🍀 کودکی کردن با کودک
📌 بعضی بزرگترها وقتی با #بچهها مواجه میشوند، پرستیژ خود را حفظ میکنند و با #کودک همدل و همراه نمیشوند.
✅ در حالیکه از رسول خدا(ص) نقل شده است:
«مَنْ كَانَ عِنْدَهُ صَبِيٌ فَلْيَتَصَابَ لَهُ»
هر کس کودکی نزدش بود، باید با او کودکی کند. منلايحضرهالفقيه، ج ۳، ص ۴۸۴
✅ از امیر مؤمنان(ع) نیز نقل شده است:
«مَنْ كَانَ لَهُ وَلَدٌ صَبَا»
هرکس فرزندی داشت، (باید با او) کودکی کند. الكافي، ج ۶، ص ۵۰
💠 در سیره اهلبیت(ع) نیز زیاد مشاهده شده میشود که حضرات وقتی با کودکان مواجه میشدند، زانو میزدند، آنها را در آغوش میگرفتند، به شانه و پشت خود مینشاندند، مرکبِ آنها میشدند و با آنها بازی میکردند.
#احادیث_تربیتی
🌸🌸🌸
eitaa.com/zendgizanashoyi
🌸 تشویق فرزندان به استقامت در کارهای نیک
🍀 امام باقر(ع) نقل فرمودهاند که هرگاه نمازی از نمازهای نافله روز از پدرم امام سجاد(ع) فوت میشد، شب، قضاء میکردند و به فرزندانشان میفرمودند:
«يَا بُنَيَّ لَيْسَ هَذَا عَلَيْكُمْ بِوَاجِبٍ وَ لَكِنْ أَحَبُّ لِمَنْ عَوَّدَ مِنْكُمْ نَفْسَهُ عَادَةً مِنَ الْخَيْرِ أَنْ يَدُومَ عَلَيْهَا»
فرزندانم! این کار (قضاء کردنِ نمازهای نافله) بر شما واجب نیست، اما من دوست دارم که اگر یکی از شما خود را به کار نیکی عادت داد، بر آن #مداومت داشته باشد. كشفالغمة، ج ۲، ص ۷۵
🌸 سه نکته از این حدیث قابل استفاده است:
✅ ۱ـ گاهی بعضی بزرگان کارهای #نیکی انجام میدهند و اطرافیان گمان میکنند این کارها واجب است و خود را ملزم به انجام آن میدانند. بهتر است این بزرگان، این رویه را از اهلبیت(ع) یاد بگیرند و این تذکر را به اطرافیانشان بدهند تا دچار زحمت نشوند.
✅ ۲ـ حضرت بعد از اینکه به فرزندانشان تذکر میدهند اینکار واجب نیست، به آنان میفرمایند: اما من دوست دارم. ایشان با این جمله میخواهند فرزندانشان را به کار خوبی #دعوت کنند. یکی از راهکارهایی که والدین میتوانند از آن استفاده کنند، این است که از محبت میان خود و فرزندانشان بهره ببرند و آنان را به کاری که میخواهند ترغیب کنند.
📌 فرآیند چنین است که وقتی کودک پدر و مادرش را دوست دارد، سعی میکند کاری را انجام دهد که آنها دوست دارند و آنها را خوشحال میکند. بدیهی است هرچه محبت میان والدین و فرزندان بیشتر باشد، این راهکار اثربخشتر خواهد بود.
✅ ۳ـ توصیه نهایی حضرت این است که کودکانشان وقتی مشغول انجام کار نیکی میشوند، بر آن #مداومت داشته باشند و حتی اگر به دلیلی نتوانستند انجام دهند، جبران کنند. در روایات به مداومت در انجام کارها توصیه شده است؛ حتی فرمودهاند: کار کمی که بر آن مداومت داشته باشید، بهتر از کار زیادی است که نیمهکاره رها شود.
💠 مداومت بر کارهای نیک، علاوه بر اینکه موجب استقرار آن کار در جان انسان میشود، در تقویت اراده و پشتکار انسان نیز مؤثر است. اکثر قریب به اتفاقِ انسانهای موفق، بیش از آنکه از نبوغشان بهره برده باشند، با اراده و پشتکار به قلههای موفقیت دست یافتهاند.
#احادیث_تربیتی
🌸🌸🌸
eitaa.com/zendgizanashoyi
🌸 از مجازات بی مورد کودک #پرهیز کنیم
درست است که #مجازات کودک به عمل اشتباه او تعلق می گیرد، اما هر عمل اشتباهی سزاوار مجازات نیست.
🍀 در صورتی که موارد زیر در اشتباه کودک احراز شد، آن موقع می توان از مجازات، آن هم در مسیر #تربیت استفاده کرد:
۱. از اشتباهاتی نباشد که سهوا از همه سر میزند.
۲. کودک از خطا بودن کار خود آگاهی داشته باشد.
۳. از کار خطایی که انجام داده است، پشیمان نشده باشد.
#نکات_کاربردی_تربیتی
🔈🔈🔈
eitaa.com/zendgizanashoyi
🍀اگر دستت باز است، برای خانواده خوب خرج کن
✅ از امام رضا(علیهالسلام) نقل شده است:
«صَاحِبُ النِّعْمَةِ يَجِبُ عَلَيْهِ التَّوْسِعَةُ عَنْ عِيَالِهِ.»
الكافي، ج ۴، ص ۱۱
✅ «کسی که نعمت دارد (وضعش خوب است)، بر او واجب است که نسبت به عیال(افراد تحت سرپرستی)اش توسعه دهد(دستودلباز باشد.)»
✅ امام صادق از رسول خدا (صلیاللهعلیهوآله) نقل فرمودهاند:
«إِنَّ الْمُؤْمِنَ يَأْخُذُ بِأَدَبِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ إِذَا وَسَّعَ عَلَيْهِ اتَّسَعَ وَ إِذَا أَمْسَكَ عَلَيْهِ أَمْسَكَ.»
الكافي، ج ۴، ص ۱۲
«مؤمن از ادب خداوند (عزّوجلّ) پیروی میکند؛
- هرگاه خداوند بر (نعمتهایش به) او وسعت بخشد، او نیز (در خرج کردن برای افراد تحت سرپرستیاش) توسعه میبخشد
- و هرگاه خداوند از (اعطای نعمتهایش به) او خودداری کند، او نیز (از خرج کردن) خودداری میکند.»
🌸پانوشت:
مؤمن چنین نیست که وقتی وضعش خوب است، به هر دلیلی (مثل ترس از بیپول شدن، پسانداز برای آینده یا...) در خرج کردن برای خانواده کم بگذارد و آنها را در مضیقه قرار دهد.
و از طرفی چنین هم نیست که وقتی وضعش چندان خوب نیست، بیحساب خرج کند و ریختوپاش نماید.
اگر بزرگترها در زندگیشان چنین رفتار کنند، کوچکترها هم چنین بار خواهند آمد.
#احادیث_تربیتی
🌸🌸🌸
eitaa.com/zendgizanashoyi
🍀#بهترین_زمان
《وجاءاباهم عشاء یبکون》(یوسف/۱۶) یعنی اینها (برادران یوسف) همیشه نزدیک مغرب می رسیدند. عشاء بعد از مغرب تا آخر شب را می گویند اما آن روز اینها دیرتر آمدند.
✅ تعبیری که بعضی از اهل لطافت بیان کردند این است که اگر جایی می خواهید عذر خواهی کنید سعی کنید شب باشد که خیلی چشم در چشم نشوید.
✅ از تاریکی شب و حیای تاریکی استفاده کنید و این پذیرش عذر را ساده تر می کند و کرامت فرد خطا کار و حیای بین دو طرف حفظ می شود.
✅ اما اگر تقاضایی دارید روز باشد که طرف وقتی حال شما را می بیند حیا کند و خواسته تان را اجابت کند.
#سیره_تربیتی_انبیاء
#حجت_الاسلام_والمسلمین_عابدینی
✨✨✨
eitaa.com/zendgizanashoyi
🍀 #نقطه_شروع_در_تربیت
❌ نقطه شروع فساد در جامعه《عدم احساس پناهگاه 》است.
✅ وقتی به کسی در جامعه ای تعدی شد و فریاد رسی نداشت و به هر جا رو کرد، کسی به او پناه نداد، این مشکل در جامعه پدید می آید؛ چون به او اعتماد نکردند، او هم اعتماد نمی کند و چون او را نپذیرفتند، حرف کسی را نمی پذیرد.
✅ بچه های ولگرد بعد از یک ضربه عظیم و حولناکی که در زندگی خورده اند در این خط افتاده اند.
✅ تنبیه های شدید و بی موقع این خطرات را در جامعه ایجاد می کند حتی یک خشونت حساب نشده، طغیان و آشوب ایجاد می کند.
#نکات_تربیتی_بزرگان
#آیت_الله_حائری_شیرازی
🌸🌸🌸
eitaa.com/zendgizanashoyi
🌸 فتنه بودن فرزندان به چه معنا است؟
✅ نقل شده است: رسول خدا(ص) سخنرانی میکردند که امام حسن و امام حسین(علیهماالسلام) درحالیکه پیراهنهایی قرمز رنگ به تن داشتند و چون کوچک بودند، کمی راه میرفتند و به زمین میافتادند و جلو میآمدند. رسول خدا از منبر پایین آمدند، آن دو را بغل کردند و مقابل خود قرار دادند. سپس فرمودند: «خداوند راست گفته است که:
«إِنَّما أَمْوالُكُمْ وَ أَوْلادُكُمْ فِتْنَةٌ»؛ «اموال و فرزندان شما، فقط #فتنه هستند.» (سوره تغابن، آیه ۱۵)
✅ نگاهم به این دو کودک افتاد که راه میرفتند و به زمین میافتادند. پس طاقت نیاوردم؛ سخنم را قطع کردم و آن دو را از زمین بلند کردم. كشف الغمة، ج ۱، ص ۵۲۲
📌فتنه؟؟؟
✅ «فتنه» یعنی آزمایشی سخت برای پاک و خالص شدن.
✅ وقتی میخواهند از سنگ طلا، طلای خالص به دست آورند، آن را در کورهای داغ قرار میدهند تا طلای ناب از ناخالصیها جدا شود. به این عمل «فَتْن» گویند.
✅ البته اینکه مال و فرزند، فتنه هستند، به این معنا نیست که باید از آنها دوری کرد و به آنها بیاعتنا نمود؛ همانطور که در رفتار رسول خدا(ص) هم میبینیم که نسبت به فرزندانشان مهری سرشار داشتهاند (چنانچه نسبت به همه مخلوقات پروردگار مهربان بودهاند.)
✅ بلکه مال و فرزند، بهخاطر شیرینیها و جاذبههای ذاتیشان (اینکه زینتِ زندگی دنیایی هستند)، این قابلیت را دارند که ابزار آزمایشی سخت برای انسان باشند.
✅ پس میتوانیم درحالیکه به فرزندانمان علاقه داریم و مهر میورزیم، مراقب باشیم محبتمان به آنها را بر فرمان خداوند مقدم نداریم و آخرتمان را فدای دنیا نکنیم، بلکه محبت به آنها را در مسیر امر الهی قرار دهیم.
#احادیث_تربیتی
🌸🌸🌸
eitaa.com/zendgizanashoyi
🍀 #نشانه_راه
📌در تورات آمده است که به طور ناگهانی به بنی اسرائیل اطلاع داده شد شبانگاه حرکت خواهند کرد!
✅ کسانی فرصت کافی به دست نیاوردند تا خمیر کاملا ورز بیاید، همان فطیر را به تنور زدند و به عجله خارج شدند.
🌸 بعد از غرق شدن فرعونیان، خدای تعالی به موسی(ع) وحی فرستاد که این روز را #عید بگیرید و نان فطیر بخورید تا نسل های بعدی یاد آن روز را گرامی بدارند.
✅ یهود با اجرای این سنت، تا به امروز هویت خود را حفظ کرده است.
🌸 ما نیز باید با نقل حکایات بزرگان وپیشوایان دینی وداستان ایام الله، مانند غدیر و قربان و... بر بزرگداشت شعائر و سنت ها که #نشانه_راه هستند تاکید کنیم.
#نکات_تربیتی_بزرگان
#آیت_الله_حائری_شیرازی
🌸🌸🌸
eitaa.com/zendgizanashoyi
🍀#مسئولیت_سپردن به نوجوان
✅ به نوجوان باید مسئولیت سپرد.
📌البته《مسئولیت دادن》از《مسئولیت ساختن》جداست.
✅ مسئولیت تراشی و هر کار مضحکی را به لباس مسئولیت در آوردن، یکی از راه های به مسخره گرفتن #نوجوان است.
📌هدف از مسئولیت دهی این نیست که نوجوان را به دنبال #سراب بدوانیم؛ بلکه می خواهیم حقیقتا باری را به دوش گیرد و پاهای تازه روئیده اش را استوار سازد.
#نکات_کاربردی_تربیتی
🌸🌸🌸
eitaa.com/zendgizanashoyi
🍀دروازه های نفوذ به درون کودک
💠 در درون #کودک سه #احساس مهم وجود دارد که می توان با شناسایی آن ها در او نفوذ کرد.
این دروازه های نفوذ را بشناسیم:
✅ - #احساس_تقلید:
از احساسات مهم در درون کودک، غریزه تقلید است. این احساس می تواند بزرگ ترین عامل تربیتی باشد، البته به شرطی که از آن درست استفاده شود. به وسیله الگو دهی مناسب به کودک، می توان از این احساس در جهت اهداف تربیتی استفاده کرد.
✅ - #احساس_ترس_و_عشق:
ترس هنگامی در انسان فعال می شود که پیش از آن دلبستگی به چیزی شکل گرفته باشد. در این صورت احتمال از دست دادن دلبستگی، سبب فعال شدن ترس می شود. بنابراین باید قبل از احساس ترس، عشق به چیزی فعال شود تا زمینه فعال شدن ترس را فراهم کند. به وسیله قهر و تنبیه به جا می توان احساس ترس را به خدمت گرفت و کودک را جهت داد.
✅ - #احساس_مقبولیت:
کودک دوست دارد مقبول باشد، دیده شود و مورد توجه قرار گیرد. از تشویق و پاداش برای فعال کردن این احساس می توان استفاده کرد و بهره تربیتی بُرد.
#نکات_تربیتی_بزرگان
#آیت_الله_حائری_شیرازی
🌸🌸🌸
eitaa.com/zendgizanashoyi
#درخواست_راهنمایی
سلام من چند ماهه که نامزدم و صیغه ی محرمیت خوندیم. نامزدم پسرخوبیه از نظر بقیه، بامعرفت و اخلاق خوبی داره، ولی به من که میرسه برعکس میشه فقط میخواد حرف حرف خودش باشه چون تفاوت سنی ۱۰ سال داریم اینجوریه ابراز محبت و علاقه که اگه من پیشقدم نشم اصلا نمیکنه حتی اگه یه ماه، و زنگم اگه بزنه به زور ۵ دقیقه هم نمیشه و منم حاضر نیستم زنگش بزنم چون هیچ انگیزه ای ندارم برا زنگ زدن بهش
اصلا چه تو جمع چه اگه تنها بشیم توجه بهم نمیکنه. انگار با بقیه هیچ فرقی براش ندارم. شاید باورتون نشه به مامانم بیشتر زنگ میزنه چون بهش رو داده و هر چی اون میگه مامانم میگه باشه، و اینکه طرز فکرش قدیمیه همش مثل پیرمردا فکر میکنه
درسته خودمم ایراداتی دارم ولی اینا منو نابود کرده، یه دختر از همسرش به غیر محبت و توجه مگه چی میخواد؟؟😞
بارها با ارامش، منطقی و عصبانی، با پیام دادن حرف زدم ولی فقط تا چند روز اول خوب بوده بعدش شده همون ادم سابق😭 اصلا فایده نداشته😒تصمیم دارم جدا بشم ولی نمیدونم تصمیمه درستیه یا ن😔
اگه هر کسی از دوستان تجربه ای داره در اختیارم بزارم
بخدا بریدم😭😭
eitaa.com/zendgizanashoyi