زنان در مواجهه با طفره های موجه
زنان در ایران متاثر از مولفههای سنت، عرفهای متنوع قومیتی، مدرنیته، دین، شرایط عینی و تأثیرهای خارجی بوده و هست. در کشاکش این عناصر و با اتحاد و ائتلافهای موقت، گاهی شرایط به یک سو تمایل یافته و گاه به سوی دیگر و در بسیاری از موارد زن ایرانیِ معمولی حامل این تنشها در زندگی روزمره خود نیز هست. هنگامی که این مسائل و تنشها به حاکمیّت عرضه میشوند، چه اتفاقی میافتد؟
در طول سالیان پس از انقلاب اسلامی، برای حل بسیاری از مسائل زنان اقدامات درخشانی انجام شد که بسیاری از آنها در اعداد و آمار منابع ناهم دل یا بیطرف نیز تصدیق شدهاند. جهش وضعیت تحصیلی و شرایط بهداشتی زنان در این چهل ساله تنها گوشه ای از بسیار است ولی این بالندگی در تنشهای روزمره و مسائل کمتر عینی مشاهده نمیشود؛ به بیان دیگر در برخی از موارد پیچیدهتر که بیشتر به تنش و مسأله چندبعدی میمانند تا سوال یا نیاز عینی و مادی، به نظر میرسد شاهد نوعی صرف نظر کردن و جاخالی دادن از تعیین تکلیف با استناد به اولویتهای دیگرهستیم.
ادامه مطلب را در فایل پی دی اف بخوانید
#حکمرانی_و_مسأله_زنان
#مسائل_زنان
@Zananeiran1
طفره.pdf
1.68M
زنان در مواجهه با طفره های موجه
زهرا داورپناه/ عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده
@Zananeiran1
سنت، سیاست، مدرنیته و رقابت بر سر تصویر زن
در ادامه پرونده نظام حکمرانی و مسأله زنان به سراغ دو نفر دیگر از اساتید و مسئولان رفتیم و در باب ایده انقلاب اسلامی در حوزه زنان، چگونگی پیادهسازی آن پس از انقلاب و آن چه اکنون برای رسیدن به نقطه مطلوب لازم است انجام شود گفتگو کردیم. بهاره آروین عضو هیئت علمی گروه جامعهشناسی دانشگاه تربیت مدرس است و دکترای جامعهشناسی از دانشگاه تهران دارد. وی علاوه بر پیشینه علمی، سابقه سیاسی هم دارد و عضو پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران از لیست امید بوده است. او در حوزه زنان و خانواده پژوهشهایی مانند حضور زنان در فضای مجازی و راهبردهای ارتقا مشارکت زنان در چرخه مدیریت بحران را داشته است. فاطمه قاسمپور نماینده کنونی مجلس شورای اسلامی و رئیس فراکسیون زنان است. وی دکترای فلسفه تطبیقی دانشگاه علامه طباطبایی دارد. از جمله فعالیتهای وی در حوزه زنان و خانواده میتوان از عضویت در هیئت علمی مرکز تحقیقات زن و خانواده، مدیریت پایگاه خبری تحلیلی مهرخانه و سردبیری مجله حورا یاد کرد. همچنین او کتابی در خصوص فمینیسم اسلامی دارد و از جمله پژوهشهای وی درک و تصور دختران جوان از جنسیت و کنش فرهنگی زنان پس از انقلاب اسلامی است.
#حکمرانی_و_مسأله_زنان
#مسائل_زنان
@Zananeiran1
اروین.pdf
1.12M
گفتگو با فاطمه قاسم پور، ریس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی و بهاره اروین، عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس
@Zananeiran1
بنت الهدی صدر، مدافع اسلامی حقوق زنان
- آیا میتوان گفت که شهید بنتالهدی صدر در زمینه زنان و خانواده نظرات ثابت و پایداری داشتهاند؟
شهید آمنه حیدرالصدر (ملقب به بنتالهدی) نهتنها دارای نظراتی پایدار بود بلکه نظرات او در زمینه مسائل زنان و خانواده کاملاً حکیمانه و مدبرانه بود. او به جز اینکه معلمی سرسخت، فعال سیاسی پرشور، نویسندهای برجسته، روزنامهنگاری شجاع و شاعری پرشور بود بلکه یک مدافع حقوق زنان در زمان خود و به دنبال حفظ خانواده بود. او حقوق زنان در حوزه تحصیل و کار را فریاد زد، از رهبران دین خواست تا در بسیاری از قوانین مربوط به طلاق و ازدواج مجدد تجدیدنظر کنند. ایده تساوی حقوق انسانی بین زن و مرد را تشویق کرد و مفهوم استقلال مالی و خودمختاری برای زنان را تقویت کرد.
ادامه مطلب را در فایل پی دی اف بخوانید
@Zananeiran1
بنتالهدی صدر-1.pdf
597.2K
بنتالهدی صدر، مدافع اسلامی حقوق زنان
گفتگوی اختصاصی ایران جمعه با زینب مهنا، دکتری اندیشه اسلامی معاصر با تمرکز بر جنسیت و مطالعات زنان، پژوهشگر و نویسنده
@Zananeiran1
بنت الهدی صدر، از تولد تا شهادت
در دهه اول ماه محرمالحرام ۱۳۵۸ ه.ق سید حیدر در شهر کاظمین صاحب فرزندی شد که نام او را آمنه گذاشتند؛ مادر او ۱۱ بار باردار شد اما فقط سه فرزند داشت: سید اسماعیل ۱۶ساله، سید محمدباقر ۴ساله و سیده آمنه. سیده آمنه شش ماه داشت که پدرش را از دست داد. مرجع بزرگ شیعه که از دنیا رفت خانواده او به خاطر فقر و نداری تا مدتی در تنگنای معیشت قرار داشت. آمنه پایش را که به مکتبخانه گذاشت چشمش به منقل ذغالی کنار اتاق افتاد که برای غلبه بر سردی هوا روشن شده بود؛ ترسید و به خاطر روبرو نشدن با هرم آتش از مکتبخانه رو گرداند. سید محمدباقر تعلیم او را برعهده گرفت و تا پایان عمر به او درس آموخت طوری که آمنه در پایان عمر مکاسب را نیز پیش برادر آموخت. آمنه به قدری در تحصیل و تعلیم پیش رفت که زمانی که عایشه بنت الشاطی از او پرسید: «شما از کدام دانشکده فارغالتحصیل شدهاید؟» او گفت: «من فارغالتحصیل مدرسه خودمان هستم!»
فعالیتهای ادبی
۱۲ساله بود که مجله «مجتمع» یا «جامعه» را نوشت و درباره آدابورسوم، نوع پوشش و... در فرهنگهای مختلف نوشت و به دست زنان و دختران داد. اشعار زیادی را از حفظ بود و از کودکی به سرودن شعر میپرداخت تا احساسات خود را بیان کند؛ سعی میکرد اشعارش بار دینی داشته و در مورد عشق به خداوند متعال و محبت اهلبیت (ع)، حج، نماز و... باشد.
ادامه مطلب را در فایل پی دی اف بخوانید
@Zananeiran1
بنتالهدی صدر-2..pdf
677.1K
بنت الهدی صدر، از تولد تا شهادت
فریبا انیسی
نویسنده کتاب دختری از تبار هدایت
@Zananeiran1
◾️امروز ۱۹ فروردین ماه سالروز شهادت بانوی برجسته جهان اسلام بنت الهدی صدر، خواهر سید محمدباقر صدر است.
🔶 اگر میخواهید درباره این زن اندیشمند و فرزانه بیشتر بدانید به این لینکها سری بزنید:
🔸کلیپ کوتاه: معرفی اجمالی ایشان
https://www.aparat.com/v/IBLS5
🔸مستند: روایتی از زندگی ایشان به زبان دوستان و شاگردان
https://www.aparat.com/v/1j6vX
🔸متن: آشنایی با کتابهای ایشان
https://imamsadr.ir/3541
🔸کلیپ کوتاه: معرفی اجمالی ایشان
https://www.aparat.com/v/UG1cM
🔸روایت: اجمالی از خاطرات خانم ام تقی الموسوی از شاگردان و دوستان نزدیک ایشان
https://b2n.ir/f74974
🔸گفتگو: صحبتهای زهرا حائری، شاگرد ایشان و فریبا انیسی، نویسنده کتاب دختری از تبار هدایت
https://hawzahnews.com/x9PPt
@Zananeiran1
#خبر
تصویب کلیات لایحه پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار در مجلس
🔺 در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی، گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد لایحه یک فوریتی پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار در دستور کار قرار گرفت و نمایندگان با ۱۹۰ رای موافق، ۴۵ رای مخالف و ۹ رای ممتنع از مجموع ۲۴۴ نماینده حاضر با کلیات این لایحه موافقت کردند.
🔺 پیش از رای گیری فاطمه قاسم پور، رییس فراکسیون زنان و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: اعضای کمیسیون اجتماعی در جلسات متعددی با حضور مسئولان دستگاههای ذیربط در حوزه زنان بحث ها و تبادل نظرهای زیادی را انجام دادند تا این لایحه تکمیل شود.
دین مبین اسلام نگاه ویژهای به جایگاه زنان دارد و هرگونه سوءرفتار با زنان را مذموم تلقی کرده است؛ همچنین رهبر انقلاب نیز بارها در جلسات متعدد به حمایت از جایگاه زنان اشاره کردهاند و بر لزوم حمایت قانونی از زنان به ویژه در بستر خانواده تاکید جدی داشته اند.
* به نقل از ایرنا
@Zananeiran1
ضرورت قانون گذاری در حوزه خشونت بر علیه زنان
وحید شالچی/ عضو هیأت علمی گروه جامعه شناسی علامه طباطبایی
@Zananeiran1