حلقه اتصال میان خانوادهها در دنیا
گزارشی از افتتاحیه اندیشکده سیاستپژوهی خانواده در ارتباطات بینالملل
📌
در طول سالها و با تغییر سبک زندگی، اهداف و کارکردهای خانواده دچار آسیب شدهاست. چالشهایی که دنیای مدرن برای خانواده ایجاد کرده در حال افزایش است و این مسئلهای جهانی است. مشکلات حوزه خانواده در برخی کشورها فارغ از دین و مذهب و جغرافیای آنها با ما مشترک است و همدرد هستیم. با این وجود هنوز بستری برای استفاده از راهکارها و همکاری بینالمللی درحوزه خانواده به وجود نیامده است.
در چنین شرایطی که جریانهای ضد زن و خانواده، رسانههای جهانی را در دست دارند و پرقدرت در حال فعالیت هستند، بازنگری در سیاستهای حوزه خانواده در داخل و در جهت همکاری با کشورهای همفکر، ضروری به نظر میرسد. اندیشکده نوظهور سیاستپژوهی خانواده در ارتباطات بینالملل (سخا) با دغدغه و نگاهی جهانی به خانواده تاسیس شد...
✍فاطمه امی، خبرنگار حوزه زنان و خانواده
📃ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید👇
https://irannewspaper.ir/sp-279/26/67125
@Zananeiran1
▪️گوش کن بانگ جرس از دل صحرا آید
▫️ناله ای سخت جگر سوز و غم افزا آید
▪️پیشتاز اسرا دختر زهرا آید
▫️به گمانم ز سفر زینب کبرا آید
اربعین حسینی تسلیت باد🏴
@Zananeiran1
🔅 چند پروانه در پیله بعثیها
📌
طبقه دوم سلولهاي تنگ و سرخ رنگي داشت. #دختران را دو سال در آنجا حبس کردند. دخترانی که جنس نگرانیهایشان در اسارت و چنگال دشمن، بسیار متفاوتتر از برادران اسیرشان بود. این چند بانو چهل ماه در سلولهای تنگ و شکنجههای سخت بعثیها بودند. در چند ماه اول از صلیب سرخ پنهانشان کرده بودند. رنجهایی که هیچگاه در قالب برنامهی مستقلی به آن پرداخته نشده. یک داستان پر گره واقعی که جای خالی روایتش عمیقا حس میشود.
✍ هانیه کمری، خبرنگار
📃 ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید👇
https://irannewspaper.ir/sp-280/28/68777
#زنان_آزاده
#دفاع_مقدس
🌱 @Zananeiran1
زنان ایران
مسیریفرایجنسیت بررسیتلاقی اربعین و افقهایجنسیتی 📌 پیادهروی ایام اربعین در عراق امروز، بزرگتری
♨️مسیریفرایجنسیت ۲
👈 بررسیتلاقی اربعین و افقهایجنسیتی
📌
در متن قبلی سه لایه ظهور #جنسیت، در طول هم قرار دارند و هربار انسان جنسیتمند را به معرفتی عمیقتر و وحدانیتر راهنمایی میکنند.
1⃣ در لایه اول معرفت متمرکز بر عوارض محدودیتزای جنسیت، خطا نیست اما بسیار محدود و مادی و تنک مایه است.
2⃣ در مرتبه دوم که فرد به نظام و نه خرده هنجارهای جنسیتی پی میبرد، دانش او عمق بیشتری یافته است.
3⃣ نهایتا مرتبهای که فرد هنوز جنسیتمند است ولی صرفا #محدود به عوارض کثرتزا و محدود و مادی آن نیست. این مرتبه فوق مراتب قبلی، به وحدت نزدیکتر، انسانیتر و الهیتر است و صدالبته انسان در آن به ملک فاقد جنسیت تبدیل نشده است. به هر حال جایگاه بحث از لایه سوم وقتی روشن میشود که لایه اول و دوم و محدودیتهای برآمده از آنها به درستی فهم شود.
💡امتیاز این تصویر از نظر ما این است که دیگر جنسیّت، یک امر محدودکننده یا متعیّن کننده و قاهر بر همه عظمت انسانی تلقی نمیشود، دیگر لازم نیست در همه ساحات حیات از فردی تا اجتماعی و سیاسی ودینی و... نگران آن باشیم و همه چیز را #زنانه و #مردانه کنیم، هم چنین دچار مشکلاتی نمیشویم که در غرب #فمینیسم رمانتیک و در شرق، رویکرد تحجر گرفتارشان شد.
✍️ محدثه کامیار، دکتری مطالعات زنان و
زهرا داورپناه، عضو هیئت علمی پژوهشکده زنان و خانواده
📃 ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید👇
https://irannewspaper.ir/sp-280/27/68776
#زنان
#جنسیت
#زنان_و_اربعین
🌱 @Zananeiran1
♨️ "هنرمقدس" راه سومی که دختران هنرمند مسلمان برگزیدند
👈 گزارشی از تئاتر تعزیه "علیامخدره" به کارگردانی مریم شعبانی
📌
در زمانی که ناصرالدین شاه ترجیح میداد زنها در فضای روزمره و تجملی خودشان سیر کنند؛ دو دختر او و خواهرش تلاش کردند تا خودشان پولی را جمع کنند و تعزیه و شبیه خوانی راه بیندازند. این سه زن در کاخ ناصرالدین شاه در برابر مشکلاتی که در قصر سد راهشان میشد ایستادند و تعزیهای برپا کردند. اکثر ما از این اتفاق بی خبر بودیم تا حال که پس از گذشت حدود یک سده در روزگاری دیگر که بساط سلطنتها جمع شده و سایه پرچم جمهوری اسلامی بر سر این سرزمین افتاده است؛ زنان هنرمندی برخواستهاند که با اجرای نمایش «علیا مخدره» روایتگر آن اتفاق باشند.
✍️ فاطمه محمودی، خبرنگار
📃 ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید👇
https://irannewspaper.ir/sp-280/28/68778
#تئاتر_و_زنان
🌱 @Zananeiran1
♨️ تغییر به احسن
👈 بررسیرمشکلات حقوقی همسران شهدا در خصوص فرزندانشان
📌
پس از شهادت پدر #حضانت فرزندان با مادر و #ولایت با ولی قهری(پدربزرگ) است. تقسیم حقوق و نیازمندیهای کودک به طریق ترسیم شده تا زمانی که زندگی در حالت عادی و بدون بحران پیش برود و اتفاق نظر در مسائل گوناگون میان حاضن و ولی قهری وجود داشته باشد مناسب و در جهت حفظ منافع و صلاح کودک است؛ در غیر این صورت سبب پیدایش آسیب و یا خلعهایی در زندگی مادر و فرزند میشود.
📌
بهتر است قانونگذاران در این حوزه ضمن توجه به شرایط روز، جایگاه امروز #زنان و مادران در جامعه و تغییرات اقتصادی و فرهنگی که نسبت به زمان گذشته داشتهاند، در قوانین موجود بازنگری کرده به نحوی که ضمن حفظ احترام و جایگاه ولیقهری، اختیارات مادر افزایش پیدا کرده و شرایط در موارد خاص و بحرانی که اختلاف نظر میان حاضن و ولیقهری وجود دارد، #مسیر_بنبست همیشه به سوی مادر نباشد.
✍️ زهرا امامی، همسر شهید مدافع حرم محمدحسین مرادی و مدیرعامل موسسه فرهنگی رباب
📃 ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید👇
https://irannewspaper.ir/sp-280/27/68775
#زنان
#قانون
🌱 @Zananeiran1
♨️ تحول لازمه هویت اجتماعی دختران
👈 بررسی هویت اجتماعی دختران پی از انقلاب اسلامی، شرایط موجود، تهدیدها و فرصتها
📌
یکی از عوامل مبنایی که ما را همواره از مردم عقبتر نگه میدارد، نگاه منفی و سلبی نسبت به تغییرات است. این که همواره ایدهآلهایمان را در دهها سال قبل جستجو کنیم و #زن، #دختر، جامعه و سبک زندگی ایدهآل در پس ذهنمان، تصویر صد سال پیش آنها است، گویی دوست داریم اتفاقی بیفتد که این فناوری، رسانه و فجازی و... بالکل نابود بشود و به صد سال قبل برگردیم!
📌
با فهم و باور واقعی به توانمندیهای #دختران امروزی، با همه پیچیدگی، هوشمندی، درک قوی و عمیق، نوآوری، جسارت، مهارتها و توانمندیهای منحصر به فردشان که چه بسا در طول تاریخ بی سابقه است و بزرگترین فرصتها برای رشد فردی و نقشآفرینی اجتماعی موثر را فراهم میآورد، باید آنها را در موضع و موقعیت #حلال_مسائل قرار دهیم نه در موقعیت مساله!
✍️ فاطمه اردبیلی، عضو شورای مرکزی جمعیت دختران ایران، پژوهشگر و فعال حوزه دختران
📃 ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید👇
https://irannewspaper.ir/sp-282/26/69250
#هویت
#دختران
🌱 @Zananeiran1
♨️ زخمهایی باز بهنام مسائل زنان و جنسیت
👈 نسبت پارادایم سیاسی غرب با کنشگری زنانه و عرصه خانواده در متن حوادث یکسال اخیر
📌
آنچه در سالهای اخیر در ایران قابل مشاهده است، وجود کاستیها و معایبی در حوزه اندیشه و ترتیبات نهادی در نسبت با #زنان بوده که با ایجاد زخمهایی باز، موجبات سواستفادههای مداخله جویانه جریانات بیگانه را فراهم آورده است. این کاستیها در وهله اول به دلیل نبود #نظام_نظری_منسجم و تئوری پردازی روزآمد در موضوعات مربوط به زنان در نسبت با جامعه و خانواده، با نظر به منابع اسلامی و بومی متولد شدهاند.
📌
#خانواده هدف اصلی جریان مدرنیته در غرب بوده است و مهمترین کانون انحراف و تاثیرپذیری را به خود اختصاص میدهد؛ چراکه افراد خارج از نهاد طبیعی خانواده و با از دست دادن شانس دریافت ارزشهای هنجارین و اصولی، تبدیل به #بردههای_نظام_سرمایهداری و گوش به فرمان بازار خواهند بود.
✍️ ناهید سلیمی، عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده
📃 ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید👇
https://irannewspaper.ir/sp-283/31/69840
#حوزه_زنان
🌱 @Zananeiran1
♨️ فمینیسمِ جنبش خوار
👈 نحوه مواجهه متفاوت فمینیسم با جنبشهای شکل گرفته در جهان
📌
همچنانکه #فمینیسم دانش را مصادره میکند و به نفع خود و با لنز #زنمحوری به آن مینگرد درباره جنبشهای اجتماعی نیز میتوان آن را جنبشخوار دانست که هر جنبشی را که در جهان توسط #زنان رقم بخورد و هدفش ارتقای وضعیت زنان باشد، به نام خود مصادره میکند و اگر جنبشی برای زنان و به نفع زنان باشد اما منطبق بر آموزههای فمینیستی نباشد به راحتی #بایکوت میکند.
📌
اسلامخواهی و حجابخواهی زنان مسلمان فرانسوی و جنبشهایی نظیر «به حجاب من دست نزن» که فمینیسم در برابر آنها #سکوت میکند اما در دفاع از چندین نفر از مخالفان حجاب یک جریان رسانهای قوی ایجاد میکند و در تمام رسانههای جهانی به ان ضریب میدهد وهمزمان در مقابل راهپیماییهای متعدد معتقدین به حجاب در تشییع شهدا، 22 بهمن و در راهیپیمایی باشکوه اربعین به کلی نادیده گرفته میشود.
✍️ زهراسادات رضوی علوی، ارشد جامعهشناسی
📃 ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید👇
https://irannewspaper.ir/sp-283/32/69843
#حوزه_زنان
🌱 @Zananeiran1
♨️ چرا برابری جنسیتی حلال مشکلات زنان نیست؟
📌
پیوستن به معاهدات و #اسناد_بینالمللی، برای کشورهای عضو، تعهداتی ایجاد میکند که باید در برابر آنها به جامعه جهانی پاسخگو باشند. بنابراین کشورهایی که قوانین داخلی یا اعتقادات دینی آنها همسو با مفاد این قراردادها نیست، امکان اجرایی کردنشان را ندارند.
📌
مفهوم برابری جنسیتی، وقتی قرار است حافظ منافع همه جنسیتها (#LGBTQ) و نه فقط مردان و زنان باشد، طبیعتا با روح قوانین و شرعیات ما سازگار نیست. از آن گذشته، خلقت #زنان و #مردان به دلیل نقشهای متفاوتی که در اجتماع و محیط خانوادگی برعهده دارند، متفاوت با یکدیگر صورت گرفته است. هر تکوینی متناسب با نقشی است که زن یا مرد باید ایفا کنند، در این صورت چگونه میتوان برای تکالیف متفاوت، دم از #حقوق برابر زد؟
✍️ مرضیه شعرباف، پژوهشگر، مدرس حوزه و دانشگاه
📃 ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید👇
https://irannewspaper.ir/sp-283/32/69842
#حوزه_زنان
#برابری_جنسیتی
🌱 @Zananeiran1
♨️ خط سوم از غزه میگوید
👈 بررسی برنامه تلوزیونی خط سوم از نقش خانواده و زنان در مقاومت
📌
در مدارس [سرزمینهای اشغالی] بچههای فلسطینی اجازه حمل پرچم کشورشان و حتی اسم فلسطین را ندارند. نه چیزی از تاریخ فلسطین میآموزند و نه جغرافیای ان، چهکسی به آنها یاد میهد؟ بدون شک خانواده و بخصوص #مادرانشان!!
📌
هر فرد فلسطینی راوی قصههای بسیاری است اما ما در زمینه روایت این قصهها ضعیف عمل کردهایم و نمونه عینی از آن نمیبینیم. مهاجران فلسطینی در لبنان همه از نزدیک شاهد جنایات اسرائیل بودند اما کسی #روایت آنها را به گوش جهان نمیرساند. وی علت این کمکاریها را ضعف نهادها و سازمانهای فرهنگی میداند.
📌
#کودکان_فلسطینی با آرمان ظلمستیزی و نابودکردن اسرائیل متولد شده و بزرگ میشوند. این روزها مادران فلسطینی خود راوی داستان کودکانشان هستند و در این واقعیتها دست تنها هستند؛ در دنیایی که والتدیزنیها به بهانه کودکان، ماشین خلق پول میشوند و با همان سرمایه بمب بر سر کودکان میریزند.
✍️ فاطمه امی، کارشناسی ارشد حقوق خانواده دانشگاه شهید بهشتی
📃 ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید👇
https://irannewspaper.ir/sp-287/27/71937
#حوزه_زنان
#فلسطین #زنان_مقاومت
🌱 @Zananeiran1
♨️ چهره زنانه اقتصاد
👈 بررسی پژوهش کلودیا گلدن، برنده جایزه نوبل اقتصاد ۲۰۲۳، با موضوع «مشارکت زنان در بازار کار جهانی»
📌
مسیرهای توسعه یافتگی زنان و امکان دستیابی آنها به منابع قدرت و ثروت باید به گونه¬ای تعریف شود که هم متناسب با قابلیت¬های آنها باشد و هم زنان در این مسیر آزادی انتخاب داشته باشند. اینکه زنان برای رسیدن به رشد اقتصادی مجبور باشند طبیعت زنانه خود را به حاشیه برانند نسبتی با آزادی ندارد
📌
یافتههای گلدین نشان میدهد که افزایش بودجه دولت برای مراقبت از کودکان، سیاستهای حمایتی در مورد مرخصی مادران و تعدد مشاغل پردرآمد، انعطافپذیر و سازگار با خانواده، میتواند به کاهش شکاف دستمزد جنسیتی کمک کند، اما حدی از این شکاف همچنان باقی مانده است. گویا کماکان بسیاری از زنان در چالش بین شغل و خانواده، خانواده را ترجیح میدهند، که میتواند بر فطری بودن این گرایش دلالت داشته باشد.
✍️ سمیه صادقی، دکترای مهندسی صنایع
✍️ فاطمه خردمند، کارشناس ارشد مطالعات اسلامی
📃 ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید👇
https://irannewspaper.ir/sp-287/26/71936
#حوزه_زنان
#نوبل_اقتصاد
🌱 @Zananeiran1