📌 وفات علامه شیخ جعفر کاشف الغطا
🔹 شیخ جعفر کاشف الغطاء، در سال ۱۱۵۴ق در نجف اشرف به دنیا آمد و از همان کودکى به تحصیل علوم دینى پرداخت. در آغاز، مقدمات را نزد پدر آموخت و سپس از محضر بزرگانى مانند شیخ وحید بهبهانى و سید مهدى بحرالعلوم کسب دانش کرد.
🔸 وی سپس به تالیف و تدریس پرداخت و شاگردان فراوانى تربیت نمود و کتب متعددى نگاشت. یکى از کارهاى مهم وى، مقابله با اخباریگرى بود و تلاش مؤثرى در از بین بردن این فتنه انجام داد.
🔹مرحوم میرزا حسین نوری، چنین او را ستایش می کند: «بزرگ بزرگان، شمشیر بران اسلام، استاد پژوهش و تحقیق، آیت عجیب خداوند که عقلها از درک آن قاصرند و زبانها لال، کتاب کشفالغطایش تو را از امری سترگ باخبر میسازد و از مقامی والا در مراتب علوم دینی او، چه اصول باشد و چه فروع آگاه میکند».
🔸این دانشمند بزرگ پس از ۷۴ سال عمر با برکت، در ۲۲ رجب ۱۲۲۸، در نجف اشرف دار فانی را وداع گفت و در مقبرهای که خود در نجف در یکی از حجرههای مدرسه خود آماده کرده بود، دفن شد.
#تقویم_تاریخ
#رجب_۲۲
#کاشف_الغطا
🌺🌺🌺🌺
🕌@ziarat_et
20.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅شرح حدیث زندگی
📍قسمت شانزدهم
🔹شرح حدیث ابتدای درس خارج فقه مقام معظم رهبری (مدظله العالی)
موضوع: مؤمن در سختیها به تلاطم نمیافتد و در برابر بلا صبور است
🗓۱۳۸۳/۰۳/۱۹
#حدیث_زندگی
#کلام_معصوم
باعرض معذرت از مخاطبان بزرگوار یک قسمت از شرح حدیث جامانده بود خدمت شما ارسال شد
🌺🌺🌺🌺
🕌@ziarat_et
🌹 مکاشفه مرحوم آيت الله شمس آبادي دربارة لزوم احترام به أموات
⚜️ آیت الله مبشرکاشانی:
اوائل انقلاب همراه با آيت الله حاج شيخ ابوالفضل خوانساري نجفي در شهر خوانسار در روستاي سنگ شير، منزل پدري مرحوم حجت الاسلام و المسلمين سيّد حسين ميرصانعي مهمان بوديم، مرحوم آيت الله خوانساري فرمودند: من ميخواهم به مزار پدرم (حاج شيخ احمد خوانساري) بروم و فاتحه بخوانم، قبر پدر معظم له در کنار جاده (خيابان) قرار داشت او را همراهي کرديم و بر سر قبر و مزار او رفتيم، هنگام خواندن فاتحه فرمود: بهتر است بنشينيم و فاتحه بخوانيم زيرا سالها قبل به اتفاق آيت الله شمسآبادي(ره) اينجا آمديم تا براي پدرم فاتحه بخوانيم، آيت الله شمس آبادي پدرم را ميشناخت و به او علاقهمند بود، وقتي مشغول خواندن فاتحه شدیم ناگاه آقای شمس آبادی گفت: روی چشم و نشست، پس از خواندن فاتحه گفت: در حال خواندن فاتحه بودم ديدم پدرت (مرحوم حاج شيخ احمد پدر مرحوم آيت الله حاج شيخ ابوالفضل خوانساري) آمد و گفت: حالا که به سراغ من آمدهاي و فاتحه ميخواني بهتر است بنشينيد و نشسته فاتحه بخوانيد، گفتم: حتماً، روي چشم و نشستم. چنانچه به خاطر دارم مرحوم شمس آبادي پاي خود را از نعلين (کفش) خود خارج کرده و با احترام کنار قبر آن مرحوم نشست و مشغول خواندن فاتحه شد.
مرحوم آيت الله حاج شيخ ابوالفضل خوانساري از دوستان صميمي و تنگاتنگ آيت الله شمس آبادي بود و در مورد وي فرمود: آقاي شمس آبادي از نظر معنوي داراي حالات معنوي و مکاشفات کثيره بود.خود آيت الله خوانساري نيز در اواخر عمرش که در منزل بستري بود در حال کشف گاهي بعضی از حضرات معصومين (عليه السلام) را مشاهده ميکرد.
[ناگفته نماند که آيت الله ابوالفضل خوانساري، حدود يک سال در خدمت مرحوم آيت الله سيد علي آقا قاضي تلمّذ نموده بود]
#خاطرات
📚 سردلبران
🌺🌺🌺🌺
🕌@ziarat_et
12.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 دزد آمد خدمت مولا ....
🌺🌺🌺🌺
🕌@ziarat_et
11.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 آداب زیارت امیرالمؤمنین
صلوات الله علیه
🎙 استاد #کاشانی
🌺🌺🌺🌺
🕌@ziarat_et
8.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 این حضرت علی علیهالسلام همه چیز است...
❤️ عشق بازی امام خمینی (ره) با نام امیرالمومنین (علیه السلام)
🌺🌺🌺🌺
🕌@ziarat_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹یار امام زمان کیه؟
🌺🌺🌺🌺
🕌@ziarat_et
💠بشارت به امام زمان علیه السلام در روایات
🌸حضرت باقر علیه السلام:
يَا أَبَا حَمْزَةَ مِنَ الْمَحْتُومِ الَّذِي لَا تَبْدِيلَ لَهُ عِنْدَ اللَّهِ قِيَامُ قَائِمِنَا فَمَنْ شَكَّ فِيمَا أَقُولُ لَقِيَ اللَّهَ سُبْحَانَهُ وَ هُوَ بِهِ كَافِر
«اي ابوحمزه! از جریانـاتی که خداونـد، وقوع آن را حتمی در نظر گرفته، قیـام قـائم ماعلیه السـلام می باشـد؛ پس هر کس درباره آن شـک
کنـد، خداونـد را در حـال کفر ملاقـات می کنـد...»
📚الغیبه للنعمانی، ص۸۶، ح۱۷
🌻|↫#امام_زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف
🌺🌺🌺🌺
🕌@ziarat_et
📖شرح دعای ندبه - فراز چهل و پنجم
بِنَفْسِی أَنْتَ مِنْ مُغَیَّبٍ لَمْ یَخْلُ مِنَّا بِنَفْسِی أَنْتَ مِنْ نَازِحٍ مَا نَزَحَ عَنَّا بِنَفْسِی أَنْتَ أُمْنِیَّهُ شَائِقٍ یَتَمَنَّی مِنْ مُؤْمِنٍ وَ مُؤْمِنَهٍ ذَكَرَا فَحَنَّا بِنَفْسِی أَنْتَ مِنْ عَقِیدِ عِزٍّ لا یُسَامَی، بِنَفْسِی أَنْتَ مِنْ أَثِیلِ مَجْدٍ لا یُجَارَی بِنَفْسِی أَنْتَ مِنْ تِلادِ نِعَمٍ لا تُضَاهَی بِنَفْسِی أَنْتَ مِنْ نَصِیفِ شَرَفٍ لا یُسَاوَی؛
جانم فدایت، تو پنهان شده ای هستی که از میان ما بیرون نیستی، جانم فدایت، تو دوری هستی که از ما دور نیست، جانم فدایت، تو آرزوی هر مشتاقی که آرزو کند، از مردان و زنان مؤمن که تو را یاد کرده، از فراقت ناله کنند، جانم فدایت، تو قرین عزّتی، که کسی بر او برتری نگیرد، جانم فدایت، تو درخت ریشه دار مجدی که هم طرازی نپذیرد، جانم فدایت، تو نعمت دیرینه ای که او را مانندی نیست، جانم فدایت، تو قرین شرفی که وی را برابری نیست.
این فرازهای دعا با وجود آنکه ندبه عاشقانه با امام زمان است، غم فراق حضرت یعقوب نسبت به حضرت یوسف را نیز بیان می کند که فرمود:
«وَ تَوَلَّی عَنْهُمْ وَ قالَ یا أَسَفی عَلی یُوسُفَ وَ ابْیَضَّتْ عَیْناهُ مِنَ الْحُزْنِ فَهُوَ كَظِیمٌ * قالُوا تَاللَّهِ تَفْتَؤُا تَذْكُرُ یُوسُفَ حَتَّی تَكُونَ حَرَضاً أَوْ تَكُونَ مِنَ الْهالِكِینَ* قالَ إِنَّما أَشْكُوا بَثِّی وَ حُزْنِی إِلَی اللَّهِ وَ أَعْلَمُ مِنَ اللَّهِ ما لا تَعْلَمُونَ * یا بَنِیَّ اذْهَبُوا فَتَحَسَّسُوا مِنْ یُوسُفَ وَ أَخِیهِ وَ لا تَیْأَسُوا مِنْ رَوْحِ اللَّهِ إِنَّهُ لا یَیْأَسُ مِنْ رَوْحِ اللَّهِ إِلَّا الْقَوْمُ الْکافِرُونَ؛ یعقوب از فرزندان روی گرداند و گفت: ای دریغا بر یوسف، پس اندوه خود را فرو می خورد (تا آنکه) دو چشمش از اندوه سفید (و نابینا) شد. (فرزندان یعقوب به پدرشان) گفتند: به خدا سوگند تو پیوسته یوسف را یاد می کنی، تا آنکه بیمار و لاغر شوی و (یا مشرف به مرگ و) از بین بروی. (یعقوب) گفت: من ناله (آشکار) وحزن (پنهان) خود را فقط به خدا شکایت می برم و از (عنایت و لطف) خداوند چیزی را می دانم که شما نمی دانید. ای پسرانم! (بار دیگر به مصر) بروید و از یوسف و برادرش جستجو کنید و از رحمت خداوند مأیوس نشوید، حقّ این است که جز گروه کافران، از رحمت خداوندی مأیوس نمی شوند».
در این آیات شریفه و شباهت حضرت مهدی عليهالسلام با حضرت یوسف عليهالسلام نکات قابل طرحی وجود دارد.
کلمه «نزح» به معنی دور بودن، «امنیه» به معنی آرزو، «حنی» به معنی مهربانی، «عقد» به معنی قرین و سرشت، «یسامی از سمو» به معنی برتری، «اثیل» به معنی درخت ریشه دار و «لا یجاری» به معنی همجوار است.
عبارت «تلاد نعم لا تضاهی» یعنی تو نعمتی هستی که رشد مشابهی ندارد و جمله «من نصیف شرف لا یساوی» یعنی تو از آن خاندان عدالت و شرفی هستی که احدی با شما برابری نتواند کرد.
🔹نکته ها
۱. بنابر روایات موجود بسیاری از امور امام زمان عليهالسلام در قرآن درباره انبیا نیز آمده است، برای نمونه:
درباره حضرت موسی عليهالسلام می خوانیم «فخرج منها خائفا یترقب» یعنی حضرت از شهر خارج شد، درحالی که نگران و ترسان بود. (موسی عليهالسلام به خاطر فرار از دستگیری و اعدام که در دربار فرعون طراحی شده بود ) و در انتظار سرنوشت خود بود، حضرت مهدی عليهالسلام نیز اینگونه است.
همچنین برادران حضرت یوسف عليهالسلام با یوسف عليهالسلام گفتگو کردند و از او گندم درخواست کردند؛ ولی او را نشناختند. حضرت مهدی عليهالسلام نیز اینگونه است؛ با اینکه در غیبت به سر می برد، در جامعه حضور دارد، او مردم را می شناسد؛ ولی مردم او را نمی شناسند؛ همانگونه که درباره برادران حضرت یوسف خواندیم: «فعرفهم و هم له منکرون».
۲. ندبه، گریه، سوز و عشق به شناخت نیاز دارد (یعقوب آشنا به یوسف است که از سوز دوری او نابینا می شود).
۳. اهمیّت مصائب، بر محور شخصیّت افراد است. (ظلم به یوسف با ظلم به دیگران تفاوت دارد، یعقوب نام یوسف را می برد نه دو برادر دیگر را).
۴. گریه، غم و اندوه در فراق عزیزان جایز است: «وَ ابْیَضَّتْ عَیْناهُ مِنَ الْحُزْنِ».
۵. تحمّل انسان اندازه دارد و روزی لبریز می شود: «وَ ابْیَضَّتْ عَیْناهُ مِنَ الْحُزْنِ».
۶. فرو بردن خشم، از صفات مردان الهی و کاری شایسته است: «فَهُوَ كَظِیمٌ».
۷. گریه و غم با کظم غیظ و صبر منافاتی ندارد: «فَصَبْرٌ جَمِیلٌ، یا أَسَفی، فَهُوَ كَظِیمٌ».
۸. یوسف ها همواره باید در یادها باشند: «تَفْتَؤُا تَذْكُرُ یُوسُفَ» (اولیای خدا در دعای ندبه، یوسف زمان را صدا می زنند و گریه می کنند).
۹. اگر می خواهید ببینید چقدر کسی را دوست دارید، ببینید چقدر به یاد او هستید: «تَفْتَؤُا تَذْكُرُ یُوسُفَ».