✅ محدودیتهای جدید آمریکا برای سرمایهگذاری در بخش هوش مصنوعی چین
🔹 ایالات متحده روز جمعه پیشنویس قوانین جدیدی را برای ممنوعیت یا الزام اطلاعرسانی درباره برخی سرمایهگذاریها در حوزه هوش مصنوعی و سایر بخشهای فناوری چین که میتواند امنیت ملی ایالات متحده را تهدید کند، منتشر کرد.
🔹 فرمان اجرایی بایدن که مقرراتگذاری سرمایهگذاریهای خاص ایالات متحده در نیمههادیها و میکروالکترونیکها، محاسبات کوانتومی و هوش مصنوعی را هدف قرار میدهد، بخشی از تلاش گستردهتر کاخ سفید برای جلوگیری از استفاده چین از دانش فنی ایالات متحده برای توسعه فناوریهای پیشرفته و تسلط بر بازارهای جهانی است.
🔻 قوانین پیشنهادی، معاملات در حوزه هوش مصنوعی برای برخی کاربردهای نهایی و سیستمهایی که با استفاده از مقدار مشخصی توان محاسباتی آموزش دیدهاند را ممنوع و اطلاعرسانی معاملات مرتبط با توسعه سیستمهای هوش مصنوعی یا نیمههادیهای غیرممنوع را الزامی میکند.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
💢 مواجهه اپل با چالش محلیسازی خدمات هوش مصنوعی در چین
🔹 مصرفکنندگان چینی بیشترین علاقه را در سطح جهان به گوشیهای هوشمند با قابلیتهای هوش مصنوعی دارند؛ اما طبق یک گزارش جدید، سازندگان گوشیهای خارجی مانند اپل به دلیل الزامات نظارتی با چالشهای محلیسازی در بازار این کشور مواجه هستند.
🔹 بر اساس گزارش اخیر شرکت «Canalys» حدود ۴۳ درصد از مصرفکنندگان در چین (که بزرگترین بازار گوشیهای هوشمند جهان محسوب میشود)، علاقه زیادی به تلفنهای همراه مبتنی بر هوش مصنوعی ابراز کردهاند. این میزان بیشتر از هند و ایالات متحده بوده است.
🔻 طبق اعلام شرکت «Canalys»، اپل احتمالاً باید از مدلهای زبانی بزرگ داخلی تأیید شده از سوی دولت چین مانند «Tongyi Qianwen» متعلق به علی بابا یا «Ernie»، مدل شرکت بایدو استفاده کند. غول فناوری تولیدکننده آیفون همچنین ممکن است، نیاز به راهاندازی سرورهای محلی در این کشور برای دادههای کاربران آن داشته باشد.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
☑️ رونمایی از اولین ربات هوشمند حفاری معدن چین
🔹 چین از اولین ربات هوشمند حفاری سنگ این کشور رونمایی کرد. این ابتکار گامی اساسی در راستای عملیات استخراج خودکار معدن است. این فناوری پیشگامانه که توسط گروه «Xingfa» توسعه یافته، اخیراً در معدن فسفات «Shuangkouping» در مرکز استان هوبی چین به بهرهبرداری رسیده است.
🔹 به گفته لی دائوونگ، کارمند معدن فسفات مذکور با بیش از یک دهه تجربه، این فرآیند حفاری در مقایسه با روشهای پیشین بسیار سادهتر و ایمنتر است.
🔻 این ربات میتواند به تنهایی موقعیتیابی کند، به شبکه ارتباطی متصل شود و به طور مستقل محیط را اسکن نماید. ابزار مذکور اپراتور را قادر میسازد، تا از راه دور سه یا چند عملیات را به طور همزمان کنترل کند و این امر موجب بالا رفتن راندمان، کاهش نیروی انسانی و همچنین افزایش ایمنی معدن میشود.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
✅ فضای مجازی در ایران
▫️۴ تیر ۱۴۰۳
🔻 مهمترین اخبار داخلی حوزه فناوری و فضای مجازی کشور را در زاویه بخوانید.
🔷 محتوای تخریبی و اخبار جعلی علیه برخی کاندیداها بهشدت افزایش یافت
🔸 حسین دلیریان سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی گفت: «آمار تخریبها و اخبار جعلی علیه کاندیداها در فضای مجازی بهشدت بالا رفته است؛ حتی برخی کاندیداها، میزان تخریب شأن به مراتب بیشتر از تبیین محتوای برنامه محور توسط هواداران و ستادهایشان است.»/مهر
🔷 آمادگی ۱۰۰ درصدی مخابرات برای انتخابات ریاست جمهوری
🔸 مدیرعامل شرکت مخابرات ایران با اشاره به اینکه تمام بخشداریها و فرمانداریهای استان را به فیبر نوری مجهز کردیم، گفت: «۱۰۰ درصد برای انتخابات ریاست جمهوری آمادگی لازم را داریم.»/ایسنا
🔷 ارتقاء شبکه و توسعه ارتباطات سیار در سه روستای خوزستان
🔸 مدیر مخابرات منطقه خوزستان از ارتقای شبکه و توسعه ارتباطات سیار در سه روستای استان خبر داد./ایسنا
🔷 آخرین آمار از میزان رشد تعداد کاربران پیامرسانهای داخلی
🔸 طبق آخرین اظهارات وزیر ارتباطات، امروز تعداد کاربران فعال در سکوهای داخلی بیش از پنج تا ۱۰ برابر شده است و این توانایی را دارند که به ۱۰۰ میلیون کاربر در پیامرسانهای داخلی خدمات ارائه دهند./ایسنا
🔷 ۵ برابر شدن ظرفیت مراکز تبادل ترافیک ارتباطی کشور
🔸 وزیر ارتباطات از ۵ برابر شدن ظرفیت مراکز تبادل ترافیک کشور خبر داد و گفت که ظرفیت این مراکز از ۶ به ۳۰ ترابیت بر ثانیه افزایش یافت./ایسنا
🔷 افزایش سهم اقتصاد دانشبنیان از تولید ناخالص ملی با اجرای قانون جهش تولید دانشبنیان
🔸 معاون علمی ریاست جمهوری با اشاره به ظرفیتهای بالقوه و تحولآفرین قانون جهش تولید دانشبنیان برای توسعه گفتمان دانشبنیان در استانها گفت: «اگر این قانون اجرا شود قطعاً سهم اقتصاد دانشبنیان از GDP حداقل به ۱۵ تا ۲۰ درصد میرسد.»/سیتنا
🔷 شرط جدید واردات لپتاپ اعلام شد
🔸 معاون وزیر صمت در نامهای به سازمان توسعه تجارت تأکید کرد که با توجه به ضرورت مدیریت منابع ارزی، واردات لپتاپ فقط با ارز حاصل از صادرات صورت گیرد./سیتنا
🔷 ضرورت همکاری دو سامانه در صدور پروانههای کسب الکترونیک اتباع خارجی
🔸 رئیس اتاق اصناف ایران در خصوص صدور پروانههای کسب برای اتباع خارجی اعلام کرد که استعلام پروانه کار اتباع خارجی در درگاه ملی مجوزهای کشور، باید همزمان با احراز صلاحیت هویت متقاضی از سامانه جامع اشتغال اتباع خارجی صورت گیرد./سیتنا
🔷 وزیر ارتباطات فیبر نوری و ۱۰۰۸مین سایت ۵G ایرانسل را افتتاح کرد
🔸 پروژه فیبر نوری منازل و کسبوکارهای ایرانسل (FTTx) در شهرهای فردوسیه، گلستان، چهاردانگه و شاهدشهر در جنوب غرب استان تهران، با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به بهرهبرداری رسید. وزیر ارتباطات همچنین هزار و هشتمین سایت 5G ایرانسل را در شهر اسلامشهر افتتاح کرد./پیوست
🆔 @zaviehmag
☑️ پیشرفت فنی نخستین واحد پردازش داده بومی چین
🔹 اولین واحد پردازش داده (DPU) بومی چین، اخیراً پیشرفتهای جدیدی را در زمینه فناوری و عملکرد به دست آورده است. توسعه تراشه این کشور علیرغم سرکوب فزاینده از سوی کشورهای پیشرو غربی، همچنان روند صعودی دارد.
🔹 شرکت یوسور (Yusur)، یک استارتآپ پیشرو در حوزه واحد پردازش داده که توسط آکادمی علوم چین پشتیبانی میشود، هفته گذشته تراشه واحد پردازش داده نسل سوم خود به نام «K۲-Pro» را معرفی کرد و مدعی شد که این تراشه پیشتر به تولید انبوه رسیده است.
🔻 به گفته یان گویهای، مدیرعامل یوسور، جدیدترین تراشه واحد پردازش داده با ۸۰ میلیون بسته در ثانیه (Mpps)، قادر است از پهنای باند شبکه تا ۲۰۰ گیگابیت پشتیبانی کند و گلوگاههای عملکردی را در مراکز داده بزرگمقیاس برطرف نماید.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
✅ ورود انویدیا به منطقه غرب آسیا
🔹 مدیرعامل شرکت مخابراتی قطری «Ooredoo» گفت: «انویدیا قراردادی را برای استقرار فناوری هوش مصنوعی خود در مراکز داده متعلق به گروه مخابراتی «Ooredoo» در پنج کشور منطقه غرب آسیا امضا کرده است.»
🔹 این توافق اولین ورود کلان انویدیا به منطقه غرب آسیا محسوب میشود؛ منطقهای که واشنگتن صادرات تراشههای پیچیده ایالات متحده را به آن محدود کرده است تا دسترسی شرکتهای چینی فعال در آن را به فناوری خود محدود سازد.
🔻 شرکت «Ooredoo» در بیانیهای اعلام کرد اولین شرکت منطقه خواهد بود که میتواند به مشتریان مراکز داده خود در قطر، الجزایر، تونس، عمان، کویت و مالدیو دسترسی مستقیم به هوش مصنوعی و فناوری پردازش گرافیکی انویدیا را ارائه دهد.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
✅ همکاری بایتدنس و برودکام برای توسعه تراشههای هوش مصنوعی
🔹 شرکت فناوری چینی بایتدنس با طراح تراشه آمریکایی برودکام، برای توسعه یک پردازنده هوش مصنوعی پیشرفته همکاری خواهد کرد. این اقدام به مالک تیکتاک کمک میکند تا در میان تنشهای ضدچینی ایالات متحده، به تأمین تراشههای پیشرفته مورد نیاز خود بپردازد.
🔹 بر اساس گزارشهای منتشر شده، تولید این تراشه ۵ نانومتری که محصولی سفارشی محسوب و به عنوان تراشه مجتمع با کاربرد خاص (ASIC) شناخته میشود، با محدودیتهای صادراتی ایالات متحده مطابقت دارد و کار ساخت آن به شرکت «TSMC» تایوان سپرده خواهد شد.
🔻 بر اساس ادعای برخی منابع آگاه، ارتباط بایتدنس با برادکام به کاهش هزینههای تدارکات و تضمین عرضه پایدار تراشههای پیشرفتهتر کمک میکند. آنها همچنین افزودند، با این حال انتظار نمیرود «TSMC» تولید تراشه جدید را در سال جاری آغاز کند.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
✅ تلاش اپل برای گسترش همکاری در حوزه هوش مصنوعی
🔹 شرکت فناوری اپل در حال مذاکره با چندین شرکت هوش مصنوعی، از جمله متا، برای ادغام فناوریهای هوش مصنوعی مولد در سیستم جدید خود موسوم به «Apple Intelligence» است. این اقدام در راستای استراتژی اخیراً اعلام شده اپل برای تقویت قابلیتهای هوش مصنوعی در محصولاتش صورت میگیرد.
🔹 اگرچه جزئیات مالی این همکاریها هنوز مشخص نیست، اما گزارشها حاکی از آن است که مذاکرات شامل فروش اشتراکهای ویژه خدمات هوش مصنوعی از طریق پلتفرم اپل میشود.
🔻 علاوه بر متا، استارتآپهای هوش مصنوعی مانند آنتروپیک و پرپلکسیتی نیز در حال گفتگو با اپل هستند. هدف از این همکاریها، افزودن فناوریهای پیشرفته هوش مصنوعی به دستگاههای اپل است.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
✅ اپل به نقض قوانین فنی اتحادیه اروپا متهم شد
🔹 تنظیمگران ضد انحصار اتحادیه اروپا، شرکت اپل را متهم به نقض قوانین فنی این بلوک کردند. این اتهام میتواند منجر به وضع جریمه سنگین برای اپل شود و همچنین شرکت سازنده آیفون را با تحقیقات دیگری در خصوص هزینههای جدید تحمیل شده بر توسعهدهندگان برنامه مواجه کند.
🔹 کمیسیون اروپا که نهاد تنظیمگر حوزه فناوری و مبارزه با انحصار اتحادیه اروپا نیز هست، اعلام کرد که یافتههای اولیه خود را در اختیار اپل قرار داده است.
🔻 در چنین شرایطی، اگر اپل نگرانیها را با اصلاح شرایط تجاری خود برطرف کند، میتواند از جریمه جلوگیری نماید. مارگارت وستاگر، کمیسر رقابت اتحادیه اروپا، اعلام کرد که شرایط جدید به توسعهدهندگان برنامه اجازه نمیدهد آزادانه با کاربران نهایی خود ارتباط برقرار کنند.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
✅ فضای مجازی در ایران
▫️۶ تیر ۱۴۰۳
🔻 مهمترین اخبار داخلی حوزه فناوری و فضای مجازی کشور را در زاویه بخوانید.
🔷 ۹۹ درصد دستگاههای اجرایی دولت به پنجره واحد هوشمند متصل شدهاند
🔸 وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: «۵۰۰ خدمت دولت به شکل برخط انجام میشود و ۹۹ درصد دستگاههای اجرایی دولت به پنجره واحد هوشمند متصل شدهاند.»/مهر
🔷 جریمه میلیاردی برای فروش و نگهداری تجهیزات اینترنت ماهوارهای
🔸 حسین رحیمیان، مدیر کل تعزیرات حکومتی استان کردستان گفت: «پرونده ۶۰ دستگاه تجهیزات اینترنت ماهوارهای استارلینک به ارزش ۱۴ میلیارد و ۵۹۲ میلیون ریال در شعبه اول بدوی تعزیرات حکومتی سقز رسیدگی شد.»/ایسنا
🔷 اتصال جزایر هندورابی، ابوموسی، تنب بزرگ و کوچک به سرزمین مادری از طریق فیبر نوری دریایی
🔸 وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: «اتصال جزایر هندورابی، ابوموسی، تنب بزرگ و کوچک به سرزمین مادری از طریق فیبر نوری دریایی به منظور ارتقا کیفیت ارتباطات این جزایر و دستیابی به فناوری اجرا و تعمیر فیبر نوری دریایی دارای پاور و انجام قراردادهای بینالمللی در این حوزه از دستاوردهای این دوره است.»/سیتنا
🔷 حضور ۵۰ شرکت خارجی در نمایشگاه الکامپ پیش رو با هماهنگی آی هیت
🔸 مدیر خانه نوآوری و فناوری ایران، اظهار کرد: «بعد از پیگیریها و هماهنگیهای انجام شده برای حضور مهمانان خارجی در نمایشگاه الکامپ امسال، ۵۰ شرکت از کشورهای روسیه، چین، عراق، افغانستان، لبنان، هند، پاکستان، یمن و گامبیا در نمایشگاه حضور یافته و بازدید خواهند داشت.»/سیتنا
🔷 مدیرکل ارتباطات همراه اول: مزایای الکامپ ۲۷ حضور پرتعداد استارتاپها در کنار شرکتهای بزرگ است
🔸 حامد حکاکان مدیرکل ارتباطات همراه اول مزایای الکامپ امسال را حضور پرتعداد استارتاپها در کنار شرکتهای بزرگ میداند./پیوست
🔷 ظرفیت پهنای باند اینترنت کشور ۱۰.۷ ترابیت بر ثانیه است
🔸 وزیر ارتباطات در صفحه ویراستی خود نوشت: «پهنای باند اینترنت کشور به ۱۰.۷ ترابیت بر ثانیه رسیده است.»/پیوست
🔷 الکامکامرس و الکاماینشورنس؛ دو رویداد تازه در الکامپ امسال
🔸 دبیر اجرایی نمایشگاه الکامپ ۱۴۰۳ با بیان اینکه بیستوهفتمین دوره نمایشگاه الکترونیک، کامپیوتر و تجارت الکترونیکی از نظر کمی رشد فزایندهای داشته و در فضایی بالغ بر ۵۰ هزار مترمربع برگزار میشود، گفت: «الکام استارز، الکامپیچ، تینواستارز، توانتک و الکامتاکز جزو بخشهای اصلی الکامپ هستند و در زمینه کیفی نیز ما شاهد رشد بودهایم و دو بخش «الکامکامرس» و «الکاماینشورنس» در این دوره به نمایشگاه الکامپ اضافه شدهاند.»/دیجیاتو
🆔 @zaviehmag
✅ هشدار دبیر کل سازمان ملل به شرکتهای فناوری مالک رسانههای اجتماعی
🔹 آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، از شرکتهای بزرگ فناوری ارائهدهنده سرویس به کاربران در قالب پلتفرمهای اجتماعی خواست تا مسئولیت آسیبهایی که محصولاتشان به افراد و جوامع وارد میکنند را پذیرفته و به آن اذعان کنند.
🔹 او هشدار داد که «الگوریتمهای غیرشفاف مردم را به حبابهای اطلاعاتی سوق میدهند و تعصبهایی از جمله نژادپرستی، زنستیزی و انواع تبعیضها که اهداف معمولشان گروههای آسیبپذیر مانند زنان، پناهجویان و مهاجران است را تقویت میکنند.»
🔻 وی اظهار داشت که تبلیغکنندگان و صنعت روابط عمومی باید از درآمدزایی مبتنی بر محتوای مضر دست بردارند و افزود: «برخی از ذینفعان مسئولیت بزرگی را بر عهده دارند. برای آنها، من یک پیام روشن دارم. ما خواستار اقدام در این زمینه هستیم.»
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag