همونطور که قبلا گفتیم بخشی از خونه های وسیع زیست شهر برای کشاورزی خونگی طراحی شده اما توی این بخش از ابزارهای به روز زیادی مثل آبیاری زیرسطحی اتوماتیک استفاده میشه که هم کارکردن باهاش خیلی راحت هست و هم مهمتر اینکه کمترین میزان اتلاف آب رو داره.
ممکنه سوال کنید آب اینهمه کشاورزی در خونه ها از کجا تامین میشه اونم در حالی که کشور ما یک اقلیم خشک هست.
قبلا هم اشاره کردیم که در خونه های زیست شهر دستگاه های تصفیه فاضلاب خاکستری خانگی نصب میشه و با سخاوت هرچه تمام تر این آبها به شبکه فاضلاب شهری ریخته نمیشه چون اصلا شبکه فاضلابی در زیست شهر وجود نداره!!😊
همچنین مخازن بزرگی برای جمع آوری آب باران که متصل به سطوح مسقف هست در خونه ها در نظر گرفته شده که میتونه بخشی از آب مصرفی رو تامین کنه.
ضمن اینکه در اطراف زیست شهرها تا جایی که امکانش باشه پروژه های آبخیزداری انجام میشه که با هزینه های بسیار کم هم جلوی سیلاب رو میگیره و هم به بالا اومدن آبهای زیر زمینی کمک میکنه.
ساکنین زیست شهر میتونن مازاد تولیدات کشاورزی خونگی خودشون رو در درجه اول بین همسایه ها بفروشن یا هبه کنن یا تبادل کنن ☺️ و اگر هم خواستن میتونن توی بازار روز محله که فاصله خیلی کمی با اونها داره اونها رو بفروشن ...
#زیست_شهر
#کشاورزی_خانگی
#معماری_اسلامی
#معماری
#شهرسازی
#اشتغال
یک سوم ایرانیها مستاجرند
فرهیختگان:
🔹طبق گزارش مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰ حدود ۶۸.۳ درصد از ایرانیان مالک مسکن بوده، ۲۳.۲ درصد مستاجر و ۸.۵ درصد نیز در خانههای سازمانی و وقفی و رایگان زندگی میکنند. با احتیاط میتوان گفت ۳۲ درصد از ایرانیان فاقد مسکن ملکی هستند. واژه با احتیاط از این منظر مطرح شد که ۸.۵ درصد از ایرانیان در مسکن رایگان زندگی میکنند. طبق آمارها، خانوارهای دارای مسکن ملکی در سال ۱۳۹۵ حدود ۶۵.۸ درصد بوده که تا پایان سال ۱۴۰۰ افزایش ۲.۵ درصدی داشته است.
@zistshahr
📺 برنامه زنده ثریا با موضوع #زمین و #مسکن
با حضور:
▫️مهدی عسگری🇮🇷
نماینده مردم شریف کرج، فردیس و اشتهارد
▫️عباس جهانبخش
عضو هیات علمی دانشگاه هنر اصفهان
🗓 امشب؛ یکشنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۱
🕚ساعت ۲۳ از شبکه یک سیما
🔻 #شکستن_احتکار_زمین
🔻 عملکرد سوداگرانه بانکها
🔻 تاثیر الگوی ساخت مسکن
در سبک زندگی
#خانه_مولد
#احیای_موات
#خانه_حیاط_دار
#سوداگری_بانک_ها
#آپارتمان_مسکن_نیست
#حق_بهره_برداری_مردم_از_زمین
@zistshahr
بیانیه بیش از ۴۰ تشکل حوزوی در خصوص رسالت های تمدنی دولت اسلامی:
بسم الله الرحمن الرحیم
با توجه به بیانیه گام دوم انقلاب و رسالت تشکیل دولت و جامعه و تمدن اسلامی، بعد از آسیب شناسی عمیق نسبت به برنامه های اجرا شده نظام کارشناسی غربی در کشور در چلّه اول انقلاب، موارد ذیل به عنوان مشکلات اساسی کشور تشخیص داده شد :
▫️۱_ ساخت مجتمعهای مسکونی آپارتمانی ( به عنوان ریشه چالش های بهداشتی فرهنگی و اقتصادی کشور )
▫️ ۲_ گسترش آموزش و پرورش غربی مدرک گرا در ایران
▫️۳_ احتکار زمین و عدم اجرای قانون مترقی احیای موات
▫️۴_ طراحی نهادهای موازی در کنار مساجد توسط شهرداری ها، وزارت بهداشت و ارشاد و ... و نادیده گرفتن زندگی در محله
▫️۵_ محرومیت زدایی و حمایت از مستضعفین بر اساس الگوهای غلطی مانند تسهیلگری (پیشنهاد سازمان ژاپنی جایکا) و توانمندسازی (پیشنهاد بانک جهانی)
▫️۶_ عدم تشکیل شبکه ملی اطلاعات و اشغال شبکه اجتماعی کشور توسط دشمن
▫️۷_ استفاده از پول اعتباری در مبادلات و خلق افسارگسیخته پول توسط بانک ها و استفاده از دلار به عنوان ارز واسط
▫️۸_ عمومی نشدن تجارت و عدم توجه دولت به ساخت بازارهای وقفی و رایگان
لهذا برای مواجهه صحیح با آسیب های فوق الذکر ، تغییر بنیادین در نظام کارشناسی کشور توسط ریاست محترم جمهور و همه دلسوزان انقلاب اسلامی یک ضرورت است.
در بیانیه های بعدی درباره نقشه اصلاح سازمان برنامه و بودجه و نظام کارشناسی کشور ، مباحث بیشتری را مطرح خواهیم نمود.
۹ دی ۱۴۰۱
✍️تشکل حوزوی «جهاد تبیین»
✍️مدرسه تمدنی «بینات» ( مشهد)
✍️اندیشکده «تمدن نوین اسلامی»
✍️موسسه فرهنگی دین فطری(مشهد)
✍️جبهه انقلاب اسلامی در فضای مجازی(مشهد)
✍️تشکل «طور سینا»
✍️ستاد حوزوی إحیاء فریضتین
✍️پژوهشکده «سبک زندگی شیعی»
✍️موسسه «فرهنگ اسلامی»
✍️اندیشکده حکمرانی «معراج»
✍️گروه آموزشی «شاکران»
✍️موسسه فرهنگی هنری «الامام المامون» عجل الله تعالی فرجه الشریف
✍️تشکل حوزوی «سعداء قم»
✍️موسسه «تمدن مهدوی»
✍️کانون «امام رئوف» علیه السلام
✍️موسسه «صهیونیست شناسی»
✍️مرکز تحقیقاتیِ تمدن اسلامی «طاها»
✍️مجموعه آموزشی «رایحه سیب»
✍️مجموعه «سفره تندرستی»
✍️کانون سلامت «محیا»
✍️کانون فرهنگی «ترنم»
✍️موسسه «رویش مهدوی»
✍️تشکل طلبگی «قیام»
✍️موسسه قرآنی «طاووس اهل الجنة»
✍️دارالشفاء «حضرت نرجس خاتون»علیها سلام
✍️گروه جهادی «شهید علی تمام زاده»
✍️اندیشکده «برکت»
✍️مؤسسه «طب الأئمه»علیهم السلام
✍️ستاد احیای طب اسلامی در کشور
✍️موسسه «بلد طیب»
✍️مجموعه «محبین آل یاسین» علیهم السلام
✍️موسسه «برکت» بوشهر و فارس
✍️موسسه «سبک زندگی برتر» ملایر
✍️موسسه «ریحانه النبی» علیهماالسلام
✍️قرار گاه سلامت «جواد الائمه» علیه السلام
✍️گروه فرهنگی «شهیده زینب کمایی»
✍️موسسه «اصحاب الیمین»
✍️آموزشگاه آزاد «رحیق»
@ZISTSHAHR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
😳😳😳😔😔😔 هیچ حرفی نداریم ...
@ZISTSHAHR
🔸مدل جدید در حوزه طرح نهضت ملی مسکن واگذاری زمین و احداث واحدهای یک طبقه است که به الگوی ایرانی اسلامی نزدیکتر است.
🔹دکتر بذرپاش گفت: واگذاری زمین و احداث واحدهای یک طبقه را در دستور کار قرار دادیم و در همهی شهرها آغاز کردیم.
وزیر راه وشهرسازی با اشاره به الصاق وام بانکی به زمین گفت: در فاز اول شهرهای زیر ۵۰ هزار نفر انجام شده و در روزهای آینده واگذاری زمین آغاز میشود که زمینها آماده و تحویل آغاز میشود.
@ZISTSHAHR
آغاز ساخت ۱۰۰ هزار خانه یک طبقه در ۱۱ شهر جدید
مدیر عامل شرکت شهرهای جدید:
🔹عملیات اجرایی ساخت ۱۰۰ هزار خانه یک طبقه حیاطدار با توجه ویژه به سبک ایرانی- اسلامی در ۱۱ شهر جدید آغاز شده است.
🔹خانهها در زمینهای ۲۵۰ و ۳۰۰ متری با زیربنای ۷۵ متری ساخته میشود که قابلیت توسعه تا ۱۳۰ متر هم دارد.
🔹این خانهها در شهرهای مجلسی استان اصفهان، گلمان آذربایجان غربی، مهاجران و امیر کبیر استان مرکزی، ایوانکی تهران، رامین و شیرین شهر خوزستان، رامشار سیستان و بلوچستان، علوی هرمزگان، عالیشهر بوشهر و بینالود خراسان رضوی ساخته خواهند شد.
tn.ai/2832253
@Zistshahr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یک طرح خلاقانه برای مدرسه
@zistshahr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
با چند روش ساده میشه تنظیم گری بازار مسکن رو با سیاست های مالی انجام داد و وضعیت رو خیلی بهتر از شرایط فعلی کرد (البته به عنوان درمان موقت نه اساسی)
@zistshahr
صدا ۰۰۲.m4a
11.22M
بیانات صریح امام جمعه پردیسان قم در نقد چند بُعدی مسکن آپارتمانی و گلایه از توقف ویلایی سازی در شهر قم در نماز جمعه پردیسان، مورخ ۱۴۰۱/۱۰/۹
@zistshahr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
الان داره تو شهر قم برف میاد، خواستم یه فیلم از زیبایی برف بگیرم، هرچی تلاش کردم تو این ساختمانی که هستم از اتاقهای مختلف یه زاویه خوب برای گرفتن فیلم پیدا کنم، پیدا نشد ...
بعد به این نتیجه رسیدم اتفاقا نباید دنبال زاویه خوب باشم، باید با واقعیت رو به رو بشیم، نباید سر خودمون کلاه بذاریم، ما بین این غولهای سربه فلک کشیده زندانی شدیم!
صبح پیدا شده اما آسمان پیدا نیست!!!
@zistshahr
📣ساخت ۲۳ هزار و ۶۰۰ واحد مسکن ویلایی
مدیرکل راه و شهرسازی استان یزد:
🔸از آغاز عملیات اجرایی ۲۳ هزار و ۶۰۰ واحد مسکن ویلایی با عنوان "پردیس زندگی" ۲۲ دیماه با حضور رییس جمهور در استان خبر داد.
🔸این واحدها دارای یک طبقه حیاط دار و به صورت سه خوابه در شهر یزد به متراژ ۲۴۰ و در سایر شهرستان ها ۲۵۰ متر خواهد بود؛ ساخت واحدها تا مرحله سفت کاری انجام شده و جهت تکمیل در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.
#زیست_شهر_مولد
@ZISTSHAHR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
میگن آپارتمان سازی هزینه ها رو کم میکنه! در حالی که اتفاقا هزینه ساخت آپارتمان از خونه یک طبقه بیشتر هست!
میگن خب وقتی زمین نیست چاره ای نیست! اما میدونید الان چند درصد از کشورمون بارگذاری جمعیتی شده؟؟
این کلیپ رو ببینید.
@ZISTSHAHR
✳️مافیا، چگونه از آپارتمان سازی سود می برد؟
🔻این متن توسط یکی از مهندسین اصلی طراح مسکن ملی در شهر قم نوشته شده است، ایشان در این متن از پشت پرده گران کردن واحدهای مسکن ملی توسط مافیای آپارتمان سازی پرده برداشته است:
🔸در همه جای دنیا که زمین کافی وجود داشته است، همیشه اولویت با مسکن ویلایی بوده و مسکن آپارتمانی به عنوان یک راه حل نهایی در صورت نبودن زمین کافی در شهرهای مختلف دنیا انتخاب می شود.
🔹 در ابتدای شروع طرح نهضت ملی مسکن در قم، زمینی به وسعت 560 هکتار جهت این امر اختصاص داده شد و طراحی این زمین ابتدا به صورت آپارتمانی آغاز شد. پس از آنکه دلسوزان و عقلای شهر قم متوجه چنین طر حی شدند، به آن عکس العمل نشان دادند که سبب شد طی نشستی در تاریخ 28/07/1401 که مشاور رئیس جمهور، استاندار و معاون وزیر حضور داشتند، مصوب گردد که زمین ها به صورت ویلایی بنا گردند.
🔹 ولی پس از طی سه ماه از این مصوبه، هیچگونه تحرکی از سمت مدیران استان و وزارتخانه و نمایندگان محترم شهر قم جهت عملی کردن آن صورت نگرفت
🔸 اینجانب به عنوان یک شخص مطلع که از روز اول طراحی این پروژه تا این لحظه جزء نفرات حاضر در جلسات بوده ام به عرض عموم مردم میرسانم که متاسفانه و متاسفانه مسئولان در این زمینه صادق نبوده و هیچگاه به دنبال اجرای ویلایی پروژه نبوده اند. به طوری که در آخرین جلسه ای که با حضور مسئولان مرتبط در تاریخ 18 دی ماه سال 1401 برگزار شد، مسئولین مرتبط بیان کردند که بایستی در اسرع وقت (یعنی حدود ده روز آینده)اجرای پروژه به صورت آپارتمانی آغاز گردد، چرا که پس از آغاز دیگر فرصتی برای اعتراض باقی نخواهد بود.
🔹در صورتی که سازه به صورت آپارتمانی ساخته شود، طبق هزینه های ساخت فعلی، هزینه ساخت هر متر مربع آپارتمان 7 میلیون تومان می باشد که با احتساب هزینه ساخت مشاعات از جمله، پارکینگ و پله و آسانسور و لحاظ کردن طبقه پیلوت، هزینه ساخت هر متر مربع آپارتمان 9 میلیون تومان تخمین زده می شود. در صورتی که یک آپارتمان 90 متری به هر نفر تعلق بگیرد، آن شخص بایستی 810 میلیون تومان هزینه پرداخت کند.
🔸از آنجا 400 میلیون تومان آن به صورت وام خواهد بود، این شخص بایستی 410 میلیون تومان به صورت نقد واریز کند. با توجه به اینکه چنین رقم برای بسیار از کسانی که مسکن ندارند، رقم قابل ملاحظه ای می باشد، لذا اقدام به فروش فیش مسکن خویش به مبالغ بسیار ناچیز (در حدود 20 تا 40 میلیون) می نمایند. این امر سبب می گردد که هم پروژه به دلیل عدم تامین نقدینگی از سوی مردم دچار توقف گردد و هم به دلیل فروش فیش مسکن، طبقه پایین جامعه که هدف اصلی این پروژه هستند، صاحب مسکن نشوند، و در نهایت که این مسکن حداقل سه سال طول می کشد تا به افراد تحویل گردد که این زمان طولانی نیز سبب بروز نارضایتی های زیادی خواهد شد.
🔸حال فرض کنید که زمین ها به صورت قطعه 250 متری با 135 متر بنا و 115 حیاط به صورت یک طبقه ویلایی ساخته شوند. در این صورت هزینه ساخت هر متربع از زمین 7 میلیون تومان خواهد بود و هیچگونه هزینه مشاعات از جمله هزینه پیلوت، آسانسور ، پله و پارکینگ نخواهد داشت.
🔹ضمنا زمانی که خانه به صورت ویلایی ساخته می شود نیاز نیست که خانه به صورت کامل ساخته و تحویل شود، بلکه فقط با استفاده از وام 400 میلیونی می توان به سادگی اسکلت یک خانه 135 متری را به اتما م رسانده و اسکلت آن را به افراد تحویل داد و هر کس بر اساس توان مالی خویش به مرور آن را تکمیل می نماید، چرا که هزینه هر متر مربع اسکلت به همراه هزینه طراحی و انشعابات در حال حاضر کمتر از سه میلیون تومان است.
🔹 لذا در این نوع ساخت، همه افراد فقط کافی است که برای وام 400 میلیون خود ضامن تامین کنند و نیازی به پرداخت هیچگونه وجه نقدی به دولت نیست. این نوع ساخت سبب می شود تا دولت در زمینه ساخت،مسکن کمتر درگیر گردد، چرا که طراحی مسکن و ساخت اسکلت آن در چنین مقیاسی مجموعا کمتر از 6 ماه زمان می برد.
🔹سوال این است که چرا با ساخت ویلایی مخالفت می شود. علت این امر را می توان در سود های آشکار و پنهانی دید که در ساخت آپارتمانی وجود دارد.
🔹 ساخت آپارتمانی در این قسمت شهر سبب می گردد که ارزش زمین حفظ گردد و دلالان زمین همچنان طیف تعیین کننده قیمت ملک در شهر قم باشند. همچنین، شرکت های ساخت و نصب آسانسور، شرکت های ساخت و نصب تجهیزات آتش نشانی، شرکت های پیمانکار ساختمان، طرحان سازه و معماری و ... ذینفعان بعدی از ساخت آپارتمانی هستند. لذا این طیف که از قضا طیفی اصلی در تصمیم گیری ها هستند هیچگاه اجازه ساخت مسکن ویلایی را نخواهند داد، همچنان که تا این لحظه کوچکترین حرکتی در این زمینه نکرده اند. البته این طیف برای عدم ساخت ویلایی به هزینه های زیرساخت اشاره می کند که برای ساختمان ویلایی حدود دو برابر هزینه ساخت آپارتمانی است.
@zistshahr
گزارش اجمالی ملاقات با آیت الله اراکی (دام ظله):
امروز عصر در منزل آیت الله اراکی جلسه نسبتا مبسوطی با ایشان داشتم و ضمن ارائه یک فایل تفصیلی، نگرانی خود را از برخی تحولات شهرسازی تهران و همچنین برخی اشتباهات وزارت راه و شهرسازی (نظیر توقف ویلایی سازی در شهر قم) خدمتشان عرض کردم.
ایشان ضمن تایید عرایض حقیر به مسئول دفترشان فرمودند پیگیر دو جلسه مجزا شوند؛ یک جلسه با آقایان ذوالنور و امیرآبادی (نمایندگان محترم قم) و یک جلسه هم با وزیر محترم راه و شهرسازی. قرار شد وزیر راه را دعوت کنند تا برای جلسه با ایشان بیایند قم.
انشاالله که این جلسات محقق شود و مفید واقع شود.
تردید داشتم که خبر این جلسه را عمومی اعلام کنم یا خیر؛ ولی تصمیم گرفتم اعلام کنم تا دوستان بدانند که در حوزه علمیه، بحمدالله هستند علمایی که نسبت به وقایع اطرافشان مسئولیت پذیر هستند و علاوه بر فعالیتهای علمی، نقش اجتماعی خود را نیز به خوبی ایفا می کنند.
لازم به ذکر است که آیت الله اراکی، قبلا نیز با ورود به مسائل شهرسازی، درس خارج فقه نظام عمران شهری را دائر کرده بودند (حد فاصل سالهای ۹۳ تا ۹۵ در مدرسه دارالشفاء قم) که آن درس منحصر به فرد هم برکات زیادی داشت.
اگر امثال ایشان که این چنین احساس مسئولیت می کنند و به چنین موضوعاتی ورود جدی می کنند بیشتر شود جای امیدواری برای اصلاح وضع موجود و اصلاح برخی سیاستهای سکولار وجود دارد. امید است سایر اساتید محترم حوزه های علمیه نیز به احسن وجه متوجه عمق خطر سکولاریسم در نظام علمی و اجرایی کشور باشند.
محمدمنان رئیسی، شامگاه ۲۵ دی ماه ۱۴۰۱
@ZISTSHAHR
🏢 ارتفاع سازی، توسعه ی عمودی شهرها و شروع مشکلات زندگی !
اگر شیوه و شکل شهرسازی و معماری همین چندی قبل کشور خودمان را تصور کنیم، می بینیم مثلاً در هر کوچه، بیست، سی، خانه ی یک طبقه یا نهایتاً دو طبقه وجود داشته و جمعاً در آن کوچه، سی تا چهل خانوار زندگی می کردند.
هر چه جلوتر رفتیم با ارتفاع سازی، جمعیت کوچه را به طور تصاعدی و متمرکز بالا بردیم. کوچه ای که تا دیروز بیست خانه داشت و سی، چهل خانواده در آن زندگی می کردند، الان هر خانه به یک آپارتمان بیست واحدی تبدیل شده. در این مثال، کوچه از ٣٠ خانوار به ٣٠٠ خانوار رسیده. کوچه نماینده ی شهری است که همه یا اکثر کوچه ها و محلاتش چنین شکلی پیدا کرده است. تجمیع تصاعدی و متمرکز جمعیت!
کوچه ها همان کوچه های ده متری! اما با افزایشِ جمعیّت کوچه، وسایل نقلیه ی (موتور و ماشین و..) مورد استفاده افراد آن محله افزایش پیدا کرده. خیابان ها و محلّه هایی که ظرفیّت عبور و مرور وسایل نقلیه دیروز را داشت و برای آن میزان وسایل بهینه بود، حالا قرارست به سبب تراکم جمعیّتی، چند برابر ماشین و موتور در آن تردد کنند! با ارتفاع سازی و حذف حیاط خانه ها و حذف پوشش های گیاهی و افزایش وسایل نقلیه، آلودگی هوا هم به مشکل ترافیک و تراکم جمعیت اضافه شده است!
مردمِ این محلّه، در گذشته، به دلیل بهره مندی از فضای نسبتاً وسیع و بهره مندی از حیاط و باغچه، اگر فعالیت های تولیدی، شغل اصلیشان نبود، حداقل بخشی از زندگی خود را به فعاليت هاي تولیدی اختصاص می دادند، هرچند قبل تر از آن، تمام وقت و اصلاً شغل تمام وقت آن ها، تولیدی بود! با آپارتمان نشینی و حذف حیاط و باغ و باغچه شغل های تولیدی هم کنار می روند و مصرف گرایی بهینه می شود !
با حذف محیط هایی مثل حیاط و باغ و باغچه و کوچک شدن مساحت خانه و حذف فضاهای مناسب کار، محیط کار از خانه و خانواده جدا می شود و بین خانه و کار فاصله می افتد. با تفکیک محیط کار از محل سکونت، شاهد افزایش شدید رفت و آمدها و در نتیجه افزایش ترافیک، آلودگی و... هستیم. به تهران و کلانشهر ها نگاه کنید! غالب افراد از خانه تا محل کارشان باید یک ساعت در مسیر باشند!
با توجه به حذف حیاط از خانه ها و آپارتمان نشینی، غیر از تفکیک محل کار از سکونت، محل تفریح هم از محل خانه جدا می شود!
با این آپارتمان ها و قفس های هفتاد هشتاد متری، دیگر فرزند آوری، صله رحم و رعایت ارزش های اخلاقی چون حیا و عفّت هم بهینه نیستند!
این ها تنها بخشی از مشکلات ارتفاع سازی و توسعه عمودی شهرها و حذف حیاط از خانه هاست. چه بسا به خاطر همین مفاسد و آسیب های فراوانِ ارتفاع سازی است که در روایات بر آن فسق اطلاق کرده اند: إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ وَکَّلَ مَلَکاً بِالْبِنَاءِ یَقُولُ لِمَنْ رَفَعَ سَقْفاً فَوْقَ ثَمَانِیَةِ أَذْرُعٍ أَیْنَ تُرِیدُ یَا فَاسِقُ. (١) (خداوند عزّوجل فرشته ای را مقرر فرمودند که هر کس سقفی بیش از هفت ذراع بنا می کند خطاب به او می گوید: ای فاسق! چه کار می کنی؟). إِذَا بَنَی الرَّجُلُ فَوْقَ ثَمَانِیَةِ أَذْرُعٍ نُودِیَ: یَا أَفْسَقَ الْفَاسِقِینَ أَیْنَ تُرِیدُ (٢).
١- کافی (ط - الاسلامیة) ج۶ ص۵٢٨
٢- محاسن برقی، ج٢، ص۶٠٨
حجت الاسلام مهران فر
دوشنبه ۶ تیرماه، بعد از نماز عصر
شهر مقدس قم
@ZISTSHAHR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❓اعتراض حجت الاسلام رضا عزت زمانی (معاون فرهنگی سازمان تبلیغات ) به روند ساخت آپارتمان در کشور و شهرهای مذهبی
#نه_به_آپارتمان
@ZISTSHAHR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آپارتمان؛ مانعی جدّی بر سر راه تحقق تمدن اسلامی
🖥 گزارش 《سیما نیوز》از مضرات "آپارتمان" و فوائد "دار واسعه":
🔶 معیار و ملاک اصلی تعالیم انبیاء در ساخت مسکن چیست❓
♻️ برخی از مضرات آپارتمان:
1️⃣ حداقلی شدن صله رحم و مهمانی ها.
2️⃣ ضیق شدن محیط بازی کودکان (و در نتیجه: چالش در شخصیت کودکان و نسل آینده)
♻️ برخی از فوائد دار واسعه (خانه وسیع حیاط دار):
1️⃣ افزایش تولید برخی اقلام مصرفی خانواده. (سبزی، میوه، مرغ و تخم مرغ و...)
2️⃣ کاهش تولید زباله و پسماند = کاهش هزینه های شهری.
3️⃣ خنک تر شدن + مطبوع تر شدنِ فضای اطراف خانه. (با کاشت درختان)
4️⃣ ایجاد آرامش و کاهش عصبانیت ها (با کاشت ریاحین و گیاهان معطر)
تبدیل خانه به مرکز تولید ارزش افزوده ... قالی و پوشاک و ترشیجات و شیرینی جات و انواع مصنوعات و صنایع دستی و مواد غذایی تبدیلی
⛔️ مانع اصلیِ ساخت دار واسعه:
احتکار زمین توسط برخی نهادها... و منفعت طلبی شهرداریها از تراکم و نفوذ در محیط زیست و منابع طبیعی و منفعت طلبی کلان پیمانکاران آپارتمان ساز...
✅ راهکار اصلی:
اجرای قانون مترقّی احیاء موات (رایگان کردن زمین و...) و آزاد شدن زمین ها به نفع ملت
@zistshahr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
با #حبس زمین هایی که متعلق به همه مردم هست، #فاجعه فعلی در زمین مسکن رو ایجاد کردند و این فاجعه روز به روز داره بدتر میشه...
طبق آمارها به طور متوسط اگر کسی بخواد خونه دار بشه باید 67 سال پس انداز کنه تا بتونه یه خونه بخره!
اونوقت راه حلی که ارائه میشه به نظر شما چی هست؟
شهرداری تهران برای شما راه حل ارائه کردند!
خرید متری خانه!! وقتی شما پول خرید خونه رو به شکل کامل ندارید برید و در #بورس، 5 متر مربع خونه بخرید و سال بعد 5 متر دیگه بخرید و ...
تا بالاخره خونه دار بشید!!!
آقایان، زمین رو آزاد کنید تا کمر سوداگران و دلالان زمین و مسکن یکبار برای همیشه شکسته بشه و مردم از این وضعیت فلاکت بار نجات پیدا کنند، این کار رو بکنید قبل از این که ....
@ZISTSHAHR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ مطالبه ویلایی سازی مسکن ملی در قم ادامه دارد.
🔹 آیا مسوولین استان خواست و توان مقابله با ترويج سبک زندگی غربی در قلب تپنده تشیع را دارند یا فقط به شعارهای انقلابی اکتفاء کرده اند!؟
🔹 مسکن ویلایی مطالبه مردم انقلابی قم از مسوولین و نماینده های شهر است و این آزمونی بزرگ برای آنهاست...
#مسکن_ویلایی #مطالبه_گری
#مسوول_انقلابی
@ZISTSHAHR
49.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بیانات مهم آیت الله اراکی پیش از درس خارج در مورد #معماری و شهرسازی
مورخه 1401/10/26
@ZISTSHAHR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بیماری #سارسلیته نتیجه شوم آپارتمان نشینی😔
@ZISTSHAHR
🔴 پاسخ جمعی از اساتید دانشگاه به اظهارات غیرکارشناسی رئیس شورای شهر تهران
🔉 آقای چمران رئیس شورای شهر تهران امروز بیان کردند : اینکه چقدر ساختمانهای بلند جلوی باد را میگیرد یا نه؟ و اینکه آیا اساسا این حرف علمی است یا نه را نمی دانیم. هر چند که من فکر میکنم این مسئله چندان تاثیری ندارد!
🗞 در این جوابیه آمده است:
◼️ ١- در داخل و خارج از کشور، پژوهش های متعددی در اثبات تأثیر ساختمان های بلند بر جریان باد انجام شده است. از باب مشت نمونه ی خروار، یکی از این پژوهش ها، تحقیق پیوستی ٢۴٩ صفحه ای معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران است که حضرتعالی را به مطالعه و بررسی این مقالاتی که با هزینه های فراوان تدوين شده دعوت می نماییم!
◼️ ٢- رسول خدا (ص) فرمودند: یکی از حقوق همسایه اینست که خانه ات را بلندتر از خانه او نساز كه جلوى جريان هوا را بر او بگيري؛ مگر آنكه خودش اجازه دهد(مسكّن الفؤاد، ص ١٠٥)؛ امام صادق (ع) فرموند:خداوند عزّوجل فرشته ای را مقرر فرمودند که هر کس سقفی بیش از هشت ذراع (حدود ۴ متر) بنا می کند خطاب به او می گوید: ای فاسق! چه کار می کنی؟)(کافی،ج۶، ص۵٢٨)؛ عمل به این گونه توصیه های معصومین (ع) که راهنمای بشریت در طول تاریخ در تمام شئون زندگی بشری بوده و هستند در سیاست گذاری های شهر تهران چه جایگاهی دارد؟
◼️ ٣- امروز بر کسی پوشیده نیست اتخاذ سیاست تراکم فروشی،ارتفاع سازی و آپارتمان نشینی منجر به کاهش جریان باد، انباشت آلاینده ها، ترافیک، ازدحام و تمرکز جمعیتی، آلودگی هوا و ده ها مشکلات جسمی، روانی و اخلاقی شده است. به فرموده رهبری آمارهایی که تن انسان را می لرزاند گویای آینده ی جمعیتی هولناک است؛ آپارتمان، این قفس های کوچک، یکی از بزرگترین موانع اطاعت از حکم واجب و حکومتی رهبری مبنی بر فرزند آوریِ متعدد است.
⚫️ در پایان، شما برادر خداترس و انقلابی را توصیه می کنیم تا با توقف ارتفاع سازی و تراکم فروشی و سایر اقدامات و سیاست گذاری های مشابه، بیش از این موجب حقّ الناس نشوید که روز حساب و کتاب نزدیک است و سخت!
#نشرحداکثری
@zistshahr