🔴 موج ممنوعیت تیکتاک به کانادا و اروپا رسید
🔻پارلمان اروپا به تبعیت از کمیسیون و شورای اروپا و با ادعای نگرانی از دسترسی غیرمجاز به دادههای کاربران این قاره، استفاده از تیکتاک را در تلفن همراه کارکنان این نهاد ممنوع اعلام کرد.
🔻دولت کانادا نیز روز دوشنبه مورخ ۲۷ فوریه استفاده از اپلیکیشن تیکتاک را در دستگاههای دولتی ممنوع اعلام کرد و مدعی شد که این پلتفرم سطح خطر «غیرقابل قبولی» برای حریم خصوصی و امنیت کاربران دارد و به شکاف فزاینده بین چین و کانادا میافزاید.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید
🆔 @zaviehmagir
💠 برنامه بریتانیا برای پوشش نیمی از منازل این کشور با فیبر نوری
🔸لیندسی فوسل، مدیر گروه شبکه و ارتباطات آفکام اعلام کرد که با تداوم توسعه شبکه فیبر نوری بریتانیا، نیمی از منازل این کشور طی ماه آینده به اینترنت پهنباند تمام فیبر دسترسی خواهند یافت.
🔻این در حالی است که تا پنج سال پیش فقط ۶ درصد از خانههای این کشور مجهز به اینترنت پهنباند تمام فیبر بودند که این آمار به واسطه رقابت و سرمایهگذاری توسعهدهندگان زیرساخت، در سپتامبر سال گذشته به ۴۲ درصد رسید.
🔻آفکام قوانینی برای بازار اتصالات پهنباند وضع کرده است که منجر به تقویت و برقراری عدالت میان اپراتورهایی مانند «Openreach» ،«Virgin Media» و ارائهدهندگان کوچکتر میشود.
👈متن کامل را در زاویه بخوانید
🆔 @zaviehmag
🔘 آغاز بهکار اولین پلتفرم ادغام توان محاسباتی چین
🔹 اولین پلتفرم تجاری ادغام توان رایانشی چین ۲۴ فوریه آغاز به کار کرد. هدف از این اقدام یکپارچهسازی منابع محاسباتی برای افزایش توسعه صنایع استراتژیک مانند هوش مصنوعی و پشتیبانی از برنامههای کاربردی شبیه به «ChatGPT» اعلام شده است.
🔻بر اساس اعلام شرکت فناوری چینی «Dawning Information Industry»، این پلتفرم برای یکپارچهسازی منابع قدرت محاسباتی کشور طراحی شده است. اکنون منابع محاسباتی ۲۳ شرکت و مؤسسه چینی مانند هوآوی، زدتیای، علی بابا، چاینا تلکام و… به این پلتفرم متصل است.
🔻اجرای طرح یاد شده می تواند عدم تعادل چین در توسعه زیرساختهای دیجیتال را بهبود ببخشد و ارزش دادهها را به عنوان عنصر تولید به حداکثر برساند.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید
🆔 @zaviehmag
♦️ #اخبار_کوتاه
1️⃣ افزایش سرمایهگذاری شرکت HP در چین
🔸شرکت HP به منظور استفاده از موقعیت چین به عنوان یک بازار حیاتی و بخش مهمی از زنجیرههای تأمین جهانی، سرمایهگذاری در این کشور را افزایش خواهد داد - ادامه
2️⃣ برگزاری اولین جلسه مقامات ارشد گروه تراشه Fab 4 در تایوان
🔸اولین نشست ویدئویی اتحادیه نیمههادی «Fab ۴» متشکل از نمایندگان کشورهای آمریکا، تایوان، ژاپن و کره جنوبی، به رهبری ایالات متحده با تمرکز بر انعطافپذیری زنجیره تأمین تراشه برگزار شد - ادامه
👈 متن کامل را در بخش اخبار زاویه بخوانید
🆔 @zaviehmag
نیمه هادی.pdf
1.19M
📚 نیمههادیها: مروری بر سیاستگذاری در صنعت ریزتراشهها
🔸با تمرکز بر ایالات متحده آمریکا
#گزارش
🖌 نوشته
🔘 علی زرودی(دکتری فرهنگ و ارتباطات و پژوهشگر فضای مجازی)
🔘 احسان جهانگیری (پژوهشگر فضای مجازی)
◀️ نیمههادیها بهطور گسترده در همه محصولات فناورانه استفاده میشوند. کوچکترین کمبود یا اختلال حداقلی در عرضه و تأمین نیمههادیها نزدیک به ۱۷۰ صنعت را مستقیماً تحتتأثیر قرار میدهد.
🔻تأثیرات صنعت نیمههادی، به حوزه اقتصاد محدود نمیشود. تأثیر مهم نیمههادیها در خلق قدرت راهبردی نیز این حوزه را مانند انرژی هستهای به یک عرصه جنگ تمامعیار تبدیل کرده است. این گزارش پس از ارائه محورهای ذیل، به جمعبندی و ارائه سیاستهای پیشنهادی برای کشور میپردازد.
🔸نسبت نیمههادیها با امنیت اقتصادی و امنیت راهبردی؛
🔸آشنایی با زنجیره تأمین بهمنظور شناخت الزامات پیشزمینهای برای سیاستگذاری؛
🔸بررسی راهبردهای آمریکا بهعنوان فعالترین مثالواره سیاستگذاری در نیمههادیها؛
🔸پیامدهای اقدامات آمریکا در چین و ماچین؛
🔸جمعبندی و سیاستهای پیشنهادی برای کشور..
👈 مشاهده صفحه گزارش در زاویه
🆔 @zaviehmag
❇️ توسعه هوش مصنوعی «Stable Diffusion» از سوی کوالکام
🔘 کوالکام اعلام کرد که توانسته با موفقیت فناوری «Stable Diffusion» را به صورت انحصاری بر روی تلفنهای هوشمند اندرویدی اجرا کند. این اقدام میتواند منجر به بارگذاری و اجرای یک برنامه هوش مصنوعی مانند «ChatGPT» بر روی تلفن همراه کاربران بدون نیاز به اتصال اینترنت شود.
🔻جیلی هو، معاون بخش مهندسی شرکت کوالکام، در پستی وبلاگی توضیح داد: «اجرای تمام پردازشهای هوش مصنوعی در فضای ابری بسیار پرهزینه خواهد بود، به همین دلیل پردازش «Edge AI» بسیار مهم است.»
🔻مدیران کوالکام مدعی هستند که میتوانند «ChatGPT» را بر روی یک مدل هوش مصنوعی مولد مانند مدلی که به نمایش گذاشتند، اجرا کنند. بنابراین «ChatGPT» یا برنامههای مشابه میتوانند به جای قرار گرفتن روی سرور مراکز داده محاسبات ابری عظیم، داخل تلفن همراه اجرا شوند.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید
🆔 @zaviehmag
✔️ فشار هند برای تنظیمگری جهانی رمزارزها
🔹فشار هند به عنوان رئیس گروه ۲۰ (G۲۰) برای تنظیم رمزارزها مورد حمایت صندوق بینالمللی پول و ایالات متحده قرار گرفته است.
🔻هند خواستار تلاشی جهانی برای مقابله با مشکلات ناشی از گسترش ارزهای دیجیتال مانند بیتکوین است و در همین راستا وزارت دارایی این کشور سمیناری برای کشورهای عضو G۲۰ برگزار کرده تا درباره چگونگی دستیابی به یک چارچوب مشترک، بحث و تبادل نظر کنند.
🔻دولت ناراندرا مودی، نخست وزیر هند، چندین سال است که درباره پیشنویس قانونی برای تنظیم یا حتی ممنوعیت ارزهای دیجیتال بحث میکند اما هنوز تصمیم نهایی را اتخاذ نکرده است. بانک مرکزی هند معتقد است رمزارزها شده باید ممنوع شوند.
👈متن کامل را در زاویه بخوانید
🆔 @zaviehmag
⛔️ مسدودسازی آزمایشی محتوای خبری گوگل در کانادا
🔸نخست وزیر کانادا، جاستین ترودو، مسدودسازی محتوای خبری در پاسخ به لایحه دولتی الزام غولهای فناوری به پرداخت هزینه در ازای محتوای خبری به ناشران محلی این کشور را «اشتباهی بزرگ» از سوی گوگل خواند.
🔻شرکت گوگل اخیراً اعلام کرد که در پاسخ به «قانون اخبار آنلاین» دولت کانادا، در حال آزمایش مسدودسازی دسترسی برخی از کاربران این کشور به اخبار است.
🔻«قانون اخبار آنلاین» الزام پرداخت هزینه حق نشر اخبار به ناشران محلی این کشور را برای پلتفرمهایی مانند متا، فیسبوک و گوگل در پی داشته است.
👈متن کامل را در زاویه بخوانید
🆔 @zaviehmag
✔️ افزایش فشار بر نخست وزیر بریتانیا برای اعلام ممنوعیت تیکتاک
🔹خبرها حاکی از آن است که ریشی سوناک نخست وزیر بریتانیا برای ممنوعیت استفاده مقامات دولتی از تیکتاک و اتخاذ تصمیمی همسو با اتحادیه اروپا و ایالات متحده تحت فشار قرار گرفته است.
🔻مقامات اروپا و ایالات متحده به بهانه نگرانی از دسترسی پکن به دادهها در استفاده از این رسانه اجتماعی با محدودیتهای شدیدی مواجه شدهاند.
🔻آلیسیا کرنز، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس عوام این کشور گفت: «ما شاهد اقدامات قاطع اتحادیه اروپا و ایالات متحده در برابر تیکتاک به دلیل نگرانیهای امنیتی از درز اطلاعات شخصی به یک کشور متخاصم هستیم. امنیت فناوری ما در خطر است.
👈متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
✔️ ورود شرکت China Telecom به عرصه توسعه هوش مصنوعی
🔹اپراتورهای مخابراتی به ویژه شرکتهای ارتباطی چین، در سال جاری رشد دو رقمی قیمت سهام را تجربه کردند. کارشناسان دلیل این امر را توسعه گسترده خدمات ابری و هوش مصنوعی از سوی این شرکتها میدانند.
🔻شرکت «China Telecom» هفته گذشته اعلام کرد که در تحقیقات اولیه پیرامون مدل هوش مصنوعی در مقیاس کلان به برخی نتایج مثبت دست یافته است و میتواند نسخهای مشابه «ChatGPT» ارائه کند.
🔻هدف «China Telecom» همافزایی فناوریهای هوش مصنوعی جدید با سرویسهای موجود، مانند خدمات مشتری هوشمند اعلام شده است.
👈متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
✅ چالش برچسبگذاری غلط برنامهها در Google Play
🔹بنیاد موزیلا مدعی است فروشگاه اپلیکیشن «Google Play» در ۸۰ درصد مواقع اپلیکیشنهایی چون تیکتاک، فیسبوک و توییتر را به اشتباه با عنوان «Data Safe» برچسبگذاری کرده است.
🔹این در حالی است که سیاستهای حفظ حریم خصوصی برنامههای این دو پلتفرم به صراحت اعلام میکنند که اطلاعات کاربر را با تبلیغکنندگان، ارائهدهندگان خدمات اینترنتی، پلتفرمها و بسیاری از شرکتهای دیگر به اشتراک میگذارند.
🔻موزیلا، گوگل و توسعهدهندگان اپلیکیشنها را در عدم بهبود شفافیت حریم خصوصی دادهها در «Google Play» مقصر دانست و در این مورد نوشت: «مسئولیتهای این دو یکسان نیست. گوگل به عنوان میزبان فروشگاه اپلیکیشن مسئولیت بیشتری دارد.»
👈متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
🔘 رقابت شرکتهای نوروتکنولوژی برای توسعه رابط مغز و رایانه
🔹 یک شرکت نوروتکنولوژی سیستمی به نام «Cogitat» را توسعه داده است که میتواند فعالیت مغز انسان را به کنش فیزیکی تبدیل کند. با استفاده از نمونه اولیه هدست این شرکت میتوان حرکات فیزیکی ساده را در واقعیت مجازی با فکر کردن به آنها انجام داد.
🔻شرکت نورالینک ایلان ماسک نیز در حال توسعه یک فناوری مشابه است. یکی از اهداف فناوری «رابط مغز و رایانه»، ایجاد امکان کنترل تلفن و رایانه برای افرادی است که دچار سکته مغزی یا آسیبهای مغزی شدهاند.
🔻این فناوری در حال توسعه، پیش از این روی بیماران سکته مغزی آزمایش شده و نتایج مثبتی در پی داشته است.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید
🆔 @zaviehmag