کودکانی که دچاراختلال بیشفعالی هستندکمترقادرندباتاثیرات غذای شیرین مقابله کنند،بنابراین فعالیت جسمی شان افزایش مییابدکه این فعالیت دراثر پایین آمدن گلوکزخون وتلاش برای بکار انداختن مغزاست.
🔴 کانال تربیت فرزند سامانه آموزشی زندگی آموز رو دنبال کنید.
https://eitaa.com/joinchat/1456013313C6e69fa0110
زمانی که برچسبی به کودک میزنیددختر ما عصبیه پسرمابیش فعاله،اصلا حرف گوش نمیده
باعث میشوددیگران کودک شمارابه همین شکل بپذیرند
همچنین شمامنفی صحبت میکنید کودک شماهم آن رفتار راخواهد پذیرفت
🔴 کانال تربیت فرزند سامانه آموزشی زندگی آموز رو دنبال کنید.
https://eitaa.com/joinchat/1456013313C6e69fa0110
🔴کودکان چگونه بد آموز می شوند؟
🔸وقتی والدین، خواسته یا ناخواسته، بر کودکانی که چیزی را خراب میکنند، جیغ میزنند، کودکان یاد میگیرند
که «جیغ» بزنند.
🔸وقتی کودکان به این نتیجه میرسند که با جیغزدن به «خواست هایشان دست مییابند، این کار را ادامه میدهند.
🔸وقتی والدین چیزی را به زور از دست کودک میگیرند، کودک «زورگیری» را یاد میگیرد.
🔸برخی از والدین به کودک بیاشتها میگویند: «اگر غذا نخوری، آن را به فلانی میدهیم!»، اینگونه، کودک «خسیس بودن» را میآموزد.
🔸وقتی والدین، برای آرامش کوتاهمدت خودشان، به کودکان وعدههایی میدهند، کودک «دروغگویی» را میآموزد.
🔸وقتی والدین، برای آرامش کودکِ آسیبدیده، دیوار یا اسباب بازی را با سیلی میزنند و میگویند: «اینو زدمش، دیگر گریه نکن»، کودک «انتقامگیری» را میآموزد.
🔴 کانال تربیت فرزند سامانه آموزشی زندگی آموز رو دنبال کنید.
https://eitaa.com/joinchat/1456013313C6e69fa0110
هفت نکته کوتاه برای پرورش کودکی شاد
۱-اولین راز پرورش كودكی شادتمجیداز اوست.
۲-عملكرد کودک را نقدكنید ونه شخصیت او را.
۳-افكار مثبت و تاییدكننده را به كودکتان القا كنید.
۴-كودكان كمسن با احساس امنیت شاد میشوند.
۵-به كودكان بیاموزید كه خوشبین باشند.
۶-كودكان چاق،در مقایسه باسایر كودكان، افسردهترند.
۷-سعی نكنید كودک خود را از همه ناراحتیها دور نگه دارید.
🔴 کانال تربیت فرزند سامانه آموزشی زندگی آموز رو دنبال کنید.
https://eitaa.com/joinchat/1456013313C6e69fa0110
؛﷽
🔵 امام صادق عليه السلام (به ابو هارون مكفوف) فرمودند :
🌸اى ابو هارون!
ما كودكان خود را، به خواندن تسبيحات فاطمه عليهاالسلام فرمان مى دهيم همچنان كه به خواندن نماز فرمان مى دهيم،
پس به آن، چنگ در زن؛
زيرا هر بنده اى به آن چنگ زند، بدبخت نمى شود.
(الكافی، ج۳، ص۳۴۳)🌸
🔴 کانال تربیت فرزند زندگی آموز
https://eitaa.com/joinchat/1456013313C6e69fa0110
؛﷽
🔵 تو رژه امسال یه عالمه موشک و پهپاد مخوف رونمایی شد
اما باور کنین تصویر این رژه از همه اونا برای غرب و دشمنان ایران دردناکتر و خطرناک تر بود ؛ چرا ؟
خانواده ؛ تا وقتی در ایران مفهوم خانواده ارزش داره دشمن هیچ غلطی نمیتونه بکنه :)
"Mehdi"
🔴 کانال تربیت فرزند زندگی آموز
https://eitaa.com/joinchat/1456013313C6e69fa0110
چرا نوجوانم سیگار میکشد؟ چگونه با او رفتارکنم؟
یکی از مهمترین علتهای ترک ناموفق سیگار، تعارضات حل نشده و رفع نشدن مشکلات اولیه است. شاید فرزندتان میخواهد با آتش سیگار تنشهایش را آرام کند و شاید دوست دارد با این کار کمی با شما لجبازی کند، پس با فراهم کردن خانهای آرام و تقویت ارتباطتان این انگیزهها را از او بگیرید. از طرف دیگر، ممکن است او با این روش بخواهد در میان همسالانش وجههای کسب و احساس غرور و مردی کند. با کمک یک مشاور یا روانشناس شما میتوانید انگیزههای احتمالی سیگار کشیدن او را کشف کنید و با توجه به نیازهای فرزندتان برای ترک سیگار او تلاش کنید.
✨سخت اما شدنی
مشکلی که با آن روبهرو شدهاید کوچک نیست و حل شدنش هم ساده نیست، پس صبور باشید و اجازه ندهید اضطرابی که در شما ایجاد شده، این مشکل را بزرگتر کند. وقت آن رسیده که بپذیرید روشهای تربیتی قبلی کارآمد نبوده و لازم است در برخورد با این مشکلات باآگاهی و درایت بیشتری رفتار کنید. شاید شمایی که همیشه به شیوه امروزتان با فرزند خود برخورد میکردهاید و این روزها پاسخ دلخواهتان را از او نمیگیرید، برای تغییر رفتارهایتان نیاز به کمک متخصص داشته باشید. اگر سردرگم شدید و ندانستید تغییر را از کجا باید شروع کنید، با روانشناسان یا متخصصان تربیتی مشورتکنید.
✨مهربان اما قاطع
لازم است که در اوج مهربانی قاطع هم باشید. به فرزندتان آزادی بدهید اما در عین حال محدودیتهایی را هم برای او وضع کنید و در مورد این محدودیتها قاطع باشید. ساعات ورود و خروج فرزندتان باید مشخص باشد اما با سختگیری بیش از حد و محدود کردن بی اندازه رفت و آمدش، کار را سختتر نکنید. به او آزادیهای بی خطری بدهید و در مقابل با او برای پذیرش برخی محدودیتها توافق کنید.گذشته از این با رفتار درست، فرزندتان را متکی به خود بار بیاورید. به او نشان دهید که در صورت نیاز همیشه برای حمایت از او حاضر هستید اما قرار نیست مسئولیت اشتباهات او را برعهده بگیرید. فرزندتان نباید به پشتوانه حمایتهای شما، بدون ترس از عواقب رفتارش آگاهانه اشتباه کند.
✨با همسرتان همگروه شوید
شما و همسرتان باید روش مشترکی را در برخورد با فرزندتان در پیش بگیرید. رفتار دوگانه شما و مشاجراتتان در مورد روشهای فرزندپروری، میتواند او را نسبت به توصیههای هر دوی شما بی اعتماد کند. نوجوانانی که در یک خانه آرام و در کنار خانواده ای همدل و صمیمی زندگی میکنند، کمتر به رفتارهای آسیبزا رو میآورند. اگر میخواهید فرزندتان رفتار سالمتری در پیش بگیرد، وقت بیشتری با او بگذرانید و صمیمیت بیشتری در خانه ایجاد کنید.از طرف دیگر با نظارت و مدیریت غیرمستقیم فرزندانتان، امكان تجربه کردن را به او بدهید و اعتماد به نفساش را تقویت کنید. هر روز بایدها و نبایدهای جدیدی را برایش تعریف نکنید و این حس را در فرزندتان ایجاد کنید که توان تمایز خوب و بد را دارد و در صورت ابهام پیدا کردن در برخی موارد، میتواند با همفکری شما مشکلش را حل کند.
✨تفاوتها را نادیده نگیرید
قطعا وقت آن رسیده که تفاوتهای اساسی میان خود و فرزندتان را کشف کنید. اگر میخواهید این رابطه را ترمیم کنید، باید از روحیات و خصوصیات یکدیگر مطلع شوید. برای درک یکدیگر به دنبال زبانی مشترك بگردید و راه حلی پیدا کنید که اجرا شدنش خواسته هر دوی شما باشد.
✨بگویید نگران هستید
خواستهها و نگرانیهای خود را با فرزندتان در میان بگذارید و به جای تعبیر و تفسیر نامطمئن رفتار نوجوان از او در مورد اندیشهها، نیازها و دلایلی که برای رفتارهایش دارید سؤال کنید تا بهتر متوجه موضوع شوید و سپس به دنبال راهحل بگردید.
✨او را وارد دنیای بزرگسالان بکنید
به نوجوانتان فرصت اظهارنظر بدهید و در مورد كارهای گوناگون با او مشورت کنید تا در ضمن احترام به شخصیت و حفظ استقلال او، حس مسئولیت پذیری و اعتماد به نفساش را هم تقویت كرده باشید. مشورت با نوجوانان آنها را به دنیای بزرگسالان وارد میکند و از طرف دیگر با برخورد اندیشههای نوجوان و والدین، كم كم نگرش صحیحتری در هر دو طرف ایجاد میشود و به جای حل تنشزای مشکلات، نظرها در جریان گفت و گو به هم نزدیکتر میشوند.
نه گفتن را آموزش دهید
فرزند شما باید مهارتهای زندگی و به ویژه مهارت نه گفتن را یاد بگیرد. او باید بتواند با درخواستهای نابجای دیگران مقابله کند و در برابر خواستههای آنها برای مصرف سیگار یا دیگر مواد آسیبزا نه بگوید. اگر بتوانید اعتماد به نفس فرزندتان را تقویت کنید، قطعا نگرانیتان در این مورد کمتر خواهد شد
🔴 کانال تربیت فرزند سامانه آموزشی زندگی آموز رو دنبال کنید.
https://eitaa.com/joinchat/1456013313C6e69fa0110
تکنیک هایی برای کنترل مضرات منفی تماشای تلویزیون در کودکان
✨ثابت قدم باشید این اولین قدم در تربیت درست کودک است زمانی که در منزل نیستید هم می توانید تماشای تلویزیون را کنترل کنید اگر با کودک خود به توافق رسیده اید و قول داده است به اجرای آن پایند باشد ثابت قدم باشید چه در منزل باشید و چه در منزل نباشید این برنامه باید اجرا شود.
گاهی برای اجرای دقیق برنامه یک بار یادآوری کفایت می کند ولی اگر احساس می کنید که نمی توانید به کودکتان اعتماد کنید که صرفا برنامه های تعیین شده را تماشا کند یا اینکه نگران هستید که در نبود شما برنامه های مختص بزرگسالان را تماشا کند
می توانید دکمه انتخاب کانال را از جا درآورید یا اینکه از رابط قابل جدا شدن استفاده کنید و یا اینکه از قفل مخصوص کانال ها استفاده کنید تا کودک صرفا بتواند کانال های مخصوصی که برای او تعیین کرده اید را تماشا کند
یکی از مهمترین و بهترین توصیه ها به والدین درباره ی تماشای زیاد تلویزیون در کودکان این است که کودک را در تماشای تلویزیون همراهی کنید
زمان هایی که می توانید با کودکتان تلویزیون تماشا کنید را مشخص کنید و در مورد چیزی که می بینید گفتگو کنید.
اگر کودک بتواند با افراد بزرگسال تلویزیون تماشا کند و در مورد شخصیت های فیلم و برداشتی که از برنامه داشته است با پدر و مادرش گفت و گو کند باعث می شود هدفدار تلویزیون نگاه کردن را یاد بگیرد.
پس با این روش گفته شده نتایج مثبت تماشای تلویزیون را در کودکان تقویت می کنید و اثرات منفی در کودک را کاهش می دهید.
این روش باعث می شود کودک شما تجزیه و تحلیل کردن را یاد بگیرد شما می توانید درباره ی چیزی که در حال نمایش است با یکدیگر گفتگو کنید به طور مثال سوالات زیر را از اعضای خانواده و کودک خود بپرسید :
آیا این داستان واقعی است یا تخیلی است ؟
همین کار باعث می شود که کودک شما از اثرات تخریب کننده ی فیلم های ترسناک در امان باشد
آیا کارهایی که در حال انجام است خطرناک است ؟
آدم های داستان راجع به یکدیگر چه فکری می کنند؟
در مورد شخصیت های داستان چه احساسی داری؟
این برنامه برای تو چه احساسی را ایجاد می کند ؟
در مورد راه هایی که شخصیت های داستان می توانند بدون آنکه به خشونت دست بزنند مشکلاتشان را حل کنند صحبت کنید کودک را تشویق کنید که پایان جدیدی برای داستان بسازد این کارها می تواند نگاه نو و جدیدی را در کودک ایجاد کند
شما می توانید در مورد رفتارهای نادرست شخصیت ها صحبت کنید و بگویید بر مبنای خشونت و سهل انگاری چه اتفاقات بدی برای شخصیت ها افتاده است و شخصیت ها چه رفتارهایی را می توانستند جایگزین آنچه انجام دادند بکنند ؟
یکی دیگر از بازی های سرگرم کننده که می تواند باعث خلاقیت و ایجاد حس مثبت در کودک شود این است که آگهی های تجاری را با کودک مورد نقد قرار دهید یعنی به او یاد دهید که با دیدی انتقادی نگاه کند تا بفهمد که هدف آن ها از اینکه این آگهی را درست کرده اند چیست ؟
بطور مثال به او بگویید ترانه های تبلیغاتی سعی دارند او را وادار به چه کاری کنند چرا این همه آگهی اسباب بازی پخش می شود در مورد میزان کیفیت و هدفی که می تواند پشت آگهی های تبلیغاتی باشد با کودک خود صحبت کنید .
به همین راحتی می توانید عوارض تماشای تلویزیون در کودکان و اثرات منفی تماشای تلویزیون در کودکان را به نقاط مثبت و کارآمد در کودکان تبدیل کنید.
🔴 کانال تربیت فرزند سامانه آموزشی زندگی آموز رو دنبال کنید.
https://eitaa.com/joinchat/1456013313C6e69fa0110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خب پدر و مادرای عزیز.
بچه ها رو ثبت نام کردید؟
خیالتون راحت شد؟
به قول استادعالی تعجب میکنم از والدینی که به آموزش فرزندانشون خیلی اهمیت میدن اما خودشون برای تربیت فرزند هیچ تلاشی نمیکنن. نه کتابی میخونن، نه آموزشی😔
❗️این ویدئو رو حتما ببینید
موضوع ویدئو: شاه کلید تربیت فرزند از زبان استاد عالی
🔴 کانال تربیت فرزند سامانه آموزشی زندگی آموز رو دنبال کنید.
https://eitaa.com/joinchat/1456013313C6e69fa0110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
؛﷽
#نشر_حداکثری
🔵 خبر خوش وزیر راهوشهرسازی در حوزه قانون جوانی جمعیت در جهت فرزندآوری
✅️ تآمین زمین حداکثر ۲۰۰ متری به قیمت تمام شده و با ۲ سال تنفس و ۸ سال قسط بندی پس از تولد فرزند سوم
🔴 کانال تربیت فرزند زندگی آموز
https://eitaa.com/joinchat/1456013313C6e69fa0110
در مواجهه ارتباط عاطفی فرزند مان با جنس مخالف چه واکنشی نشان دهیم؟
ارتباط خودتان را با فرزندتان حفظ کنید.
این اصل، مهمترین اصل تربیت فرزندان است. والدین باید به گونه ای با نوجوان تعامل کنند که خانواده مهمترین منبع ارتباطی برای او باشد. در واقع خانواده ای در تربیت فرزندش موفق شده است که فرزند نوجوانش اگر رابطه ای برقرار کرد یا تمایلی به فردی داشت، آن را ابتدا با والدین یا حداقل یکی از والدین در میان بگذارد.
نوجوان زمانی می تواند این کار را انجام دهد و خانواده را در جریان بگذارد که مطمئن باشد واکنش خانواده نسبت به این ماجرا وحشتناک نخواهد بود. مثلا اگر نوجوان متوجه باشد که با فهمیدن خانواده، دوره پرتنشی شروع خواهد شد، سرکوب می شود، مورد خشونت قرار می گیرد یا سرزنش ها و اضطراب های جدیدی برایش شروع خواهند شد، ترجیح می دهد اساسا قید اطلاع رسانی به خانواده را بزند. چنین نوجوانی مستعد آسیب در روابط عاطفی است و به واسطه اینکه پشتوانه تجربی و حمایتی و آموزشی ندارد، احتمالا دچار مشکلات در رابطه یا حتی سوءاستفاده خواهد بود.
نوع دوم خانواده هایی هستند که با مطلع شدن از این ارتباط، اصولا شروع به نصیحت و سرزنش می کنند و تلاش می کنند که ارتباط نوجوان شان را قطع کنند. نتیجه اینکه شاید موفق شوند که فرزندشان را از ادامه ارتباط منصرف کنند ولی مشکل اینجاست که احتمالا نوجوان در تجربه های بعدی ترجیح می دهد که خانواده را در جریان این اتفاق ها قرار ندهد.
نوع سوم خانواده هایی هستند که بعد از فهمیدن ماجرا، به احساس نوجوان شان احترام می گذارند. او را برای این ارتباط سرزنش نمی کنند. این خانواده ها آگاهانه سعی می کنند که ارتباط شان را با فرزندشان حفظ کنند تا نوجوان بتواند به راحتی مشکلاتی که پیش می آید را با آنها در میان بگذارد ولی در عین حال تلاش می کنند فرزندشان را راهنمایی کنند.
این راهنمایی به معنای نصیحت نیست بلکه آنها واقعیت های موجود را درباره ارتباط های نوجوانی می گویند. مثلا همان قدر که به احتمال بی ثباتی این رابطه ها اشاره می کنند، به جذاب بودنشان هم اشاره می کنند، به اینکه کنجکاوی نوجوان را بر می انگیزاند.
✨پذیرش تان را بالا ببرید
منظور این نیست که هر اتفاقی افتاد با آغوش باز بپذیرید؛ پذیرش یعنی اینکه آرامش خود را در مواجه شدن با برخی اتفاق های فرزندتان بالا ببرید. نوجوانی که با مسئله ای روبرو شده است، خود به اندازه کافی استرس و تنش دارد. بهتر است شما با آرامش تان، وضعیت روانی فرزندتان را بیشتر دچار تنش نکنید.
لزومی ندارد در آن لحظات شروع کنید به پیش بینی هایی که از این رابطه کرده بودید، اینکه ارتباط عاطفی با جنس مخالف از اول اشتباه بوده است. جو حمایتی خانواده را به گونه ای پیش ببرید که فرزندتان به خانواده اعتماد کند. آنقدر پذیرش داشته باشید که نوجوان تان بتواند اتفاق های عجیبی که برایش افتاده را با شما در میان بگذارد. در واقع خانواده باید اولین حریم امن نوجوان باشد.
✨کنترل نکنید
بعضی از خانواده ها تمام تلاش خود را می کنند که فرزند نوجوان شان را کنترل کنند. چک کردن گوشی، زیر و رو کردن وسایل شخصی اش برای پیدا کردن نشانه های خطر! یا پیگیری کردن کارهای روزمره زندگی نوجوان. نوجوان ها متوجه این کنترل ها می شوند. آنها (و در کل همه انسان ها) نسبت به کنترل شدن حساس هستند. کنترل ارتباط را قطع می کند، اعتماد را از بین می برد و نوجوان را از خانه گریزان می کند. به حریم شخصی نوجوان احترام بگذارید ولی همیشه خود را برای شنیدن حرف های نوجوان تان درباره ارتباط عاطفی با جنس مخالف آماده کنید.
✨خط قرمزها را مشخص کنید
به جای تهدیدها یا نصیحت های مکرر، با در نظر گرفتن وضعیت خانوادگی، خط قرمزهایی را برای این ارتباط مشخص کنید. محدودیت های خانوادگی را با او در جریان بگذارید. محدودیت هایی مثل محدودیت های زمانی ارتباط، استفاده تلفنی و …
حتی می توانید محدودیت رابطه جنسی را با قاطعیت با آنها در میان بگذارید. متاسفانه خانواده ها از صحبت کردن در این موارد به شدت گریزان هستند و چه بسا می ترسند که با صحبت کردن در این باره، فایل هایی در ذهن نوجوان باز کنند که فرزندشان قبلا توجهی به آنها نداشته است.
اگر تا این زمان آموزش جنسی به فرزندتان نداده اید، سعی کنید به شیوه های مختلف او را آگاه سازید. مثلا می توانید کتاب های خوبی در این باره برای هدیه دادن به فرزندتان پیدا کنید
🔴 کانال تربیت فرزند سامانه آموزشی زندگی آموز رو دنبال کنید.
https://eitaa.com/joinchat/1456013313C6e69fa0110
با آموزش درخواست مودبانه، روابط اجتماعی کودک را بالا ببریم
یکی دیگر از مهارتهای مهم اجتماعی که کودک باید یاد بگیرد نحوه درخواست مودبانه است. ناتوانی در ابراز صحیح خواستهها به مرور موجب بروز مشکلات بیشتر و ضعف در برقراری ارتباط با دیگران میشود. برای مثال به او آموزش دهید در مکالمات خود با دوستانش میتواند بهجای اینکه بگوید «تو بدجنسی!» خواسته خود را به شکلی دیگر ابراز کند: «وقتی من را هل میدی دوست ندارم!»
و یا اینکه بهجای اینکه بگوید: «توپ را بهزور از من نگیر» بهتر است بگوید: «من هم بهنوبت نیاز دارم!»
پیشنهاد میکنیم برای تاثیرگذاری بیشتر، این نکات را در قالب یک نمایش ساده به کودک آموزش دهید تا به تدریج متوجه شود کلمات مورد استفاده و شیوه ابراز درخواست میتواند بر روی افراد و محیط اثرات متفاوتی داشته باشد. همچنین میتوانید با دادن پاداش نحوهی صحیح ابراز درخواست را در ذهن او تثبیت کنید. برای داشتن کودکی اجتماعی لازم است تا به او نحوه صحیح درخواست کردن را توضیح دهید.
✨پیروی از قوانین و دستورالعملها
یکی دیگر از مهارتهایی که کودک لازم است پیش از سنین مدرسه بیاموزد، مهارت پیروی از قوانین و دستورالعملها است. در هر محیطی، چه محیط خانواده و چه مهد کودک و مدرسه، یکسری قوانین خاص حکمفرما است و لازم است که کودک از آنها پیروی کند. شما به عنوان والد وظیفه دارید که این قوانین را در وهله اول به کودک بیاموزید و سپس کودک را در پیروی از قوانین راهنمایی کنید.
برای آن که کودک شما از قوانین پیروی کند، ابتدا لازم است که دستورالعملهای مشخص را بیاموزد؛ پس پیش از هر کاری، قوانین را به کودک آموزش دهید. به عنوان مثال، به او توضیح دهید که چرا نباید به اجاق گاز دست بزند یا چرا نباید بیش از حد تلویزیون تماشا کند. یکی دیگر از مواردی که هنگام آموزش مهارت پیروی از دستورات باید در نظر داشته باشید این است که ذهن کودک توانایی تحلیل چند پیام همزمان را ندارد؛ پس دستورات را باید شمرده شمرده به کودک بگویید. به عنوان مثال، به جای آن که بگویید «کتابهایت را جمع کن و لباسها را تا کن» بهتر است که ابتدا از کودک بخواهید که کتابها را جمع کند و پس از آن که کودک این دستورالعمل را انجام داد، به سراغ دستور بعدی بروید.
برای آموزش این مهارت اجتماعی به کودک لازم است که هر بار کودک از دستورالعملها پیروی کرد او را تشویق کنید؛ همچنین از کودک انتظار نداشته باشید که بلافاصله این مهارت را بیاموزد و از دستورالعملها و قوانین پیروی کند؛ بلکه با قوانین ساده این کار را شروع کنید و به کودک خود فرصت بدهید.
🔴 کانال تربیت فرزند سامانه آموزشی زندگی آموز رو دنبال کنید.
https://eitaa.com/joinchat/1456013313C6e69fa0110