-470081792_-225508.pdf
561.4K
🔻 نگاهی علمی به مساله غربالگری جنین
🔹مقاله پیش رو علت اهمیت ماده قانونی پیرامون غربالگری بیماریهای ژنتیکی جنین را مطرح م یکند که در مجلس شورای اسلامی بیان شده و مدتی است مخالفتهایی از سوی بعضی اصحاب رسانه ها و متخصصین علیه آن به وجود آمده است. امید است که نخبگان کشور با نگاهی علمی در این باره قضاوت کند و به دیدی جامع برسند.
#نه_به_اجبار_غربالگری
http://eitaa.com/zendegieensan
غربال گری.m4a
17.08M
استاد فاضل یگانه
مدیر گروه و استاد فلسفه و کلام دانشگاه
http://eitaa.com/zendegieensan
🔻دکتر آیدین لطفی آذر در گفتگو با خبرگزاری دانشجو مطرح کرد :
🔹خلا موجود درباره عدم فرهنگ سازی نسبت به حقوق جنین احساس می شود
✔️ شی پنداری یکی از مهمترین عوامل سقط جنین
مشروح مصاحبه 👇
🌐 https://b2n.ir/001313
http://eitaa.com/zendegieensan
#تجربیات_مردمی_غربالگری
4⃣7⃣
#تجربیات_یک_کارشناس_مامایی
اجبار بدون دادن آگاهی ظلم بزرگی است.
چه بلایی این اجبار بر سر مادر باردار می آورد خدا می داند و باعث ایجاد یک تونل وحشت برای مادر می شود.
در حالیکه همه می دانند ترس اصلا خودش سقط می دهد
خواهرم بعد از 27 سال نازایی و انواع اقدامات پزشکی برای بارداری در 43 سالگی در حالی که بدنبال آوردن فرزند بودند بطور طبیعی باردار شد.
در #غربالگری گفتند تیغه ی بینی تشکیل نشده و باید آزمایشات بعدی را بدهد
حرف مرا هم که کارشناس مامایی هستم
که بخاطر ریسک #آمنیوسنتز
آزمایش ندهد راهم قبول نکرد.
با خانم دکتر زنانی که از اقوام هستند و در انگلیس بودند مشورت کرد
ایشان گفتند
گیرم بچه منگول باشه شما ببین اگر اینگونه باشد بچه ای که بعد از 27 سال خدا به شما داده را حاضری سقط کنی؟
همین جمله خواهرم را از ادامه ی غربالگری منصرف کرد
والان فرزند ایشان ده ساله و بسیار باهوش هست.
رفتار این خانم دکتر عزیزمان هم ریشه در دردی داشت که کشیده بودند
فرزند خودشان در سه سالگی تومور مغزی پیدا کرد و توسط تیم جراحی بدست پدر جراحش تومور در آورده شد ولی بچه دچار عقب افتادگی شد که الان هم انگلیس هست.
همه ما همیشه در زندگی به نحوی امتحان می شویم .
خداکند به طور احسن عمل نمائیم.
http://eitaa.com/zendegieensan
#مباحث_پزشکی_غربالگری
#بسیاری_از_مادران_نمیدانند
#غربالگری بارداری عبارت از انجام یک آزمایش خون و سونوگرافی است که برای تشخیص سه بیماری ژنتیکی در هفته ۱۱ تا ۱۳ بارداری انجام میشود. بیش از ۹۰ درصد زنان باردار به توصیه اکید مراقبین سلامت بارداری پزشک، ماما يا بهورز) این آزمایش را انجام می دهند. ولی اکثر این مادران چیز زیادی از این غربالگری نمیدانند.
1⃣بسیاری از مادران نمی دانند که غربالگری کمکی به سلامت خود یا جنینشان نمی کند و تنها برای شناسایی بیماری جنین و سقط اوست.
2⃣بسیاری از مادران نمی دانند که از بین سه اختلالی که برای تشخیص آن سه اختلال غربالگری می شوند، تنها سندرم داون (مونگولیسم) امکان حیات دارد و در بیماریهای دیگر که به شدت نادر هستند، اکثرا خود به خود سقط می شوند یا پس از تولد از دنیا می روند.
3⃣بسیاری از مادران نمی دانند که احتمال سندرم داون داشتن فرزندشان تا قبل از سی سالگی یک به ۱۵۰۰ است. یعنی از بین ۱۵۰۰مادر زیر ۳۰ سال ۱۴۹۹ نفر نوزاد سالم خواهند داشت. (۹۹٫۹۳٪ فرزندشان سالم است)
4⃣بسیاری از مادران نمی دانند که احتمال سندرم داون داشتن فرزندشان تا قبل از سی و پنج سالگی یک به ۱۰۰۰ است. یعنی از بین ۱۰۰۰مادر زیر ۳۵ سال ۹۹۹ نفر نوزاد سالم خواهند داشت. (۹۹٫۹۰٪ فرزندشان سالم است)
5⃣بسیاری از مادران نمی دانند که حتی بالای ۴۰ سالگی هم ۹۹٪ فرزندشان سالم است و تنها یک درصد ممکن است فرزندشان سندرم داون داشته باشد.
ادامه دارد.....http://eitaa.com/zendegieensan
13.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
دکتر آرمانیان (فوق تخصص نوزادان و متخصص بیماریهای کودکان، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی):
❌حذف جنینها به روشهای خشن و قرون وسطایی!
💢قرائن و شواهد اجباری بودن در روند فعلی غربالگری جنین مشهود است.
http://eitaa.com/zendegieensan
26.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❌ انتشار برای اولین بار | ببینید و منتشر کنید
🔻 آشنایی با غربالگری سندروم داون
♻️ در این ویدیو مشاهده خواهید کرد:
➖هدف #غربالگری جنین تصمیمگیری درباره مرگ و زندگی جنین است
➖مرکز توجه تستهای #غربالگری_جنین ، تریزومی ۲۱ یا همان #سندروم_داون است
➖ احتمال ابتلا جنین به سندروم داون در مادران ۱۸ تا ۲۸ سال، یک در ۱۵۰۰ است که تقریبا نزدیک به صفر است
➖ در کشورهای توسعه یافته یا غربالگری وجود ندارد یا درصد انجام غربالگری حدود ۳۰ درصد است در حالی که در #ایران، غربالگری به همهی مادرهای باردار توصیه میشه و در عمل ۹۴.۶ درصد غربالگری رو انجام میدن.
#نه_به_اجبار_غربالگری
✅
🔻حذف معلولان ایده «هیتلر» بود/ غربیها خودشان روی «زبان اشاره» کار میکنند ولی به ما «کاشت حلزون»با آن همه عوارض را میفروشند
🚨مگر افراد سالم، همه نخبه شدند که از معلولان چنین توقعی داریم/ ما چهکاره هستیم که درباره حق حیات دیگران تصمیم بگیریم؟
دکتر زهره قاری متخصص مطالعات ناشنوایان در گفتگو با رجانیوز:
🔹هیتلر به ایجاد یک نژاد برتر اعتقاد داشت که فقط چشمآبیها با موی بلوند و رنگ پوست سفید و امثالهم باید به بقای خود ادامه بدهند. در آن برهه از زمان، ناشنوایان زیادی ناپدید شدند. و البته این اقدام در ارتباط با گروههای مختلف ذهنی، جسمی حرکتی، نابینایان و ناشنوایان نیز وجود داشت. افراد ناشنوا را می ربودند پس آن یا جسدشان پیدا میشد، یا آنها را عقیم میکردند، یعنی با آمپول عقیمشان میکردند، و یا کلاً نابود و محو میشدند.
🔹 آمریکائیها به این نتیجه رسیدند که تا به حال اشتباه میکردند که روی دست بچههای ناشنوا میزدند یا دستهایشان را میبستند و یا وادارشان میکردند که دست به سینه صحبت کنند و از زبان خود که منجر به فعلیت درآمدن استعداد های نهفته آنهاست استفاده نکنند.
🔹چرا استرالیائیها که خودشان کاشت حلزون را آوردهاند، همان بیست سی سال پیش این کار را کنار گذاشتند و رشته مطالعات ناشنوایان در مقطع دکتری برای تحقیقات زبان اشاره و فرهنگ ناشنوایان تاسیس کردند، ولی کاشت حلزون را به ایران میفروشند که عوارض نابینائی دارد، سوی چشم را کم میکند و به مغز بعضیها فشار وارد میکند و واقعاً باعث مشکلات دهنی میشود که منجر به ترک تحصیل می شود و عوارضی مثل سردرد، عفونتهای سری و بسیاری از عوارض روانشناختی را به وجود میآورد؟
🔹شما وقتی اجازه نمیدهید کسی حرف بزند، از کجا میدانید که مفید است یا مضر برای اجتماع؟ وقتی ما میخواهیم حرف بزنیم یا ما را میکشید یا عقیممان میکنید یا میگوئید باید کاشت حلزون کنی تا مثل من بشوی. چه کسی گفته که توانائی تو از من بالاتر است؟
🔹چه احساسی دارید اگر اجازه صحبت به ما داده نشود و ما را منزوی کنند و در مقابل تلاش های ما تحقیرمان کنند، زیر تیغ جراحی ناموفق ببرند تا به ما دو حس باقیمانده را بدهند و طرح حذف ما را در دنیا بریزند.
🔹هر لحظه هر یک از ما ممکن است در اثر یک تصادف یا آجر کوچکی که ممکن است از سقفی و جائی بیفتد، برای مان چنین اتفاقی بیفتد. آیا تمام کسانی که قائل به حذف هستند، اگر همین حالا این اتفاق برای خودشان بیفتد، تصویب خواهند کرد که حذف بشوند؟ آیا صرفاً به دلیل اینکه انگشت یا پای من قطع شده، من دیگر توانمندیای ندارم؟
⬅️ متن این گفتگو را در رجانیوز بخوانید:
🌐 Rajanews.com/node/343937
13.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 مینیمال l مادرم میخواهد من را به قتل برساند! 😱
✅ http://eitaa.com/zendegieensan
🔻صفر تا صد ماجرای غربالگری
🔰آزمایش غربالگری؛ اختیاریِ تحمیلی!/ خطاهای متعدد غربالگری منجر به «قتل» پرتعداد جنینهای سالم میشود
🚨مجلس آزمایشهای ژنتیکی را قاعدهمند کند
🔹یش از ۹۴ درصـد از مادران باردار در ایران تستهای غربالگری را انجام میدهند. این در حالی است که در کشورهای غربی به دلیل محدود کردن انجام غربالگری به گروههای پرخطر (در کشورهای مختلف بین ۳۵ تا ۴۰ سال به بالا) به عنوان مثال در کانادا ۳۳.۶ درصد، سوئد ۳۳ درصد و در هلند کمتر از ۳۰ درصد مادران باردار غربالگری انجام میدهند. جالب توجه است که در کشورهایی مانند انگلستان و بلژیک، با هدف حفظ و حراست از نتیجه بارداری، غربالگریهای دوران بارداری به طور کلی انجام نمیشود.
🔹در اثر اجرای گسترده طرح غربالگری در سطح ملی، میزان ولادت کودکان مبتلا به سندروم داون از ۱۲۰۰ مورد به ۳۰۰ مورد کاهش داشته که این میزان از کاهش تولد کودکان سندروم داون برای طرحی که در گستره وسیع ملی اجرا شده و تقریبا تمامی مادران باردار را مورد آزمایش قرار میدهد، موفقیت زیادی نیست. اما این کاهش نیز بیهزینه نبوده و اشکالات متعددی به همراه داشته است.
🔹در پروسه کاهش ۹۰۰ عدد از کودکان تولدیافته سندروم داون، تعداد قابل توجهی کودک سالم به قتل رسیده و از زندگی محروم شدهاند. متاسفانه در کشور ما در مرحله دوم غربالگری ۲.۷ درصد مادران باردار که ریسک بالا شناخته شوند، بدون مراجعه به آزمایشگاه، خود اقدام به اسقاط و قتل جنین خود میکنند که میزان این مورد در دیگر کشورها حدود نیم درصد است!
🚨بر این اساس از یکمیلیون ولادت سالم، ۲۳ هزار قتل اتفاق میافتد تا ۹۰۰ کودک سندروم داون متولد نشوند.
🔹از سوی دیگر تحلیلهای اقتصادی نشان میدهد از آنجا که برای تشخیص قطعی این ۹۰۰ کودک، همه مادران باید درگیر آزمایشات پرخرج غربالگری شوند، هزینه کشف یک بچه سندروم داون با این روند و فرآیند در ایران، بیش از ۱۲۰ برابر نگهداری سندروم داون و نگهداری آنها در آمریکا است!
🔹در متن بازنگری دستورالعمل کشوری درباره ناکارآمدی غربالگری ملی آمده است: ادامه روند فعلی، با افزایش تعداد محاسبات اشتباه ریسک و افزایش هزینههای مرتبط، بدون نتایج مطلوب، باعث صدمه به برنامه غربالگری و اعتماد مردم به نظام سلامت و افزایش از دست رفتن «جنینهای سالم» خواهد شد.
⬅️ گزارش رجانیوز در این باره را در آدرس زیر بخوانید:
🌐 Rajanews.com/node/344165