سیره عملی امام کاظم علیه السلام
باب الحوائج و باب خیرات بود، هرکه ایشان را می شناخت انتظاری جز نجات وصلاح نداشت. می فرمود:
اَلسَّخِيُّ اَلْحَسَنُ اَلْخُلُقِ فِي كَنَفِ اَللَّهِ لاَ يَتَخَلَّى اَللَّهُ عَنْهُ حَتَّى يُدْخِلَهُ اَلْجَنَّةَ وَ مَا بَعَثَ اَللَّهُ نَبِيّاً إِلاَّ سَخِيّاً وَ مَا زَالَ أَبِي يُوصِينِي بِالسَّخَاءِ وَ حُسْنِ اَلْخُلُقِ حَتَّى مَضَى .1
سخاوتمند نيك رفتار در حفاظت و حمايت خداست، او را وانگذارد تا به بهشت وارد كند و خداوند پيامبري را برنيانگيخت جز آن كه سخاوت پيشه بود و همواره پدرم مرا به سخاوت و نيك رفتاري سفارش مي فرمود تا اينكه درگذشت.
خوش رو بود وبزرگوار، چرا که خوش رویی احسانی بی هزینه و آرامبخش است.
آن روز در مسیر به مرد روستایی رسید،مردی که پیچ وخم پیشانی و رنگ چهره اش نشان ازسختی های زندگی داشت و زیبایی به چهره نداشت. امام علیه السلام بر او سلام کرد و ساعتی دراز برای احوال پرسی و گفتگو نزد او ماند،سپس فرمود: «آیا اگر نیازی برایش رخ داد آن را برای امام علیه السلام انجام می دهد؟!»
امام علیه السلام و مرد روستایی دراین گفتگو بودند که شخصی حضرت را نظاره می کرد. پس از گفتگو نزد امام آمد، عرض کرد:
«آیا پیش مرد روستایی زشت چهره فرود می آیید و نیازهایتان را از او می خواهید و حال آنکه او به شما نیازمندتر است؟!»
امام علیه السلام فرمودند:« اوبنده ای از بندگان خدا و بنا بر حکم قرآن، برادر و در سرزمین خدا همسایه ما است.بهترین پدران ، آدم علیه السلام وبرترین دینها اسلام، میان ما واو پیوند ایجاد کرده وچه بسا که روزگار، مارا به او نیازمند گرداند _و پس از اینکه براو تکبر ورزیدیم_ مارا درنزدش فروتن ببیند» آنگاه امام علیه السلام فرمود:« با آن کس که در شان هم پیوندی با ما نیست پیوند می داریم از ترس آن که بی دوست بمانیم.»2
——————————————————————-
1.تحف العقول عن آل الرسول صلی ال، ج 2، ص 412
2.همان ص753.
🏴🏴 انالله و انا الیه راجعون 🏴🏴
رحلت بانوی مکرمه، حاجیه خانم مقدسی مدیریت محترمه مدرسه علمیه اسلام شناسی حضرت زهرا سلام الله علیها را خدمت جامعه محترم حوزوی، مسئولین مدرسه، اساتید، طلاب و خانواده گرانقدر تسلیت عرض می نماییم، علو درجات از پروردگار منّان را برای ایشان خواستاریم. ان شاءالله امشب برخوان با برکت حضرت زهرا سلام الله علیها و موسی بن جعفر علیه السلام میهمان باشند.
صفحه یادبود مجازی 👇
https://iPorse.ir/6184636
🖤 🖤 🖤 🖤 🖤 🖤
■ امام کاظم علیه السلام :
■ إِيَّاكَ أَنْ يَرَاكَ اَللَّهُ فِي مَعْصِيَةٍ نَهَاكَ عَنْهَا وَ إِيَّاكَ أَنْ يَفْقِدَكَ اَللهُ عِنْدَ طَاعَةٍ أَمَرَكَ بِهَا
● بپرهیز از اینکه خداوند تو را در معصیتی که از آن نهی کرده است ، ببیند ؛ و بر حذر باش از اینکه خداوند تو را در طاعتی که به آن فرمان داده است ، نبیند.
☆ وسائل الشیعه ، ج ۱۵ ، ص ۲۳۸
■ شهادت هفتمین مقتدای مؤمنان ، حضرت امام موسی کاظم (علیه السلام) را بر رهروان شکیبای قافله ایمان تسلیت عرض مینمائیم. 🏴
#عکس_نوشته
#حدیث_گرافی
#شهادت_امام_موسی_کاظم_علیهالسلام
9.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎤حجت الاسلام والمسلمین رفیعی
🎥 کلیپ: سه علامت مهم در خانه امام کاظم علیه السلام
کارگاه قرآن و حدیث🥀🥀
مدرسه علمیه حضرت زینب سلام الله علیها🥀🥀🥀
📓 کتاب انسان 250 ساله
روایتی من دیدم که موسیبنجعفر علیهالسّلام در حال فرار و در حال
اختفاء در دهات شام میگشته «وقع موسیبنجعفر فی بعض قری الشام حارباً متنکراً فوقع فی غار» که توی حدیث هست، روایت هست. که موسیبنجعفر مدتی اصلاً در مدینه نبوده در روستاهای شام تحت تعقیب دستگاههای حاکمِ وقت و مورد تجسس جاسوسها، از این دِه به آن ده،از آن ده به آن ده، با لباس مبدل و ناشناش که در یک غاری حضرت به یک غاری میرسند و در آن غار وارد میشوند و یک فرد نصرانی در آنجا است. حضرت با او بحث میکنند، در همان وقت هم از وظیفه و تکلیف الهی خودشان که #تبیین حقیقت هست، غافل نیستند با آن نصرانی صحبت میکنند و نصرانی را مسلمان میکنند. این زندگی پرماجرای موسیبنجعفر یک چنین زندگی است که شما ببینید این زندگی چقدر زندگی پرشور و پرهیجانی است. ما امروز نگاه میکنیم موسیبنجعفر، خیال میکنیم یک آقای مظلوم بی سر و صدای سر به زیری در مدینه بود و رفتند مأمورین این را کشیدند آوردند در بغداد، یا در کوفه، در فلان جا، در بصره زندانی کردند، بعد هم مسموم کردند، از دنیا رفت، همین و بس، قضیه این نبود. قضیه یک مبارزهی طولانی، یک مبارزهی تشکیلاتی، یک مبارزهای با داشتن افراد زیاد در تمام آفاق اسلامی موسیبن جعفر کسانی داشت که به او علاقهمند بودند.
#کتابخوانی
#جهاد_تبیین
#انسان_250_ساله
۲۶رجب، سالروز وفات غریبانه یار و یاور رسول مکرم اسلام(ص)، حضرت ابوطالب (ع) است و شاعران آئینی هم با اشعار خود، یاد آن بزرگمرد جهان اسلام را گرامی داشتهاند.
خبرگزاری مهر – گروه فرهنگ: چند سالی است که بیست و ششمین روز از ماه رجب را به عنوان سالروز رحلت ملکوتی حضرت ابوطالب، عموی گرامیحضرت رسول اعظم(ص) و پدر بزرگوار امیرالمومنین (ع) پاس میدارند؛ وفاتی که سبب شد تا پیامبر خدا (ص)، آن سال را، «سال اندوه»(عامُ الحُزن) نامگذاری فرماید:
سلام سید والامقام، ابوطالب
سلام حامیپیک و پیام، ابوطالب
نبود اگر کَرَمِ کاملِ تو، گُم میشد
یتیمِ آمنه در ازدحام، ابوطالب
حسین، خون تو دارد به رگ، که میجوشد
علی گرفته به نامِ تو نام، ابوطالب
در این بین، شاعران آئینی ما هم این روز حُزن و اندوه خاندان رسالت و امامت را گرامیمیدارند و اشعاری به آستان آن مرد ملکوتی تقدیم میکنند.
داود رحیمییکی از همین شاعران است که با اشاره به حقّ پدری آن شخصیت بزرگ بر گردن امت حضرت محمد (ص)، چنین سروده است:
مثل پسرت علی، فضیلت داری
در روز جزا، حق شفاعت داری
تو یار محمدی و بابای علی
حق پدری گردن امّت داری
در یاری مصطفی ز جان راغب بود
دینداری او بر همگان غالب بود
حیدر که جهانیان به او مینازند
پرورده ی دستان ابوطالب بود
حیدر که ازو دین خدا کامل شد
قرآن خدا برای او نازل شد
هر چیز که داشت از ابوطالب داشت
از فضل پدر، فضل پسر حاصل شد