❇️ همکاری چین و فرانسه در راستای تقویت فناوری سبز
🔹 مرکز همکاری چین و فرانسه در زمینه کربن خنثی، روز جمعه مورخ ۲۴ نوامبر راهاندازی شد. وانگیی وزیر امور خارجه چین و کاترین کولونا همتای فرانسوی او در مراسم افتتاحیه این مرکز حضور یافتند.
🔹 بنا بر اعلام وانگ، چین و فرانسه با پیشبرد توافق هشت سال پیش پاریس و اجلاس اخیر آب و هوا در دبی، رهبری جهانی در حوزه واکنش به تغییرات آب و هوایی را بر عهده گرفتهاند.
🔹 کولونا نیز در حاشیه این مراسم، از توافق سران دو کشور در خصوص واکنش به تغییرات آب و هوایی و حفاظت از تنوع زیستی خبر داد. کولونا همچنین اعلام کرد که فرانسه مایل به تقویت ارتباطات با طرف چینی و به ثمر رساندن اهداف تعیین شده در نشست دبی است.
🔻 به عقیده کارشناسان، افتتاح این مرکز نشاندهنده جاهطلبی هر دو کشور برای ترویج توسعه فناوری سبز، حفاظت از محیط زیست و خدمت به منافع مشترک بشریت است.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
⏺ پیشبرد پروژهای محرمانه به نام کیو استار از سوی شرکت OpenAI
🔹 گفته میشود که «OpenAI» در پیامی داخلی به کارکنان خود از وجود پروژهای به نام کیو استار (*Q) خبر داده و آنها را از اظهارنظر رسانهای در این خصوص منع کرده است.
🔹 برخی از کارکنان این شرکت مدعی هستند که کیو استار میتواند پیشرفتی شگرف در زمینه هوش جامع مصنوعی (AGI) باشد.
🔻 انواع هوش جامع مصنوعی، سیستمهای مستقلی هستند که در بیشتر وظایف با ارزش اقتصادی از انسان پیشی میگیرند. احتمال میرود، مدل جدید با توجه به منابع محاسباتی گسترده قادر به حل مسائل ریاضی خاص نیز باشد.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
✳️ عزم دولت هند برای تنظیمگری فناوری دیپفیک
🔹 به گفته یک قانونگذار ارشد هندی، این کشور در حال تدوین قوانینی برای شناسایی و محدود کردن انتشار محتوای دیپفیک و سایر محتوای مضر تولید شده با استفاده از هوش مصنوعی است.
🔹 آشوینی وایشناو، وزیر فناوری اطلاعات هند، اعلام کرد که این وزارتخانه با شرکتهای بزرگ صاحب رسانههای اجتماعی، سازمان صنعت «Nasscom» و دانشگاهیان، جلساتی برگزار کرده است و به توافق رسیده است که مقرراتی برای مبارزه مؤثرتر با انتشار ویدیوهای دیپفیک و سایر محتوای مضر مبتنی بر هوش مصنوعی، وضع کنند.
🔻 بر اساس گزارشهای منتشر شده، مقررات جدید همچنین بر تقویت مکانیسمهای گزارشدهی چنین ویدیوهایی و اقدامات پیشگیرانه و به موقع توسط شرکتهای رسانههای اجتماعی متمرکز است.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
✳️ افتتاح اولین مرکز داده بزرگ مقیاس در کشور مصر
🔹 مرکز داده «Khazna»، مستقر در امارات متحده عربی، با گروه «Benya» برای ساخت اولین دیتا سنتر بزرگ مقیاس (hyper-scale data centre) در مصر، خاورمیانه و آفریقا همکاری میکند. طرفین این توافقنامه را در نخستین روز کنفرانس تجاری فناوری اطلاعات و ارتباطات ۲۰۲۳ (ICT trade conference ۲۰۲۳) که در قاهره پایتخت مصر برگزار شد، امضا کردند.
🔹 بر اساس گزارشهای منتشر شده، مرکز داده «Khazna» و شرکت «Benya» قصد دارند، بیش از ۲۵۰ میلیون دلار در مرکز جدید سرمایهگذاری کنند. این مرکز پشتیبان توسعه هوش مصنوعی در امارات متحده عربی و منطقه خواهد بود.
🔻 حسن الناقبی، مدیرعامل «Khazna» درباره این توافق گفت: «مرکز جدید، پشتیبانی مهم برای کسبوکارهای مصر که به دنبال توسعه بینالمللی هستند، محسوب میشود و سرویسهای پیشرفتهای عرضه میدهد که نیازهای شرکتهای چندملیتی در تلاش برای رشد و نوآوری در بازارهای خاورمیانه و شمال آفریقا را برطرف میکند.»
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
☑️ همکاری علی بابا و هوآوی در راستای توسعه سیستم عامل HarmonyOS
🔹 بنا به اعلام دینگتاک (DingTalk)، یکی از زیرمجموعههای گروه فناوری علی بابا، این هلدینگ در حال توسعه نسخه جدیدی از اپلیکیشن تعامل در محل کار خود است که با سیستم عامل «HarmonyOS»، متعلق به هوآوی سازگار بوده و وابستگی به اندروید را در راستای مقابله تحریم تجهیزات مخابراتی توسط ایالات متحده، کاهش میدهد.
🔹 رن ژنگفی، بنیانگذار و مدیر اجرایی هوآوی، قصد دارد شرکتها و کاربران بیشتری را به اکوسیستم «HarmonyOS» جذب کند. علی بابا نیز در همین راستا اعلام کرد که در همکاری با هوآوی، دینگتاک یکی از اولین پلتفرمهای تجاری هوشمند است که یک اپلیکیشن بومی را در این سیستم عامل راهاندازی میکند.
🔻 در حال حاضر بیش از ۶۰۰ میلیون کاربر و ۲۳ میلیون شرکت در دینگتاک فعالیت دارند و بیش از ۷۰۰ میلیون دستگاه و ۲,۲ میلیون توسعهدهنده نیز در اکوسیستم «HarmonyOS» فعال هستند.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
✔️ روسیه به دنبال نقشآفرینی در عرصه رقابت هوش مصنوعی
🔹 ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، هشدار داد که نباید غرب اجازه انحصار در حوزه هوش مصنوعی را داشته باشد و اعلام کرد که استراتژی بلندپروازانه روسیه برای توسعه هوش مصنوعی به زودی تصویب خواهد شد.
🔹 این در حالی است که کارشناسان معتقدند، جنگ اوکراین موجب مهاجرت بسیاری از متخصصان با استعداد و جلوگیری از واردات فناوریهای پیشرفته به این کشور و در نتیجه عقب ماندن آن از قافله پیشرفت شده است.
🔹 پوتین ادعا میکند که استراتژی جدید تغییرات قابل توجهی از جمله توسعه تحقیقات بنیادی و کاربردی در زمینه هوش مصنوعی مولد و مدلهای زبان بزرگ ایجاد خواهد کرد. به گفته او، محققان روسی باید دسترسی بهتری به ابررایانهها داشته باشند و آموزش علمی درباره هوش مصنوعی در این کشور باید تقویت شود.
🔻 رئیس جمهور روسیه در ادامه سخنان خود نیز به لزوم تغییر قوانین، افزایش همکاریهای بینالمللی و تضمین سرمایهگذاریهای بیشتری در روسیه برای توسعه هوش مصنوعی اذعان و از شرکتهای «Sberbank» و یاندکس به دلیل توسعه هوش مصنوعی و مدلهای زبانی بزرگ، تمجید کرد.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
🔳 گزارش نشست تخصصی بررسی قانون سرویسهای دیجیتال اروپا (Digital Services Act)
🔹 آزمایشگاه حقوق پلتفرمهای آنلاین
🔵 با حضور:
🔸باقر انصاری، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی
🔸محمد لوائی، حقوقدان و پژوهشگر آزمایشگاه حقوق پلتفرمها
#رویداد
🔻 نشست تخصصی «بررسی قانون سرویسهای دیجیتال اروپا» به صورت آنلاین برگزار شد. در این برنامه باقر انصاری، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی و محمد لوائی، حقوقدان و پژوهشگر آزمایشگاه حقوق پلتفرمها، حضور داشتند و به بررسی ظرفیتها و مسائل مختلف در این قانون جدیدالتصویب اروپا پرداختند.
🔹 آنچه که از مقدمه قانون سرویس های دیجیتال برداشت میشود این است که تجارت الکترونیک تبدیل به حوزه ای گسترده و عام الشمول شده است. از سوی دیگر شرکتهای متعددی ایجاد شدهاند که از خدمات و محصولات آنها در دنیا استفادههای زیادی میشود. این مسئله ریسکهایی را هم برای کاربران ایجاد کرده است؛ بنابراین اتحادیه اروپا نیاز دیده است که بعد از دستورالعمل تجارت الکترونیکی سال ۲۰۰۰، به منظور بازنگری در مقررات پیشین در موضوع پلتفرمها ورود پیدا کرده و بر اساس تغییر و تحولات جدید، حوزه مدیریت تجارت الکترونیک را سامان دهد.
🔹 بخش اول قانون سه محور عمده دارد محور اول اهداف است. اهداف بودند که پارلمان اروپا را به این نتیجه رساند که نیاز به قانون جدید وجود دارد و قوانینی که از سال ۲۰۰۰ حاکم بودند، دیگر جوابگوی اقتضائات پلتفرمهای اروپا و دنیا نیست. مهمترین اهداف قانون مشخص کردن چهارچوب مسئولیت واسطهها و تقسیم تکالیف بین تمام بازیگران عرصه است. قانونگذار اروپایی میگوید ما نمیتوانیم تمام مسئولیت را به دوش واسطههای اینترنتی بگذاریم. بازیگران دیگر مثل کاربران و محققان و … در یک اکوسیستم پلتفرمی دخیل هستند و باید از ظرفیت همه برای یک محیط شفاف استفاده کرد.
👈 جزئیات بیشتر این رویداد را در زاویه بخوانید
🆔 @zaviehmag
✅ فضای مجازی در ایران
▫️ ۶ آذر ۱۴۰۲
🔻 مهمترین اخبار داخلی حوزه فناوری و فضای مجازی کشور را در زاویه بخوانید.
🔷 تعطیلی مراکز داده غیراستاندارد دستگاههای دولتی
🔸 حامد منکرسی، معاون سیاستگذاری و اعتباربخشی سازمان فناوری اطلاعات، خبر داد: «وظیفه شناسایی و ارزیابی مراکز داده دستگاههای دولتی به سازمان فناوری اطلاعات ایران محول شده است تا ضمن ارزیابی و شناسایی مراکز داده دستگاههای دولتی در پنج فاز، از ارائه خدمات توسط مراکز داده غیرمجاز و غیراستاندارد جلوگیری شود.»/ ایسنا
🔷 اهدای تندیس ملی رضایتمندی مشتری به همراه اول
🔸شرکت ارتباطات سیار ایران با انتخاب هیئت داوران سیزدهمین اجلاس سراسری رضایتمندی مشتری، شایسته دریافت تندیس ملی رضایتمندی مشتری شد./ مهر
🔷 بیتکوین و رمزارزها مبنای سومین مرحله بانکداری الکترونیکی است
🔸 رئیسکل اسبق بانک مرکزی، طهماسب مظاهری، معتقد است بیتکوین و رمزارزها مبنای سومین مرحله بانکداری الکترونیکی هستند و در ۱۰ سال آینده به سمت یک ارز واحد جهانی پیش خواهیم رفت که نظام بانکی را متحول خواهد کرد./ پیوست
🔷 رایتل: وضعیت شبکه ارتباطات پایدار است
🔸 در پی اختلال جزئی در فرآیند بهروزرسانی شبکه رایتل، ارتباط برخی از مشترکین این اپراتور در شبانگاه گذشته دچار اختلال شده بود. این اختلال تا ساعاتی پیش ادامه داشته و رایتل دلیل آن را یک اختلال جزئی اعلام کرده است./ دیجیاتو
🔷 استقبال از فعالیت نخبگان ICT در ۳۰ آزمایشگاه پژوهشگاه ارتباطات
🔸 رئیس پژوهشگاه ارتباطات با اشاره به ظرفیتهای پژوهشگاه بیان کرد: «در حال حاضر ۳۰ آزمایشگاه در پژوهشگاه در حوزههایی همچون امنیت، فیبر نوری، هوش مصنوعی و فناوری اطلاعات وجود دارد که درب آنها بر روی تمام نخبگان کشور باز است و ما از آغاز همکاری با ظرفیتهای مختلف کشور در حوزه ICT به ویژه بسیجیانی که در عرضه تحقیقاتی و پژوهشی فعالیت دارند، استقبال میکنیم.»/مهر
🔷 آغاز طرح ملی فیبر نوری در جزیره ابوموسی
🔸 وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: «امروز طرح فیبر نوری منازل و کسبوکارها در جزیره ابوموسی در حال اجرا است تا امکان ارائه سرعتهای چندصد مگابیت بر ثانیهای به هموطنان ساکن این جزیره فراهم شود.»/ ایسنا
🔷 تأکید بر همکاریهای مستمر و دائمی ایران و عراق در حوزه پروژههای ارتباطی
🔸 وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دیدار با وزیر ارتباطات عراق به توانمندیهای ایران در زمینه انجام پروژههای ارتباطی در عراق اشاره و خواستار استمرار در همکاریهای گذشته شد./مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
🔷 امضای یادداشت تفاهم مشترک میان وزرای ارتباطات ایران و عراق
🔸 وزرای ارتباطات ایران و عراق یادداشت تفاهم مشترکی را در زمینه همکاریهای دو جانبه و توسعه روابط در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات امضا کردند./مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
🔷 شهروندان در دولت هوشمند محوریت دارند
🔸 جلسه بررسی سند نظام جامع دولت هوشمند با حضور رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران، مشاور وزیر ارتباطات در حوزه دولت هوشمند و معاون دولت الکترونیکی سازمان برگزار شد./مهر
🆔 @zaviehmag
🔖 مسابقه فضایی میلیاردرها و فضای رو به اتمام
🔹 مروری بر چالشهای افزایش رقابت برای تسخیر مدارهای زمین
#یادداشت
🖌 طیبه بابایی
🔻 شرکت اسپیس ایکس، متعلق به ایلان ماسک، در پنج سال گذشته بیشاز 4500 ماهواره استارلینک را پرتاب کرده است؛ این میزان بیشاز نیمی از کل ماهوارههای فعال در مدار زمین را تشکیل میدهد. به عقیده کارشناسان، این ماهوارهها از آن رو که میتوانند، دسترسی به اینترنت را در هر نقطه از جهان فراهم کنند، توانایی این را نیز دارند که ماسک را بر ارتباطات جهانی مسلط سازند و به او توانایی مداخله در طیف گستردهای از تحولات جهانی، مانند درگیریهای نظامی را بدهند.
🔻 به عقیده کارشناسان، جنگ در اوکراین نمونه خوبی از جنبههای منفی تسلط یک بازیگر خصوصی مانند ایلان ماسک بر فضا است. اکنون این که شخصی قدرت اجازه دادن یا ندادن انجام حملات نظامی به یک کشور مستقل را داشته باشد، به مسئلهای مهم و چالشی پیچیده تبدیل شده است و نفوذ روزافزون ماسک و پرتاب ماهوارههای جدید اسپیس ایکس به فضا بر این نگرانیها افزوده است.
🔻 این شرکت که بیشاز ۱,۵میلیون کاربر در سراسر جهان دارد، خواهان دریافت مجوز برای ارسال مجموعأ ۴۲ هزار ماهواره به مدار زمین است. جف بزوس، مالک شرکت آمازون نیز قصد دارد، تا سال ۲۰۲۹ تعداد ۳۲۳۶ ماهواره را به فضا پرتاب کند و به همین ترتیب، بهزودی مسابقه توسعه منظومههای ماهوارهای آغاز میشود.
🔻 علاوه بر موضوع نفوذ وب و تسلط بر مدار زمین، نگرانی دیگری که درباره مسابقه فضایی مطرح میشود، ظرفیت محدود فضا است. پوستههای مداری (orbital shells) مختلف مانند جادهها ظرفیت محدودی برای تردد دارند. بسیاری از کارشناسان باور دارند که ظرفیت برخی شاهراههای مداری تکمیل شده است. به عبارت دیگر، مسابقهای به راه افتاده است که در آن کشورها هر کاری که میتوانند، برای اشغال فضای مداری زمین انجام میدهند، تا بتوانند بر این فضا ادعای مالکیت کنند.
🔻 متخصصان همچنین این روند را خطری جدی برای امنیت زمین تلقی کرده و توصیه میکنند که اقدامات بیشتری برای ردیابی و دفع زبالههای در حال چرخش به دور زمین، صورت گیرد. آنها مدعی هستند که در بحبوحه تلاش روزافزون ماسک، جف بزوس و سایر رقبای او برای پر کردن ظرفیت فضا، نیازی مبرم به استفاده از الگوی برخی جوامع بومی آمریکای شمالی (تعامل سازنده با محیط و حفظ توازن در بهرهبرداری از منابع) در خصوص نحوه تعامل با محیط به عنوان خط مشی آینده وجود دارد.
👈 مشاهده متن کامل این یادداشت در زاویه
🆔 @zaviehmag
☑️ وضع قوانین جدید رقابت برای پلتفرمهای دیجیتال در کشور استرالیا
🔹 دیدهبان رقابت استرالیا اعلام کرد که در پاسخ به گسترش سریع پلتفرمهای دیجیتالی مانند آمازون، اپل، گوگل، متا و مایکروسافت قوانین رقابتی جدید برای این کشور لازم است. کمیسیون رقابت و مصرفکنندگان استرالیا (ACCC) در آخرین گزارش خود نسبت به گسترش این پلتفرمها و افزایش خطر بروز رفتارهای مضر مانند جمعآوری دادههای حجیم و محدودکردن انتخابهای مشتریان ابراز نگرانی کرد.
🔹 کمیسیون رقابت و مصرفکنندگان استرالیا یافتههای خاصی از بررسی رفتار ضدرقابتی منتشر نکرده اما اعلام کرده است که پلتفرمهای دیجیتال با قدرت قابل توجهی که در بازار دارند، میتوانند از شیوههایی مانند طبقهبندی محصولات، پیش نصب و تنظیمات پیشفرض برای محدودسازی انتخاب مشتری یا جلوگیری از نوآوری در رقبا استفاده کنند.
🔻 این نهاد تنظیمگر همچنین تعهدات اجباری جدیدی را به همه پلتفرمهای دیجیتال برای رسیدگی به کلاهبرداریها، برنامههای مضر و انتشار نظرات جعلی، پیشنهاد کرده است. بنا بر اعلام کمیسیون رقابت و مصرفکنندگان استرالیا، قوانین رقابت باید چالشهای بالقوه ناشی از فناوریهای نوظهور مانند هوش مصنوعی و واقعیت مجازی را نیز بررسی کنند.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
💢 تعطیلی آزمایشگاه محاسبات کوانتومی شرکت علی بابا
🔹 شرکت علیبابا، غول فناوری چینی، اعلام کرده است که این شرکت یک آزمایشگاه محاسبات کوانتومی و یک تیم تحقیقاتی خود را تعطیل و آزمایشگاه و تجهیزات آزمایشی مربوطه را به دانشگاه ژجیانگ چین اهدا کرده است.
🔹 سخنگوی آکادمی «DAMO»، متعلف به هلدینگ علیبابا اعلام کرد که این آکادمی به تمرکز بر تحقیقات فناوری با هدف کسب برتری در حوزه فناوری هوش مصنوعی ادامه خواهد داد.
🔻 این اصلاح بنیادین در ساختار بخش تحقیق و توسعه شرکت علی بابا در حالی رخ داد که دولت چین در طول سالهای اخیر، همواره توسعه فناوریهای نوظهور را یکی از اولویتهای اصلی و کلیدی خود اعلام میکرده است.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
✅ فضای مجازی در ایران
▫️ ۷ آذر ۱۴۰۲
🔻 مهمترین اخبار داخلی حوزه فناوری و فضای مجازی کشور را در زاویه بخوانید.
🔷 اولین جلسه جمع سپاری قانونگذاری هوش مصنوعی
🔸 اولین جلسه جمع سپاری قانونگذاری هوش مصنوعی با حضور معاون تحقیقات، آموزش و حقوق شهروندی معاونت حقوقی ریاست جمهوری و رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در پژوهشگاه ICT برگزار شد./مهر
🔷 چند شهر به فیبر نوری مجهز شدند؟
🔸 طبق آخرین اظهارات وزیر ارتباطات، پروژه بزرگ فیبر نوری منازل و کسبوکارها از یک سال گذشته آغاز و در ۱۰۰ شهر نیز به پایان رسیده و تاکنون ۴.۵ میلیون خانوار تحت پوشش قرار گرفتهاند./ایسنا
🔷 ارائه بیش از ۶ هزار خدمت و مجوز در پنجره واحد خدمات دولت هوشمند
🔸 معاون دولت الکترونیک سازمان فناوری اطلاعات ایران در همایش تبیین قوانین توسعه دولت هوشمند و حکمرانی داده گزارشی از آخرین وضعیت پنجره ملی خدمات دولت هوشمند ارائه کرد./روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
🔷 فراخوان همراه اول برای توسعه ایده، راهکار و محصول مبتنی بر 5G
🔸 فراخوان همراه اول برای توسعه ایده، راهکار و محصول مبتنی بر 5G با رویکرد شناسایی طرحها و محصولاتی که کاربردهای 5G را در صنایع و حوزههای مختلف ارائه میدهد، از ابتدای آذر ۱۴۰۲ آغاز شده و به مدت یک ماه ادامه دارد./روابط عمومی شرکت ارتباطات سیار ایران
🔷 راه اندازی «سوپر اپ» اربعین با همکاری ایران و عراق
🔸 رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران گفت: «اقدامات مشترکی در مورد نحوه ایجاد یک برنامه کاربردی برای اطلاعرسانیهای ایرانی و عراقی برای زوار اربعین شروع میشود.»/مهر
🔷 الزام تمام دستگاههای اجرایی برای ارائه خدمات هوشمند تا پایان برنامه هفتم
🔸 دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات در همایش تبیین قوانین توسعه دولت هوشمند و حکمرانی دادهها تکالیف و پروژههای پیشران هوشمندسازی را اعلام کرد./ایسنا
🔷 ضوابط و اصول حاکم بر اپراتورهای سلامت الکترونیک منتشر شد
🔸 جزییات ضوابط و اصول حاکم بر اپراتورهای هوشمند حوزه سلامت الکترونیک در قالب پیشنویسی از سوی وزارت بهداشت به کارگروه اقتصاد دیجیتال وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ارائه شد./مهر
🔷 راه اندازی منطقه آزاد مشترک اقتصاد دیجیتال میان کشور ایران و عراق
🔸 وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از آمادگی ایران برای همکاریهای نزدیک و مشترک در حوزه تجارت الکترونیک بر اساس قوانین و ملاحظات دو کشور ایران و عراق خبر داد./روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
🔷 معاون بنیاد ملی بازیهای رایانهای: فیلترینگ تأثیر قطعی بر سرمایهگذاری خطرپذیر ندارد
🔸 سرپرست معاونت کسبوکار بنیاد ملی بازیهای رایانهای با اشاره به تأثیر فیلترینگ بر برنامههای بازیسازان گفت که فیلترینگ تا حدی بر سرمایهگذاری خطرپذیر مؤثر است اما تأثیر قطعی ندارد زیرا حوزه بازی قابلیتهای زیادی برای سرمایهگذاری دارد./پیوست
🆔 @zaviehmag