#حدیث
● جوانمردی در وطن و در سفر!
🔸حضرت امام صادق علیهالسلام فرمودند:
«مروّت و جوانمردى» دو قسم است: جوانمردى در وطن(اقامتگاه) و جوانمردى در سفر؛
جوانمردی در وطن، خواندن قرآن و حضور در مساجد و همنشينى با نيكوكاران و نظر دقيق در مسائل شرعى و احكام دينى است.
اما جوانمردى در سفر عبارت است از: بذل و بخشش از توشه خود به همسفران، شوخى و مزاح در اموری که مورد خشم خداوند نباشد، كمتر مخالفت كردن با همراهان (و بر خلاف ميل آنان رفتار نكردن) و پس از جدایى و بازگشت پشت سر آنها سخن نگفتن!
[عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ قَالَ: اَلْمُرُوءَةُ مُرُوءَتَانِ مُرُوءةُ اَلْحَضَرِ وَ مُرُوءةُ اَلسَّفَرِ فَأَمَّا مُرُوءَةُ اَلْحَضَرِ فَتِلاَوَةُ اَلْقُرْآنِ وَ حُضُورُ اَلْمَسَاجِدِ وَ صُحْبَةُ أَهْلِ اَلْخَيْرِ وَ اَلنَّظَرُ فِي اَلْفِقْهِ وَ أَمَّا مُرُوءَةُ اَلسَّفَرِ فَبَذْلُ اَلزَّادِ وَ اَلْمِزَاحُ فِي غَيْرِ مَا يُسْخِطُ اَللَّهَ وَ قِلَّةُ اَلْخِلاَفِ عَلَى مَنْ صَحِبَكَ وَ تَرْكُ اَلرِّوَايَةِ عَلَيْهِمْ إِذَا أَنْتَ فَارَقْتَهُم]
📚 معاني الأخبار , ج1 , ص۲۵۸
@zanjani_net
#احکام_شرعی
🔸حق حضانت فرزند
حق حضانت، از حقوق قابل اسقاط و واگذاری است و پس از واگذاری نیز قابل رجوع نیست.
حضانت کودک، در ابتدا با پدر و مادر، و در صورت نبود آنها، با حاکم شرع (یعنی مجتهد جامع الشرائط) است.
در صورتی که زن و شوهر از هم جدا شوند، حق حضانت فرزند تا هفت سالگی با مادر اوست. بنابراین، پدر نمیتواند او را از مادرش جدا کند. البته مادر باید در شیوۀ تربیت و ادارۀ فرزند و تصرف در اموال وی، نظر پدر را رعایت کند. در این مورد، میان فرزند پسر و دختر فرقی نیست.
🔺احکام کاربردی، مسأله ۲۲۶
@zanjani_net
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #کلیپ ویژه شهادت حضرت #امام_باقر علیهالسلام 👆
(بیانات آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی درباره نهضت علمی آن حضرت)
▪️حضرت امام صادق علیهالسلام فرمودند:
"كانت الشيعة قبل أن يكون أبو جعفر، وهم لا يعرفون مناسك حجهم، وحلالهم وحرامهم، حتى كان أبو جعفر ففتح لهم وبيّن لهم مناسك حجهم، وحلالهم وحرامهم، حتى صار الناس يحتاجون إليهم من بعد ما كانوا يحتاجون إلى الناس و هکذا یکون الامر"
«شیعیان پیش از ابوجعفر [امام باقر علیهالسلام] مناسك حج ّو حلال و حرام خود را نمىدانستند. آن حضرت، درِ علم را بر ایشان گشود و مناسك حجّ و حلال و حرام مردم را بیان فرمود، تا آنجا كه مردمى كه شیعه به آنها محتاج بودند (در امر مناسك و حلال و حرام ) خودشان محتاج شیعه گشتند، و امر امامت اینگونه است!»
🔺کافی، ج۲، ص۲۰
@zanjani_net
▪️مجلس سوگواری شهادت مظلومانه حضرت امام محمد باقر علیهالسلام
همراه با سخنرانی و بیان معارف اهل بیت علیهمالسلام
و مرثیهسرایی و توسل به عترت طاهرین علیهمالسلام
● زمان: جمعه (۲۵ خرداد ۱۴۰۳) _ ساعت ۱۰:۴۵
● مکان: بلوار آیتالله حائری، کوچه۶، دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
@zanjani_net
🔸عرفه و زیارت امام حسین علیهالسلام
❖ مرحوم آیتاللهالعظمی حاج سید احمد زنجانی در کتاب ارزشمند #أربعینیات، مینویسد: 🔻
یزید بن عبدالمَلِک [میگوید:]
من در حضور حضرت أبی عبدالله [الصادق] علیهالسلام بودم که قومی الاغسوار بر او مرور کرد. حضرت فرمود: «اینها کجا میروند؟» عرض کردم: «قبور شهدا (شهدای اُحد)» فرمود: «چه چیز مانعشان شده از زیارت قبر شهید غریب (حضرت سیّد الشهداء)؟» پس مردی از اهل عراق به حضرت عرض کرد: «زیارتش واجب است؟» فرمود: «بهتر از حجّ و عمره، و حجّ و عمره» تا بیست بار شمرد، و بعد فرمود: «مقبول و متقبّل شده.»
گفت:
به خدا قَسَم، من بلند نشده بودم تا اینکه مردی حضورش مشرّف شد و عَرض کرد: «من نوزده حج به جا آوردهام. پس بر من دعا کُن که خداوند به من تمامیِ بیست را روزی کُند.»
پس فرمود: «آیا قبر حسین علیهالسلام را زیارت کردهای؟» عرض کرد: «نه.» فرمود: «زیارت او بهتر از بیست حج است.»
اَخبار در فضیلت زیارت قبر آن حضرت علیهالسلام زیاد است. ثواب آن در اَخبار، معادل ثواب حجّ و عمره است؛ و بیست حج و عمره، و بیستودو عمره، و هشتاد حجّ، و صد حج، و هزار حج و عمره، به اختلافِ اَخبار هست. و شاید اختلافِ اَخبار، از جهت اختلاف مراتب زائرین باشد. و در ایّامِ زیارت مخصوصه، ثوابش بیشتر است؛ مثلاً در روز عید، صد حجّ و صد جهاد، و در روز عرفه، هزار حج و هزار عمره و هزار جهاد. خلاصه، ثوابش محدود به حدّ خاصّی نیست؛ اقلّش غفران ذنوب است، به شرطی که به درجۀ قبول برسد. اللّهمّ ارزقنا زیارتهم في الدنیا، و شفاعتهم یوم القیامة، بمحمّد و آله.
🔺ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، ص 94
أربعینیات،ص۱۳۹ (اربعین دوم؛ح۲۲)
@zanjani_net
سخنرانی(1).mp3
21.74M
🎤 #سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین آقای میرشفیعی
◼️ مجلس عزای شهادت حضرت امام باقر علیهالسلام
🔺دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
جمعه ۲۵ خرداد ۱۴۰۳
@zanjani_net
مداحی(1).mp3
12.71M
🎤 #مرثیه خوانی آقای حمزه علیپور
◼️ مجلس عزای شهادت حضرت امام باقر علیهالسلام
🔺دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
جمعه ۲۵ خرداد ۱۴۰۳
@zanjani_net
📸#گزارش_تصویری
مجلس عزای شهادت حضرت امام محمد باقر علیهالسلام
در دفتر آیت الله العظمی شبیری زنجانی
▪️جمعه ۲۵ خرداد ۱۴۰۳
@zanjani_net
▪️حضور آیت الله العظمی شبیری زنجانی «مد ظله» در مجلس عزای حضرت امام باقر علیهالسلام
شب جمعه/ ۲۴خرداد ۱۴۰۳
@zanjani_net
#عرفه
حضرت امام زینالعابدین علیهالسلام در دعای عرفه:
«اَللَّهُمَّ هَذَا یوْمُ عَرَفَةَ یوْمٌ شَرَّفْتَهُ وَ کرَّمْتَهُ وَ عَظَّمْتَهُ...»
خداوندا! این روز، روز عرفه است؛
روزی که آن را شرافت و کرامت و عظمت دادی؛ سفرۀ رحمتت را در آن گستردی و در آن روز با بخششت، عطای فراوان نمودی ...
(صحیفه سجادیه، دعای۴۷)
✨اعمال روز عرفه:🔻
اول: دعا؛ که از پرفضیلتترین اعمال این روز است.
دوم: غسل
سوم: زیارت حضرت سیدالشهدا علیهالسلام
چهارم: دو رکعت نماز پس از نماز عصر و اعتراف به گناهان خویش نزد خداوند.
پنجم: روزه (اگر سبب ناتوانی از خواندن دعا نشود)
ششم: دعای عشرات
@zanjani_net
از دعای عرفه حضرت امام زین العابدین علیه الصلوة والسلام:
«... فَأَحْيِنِي حَيَاةً طَيِّبَةً تَنْتَظِمُ بِمَا أُرِيدُ، وَ تَبْلُغُ مَا أُحِبُّ مِنْ حَيْثُ لَا آتِي مَا تَكْرَهُ، وَ لَا أَرْتَكِبُ مَا نَهَيْتَ عَنْهُ، وَ أَمِتْنِي مِيتَةَ مَنْ يَسْعَى نُورُهُ بَيْنَ يَدَيْهِ وَ عَنْ يَمِينِه»
خداوند! مرا به حياتى خوش و پاكيزه زنده بدار كه آن چه می خواهم فراهم گردد و به آنچه دوست مىدارم پايان يابد، چندان كه دست به كارى نزنم كه خوش نداشته باشى يا مرتكب كارى نشوم كه تو از آن نهى فرمودهاى.
از تو خواهم كه بميرانى مرا همانند آن كسانی كه روشنايىشان در برابرشان و از سمت راستشان حركت مىكند.
🔺صحیفه سجادیه؛ دعای ۴۷
@zanjani_net
🔸اهمیت دعا برای دیگران
ابراهیم بن هاشم گوید عبد الله بن جندب را در موقف (عرفات) ديدم و وقوفى بهتر از وقوف او نديدم. پيوسته دستهايش به سوى آسمان بلند بود، و اشكهايش بر گونهاش روان بود به طورى كه به زمين می ريخت، پس همين كه مردم (از عرفات) برگشتند من به وى گفتم: اى أبا محمد! من وقوفى بهتر از وقوف تو نديدم.
گفت به خدا سوگند من جز براى برادران (دينى) خود دعایى نكردم، و اين براى اين بود كه حضرت أبا الحسن امام كاظم عليه السلام به من خبر داد كه هر كه براى برادر دينى خود پشت سرش دعا كند، از عرش به او ندا می شود: براى تو باد صد هزار برابر (آنچه براى برادران دينی ات در خواست كردى) پس من خوش نداشتم كه صد هزار دعاى تعهد شده را بهخاطر يك دعا از دست بدهم كه نمىدانم آن يك دعا هم به اجابت برسد يا نه!
[علي عن أبيه قال: رأيت عبد الله بن جندب في الموقف فلم أر موقفا كان أحسن من موقفه ما زال مادا يديه إلى السماء و دموعه تسيل على خديه حتى تبلغ الأرض فلما صدر الناس قلت له يا أبا محمد ما رأيت موقفا قط أحسن من موقفك قال و الله ما دعوت إلا لإخواني و ذلك أن أبا الحسن موسى ع- أخبرني أن من دعا لأخيه بظهر الغيب نودي من العرش و لك مائة ألف ضعف فكرهت أن أدع مائة ألف مضمونة لواحدة لا أدري تستجاب أم لا.]
🔺 الکافي،ج۲، ص۵۰۸
@zanjani_net
#تبریک
از دعای حضرت امام زین العابدین علیه الصلوة والسلام در روز عید سعید قربان:
«اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَ لَا تُخَيِّبِ الْيَوْمَ ذَلِكَ مِنْ رَجَائِي، يَا مَنْ لَا يُحْفِيهِ سَائِلٌ وَ لَا يَنْقُصُهُ نَائِل
خداوندا! بر محمد و آل محمد درود فرست و امروز امیدم را ناامید مگردان! ای کسی که هیچ درخواستکنندهای او را به رنج نمیاندازد و هیچ بخششی، از خزائن او نمیکاهد.»
🔺صحیفه سجادیه؛ دعای ۴۸
🔸فرخنده عید سعید قربان، عید طاعت و بندگی خداوند، بر همه پیروان راستین پیامبر اکرم "صلی الله علیه و آله" تهنیت باد.
@zanjani_net
🔸عید بزرگ خدا
▫️حضرت امام صادق علیهالسلام فرمودند:
روز عید غدیر، عید بزرگ خداست و خداوند هیچ پیامبری را مبعوث نکرده مگر آنکه این روز را عید گرفته و عظمت آن را شناخته است.
نام این روز در آسمان، روز عهد و پیمان و در زمین، روز پیمان محکم و حضور همگانی است.
[هُـوَ عيـدُاللّه الاَْكْبَرُ،وَ ما بَعَثَ اللّه نَبِيّـا اِلاّ وَ تَعَيَّدَ فِى هذَا الْيَومِ وَ عَرَفَ حُرْمَتَهُ وَ اِسْمُهُ فِى السَّماءِ يَوْمُ الْعَهْدِ الْمَعْـهُودِ وَ فِى الاَْرْضِ يَوْمُ الْميثاقِ الْمأخُوذِ وَ الْجَمْعِ الْمَشْـهُودِ]
🔺وسائل الشيعه، 5: 224، ح1
@zanjani_net
چارم علی در مجمع اولاد زهرا آمده
از نسل مصباحالهدی هادی به دنیا آمده
#تبریک #میلاد
🔅عيد نورانی ميلاد دهمین حجت الهی، حضرت امام هادی علیهالسلام را به محضر مقدس حضرت ولیعصر «عجل الله فرجه الشریف» و همه موالیان و ارادتمندان خاندان رسالت تبریک و تهنیت میگوییم.
🔸حضرت #امام_هادی علیهالسلام فرمودند:
«ألقُوا النِّعَمَ بِحُسنِ مَجاوَرَتِها وَ التَمِسُوا الزِّیادَةَ فِیها بِالشُّکرِ»
با نعمتها با نیکویی برخورد کنید (قدرشناس نعمت باشید)،
و با شکرگزاری نسبت به آنها، به دنبال افزایش آنها باشید.
#شکر #نعمت
🔺 بحار الأنوار، ج75، ص: 370
@zanjani_net
#غدیر
🔸از سنخ نبوت
▫️از بیانات آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی به مناسبت عید سعید غدیر
از آیه قرآن استفاده میشود که مسئله امامت حضرت امیرالمؤمنین علیهالسلام و انتصاب آن حضرت به وصایت پیامبر اکرم (صلّی الله علیه وآله)، عدل نبوت است. تعبیر قرآن این است که اگر شما این امر یعنی ولایت حضرت را ابلاغ نکنید، گویا اصلاً ابلاغ رسالت نکردید و اصلاً هیچ کدام از احکام را نرساندید! «وَ إِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَما بَلَّغْتَ رِسالَتَهُ» تمام این نماز و روزه و حج و زکات و ... همه اینها که ابلاغ شده، اگر این امر اخیر -یعنی مسئله وصایت و ولایت- نباشد، گویا همه محو و نابود است. از این پیداست که یک موضوع سیاسی در بین است که ابلاغش ترس داشته، خداوند تأمین میدهد و میفرماید خاطر جمع باشید « وَاللَّهُ يَعصِمُكَ مِنَ النّاسِ». موضوع، از سنخ نبوت است.
این مطلب مستفاد از آیه شریفه است که مسلماً در عید غدیر نازل شده و سنّیها هم نزول این آیه در این روز را قبول دارند.
خداوند مرحوم آقای حاج سید مهدی روحانی را رحمت کند. ایشان نقل میکرد در مجمعی که با موضوع گفتگوی تمدنها در ترکیه تشکیل شد و عدهای هم از ایران از جمله ایشان شرکت کردند، یکی از سنّیها در سخنرانی خود گفت روایات غدیر روایات درستی نیست. بعد از او یک سنّی دیگری که از نظر علمی رتبهاش بالاتر از وی بود سخنرانی کرد و گفت ما هم قصه غدیر را قبول داریم و جای انکار نیست، ولی قضیه این است که حضرت علی علیه السلام جنگهای زیادی کرده بوده و از عرب افراد زیادی را کشته بوده، و این قهراً منشأ عداوت با ایشان شده بود، پیامبر (ص) فرمود هر کس مرا دوست دارد باید او را دوست داشته باشد، و در غدیر دوستی علی (ع) را تثبیت کرد. بعد هم فرموده «اللهم وال من والاه و عاد من عاداه» . ما هم دوستدار علی هستیم و از دشمن علی، تبری داریم.
آقای واعظ زاده آنجا اشکال کرد که شما صدر کلام را باید در نظر بگیرید که فرموده «ألستُ أولی بکم مِن أنفسِکم» من از خود شما به شما أولی نیستم؟ گفتند بلی، بعد حضرت فرموده است «من کنت مولاه فهذا علي مولاه» یعنی همان اولویتی که حضرت خاتمالأنبیاء (صلّی الله علیه وآله) بر مردم دارند، همان اولویت برای حضرت امیرالمؤمنین علیهالسلام ثابت است و پیامبر (صلّی الله علیه وآله) همین امر را از مردم اقرار گرفت و آنها قبول کردند. ایشان میگفت آن سنّی اینجا سکوت کرد.
خلاصه اینکه مطلب خیلی روشن است. به قول شاعر:
برهان وجودت را صد چشمۀ زیبایی است
این مدعیان کورند با این همه برهانها
(بیانات معظمٌ له در جلسه علمی اول ذیالحجة 1436)
@zanjani_net
#غدیر
.... «وَ إِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَما بَلَّغْتَ رِسالَتَهُ» یعنی تمام این نماز و روزه و حج و زکات و همه این احکام که ابلاغ شده، اگر این امر اخیر -یعنی مسئله وصایت و ولایت- نباشد، گویا همه محو و نابود است.
(از بیانات آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی در آستانه #عیدالله_الأکبر عید سعید غدیر)
@zanjani_net
🔸شهد شیرین محبت امیر مؤمنان علیهالسلام
از حضرت امام صادق علیهالسلام نقل شده است که فرمودند:
«رسول خدا (صلی الله علیه وآله) در پایان نماز خود دست به دعا برداشته و به گونهای که مردم بشنوند، در حق امیرالمؤمنین (علیهالسلام) دعا کردند: خداوندا، محبّت علی را در دل مؤمنان و هیبت و عظمت او را در دل منافقین جای بده!
پس از آن، آیه: «إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَیَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَنُ وُدًّا؛ (مسلّماً کسانی که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام دادهاند، خداوند رحمان محبّتی برای آنان در دلها قرار میدهد!) نازل گردید. ولایت امیرالمؤمنین (علیهالسلام) همان «ودّ» و محبتی است که خداوند در آیه فرموده است.»
[عَنْ أَبِیعَبْدِاللَّهِ (علیه السلام) قَالَ: دَعَا رَسُولُ اللَّهِ (صلی الله علیه و آله) لِأَمِیرالْمُؤْمِنِینَ (علیه السلام) فِی آخِرِ صَلَاتِهِ رَافِعاً بِهَا صَوْتَهُ یُسْمِعُ النَّاسَ یَقُولُ اللَّهُمَّ هَبْ لِعَلِیٍّ الْمَوَدَّهًْ فِی صُدُورِ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْهَیْبَهًْ وَ الْعَظَمَهًْ فِی صُدُورِ الْمُنَافِقِینَ فَأَنْزَلَ اللَّهُ إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا إِلَی قَوْلِهِ وُدًّا قَالَ وَلَایَهًْ أَمِیرِالْمُؤْمِنِینَ (علیه السلام) هِیَ الْوُدُّ الَّذِی قَالَ اللَّهُ]
🔺 بحار الأنوار ، ج35، ص: 353
@zanjani_net