ایشان فرمودند: آقای شیخ جواد من ملتزم نیستم که جواب همۀ کسانی را که شبهه وارد می کنند را بدهم ولیکن چون شما را دوست دارم به شما می گویم و بدانید کسی که صاحب أدنی مرتبه معرفت باشد می داند که وصول به این حقیقت بی واسطۀ أمیرالمومنین و اهل بیت علیهم السلام ممکن نیست
سالک در همه مراتب(سلوک)،چه در مراتب نازله،چه در مراتب عالیه،و چه در مرتبه اعلای ذات خویش،از انوار و از افاضات حضرات معصومین صلوات الله و سلامه علیهم اجمعین که صاحبان ولایت مطلقه هستند بهره مند بوده و انوار و افاضات ربوبی از طریق آنها به وی می رسد!
💫⚜💫⚜💫⚜💫⚜💫⚜
💫⚜💫⚜💫⚜💫
💫⚜💫⚜💫
💫⚜💫
💫⚜
⚜
🌟🌟 اظهار ارادت علامه قاضی به معصومین:
📍آیت الله کشمیری میگفتند:
آقای قاضی تمام مکاشفه بود و در اواخر عمر،
بسیار لطیف و رقیق شده بود،و با دیدن آب به
یاد امام حسین علیه السلام می افتاد و میگریست.
📍در مورد ورودش به حرم مطهر آن حضرت
میگویند:
آیت الله قاضی شب های جمعه تا صبح در حرم سیدالشهدا می ایستاد و هیچ چیز نمیگفت.
نه زیارتی و نه.... تنها تماشا میکرد.
📍 خود مرحوم قاضی تصریح میکرد:
محال است انسانی به جز از راه سیدالشهدا به
مقام توحید برسد،ابن فارض یک قصیده تائیه
برای استادش گفته و من هم یک قصیده تائیه
نمره یک گفتم برای حضرت ابا عبدالله الحسین
علیه السلام. که کارم را درست کرد و در غیب
را به نحو اتم برایم باز کرد.
⚜
💫
💫⚜💫
💫⚜💫⚜💫
💫⚜💫⚜💫⚜
استاد معظم حضرت آیت الله شوشتری (حفظه الله) :
… ای برادران و خواهران عزیز عمر کوتاه است بسوی معرفت حرکت کنید. بار سفر بسوی خدا بربندید که امیر کاروان امام زمان حجة ابن الحسن علیه السلام است.
از امیر کاروان مدد بخواهید، از امیر قافله حجة ابن الحسن استمداد بخواهید. بگوئید :
لحظه ای فرما درنگ، ای امیر قافله، ای امیر قافله
نیست این دلخسته را، با تو چندان فاصله،با تو چندان فاصله
مهدی جان، اگر یک نظری بکنی این کاروان عقب مانده، این رهرو زمین خورده، این سالک دست و پا شکسته، به مقصد خواهد رسید.
دهمین موضوع:جایگاه #نظم در سیر الی الله
وقال علیه السلام:لِلْمُؤْمِنِ ثَلاَثُ سَاعَات: فَسَاعَةٌ يُنَاجِي فِيهَا رَبَّهُ، وَسَاعَةٌ يَرُمُّ مَعَاشَهُ، وَسَاعَةٌ يُخَلِّي بَيْنَ نَفْسِهِ وَ بَيْنَ لَذَّتِها فِيَما يَحِلُّ وَ يَجْمُلُ. وَلَيْسَ لِلْعَاقِلِ أَنْ يَكُونَ شَاخِصاً إِلاَّ فِي ثَلاَث: مَرَمَّة لِمَعَاش، أَوْ خُطْوَة فِي مَعَاد، أَوْ لَذَّة فِي غَيْرِ مُحَرَّم.
امام علیه السلام فرمود : انسان باايمان ساعات شبانهروز خود را به سه بخش تقسيم مىكند: قسمتى را صرف مناجات با پروردگارش مىكند و قسمت ديگرى را براى ترميم معاش و كسب و كار زندگى قرار مىدهد و قسمت سوم را براى بهرهگيرى از لذات حلال و دلپسند مىگذارد و سزاوار نيست كه انسان عاقل حركتش جز در سه چيز باشد: مرمت معاش، گامى در راه معاد و لذت در غير حرام.
💐قال علی بن موسی الرضا علیهماالسلام:
إجتَهِدوا أن يَكونَ زَمانُكُم أربَعَ ساعاتٍ : ساعَةً مِنهُ لِمُناجاةِ اللّهِ و ساعَةً لِأمر المَعاشِ و ساعةً لِمُعاشَرَةِ الإخوانِ و الثِّقاتِ و الَّذينَ يُعَرِّفُونَ عُيُوبَكُم و يَخلِصونَ لَكُم فِي الباطِنِ و ساعَةً تَخلُونَ فِيها لِلَذّاتِكُم و بِهذِهِ السّاعَةِ تَقدِروُن عَلَى الثَّلاثِ ساعاتٍ ؛
امام رضا عليهالسلام :بكوشيد كه زمانتان را به چهار بخش تقسيم كنيد : زمانى براى مناجات با خدا ؛ زمانى براى تأمين معاش ؛ زمانى براى معاشرت با برادران و معتمدانى كه عيبهايتان را به شما مىشناسانند و در دل شما را دوست دارند ، و ساعتى براى كسب لذّتهاى حلال با بخش چهارم توانايى انجام دادن سه بخش ديگر را به دست مىآوريد. .
منبع: فقه الرّضا عليهالسلام ، ص 337 .
فرزند ایت الله العظمی بهجت رحمت الله علیه در رابطه با نظم ایشان میفرمودند:
آیت الله بهجت بسیار در کارهایشان نظم داشتند و از تمامی وقتشان استفاده میکردند به یاد دارم زمانی که میخواستند از این میز به میز دیگر بروند تا کتابی را بردارند اگر در این فاصله کوتاه از ایشان سؤالی می کردی می گفتند الان وقت سؤال است؟ یعنی حتی در بین این راه کوتاه نیز بیکار نمیماندند.
اگر من تیتر روزنامهها را میخواندم میگفتند وقت اضافه آوردهای که تیتر روزنامهها را میخوانی و واقعا هم همین بود من در زندگیام کسانی را دیدهام که بسیار روزنامه مطالعه میکنند
اما یادشان نمیآید ماه قبل چه اتفاقی افتاده و کسانی را دیدم که روزنامه نخوانده و تلویزیون ندیده میدانستند ماه های آینده چه اتفاقاتی میافتد.
مرحوم حضرت آیت الله العظمی خوانساری_رضوان الله علیه_ بر اوقات خویش مراقبت داشتند،در زندگیشان بسیار دقیق و منظم بودند و هر کارشان ساعت خاص خود را داشت.
ایشان سر ساعت بدون لحظه ای تاخیر درس را آغاز می کردند.
حضرت آیت الله طاهر شمس_کثر الله امثاله_ می فرمودند:
زمانی نزد مرحوم حضرت آیت الله العظمی خوانساری_اعلی الله مقامه الشریف_ به تنهایی درس می خواندم.
روزی در حدود 5 دقیقه دیر به مجلس درس آقا رسیدم،اما دیدم که ایشان مشغول صحبت های متفرقه شدند و از هر دری سخن می گویند.پس از مدتی به ایشان عرض کردم:آقا! درس را شروع نمی فرمایید؟
معظم له فرمودند:
درس ما سر ساعت 11 شروع می شود و امروز در آن ساعت حاضر نبودید ،لذا درس را تعطیل کردید....
مرجع فقید ساعت خوابشان محدود و مشخص بود،و بقیه اوقات را به مطالعه،پاسخ به استفتائات،تدریس و تالیف،عبادات مستحبی و دید و بازدیدها می گذراندند و ساعت هیچ کدام را تغییر نمی دادند.
معروف است که ایشان یک مرتبه،تمام نمازهای عمر خود را اعاده کردند.هماره نماز جماعت ایشان سر ساعت معین برپا می شد و با این که ایشان بعضی وقت ها از شمیران می آمدند،اما دقیقه ای نماز به تاخیر نمی افتاد.ا
ایشان زیاد صحبت نمی کردند و از حرف های بیهوده پرهیز می نمودند.
منبع:اختران فقاهت جلد دوم ص 1002
رهبر کبیر انقلاب اسلامی سلام الله علیه:
✨در زمينه تهذيب وتزكيه نفس واصلاح اخلاق برنامه تنظيم كنيد؛ #استاد_اخلاق براى خودمعين نماييد؛جلسه وعظ وخطابه،پندو نصيحت تشكيل دهيد.خودرو نمیتوان مهذب شد.
درسی از آیة الله ملکی تبریزی (قدس سره)
جدول مراقبه
خوب است شخص توبه کننده، دو سه روز قبل از این عمل، یک دفتری قرار بدهد و در عرض این روزها ایام گذشته اش را فکر بکند
از حال کودکی تا این روزش، هر حقی که از غیر، بر ذمه اش وارد آمده در آن دفتر بنویسد:
چون حقوق مالی برای صغیر هست و بعد از آن در زمان بزرگسالی، هر حقی از حقوق الله و عبادات هم که تضییع کرده، همه آن ها را ثبت نماید.