انواع خودشناسي
1.خودشناسي #فلسفي: شناخت حقيقت نفس انساني كه در مباحث معرفت نفس مورد بحث و مطالعه قرار مي گيرد.
2.خودشناسي #اخلاقي: شناخت خود از نظر صفات و استعدادها و ملكات اخلاقي.
3.خودشناسي #جنسيتي: شناخت خود از نظر استعدادها و سرمايه هاي خاصي كه به هر يك از دو جنس ذكور و اناث اختصاص دارد.
4.خودشناسي #فطري(علم حضوري):انسان به ذات خود آگاه است. جوهر ذات انسان، آگاهي است. پيدايش «من» انسان عين پيدايش آگاهي به خود است. در آن مرحله فرد آگاه، مدرَك و مدرِك يكي است(علم حضوري قبل از خودسازي و رياضت ها)
5.خودشناسي #انساني: آگاهي به خود در رابطه با همة انسانها.خودآگاهي انساني بر اين اصل و فلسفه استوار است كه انسانها مجموعاً يك واحد واقعي به شمار مي روند و از يك وجدان مشترك انساني بهره مندند. احساس انسان دوستي و انسان گرايي در همة افراد انسان موجود است اگر اين نوع خودآگاهي در فردي پيدا شود دردش درد انسان و آرزوهايش آرزوهاي انسان مي شود.
6.خودشناسي #عارفانه: خود آگاهي عارفانه آگاهي به خود است در رابطة او با ذات حق (او اصل است و ما فرع). روح و جان ما مظهري از خداست خود آگاهي واقعي وقتي است كه انسان از خود فاني شود و تعيّنات را در هم شكند (پس از رياضت ها و عبادت ها حاصل مي شود) (علم حضوري پس از خودسازي).
7. خودشناسي #فيزيولوژي: شناخت اندام هاي بدن و چگونگي كار آنها كه كار علم فيزيولوژي.
8.خودشناسي #روانشناختي: شناخت نيروهاي دروني انسان و احساسات و فعل و انفعالات رواني
9-خودشناسي #حقوقي-عبادي
✍️محمد حسين قديري، نرم افزار پاسخ2،مركز مطالعات و پاسخ به شبهات(حوزه قم)
دخالت مادر شوهر
سؤال: با شوهرم هیچ مشکلی ندارم، ولی دخالت های #مادرشوهرم دارد زندگی ام را از هم می پاشد. باید با دخالت های مادرشوهرم چکار کنم؟
پاسخ:
https://eitaa.com/zendegiearam
دخالت مادر شوهر
سؤال: با شوهرم هیچ مشکلی ندارم، ولی دخالت های مادرشوهرم دارد زندگی ام را از هم می پاشد. باید با دخالت های مادرشوهرم چکار کنم؟
پاسخ: دخالت باید تعریف بشود و این خیلی مهم است. خیلی افراد هر حرکتی که مادرشوهر یا مادر زن می کنند به آن دخالت می گویند. بعضی مواقع خیرخواهی و نصیحت است. بالاخره مادرشوهر است و سن بالاتری دارد و سال های بیشتری در این دنیا زندگی کرده است، تجاربی دارد ، سرد و گرم دنیا را چشیده است، چند تا بچه بزرگ کرده است و گاهی کاری می کند که یک پزشک نمی تواند آن را انجام بدهد. او می بیند که عروس خانم دارد به بی راهه می رود و با بچه اش برخوردی می کند که بعدا ممکن است او را دچار مشکل بکند و از روی دلسوزی و خیرخواهی تذکری به عروس خانم می دهد. چرا در این مواقع عروس باید مقاومت کند؟ من معتقد هستم که باید دست مادرشوهر را هم ببوسد. این یک خیرخواهی است.🔴 اگر شما در جاده #رانندگی می کنید و راننده ای بگوید که در ماشین باز است یا آب رادیاتور دارد می ریزد، از او تشکر می کنید و نمی گویید که شما در کار من دخالت کردید. 🔴اصلا ما فرض می کنیم که این دخالت بیجا است، شما باید زمینه ی دخالت را از بین ببرید. این دست شما است. مسائل خصوصی زندگی تان و درگیری هایی که با همسرتان دارید به گوش مادرشوهر نرسانید. چون مادر است و احساساتی است و ممکن است که عقلانی رفتار نکند. البته مادرشوهر باید یک دید شفاف از زندگی شما داشته باشد، زیرا اگر یک دید مبهم داشته باشد این هم یک حساسیت ایجاد می کند که او را وادار می کند که دخالت بکند. لذا شما یک اطلاعات متعارفی را به او بدهید تا یک دید منطقی به زندگی شما داشته باشد که اگر یک جا دید که شما تصمیمی گرفته اید بداند که با توجه به زندگی تان این تصمیم را گرفته اید و اعمال نظر نکند. اگر این راه کار جواب نداد، شما سعی کنید دخالت ها را از این گوش بگیرید و از آن گوش در کنید. نصیحت ها و پندها را با جان دل بپذیرید، ولی اگر دخالت بود آن را از یک گوش بشنوید و از گوش دیگر بیرون کنید و این تنها راه است. اگر شما به این دخالت ها گوش کنید بازخورد خواهید داشت زیرا این دخالت ها از گوش شما به قلب شما آمده و شما را دل چرکین می کند بعد ممکن است که شما با مادرشوهر مقابله به مثل بکنید. بعد به شوهرتان شِکوه و گله می کنید. او روی مادرش تعصب دارد واز مادرش حمایت می کند و همین عامل اختلاف می شود. پس دخالت ها را از یک گوش بشنوید و از یک گوش بیرون کنید و نگذارید وارد قلب تان بشود. اگر زن و شوهر زندگی شان استحکام داشته باشد و بین آنها محبت باشد، خود خانم و آقا با هم مشکل نداشته باشند، دخالت های دیگران نمی تواند روی زندگی آنها اثر بگذارد. اگر محبت و مهربانی شما بیشتر بشود قطعا دیگران نمی توانند دخالت بکنند و اگر هم دخالت بکنند اثری روی زندگی شما نخواهد گذاشت.[1]
پی نوشت :
1. حسين دهنوي، برنامه گلبرگ زندگي، شبكه 3
#تمثيل_رانندگي
🌸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روحاني خوش صدا
داستگاه هاي آواز
موسيقي
فرق دستگاه و ساز
تيتراژ بسياري از سريال هاي تلويزيون غم و آه و...
دو دسته براي اهل بيت عيد نگذاشتند:
1- بني اميه و بني عباس
2-منبري هايي كه شب عيد هم روضه مي خوانند
.😉🌸
بهترين دوست
از حضرت محمد (ص) سوال شد کدام همنشین بهتر است؟
فرمود : کسی که دیدن او شما را به یاد خدا اندازد،
گفتار او دانش شما را بیفزاید،
و کردار او شما را به یاد آخرت اندازد.
✍️بحارالانوار جلد 74 صفحه 186
🔆🌸🔆🌸
مولا علی (ع) : دوستی کسانی که به خاطر #خدا دوستند ادامه پیدا میکند، چون عامل آن دوستی، #دائمی است ( ولی ) دوستی برادرانی که به خاطر #دنیا دوست شده اند بریده میشود ، زیرا عوامل آن دوستی ها زود از بین می رود.
غررالحکم، جلد2 ،حدیث 1795 ، 1796
----------------------------
🔆🌸🧲💞
جنگ های خیلی داخلی
پدر و مادری که درگیر جنگ قدرت اند، به فرزندان خود به صورت مشاهده ای آموزش می دهند که برای رسیدن به خواسته های خود در هنگام اختلاف با خواهر یا برادر باید بجنگند!
از سویی کودکان با دیدن این اختلافات مضطرب می شوند و نیز والدین درگیر اختلاف، برخورد بدتری با کودکان دارند که همین امر باعث شکل گیری فضای تنشی میان فرزندان می شود.
پی نوشت:
نویسنده: علی صادقی سرشت (روان شناس)؛ مجله خانه خوبان؛ شماره ۹۳، آذر ۹۵ ،
اثرات سازنده ورزش
🇹🇯🏃🏿♂️🚴♂️⛷🤸♂️🏂🤼♂️🏋️♂️🏊♂️🏌️♀️🏊♀️
پرسش : فوايد ورزش چيست؟
ورزش نقش مهمي در بهبود زندگي شادمانه و عاقلانه و تقويت عضلات بدن، ذهن و روح دارد. در اينجا به مهمترين فوايد ورزش كه در اين نرم افزار از آن سخن به ميان آمده اشاره ميكنيم:
🌸الف) بخشي از فوايد جسمي
کاهش خطر ابتلا به بیماریهای کشنده مانند بیمارهای قلبی، سکته مغزی و سرطان، بهبود وضعیت خواب و افزایش انرژی،کنترل وزن، كنترل فشار خون، پيشگيري از تصلب شرایین، جلوگيري از چاقی (عامل مهم در ابتلا به برخی انواع سرطان)، افزايش سطح ایمنی بدن، فعال شدن آنزیمهای آنتیاکسیدان و حفظ سلولها را از آسیب رادیکالهای آزاد، افزايش حساسیت به انسولین در بيماران ديابتي، كنترل قند خون، كنترل چربی بدن، كنترل وزن.
🌸ب) بخشي از فواید روان شناختي:
تقويت اراده، افزایش هوشیاری، بهبود حافظه، بهبود عملکرد هوشی، افزایش خلاقیّت، افزایش احساس ارزشمندي، خودكارآمدي و عزت نفس، افزايش خودكنترلي، مديريت هيجاني، مقبوليت و تأييد اجتماعي، تنظيم هورمون هاي شادي، كاهش ترشح هورمون افسردگي و استرس (نقش پیشگیري و درماني از افسردگی و اضطراب)، افزايش احساس خوشايند نسبت به سلامت و اندام خود، افزايش اعتماد به نفس، کاهش افت عملکرد روانی و حافظه کوتاهمدت ناشی از افزایش سن یا بازگشت آنها به حد طبیعی.
🌸ج) بخشي از فوايد معنوي
نشاط در انجام عبادات واجب و مستحب، نشاط در معاشرت با مردم، افزايش مديريت خشم، تقويت مديريت شهوت، افزايش صبر، ابزار عفيف بودن، محبوب خدا شدن، حفظ امانت الهي و رعايت حقوق بدن(مؤمن قوي برتر از مؤمن ضعيف)، داشتن جسم و ذهن و روحي قوي براي توفيق خدمت به خود، خانواده، خويشان و جامعه، ابزار غيرت ناموسي و ديني، توانايي جهاد در راه خدا، افزايش همت براي ايجاد عادات سازنده و ترك عادات زشت و گناه آلود، آسان سازي دينداري[1] با بازي و تفريح و ورزش
پی نوشت:
✍️محمدحسین قدیری، نرم فزار ورزیدگی در زندگی،
دانلود نرم افزار: ورزيدگي در زندگي از تلگرام
https://t.me/zendegiearam110/2411
برای دانلود می توانید از سایت راسخون هم کمک بگیرید
https://b2n.ir/698920
🇹🇯🏃🏿♂️🚴♂️⛷🤸♂️🏂🤼♂️🏋️♂️🏊♂️🏌️♀️🏊♀️
🌸
عمه عطار
گاهي اختلافات ما به يك سوءتفاهم كوچك برميگردد. اين امر نشان ميدهد كه ما بايد در روابط اجتماعي خويشتندار باشيم. يك ظرف را راحت ميشود بشكنيم ولي آيا به همان راحتي ميتوانيم آن را مثل اولش ترميم كنيم؟
وقتی از مدرسه اومد گفت: باید درباره عمه عطار تحقیق اينترنتي کنم. همه تعجب کردند و گفتند این دیگه چه تحقیقی است. عصبانی شدم و با توپ پر رفتم مدرسه تا با معلمش صحبت کنم. معلم خندهکنان گفت: عمه عطار نبوده ائمه اطهار« عليهم السلام» بوده.[1]
پی نوشت :
1.محمدحسين قديري، شوخطبعيهاي طلبگي، 293.