eitaa logo
تربیت فرزند (زندگی آموز)
27.5هزار دنبال‌کننده
652 عکس
261 ویدیو
3 فایل
﷽ 🎨 نکات تربیتی کودک و نوجوان ✨ فرزندپروری سالم 🌈 پرورش نسل مهدوی . . . .
مشاهده در ایتا
دانلود
علامت های اعتیاد به در کودکان 🔸 افت نمرات 🔸 دروغ گفتن در خصوص تایم استفاده شده از بازی 🔸 صحبت کردن بیش از حد در مورد بازی 🔸 خرج کردن پول توجیبی برای بازی کردن 🔸 زدن از خواب خود برای بازی کردن 🔸 انجام ندادن تکالیف مدرسه 🔸 تخیل و فکر کردن به بازی مورد علاقه 🔸 کمک نکردن در کارهای خانه و بی انضباطی. 📌 به بچه ها برچسب نزنید! با مدیریت زمان بازی و ایجاد سرگرمی متنوع ، فرزندتان را از وابستگی به بازی های رایانه ای دور کنید .
یعنی: وقتی بچه ام گریه میڪنه به خودم زحمت نمیدم ڪه بشینم با بچه م بازی کنم و سرگرمش ڪنم؛ ❌ یه گوشی یا تبلت میدم دستش ڪه آروم شه‼️ اونوقت این بچه بعدا «تربیتش» خراب میشه! ❀
‌💢‌ انواع تنبیه بد ناجوانمردانه: 1⃣ مقایسه کودک با سایر کودکان 2⃣ سرزنش کودک که او باعث بیماری و مریضی والدین شده است. (مریضم کردی، وقتی از دستت مریض شدم و مردم می فهمی با من چه کار کردی) 3⃣ تحقیر کردن کودک که کارهایش احمقانه است و هیچ نمی فهمد (دیوانه هستی ، احمقی و دست و پا چلفتی) 4⃣ محروم کردن او از عشق و دوست داشتن (مادرت نمی شوم، دیگر دوستت ندارم) 5⃣ تهدید او به جدایی (دیگر در این خانه نمی مانم) 6⃣ ارعاب و ترساندن او (اگر گوش نکنی بلایی به سرت می آورم که مرغان آسمان به حالت گریه کنند). ❌ و موارد فراوان دیگری که ما فکر می کنیم خاصیت تنبیهی دارند ولی صرفا از روی خشم ما اعمال می شوند.
🎨 مراحل نقاشی کردن کودکان 1. خط خطی کردن در این مرحله، هیچ رئالیسمی وجود ندارد و نقاشی فقط کشیدن خطوطی روی کاغذ است. شاید به نظر برسد که چیز خاصی نکشیده است اما گاهی اوقات نقاشی او "واقع گرایی تصادفی" نامیده می شود. یعنی گاها اشکالی در بین این خطوط و بی نظمی ها دیده می شوند. 2. پیش الگوبرداری در این مرحله، کودک سعی می کند آنچه را که با چشمانش می بیند، نقاشی کند. او ساده ترین اشکال مانند صورت، آدمک، ماشین، درخت و خانه را می کشد. این شکل ها معمولا جزئیات زیادی ندارند. در انتهای این مرحله بعضی چیزها را اضافه می کند. مثلا جلوی خانه گل می کشد، برای آدمک لباس می کشد. 3. الگوبرداری در این مرحله، جزئیات بسیار بیشتر می شوند و کودک ممکن است از کلمات یا نمادها استفاده کند. ممکن است از اشکال خاصی مانند “v” به جای پرنده استفاده کند. او تا جایی که مهارتش به او اجازه می دهد، واقع گرایانه نقاشی می کند. همچنین، اغلب می تواند با نقاشی خود داستان تعریف کند!
🔹بدن روانی بچه‌ها بدن روانی بچه ها یعنی پدربزرگ، مادر بزرگ، خاله، عمه، عمو و دایی هر کدام یک عضو از اعضای بدنی روانی او می باشند، روزی که شما با پدربزرگ و مادربزرگ و خاله و عمه و عمو و دایی می جنگید، در حقیقت دست و پای روانی فرزندتان را قطع میکنید.
بازی زبان کودک است ... برای ارتباط بهتر با او باید این زبان را آموخت. کودک در بازی، احساسات خود و ابهام های خود را بیان می کند. کودک در بازی هیجان های مثبت و منفی اش را تخلیه می کند . ✅ زبان بازی با کودک و نوجوان را یاد بگیرید و به کار ببندید. ⬅️ همچنین تحقیقات نشان می‌دهد روش‌های خاص پدرها برای بازی کردن با فرزندان : باعث می‌شود بچه‌ها بهتر یاد بگیرند، اعتماد به‌نفس و استقلال بالاتری پیدا کنند. ❀
✅ زمانی كه فرزند شما ناراحت است و برای عقده گشايی نزد شما می آيد، ممكن است به عنوان مثال بگويد : - از معلمم متنفرم. - از خاله بدم مياد. - تو مامان بدی هستی. - بابا رو دوست ندارم. - ديگه خونه مادر بزرگ نميام. - از خواهرم يا برادرم بدم مياد. و........ در چنين شرايطی : ❌نصيحت نكنيد. ❌حالت دفاعی به خود نگيريد. ❌سعی نكنيد فرزندتان را متقاعد كنيد كه اشتباه می كند. ❌سعی نكنيد نظر او را عوض كنيد. ❌سعی نكنيد در حمايت از ديگران صحبت كنيد. ✅ در چنين مواردی ، شنونده خوبی باشيد و سعی كنيد به او بفهمانيد كه احساسش را درک می كنيد.
👇 👈️وقتی که قصد یا کودک را دارید 👈❌از هر گونه اقدامی که موجب تحقیر و خجالت کشیدن او شود خودداری کنید. 👈❌❌️ تنبیه بدنی به شدت موجب تحقیر انسان می‌شود و مانع از احترام گذاشتن به فرد یا کودک است . 👌در اغلب موارد آنچه موجب کودک می‌شود 👈❌درد حاصل از تنبیه نیست 👈❌ بلکه درد حاصل از است. ❌👉 👌بنابراين هرگز رفتاري از خود بروز ندهيد كه موجب او شود.👉
🔻 فوايد آشپزی با کودک ⬅️ همکاری را می آموزد. ⬅️ با لمس کردن مواد و مخلوط کردن آنها با قوانین طبیعت آشنا می شود و از شناخت آنها لذت میبرد. ⬅️ باعث تقویت مهارتهای حرکتی در کودک میشود. ⬅️ بچه ها خوش غذا تر می شوند. اگر فرزندتان خوش غذا نیست حتما اجازه دهید در پختن غذا با شما همکاری کند. ⬅️ را می آموزد و یاد می گیرد برای رسیدن به هدفش صبر کند. ⬅️ و ترتیب را می آموزد، زیرا برای پختن یا درست کردن غذا باید از قوانین خاصی پیروی کنید.
در مهمانی ها مراقب خلوت و بازی های خاص کودکان باشیم. ⚠️ نباید کودکان "خصوصا دو نفره" در اتاق در بسته مشغول بازی باشند. خصوصا کنجکاوی جنسی از ۴ سالگی بروز کرده و لازم است مورد دقت قرار گیرد. لازم است در معرض دید والدین یا سرکشی مستمر بازی کنند. اگر با صحنه ای از کنجکاوی های جنسی کودکتان مواجه شدید: 1⃣ به هیچ وجه با عصبانیت و پرخاش برخورد نکنید و کاملا خونسرد باشید. 2⃣ با آرامش کودکان را از یکدیگر جدا کرده و با لحنی قاطع و محکم تذکر بدهید که این بازی ها خوب نیست. 3⃣ فورا یک بازی حرکتی و پرهیجان راه بیاندازید و بچه ها را به بازی مشغول کنید. ❀
📣 با کودکی که می خواهد همه چیز را با جیغ و گریه به دست آورد، چگونه رفتار کنیم؟ در برخورد با این رفتار کودک، به هیچ وجه نباید به جیغ‌های او اعتنا کرد. ❌ وقتی یک کودک با جیغ‌زدن یا به خواسته‌های خود می‌رسد، می‌آموزد که این رفتار را تکرار کند. اگر پدر و مادر به جیغ‌‌زدن فرزندان خود توجه کنند، این رفتار را در او تقویت می‌کنند. ✔️ در چنین وضعیتی باید از تکنیک نادیده گرفتن، استفاده کرد. یعنی در کنار او هستیم ولی نه به او نگاه می‌کنیم نه با او حرف می‌زنیم، فقط خودمان را مشغول می کنیم بدون این‌که با او ارتباط برقرار کنیم. این طوری کودک متوجه می شود بدون ارتباط با پدر و مادر، هیچ لذتی برایش وجود نخواهد داشت. اگر این کار را ادامه دهیم رفتار ناپسندش را ترک میکند. ⏪ در کنار نادیده گرفتن، باید به تقویت رفتارهای مثبت کودک هم توجه کنیم، تا میزان پرخاشگری کم شود. باید کاری کنیم که کودک حس کند راه دیگری نیز وجود دارد که می تواند به پدر و مادرش نزدیک شود و با داد و فریاد به هیچ نتیجه‌ای نمی رسد. ❀
اصرار بر برای اينكه دقیقاً “همانی بشود كه ما می خواهيم” دو نتيجه در پی خواهد داشت: 👈 يا يک رُبات حرف گوش کن و همیشه تسلیم خواهیم داشت. 👈 و یا یک آشوبگر و یاغی که هر مرزی را در می شکند. ⚠️ نتیجه وسواسها و اصرارهای بی مورد والدین بر آنچه الگوی از پیش ساخته تربیتی خود ساخته اند، این دو مورد است و حد وسطی هم ندارد! پس اولاً هیچ گاه لباس از پیش بریده ای را برای تربیت کودکمان قواره نکنیم... و ثانیاً روی نسخه های تربیتی خود و دیگران اصرار بیش از اندازه نداشته باشیم... شاید این نسخه متناسب با کودک ما نباشد!
در هشت سال اول زندگی همه حرفهای منفی، ، ، و... آدم های مهم زندگی مان را در جایی از کله مان می نشانیم که در اصطلاح بعدها می شود گرگ یا سگ گرسنه وجودمان که به جانمان یا جان دیگران می افتد و تکه و پاره می کند. نمونه ای از این حرفها که نتیجه نظام تربیتی ماست عبارتند از: تنبلی، بیخودی، مریضی، کار نمی کنی، این چه وضعیه، خجالت نمی کشی، همه دارند زحمت می کشند و تو تمرگیدی، بمیر، کارد بخوره به اون شکمت، آفتاب آمد تا وسط اتاق، پاشو، برو بخواب و.... متاسفانه این حرفها را هم همه آدم های مهم زندگی مان به ما زده اند و اکنون همانها در ذهن ما نشسته اند و ما آنها را دوباره برای خودمان یا برای دیگران یا فرزندانمان تکرار می کنیم و مانند گرگ می بلعیم. ❀
تربیت‌جنسی‌کودکان💮 حوالی ده سالگی ❗️در صحبت های خود از 🔻 سرزنش 🔻تحقیر 🔻 و بیان مسایل ناراحت کننده گذشته خودداری کنید. ❌بدترین مانع در ارتباط 🔻نصیحت کردن 🔻و گفتن باید و نبایدها 🔻و تعریف از خود به عنوان فرد ارزشمند و بی خطا است.
در هایی که برد و باخت برای آن ها تعریف شده است باید سه بار آن را با کودک انجام داد: - بار اول به او اجازه دهید شما را ببرد. این کار به اعتماد به نفس کودک کمک می کند. - بار دوم کودک را ببرید، تا مفهوم شکست را دریابد. - بار سوم کاری کنید که با تلاش بیشتر از دو دوره ی گذشته برنده شود تا یاد بگیرد برای موفقیت باید خیلی تلاش کرد.
وقتی به زور کودک را وادار می‌کنید چیزی بخورد یا کاری انجام دهد، به روانش آسیب رسانده‌اید. با این کار، مانع از شکل‌گیری«منِ مستقل» او می‌شوید، چیزی که برای خوشبخت شدن به نیاز دارد.
✅ فرزند خود را واکسینه کنید! 🔸همیشه فرزندتان را با عنوانهای محترمانه و عاطفی صدا کنید. 🔸حداقل روزی یک بار به فرزندت این جمله را بگو که "به وجودت افتخار می کنم" 🔸به فرزندت بیشتر از یک مهمان احترام بگذار. 🔸به فرزندت اعتماد کن تا هر چه را تو دوست نداری، انجام ندهد. 🔸اختلافات خود را با همسرت در روشهای تربیتی تان رفع کنید. 🔸بیشتر برای فرزندت و حرف زدن با او وقت بگذار. 🔸در حضور فرزند، رابطه ات با همسرت، عالی و دوستانه باشد. 🔸فرزندت را از صمیم قلب دوست بدار و دوست داشتنت را ابراز کن و به او بگو. 🔸از سه سالگی به بعد کم کم مسؤولیتهای فرزندت را به خودش واگذار کن. 🔸اشتباهات فرزندت را ببخش و به او فرصت بازگشت و جبران بده. 🔸هر روز با کودکت بازی کن و در میان بازی بلند بخندید.
جلوی بچه ها قرآن بخوانید! جلوی بچه‌ها دعا بخوانید! در مقابل چشم بچه ها از خدای متعال بخواهید! دعا کردن و حرف زدنِ با خدا را عملاً یاد بدهید! جلوی بچه ها دروغ نگویید! غیبت نکنید! اظهار ذلتّ در پیش غیر خدا نکنید! طمع به مال را نشان ندهید! اگر اینطور شد، فرزند ما هم اینطوری بار می آید...
🔴 به احساسات بچه‌ها گوش بدهید. خیلی وقت‌ها کودک تنها نیاز دارد به احساساتش گوش دهید. چه شش ماهه باشد چه شانزده ساله، نیاز دارد به احساساتی که بروز می‌دهد توجه کنید. پس از آنکه احساساتش را بروز دهد، می‌تواند رهایشان کند تا از زندگی‌اش بیرون بروند. و بعد تعجب خواهید کرد این کار تا چه اندازه خونگرمی و صمیمیت را در او افزایش می‌دهد. اما برای این که نزد شما احساس امنیت کند و حرف‌هایش را بزند، باید تمام حواستان به او باشد و کاملا به او گوش دهید. اگر مطمئن باشد در امنیت قرار دارد، حیرت خواهید کرد به چه راحتی می‌تواند خود را از بار سنگین احساسات رها کند. باید چه کنید؟ به حرف‌هایش خوب گوش دهید، حواس‌تان کاملا به او باشد. در مقابل وسوسه‌ی خوب کردن حال او و از بین بردن آن احساسات دردسرساز مقاومت کنید. کودک شما به طور غریزی می‌داند چطور حال خودش را خوب کند. به این مثال‌ها دقت کنید. «می‌دونم اونقدر عصبانی هستی که فقط می‌خوای جیغ بکشی و داد بزنی و گریه کنی. هرکسی گاهی وقتا همچین حسی بهش دست می‌ده. من اینجام تا همه‌ی حرفهایت را بشنوم . آغوش من برایت همیشه باز است" ❀
از مداخله در هر کاری خودداری کنید بسیاری از والدین راهنمایی کردن را با مداخله و دخالت غیرضروری در انجام کارهای کودک اشتباه می‌گیرند و مدام، وقتی کودک کار اشتباهی انجام می‌دهد یا برای انجام کاری بیشتر از حد نیاز زمان صرف می‌کند، وارد عمل می‌شوند. در سال‌های اول زندگی، می‌توانید با ارائه دستورالعمل‌های ساده یا پیشنهاداتی کودک را راهنمایی کنید تا با روش‌های ساده انجام کارها آشنا شود. همان‌طور که کودک بزرگ می‌شود، بگذارید وقتی به کمک نیاز دارد به شما مراجعه کند، به‌جای اینکه در انجام کارهایش مداخله غیرضروری داشته باشید.
⭕️کودکی که کتک میزند. 🔹كودكان كتک می زنند چون نميدانند خشم خود را چگونه نشان دهند، به علاوه آنها رابطه برابر را دوست ندارند. ❌بدترين واكنش در مقابل زدن كودک، زدن روی دست كودک است. والدين هرگز نبايد كار اشتباه كودک را تكرار كنند. با صحبت، نصيحت، توضيح، و تنبيه كودک اين مشكل تنها تشديد خواهد شد. 🔻چه بايد كرد؟ دو جا بايد جلوی كودک ايستاد؛ يک وقتی به خودش يا كسی آسيب ميزند دوم وقتی به حقوق كسی تجاوز می كند. كودکی كه كتک میزند به خودش بيشتر آسيب ميزند تا طرف مقابل، شما حتما بايد مرتبا مراقب باشيد وقتی ميخواهد اقدام به زدن كند دستش را بگيريد، نه محكم بگوييد خودتان را ناراحت نشان دهيد. انقدر اين كار را تكرار كنيد تا مأيوس شود. وقتی زد ديگر انجام هر كاری اشتباه است. حتما بايد قبل از زدن جلوی كودک گرفته شود. اگر كودكان ديگر را ميزند بايد مدتی او را با كودكان ديگر در تماس نگه نداريد تا رابطه را ياد بگيرد. ❀
تربیت‌جنسی‌کودکان💮 حوالی ده سالگی ❗️سعی در کنترل و اجبار کردن فرزند خود نداشته باشید؛ ❗️این کار آن ها را به سمت احساس رنجش،دلخوری،عدم امنیت و عصبانیت سوق می دهد. ❌در عین حال آزادی بدون مسئولیت و قید و شرط به آن ها ندهید ❓چرا که اگر قانونمند و مقید به مسایل ارزشی نباشند ❗️به افرادی خودمحور ❗️خودخواه ❗️و غیرانعطاف پذیر تبدیل می شوند.
🚫 وقتی کودک غذا میخورد او را تشویق نکنید! 📣 رعایت این نکته بسیار مهم است! وقتی کودک شما خوب غذا میخورد، نباید او را تشویق کنید، نباید پاداش و جایزه بدهید یا حتی به نوعی نشان بدهید که از این قضیه خیلی خوشحالید! 🔹غذا خوردن کار خارق العاده یا کاری که مستوجب تشویق و پاداش باشد نیست! 🔹کودک باید بداند که ما غذا میخوریم برای اینکه نیاز به غذا داریم و نه برای خوشایند پدر و مادر یا در ازای جایزه و تشویق!
اگر کودکتان تکلیف مدرسه‌‌اش را انجام نداده است، بهتر است روز بعد به مدرسه برود و پیامد این کار یعنی گرفتن نمره بد را تحمل کند. طبیعی است که والدین بخواهند کودکشان را از اشتباهی که مرتکب شده است نجات دهند ، اما برای آینده کودک بهتر است که گاهی بگذارید او شکست بخورد. به این ترتیب کودک در خواهد یافت که رفتار نامناسبش چه پیامدهایی برای او خواهد داشت و احتمالا دوباره این اشتباهات را مرتکب نخواهد شد. اما اگر می‌بینید کودک‌تان از پیامدهای طبیعی رفتارهای‌اش درس نمی‌گیرد، باید به او برای اصلاح رفتارش کمک کنید. ❀
‼️والدین‌عشقی ❌ تربیت‌عشقی! - گفتم: می‌دونی چیه؟ احتمالا موقعی تنبیه‌اش می‌کنی که عصبانی هستی آره؟ + گفت: خب آره دیگه. - گفتم: موقعی تشویقش می‌کنی که خودت سر حال هستی. یک کمی فکر کرد + گفت: خب معمولاً اینجوری می‌شه دیگه. ادامه داره