انتشارات زحل
📺 #جمعه_های_قرآنی (پنجاه و سومین برنامه)
🔸قَالَا رَبَّنَا إِنَّنَا نَخَافُ أَنْ يَفْرُطَ عَلَيْنَا أَوْ أَنْ يَطْغَىٰ ﴿٤٥﴾قَالَ لَا تَخَافَا ۖ إِنَّنِي مَعَكُمَا أَسْمَعُ وَأَرَىٰ ﴿٤٦﴾
🔹گفتند: پروردگارا! ما می ترسیم که [پیش از دعوت کردنش به حق] با سخت گیری و شکنجه بر [ضد] ما پیشی گیرد یا بر سرکشی خود بیفزاید. (۴۵) خدا فرمود: نترسید که من بی تردید با شما هستم [سخن او و شما را] می شنوم و [اعمالتان را] می بینم. (۴۶)
▫️ سوره مبارکه طه
❇️توضیحاتی از دکتر محمد جاودان
🔻عوضین مغربی( ۱۹۲۱-۱۹۹۲م.) از اولین و معدود اساتید مصری است که پیش از انقلاب برای تلاوت به ایران سفر کرده است. او در سال ۱۳۵۲، به همراه مبتهل و قاری شهیر مصری استاد سید نقشبندی، تلاوت های متعددی در ایران اجرا کرده است. باوجوداین، یکی از قراء کمتر شناخته مصر در ایران است. او البته در مصر به یمن پذیرش در آزمون رادیو مصر از قاریان اذاعه شد و در نتیجه به شهرت بالایی در موطن خود دست یافت.
🔻اما اتفاقاتی سبب شد در رادیو ممنوع القرائت شود. ماجرا از این قرار بود که در پی دعوت به قرائت در مجلس بزرگداشت پدر ملک فاروق، تصویر او از قرائت در این محفل در جراید مصری انتشار یافت. اما اندکی بعد، حکومت ملک فاروق در پی انقلاب ۱۹۵۲ در مصر، سقوط کرد و تصویر یادشده دستاویزی شد تا استاد از تلاوت در رادیو منع شود. متاسفانه این ممنوعیت تا اواخر عمر این استاد ادامه داشت و بنابراین فرصت زیادی برای ضبط تلاوتهای او از میان رفت. صدای بم نیرومند و تحریر پذیر و ادای واضح و فصیح از ویژگی های تلاوت اوست.
🔻در تلاوت از سبک مصطفی اسماعیل الهام گرفته است. بنابر این تا حدی تنوع مقامی او را در قرائت به کار می گیرد. اما این الهامگیری سبب نشده است که او یکسره مقلد مصطفی باشد. لذا تلاوت او مستقل و ممتاز از مصطفی اسماعیل است.
محمد بدر حسین نیز مقلد مصطفی است و در عین حال تلاوت او ممتاز و مستقل و با ابداعات خاص خود همراه است.
🔻این به عکس تقلیدهای برخی از قاریان ایرانی ماست که معمولا از تلفیق تقلید و ابداع سبک نوی عرضه نمیکنند و ای بسا قرائتشان در قرائت مقلَد محو میشود.
🔻استاد شاهمیوه در کانال تلگرامی خود با عتوان مهارتهای تنغیمی در مورد شباهتها و تفاوتهای او و مصطفی اسماعیل چنین توضیح میدهد
«هرچند وی در اصل مقلد مرحوم مصطفی اسماعیل بوده امابه دو دلیل تلاوت وی تا حدی متفاوت میباشد :
دلیل اول : تفاوتهای آشکاری که بین اصوات این دوقاری وجود دارد، ازجمله: حجم وقدرت بالاتر نسبت به مصطفی اسماعیل، رنگ صوتی خاص وی وتعلق آن به حوزه اصوات باس درمقایسه با صدای باریتون مصطفی، وسعت بسیار کمتر صدای عوضین ونهایتا چالاکی، انعطاف و تکنیک های صوتی بسیار کمتر نسبت به مصطفی اسماعیلِ؛
دلیل دوم: ارایه ردیفها وجملات لحنی، قفلات وتحریرهای کم تنوعتر و محدودتر نسبت به سبک مصطفی اسماعیل وحذف وجابجایی برخی ردیفهای ایشان که ناشی از همان محدودیتها و ویژگیهای صوتی یادشده است.»
اکنون تلاوت زیبای مغربی را از سوره مبارکه طه می شنویم که در ایران اجرا شده است. تلاوة عطرة و سماعا طیبا.
👇👇
🎼 به پیوست فایل کامل
#جمعه_های_قرآنی
#عوضین_مغربی
#محمد_جاودان
#انتشارات_زحل
#در_آسمان_اندیشه_با_زحل
✨باما همراه باشید✨
🪐انتشارات زحل🪐
⏮ایتا
@zohalpublications
⏮تلگرام
@zohalpub
🌐 وب سایت
http://zohalpub.com
انتشارات زحل
📺 #جمعه_های_قرآنی (پنجاه و چهارمین برنامه)
🔸كَذَّبَتْ ثَمُودُ بِطَغْوَاهَا ﴿١١﴾ إِذِ انْبَعَثَ أَشْقَاهَا ﴿١٢﴾ فَقَالَ لَهُمْ رَسُولُ اللَّهِ نَاقَةَ اللَّهِ وَسُقْيَاهَا ﴿١٣﴾
🔹قوم ثمود به سبب سرکشی و طغیانش [پیامبرشان را] تکذیب کرد، (۱۱) زمانی که بدبخت ترینشان به پا خاست. (۱۲)پس فرستاده خدا به آنان گفت: ناقه خدا و آبشخورش را [واگذارید] (۱۳)
▫️ سوره مبارکه شمس
❇️توضیحاتی از دکتر محمد جاودان
🔻عبد العزیز عکاشه ( ۱۹۴۸-۲۰۱۳م.) در خاندانی قرآنی نشو و نما یافت. پدر و پدربزرگش قاری و امام مسجد زادگاهشان بودند و طبیعی بود که این فرزند خوشقریحه را نیز در این راه پرورش دهند. او از چهار سالگی فراگیری قرآن را آغاز کرد و تا نه سالگی به حفظ آن توفیق یافت. نزد اساتید فن تجوید و قرائت شاگردی کرد و در نوجوانی قاری مشهوری در دیار خود شد.
به توصیه برخی اساتید به قاهره سفر کرد و در آن مقیم شد. او مسیر قرائت را، نخست، در یکی از مساجد محلات قاهره بهعنوان مؤذن و سپس امام آن آغاز کرد اما بعداً به ارتش پیوست و از ارتش هم پس از هفت سال جدا شد و وقت خود را وقف امر قرائت کرد.
🔻بهسبب صوت گیرا و سبک زیبایی که داشت مخاطبان بسیاری یافت که متقاضی قرائت وی بودند. در برخی محافل با آنکه بسیار جوان بود همراه بزرگانی چون عبدالباسط، علی البنا و خلیل الحصری تلاوت میکرد. در یکی از این محافل هنگامی که مشغول قرائت بود و استاد حصری وارد مجلس شد از ابهت و جایگاه حصری متأثر و قرائتش را ناگهان بهپایان برد. حصری از او پرسید چرا چنین کردی و او در پاسخ گفت چگونه ادامه میدادم در حالی که شما در جلسه حضور یافتید. اما حصری او را تشجیع کرد که نه از من ونه از هیچ قاری دیگری هراسی بهخود راه مده و هم او را تشویق و تحسین کرد که قاری بسیار خوبی است و صدایش او را شگفتزده کرده است. حصری آنگاه به او گفت که در نوبت دیگری که در محفل مشترکی هستند، تمام وقت اختصاصی او را نیز قرائت کند.
🔻عکاشه در آزمون اذاعه قرآن نیز موفق شد و از طریق قرائت در آن شهرتش در تمام مصر و بیرون از آن فراگیر شد. لذا به کشورهای مختلف برای قرائت یا داوری مسابقات بینالمللی سفر کرد. همچنین سه نوبت به ایران سفر کرد، هم برای قرائت و هم برای داوری مسابقات قرآن.
قرائتش در مجموع رنگوبوی ویژه خود را دارد و بنابراین میتوان گفت صاحب سبک اختصاصی خود است. شاید سبکی تلفیقی در مکتب و مدرسه شرقیه مصر.
🔻صدای دورگه نسبتا بمی دارد که از حلاوتی ویژه برخوردار است و معمولا بنیان تلاوت بر پرده پایین و متوسط استوار است و در پرده اوج یا جواب الجواب تلاوت نمیکند اما حجم و قدرت صدای بالایی دارد. انعطاف و توان تحریری بالایی در صدای وی وجود دارد. البته قاری پرنفسی نیست و لذا قرائت فرازهای طولانی در دستورکارش قرار ندارد.
🔻از مقامات و الحان مختلف در قرائت بهره میگیرد و تغییرهای آنی و مدام در آنها از ویژگیهای سبک وی است.
در این صبح آدینه تلاوت زیبای او را از سور یس، بلد، شمس و علق استماع می کنیم. سماعا طیبا.
👇👇
🎼 به پیوست فایل کامل
#جمعه_های_قرآنی
#عبدالعزیز_عکاشه
#محمد_جاودان
#انتشارات_زحل
#در_آسمان_اندیشه_با_زحل
✨باما همراه باشید✨
🪐انتشارات زحل🪐
⏮ایتا
@zohalpublications
⏮تلگرام
@zohalpub
🌐 وب سایت
http://zohalpub.com
امام حسين عليهالسلام:
اَنَا قتيلُ العَبْرَةِ، لايَذكُرُني مؤمنٌ اِلاّ بكي. من کشته اشک و گریهام، هیچ مؤمنی نیست که مرا یاد کند جز اینکه (به ياد مصيبتهای من) اشک او جاری میگردد. (بحار، ج ٤٤، ص ٢٧٩)
◾️فرا رسیدن اربعین حسینی(ع) تسلیت باد.
✨باما همراه باشید✨
انتشارات زحل
⏮ ایتا
@zohalpublications
⏮تلگرام
@zohalpub
🌐https://zohalpub.com
انتشارات زحل
📺 #جمعه_های_قرآنی (پنجاه و پنجمین برنامه)
🔸فَجَاءَتْهُ إِحْدَاهُمَا تَمْشِي عَلَى اسْتِحْيَاءٍ قَالَتْ إِنَّ أَبِي يَدْعُوكَ لِيَجْزِيَكَ أَجْرَ مَا سَقَيْتَ لَنَا ۚ فَلَمَّا جَاءَهُ وَقَصَّ عَلَيْهِ الْقَصَصَ قَالَ لَا تَخَفْ ۖ نَجَوْتَ مِنَ الْقَوْمِ الظَّالِمِينَ ﴿٢٥﴾
🔹پس یکی از آن دو [زن] در حالی که با حالت شرم و حیا گام بر میداشت، نزد او آمد [و] گفت: پدرم تو را می طلبد تا پاداش اینکه [دام های] ما را آب دادی به تو بدهد. چون نزد او آمد و داستانش را بیان کرد، گفت: دیگر نترس که از آن گروه ستمکار نجات یافتی. (۲۵)
▫️ سوره مبارکه قصص
❇️توضیحاتی از دکتر محمد جاودان
🔻علی حُزَیِن محمد عطیه(۱۹۰۲-۱۹۷۱م.) از قاریان شناخته شده نسل اول- الرعیل الاول- مصر در قرن بیستم و به همین سبب، از نخستین قاریان اذاعه مصر و ایستگاههای خصوصی در اوائل دهه سوم این قرن بود.
هنگامی که رادیو مصر افتتاح شد، شیخ علی حزین و قاری برجسته و شهیر مصری محمد رفعت در مراسم افتتاحیه آن که در اواخر ماه مه ۱۹۳۴م. در خانه اپرای سلطنتی برگزار شد شرکت کردند.
همچنین در سال ۱۹۴۰م. پس از افتناح اذاعه فلسطین به مدت دوماه همراه اساتید ابوالعینین شعیشع و عبدالعظیم زاهر تلاوت کرد.
🔻شهرت حزین پس از مرگش چندان دوام نیاورد، زیرا بیشتر آثار ضبط شده وی از میان رفت.
حزین به حفظ قرآن کریم در سن ده سالگی و پیش از ثبت نام برای تحصیل در مدارس زیر نظر الازهر موفق شد.
این قاری برجسته در حین تحصیل در الازهر در دنیای قرائت شهرت یافت و در مدت کوتاهی توانست توجهات را به خود جلب کند و مردم در منطقه حدائق القبه قاهره شیفته شنیدن تلاوت او شدند و در انتظار استماع قرائات او. به همین سبب حزین تصمیم گرفت درس و بحث الازهر را رها کند و خود را یکسره وقف یادگیری فنون تجوید، الحان و نغمات تلاوت و دانش قرائات کند.
🔻علی حزین در اواسط دهه چهارم قرن بیستم، در قراردادی با شرکت پخش بیسیم بریتانیا ۱۲ تلاوت را ضبط کرد که از بهترین تلاوتهای وی بودند و با تاسف، به دلیل سهل انگاری مفقود شدند.
در سال ۱۹۴۸م.، شیخ حزین برای تلاوت قرآن در مسجد فَرَج در حدائق القبه انتخاب شد، مسجدی که توسط محمد فرج، پدر حسین فرج، « بزرگ سمیعههای مصطفی اسماعیل» و صاحب بزرگترین کتابخانه قرآنی در مصر ساخته شد و حزین تا زمان مرگش در سال ۱۹۷۱م. قاری آن مسجد بود.
🔻در وصف کیفیت صدای ممتاز وی گفته اند: «حنجرة جمعت كل آلات الطرب» کنایه از بی نقص بودن بودن صدای وی.
مصطفی اسماعیل از هنر وی تمجید بسیار کرده است.
گفتهاند محمد صدیق منشاوی قاری شهیر جهان اسلام به ویژه در مقام صبا از او اثر پذیرفته است.
این شواهد حاکی از کیفیت عالی صدا و سبک تلاوت علی حزین و تسلط و ابداعات وی در الحان و مقامات قرائت قرآن است.
ادای واضح و فصیح و معناگرایی در تلاوت از جمله ویژگی های هنر قرآنی وی است.
از بازی با صدا می پرهیزد؛ تحریرها حساب شده است؛ ظاهرا نفس بلندی ندارد. بم و توسط می خواند.
اکنون به یکی از معدود تلاوت های موجود وی از سوره قصص گوش فرامی دهیم.
👇👇
🎼 به پیوست فایل کامل
#جمعه_های_قرآنی
#علی_حزین_محمد_عطیه
#محمد_جاودان
#انتشارات_زحل
#در_آسمان_اندیشه_با_زحل
✨باما همراه باشید✨
🪐انتشارات زحل🪐
⏮ایتا
@zohalpublications
⏮تلگرام
@zohalpub
🌐 وب سایت
http://zohalpub.com
پیامبر اکرم (ص):
مَن رَدَّ عَن عِرْضِ أخِیهِ المُسْلِمِ وَجَبَتْ لَهُ الجَنَّةُ اَلْبَتَّةَ.
هرکس آبروی برادر مسلمانش را حفظ کند، بدون تردید بهشت بر او واجب شود.) ثواب الاعمال و عقاب الاعمال، ص .۱۴
▪️سالروز رحلت جانگداز پیامبر اکرم (ص) و شهادت امام حسن مجتبی (ع) و امام رضا (ع) تسلیت باد.
#انتشارات_زحل
#در_آسمان_اندیشه_با_زحل
✨باما همراه باشید✨
🪐انتشارات زحل🪐
⏮ایتا
@zohalpublications
⏮تلگرام
@zohalpub
🌐 وب سایت
http://zohalpub.com
انتشارات زحل
📺 #جمعه_های_قرآنی (پنجاه و ششمین برنامه)
🔸إِنَّ الَّذِينَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَيْهِمُ الْمَلَائِكَةُ أَلَّا تَخَافُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِي كُنْتُمْ تُوعَدُونَ ﴿٣٠﴾
🔹بی تردید کسانی که گفتند: پروردگار ما خداست؛ سپس [در میدان عمل بر این حقیقت] استقامت ورزیدند، فرشتگان بر آنان نازل می شوند [و می گویند:] مترسید و اندوهگین نباشید و شما را به بهشتی که وعده می دادند، بشارت باد. (۳۰)
▫️ سوره مبارکه فصلت آیه ۳۰
❇️توضیحاتی از دکتر محمد جاودان
🔻شیخ محمود حسین منصور (۱۹۳۴-۲۰۰۲م. )از جمله قراء برجسته مصری است که به ایران نیز سفر کرده است. البته این سفر و قرائات او در سنین بالا و با فاصله از دوران اوج ایشان بود؛ گو اینکه اساتید بزرگ در زمان سالخوردگی نیز با مهارت و استادی تلاوت میکنند.
منصور از موهبت صدایی بسیار منعطف و پرتحریر برخوردار بود و با حلاوت تلاوت میکرد. شیخ محمود معمولا در قرار و توسطِ صدا قرائت میکرد اما تحرک بسیاری در صدا و سبکش وجود داشت.
🔻محمود منصور سبک خاص خود را داشت و به همین جهت پیش از سی سالگی، یعنی در ۱۹۶۳ م.، به رادیو قرآن مصر راه پیدا کرد، جایی که فقط قراء مبدع و صاحب سبک میتوانند نظر هیئت داوران سختگیر آن را جلب کنند.
خشوع و معنویت در تلاوت منصور محسوس است و در عین حال تنوع مقامات در تلاوت، اجراهای او را دلنشین و جذاب میسازد.
🔻اکنون تلاوت شاهکار او را از سوره فصلت استماع میکنیم. این تلاوت در مجموع یکی از شاهکارهای تلاوت دنیای قرائت است. هربار که آیه ان الذین قالوا ربنا الله ثم استقاموا را گوش کنیم، باز حلاوتی تازه در آن مییابیم.
سماعا طیبا.👇👇
🎼 به پیوست فایل کامل
#جمعه_های_قرآنی
#محمود_حسین_منصور
#محمد_جاودان
#انتشارات_زحل
#در_آسمان_اندیشه_با_زحل
✨باما همراه باشید✨
🪐انتشارات زحل🪐
⏮ایتا
@zohalpublications
⏮تلگرام
@zohalpub
🌐 وب سایت
http://zohalpub.com
🌐منتشر شد (چاپ اول)
🔹کتاب روانشناسی جدید قرآنی / نوشته مصطفی محمود / ترجمه عبدالطیف راشدی / انتشارات زحل / تابستان ۱۴۰۳ /چاپ اول
🔸 فروشگاه اینترنتی انتشارات زحل 👇👇
https://b2n.ir/RAVANSHENASI-QORANI
#آفرینش
#عالم_ملکوت
#اسلام
#اختیار
#صلح
#نجات
#روز_موعود
#روانشناسی_جدید_قرآنی
#مصطفی_محمود
#عبداللطیف_راشدی
🔸سفارش تلفنی:
📞 ۰۲۵۳۲۸۰۳۱۷۱
📱۰۹۱۲۷۵۴۵۷۷۸
#انتشارات_زحل
#در_آسمان_اندیشه_با_زحل
✨باما همراه باشید✨
🪐انتشارات زحل🪐
⏮ایتا
@zohalpublications
⏮تلگرام
@zohalpub
🌐 وب سایت
http://zohalpub.com
🔹امروزه مکاتب روانشناسی متعددی مطرح هستند و هرکدام از نظریههای خود جانبداری میکنند و ادعای کارآمدی نظرات خود را دارند. مولف اندیشمند این کتاب در تلاشی ارزشمند و مبارک توانسته است پژوهشی روانشناختی در قرآن کریم به عمل آورد و خروجی آن کتاب حاضر میباشد.
🔸کتاب روانشناسی جدید قرآنی / نوشته مصطفی محمود / ترجمه عبدالطیف راشدی / انتشارات زحل / تابستان ۱۴۰۳ /چاپ اول
🛒 فروشگاه اینترنتی انتشارات زحل 👇👇
https://b2n.ir/RAVANSHENASI-QORANI
#روانشناسی_جدید_قرآنی
#مصطفی_محمود
#عبداللطیف_راشدی
🔸سفارش تلفنی:
📞 ۰۲۵۳۲۸۰۳۱۷۱
📱۰۹۱۲۷۵۴۵۷۷۸
#انتشارات_زحل
#در_آسمان_اندیشه_با_زحل
✨باما همراه باشید✨
🪐انتشارات زحل🪐
⏮ایتا
@zohalpublications
⏮تلگرام
@zohalpub
🌐 وب سایت
http://zohalpub.com
▪️شهادت مظلومانه یازدهمین پیشوای شیعیان جهان حضرت امام حسن عسکری علیه السلام را به پیشگاه فرزند غائبشان
امام عصر حضرت مهدی صاحبالزمان عجل الله تعالی ظهوره و به عاشقان و شیفتگان اهل بیت عصمت و طهارت تسلیت عرض مینماییم.
🔸سفارش تلفنی:
📞 ۰۲۵۳۲۸۰۳۱۷۱
📱۰۹۱۲۷۵۴۵۷۷۸
#انتشارات_زحل
#در_آسمان_اندیشه_با_زحل
✨باما همراه باشید✨
🪐انتشارات زحل🪐
⏮ایتا
@zohalpublications
⏮تلگرام
@zohalpub
🌐 وب سایت
http://zohalpub.com
انتشارات زحل
📺 #جمعه_های_قرآنی (پنجاه و هفتمین برنامه)
🔸سَنُرِيهِمْ آيَاتِنَا فِي الْآفَاقِ وَفِي أَنْفُسِهِمْ حَتَّىٰ يَتَبَيَّنَ لَهُمْ أَنَّهُ الْحَقُّ ۗ أَوَلَمْ يَكْفِ بِرَبِّكَ أَنَّهُ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ شَهِيدٌ ﴿٥٣﴾
🔹به زودی نشانه های خود را در کرانه ها و اطراف جهان و در نفوس خودشان به آنان نشان خواهیم داد تا برای آنان روشن شود که بی تردید او حق است. آیا کافی نیست که پروردگارت [با ظاهر کردن حقایق و دلایل] بر همه چیز گواه است [که تنها او آفریننده و بی نیاز است و غیر او مخلوق و از هر جهت نیازمند به اوست.] (۵۳)
▫️ سوره مبارکه فصلت و شوری
❇️توضیحاتی از دکتر محمد جاودان
🔻احمد ابوالمعاطی (۱۹۳۹-۲۰۱۱م.) در کودکی موفق به حفظ قرآن شد و به قرائت قرآن روی آورد. در امر قرائت پیش از دوازده سالگی در زادگاه خود دقهلیه و مناطق پیرامونی شهرت یافت.
این قاری نابینا که دلش به نور قرآن روشن بود، بعدها در رادیو قرآن و در تلویزیون نیز پذیرفته شد. گرچه مدتی محافل قرائت او و دیگر قاری نابینای مصری عبدالعزیز حصان به بهانهاى توسط اذاعه قرآن مصر پوشش داده نشد.
ابوالمعاطی باوقار و طمأنینه خاصی تلاوت میکند. سبک ویژه خود را دارد. به مقامات مختلف قرائت تسلط دارد. تحریرها و قفلات ابداعی خود را دارد. معمولا در توسط میخواند و به طرز مناسبی در فرازهایی از قرائت خود در اوج و در پرده های بالا میخواند و به تلاوت خود شور و تنوع می بخشد. درمجموع، صوت زیبا و حزین و نفسی بلند دارد.
اکنون تلاوت زیبای او را از سور مبارکه فصلت و شورى استماع میکنیم. تلاوتی که پیش از اذان صبح اجرا شده و از روحانیت و حلاوت خاصی برخوردار است.
👇👇
🎼 به پیوست فایل کامل
#جمعه_های_قرآنی
#احمد_ابوالمعاطی
#محمد_جاودان
#انتشارات_زحل
#در_آسمان_اندیشه_با_زحل
✨باما همراه باشید✨
🪐انتشارات زحل🪐
⏮ایتا
@zohalpublications
⏮تلگرام
@zohalpub
🌐 وب سایت
http://zohalpub.com
انتشارات زحل
📺 #جمعه_های_قرآنی (پنجاه و هشتمین برنامه)
🔸بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
لَا أُقْسِمُ بِهَٰذَا الْبَلَدِ ﴿١﴾وَأَنْتَ حِلٌّ بِهَٰذَا الْبَلَدِ ﴿٢﴾وَوَالِدٍ وَمَا وَلَدَ ﴿٣﴾
🔹به نام خدا که رحمتش بیاندازه است و مهربانیاش همیشگی قسم می خورم به این شهر، (۱)در حالی که تو در آن جای داری (۲) و سوگند به پدر و آنچه زاده است؛ (۳)
🎙 آیات مبارک سور: حجرات، قاف، بلد، شمس و قریش
❇️توضیحاتی از دکتر محمد جاودان
📜 بیتردید یکی از برترین قاریان مصر در قرائت معناگرا عبدالفتاح شعشاعی است که نسبتا از قراء قدیمی و از ارکان تلاوت عصر طلایی قرائت در مصر و در این فن یک نابغه است.
🔻شعشاعی صدایی خاص دارد و به اقتضای آن صدا سبک ویژه خود را ابداع کرده است. ویژگی دیگر خشوع ویژهای است که با این سبک و صدا عجین شده و ترکیب این سه ویژگی به تلاوتهای او حالتی ملکوتی بخشیده است. اما دیگر ویژگی تلاوت استاد شعشاعی تلاوت ناظر به معناست. به گونهای تلاوت میکند که مستمع را به ساحت معنا سوق میدهد، حقا در قرائت معنا محور مهارتی تمام دارد.
🔻نفس بلندی ندارد ولی در عوض استاد وقف و ابتدا، همراه با تکیه های صوتی ویژه به هنگام وقفهاست. نیز تسلط کم نظیری در به کار گیری مقامات و نغمات و گوشههای مختلف آنها و تطبیق آنها بر حال و هوای آیات دارد.
🔻شعشاعی می کوشد جانب تجوید را پاس دارد و در این فن نیز قرین توفیق است؛ ادایی عالی دارد و به تلاوتش شکوه و عظمت میبخشد. استادانه تلاوت را مدیریت میکند و متأثر از فضا و مخاطب نمیشود و کار خود را با مهارت انجام میدهد: از انتخاب تا تغییر دستگاه تلاوت گرفته تا تحریرهای حساب شده و بجا و فراز و فرود صدا و تجوید و وقف و ابتدا. واقعا اعجوبهای است و هرچه بیشتر استماعش کنی به قرائتش بیشتر علاقهمند و به ظرائف کارش بیشتر واقف میشوی.
🔻ازجمله تلاوتهای باشکوهش تلاوتی است از سور مبارکه حجرات، قاف، بلد، شمس و قریش که جلوه باشکوهی از هنرنمایی در تلاوت قرآن است. در این تلاوت که در حدود ۶۵ سالگی اجرا شده است، انصافا با شاهکاری در تلاوت مواجه میشویم؛ ترکیبی موزون از اتقان، ظرافت، زیبایی و روحانیت. طبعا حضور در فضای معنوی حرم، به جمال و کمال آن تلاوت یاری رسانده است. آینه جان را به استماع این تلاوت ممتاز مصفا کنیم. سماعا طیبا
👇👇
🎼 به پیوست فایل کامل
#جمعه_های_قرآنی
#عبدالفتاح_شعشاعی
#محمد_جاودان
#انتشارات_زحل
#در_آسمان_اندیشه_با_زحل
✨باما همراه باشید✨
🪐انتشارات زحل🪐
⏮ایتا
@zohalpublications
⏮تلگرام
@zohalpub
🌐 وب سایت
http://zohalpub.com