💢 برنامه مقابله اتحادیه اروپا با اخبار جعلی در رسانههای اجتماعی
⏺ کمیسیون اروپا ۹ فوریه به دلیل کوتاهی توییتر در مقابله با اخبار جعلی و اطلاعات نادرست، به این پلتفرم هشدار داد. براساس آمار و شواهد موجود، پلتفرمهای گوگل، متا، مایکروسافت و تیکتاک در مواجهه با اینگونه اخبار و اطلاعات، عملکرد بهتری داشتهاند.
🔻شرکتهای یاد شده اخیراً گزارش عملکرد شش ماهه خود در مورد پیروی از آییننامه اجرایی اروپا در مورد اطلاعات نادرست را به اتحادیه اروپا ارائه کردهاند. مدیر اجرایی اتحادیه اروپا گزارش توییتر را فاقد اطلاعات کارآمد در مورد تعهدات این پلتفرم به توانمندسازی فعالان حوزه حقیقتسنجی خواند.
🔻تیکتاک نیز متعهد شد که با اقدامات امنیتی بیشتر و افزایش حقیقتسنجی، مقابله با اخبار جعلی در پلتفرم خود را تشدید کند.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید
🆔 @zaviehmag
🔰 احداث مرکز تحقیقات بلاکچین از سوی چین
🔹دولت چین قصد دارد مرکزی تحقیقاتی با کارکرد دستیابی به پیشرفتهای فناورانه مرتبط با بلاکچین در پکن راهاندازی کند. هدف این مرکز توسعه فناوریهای کلیدی و برنامههای کاربردی مربوط به این فناوری با تمرکز بر نظریههای بنیادین، نرمافزار و سختافزار خواهد بود.
🔻 وزارت صنعت و فناوری اطلاعات (MIIT) و اداره فضای سایبری چین (CAC)، دو رگولاتور اصلی صنعت فناوری در این کشور در سال ۲۰۲۱ ذیل دستورالعملهایی اعلام کردند که چین تا سال ۲۰۳۰ به دنبال استفاده گسترده از این فناوری در طیف وسیعی از صنایع خواهد بود.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید
🆔 @zaviehmag
🔘 ابعاد تاریک انقلاب هوش مصنوعی
🔹برخی کارشناسان معتقدند که انقلاب هوش مصنوعی از کنترل خارج شده است. کسب منفعت، شرکتهای بزرگ را بر آن داشته تا بدون توجه به نظر کاربران و صاحبان مشاغل، ابزارها و محصولات جدیدی مبتنی بر هوش مصنوعی ارائه دهند.
🔻منتقدان مدعی هستند که این حوزه جدید و پرکاربرد علاوه بر مزایای بسیار، پتانسیل آن را دارد که صنایع، شیوه زندگی، هنر، سیستمهای قضایی و حتی مغز کاربران را دچار اختلال کنند.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید
🆔 @zaviehmag
🔴 جریمه پلتفرم اجاره خودروی iRent در تایوان
🔘 افشای انتشار اطلاعات و مدارک هویتی مشتریان و در دسترس بودن پایگاه داده غول اجاره خودرو «iRent»، سبب جریمه این پلتفرم از سوی مقامات تایوانی شد.
🔻اداره بزرگراههای تایوان زیر نظر وزارت حملونقل این کشور در یک بیانیه مطبوعاتی اعلام کرد که «iRent» از قوانین حفاظت از دادههای کشور تخطی کرده است و ضمن جریمه ۶۶۰۰ دلاری این شرکت، اخطار داد که «iRent» در صورت عدم افزایش تدابیر امنیتی تا پایان ماه فوریه با جریمههای سنگین مواجه خواهد شد.
🔻چنگ ون تسان، معاون نخست وزیر تایوان اعلام کرد که جریمه تعیین شده برای «iRent» بسیار ناچیز است و دولت قصد دارد لایحهای را با هدف افزایش ده برابری جریمه شرکتهای خصوصی که سبب نشت اطلاعات شخصی میشوند، تنظیم کند.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید
🆔 @zaviehmag
❇️ ورود چین به رقابت جهانی بر سر توسعه هوش مصنوعی
🔘 محبوبیت «ChatGPT» غولهای فناوری در سراسر جهان را بر آن داشته تا محصولاتی درخور رقابت با آن معرفی کنند. رقابت جهانی پیرامون ساخت نسخه مشابه چتبات مایکروسافت علاوه بر سیلیکون ولی به چین نیز سرایت کرده و موجب افزایش ارزش سهام شرکتهای فعال در حوزه هوش مصنوعی شده است.
🔻شرکتهای فناوری چینی به سرعت در حال توسعه نسخههای بومی «ChatGPT» هستند. بایدو، علی بابا، تنسنت، JD.com، Security Technology Inc360، Kuaishou Technology، Inspur Electronic Information Industry، Kunlun Tech و Yuanyu Intelligent از جمله این شرکتها میباشند.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید
🆔 @zaviehmag
✔️ اتحاد شرکتهای مخابراتی اروپا برای شکست انحصار غولهای فناوری
🔹تأییدیه ضدانحصار اتحادیه اروپا برای سرمایهگذاری مشترک شرکتهای مخابراتی «Telefonica»، «Orange»، «Deutsche Telekom» و «Vodafone» در حوزه تبلیغات آنلاین با هدف مقابله با غولهای فناوری صادر شد.
🔻پیشنهاد شرکتهای بزرگ مخابراتی قاره سبز برای توسعه پلتفرم تبلیغات دیجیتالی اختصاصی، بدون قید و شرط توسط قانونگذاران اروپایی تأیید شده است.
🔻این اولین اقدام بخش مخابرات اتحادیه اروپا برای ایجاد رقابت با شرکتهای فناوری بزرگ از جمله آمازون، اپل، گوگل و متا است که بر فضای تبلیغات دیجیتال تسلط دارند و موجب تنوع بخشی به سبد درآمدی این شرکتها میشود.
👈متن کامل را در زاویه بخوانید
🆔 @zaviehmag
📊 گزارش #نشست "سازوکار پیگیری حقوقی سانسور ایرانیان" در بستر پلتفرمها و رسانههای اجتماعی آمریکایی
#گزارش
🔰 علیرضا هاشمزادگان:
◀️ «دیدهبان فضای مجازی برای دفاع از حقوق ایرانیان تشکیل شود/ از ظرفیتهای حقوقی برای رفع سانسورها استفاده نکردهایم.»
🔹علیرضا هاشمزادگان در این نشست که در تاریخ ٤ بهمن ١٤٠١ در مرکز راهبردی فرهنگ و رسانه برگزار شد با اشاره به اینکه حوادث چند ماه اخیر کشور بیش از همیشه نشان داد که چه میزان تحت هجمه هستیم و جریان رسانهای عظیم علیه ما فعالیت میکند، اظهار کرد: «متاسفانه در این فضا کشور بیدفاع است و پلتفرمها هرچه بخواهند انجام میدهند.»
🔻دکترای حقوق دانشگاه شهید بهشتی، با بیان اینکه در فضای مجازی موضوعات تا زمانی که در عرصه بینالمللی رسانهای نشود به نتیجهای نمیرسیم، تأکید کرد: «ما باید در کشور خود دیدهبانی داشته باشیم که مسدود کردن صفحات، پاک کردن پستها و… را به زبان انگلیسی ثبت و گزارش کند تا بعداً امکان طرح جهانی پیدا کنند.»
👈لینک دانلود گزارش در زاویه
🆔 @zaviehmag
گزارش.pdf
322.7K
📑 گزارش #نشست "سازوکار پیگیری حقوقی سانسور ایرانیان" در بستر پلتفرمها و رسانههای اجتماعی آمریکایی
#گزارش
📅 ٤ بهمن ١٤٠١
📍مرکز راهبردی فرهنگ و رسانه
🆔 @zaviehmag
💠 راهاندازی سامانه شناسایی محتوای غیرقانونی از سوی دولت روسیه
🔸کشور روسیه سیستم جدیدی موسوم به «Oculus» را برای شناسایی محتوای غیرقانونی در اینترنت راه اندازی کرد. بر اساس پیشبینی متخصصان، سامانه یاد شده تشخیص و رهگیری اقسام گوناگون محتوای مضر و غیرقانونی مدنظر روسیه را تسهیل خواهد کرد.
🔻سیستم «Oculus» قادر به خواندن متن و تشخیص محتوای غیرقانونی در عکس و ویدیو است و روزانه بیش از ۲۰۰ هزار تصویر را تجزیه و تحلیل میکند.
👈متن کامل را در زاویه بخوانید
🆔 @zaviehmag
💢 استفاده از تبلیغات آنلاین برای مقابله با اخبار جعلی
⏺ شرکت گوگل، طی روزهای اخیر مدعی شد که پس از مشاهده نتایج امیدوارکننده در اروپای شرقی، کمپین جدیدی را با هدف افزایش تابآوری مردم در برابر اثرات مخرب اخبار جعلی آنلاین در آلمان راه اندازی خواهد کرد.
🔻این غول فناوری قصد دارد با نمایش مجموعهای از ویدئوهای کوتاه، به معرفی تکنیکهای رایج در ساخت چنین محتوایی بپردازد.
🔻بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته، این اقدام که با عنوان «prebunking» شناخته میشود افراد را برای تشخیص ادعاهای نادرست قبل از مواجهه با آنها آموزش میدهد.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید
🆔 @zaviehmag
🔖 «سقوط» آزاد
🔸هزارتوی تنظیمگری صوتوتصویر فراگیر
#یادداشت
🖌 نوشته علی زرودی(دکتری فرهنگ و ارتباطات و پژوهشگر فضای مجازی)
◀️ به احتمال زیاد، شما نیز مناقشه اخیر میان سازمان صداوسیما و پلتفرم فیلیمو در خصوص سریال «سقوط» را شنیدهاید. البته این اولین باری نیست که فیلیمو برای دریافت مجوز از ساترا استنکاف میکند، اما پیشبینی آینده چندان نیازمند سناریونویسی نیست؛
🔻هرچند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صداوسیما هنوز در مواردی با یکدیگر اختلافنظر دارند، اما درمورد سریال و پخش زنده اِجماع حاصل شده و طبق بیان مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، این وزارتخانه کاملاً پذیرفته است که مسئولیت تنظیمگری سریال و پخش زنده با ساترا است.
🔻اِصرار ساترا برای تنظیمگری سریال میتواند علل مختلفی داشته باشد، اما یکی از علل اصلی این است که با توجه به حکم قانون بودجه مصوب سال ١٤٠٠ مجلس شورای اسلامی و تفاهم حاصلشده میان دو نهاد، اگر ساترا به تنظیمگری سریال اقدام نکند، ترک فعل رخ داده و مستحق مجازات میشود.
👈متن کامل این یادداشت را در زاویه بخوانید
🆔 @zaviehmag
🔅 ورود کره جنوبی به مسابقه توسعه تراشه هوش مصنوعی
🔹دولت کره جنوبی قصد دارد با تخصیص بیش از ٨٠٠ میلیون دلار بودجه برای ارتقای سهم این کشور از بازار تراشههای هوش مصنوعی صنعت این فناوری را تقویت کند.
🔻استارتآپ کرهای «Rebellions» سیزدهم فوریه با ساخت تراشه هوش مصنوعی «ATOM» رسماً وارد رقابت در این عرصه شد. تراشه «ATOM» آخرین تلاش مشترک این شرکت کرهای و سامسونگ برای به چالش کشیدن رهبری شرکت «Nvidia» در فناوری انقلابی سختافزار هوش مصنوعی است.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید
🆔 @zaviehmag