات میپردازد.
✍️ زینب تاجیک، پژوهشگر مقیم پژوهکشده زن و خانواده
📃 ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید👇
https://irannewspaper.ir/sp-310/23/80075
#حوزه_زنان
#جنسیت
🌱 @Zananeiran1