1_2987201586.mp3
15.99M
🍃 بیانات استاد گرانقدر حاجیه خانم اکبری(ره)
🔸 به مناسبت رحلت شهادت گونه حضرت زینب سلاماللهعلیها، نیمه رجب ۱۳۹۹
✨شادی روح مطهر استادحاجیه خانماکبری(ره) صلوات
https://iPorse.ir/6240318
✍ بسم الله الرحمن الرحیم
🌷✨ با سلام و دعای خیر.
🌸✨ اسرار استقبال از روز نیمهی رجب:
🥀 روايات به صراحت گوياى آن است كه اسرارى در اين شب نهفته است و نيكىهايى در آن بخشيده مىگردد و تنگدستان، بىنياز مىگردند و دلشكستگى دل دلشكستگان جبران مىگردد.
🌼 بنابراين، هنگام استقبال از اين روز، كف درخواست مواهب و بخششهاى الهى را بگشا و با دل بر عظمت پروردگار روى آر و با ديدهى بصيرت به سوى كسى بنگر كه ارزش تو را بالا برده و براى نيكبختى تو به حضور خويش راه داده و از بند گناهان و زنجير نقايص آزاد ساخته و به تو اجازه داده است كه هر خواستهاى داشتى، از او بخواهى و از او درخواست كنى كه امور پراكندهى تو را در رابطه با امور دوستداشتنى گرد آورد و لباس كسالت را از تن بيرون كن؛
🍁 و در اينباره بينديش كه در حضور خداوند مالك جلالت و عظمت و بر سر سفرهى ميهمانى صاحب رسالت هستى و نيز به اين نكته توجه كن كه شايد عمرت تا نيمهى رجب سال آينده نرسد.
🌟 بنابراين، مبادا اكنون كه خداوند شايستگى درخواست فضل و لطف خويش را به تو ارزانى داشته، كوتاهى كنى.
🌷 در حديثى به سند متصل از «ابن عباس» آمده است:
🌸 حضرت آدم عليهالسلام عرض كرد: پروردگارا، به من خبر ده كه محبوبترين زمانها و روزها نزد تو كدام است؟ خداوند تبارك و تعالى به او وحى نمود: اى آدم، محبوبترين زمانها نزد من روز نيمهى ماه رجب است.
🥀 اى آدم، با قربانى، ميهمانى كردن، روزه داشتن، دعا، استغفار و گفتن «لا إله إلاّ اللّه» در اين روز به من نزديكى بجوى.
🍀 اى آدم، در ضمن سرنوشت حتمى خود مقرر نموده و جزو نوشتههايم نگاشتهام كه از ميان فرزندان تو پيامبرى را برخواهم انگيخت كه نه بداخلاق و درشتخو است و نه در بازار فرياد بر مىكشد، بلكه بردبار، مهربان، بخشنده [دانا] و پربركت است.
🌺 من، او و امت او را به روز نيمهى رجب ويژه مىگردانم، بهگونهاى كه هر چيز در آن روز از من بخواهند، عطا مىكنم و از هرچه طلب آمرزش كنند، مىآمرزم و هر روزىاى بخواهند، به آنان مىدهم؛
🌼 و از هر لغزشى طلب ناديده انگاشتن نمودند، ناديده مىانگارم و هر رحمتى را طلب نمودند، عطا مىكنم. اى آدم، هركس در روز نيمهى رجب، روزه باشد و به ياد خدا و فروتن بوده و شرمگاه خود را حفظ کند و از مال خويش صدقه بپردازد، در نزد من پاداشى به جز بهشت ندارد.
🍀 اى آدم، به فرزندانت بگو خود را در ماه رجب حفظ كنند، كه ارتكاب گناه در آن بزرگ و سنگين است.
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
▪️ «الّلهُمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَج»
۹۸/۱۲/۲۰
💫 شادی روح مطهر استادحاجیه خانماکبری(ره) صلوات
https://iPorse.ir/6240318
🖊 بسم الله الرحمن الرحیم
🍃 خوشا آنان که عاش سعیدا و مات سعیدا، سعیدانه زیستند و سعیدانه مردند.
💫 ختم قرآن هدیه میکنیم به بانوی دو عالم حضرت فاطمه الزهرا سلام الله علیها و ثوابش را هديه میکنیم به روح مطهر استاد حاجیه خانم اکبری(ره)
🔹لینک دریافت ختم قرآن ⬇️
https://iPorse.ir/6240318
~~~~~~~~~~
http://eitaa.com/zaynab72
شب جمعه است و چند روزی از ۱۵ ماه رجب گذشته است دیدم این مطلب خالی از لطف نیست.👇🏻
✍️ بسم الله الرحمن الرحیم
🌹 اللهم عجل لولیک الفرج
🌷 با سلام و دعای خیر
🍇 بفرمایید یک لقمه صبحانهی معنوی
🌟 یک لقمه از کنار سفرهی گستردهی جناب زینب کبری(س).
▪️ روز ۱۵ رجب را مصادف با رحلت بیبی دو عالم، زینب کبری(س) دانستهاند و در این مجال، زینبیها یک بار دیگر در مقابل این مقام، سر تعظیم فرود میآوردند و آرزو میکنند تا توفیق، رفیق شود و بتوانند جرعهای نابتر از عشق و شور زینبی را بچشند و درک کنند.
💫 اما من اعتقاد دارم که وقتی کسی برای زینب(س) مینویسد، فقط خودش باید بخواند؛ و وقتی از زینب(س) میگوید، فقط خودش باید بشنود؛ و همیشه این ترس را باید داشته باشد، در حیطهی وجودی این یگانه بانوی عالم، به نوبهی خود، قلم فرسایی و سخنوری محدود و ترسناک است و هر کس باید سعی کند که کتابِ زندگی زینب(س) را در قلبِ خودش ورق بزند و برای خودش قرائت کند.
🍀 اما شما نوشتهی امروز را به عنوانِ دلنوشتهای نگاه کنید و ایرادها را بر این بینوا ببخشید.
✨ بسیار فکر کردم که از کجا شروع کنم.
🌱 از نام مبارکش که «زین اَب» است؛ آن هم «اَبی» مانند علی(ع)؛ و آن هم نه بشر او را «زین اَب» بداند بلکه خدایش که نام علی(ع) را از نام «العلی العظیم» خود برگرفته، نام این دختر را زینتِ دامن پدر نهاده و امر فرموده بر پیامبرش که جز این نام، بر او ننهید.
🌱 از استوانه بودنش برای اسلام و ولایت.
🌱 از صبرش که صبرِ صابران را تحت الشعاع قرار داد و به انواع صبرها، یک نوع صبر اضافه کرد؛ که صبر هم به آن می بالد؛ «صبر الشاکرین».
🌱 از عقلش که او را عقیلهی بنی هاشم لقب دادهاند، نه هر کس، بلکه عقلِ کل و انسانِ کامل؛ معصوم(ع) این لقب را به او دادهاند.
🌱 از صفاتش که صاحب نظران را عقیده بر این است که تمام صفات و خصالی را که یک امام باید داشته باشد، در بیبی زینب(س) جمع بودهاست.
🍀 قلم را به حال خود گذاشتم، دیدم نوشت:
🌟 مهمترین درس که معلمانِ عالم بشریت در مکتبِ خلقت بیان کردهاند، عشقبازی و پاکبازی در راه معبود است. این عشقبازی، پاکبازی و مهرورزی، در همه جا و همه زمان و همه مکان ممکن است، چه جبههای در کار باشد چه نباشد!
🌟 وصف عشق گفتن، آن هم عشق معنوی و حقیقی، در توان ما نیست اما وقتی خوب نگاه میکنیم، میبینیم که این عشق با همهی شور، شعور، هیجان، آتش، حرکت و جوششِ خود، سر از کربلا درآورده و قطعاً قدرت و حرارت عشق است که یک واقعهی یک روزه را تا تاریخ هست و بشریت، زنده نگاه داشته و میدارد.
🍀 آن هم زندهای پویا، آن هم پویایی به سوی آسمان و ملکوت.
🌱 خوش به حال ما که سلسله جنبانِ عشقی مانند حسین(ع) داریم. امیدوارم این عشق و محبت همواره در دلهای ما زنده بماند تا به برکت صاحبِ این عشق، حسین(ع) که فانی در خداست، عشقِ ربوبی در دلمان شعله بکشد و به دیرِ مغان راه یابیم.
🍀 اما انصاف نیست وقتی از عشق در کربلا میگوییم، از عقل نگوییم زیرا عشق اگر در همه جا تنها باشد، در کربلا تنها نیست، دوشادوشِ عقل است و در معیّت هم، راه میپویند.
💫 عقل را چگونه باید تعبیر کنیم؟
🌱 اگر عقل همان قوهی ناطقه و عقل ابزاری باشد، باید بگوییم که هم اصحاب امام حسین(ع) این عقل را دارا بودند و هم طرف مقابل او، آنها نیز عقل داشتند به حسب ظاهر.
🌟 پس چگونه است که یک طرف در اعلی علییّن است و دیگری در اسفل السافلین؟ یک طرف برتر از مَلَک است و دیگری پستتر از حیوان؟
🍀 جواب آن است که در سپاه حسینی، عشق بر عقل حکومت میکند و در طرف مقابل، هوس حاکم بر عقل است.
در هر دو مورد، عقلِ ابزاری مأمور برنامهریزی است، ولی یک جا، برنامه میریزد که چگونه در خدمت عشق باشد و در اینها عشق خدایی، که همان خودِ خداوند است حاکم بر عقل ابزاری است تا اینکه عاشق را از خویشتنِ خویش رها سازد و تا جنتِ خودِ خداوند بالا ببرد «وَادْخُلِي جَنَّتِي».
🍀 اما در طرف مقابل، عقل ابزاری آمدهاست در خدمت هوی و هوس، خودخواهی، خودبینی و لجامگسیختگی. این عقل، برنامه ریزی میکند تا همه چیز را به درون آن نفس و به درون خود بکشد؛ که همانند جهنم میباشد. میتوانیم هوی پرستی و خودپرستی را هم عشق بنامیم، دو عشق را مقابل هم قرار دهیم «عشق خدا» و «عشق نفس».
💫 آری، در سپاه مقابل هم، عشق است و عقل، بندهی عشق است. عشق دنیا، عشق مال، عشق مقام، عشق شهرت، عشق ثروت و عشق شهوت.
✨ عقل در هر دوی اینها برنامه میریزد که هر کدام را به معشوق خود برساند. این نوع عقل را عقل جزئی مینامند و در مقابلش عقلی به نام عقل کلّی وجود دارد.
http://eitaa.com/zaynab72
🌟 عقل کلّی، حاکم بر نفس و خودخواهی میشود و عقل جزئی تحت هوای نفس، اسیر میگردد.
معمولاً عقل جزئی، عشقهای واقعی و معنوی را درک نمیکند، فنا در لقا را درک نمیکند.
اهل لذتهای معنوی و شرابهای ناب ربّانی نیست.
او فقط از «من» سخن میگوید، هستی من، خانمان من، بود و نبودِ من، همه چیز در لذتهای نفس من.
💫 اما عقل کلّی در خدمت معشوق است؛ آن هم معشوق واقعی و حقیقی، نه مجازی.
🌟 اگر واقعاً کسی را دوست بداری و به او عشق حقیقی داشته باشی، چهقدر آرزو داری که دهان باز کند و امری کند! «من» حجاب معرفت میگردد، حکایت دو سپاه کربلا نیز همین است.
🍀 اگر در زندگی آمدی و انتخاب کردی که در خدمتِ ولیّ خدا باشی و به ولیّ خداوند عشق ورزیدی، به عقلِ کل پیوستهای و عقل تو همچون غل و زنجیری میشود در پای نفس و عقل جزئی. آنگاه عقلت در خدمت عشق خواهد بود.
امروز که روز رحلت حضرت زینب(س) است و غوغای اشک در زمین و آسمان برپاست، عقل و عشق را میبریم به دَرِ خانه اش. به درِ خانهی کسی که همه چیز دوباره از او آغاز شد. نیکبخت و مَحرمی که از یک سو، کوهِ عقل و معرفت بود چنان که عقیلهیبنیهاشم لقب گرفت و از سوی دیگر دریای عشق بود و عاطفه؛ عقل کاملی که در مکتب ولیّ خداوند شعلهور شده و در خدمت عشق قرار گرفتهاست.
🌱 آری، امروز روزی است که باید از زینب(س) گفت و خواست و گرفت و رسید.
🌱 چرا عقیله ی بنی هاشم نباشد؟! کسی که در دامان زهرا(س) زاده شده و پرورش یافته، از مشکات نبوت پیامبر(ص) و ولایت علی(ع) نور گرفته و پا به پای حسن(ع) و حسین(ع) رشد یافته است؛ پنج معصوم(ع)، پنج کامل العقل، پنج عقل کلّی.
🌱 عشق او نیز به این پنج تن نگفتنی است و به پنجمین، مثال زدنی است. داستانی که بر سَرِ هر بازاری است.
🌱 اگر از ترکیب زیبای «عقل و عشق»، کربلا و نهضت حسینی به وجود آمد؛ و کار حسین(ع) عاشقانه است و فوقِ عقل جزئی و عقل ابزاری؛ و عینِ عقل کلیّ است؛ این دو چیز به طور کامل در وجود زینب(س) هم تجلی یافت و حرکت حسین(ع) را تکمیل کرد و تداوم بخشید وگرنه در کربلا ،خونها را میریختند و میشستند و آنجا را به یک مزار بینشان تبدیل میکردند که حتی آواز جغدی هم از آن به گوش نمیآمد و هیچ پیامی از آن به هیچ مکان و زمانی نمیرسید.
🌱 اما زینب(س) قلب تپندهی کربلا شد که خون حسین(ع) یعنی ثارالله را، یعنی خون خدا را در رگ زمین و زمان از کربلا تا کوفه، از کوفه تا شام، از شام تا مدینه و از آنجا تا همیشهی تاریخ و تا همه جا به جریان انداخت. حماسه را هم تکمیل کرد و هم تکثیر کرد درحالیکه در آن زمان پنجاه و شش سال سن داشت.
🌱 حسین(ع) پنجاه و هفت ساله بود، یعنی پنجاه و شش سال بیفاصله و بیواسطه در کنار حسین(ع) زندگی کردهبود و زیباترین عشقی را که بر روی زمین میشود تصور کرد به برادر داشت. و در یک روز پا به پای حسین(ع) حرکت کرد، حماسه آفرید، داغ دید، رنج کشید و یک قدم هم از حسین(ع) جلوتر رفت و علاوه بر همهی آنها، داغ حسین (ع) را هم دید و پای سرِ برادر، به تکمیل و تکثیر حماسهی او پرداخت.
🍀 زینبی باشیم.
🌾 ای فلق عصمت و خورشید شرم
🌾 ای دل خورشید ز روی تو گرم
🌾 روشنی صبحی اگر در شبی
🌾 حیدر کراری اگر زینبی
🌾 وامگذار لب تو راستی
🌾 گفتی و چون شعله به پا خاستی
🌾 بانگ رسای تو ستم سوز شد
🌾 کشته مظلوم تو، پیروز شد
🌾 خواست که غم دست تو بندد ولی
🌾 غم که بُود در بر دُخت علی؟
🌾 قامت تو قامت غم را شکست
🌾 دخت علی را نتوان دست بست
🌾 ای دل دریا، دل دریای تو
🌾 عرش خدا منزل و مأوای تو
🌾دختر تنهای خدا بر زمین
🌾 خواهر آزادی و فرزند دین
🌾 آنچه تو کردی به صف کربلا
🌾 کردهی مخلوق بُوَد یا خدا؟
🌹 صلوات
🍀 التماس دعا
۹۶/۱/۲۴
💫 شادی روح مطهر استادحاجیه خانماکبری(ره) صلوات
http://eitaa.com/zaynab72