⚫️ چالش اخذ مجوز شرکتهای تولیدکننده ایمپلنتهای مغز در آمریکا
🔹نورالینک که در سال ۲۰۱۶ تأسیس شد، هنوز مجوز سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) را برای آزمایش تراشه خود در مغز انسان دریافت نکرده است. سایر سازندگان ایمپلنت سالها یا دههها را صرف تحقیق کردهاند تا مجوزهای نظارتی ایالاتمتحده را دریافت کنند.
🔻برخی از شاخصترین شرکتهای این حوزه شامل موارد ذیل میباشد:
- شرکت «Synchron»
- شرکت «Medtronic»
- شرکت «NeuroPace»
- شرکت «Blackrock Neurotech»
- شرکت «Precision Neuroscience»
👈متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
🔰 راهاندازی واحد رانندگی خودکار شرکت Ford
🔹شرکت خودروساز «Ford Motor» روز پنجشنبه مورخ دوم مارس از سیستم رانندگی خودکار جدید خود با نام «Latitude AI» رونمایی کرد.
🔹واحد «Latitude AI»، وظیفه توسعه فناوری «BlueCruise» را بر عهده دارد. شرکت «Ford» در حال حاضر از این فناوری برای ارائه مدلهای خاص رانندگی خودکار در بزرگراهها استفاده میکند.
🔻 واحد «Latitude AI» با مدیریت سامی عمری، مدیر اجرایی بخش سیستمهای کمک راننده پیشرفته شرکت «Ford» در ایالت پنسیلوانیا آمریکا افتتاح خواهد شد و مراکز پشتیبانی آن نیز در ایالت کالیفرنیا مستقر خواهند شد.
👈متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
✅ افزایش تولید محصولات اپل در کشور هند
🔹به زودی بخشی از تلفنهای همراه شرکت اپل در ایالت کارناتاکا واقع در جنوب این کشور، مونتاژ خواهند شد. مساحت کارخانه جدید تولید آیفون ۳۰۰ هکتار برآورد شده است.
🔹پیشتر اعلام شده بود که گروه فناوری «Foxconn»، قصد دارد به منظور افزایش ظرفیت بخش تولید کشور هند، حدود ۷۰۰ میلیون دلار در ایالت کارناتاکا سرمایهگذاری کند.
🔻 شرکت اپل و پیمانکاران آن، پس از وضع قوانین سختگیرانه قرنطینه کرونا از سوی دولت چین و افزایش تنشهای تجاری میان واشنگتن و پکن، اعلام کردند که قصد دارند به تدریج کارخانههای تولید محصولات خود را به دیگر نقاط جهان منتقل کنند.
👈متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
☑️ ردپای پگاسوس در هک تلفن همراه مخالفان دولت لهستان
🔹روزنامه «Gazeta Wyborcza» اخیراً طی گزارشی مدعی شد که در بحبوحه افزایش گمانهزنیها در مورد استفاده نهادهای اطلاعاتی لهستان از بدافزار اسرائیلی پگاسوس علیه مخالفان دولت این کشور، تلفن همراه یک شهردار نزدیک به مخالفان، با استفاده از این جاسوسافزار هک شده است.
🔹اگرچه مقامات ارشد دولت لهستان پیشتر صحت خبر خرید این جاسوسافزار را تأیید کرده بودند، اما مدعی هستند که از آن برای شنود و رصد فعالیت مخالفان دولت استفاده نکردهاند.
🔻 رژیم صهیونیستی اخیراً به اتهام فروش جاسوسافزار پگاسوس به برخی از دولتهای خارجی برای جاسوسی از فعالان حقوق بشر، روزنامهنگاران و سیاستمداران تحت فشار جهانی قرار گرفته است.
👈متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
❇️ تمرکز بریتانیا بر مراقبتهای بهداشتی مبتنی بر هوش مصنوعی
🔹دولت بریتانیا حدود ۱۶ میلیون پوند در شرکتهای فعال حوزه تحقیقات هوش مصنوعی، سرمایهگذاری کرده و امیدوار است بتواند از این فناوری برای بهبود تشخیص بیماریها استفاده کند.
🔹این کشور از سال ۲۰۱۹ طرحی را آغاز کرد تا از این فناوری برای کمک به بیماران مبتلا به بیماریهای صعبالعلاج استفاده کند و ضمن افزایش دقت، زمان تشخیص را نیز کاهش دهد.
🔻 دولت بریتانیا طی بیانیهای اعلام کرد که تاکنون بودجهای بالغ بر ۱۲۳ میلیون پوند را در ۸۶ فناوری هوش مصنوعی حوزه مراقبتهای بهداشتی سرمایهگذاری کرده و بیش از ۳۰۰ هزار بیمار بریتانیایی را تحت حمایت قرار داده است.
👈متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
💢 افزایش انتقادات از طرح «Chat Control 2.0» کمیسیون اروپا
🔹نسخه جدید قانون پیشنهادی اروپا برای مبارزه با سوءاستفاده جنسی از کودکان از طریق اسکن خودکار محتوای ایمیلها و پیامهای ارسال شده در بستر رسانههای اجتماعی در جلسه استماع کمیته امور دیجیتال پارلمان آلمان با مقاومت گسترده روبرو شد.
🔹طرح جدید که «Chat Control 2.0» نام دارد، اسکن محتوا را حتی برای ارتباطات رمزگذاری شده نیز اجباری میکند. تصویب و اجرای چنین طرحی به معنای اسکن محتوای ارسالی کاربر پیش از رمزگذاری است.
🔻 کارشناسان سیاسی و فنی در جلسه استماع، این پیشنهاد را به سبب آسیبی که به حریم خصوصی کاربران وارد میکند به چالش کشیدند. الا یاکوبوسکا، مشاور سیاسی مؤسسه «حقوق دیجیتال اروپا»، مدعی شد که پیشنهاد یاد شده، منشور حقوق اساسی اتحادیه اروپا، قانون خدمات دیجیتال و مقررات عمومی حفاظت از دادههای این قاره را نقض میکند.
👈متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
⚜️ هوش ارگانوئید؛ انقلابی در حوزه فناوری
🔹حوزه جدیدی از تحقیقات فناورانه به نام «هوش ارگانوئید» در حال ظهور است. ارگانوئیدها یا انداموارهها، تودههای کوچکی از سلولهای مغزی حاوی مجموعهای نورون هستند که با استفاده از سلولهای بنیادی کشت میشوند.
🔹برخی محققان بر این باورند که بخشی از توانایی و قدرت محاسباتی مغز در ارگانوئیدها نیز وجود دارد.
🔻 برخلاف رایانههای سنتی، این سلولهای مغزی را نمیتوان با استفاده از نرمافزار برنامهریزی کرد. ارگانوئیدها برای زنده ماندن به اکسیژن و مواد مغذی نیاز دارند. عملکرد و توانایی آنها نیز به نوع معماریشان بستگی دارد.
👈متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
⚜️ پیشتازی چین در رقابت جهانی توسعه فناوریهای نوظهور
🔹مؤسسه سیاست استراتژیک استرالیا (ASPI) پس از بررسی مسائل حوزههای دفاعی، فضایی، انرژی و بیوتکنولوژی اعلام کرد که چین در ۳۷ مورد از ۴۴ فناوری حیاتی و نوظهور جهان پیشتاز است.
🔹بر اساس این پژوهش که تأمین مالی آن به عهده وزارت امور خارجه ایالاتمتحده بوده است، آمریکا با وجود این که تحقیقات جهانی در زمینه رایانش پرسرعت، محاسبات کوانتومی، تولید ماهوارههای کوچک و واکسن را رهبری میکند، در اغلب موارد در رتبه دوم و پایینتر از چین قرار دارد.
🔻مؤسسه سیاست استراتژیک استرالیا در این گزارش اعلام کرد: «سهم چین از تولید مقالات علمی در زمینه موتور هواپیماهای پیشرفته در طول پنج سال گذشته ۴۸,۴۹ درصد بوده و این کشور میزبان هفت مؤسسه از ده مؤسسه تحقیقاتی برتر جهان در این حوزه است.»
👈متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
✳️ عزم روسیه برای خودکفایی در تولید تلفن همراه هوشمند
🔹از زمان شروع جنگ روسیه و اوکراین بسیاری از شرکتهای فناوری از روسیه مهاجرت کردهاند. سامسونگ و اپل، دو برند محبوب تلفن همراه هوشمند جهان نیز از این کشور خارج شدهاند.
🔹این کشور در پاسخ به تحریمهای وضع شده، تلاش خود را برای دستیابی به خودکفایی در بخشهای مختلف فناوری از جمله تولید تلفن هوشمند اندرویدی افزایش داده است. شرکت ملی کامپیوتر روسیه (NCC)، یکی از بزرگترین شرکتهای فناوری اطلاعات این کشور، وظیفه ساخت تلفن همراه بومی را تا پایان سال ۲۰۲۳ بر عهده دارد.
🔻 پروژه جدید تولید تلفن هوشمند تنها یکی از تلاشهای مسکو برای خودکفایی در حوزه فناوری و حاکمیت دیجیتال است. دولت این کشور قصد دارد با تخصیص مبالغ هنگفت یارانه برای توسعه صنعت الکترونیک این کشور، شرکتهای روسی برای مشارکت در این پویش تشویق کند.
👈متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
⏺ بازنگری متا در فرایند بررسی محتوای کاربران خاص
🔹شرکت متا پس از مواجهه با انتقادات فراوان به دلیل رفتار متفاوت با حسابهای کاربری خاص و تبعیض در فرآیند بررسی محتوای پست حسابهای کاربری یاد شده در مقایسه با کاربران عادی، اعلام کرد که این فرایند را اصلاح میکند.
🔹هیئت نظارت متا در پی این گزارش اعلام کرد که فیسبوک در ارائه جزئیات مهم درباره این سیستم کوتاهی کرده است و طی یک توصیه سیاستی در ماه دسامبر از این شرکت خواست در مورد سیستم یاد شده و نحوه عملکرد آن شفافسازی کند.
🔻 حساب توییتری هیئت نظارت روز جمعه در توییتی نوشت که تغییرات پیشنهادی این شرکت در فرایند نظارت محتوایی، میتواند رویکرد متا برای پیشگیری از خطا را منصفانهتر، معتبرتر و مشروعتر کند و پاسخگوی انتقادات اصلی در توصیهنامه سیاستی دسامبر باشد.
👈متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
💢 ابراز نگرانی هنری کیسینجر از توسعه هوش مصنوعی
🔹هنری کیسینجر، وزیر امور خارجه آمریکا در دوره ریچارد نیکسون و جرالد فورد و نویسنده کتاب نظم جهانی، بر این باور است که سیستمهای هوش مصنوعی به سبک «ChatGPT» میتوانند آگاهی انسان را نابود کنند، موج جدیدی از عرفانهای مذهبی فناورانه به وجود بیاورند و اساساً واقعیت را تغییر دهند.
👈متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
💢 افزایش سرعت تحقیق و توسعه چین در حوزه 6G
🔹جین ژوانگ لانگ، وزیر صنعت و فناوری اطلاعات چین (MIIT) اعلام کرد این کشور به تحقیق و توسعه در حوزه فناوریهای 6G سرعت میبخشد و همکاریهای بینالمللی را در این بخش تقویت میکند.
🔹وی اعلام کرد که چین بزرگترین شبکه 5G جهان را با پیشرفتهترین فناوریها ساخته و قصد دارد در سال جاری ۶۰۰ هزار ایستگاه 5G دیگر نیز بسازد که تعداد کل آنها را به بیش از ۲,۹ میلیون خواهد رساند. او افزود: «تعداد کاربران تلفن همراه 5G در چین اکنون از ۵۷۵ میلیون نفر فراتر رفته است.»
🔻 جین ژوانگ لانگ در مورد اقتصاد صنعتی چین چندین وظیفه کلیدی را برای این وزارتخانه برشمرد:
- رشد صنایع کلیدی
- افزایش سرمایهگذاری
- گسترش مصرف
- فراهم آوردن فرصت بروز ابتکار عمل برای مقامات محلی
👈متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag