فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 فطرت انسانی!
🎙 استاد یزدان پناه
🏷 گوشهای از درس سلوک اجتماعی - جلسه اول: چهارشنبه ۲۵ مردادماه ۱۴۰۲.
#⃣ #جلسه_اخلاق | #سلوک_اجتماعی | #استاد_یزدان_پناه
🌐 به #ضیاءالصالحین بپیوندید
👇
☫ @ziaossalehin ☫
💠 استاد شهید مطهری
🟢 آثار رعایت عدالت و انصاف میان خود در یک جامعه ولو در یک جامعه مشرک
🔹 آیه عجیبی است: «وَ ما کانَ رَبُّک لِیهْلِک الْقُری بِظُلْمٍ وَ اهْلُها مُصْلِحونَ» (هود/۱۱۷) پروردگار تو هرگز چنین نیست که مردمی را به موجب ظلمی هلاک کند درحالی که آنها مصلح و اصلاح کنندهاند.
🔸 اینکه هم ظالمند و هم اصلاحکننده یعنی چه؟ مقصود از ظلم در اینجا آن «ظلم عظیم» است که شرک است، و مقصود از اینکه مصلح هستند یعنی در میان خودشان مصلحند.
🔹 پس ظلمشان در حق الله است، اصلاحشان در حق الناس. بنابراین قرآن این طور میگوید که اگر مردمی خودشان برای خودشان در دنیا خوب باشند اما کافر و مشرک باشند، عدالت در میانشان برقرار باشد ولی مشرک باشند، در این دنیا خدا آنها را معذب نمیکند.
📗 استاد مطهری، آشنایی با قرآن، ج۳، ص۱۴۱
🌐 به #ضیاءالصالحین بپیوندید...
👇
☫ @ziaossalehin ☫
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠کلیپ تصویری: پای زخمی
🔹میروم پای پیاده از نجف تا کربلا...
🔸با نوای: حسین حقیقی
🔻فایل با کیفیت FHD 👇
https://t.me/c/1296151914/19441
🌐 به #ضیاءالصالحین بپیوندید...
👇
☫ @ziaossalehin ☫
🍃اصول مهم در تزکیه نفس و سیر الی الله🍃
اصل دوم :
"دوری از #گناه"
یعنی مرتکب گناه نشدن و به عبارت دیگر انجام واجبات و ترک محرمات دین که در رساله توضیح المسائل مراجع بیان شده است. انسان تا زمانی که از محرمات الهی دوری نکند، محرم درگاه الهی نخواهد شد. لذا لازم است تا مکلف با مطالعه احکام، با حرام و واجبات دین آشنا شده و به آنها عمل نماید. مرحوم آیت الله خوشوقت(ره) همیشه می فرمودند: گناه نکن تا همه چیز درست شود.
🔸مرحوم آیت الله انصاری همدانی (ره) میفرمایند: شروع حرکت، شرع است و اگر این کارتان ایراد داشته باشد و جاهل باشید، به هیچ جا نمیرسید!(سوخته، ص 79)
🔹مرحوم آیت الله بهجت (ره): هیچ ذکری، بالاتر از «ذکر عملی» نیست؛ هیچ ذکر عملی، بالاتر از «ترک معصیت در اعتقادیات و عملیات نیست.» و ظاهر این است که ترک معصیت به قول مطلق، بدون «مراقبه دائمیه»، صورت نمی گیرد.(افق حوزه،ص14)
🔸آیت الله بهاالدینی (ره) در این خصوص میفرمایند: تأثیر روزه و نماز شب با دست کشیدن از گناه و دوری از محرمات حاصل میشود. و الا روزه ای که تنها گرسنگی باشد و نماز شبی که فقط بیداری و پس از آن گناهان گوناگون و یا فخر و تکبر و خود نمایی، هیچ ارزشی ندارد. (آیت بصیرت، ص 97)
🔹مرحوم آیت الله بهجت (ره) در جواب سؤال ذیل میفرمایند:
سؤال: این جانب تصمیم دارم که به خداوند، قرب پیدا کنم و سیر و سلوک داشته باشم، راه آن چیست؟
پاسخ مرحوم آیت الله بهجت (ره): بسمه تعالی – چنانچه طالب، صادق باشد، ((ترک معصیت)) کافی و وافی است برای تمام عمر، اگرچه هزار سال باشد. (به سوی محبوب، ص 67)
🔸مرحوم آیت الله بهجت (ره) میفرمایند: همه میدانند که رساله عملیه را باید بگیرند و بخوانند و بفهمند و تطبیق عمل بر آن نمایند و حلال و حرام را با آن تشخیص بدهند؛... پس نمیتوانند بگویند: ما نمیدانیم چه بکنیم و چه نکنیم؟(به سوی محبوب، ص 33)
#اصول_مهم_در_تزکیه_نفس_وسلوک_دوم
#سیروسلوکوعرفان
🌐 به #ضیاءالصالحین بپیوندید...
👇
☫ @ziaossalehin ☫
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💎 کارهای کوچکِ سرنوشتساز!
🎙 حضرت علامه طهرانی قدّساللهسرّه
📚 کتاب مبانی اخلاق، جلد ۱، جلسۀ ۳، صفحۀ ۵۲
⏱ ۰۱:۳۰ دقیقه
💾 ۱۹ مگابایت
📌#خداشناسی #عبادت
🌐 به #ضیاءالصالحین بپیوندید...
👇
☫ @ziaossalehin ☫
#اخلاق_شناسی
💠 نفس » زبان
🔻 از امام هادی علیه السلام نقل شده است: «رَاكِبُ الْحَرُونِ أَسِيرُ نَفْسِهِ، وَ الْجَاهِلُ أَسِيرُ لِسَانِه» (کسی که سوار بر اسب سرکش شود، خود را اسیر کرده است [و باید رامش کند] و انسان جاهل نیز اسیر زبان خود است.) (نزهة الناظر، ص۱۳۹)
🔸 کسی که سوار بر اسب سرکش میشود خودش را گرفتار میکند و چارهای جز رام کردن اسب ندارد. جملهی «والجاهلُ اسیرُ لِسانه» هم یک زاویه از همان جملهی اول است؛
🔹 گاهی این سرکشی نفس، کانال خروجی میخواهد لذا از زبان بیرون میزند و باعث آزار خود انسان و مخاطبین او میشود.
🔸 به هرحال نفس کنترل میخواهد و اگر کنترل نشد از ابعاد و زوایای مختلفی که راه خروج پیدا میکند، این سرکشی را به بیرون منتقل میکند و شخص باید منتظر بازتاب این سرکشی باشد.
🔹 نفس سرکش، دنیا را برای خودش جهنم و برای اطرافش آلوده میکند.
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🌐 به #ضیاءالصالحین بپیوندید...
👇
☫ @ziaossalehin ☫
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 وصیت نامهٔ شنیدنی شهید باغانی
🔺 بسیار درس آموز و عاشقانه، که مورد توجه خاص مقام معظم رهبری قرار گرفت!
🍃🌸🍃🌼🍃🌸🍃
#⃣ #استاد_پناهیان | #وصیت_نامه_شهدا
🌐 به #ضیاءالصالحین بپیوندید
👇
☫ @ziaossalehin ☫
#اخلاق_شناسی
📜 راهی که باید با سر رفت!
▪️تو به همان اندازه كه معرفت و محبّت پيدا كنى، نسبت به احكام مستحبات پاىبند مىشوى.
▪️ خيال نكن كه معرفت و عشق و ولايت، تو را از عمل و بلاء جدا كند؛ كه تو را مؤدب مىسازد. عمل، ميوهى درخت معرفت است.
▪️تو حتّى در برابر احكامى كه علّتش را نمىدانى، بىاعتنا و سرسرى نباش؛ كه انسان به خاطر محدوديتش، به وحى روى آورده است. بر فرض دستورى در ميان نباشد، ادب و توجّه تو بىبهره نمىماند و تو را بهرهمند مىسازد.
▪️بعضىها خيال مىكنند كه از رسول و از على بالاترند؛ چون آنها با عمل و بلاء همراه بودند و اينها مىخواهند با ادّعاى ولايت و محبّت، با علىهمراه باشند.
▪️ راستى كه شيطان بىكار نمىنشيند و سماجت مىكند. آخر چگونه مىشود ريشهى عشق على، عمل معاويه را و ميوهى او را بار بياورد. تو را گول نزنند، كه: معرفت و فكر؛ و محبّت و قلب؛ و عمل و تقوا، مركبهايى هستند كه با بلاى خدا و امتحان او همراه مىشوند و مىرسانند.
▪️اين راه را، حسين با سر رفته، تو چگونه مىخواهى با غرور و بىاعتنايى و با خور و خواب و ولنگارى به انجام برسانى؟
▪️خدايى كه، عشق مقدّس او حسين، با هر تنفس و دمزدن، فوارههاى خونش، از زير حلقههاى زرهاش به آسمان سر مىكشيد، چگونه از من، كه نور چشم شيطان هستم و همراه فوارههاى عُجب و غرور، پذيرايى مىكند؟ و چگونه مرا به ضيافت خويش مىخواند؟!
📚 #نامه_های_بلوغ | ص ۳۸
#️⃣ #متن #بریده_کتاب #تربیت
🌐 به #ضیاءالصالحین بپیوندید...
👇
☫ @ziaossalehin ☫
🔸#نشان | وَإِنْ عُدتُّمْ عُدْنَا
▪️ در تورات آمده که بنیاسرائیل دوبار در زمین ظلم و فساد میکنند. بساط ظلم اول بنیاسرائیل را خدا با برانگیختن خونآشامی به نام بختُالنَّصْر جمع کرد و ظلم دوم را به دست امپراطور بزرگ روم، طیطوس. حالا در قرآن وعده داده که: « اگر دوباره به فساد برگردید ما هم به سرکوبتان برمیگردیم». آیا تحقق وعدۀ سوم خدا به دست مردانی از امت آخرالزمان را به چشم میبینیم؟ ان شاء الله ...
📚 اسراء آیه ۸
🌐 به #ضیاءالصالحین بپیوندید...
👇
☫ @ziaossalehin ☫
هدایت شده از احکام و شبهات روز
💠#ازدواج_دائم_بدون_بخشش_باقیمدت_عقد_موقت
💬 سؤال: آیا زن و مردی که هفده سال پیش عقد موقت کرده ولی بدون بخشش باقی مدت آن را تبدیل به عقد دائم نموده اند، ازدواجشان صحیح نبوده و #فرزندانشان حلال زاده نیستند؟
✅ پاسخ:
🔹 امام خامنه ای: عقد دائم صحیح نیست، باید در اولین فرصت ـ بدون نیاز به عده ـ، #صیغه_عقد دائم را جاری کند و فرزندان #حلال_زاده هستند. [1]
🔹 آیت الله مکارم: در صورتی که عقد موقت تمام نشده بوده است، لازم است عقد دائم را تجدید کنند اما نگه داشتن عده لازم نیست و فرزندان حلال زاده هستند. [2]
🔹 آیت الله سیستانی: بچه ها حلال زاده اند و عده لازم نيست ولى چون یقین دارید در عقد موقت عقد دائم خوانده اید بايد عقد را دوباره بخوانید. [3]
🔹 آیت الله شبیری زنجانی: بنابر احتیاط باطل است لذا بنابر احتیاط دوباره صیغه عقد دائم خوانده شود و نیازی به عده نیست و بچه ها هم حلال زاده می باشند. [4]
🔹 آیت الله وحید: اگر مابقی مدّت را نبخشیده، عقد دائم باطل است الآن باید عقد دائم را دوباره بخواند. [5]
#احکام
🌐 به قرارگاه پاسخگویی به سوالات #دینی بپیوندید
👇
☫ @shobhe_dini ☫
🍃اصول مهم در تزکیه نفس و سیر الی الله 🍃
اصل سوم : "اخلاص"
🔹دستورات دین انسان باید تنها و تنها رضای پروردگار را در نظر داشته و از داخل نمودن نیتی به غیر از رضای خدا در انجام اعمال خود، اجتناب نماید، تا اعمال فرد مقبول و مؤثر واقع گردد. خداوند عملی را که فقط برای او باشد قبول مینماید. اخلاص روح عمل است و عمل هر چه هم خوب باشد زمانی که اخلاص نداشته باشد بی ارزش است. رمز اخلاص در بزرگ داشتن خدا و کوچک شمردن دیگران است. انسانها روز قیامت با نیاتشان محشور میشوند، نه با ظاهر اعمالشان.
▪️در رساله لبّ اللّباب آمده است: باید دانست که وصول بدین مقامات و درجات بدون اخلاص در راه حقّ صورت نبندد و تا سالک به منزل مخلّصین نرسد کشف حقیقت چنانکه باید برای او نخواهد شد.
▪️بدانکه اخلاص و خلوص بر دو قسم است: اول: خلوص دین و طاعت از برای خدای تعالی. دوم: خلوص خود را از برای او. و دلالت بر اوّل دارد آیه کریمه شریفه: وَ مَا امِرُوا الا لِیعْبُدُوا اللهَ مُخْلِصینَ لَهُ الدِّینَ و بر دوم دلالت دارد آیه کریمه شریفه: إلَّا عِبادَ اللهِ الْمُخْلَصینَ و حدیث نبوی مشهور: مَن أخلَصَ لِلّهِ أربَعینَ صَباحًا ظَهَرَت ینابیعُ الحِکمَةِ مِن قَلبه إلی لِسانِه دلالت بر قسم دوم دارد.
▪️ترجمه حدیث: پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: هر کس چهل روز خدا را خالصانه بندگی کند چشمههای حکمت از دلش جوشیده و به زبانش جاری خواهد شد.
یعنی کسی بدین مرحله میرسد که خود را برای خدای تعالی خالص کند. (رساله لبّ اللّباب در سیر و سلوک اولی الألباب)
🔹حضرت امام خمینی (ره) در کتاب چهل حدیث در حدیث بیستم میفرمایند:
طریق خالص کردن اعمال از جمیع مراتب شرک و ریا و غیر آن، منحصر به اصلاح نفس و ملکات آن است، که آن سرچشمه تمام اصلاحات و منشأ جمیع مدارج و کمالات است. چنانچه اگر انسان، حب دنیا را به ریاضات علمی و عملی از قلب خارج کند، غایت مقصد او دنیا نخواهد بود و اعمال او از شرک اعظم که جلب انظار اهل دنیا و حصول موقعیت در نظر آنهاست خالص شود و جلوت و خلوت و سر و علن او مساوی شود. (چهل حدیث –حدیث 20)
🔹میرزا جواد آقا ملکی تبریزی (ره) در خصوص اخلاص میفرمایند: کسی که میخواهد به درجه اخلاص نائل شود، نیازمند کوشش فراوان است... تا در این راه، اعمال طاقت فرسا در تحصیل علم سودمند، و مشقت تزکیه نفس را تحمل نمایند... کسانی که بیشتر وقتشان به عبادت مشغول است ... اما در قلب خود نورانیت و صفا و معرفتی احساس نمیکنند، باید بدانندکه عملشان فاسد (توضیح: یکی از دلایل فاسد شدن عمل، نداشتن اخلاص است) و در زمرهی زیان دیدگان خواهند بود. (اسرار الصلوه، ص 301)
دیوانهکنی هر دو جهانش بخشی دیوانهی تو هر دو جهان را چه کند
#اصول_مهم_در_تزکیه_نفس_وسلوک_سوم
#سیروسلوک_وعرفان
🌐 به #ضیاءالصالحین بپیوندید...
👇
☫ @ziaossalehin ☫
🚨 کودککشی صهیونیستها محدود به دیروز و امروز نیست
🏷 #ایران #تهران #طوفان_الاقصی #فلسطین #حماس #غزه
#اسرائیل #رژیم_صهیونیستی
🌐 به #ضیاءالصالحین بپیوندید...
👇
☫ @ziaossalehin ☫
🚨 استاد انصاریان: عزیزان توجه کنید! اگر به کسی چیـزی دادنـد، از سحـــر دادنـد.
🔸وقتـی به آخــرت منتـقـل شـویـم، حسرت سحــر را خواهیــم خـورد.
هرگنج سعادت که خدا داد به حافظ
از یمن دعای شب و ورد سحـری بود
🏷 #استاد_انصاریان #سحر
🌐 به #ضیاءالصالحین بپیوندید...
👇
☫ @ziaossalehin ☫
هدایت شده از سردبیر سایت ضیاءالصالحین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 روزمان را با قرآن آغاز کنیم | تلاوت ترتیل صفحه ۱۷
↩️ شامل آیات ۱۰۶ تا ۱۱۲ سوره مبارکه بقره
🔻 پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله وسلّم) میفرمایند:
«اَصدَقُ القَولِ وَ اَبلَغُ المَوعِظَةِ وَ اَحسَنُ القَصَصِ، کِتابُ اللهِ»؛
راست ترین گفتار و رساترین پندها و نیکوترین قصهها کتاب خداست.
📚 (امالی صدوق /۳۹۴)
🎙 استاد پرهیزگار
🏷 #قرآن #ترتیل #قرآن_کریم #تلاوت #شهریار_پرهیزگار
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
🍃 اصول مهم در تزکیه نفس و سیر الی الله 🍃
اصل چهارم
مراقبه و محاسبه:
🔸در اهمیت مراقبه و محاسبه سخن بسیار است در این خصوص علامه حسن زاده آملی: عزیزان! خودتان را حساب کنید تا مصداق ((یدخلون الجنه یرزقون فیها بغیر حساب)) باشید، از بدیها استغفار کنید و از خوبیها حمد کنید، که محاسبه، مراقبه میآورد و مراقبه، حضور و حضور، فتوح به دنبال دارد! (صراط سلوک، ص 49)
یک چشم زدن غافل از آن ماه نباشی
شاید که نگاهی کند آگاه نباشی
🔹مرحوم علامه طباطبائی (ره) میفرمایند: کلید اشیاء در مراقبه است. تا مراقبه نباشد و درست صورت نگیرد، بقیه کارها و دستورات در سیر و سلوک، هیچ و بی اثر است. (در محضر علامه طباطبایی (ره)، ص 331
ایشان همچنین در جای دیگری بعنوان راهکار به اهمیت توجه به این موضوع اشاره نموده و میفرمایند:
برای موفق شدن...، لازم است همّتی برآورده و توبه نموده، به #مراقبه و #محاسبه بپردازید. به این نحو که هر روزه که طرف صبح از خواب بیدار میشوید، قصد جدّی کنید که هر عملی که پیش آید، رضای خدا عزّ اسمه را مراعات خواهم کرد. آن وقت در هر کاری که میخواهید انجام دهید، نفع آخرت را منظور خواهید داشت؛ به طوری که اگر نفع اخروی نداشته باشد، انجام نخواهید داد، هر چه باشد. و همین حال را تا شب، وقت خواب، ادامه خواهید داد. وقت خواب چهار پنج دقیقه ای در کارهایتان که روز انجام دادهاید، فکر کرده و یکی یکی از نظر خواهید گذرانید؛ هر کدام مطابق رضای خدا انجام یافته، شکر بکنید و هر کدام تخلّف شده استغفار بکنید، و این رویه را هر روز ادامه بدهید. این روش اگر چه در بادی حال، سخت و در ذائقه نفس تلخ میباشد، ولی کلید نجات و رستگاری است...(چهل نامه عرفانی، ص135(
🔸آیت الله حق شناس (ره): راه فهم اینکه شیطان کی میآید، مراقبه است. (زملک تا ملکوت، ص 240)
ایشان همچنین میفرمودند: خدا رحمت کند علامهی طباطبائی (ره) را که فرمود: اول مراقبه است، وسط هم مراقبه است، آخر هم مراقبه است.. (زملک تا ملکوت، ص 255)
#اصول_مهم_در_تزکیه_نفس_وسلوک_چهارم
#سیروسلوکوعرفان
🌐 به #ضیاءالصالحین بپیوندید...
👇
☫ @ziaossalehin ☫
🍃اصول مهم در تزکیه نفس و سیر الی الله 🍃
اصل پنجم :
"بهره گیری از استاد"
🔹در این مسیر سخت و پرفراز و نشیب که لازم است انسان با آگاهی و احتیاط گام بردارد، بهره گیری از استاد طی طریق کرده ای که یا خود از علمای بزرگ دین بوده و یا مورد تأیید علمای بزرگ دین باشد، اهمیت زیادی دارد. زیرا سالک با راهنماییهای استاد، مسیر خود را درست و راحت تر و بدون خطر گمراهی طی خواهد نمود.
طی این مرحله بی هم رهی خضرمکن
ظلمات است بترس از خطر گمراهی
اگر در این مسیر برای فرد حالات و مکاشفاتی رخ داد باید آن را از غیر استاد پنهان داشته و کتوم بود تا فرد محرم اسرار الهی شده و دچار تظاهر، ریا و منیت نشود و بیان آنها برای استاد هم تنها جهت دریافت راهنمایی و مشاوره باشد، تا موجب سلب توفیق نگردد.
هر که را اسرار حق آموختند
مهر کردند و دهانش دوختند
⁉️نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که باید نهایت دقت صورت گیرد تا انسان در دام شیادانی که از غیر مسیر الهی، مانند: ارتباط با شیاطین و اجنه، ریاضتهای نادرست، سحر و جادو و... به قدرت و تواناییهایی غیر الهی رسیدهاند، گرفتار نشد. لذا باید دانست که طی طریق الهی سالک تنها در مسیر شریعت اسلام ممکن خواهد بود و دستورات استاد نباید با دستورات اسلام در تضاد باشد.
باید دانست که اساتید بزرگ عرفان و اخلاق یا خود از علمای بزرگ دین بودهاند و یا شاگرد بی واسطه و یا با واسطه آنها بودهاند. مثلاً کسانی مانند: شیخ رجبعلی خیاط (ره) که شاگرد مرحوم آیت الله شاه آبادی (ره) بوده و یا مرحوم دولابی (ره) که از شاگردان آیت الله انصاری همدانی (ره) بودهاند.
یکی از کلمات دلنشین مرحوم حاج سید علی قاضی(ره) این است که : اگر انسان نصف عمر خود را در پیدا کردن (استاد)کامل صرف کند جا دارد.(پندهای حکیمانه،ص84)
🔸آیت الله حق شناس (ره) میفرمایند: «لا نجاة الا بالطاعة و الطاعة بالعلم». (الکافی ج 1، ص 13، ح 12) طاعت علم میخواهد. قسم به امامزمان (ع) اگر استاد اخلاق نداشته باشی؛ به جایی نخواهی رسید. همینکه حرف بزنی؛ اهانت میکنی، غیبت میکنی. «لانجاة الا بالطاعة». «لا» برای نفی جنس است، یعنی از نجات خبری نیست؛ مگر اینکه طاعت و بندگی کنی. بندگی هم راه دارد. طاعت و بندگی با علم است. باید بروی و یاد بگیری. (از ملک تا ملکوت، ص 244)
🔹مرحوم نخودکی اصفهانی (ره) در این خصوص میفرمایند: اول آنکه انسان باید خود جد و جهد کند تا اطمینان نماید که طریقی را که میخواهد سلوک کند، طریق حق است. آنگاه که حقیقت طریق معلوم شد، اگر چند روزی فتح باب نشد، سالک نباید دلتنگ شود. نه آنکه انسان از اول بدون آگاهی وارد طریق شود، و در آخر همچنان مشکوک باشد که آیا این طریق حق است؟ و یا این راهنما راستگوست یا دروغگو و به خود بسته است؟ دوم آنکه اگر انسان به وظایف خود عمل کند، خداوند مطالب را در هر وقت و هرجا که باشد، به او میرساند. (نشان از بی نشانها، ص 126)
#نقش_استاد_در_سیر_سلوک
#اصول_مهم_در_تزکیه_نفس_وسلوک_پنجم
#سیروسلوکوعرفان
🌐 به #ضیاءالصالحین بپیوندید...
👇
☫ @ziaossalehin ☫
🍃اصول مهم در تزکیه نفس و سیر الی الله🍃
اصل ششم:
"نماز اول وقت"
مقید بودن به خواندن نمازهای پنج گانه در اول وقت مخصوص خود، یکی از مواردی است که بسیار به آن سفارش شده است.
🔸سید علی آقای قاضی (ره): اگر کسی نماز واجبش را اول وقت بخواند و به مقامات عالیه نرسد، مرا لعن کند. (در محضر بزرگان، ص 99)
🔹مرحوم آیت الله بهجت (ره) میفرمایند: اگر کسی مقید باشد که نماز را اول وقت بخواند، به جایی که باید برسد، خواهد رسید. (صدای سخن عشق، ص 42)
🔸همچنین مرحوم آیت الله بهاء الدینی (ره) میفرمودند: اگر میخواهید برکاتی نصیبتان شود نماز اول وقت شما ترک نشود. (نماز در کلام اولیای ربانی، ص 78)
🔹مرحوم آیت الله بهجت (ره) میفرمایند: ترک معصیت در اعتقادات و عملیات و نماز اول وقت، کافی و وافی است برای وصول به مقامات عالیه؛ اگر چه – عمر – هزار سال باشد. (صدای سخن عشق، ص 108)
🔸مرحوم آیت الله بهاء الدینی (ره) میفرمایند: اگر این دو کار را انجام دهید، خیلی پیش روی کردهاید: یکی اینکه نماز اول وقت بخوانید، دیگر اینکه دروغ نگویید... اگر این کارها را کردید، فهم شما هم عوض میشود؛ یعنی درک دیگری پیدا میکنید. الان شما نمیتوانید این را از ما قبول کنید، ولی وقتی خودتان به آن رسیدید، قبول میکنید. (سلوک معنوی، ص 132)
🔹آیت الله حق شناس (ره) میفرمایند: شیطان دائماً مراقب شماست؛ ولی به کسانی که نمازشان را در اول وقت میخوانند، کمتر نزدیک میشود. شیطان میفهمد که چه کسی در مقام مراقبه است و همینکه ببیند از حالت مراقبه خارج شد؛ به او نزدیک میشود. شیطان میفهمد که چه کسانی در مقام مراقبه هستند و چه کسانی از یاد خدا روی برگردانند. (زملک تا ملکوت، ص ۲۵۳)
#نماز
#اصول_مهم_در_تزکیه_نفس_وسلوک_ششم
#سیروسلوکوعرفان
🌐 به #ضیاءالصالحین بپیوندید...
👇
☫ @ziaossalehin ☫
🍃اصول مهم در تزکیه نفس و سیر الی الله 🍃
اصل هفتم:
"نماز شب"
بسیاری که روزشان تاریک است به خاطر این است که شبشان را با نماز روشن نکردهاند و به قول عرفا امکان ندارد کسی بدون تهجد در سحرگاه و اقامه نماز شب بتواند راه را طی کرده و به مقامات برسد. خداوند متعال میفرماید دروغ میگوید کسی که میگوید مرا دوست دارد ولی تا به صبح همچون مرداری در رختخواب میخوابد.
هر گنج سعادت که خدا داد به حافظ
از یمن دعای شب و ورد سحری بود
🔸مرحوم سید علی آقای قاضی (ره) میفرمایند: اما نماز شب؛ پس هیچ چاره و گریزی برای مؤمنین از آن نیست و تعجب از کسی است که میخواهد به کمال دست یابد، در حالی که برای نماز شب قیام نمیکند؛ و ما نشنیدیم که احدی بتواند به آن مقامات دست یابد، مگر به وسیله نماز شب. (اسوه عارفان،ص137و138)
🔹مرحوم آیت الله بهجت(ره) میفرمایند: گوی سبقت را نماز شب خوانها ربودند مخفیانه... نماز شب مفتاح توفیقات است. (به سوی محبوب، ص79)
🔸علامه طباطبایی (ره) میفرماید: چون به نجف اشرف برای تحصیل مشرف شدم گاهی به محضر مرحوم قاضی(ره) شرفیاب میشدم تا اینکه یک روز در مدرسه ای ایستاده بودم که مرحوم قاضی(ره) از آنجا عبور میکردند چون به من رسیدند دست خود را روی شانهی من گذاردند و گفتند: ای فرزند!دنیا میخواهی نماز شب بخوان، آخرت میخواهی نماز شب بخوان.(نماز در کلام اولیای ربانی، ص 79)
🔹باید به این نکته توجه داشت علت عدم توفیق برای نماز شب تنها گناهان روز نیست بلکه دیر خوابیدن فرد در شب یکی از علل بیدار نشدن در سحرگاه می باشد. به همین دلیل علما به زود خوابیدن در شب بسیار اهمیت می دادند. در اوایل این کار لازم نیست که انسان هر یازده رکعت نماز شب را کامل بخواند بلکه می تواند با مقداری که تمایل و کشش دارد، شروع نماید. مثلا در شب های اول، تنها دو رکعت بخواند تا کم کم برایش ملکه شود و با آن انس بگیرد. و کم کم بیشتر نماید. و در مواقعی که در سحرگاه بیدار نشد، نماز شب را بعد از نماز صبح بخواند تا از توفیقات آن محروم نگردد.
#نماز_شب
#اصول_مهم_در_تزکیه_وسلوک_هفتم
#سیروسلوکوعرفان
🌐 به #ضیاءالصالحین بپیوندید...
👇
☫ @ziaossalehin ☫
💠 امام صادق علیه السلام
🔹عن عبد اللّه بن سنان قَالَ: قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ: سَتُصِيبُكُمْ شُبْهَةٌ فَتَبْقَوْنَ بِلاَ عَلَمٍ يُرَى وَ لاَ إِمَامٍ هُدًى وَ لاَ يَنْجُو مِنْهَا إِلاَّ مَنْ دَعَا بِدُعَاءِ اَلْغَرِيقِ. قُلْتُ: كَيْفَ دُعَاءُ اَلْغَرِيقِ؟ قَالَ: يَقُولُ: يَا اَللَّهُ يَا رَحْمَانُ يَا رَحِيمُ يَا مُقَلِّبَ القُلُوبِ ثَبِّتْ قَلْبِي عَلَى دِينِكَ
🔸به نقل از عبد اللّه بن سنان ـ : امام صادق عليه السلام فرمود: بزودى در شبهه اى خواهيد افتاد و بدون نشانه اى نمايان و امامى رهنما خواهيد ماند. از اين شبهه رهايى نمى يابد مگر آن كس كه دعاى غريق را بخواند. عرض كردم: دعاى غريق چگونه است؟ فرمود: مى گويى: «يا اللّه ، يا رحمن، يا رحيم، يا مقلّب القلوب ثبّت قلبى على دينك؛ » «ای خدا! ای بخشنده! ای مهربان! ای که دگرگونی دل ها به دست توست! قلب مرا بر آیین خویش استوار فرما!»
📗 كمال الدين ج2 ص351
#عکس_نوشته_سه_زبانه
#حدیث
🌐 به #ضیاءالصالحین بپیوندید...
👇
☫ @ziaossalehin ☫
🟢 گاهی انسان ترسوست و خود خبر ندارد؛ فرازی از جلد اول کتاب «خطابههای اخلاقی» اثری تازه منتشر شده از استاد مطهری
🔹 باید به این نکته توجه داشت که جبن و ترس تنها در برابر خوف جان و در میدان جنگ نیست، در امور مربوط به وجود انسان ممکن است رخنه پیدا کند: جبن در حراست مال، جبن در حراست شخصیت...
🔸 بسیاری از افراد پیدا میشوند که واقعاً به امور دینی عقیده و ایمان دارند و اگر خودشان تنها باشند یا در یک محیط مذهبی باشند اعمال و فرائض مذهبی را انجام میدهند ولی اگر با اشخاص لامذهب روبرو شدند جرأت اظهار عقیده ندارند....
🔹 یکی از مظاهر ایمان، شجاعت در اظهار عقیده و شجاعت در عمل طبق عقیده و ایمان است. آن کس که چنین شهامتی ندارد شایسته نام مقدس ایمان نیست. آری گاهی واقعاً خطرهای بزرگی مانند کشته شدن در میان است. در اینجا البته خود دین هم اجازه نمیدهد که انسان لجاجت و سرسختی نشان دهد و بی جهت ضرری به خود بزند.
🔸 انسان گاهی با یک آدم پر رو روبرو میشود که به زور و اصرار انجام کاری را از او میخواهد در صورتی که انجام آن کار مطابق مصلحت و تصویب عقل و دین نیست. اینجاست که فرق آدم شجاع و جبان ظاهر میشود. «لاینبغی للمومن أن یکون جباناً» [ترس زیبنده انسان مومن نیست].
🔹 دیگری در موضوعی که در صلاحیت او نیست اظهار عقیده میکند و پشت سر هم تصدیق میخواهد. اگر طرف ضعیف باشد سر را به علامت تصدیق تکان میدهد ولی اگر قوی باشد صریحاً میگوید که عقیده تو باطل است و لااقل سکوت میکند و او را «اغراء به جهل» خودش نمیکند. فرق آدم شجاع و جبان در این گونه موارد ظاهر میشود.
📝 استاد مطهری، خطابههای اخلاقی، ص۸۸-۸۷
⭕️ از پیشگفتار کتاب:
این کتاب مشتمل بر متونی است به قلم استاد شهید آیت الله مرتضی مطهری که به درخواست مرحوم آیت الله حسینعلی راشد برای اجرا و قرائت گویندگان رادیو در برنامه مذهبی هفتگی رادیو ایران به نگارش درآمده و تاریخ اکثر قریب به اتفاق آنها سالهای ۱۳۳۰ تا ۱۳۴۰ شمسی است.
علت تأخیر در انتشار این مجموعه، دیر واصل شدن این متون از آرشیو رادیو ایران بوده است.
#استادمطهری
🌐 به #ضیاءالصالحین بپیوندید...
👇
☫ @ziaossalehin ☫
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 در جنب خدا بودیم!
🏷 گوشهای از درس سلوک اجتماعی - جلسه اول: چهارشنبه ۲۵ مردادماه ۱۴۰۲.
#جلسه_اخلاق
#سلوک_اجتماعی
#استاد_یزدان_پناه
🌐 به #ضیاءالصالحین بپیوندید
👇
☫ @ziaossalehin ☫