صنما جفا رها کن کرم این روا ندارد
بنگر به سوی دردی که ز کس دوا ندارد
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@javal60
یادداشت💌✍
صنما جفا رها کن کرم این روا ندارد بنگر به سوی دردی که ز کس دوا ندارد ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ــــــــــ
یادم باشد...
✍️نجمه صالحی
استاد محترم، کتابهایی را پیرامون بحث روش تحقیق معرفی کردند و یک کتاب را هم برای نمونه به کلاس آورده بودند. نام کتاب «هنر تحقیق علمی» بود، اسم کتاب و تلفیق «هنر و تحقیق» جذاب به نظرم رسید، وسوسه خواندن کتاب باعث شد از استاد درخواست کنم کتاب را به من امانت دهند! استاد به سختی پذیرفتند ولی کاش ...
تا آخرین لحظه مواظبش بودم، سالم بود؛ وقتی خواستم تحویل دهم، دیدم پایین جلد کتاب در اثر یک اشتباه چرب شده، چرب شدن همانا و آه از نهاد بلند شدن همان!
بدون هیچ تأملی برای جبران، سریع سفارش اینترنتی کتاب را دادم! برای عذرخواهی به استاد اطلاع دادم و استاد از اینکه امانت دادن تبعات دارد و...گفتند و من شرمندهتر!
همزمان در کتابخانههای قم هم گشتم کتاب نبود، دو روز بعد، از انتشارات تهران که سفارش کتاب داده بودم، تماس گرفتند که کتاب در هیچ کتابفروشی نبوده!
مستأصل شدم که یکدفعه یادم افتاد میشود کار دیگری کرد، اسکن رنگی از جلد کتاب بگیرم و دوباره صحافی و...!
تنها اتفاق خوب، تعطیلی سه هفته پشت سرهمِ کلاس، بود و من فرصت جبران داشتم. خلاصه بعد از سفارش صحافی کتاب و... جلد کتاب صحیح و سالم به دستم رسید.
حالا باید برای رفع خاطرهٔ بد از ذهن استاد، چارهای میاندیشیدم. برای جبران این کار، رمان تاحدودی تاریخی با عنوان «بیکتابی» را تهیه کردم، داستان کتاب به کتاب و دوره تاریخی مشروطه مرتبط بود؛ اما به نظرم هنوز کم بود، باید بیشتر از این باشد، جعبه چوبی تزیینی کوچکی با شعری از مولانا تهیه کردم و متبرکات مسجد جمکران را در آن قرار دادم. با خودم گفتم استاد خوش ذوقی داریم حتما با این هدایا، خطای ناخواستهی من را میبخشند.
بالاخره روز شنبه فرا رسید و امانتی استاد، با هدایای ناقابل، به ایشان تقدیم شد و من نفس راحت کشیدم! فقط با خودم دائم تکرار میکردم، یادم باشد اصلا کتاب از کسی امانت نگیرم!
آخر کلاس به نظرم آمد، استاد راضی شده بودند! پیام تشکر ایشان که از جانب خودشان و همسرشان بود هم تایید کرد، استاد رضایت دارند.
شعر روی جعبه تزیینی این بود:
صنما جفا رها کن کرم این روا ندارد
بنگر به سوی دردی که ز کس دوا ندارد
🍃الحمدلله علی کل حال 🍃
#صلی_الله_علیک_یا_اباعبدالله
#اللهم_بارک_لمولانا_صاحب_الزمان
@zemzemh60
اینم واکنش یکی از دوستان عزیزم نسبت به یادداشت «یادم باشد»...
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@javal60
دست و نقد
✍️نجمه صالحی
دیشب پیام داد: « دخترم فردا دستم باش! » نوشتم: «چشم حتما!» دوستش دارم و همواره تلاش و تواضعش را میستایم، امروز سعی کردم دستش باشم!
استاد عزیزم چند هفته پیش در اثر حادثهای دست چپش شکسته بود و امروز باید کرسی ترویجی برگزار میکرد، مقدمات جلسه از مدتها قبل برنامهریزی شده بود و به ناچار این روز باید میآمد و به لطف خدا امروز من دست او شدم!
جلسه با تاخیر شروع شد، مثل همیشه مسلط و عالی ارائه داد، هنگامیکه ناقدان شروع به صحبت کردند و یکی از ناقدان محترم کولهباری از نقد را تقدیم استاد کرد، او با خوشحالی انتقادات را پذیرفت و گفت نقد همچو هدیهای است برای من! با دقت آنها را یادداشت میکرد و خرسند بود که میتواند مقاله را با تغییرات جدید برای نشریات علمی پژوهشی ارسال کند.
استاد عزیز امروز هم درس دیگری به من و حاضرین داد؛ اینکه از نقد نهراسیم! نقد مانند هرس کردن برگهای زائد است نه تنها از ارزش متن یا شخص نمیکاهد بلکه موجب رشد او میشود.
ناقد به ما امکان میدهد قضایا را از زاویهای دیگر و با نوری متفاوت، ببینیم و نقاط کور یا مغفول را شناسایی کنیم. با کشف نقاط کور، شناخت بیشتری در مورد خودمان به دست میآوریم و به تعالی و رشد نزدیکتر خواهیم شد.
به قول دوستی بعد از هر بار انتقاد جشن بگیر چون مورد توجه قرار گرفتهای و فرصت اصلاح داری! برای همین بود که استادم شاد بود از انتقاد و این انتقادپذیری بالایش برای من بسیار درسآموز بود!
🍃الحمدلله علی کل حال 🍃
#نقد
#استاد_طیبی
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@javal60
قدر شناسی
✍️نجمه صالحی
سه هفته بود نداشتمش، در این مدت که ایشان درمانگاه مخصوصشان تشریف داشتند تازه فهمیدم چه ابزار مهمی را از دست دادهام!
گاهی حضور نعمتهای پیشرو، موجب عادت کردن به آن میشود تا جایی که فراموشمان میشود چقدر به وجودشان نیاز داریم. باخود فکر کردم آیا تا به حال قدردان داشتههایم بودهام؟
قدردان داشتهها بودن به معنی فراموشی یا رد قسمت منفی زندگی نیست فقط بهتر دیدن نکتههای خوب آن است. تحقیقات نشان داده، افرادی که بیش از دیگران قدردان نعمتها و داشتههایشان هستند، در برابر سختیها، مقاومت بیشتری دارند و راضیتر، شادتر و اجتماعیتر از افرادی هستند که با دقت، تمامی جهات منفی زندگی خود را زیر و رو و کالبدشکافی میکنند.
پس باید سعی کنم قدردان داشتههایم باشم! در این مدت نداشتنِ لپتاپ، سوای استیصال و سر در گمی که حس میکردم یک دستم را ندارم!، درسهای زیادی آموختم یکی از آنها این بود که حتما باید چند جا اطلاعات و دانشام را ذخیره کنم! در زمانهای که با احتیاط باید به برخی آدمها اعتماد کرد ابزاری چون رایانهها و گوشیهای همراه غیر قابل اعتمادترتر هستند!
پ.ن: البته قدردان جناب لپ تاپ باید باشم، بهش برنخوره یکدفعه، این مدت حسابی عصای دستم بوده!
#قدردانی
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@javal60
عمل به آموختهها
✍️نجمه صالحی
اگر کسی را دیدید که از لذتهای کوچک دنیا شاد است، محو سرسبزی بهار است، از مهمانی و مهمانی رفتن استقبال میکند، در جمع حاضر است، فعال است، میخندد، میخنداند، میبخشد و کمتر سخت میگیرد، او نه شیرین مغز است و نه پادشاه بیغم، نه انسان بیمشکل است و نه به قول معروف مرفه بیدرد!
فقط او با خود به یک سازش درونی رسيده است، او برای مواجهه با طوفانهای زندگی آمادگی پیدا کرده و در مقابل آنها مقاوم است.
او آموخته است که لحظه به لحظه زندگی را در آغوش بگیرد. او آموخته است که قدر هر چه که امروز دارد را بداند و به آموختهاش عمل میکند.
او زندگی در لحظه را دوست دارد و به زندگی لبخند میزند. او به اوج پذیرش رسیده است. پذیرفتن آنچه که هست و رضایت دادن به آنچه که وجود دارد. او پادشاه است اما پادشاه درون خود و بر ذهنش حکومت میکند!
پ.ن:عکس یک روز خوب خاطره انگیز با جمعی از دوستان
🍃الحمدلله علی کل حال 🍃
ــــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@javal60
.
🔆تحقق رویا
✍️نجمه صالحی
گفت: هر چه بزرگتر شدیم
رویاها کوچکتر شدند
عینک تهاستکانی تجربهها
همه چیز را "لو" دادهاند!
گفتم: با چشمان خودم میبینم
باتجربه، بیعینک، بیکمک، بییدک
رویا کوچک است
لذت رسیدن کوچکتر!
اصلا شاید دیگر رویایی نیست
چون همه را دستیافتنی میبینم.
با بزرگتر شدن، امید و تلاش بیشتر شد و رسیدن راحتتر!
دست و پای شک را، غل و زنجیر کن!
امروز، یقینِ رسیدن به نقطه فردا ست!
#گفتگویفیلسوفوراهبه
#ستاره
#موفقیت
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@javal60
خدای من
آن کس که به تو شناخته شد ناشناخته نیست
و آن کس به تو پناهنده شد خوار نیست
و آن کس که تو به او روی آوری، بَرده نیست...
〰〰〰〰
🕊باب الدخول، صبح، زیارت، حرم، ضریح
این خواب، خواب هر شب مان گشته یا حسین🕊
#فرازی_از_مناجات_شعبانیه
#یاحسین
#صلی_الله_علیک_یااباعبدالله
#کربلا
#ماه_شعبان
ــــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@javal60
مدار حق
✍️نجمه صالحی
علی اکبر باشد یا علی اوسط فرقی ندارد، علی بن الحسین که باشد یعنی در مدار حق و حقيقت و حقطلبی قرار دارد.
شبیهترین خلق به نبی، علی بود و یاور امام. محدث بود و در کربلا یار پدر!
در عاشورا و در آوردگاه مرگ و زندگی، گوهر وجودش درخشید و شجاعت و معرفتش نمایان شد.
https://virasty.com/najmehsalehi/1677857594717173765
#بازنشر
#روز_جوان
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@javal60
.
جمکرانِ عشق
✍️نجمه صالحی
دلم درد دوری دارد انگار. رفیقی میگفت: درد را از هر طرف بخوانی درد است و هوای سرد هم درس. در سرمای برفی زمستانی آمده بودند و خاطراتشان را هنگام آشنایی واگویه میکردند.
دو زنی که بچهدار نشده بودند و سرنوشتی یکسان داشتند در دو نقطه دور از هم؛ دختری که در سیزده سالگی به جبر خانواده ازدواج کرده بود و ماجراهای زندگیاش ناراحت کننده بود، خانمی که به خاطر حفظ آبروی خود و آینده فرزندانش با شوهری که متارکه کرده زندگی کرد، زندگیهای دیگری که در جریان مصاحبهها شنیدم. حتی انگیزه بانویی که با وجود سن بالا آرایش ثابت ابروان را پاک کرد تا برای خدمت پذیرفته شود، درسآموز و سرشار از عشق بود.
چه روزهایی که با شنیدن زندگی و گاه رنج بانوان پا به پایشان اشک ریختم و همدردی کردم. گویا گریهها تمامی نداشت و ماجراهای دل پر از دردهای پیوسته بود. گاهی هم شور و نشاطشان مرا به وجد میآورد.
خاطرات جلوی چشمم رژه میروند، چند وقتی است دورم از #جمکرانِعشق و این روزهای دوری از خدمت برایم سخت است، گمشدهای دارم انگار.
🍃اللهم ارزقنا🍃
#جمکران
#خاطرات_خدمت
#امام_زمان
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@javal60
بانوی چشم به راه
✍️نجمه صالحی
از ابتدای تاریخ، جهان، در حال تغییر و تکامل بود، به تدریج تکنولوژی، وارد میدان شد و بشر به دلیل سودجویی برخی افراد، گرفتار کویر هستی سوز و ظلمی جهان سوز گردید. تفکرات لائیک، اومانیسم، مارکسیسم و... آدمی را اسیر جریان خطرناک بحران هویت کرد. متفکران برای کشف راه نجات بازگشت به مقوله معنویت، چشم به راهیِ مردی نجات بخش از جنس نور را تجویز کردند.
چشم به راهیِ پویا، که نوید بخش تجدید هستی کویر وجود انسان است و زندگی را از مرگ تدریجی عدالت نجات دهد. البته انتظار موعود را، نه تنها در ادیان زرتشتى، یهودى، مسیحى و اسلام، بلکه در کتب یونان قدیم، افسانههاى میترا، کتب قدیم چینیان، عقاید هندیان و در بین اهالى اسکاندیناوى و حتى در مصریان قدیم و بومیان وحشى مکزیک و نظایر آنها نیز مىتوان یافت.
در تفکر شیعی، انتظار موعود، یک اصل مسلم اعتقادی است. در بسیاری از روایات، بر ضرورت انتظار قایم آل محمد( عج) به روشنی تصریح شده است. انتظار، رویکردهای متفاوت و کارکردهای مربوط به آن، مسئلهای حیاتی است که تبیین صحیح آن از آسیبها، خرافهها و تحریفها در مقوله انتظار کاسته و با مفهوم ژرف خود، کارکردهای عملی فراوانی دارد.
مهدویت و مقوله انتظار در جامعه امروز، مورد اقبال عمومی مردم قرار گرفته و در نتیجه نحلهها و مکاتب فراوانی براساس برداشتهای شخصی که منحرف هستند، شکل گرفته لذا بصیرت و افزایش آگاهی در دوره غیبت معصوم (عج) امری ضروری است.
انتظار سازنده، در وجود افراد امید به حرکت ایجاد میکند و همه جوامع به نوعی منتظرند اما انتظار موعود در شیعه، خاصتر است، شیعه چشم به راه منجی و موعود ماند. چشم به راه فردی که به گفته معصوم(ع) عدالت را مانند سرما و گرما وارد منازل میکند. برای رسیدن به هدف، باید تلاش کرد، تلاش برای بهتر شدن و ساختن و این چشم انتظاری نیاز به مهندسی دارد، آن هم از نوع فرهنگی.
مهندسی فرهنگی آن هم در همه مجراهای اجتماعی، اقتصادی و خانوادگی و مجرای صحیح خانواده هم از مادر شروع میشود. هنگامی که پنجاه نفر از یاران منجی بانوان هستند و چهارصد بانوی برگزيده همراه حضرت عیسی (ع) به کمک حضرت یار(عج) می آیند، انگیزه پویایی و آمادگی وسازندگی بانوان بیشتر خواهد شد. آمادگی که توام با شناخت مولا و خودسازی و دگر سازی است.
بانو، چشم به راه است پس به جای سکون و گوشه نشینی در کنج خانه، میکوشد تا به اندازه توانش، باری را از روی زمین بردارد. مادر منتظر آماده باش است، خانواده را برای روز موعود آماده میکند، تربیتش مهدوی است. او قلبش برای مهدی فاطمه(عج) میتپد و انتظار را با کوشش و افزایش دانش میسازد و تا رسیدن به هدف دست از تلاش بر نمیدارد.
#انتظار
#بانوان_منتظر
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@javal60
آخرین جلسه سال۴۰۱
✍️نجمه صالحی
یکی از لذتهای زندگی، دورهمی و کنار دوستان بودن است و شادی در کنار دوست، همواره در ذهن ثبت و جزو خاطرات حک شده در حافظه است. گاهی ارزش واقعی یک روز یا یک رویداد یا حتی یک لحظه را تا زمانی که به یک خاطره خوب تبدیل نشود، نمیدانیم.
دوباره دوشنبهای دیگر آمد و قرار هیأت فرا رسید، اما این بار با سومین گردهمایی انجمنهای جامعه الزهرا (س) مصادف شد، لذا تصمیم گرفتیم این جلسه در پژوهشگاه برگزار شود. برگزاری هیأت در آنجا، خاطرهجدیدی برایمان ساخت و حال و هوای خاصی داشت.
به لطف خدا هفده جلسه در سال ۴۰۱ برگزار شد و امروز آخرین جلسه این سال بود. گردهمایی و سخنرانیها با تقدیر از فعالین انجمنها خاتمه یافت و بساط ناهار پهن شد. به رسم دوستعربزبانمان کیک و شیرینی هم در سفرهسادهٔهیأت گذاشتیم. مهربانی و رفاقت بین دوستان موج میزد و در شرایطی که وسایل پذیرایی کم بود، خلاقیت هم گل کرد. گفتگو در مورد جامعه مهدوی و منتظر انجام شد و جلسه با مولودیخوانی پایان یافت.
امید دارم در سال جدید با ایدههای نو و کاربردی در جلسات شرکت کنیم، البته به نظرم همین صرف حضور و تعامل و دیدار هم برای تقویت روحیه و شارژ معنوی عالی بود و با تبادل علمی نور علی نور خواهد شد. ان شالله
پ.ن: الحمدلله چند نفر از دوستانم بخاطر فعالیتشان در انجمن تاریخ، همچنین از خانم دکتر طیبی مشاور انجمنمان بخاطر همکاری در همایش امامحسنعسکری(ع) تقدیر شد و به لطف خدا من نیز تقدیرنامهای بخاطر فعالیت پژوهشی و همکاری در همایش شرقشناسی و امامحسین(ع) دریافت کردم.
🍃 الحمدلله علی کل حال 🍃
@javal60
بانوان پل ارتباطی امام و شیعیان
✍️نجمه صالحی
مسئله غیبت و تأثیر آمادگی برای زمینهسازی پذیرش غیبت امام عصر (عج) یکی از مباحث مهم مهدویت است. مراد از زمینه سازی، فراهم آوردن شرایط پذیرش است زیرا آمادگى و پذیرش جامعهى جهانى و فراهم بودن زمینههاى مناسب در جهت پشتیبانى از انقلاب جهانی مهدوی و تعداد کافى یاوران آگاه از عوامل دخیل در فرج هستند. امید به آینده روشن و نجات، نقطه مشترک همه ادیان الهی است که در عصر حاضر و با توجه به اقبال عمومی نسبت به یک اندیشه نجات بخش و آیندهساز، ضرورت بسط اندیشه ظهور منجی موعود بیش از هر زمان دیگری احساس میشود، هويت شيعه پيوندى حياتى با انديشه ظهور دارد.
در زمان حیات معصومین (ع)، مسئله غیبت و عدم دسترسی مستقیم به امام عصر و مسئله مهدویت بارها تکرار شده بود و تا حدودی شیعیان برای پذیرش این موضوع آمادگی یافته بودند، اما پذیرش این دوران تحیر برای شیعیانی که بیش از دوقرن با معصوم ارتباط نزدیک داشتند در ابتدا سخت به نظر میرسید.
غیبت غیرمنتظره امام می توانست تبعات بسیار نامطلوبی بر اعتقادات شیعیان و گمراهی آنان داشته باشد. ازاینروی با نزدیک شدن به زمان غیبت، نیاز به بسترسازی برای این مسئله سرنوشتساز بیشتر احساس میشد. در دوران امامت ابناء الرضا (ع) به دلیل نظارت شدید بر روی اعمال و رفتار ایشان و یاران نزدیکشان لازم بود افرادی وارد عرصه شوند که از نظر فعالیت و آگاهسازی جامعه فرصت و موقعیت مناسبتری داشته باشند و این مهم توسط بانوان راوی محقق شد. این گروه از بانوان با فهم دقیق شرایط و آگاهی کامل نسبت به وظیفه خویش اقدامات مهمی انجام دادهاند در میان نمایندگان ائمه(ع)، بهمثابه پل ارتباطی امام و شیعیان در ایجاد این پیوندها تلاش کردند و بانوانی نظیر بانوحُمَیده و ام فروه در زمان امام صادق (ع) و بانوحُدیَث در زمان امام عسکری(ع) و امام غایب (عج) گرهگشای مسائل مختلف شیعیان بودند. گزارشهای تاریخی نشان میدهد حکیمه خاتون پس از شهادت امام حسن عسکری (ع) رابط مردم با امام غایب و پاسخگوی مسائل آن دوران بودند.
بانوان محدث شیعه برای جلوگیری از قطع ارتباط با امام غایب در برابر فرقههای درون شیعی که رقیبانی برای جانشین بعد از امام عسکری(ع) بودند به معرفی جانشین حقیقی پرداختند و نقش روشنگری در جامعه تشیع ایفا نمودند.
اندیشه مهدویت موضوعی کلامی است که با رویکردهای تبلیغی، تربیتی و نظایر آن می توان به آن پرداخت. دشمنان اهل بیت(ع) پس از مأیوس شدن از شناسایی و دستگیری امام آخر(عج) به اختلافات مذهبی مسلمانان دامن زدند و فرقههای جدید و منحرف و مدعیان دروغین مهدویت را تقویت نمودند. در این میان آنچه ایجاب می کند که در این مسئله دقت بیشتری صورت گیرد، توجه به این امر است که امامان شیعه(ع) در تبیین مهدویت و آگاهیبخشی صحیح به مردم درباره آن، از هیچ کوششی فروگذار نکرده و از ویژگیهای مهدی (عج)و نشانههای زمان ظهور او بهتفصیل سخن گفتهاند.
قسمت عمدهای از سیره و سبک زندگی ائمه(ع) توسط بانوان گزارش شده است. احادیث متعددی از بانوان ذکر شده که حاکی از ارزش و اعتبار ایشان در رهنمود و راهنمایی شیعیان و تبلیغ معارف دین و امر مهدویت است. بانوان افزون بر کسب معرفت و اصلاح فردی، با هوشمندی، امر تبلیغ دین را در دست گرفتند و در جهت ترویج فرهنگ مهدویت و پذیرش دوران غیبت امام آخر(عج) گامهای مؤثری را برداشتند و با درک درست از شرایط موجود، برای جلوگیری از انحرافات دینی و عقیدتی تلاش نمودند.
با کنار هم گذاشتن گزارشهای تاریخی به خوبی روشن است که زنان شیعه بهعنوان افراد تأثیرگذار جامعه بودهاند و افزون بر تربیت نسل علوی، خانواده و به تبع آن جامعه را آماده پذیرش عصر غیبت نمودهاند و با درک درست از موقعیت، تهدیدها را به فرصت تبدیل کرده و الگوی عملی برای زنان معاصر شدهاند.
انتشار یادداشت در خبرگزاری ایلنا
لینک خبر
https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1337962
#امام_زمان
#یامهدی
#نیمه_شعبان
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@javal60
یادداشت💌✍
بانوی چشم به راه ✍️نجمه صالحی از ابتدای تاریخ، جهان، در حال تغییر و تکامل بود، به تدریج تکنولوژی
انتشار یادداشت «بانوی چشم به راه» در روزنامه سراسری سراج
#میلاد_امام_زمان
#یامهدی
#نیمه_شعبان
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@javal60