قابل توجه کشاورزان محترم
کنترل افلاتوکسین پسته در مرحله برداشت
1⃣ زمانی که حدود 70 درصد میوه ها رسیده باشند زمان مناسبی برای برداشت می باشد زیرا درصورت تاخیر، زمینه مساعد و زمان مناسب جهت آلودگی مهیا می گردد.
2⃣ محصول چیده شده همیشه در یک طرف پارچه مخصوص برداشت ریخته و جمع آوری شود.
3⃣از مخلوط کردن پسته های که قبل از برداشت روی زمین ریخته اند با پسته های تازه چیده شده خودداری شود چون احتمال آلودگی پسته های روی زمین ریخته شده بیشتر است.
4⃣ زمان چیدن و انتقال میوه به ترمینال فرآوری به حداقل کاهش داده شود.
5⃣از انباشتن محصول برداشت شده به صورت توده در مدت زمان طولانی خودداری گردد، زیرا این امر دما و رطوبت لازم برای رشد قارچ را در توده فراهم می کند. طوری برنامه ریزی گردد که میوه ها بلافاصله پوست گیری، شستشو و خشک گردند.
6⃣حتی المکان برداشت محصول در ساعات اولیه روز انجام و امکان نگهداری آن در سایه تا زمان انتقال از باغ فراهم گردد.
به ما بپیوندید .👇👇👇
@Zarchmaj
#روابط_عمومی_جهاد_کشاورزی_زارچ
#استان_یزد
⚜نحوه خسارت سرخرطومی حنایی
♦️خسارت اصلی این آفت توسط مرحله لاروی است.
لاروها ضمن تغذیه از جوانه مرکزی، غلافهای تازه و لیفی نشده کانالهایی در جهت مختلف (بالا و پایین) در تنه ایجاد میکنند.لاروها از بافت دمبرگ نیز تغذیه مینمایند، در اثر تغذیه از دستجات آوندی درختان حالت تشنگی از خود نشان میدهند.
در نهایت باعث خشک شدن تاج درخت و افتادن درختان آلوده میشود.
✅علائم آفت
۱.وجود تونل یا (سوراخ) متعدد در تنه درخت
۲.صدای جویدن و تغذیه لاروها به صورت صدای خراطی
۳.تراوش مایع قهوه ای رنگ از تونل ها
۴.ظهور بافت جویده شده همراه با بوی پوسیدگی و تخمیر شدگی در داخل یا اطراف تونل باز شده
۵.وجود شفیره خالی و افتاده و حشرات کامل مرده در حالت آلودگی شدید
۶.زرد و کج شدن وخشک شدن جوانه مرکزی
۷.شکستن تنه درخت و واژگون شدن تاج درخت در حالت آلودگی شدید یا طولانی بودن مدت آلودگی
♦️مهمترین راه پیشگیری از انتشار این آفت و حفظ قرنطینه آن، عدم انتقال و جابهجایی پاجوش از دیگر مناطق است.
♦️جهت جلوگیری از پراکنش آفت سرخرطومی حنایی خرما به مناطق سالم وغیرآلوده خواهشمند است از هرگونه نقل و انتقال وخرید نهال های فاقد گواهی بهداشتی پرهیز کنید .
جهش_تولید_با_مشارکت_مردم
⚜به ما بپیوندید .👇
🌐 @Zarchmaj
❁✧═┅┄ 🌾🌾🌾🌾❁✧═┅┄
#روابط_عمومی_جهاد_کشاورزی_زارچ
#استان_یزد
⚜ذلِکَ فَضْلُ اللَّهِ یُؤْتِیهِ مَنْ یَشاءُ وَ اللَّهُ ذُو الْفَضْلِ الْعَظِیمِ
⚜این فضل و کرامت خداست که به هر که بخواهد میدهد و خدا را فضل و رحمت نامنتهاست.
⚜سرور گرامی جناب آقای دکتربابایی
⚜استاندار محترم و فرهیخته استان یزد
🔹با سلام و احترام
🔹انتصاب شایسته جنابعالی به عنوان استاندار پرتلاش و فرزانه استان یزد را صمیمانه تبریک و تهنیت عرض مینمایم. بیتردید، تجربه ارزشمند، دانش گسترده و تعهد راسخ شما، نویدبخش آیندهای روشن و پر از پیشرفت برای استان دارالعباده یزد خواهد بود.
🔹اینجانب به نمایندگی از کلیه همکاران سازمان جهادکشاورزی استان، بهره برداران و کشاورزان زحمتکش این بخش از همکاری نزدیک و مستمر با جنابعالی در مسیر توسعه و پیشرفت کشاورزی استان بسیار خوشنود و امیدوارم. یقین دارم که با همت و درایت شما و با همدلی و همکاری مشترک، گامهای بزرگی در جهت افزایش بهرهوری، بهبود شرایط زندگی کشاورزان و ارتقای جایگاه استان در حوزه کشاورزی برداشته خواهد شد.
🔹از خداوند متعال توفیقات روزافزون، سربلندی و موفقیتهای بزرگتری را برای جنابعالی در این مسئولیت خطیر و حساس مسئلت دارم.
🌸با احترام و آرزوی کامیابی
🔹محمد علی حاتمی زاده
🔹رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد
هدایت شده از هادی کریمی
✅ فرماندار زارچ:
سر شماری عمومی کشاورزی از آبان ماه آغاز خواهد شد.
فرماندار زارچ در گفتگو با روابط عمومی فرمانداری زارچ افزود: سر شماری عمومی کشاورزی از آبان ماه آغاز خواهد شد و هدف از اجرای آن فراهم کردن اطلاعات لازم برای برنامه ریزی صحیح در بخش کشاورزی است.
مرتضی زیبائیان با تأکید بر اینکه آمار سر شماری عمومی کشاورزی در شهرستان بسیار حائز اهمیت است، اظهار کرد: با توجه به وسعت و پراکندگی روستاهای شهرستان بویژه در دهستان دربید بخش اله آباد و داشتن مزارع کشاورزی، نیاز است بخشداران و شهرداری نسبت به برگزاری مطلوب این مهم، اقدامات لازم را از هم اکنون انجام دهند.
وی با اشاره به اهمیت اجرای طرح سر شماری عمومی کشاورزی در سطح شهرستان زارچ گفت: با ابلاغ رئیس جمهور محترم، سر شماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳، آبان امسال اجرا خواهد شد و هدف از اجرای آن فراهم کردن اطلاعات لازم برای برنامه ریزی صحیح در بخش کشاورزی است.
مرتضی زیبائیان بر همکاری و هماهنگی تمامی دستگاه های اجرایی شهرستان و تأمین نیازمندی های لازم در این راستا تأکید کرد و افزود: تمامی دستگاه های اجرایی باید ضمن همکاری و هماهنگی با ستاد سر شماری شهرستان، نسبت به تأمین همه امکانات و تجهیزات سر شماری اقدام کنند.
🇮🇷 روابط عمومی فرمانداری زارچ
https://eitaa.com/joinchat/3350397231C9956718ffd
هدایت شده از هادی کریمی
اطلاعیه
✅ فراخوان تامین نیرو در اجرای عملیات میدانی سرشماری کشاورزی سال ۱۴۰۳
◽️به منظور تأمین نیروی انسانی برای اجرای سرشماری عمومی كشاورزی ۱۴۰۳، فراخوانی از سوی مرکز آمار ایران منتشر شد.
◽️به منظور تأمین نیروی انسانی برای اجرای سرشماری عمومی كشاورزی ۱۴۰۳ ازطریق فرم زیر متقاضیان میتوانند درخواست همکاری خود را از طریق لینک زیر اعلام کنند.
📎جهت ورود به سامانه جذب نيروي سرشماري عمومي كشاورزي ۱۴۰۳ اينجا كليك كنيد. 📎
ادامه خبر در لینک زیر:
https://B2n.ir/d38226
🇮🇷 روابط عمومی فرمانداری زارچ
https://eitaa.com/joinchat/3350397231C9956718ffd
هدایت شده از هادی کریمی
#سرشماری
✅ سرشماری عمومی کشاورزی چیست؟
◽️سرشماری کشاورزی، گردآوری اطلاعات فعالیت های مختلف کشاورزی شامل "پرورش محصولات سالانه نظیر گندم، جو، شلتوک، ذرت و ..."، "پرورش محصولات دائمی نظیر پرتقال، سیب، خرما، انگور و ..."، "پرورش گاو و گوساله، گوسفند و بره، بز و بزغاله و شتر و بچه شتر"، "کشت محصولات گلخانه ای"، "پرورش آبزیان خوراکی شامل ماهیان گرمابی و سردابی و میگو"، "پرورش طیور"، "پرورش کرم ابریشم" و "پرورش زنبور عسل" از بهره برداران کشاورزی است.
◽️بر اساس آخرین سرشماری که در سال ۱۳۹۳ اجرا شده، بیش از ۴ میلیون بهره بردار کشاورزی در کشور وجود دارد که ۹۰ درصد از بهره برداری های کشاورزی متعلق به آنها، در مناطق روستایی واقع شده است.
◽️گفتنی است سرشماری عمومی کشاورزی از ۱۲ آبان ماه به مدت ۴۵ روز در نقاط مختلف شهرستان زارچ اجرایی می شود.
🇮🇷 روابط عمومی فرمانداری زارچ
https://eitaa.com/joinchat/3350397231C9956718ffd
پیش آگاهی مدیریت علفهای هرز (بویژه گندم )
🌿مدیریت علف های هرز
روش های مختلفی برای مدیریت علف های هرز وجود دارد که بسته به شرایط آب و هوایی هر منطقه و نوع گونه علف هرز و غیره متفاوت است. معمولاً کاربرد تنها یک روش در مزرعه دردرازمدت کارآیی کمی داشته وبهتراست درکنترل علفهای هرز تلفیقی ازچند روش به کار گرفته شود.
پیشگیری
پیشگیری اولین مرحله مدیریت علف های هرزدرمحصولات گوناگون به ویژه گندم است که هزینه های کنترل راکاهش داده باعث سهولت مبارزه می شود که شامل:
پیشگیری از ورود علف های هرز به مزرعه
رعایت بهداشت مزرعه از طریق جلوگیری از انتقال بذر و اندام های تکثیر غیر جنسی (در مورد گیاهان دایمی) توسط کودهای دامی تازه، ماشین آلات کشاورزی، آب آبیاری و استفاده از بذور بوجاری شده است .
✅کنترل زراعی:
رعایت تناوب زراعی: تناوب زراعی یعنی پرهیز از کشت یک محصول برای چند سال پیاپی. در این روش چون زمان و نوع شخم برای تهیه بستر کاشت و همچنین عملیات داشت مثل سیستم آبیاری و کوددهی متفاوت است در نتیجه رشد و گسترش علف هرز محدود می گردد و علف هرز نمی تواند به صورت غالب درآید.
✅رعایت اصول فنی کاشت:
•رعایت زمان مناسب کاشت، عمق مناسب کاشت و کوددهی مناسب در گندم ازاهمیت زیادی برخوردار است و می تواند به کاش رقابت علف های هرز با محصول کمک نماید.
•همچنین ضدعفونی بذر گندم، افزایش تراکم بذرگندم به هنگام کاشت درحدتوصیههای فنی و استفاده ازرقم مناسب موجب افزایش توان رقابت گندم با علف هرز میگردد.
کنترل مکانیکی
مبارزه مکانیکی با علف های هرز عبارتست ازبین علف های هرز با وسایل گوناگون که شامل وجین، شخم و سوزاندن می شود.
وجین
وجین دستی به دلیل پرهزینه بودن و وقت گیربودن درمزارع گندم رایج نیست.
شخم
عملیات شخم در گندم قبل از کاشت انجام می شود.ابتدا با آبیاری اجازه می دهند علف های هرز سبز شود و بعدبلافاصله زمین را شخم می زنند.شخم موجب جابهجایی بذر علفهای هرز در خاک شده و روی جوانه زنی و رویش آن ها تأثیر دارد. شخم سطحی و شخم پس از آبیاری درصد بالایی از بذر های علف هرز را که جوانه زده و سبز شده اند از بین می برد.
قطع اندام های هوایی و سوزاندن آن هانیز جزء روش های مکانیکی محسوب می شود که بیشتردرمورد علف های هرز چندساله و به منظور جلوگیری از به بذرنشستن و ریزش بذر علف های هرزانجام می شود که در مزارع گندم درزمان آیش و پس از برداشت با هدف کاهش ذخیره بذر در خاک صورت می گیرد.
مبارزه شیمیایی:
این روش با استفاده ازسموم شیمیایی و به عنوان آخرین راه حل و یا همراه با سایرروش های مبارزه با علف های هرز انجام می شود.
جهش_تولید_با_مشارکت_مردم
⚜به ما بپیوندید .👇
🌐 @Zarchmaj
❁✧═┅┄ 🌾🌾🌾🌾❁✧═┅┄
#روابط_عمومی_جهاد_کشاورزی_زارچ
#استان_یزد
⚜برداشت چند مرحله ای انار
باغداران گرامی
با توجه به رسیده شدن محصول میوه انارومساعد شدن شرایط برای خسارتزایی مگس میوه مدیترانه برروی این محصول توصیه می شود به منظور اجتناب از خسارت این آفت نسبت به برداشت هرچه زودتر محصول اناراقدام ومیوه های آلوده نیز به نحومناسب معدوم گردد.
باتوجه به اینکه خسارت اصلی مگس مدیترانه روی انار در زمان برداشت میوه می باشد .نسبت به شارژ و فعال نمودن تله های قرص های سراتینکس اقدام نمائید .
جهش_تولید_با_مشارکت_مردم
⚜به ما بپیوندید .👇
🌐 @Zarchmaj
❁✧═┅┄ 🌾🌾🌾🌾❁✧═┅┄
#روابط_عمومی_جهاد_کشاورزی_زارچ
#استان_یزد
13.pdf
377.8K
⚜لیست برگزاری دوره جامع مدیریت باغات پسته
آدرس :
https://vc.areeo.ac.ir/ch/pistachioch
⚜️آغاز پذیرش پذیرفته شدگان طرح شهید زین الدین چند برابر ظرفیت
📌مدیر اموراداری سازمان جهادکشاورزی استان یزد اعلام کرد:در دولت ۱۳ با نامگذاری مجوزهای استخدامی به نام شهدا، طرح شهید زین الدین به منظور جذب و استخدام نیروی مورد نیاز دستگاه های اجرایی؛ به استان های سراسر کشور ابلاغ شده است.
📄به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان یزد
♦️مرتضی احتشامی فرد گفت: با عنایت به برگزاری آزمون استخدامی طرح مذکور برای رشته های شغلی تخصصی در اوایل سالجاری و با توجه به اینکه استانداری متولی این موضوع است؛ پذیرفته شدگان آزمون استخدامی چند برابر ظرفیت موجود اعلام شده اند.
♦️ این مقام مسئول خاطر نشان کرد: پذیرفته شدگان میتوانند برای تشکیل و تکمیل پرونده از شنبه ۲۱ مهرماه به مدیریت امور اداری سازمان مراجعه کنند.
♦️وی افزود: در نهایت پرونده های این افراد پس از بررسی اولیه جهت ادامه روند استخدامی و مصاحبه تخصصی به استانداری ارسال خواهد شد.
به پایگاه اطلاع رسانی سازمان جهادکشاورزی استان یزد بپیوندید👇🏻
https://eitaa.com/yazdagrinews
#روابط_عمومی_سازمان_جهادکشاورزی
#استان_یزد
قابل توجه کشاورزان گندمکار:
♦️آیا می دانید یکی ازعلف های هرزخطرناک مزارع گندم جودره است ؟که درسالهای اخیر بخش های زیادی ازمزارع گندم وجو رادراستان آلوده نموده ودرصورت عدم کنترل آن ،خسارت زیادی به مزارع وارد میکند . این علف هرز بوسیله بذر ازمزرعه ای به مزرعه دیگر منتقل می شود .درمزرعه ،رشد رویشی این علف هرزسریعتر ازگندم است ،زودتر ازگندم به بذرمی رود ورنگ بوته های آن روشن تر ازبوته گندم می باشد .
روشهای مبارزه باجودره :
1⃣ استفاده ازبذور اصلاح شده وبدون بذر علف هرز
2⃣ تناوب زراعی بامحصولات پهن برگ
3⃣ مزارع آلوده حدود یک ماه قبل ازشخم ،آبیاری شود.
4⃣ شخم عمیق (30تا35سانتی متر)انجام شود.
5⃣ مبارزه باعلفهای هرزحاشیه مزارع وانهارآبیاری
6⃣ درصورت آلودگی زیاد مزرعه ،درو یاچرای دام قبل ازبه خوشه رفتن علف هرز
7⃣درصورت آلودگی کم مزرعه ،بوته کشی وحذف خوشه های علفهای هرز
8⃣ازبین بردن بقایای علف هرزدرمزرعه
9⃣تمیزنمودن ماشین آلات وکلیه قسمتهای ادوات کشاورزی قبل ازورود به مزرعه
🔟 استفاده ازسموم علف کش مناسب درمرحله حساس علف هرزباتوصیه شبکه های مراقبت پیش آگاهی
جهش_تولید_با_مشارکت_مردم
⚜به ما بپیوندید .👇
🌐 @Zarchmaj
❁✧═┅┄ 🌾🌾🌾🌾❁✧═┅┄
#روابط_عمومی_جهاد_کشاورزی_زارچ
#استان_یزد
هدایت شده از پایگاهاطلاعرسانیسازمانجهادکشاورزیاستانیزد
32.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 حمایت از کشاورزان برای احداث نیروگاههای خورشیدی
🔸معاون برنامه ریزی امور اقتصادی جهاد کشاورزی استان یزد: همه مالکان چاههای کشاورزی میتوانند از تسهیلات ارزان قیمت برای احداث نیروگاههای خورشیدی استفاده کنند.
ادامه خبر را اینجا بخوانید
@yazdiribnews
به پایگاه اطلاع رسانی سازمان جهادکشاورزی استان یزد بپیوندید 👇
https://eitaa.com/yazdagrinews
#روابط_عمومی_سازمان_جهاد_کشاورزی
#استان_یزد
بازدیداز زنبورستانهای شهرستان جهت سرشماری
📌مدیرجهادکشاورزی شهرستان زارچ ازسرشماری زنبورستان های این شهرستان خبرداد.
🔷درراستای برنامهریزی ومدیریت بهینه منابع دامی،کارشناس اموردام شهرستان به منظورسرشماری از زنبورستانها بازدیدکرد.این بازدید با هدف جمعآوری اطلاعات دقیق و بهروزدرخصوص تعدادووضعیت زنبورستانها وهمچنین بررسی شرایط نگهداری زنبورعسل انجام شد.
🔷هادی کریمی مدیرجهادکشاورزی گفت:سرشماری زنبورستانها یکی ازاقدامات ضروری برای شناخت بهتروضعیت زنبورداری درشهرستان وبرنامهریزیهای آینده است. اطلاعات جمعآوری شده به ما کمک میکند تا نیازهای زنبورداران راشناسایی کرده وخدمات بهتری به آنها ارائه دهیم.
🔷وی افزود:دراین بازدید،علاوه بر سرشماری،به بررسی وضعیت سلامت زنبورها وشرایط محیطی زنبورستانها نیزپرداخته شد.ما به دنبال شناسایی مشکلات موجودوارائه راهکارهای مناسب برای بهبودشرایط زنبورداری هستیم.
🔷 این مقام مسئول همچنین بر اهمیت زنبورداری به عنوان یکی از فعالیتهای اقتصادی وتأثیرگذار در تأمین عسل ومحصولات جانبی آن تأکیدکرد.
🔷درادامه گفت:زنبورداری نه تنها به عنوان یک منبع درآمدبرای کشاورزان محسوب میشود،بلکه نقش مهمی در گردهافشانی وافزایش تولید محصولات کشاورزی دارد.
🔷وی خاطرنشان کرد:این بازدید نشاندهنده عزم جدی مسئولین برای حمایت اززنبورداران وبهبودوضعیت زنبورداری در شهرستان است وامید میرودباجمعآوری اطلاعات دقیق، برنامههای مؤثری برای توسعه این صنعت درآینده اجراشود.
⚜به ما بپیوندید .👇
🌐 @Zarchmaj
❁✧═┅┄ 🌾🌾🌾🌾❁✧═┅┄
#روابط_عمومی_جهاد_کشاورزی_زارچ
#استان_یزد